Vardagsliv

Inatt va jag vaken med Nikkolina från 01-04... så jävla trött när hon äntligen slutade gråta och somnade, så jag slockna nog rätt fort när jag äntligen fick lägga mig... trots att Jackson sparkade på mig.

Sen vaknade vi inte förns straxt efter 8, alla tre. Solen lös in så pass att jag trodde Daniel glömt släcka lampan i badrummet innan han åkte till jobbet imorse, men det hade han inte😉

Varför sova när det är så kul att titta på lampan? Vem bryr sig att klockan är halv tre på natten? Hälsa Nikkolina. (Mamman gjorde, by the way)

En gnällig bebis med magont, en överdrivet trött mamma och en super snorig, hostig och smpfebrig storebror... ja, vi hade en lugn dag hemma med andra ord.

Jag försökte fixa räkningarna mellan Nikkolinas 5minuters sovstunder på fm. Jackson va super duktig... han lekte och grejade för sig själv, när han inte orkade mer pausade han i soffan framför barnprogramet... inte ett ljud sa han! (alltså pratade gjorde han ju, men inget tjat gnäll eller rycka i mig).

Liten snabb sväng till affären orkade vi dock med när Daniel kom hem. Men annars blev det fortsatt lugnt hemma...

Likes

Comments

Vardagsliv

Jag vaknade, Nikkolina låg i sängen och sov, Jackson syntes inte till... han hördes inte heller (han kom in till oss vid halv sju så jag förstod att han var vaken nu). Så jag smög upp och ut i vardagsrummet... där hittade jag honom i soffan, med Daniels ipad i famnen -han brukar sno den när ingen ser och sitta och blippa på, ibland kollar han Daniels instagram, ibland försöker han få igång cromecasten, ibland "pratar" han med siri. Ja det som kommer upp när han trycker liksom- Jag smög närmare och såg att han fått upp youtube-appen, men när jag kom ännu närmare hörde jag ljud... han hade lyckats starta ett videoklipp och inte vilket som helst utan Bolibompa (som han tjatar om varje dag) han tittade upp på mig och log glatt "bolibo" och pekade på displayen... sen var det som att jag gick upp i rök!😂

Jag lät honom sitta med den där en stund (trots att jag i vanliga fall aldrig tillåter att han har den själv) då upptäckte jag att ungen bytte videoklipp när han tröttnade på det som va, när han hittade ett som var bra visste han tillochmed att han skulle trycka på det för att starta om samma klipp igen.

Alltså jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Tycker det är otroligt charmigt och tycker han är duktig som kan själv (även om det mest är lyckträffar vilken app som kommer upp och sådär) samtidigt som jag av samma anledning får ångest och tycker det är hemskt.

Ett barn ska inte ha telefoner, surfplattor och allt vad det finns. Ett litet barn SKA inte kunna sånna här saker.
Jag har absolut inget emot att de kollar ibland, men då ska de få hjälp att starta..  inte fixa det själva.
Nu vet jag att Jackson inte "kan" starta själv. Han vet vart han trycker för att få igång displayen (och Daniel har inget lås så han kommer in direkt) men sen är det ju som sagt lyckträffar vad som kommer upp, på youtube vet han att man trycker på bilden man vill se för att det ska starta -bara för att vi brukar fråga "vilken vill du se då?" när han ska få kolla, då pekar han (petar på skärmen) och det hoppar igång så det har han fattat därifrån.
Han har mest lärt sig för att han gärna står och "hjälper" Daniel när han gör nåt med paddan. Men han har aldrig fått ha den själv, det gör väl att jag tycker det är rätt okej att han kan det där ändå. Tyckte iallafall det var en gullig syn när jag kom upp😊

Nikkolina tog sovmorgon så jag & mitt stora charmtroll kunde ta en lugn frukost ihop.

För att vara en bebis som inte kan ta sig någonstans själv, rör hon sig väldigt mycket... alla bilderna är tagna från samma ställe, varje gång jag gick in och kollade till henne...

När jag vaknde hade jag fått medelande från Jessica. Ville vi komma till Kumla och fika med dom? Eftersom våra planer från början blev inställda tackade vi ja.
Så vi packa in oss i bilen och åkte dit, väl i kumla bestämde vi oss för att ta en lunch istället då klockan ju redan var straxt efter halv elva (vi som käkade frukost halv elva igår😂) så vi knallade iväg till fresch food och käkade. Riktigt mysigt med en kompis/barn lunch.

Efter maten tog vi en promenad så killarna kunde sova. En promenad som även ledde in på bokhandeln för koll av bokrean. Jackson fick två nya djur böcker -en med sånger och en med svenska djur. Och ica maxi för att kolla barnkläder -Dom har verkligen inte en enda bebismössa, så dåligt. Annars älskar jag maxis klädavdelning just för bebisar, så himla fina kläder!!😊. Sedan åkte vi en sväng till Lilla Livs Garderob (hon säljer begagnade barn grejer och kläder) -Jackson fick ett par byxor och en leksak (som mer är till för när Nikkolina börjar leka... men Algot har en och Jackson gillar den så han fick en, men glömde fota och vet inte vad den heter... så ni får låtsas veta vad det är😉) och jag en amningströja. Men inge bebismössor fanns det där heller...

Leksaksaffären skulle visst stänga oxå så dom hade 40%, så då fick Jackson lite djur... han älskar ju de där plast djuren, men har mest bara hundar och dinosaurier så tänkte det kunde va kul med lite annat oxå.

Likes

Comments

Vardagsliv

Klockan va straxt efter Halv tio när vi gick upp på morgonen...

Nikkolina skrek till 02.30, vaknade sen igen kl 04.00 och va vaken och bökade och gnällde till kl 06.30, då somnade hon och Jackson kom in till oss... jag sa till honom att det fortfarande var natt så han la sig bredvid mig, snurra en stund men somnade om, so did I!

Men att jag var förvånad när jag kollade på klockan när vi väl gick upp, när vi väl haft sovmorgon tidigare har det väl varit typ senast 8.30...

När jag vaknade kändes det dock inte som sovmorgon, utan snarare som att jag sovit i en torktumlare... ont i nacken och ryggen, seg i huvudet och kroppen, huvudet kändes som det va fullt av bomull och ögonen sved... att sätta sig på en trästol i köket och äta frukost kändes ju inte så lockande!
Så vi gjorde ordning frukost och käkade i soffan framför tv:n, Musses klubbhus stod på tv-tablån👍

Mycket mer än så hann vi inte med innan det var dags att klä sig och åka till bvc för 4 veckors kontroll på Nikkolina.

Jackson hade med sig sin stora dinosaurie som han visade upp för bvc sköterskan. Förra veckan hade han med sig Bibbi. Spännande att se vem/vad han tar med sig nästa gång😉 haha!

När vi kom hem va klockan nästan 14, vi hade inte hunnit få i oss lunch, men sen frukost och en klämmis gröt innan vi åkte fick räcka för Jacksons mage så inte vilan skulle bli för sen, han slocknade som ett ljus trots att jag trodde det aldrig skulle gå med tanke på när vi gick upp. Sedan sov han i TVÅ timmar! Han hade gärna sovit längre men vi väckte honom, klockan var ju nästan fyra på eftermiddagen.

Måste bara få berätta också hur duktig han har blivit vid läggning. Från att vi varit tvungna att mordhålla honom för att han ska ligga still och somna, medans han för det mesta sparkat och gråtit en bra stund innan han lugnat ner sig. Till att somna själv.
Nu minns jag inte säkert om vi började med detta innan N föddes eller efter, men hur som helst 4 veckor (+ - några dagar typ) har vi nu lagt honom, sagt godnatt/sov gott och gått ut därifrån. Vissa dagar går han upp så vi får gå tillbaka med honom, ibland blir han ledsen så vi får gå in och "natta om" men han somnar själv, i sin säng, medans vi inte är i rummet. Både dagvilan och på kvällen. Alltså jag är helt paff och så stolt att vi äntligen lyckats... har länge velat att han ska somna själv, men somna utan gråt har varit viktigare för mig! Och nu har vi lyckats med bådeoch! Så duktig min lilla grabb❤

Storebror ville mysa lite med lillasyster innan middags vilan😍
Mina fina ungar❤

Likes

Comments

Vardagsliv

Det var längesen vi hängde med moster och kusinen så igår tog vi tag i saken och åkte ut på landet för att hänga, käka lunch och leka lite i snön...

När vi kom dit sov Algot. Nikkolina sov också. Så Jackson lekte inne och vi satt och snacka... vi käkade lunch och sen vaknade Algot och Nikkolina nästan samtidgt. Vi la Jackson för att sova middag och dom andra två fick äta och leka (Algot lekte). När Jackson vaknade var det nästan dags för Algot att äta mellis och sova igen... men innan dess skyndade vi oss att klä på alla ungar för att hinna ut en sväng...

Vi påbörjade en promenad men vände snabbt när vi insåg hur mycket snö det egentligen var, blöt snö dessutom. Varken vagnen eller pulkan var speciellt roliga att dra i det. Vi vände och bestämde oss för att stanna på gården och göra en snögubbe. Men det var inte så mycket kramsnö som vi först trott så det blev heller ingen snögubbe... Vi lekte istället, kasta snö åt hunden -Fy vad Jackson skrattade, har nog aldrig hört honom skratta så hjärtligt och högt som när Teo hoppade upp i luften efter snön!

Mys!😊 ❤

Jacksons mössa är lite för stor, syns det?😂😂

Likes

Comments

Vardagsliv

När vi kom in straxt innan 20 tiden på kvällen så var väntrummet typ fullt... det var flera bebisar samt några äldre barn.
Vi fick sätta oss och vänta... där tog det dock inte alls lång tid innan vi blev inropade av en sköterska.

Nikkolinas efternamn är nu registrerat hos skatteverket fick jag höra när de ropade in oss (hon ska ha Daniels efternamn, men fick ju mitt automatiskt när hon föddes) men tydligen inte förnamnen så nu heter hon "flicka S***" istället för "Flicka L****" 😂😂 jaja, resten borde väl oxå registreras snart.

Sköterskan tog vikt, temp (såklart hade hon ingen feber) och blodprover. Visade mig hur man skulle "lära" bebis att ta nappen (funkade skit bra när hon gjorde, första gången Nikkolina sög på nappen, men när jag provade så skrek hon bara lungorna ur sig -vi får träna!😉) sen fick vi gå till väntrummet och vänta på doktor.

I väntrummet både åt och bajsade hon för flera dagar (vi som åkte in framförallt för att hon hade feber men oxå för att hon både ätit dåligt samt haft svårt med att tömma under dagen). När klockan var straxt innan 00 åkte flera hem för att dom inte orkade vänta längre (alltså utan att ha träffat läkaren)... straxt efter det kom läkaren och det började droppa av i väntrummen.

Klockan 01.10 fick vi gå in i rummet och straxt efter kom doktorn -temp och alla prover såg bra ut. Vi skulle dock hålla koll på tempen ett par dagar och komma tillbaka direkt om den gick upp på 38 igen.
klockan 01.25 var vi påväg till bilen igen för att åka hem!

Det var en evigt lång väntan...

I väntrummet var Nikkolina precis som på kvällar och nätter hemma... hon sommade bara i min famn, la jag ner henne sov hon max 20minuter sen var jag tvungen att söva om henne i famnen igen... Stolarna var hårda och obekväma som tusan så jag försökte verkligen få henne att sova i bilstolen för jag fick så ont i ryggen av att halvsitta i dom där....

Jag var heller inte den enda som gick fram och tillbaka i korridoren för att försöka hålla barnet lugnt/söva. En tjej fick med barnvagn och vi gick åt varsitt håll, när vi mötte varandra för typ 10nde gången vart det lite pinsamt att bara le så vi kände oss nog båda tvungna att säga något, haha!
Vi började prata lite grann och jag frågade om dom oxå hade varit där länge... "ja, vi kom hit vid 15" svarar hon då. 15!?😮 Klockan var då straxt efter 00. Hon berättade att dom vänta på att få komma upp på avdelningen och därför "tog det lite längre tid"... när jag och Nikkolina pkte hem klockan 01.25 s satt dom kvar i väntrummet på akuten och väntade... och jag som tyckte vi var där länge...

Jaja, vi åkte hem med en till synes frisk tjej. Hon skrek som en galning en bra bit i bilen, innan hon slocknade. klockan 02 kom vi hem, jag lyfte över Nikkolina i sängen och hon sov till klockan 05 typ.

Likes

Comments

Vardagsliv

Vi började måndag morgon med mys😊 Jag vaknade med en sovande unge på varje sida😍

Sen fick Jackson och jag frukost i lugn och ro då Nikkolina sov vidare... vi hann även med att förbereda lunchen -bästa hjälpredan vispar ihop pannkakssmeten😉👍

Sen kom Jessica... bus, prat, fika, pannkakslunch hann vi med innan det kom ytterligare besök i form av Smulan och bebisgalna Myran som längtat såååå mycket efter att få träffa Nikkolina.

Nikkolina fick present -Myran hade valt kläderna och kanin helt själv! Tack så mycket. Super fina presenter😍

Massa bebis-gos (men inga pussar i pannan👍 som annars är Myrans standard när hon träffar... alla! Jag är riktigt imponerad att hon klarade att inte dela ut en enda puss på hela tiden! Bra jobbat!) bus med Jackson    spring, lek och dans. Hörselkåpor funkar skit bra mot barngråt när man är lite känslig mot höga ljud. Tror det vart en tipptopp förmiddag för alla... utom Jackson som ramlade och smällde huvudet i bordshörnet och fick världens bula -grabben har otur, igår när vi skulle städa innan läggdags gick han in i mig så han ramla baklänges och verkligen dunkade bakhuvudet rakt ner i golvet. ALDRIG hört honom gråta så förut!!!

Sen åkte Smulan & Myran hem. Och sedan även Jessica.

Jag gjorde ordning Jackson för vi skulle åka iväg när Daniel kom hem från jobbet. Sen gick jag in i badrummet för att göra ordning Nikkolina... Jackson satt fint i soffan och kolla på vh1, men jag hade ändå dörren öppen och sneglade mot honom när jag plötsligt ser hur han börjar falla och rycka med huvudet. Då inser jag att det varit så fullt upp idag att jag helt glömt bort att han ska sova middag efter maten😂 (ja vissa skulle kalla mig dålig mamma, men jag skulle säga snurrig, glömsk mamma)

Jobbigt med besök.

Jag klädde på honom och slängde ner han i vagnen innan han hann somna på riktigt... han sov vidare i bilen och i affären och jag tror hela vägen hem oxå... Sååå trött!

När det började närma sig läggning för Jackson upptäckte jag att Nikkolina hade feber. Ringde 1177. Dom sa -Barnakuten!

Men mer om det i ett annat inlägg, nu ska jag försöka få tag i en sköterska här och se hur planerna ser ut i denna eviga väntan...

God natt... typ!

Likes

Comments

Vardagsliv

Efter en sjukt seg dag då vi bara suttit hemma tog vi oss en promenad till affären för att få lite frisk luft samt handla lite mat och gottis till kvällen😊

Efter promenaden somnade Nikkolina så jag och Jackson satte oss i soffan och tog lite kvällsmys till Bolibompa innan middagen😍

Älskade ungar❤

Likes

Comments

Vardagsliv

Jackson har fått börjat smaka lite mer socker (fika/glass) men jag vill fortfarande inte att han ska äta massa sånt hela tiden... okej någon enstaka gång då och då.

Men nu träffar ju vi väldigt ofta folk och det blir väldigt ofta fika. och det blir svårare och svårare att få honom att acceptera att banan tex är godare än bulle...

jag fick tips om att göra yoghurt glass och vi testade häromdagen med att börja med det enklaste -Danomino yoghurt och så satte vi bara i en pinne och in i frysen.
och det vart verkligen poppis!!!

Vi köpte då hem turkisk yoghurt och lite frysta hallon för att göra en annan sorts glass, så i förmiddags när både Nikkolina och pappa sov så tog jag och Jackson och satte igång😉

Vilken fantastiskt duktig hjälpreda❤

Yoghurtglass med hallon😊 Det vart lite yoghurt kvar när vi var klara så vi provade att ha i kakao i det och gjorde två små "choklad glassar"

Efter lunchen och vilan var glassarna färdig frysta så vi tog lite glass fika😊

Man måste ju smaka det man "bakat"😊

Enkelt, gott och mycket nyttigare än vanlig glass!! (dock inte nödvändigtvis godare om ni frågar mig -sockerråtta delux och tycker dessutom inte om yoghurt heller- men dom duger utmärkt att lura i Jackson som ett nyttigare alternativ när det är fuka dags👍)

Likes

Comments

Vardagsliv

Såhär såg det ut här hemma... när det var 30 minuter kvar tills vi skulle VARA PÅ bvc😂 Det var bara att väcka ungarna och klä på dom (Nikkolina fick dock åka i pyjamasen) och ut till bilen direkt
Tur att vi har nära dit iaf😉 men helt otroligt nog så hann vi dit med 10 minuter till godo, så Jackson hann leka och pussla i väntrummet innan det var våran tur.

Mätning av längd och huvud, samt vägning av Nikkolina -och hon fick godkänt! 3 veckor blev hon oxå!😊

Efter bvc åkte vi till kumla för att köpa en badbalja, en ihopfällbar.

Jackson fick ju en stor "låda" från ikea då han ville ligga och snurra runt i baljan och det vart för trångt i en vanlig. Den vanliga vi hade fick Algot när han föddes.
Men den här lådan Jackson har är det så låga kanter på så det var så svårt att bada bebis i den. Då köpte vi en ihopfällbar balja till Nikkolina istället. Då slipper vi ha en extra som tar massa plats vi inte har.

När vi var där ringde vi mamma och hon hade bara ett dagbarn kvar och dom höll precis på att promenera in till Kumla så vi mötte upp dom och gick till en lekpark och lekte av oss lite...😊

Min älskade unge😍

I vanliga fall ogillar jag napp, såg liksom ingen nledning till att vi skulle erbjuda vprt barn det när jag inte gillar nappar så Jackson erbjöds aldrig napp som ny bebis. Men sen Nikkolina föddes så har vi försökt få henne att ta nappen -av den enkla anledningen att Jackson var en otroligt ledsen bebis men när vi började försöka med napp vägrade han (tog heller aldrig gosedjur eller snuttefilt) utan gick endast att trösta OCH söva via amning i TIO MÅNADERS tid! Och jag vägrar gå igenom det igen! Så den här gången "tvingar" jag på bebis allt på en gång!😂

Hur som... sen hon kom ligger då en napp framme hela tiden och Jackson har börjat tagit den -han har aldrig tidigare stoppat en napp i munnen- efter lite prat med min smarta syster så provade jag att ge honom en egen napp... vi har ju problem med hans humör och när han gråter så gråter han onödigt högt och extra länge, så han har fått en egen napp som jag ger honom när han blir sådär ledsen och inte går att prata med. Och han tar den, i munnen -men han fattar inte att man ska "tutta" utan hn håller den bara i munnen... men han blir tyst!
Frågan är om detta är bra eller inte, Daniel är lite rädd att han ska börja med napp helt plötsligt, medans jag från början trodde det skulle bli en kul grej bara för att få honom att tänka på annat... men nu börjar jag fundera när jag kom in i sovrummet för att kolla om han somnat för middagsvilan (han somnar ju nu mera själv i sin säng både dagtid och kvällstid👍Så duktig!) och ser att han sover -med nappen i munnen... då har han hittat den på sitt rum😂

och igår när vi skulle åka hem från lekparken frös han om händerna (och det gjorde antagligen ont) så han grät (skrek) nåt hysteriskt då gav jag honom nappen och fråga "ska du ha den här?" och han tog den satt med den i munnen, knäpptyst hela vägen hem. Somnade och när vi kom hem la jag honom i soffan, bredvid en skrikande lillasyster (jag skulle snabba mig att starta maten) i hopp om att han skulle vakna "av sig själv" (han blir så arg när man väcker honom) men han bara låg där med nappen i munnen och sov😂

Likes

Comments

Vardagsliv

När man öppnar skåpet på morgonen för att fixa frukost åt en as hungrig mamma och en inte så hungrig men sugen son... och inser att brödet är slut *skjut mig*

Jag gör lite havregryns gröt då? -havregrynen är slut! Mjölken är slut! yoghurten är slut!

Orka gå till affären... !?

Då kommer man på att man en gång för ett tag sen läst om nåt super enkelt bröd som man kan göra i stekpannan på 4 minuter... GOOGLE!!!

Det va inte svårt att hitta det receptet... och som tur är äter Daniel fil på jobbet och hade den här veckan köpt hem 2 extra som låg i kylskåpet... så vi lånade lite ur den ena och slängde ihop några smörgåsar😊 (Det stod även att man kunde byta ut filmjölken mot mjölk eller naturell yoghurt)

Lite torra kan jag tycka, men om man skär isär dom och trycker in lite smör i mitten så blir dom super goda! och enkla!

Lite nybakt bröd och apelsinjuice -Frukosten är serverad👍
okej vi hade smör och ost oxå... tänkte ha gurka men den va tydligen gammal -öh, jag tror vi behöver handla😂😂

Likes

Comments