Header
View tracker

Idag firar vi! 99 år som ett självständigt land! Nästa år ska vi satsa på riktiga Finlands ljus! Iår blev det mer tanken som räknas att jag hade blåa och vita vanliga ljus :) Följt med balen här på kvällen men destu mer självständighetsfirande har det inte blivit.

Finland ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår blev det andra advent redan. Funderar vart i hela friden far tiden? Snart är det Julafton påriktigt! Och NYÅR!Jag fick igår en frågan om. "Varför startar du inte eget företag som fotograf då du är arbetslös? Du har ju jätte fina bilder och är jätte kul o vara framför din kamera och bäst av allt att du faktiskt fångar helheten o gör det personligt!" med hälsningar en jätte nöjd kund.

Svar: Tackar! det är väl den bästa känsla man kan få med nöjda kunder!Först och främst skulle en utbildning vara på plats innan jag tar initiativet och startar en firma. Men det skrämmer mig massor att dra igång eget, jag är veklingen inte ett matematik/byråkrati proffs och det behövs ju nog om man driver eget. Fotograferar och redigerar gör jag ju gärna för det är ju den delen som är roligast! Och framförallt nöjda kunder. Och också eget ögat får en fröjd och att man faktiskt lyckats. Jag själv känner att jag lär mig hela tiden nånting nytt varje gång och börjar bli vanare med alla knappar o själva systemet. ISO, och att fota utan AUTO-Fokus. 3D är en sak men vet inte vad jag ska ha användning för den ännu :D Är en konstig funktion tycker jag. Men kanske nån vacker dag förstår jag innebörden med det.

Men som vissa äkta erfarnare fotografer lär man sig nytt hela tiden med årens gång.OCH DETTA HAR JAG LÄST FRÅN DEM SJÄLVA! :) Tekniken förnyas ju ganska mycket hela tiden. Och sen är det också viktigt FÖR mig iallafall är att det är inte bara att knäppa en bild, isf kan jag ju ge äran åt kameraproducenten och inte till mig själv om jag inte alls skulle göra nåt med själva bilden! Menar inte nu att jag skulle flytta på saker o ting ,mest justerar jag lite ljuset/djupet och härefter kommer min sprillans nya egenlagade vattenstämpel / Logo (den kommer nog att ändras ännu men nöjd såhär att börja med) på bilderna. Då först är det i mina ögon o känslor nåt som jag gjort och inte bara kameran. Skulle väl vara alltför lätt annars o bara knäppa bilderna? Jag har nu själv en sån pass bra kamera och det nya objektivet jag skaffade är ju så guldvärt då det kommer till ute/ inne porträtt, och att det går att macro fotografera som jag själv tycker är så intressant o magiskt! Jag är jätte nöjd med det nya objektivet och det förvåna mig massor att det faktiskt var bra då det var så billigt. Men var ju ganska fel tankesätt där. Fast man har en billig kamera kan man ju nog få jätte fina bilder! Så det dyraste är nog inte alltid det bästa! Är nog tekniken o huvudet man ska ha med! Fast som proffs o firma är det ju nog bra med alla fina finesser som är det som kostar. Sen ska ju kameran faktiskt vara bra byggd o kunna tåla lite alla väders och det är inte alla kameror! värt att tänka på :) Läs innehållet för er kamera före ni köper :)

Sen är det ju finskan som jag inte är heller alla gånger så hurja på. Bor ju i Finland så skulle kännas knäppt o säga att nä jag tar bara svenskspråkiga kunder. Hur skulle det se ut? BAAAD! Sen här som jag bor finns det redan massor av fotografer så tror inte man ens skulle gå på vinst med firma. Så jag håller mig som hobbyfotograf för eget bruk och självfallet tar jag emot lite jobb med om andra vill att jag kommer! 😊 (Men nu före Jul o nyår fotar jag nog bara för eget bruk 😊 Bara så ni vet 😉) Nya objektiv ploppar in nu som då, det var ju jätte kul med nytt och tre till skulle vara kul i "samlingen" ;) Sen har jag ju nog fundera på att byta eller skaffa en till kamera. Helt för att få lite variation emellanåt. Men den dagen kommer inte före ekonomin är på bättre sidan 😊

Men tusen tack alla för era fina responser!


Fotandet har blivit mitt sätt o slappna av, lite drömma och att fånga ögonblicket! Min stora passion vid sidan om det vardagliga 😊


En liten Elias ❤

Här har jag faktiskt inte ändrat så mycket. Det skulle se overkligt ut. Han var jätte gul av sin gulhet och om jag skulle ändra bilden alltför mycket skulle ju det bli en ren lögn på ytan. Tror att vi for in till åucs denna dag som bilden är tagen eller så hade vi kommit hem för han ser så nöjd ut tillika och orkar inte nu gräva efter infon heller.

Börja med att han åt inget alls och mitt inre skrek bara att nåt är på tok. Jag själv tyckte att han bara blev gulare och då var han jätte gul på bb redan men mätaren skrek inte nå allvarligt. Vi var några dagar hemma o det blev bara värre. Vid polikliniken sa läkaren genast att han blir övernatt med bara att ha sett på honom. mätarmanicken visa dock bra men blodprovet som togs visa rakt åt skogen. Och det förstod hon inte heller varför det inte tagit via blodprov rubintestet då han var ändå prematur.

Både med färgen, ögonreflexerna och ätande. Det som var obehagligt var ögonen som levde eget och det påpeka jag på bb redan. "men de går bort sen". Tog en månad innan det kändes okej o att man vant sig. Gula ögon hade han en tid och tycker han är lite gul på näsan i dagens läge ännu 😉 Fast han är verkligen piggare nu än vad han var då!;) och snart 2 år!!! Han har varit så liten hela tiden för sin växt att jag fortfarande inte fattar att han ens fyllt 1 😂 Galet men SANT! :)


Denna dag har varit i städandes tecken, matlagning och kidslife! 😊 Barnen lediga idag och imorgon! Skönt att inte stressa nånstans och mysigt!! 😍


Likes

Comments

View tracker

..jag skrev nånting här. Det blev helt enkelt för mycket av en massa som gjorde mig nere eller så var det helt enkelt inget, men blev iaf rätt orklös av nästan allt som just då man gjorde vardagligen. Fokuserade bara på det viktigaste och det som gjorde mig glad. Ibland får ju bloggen bara ta den smällen o bli på paus! Försökte skriva ett par stycken inlägg men sluta att jag radera med tanke på att innehållet blev hackigt och bara osammanhängande. Men vad nu? Jag fick bloggivern tillbaka så HEJ på er!Här är jag igen :)

Hoppas ni haft det jätte bra. Jag kan ärligt tillägga att jag följt endast ett par bloggar under denna tid jag själv inte varit på bloggen. En fin bloggsemester blev det!


Idag lekte jag med Macro med kameran enheldel helt för att det är så sjuttons KUL!Och gjorde det lite allvarligare denna dag än förut. Det blir mystiskt o fångande känslomässigt. Jag kunde inte hålla mig att börja redigera då vi kom hem från skärgården idag. Jag satte mig nästan ner direkt framför datorn. Tog ju ett par bilder på barnen med men dem lägger jag inte upp hit. Idag är det Macro bilderna som kommer upp här. Kopiera inte utan lov snälla ni. Är personligt för mig :)Likes

Comments

Hej på er! Idag har Elias ledigt och vi har verkligen inga direkta planer. Hade sovmorgon till 8.30 steg upp o åt frukost i all ro. Tog fram kameran Igen o Whoppidoo hade man knäppt lite bilder igen.
Idag fota jag med lite mindre skärpa. Varför va så petig? Elias är glad o stortrivdes bakom kameran. Han ville också se bilderna och hans leende som sprack ut då han såg dem var en obeskrivlig glädje! ❤ Man brast lite i glädjetårar! "mammakänslor".

Bara Elias sku ta o slumra till en liten dagsvila ska jag försöka ordna upp lite om förstås inte huvudvärken tänker bli värre. Känner mig faktiskt smått yr idag!

Vad har ni för planer i helgen?
Jag själv ska kanske fara till kyrkan imorgon på 40 års jubileum för att man en gång i tiderna varit med o sjungit i "Minikören". Ja ni läste rätt! Varit med i kör o sjungit o riktigt roligt var det då! ☺ Men ska nog vara i lite bättre skick ändå känner jag. Hoppas på att inte den traditionella stadiet i flunssa väg kommer dvs Hosta/rethosta. Det finns inget värre än dendär grymma hostan!! Bör ju heller inte vara en smittokoppa längre heller så inte rädd o röra mig bland folk o tro att jag smittar dem. Visste ni om att man är egentligen bara en smittorisk då den inte brutit ut skapligt för en själv? Det är ju klart att man inte ska nysa rakt över andra eller hosta rakt på utan man ska ju nog hålla armen emot (inte handen). Men ganska intressant är det nog med dessa baciller/virusar  fast de inte är ROLIGA ALLS! Botemedel finns inte men lindrande botemedel finns ju av alla de sorter! Bästa botemedlet är nog bara att vila! (dricka varmt och äta näringsrikt)zink lär också vara en bra idé att ta.
Nämen nu ska jag sluta pladdra om detta. Spåra lite väl ur nu. Nåjo hoppas ni ändå orka läsa! 😅

Ute lyser solen fint. Vitt på marken ännu som piggar upp o inspirerar! Här i pargas iaf ☺

Från morgonmys prat till fotografering till kyrka o baciller o väderprognos så säger jag

Ha en fin dag!! 😎😄😄

Likes

Comments

Ja nu gott folk håller vi tummarna uppe o hoppas att objektivet passar ( finns en minimal chans att det inte gör). Men jag har surrat runt på nätet hit o dit o stirrat mig nästan explosiv huvudvärk efter alla siffror o A-munnar o skit o allt xD

Är dessutom ett Macro objektiv. "Billigt" och ett Tamron som jag e bekant med tidigare men det passa till Canon då förstås. Detta borde passa till mitt HOPPAS JAG! Om inte detta passar så säljer jag bort min kamera helt i all ilska tänkande xD . Den är ändå värderad rätt så bra! Och passar perfekt till nybörjare med som kanske inte behöver så mycket olika objektiv :)Och jag börjar nu efter många års fotande med massa olika kameror inte känna mig som en nybörjare längre fast bilderna är inte helt toppen ännu men är betydligt bättre än för 7 år sen xD . Fått dessutom lite fotojobb så ska bli riktigt kul o fara o fotografera lite igen! är en person som har tålamod o vet att jag fortfarande vill trolla med olika filter o sånt :D Så ska bli riktigt kul. Hittat det jag försökt länge o känner mig redan lite " hemma". Men märker att utantill kan jag inte ännu kameran o alla dess finesser. Har nu mer eller mindre varje dag tagit den med eller annars bara suttit o sett o jämfört.

Är så sjuttons svårt o hitta objektiv som passar.. Utomlands finns det ju givetvis.. Förstås.. Men jag helt ärligt är livrädd att man betalar en massa och det kanske blir förstört påvägen.. Det är trots allt känsligare än man tror!Och betalningsmetoden är alltid ett kapitel för sig. Varför jag börja söka objektiv pånytt efter nyheten att det finns dåligt av dem.. Sony hörde av sig pånytt o bad om ursäkt för "han var ny" och hade sett fel. Jag gav ju förstås en positiv feedback att de hade märkt det men en dålig feedback att man inte "studerat tillräckligt" innan man ger svar till en kund. Nå shit happens och på något sätt löste ju sig det ändå. Men är nog ett kapitel att både söka, hitta någorlunda billigt för min inkomst just nu.

Ett macro har jag längtat länge till. Ett vanligt "större" får denna gång vänta på tur för det var betydligt dyrare ;) Ingen tvekan idag vad det gällde macro objektivet då priset var på rabatt t.o.m :) Med tur så passar det. Med tur i oturen kanske det inte blir svårt o sälja det i sådanafall.

Over and out!

Likes

Comments

Har inte orkat än med det nödvändigaste nu i flera dagars sträck av olika orsaker. Men nu blev det förkylningens skull det mesta går trögt. Med båda barnen hemma o man själv är ordentligt seg i kotten av värk så har det tagits rätt så lugnt med det övriga görorna. Riktigt skönt nog,klagar inte 😉
Igår tog vi oss o handlade. Gick riktigt finemang. Kom ihåg också att köpa nytt strykjärn med.
Vi lagade också halloween pumpan som vi egentligen sku gjort i helgen. Men vi glömde lite bort hela pumpa köpande med och när tankarna for på annat håll så kändes det inte annat än bara bra med ljus o närhet av det käraste. Så igår köpte o lagade vi vår pumpa. Doftade pumpa ute på balkongen då jag skulle tända de övriga lyktorna 😅🎃

På kvällen for båda barnen tidigt isäng. De var trötta precis som jag. Men jag kände att jag ändå sku unna mig med en massa ljus o en kopp tee och ett par avsnitt Crown. Plockade givetvis upp en massa saker som låg omkring. Bykmaskinen o diskmaskinen surra på. Så fick nog ett behaglig känsla i kroppen mot kvällen ☺

Ute faller snön precis som förr i tiden då man själv var barn. Den har hållits underligt länge. Månne den stannar helt iår? ☺ Själv är jag bara glad av snön så länge den är såhär fin. Den piggar upp med allt det vita. Kylan gör det ännu mysigare att komma in o värma sig. Friskare luft är det med.
Och så är det inte så hiskeligt halt på vägen med lite snö under! Tycker jag. Men betyder ju inte att jag kör hårt för det. Kör sakta för hel vill jag att vi ska komma hem. Fast andra i trafiken kan nog sätta paniken i kroppen.

Nu blir det kaffe o morgonmål. Hoppas ni får en fin o underbar dag! ☺

Likes

Comments

Efter att få veta med denna kamera som jag har så finns det inte så mycket olika tillbehör. Så jag börja se lite på andra. SE sa jag! Canon 5D mark III lär va en superfin. Ser man på priset förstår man ju. Det som är lite dumt är att man får endast kameran men objektiv måste man köpa skillt men finns ju flera varianter objektiv sen igen!.Kollade runt på marknaden o såg efter billigaste stället också. själva kameran kostar ju i prisklass 3000€!! Klingar rejält hjärtinfarkt. Men tror den är värd priset och man har ju sen! såg på Youtube och ALLA jag såg igenom berömde den massor. Man såg hur lyckliga personerna var efter att de bytt från nikon(nikon d7200 är en liten jämförelse med Canon 5d mark III) lr Sony.
Det finns objektiv till min men är i samma prisklass som en Canon 5d mark III. Visst är det löjligt? 😅 Till Canon finns det ju oftast tillbehör så på den fronten behöver man ju inte bli helt kvävd på en o samma objektiv.

Andra alternativ en Nikon D7200 som lär va ett annat bra skrik på marknaden.

Jag älskar ju att ta bilder. Fånga ögonblicket och bara fota "onödiga" mysiga ljus o blommor ☺
Men så skulle man ju vilja fota naturen landskap djur lite mer både amatör o lite proffsaktigare med tiden.

Men denna önskan får väl bara bli i framtiden! ☺
Än så länge får nog min Sony vara med ☺ Det är ju inget fel på den annat att man inte hittar någo större objektiv.

Likes

Comments


Det är ju bara så. Ödet kommer nångång, det ödet som man tagit sista andetaget. När det kommer så kommer det antingen väntat eller oväntat. Som sista dansen, som sista skrattet, som sista ilskan och sista gråtet. Man vet aldrig när det händer det oväntade.

Ta vara på varandra och livet ❤

Denna helg var en tragisk helg man inte glömmer.

Minnen finns

Vila i Frid ❤Likes

Comments

Är ju en sak att ta bilder, men är nog en magisk känsla att redigera och se slut resultatet. Idag redigera jag med olika filter och vinjett! Vissa bara med Vinjett och vissa var så bra att jag bara "klämde namnet under".

Här är nu ett par stycken. Mina bilder så med respekt kopieras eller stjäls inte! Fråga först. Tack!😊

Ni får jätte gärna ge "ris och ros". Därför är de numrerade!! 😊 Översta bilden är inte numrerad men ni får jätte gärna säga vad ni tycker om den ändå. Orginalet har varit gröna blad! 😉

1.) En enkel vinjett. Tyckte bilden var fin som den var men vinjetten blev en liten finhets touch!

2.)Med denna rönnbärsbild var bladen rätt så dystra och mörka så piffa upp lite och blev betydligt bättre än originalet. Vinjett och "låga" ut i kanten.3.) Vinjett och mörk bakgrund (nyår 2014)4.)Och favoriten som var med i ett annat inlägg. Inget filter. Ingen vinjett. Helt bara som den är. Och jag gillar det. En svamp i bakgrunden. Var egentligen den jag skulle ta bild på men blev denna ljung istället som ville hellre på bild o svampen blev inte huvudpersonen.


5.)En fin solig Höstdag i Nagu hamn som fick en lite annan gråskala ton med vinjett 😊 För mig tar den mig tillbaka itiden till skärgårdens holmar.6.)Vinjett med white redigering. Är en av mina favoriter. Eftersom kameran har fångat bladen så sjuttons bra. Den är helt toppen utan redigeringen i mina ögon redan. Men vill man låta bilden lite flöda i form så blev en ljusare white o den härliga vinjetten ett upplyft i mina ögon. Testade många olika nog men detta fastna jag för.7.)Denna blev jag riktigt smålejd på som orginalet var... Utan vinjetten skulle barren ta över de fyra "gubbarna röksvamp". Så tycker att redigeringen gjorde bilden mycchhi bättre men skulle kunnat varit bättre ändå! Den blev ju inte så bra som jag ville.


8.) Vinjett som lyft o en massa jag inte riktigt förstod fullt ut på men resultatet blev ju ändå detta


9.) För det första med denna bild. Det är brorsans (och hans familjs men för att säga det lättare "brorsans") OGRÄS enligt honom. Han tyckte att jag var verkligen SEKASI som tog bilder på hans OGRÄS.

Nu i efterhand då man redigerat vet jag inte om jag kan kalla det till ogräs. Och ogräs är ju verkligen det bästa man kan träna på med sin kamera isåfall! (Tycker jag)


10.) Suprise!! här kom det en vinjett till. Som ni kanske märkt "I JUST LÖÖÖVE" vinjett med lite "låga" på Sidorna av vinjetten. Den tar fram själva "huvudpersonen" så himla mycket!! Vita vinbär är detta. Fanns massor på buskarna så hade faktiskt enkeldel bilder på dem. Men denna blev nu en liten favorit bland alla vitavinbärsbuskar 😊

11.) Sist och inte minst , NU Brorsan håller jag med om att jag fotat OGRÄS men bilden blev väl ändå fin? 😊 Vinjett här med med "låga". I detta fall är det stocken och lite av bladen som lyser upp som "lågan".


Nu gott folk vill jag veta vad ni tycker. Ska jag fortsätta eller sälja kameran och hitta nåt annat att göra?😉 Skämtosido med det sista. Men vill jätte gärna höra vad ni tycker!!! 😊

Nu ska denna mamma börja sova. Fast det är fredag så har man garanterat två barn imorgon som vaknar nångång mellan kl 7-10, om det är kl 10 så har vi verkligen sovit gott 😉😄


Kram på er!!

Likes

Comments

Igårkväll sov Elias inte världens bästa men sov ändå i egen säng,gick o kollade ett par varv på honom. Lite gråt i sömnen o sånt. Då jag väckte både Simon och Elias idag märkte jag att Elias var kokhet o rosslig. O väldigt kramig av sig o ynklig. Så inget dagis för hans del. Men vi ska ändå till läkare för öronkontrollen för Simons del.
Och handla det nödvändigaste. Sen blir det nog en dag i lugnt tecken. Fast den delen vet man ju aldrig för domhär små har ju helt enkelt inte alla ggr förstått sig på vad vila betyder 😅
Svider rejält i detta mammahjärtat idag! Domhär sjukorna sku kunna försvinna helt tycker jag!

Fredag igen. Tycker det var just ju! Kan säga att jag känner bara att det är skönt med helg igen! Mera tid med kidzen

Trevlig helg alla! ☺

Likes

Comments