Header

Nu måste jag bara klämma ur mig en sak som börjar vara mycket på agendan har jag märkt!
Varför tror man att så fort det kommit ett barn ska nästa komma så fort som möjligt? Varför ska man tro att man är gravid fast magen är bara svullen? Jag kan bli evigt trött på detta. Min högsta önskan är ju ett tredje barn MEN det finns lite stopp på det. Så snälla människor sluta tro o sluta säga "när kommer dendär ut då?"
Och fast man gifter sig betyder inte att det barnen blir till på direkten för många par! Finns de som kämpar, finns de som aldrig får,finns de som INTE vill ha!! Tycker folk kan knipa munnen fast o inte fråga ens. Jag menar! Vad har det ens med andra o göra? varför ska man va så otroligt nyfiken på den punkten alltid så fort man ingår i ett förhållande eller varit tillsammans flera år lr på första dagen som gift??

Ja hur e det med mig? Nej är INTE gravid. Önskar ju förstås efter en 3dje knodd. men javisst  Det känns otroligt trångt just nu. Inte för att första tiden sku ha nån inverkan men som alla andra babysar/barn så växer de ju och kräver lite mer senare! Jag kan ärligt säga att ett skötbord behöver jag inte fast det är behändigt. Vagnar hittar man alltid. Kläder får man oftast billigt nånstans bara man kollar runt. Så jag kan inte påstå att babysar "kostar fruktansvärt mycke" som de flesta stressar över sista slut. Att äga en häst kostar betydligt mycket Mera!!. Tid o närhet främst för babysen!

Min mage har dessutom försvunnit lite men syns ju nog då man ätit. Sväller upp till den storleken som man sku va i vecka 14-16 kanske. Jag hinner inte/får inte den möjligheten att träna bort magen helt o hållet. För det blir nog en process som kräver tid och den möjligheten har inte jag. Kan erkänna att jag är dålig på mat fronten med. Antingen vräker jag i mig mat men som det flesta dagar har jag antingen skippat måltider för att det helt enkelt inte smakar o känns bara "onödigt" pga pressen för att man får påpekningar "vad har du där då" "ska du inga börja gör nåt åt saken" och fast det är just då så blir nog dendär frågan där knagandes. När ska jag ha tid till det? Hur får jag ens råd med det? Det kostar ju med som allt annat i hobbyväg. Jag vill få mat på bordet o hyran betald som vilken förälder somhelst då man har barn! Med min inkomst just nu så är det inte ens en tanke på att släng pengar på nåt som jag inte vet att om det håller i sig till nästa månad. Nästa år faller vissa räkningar bort o jag väntar så på det!! För är nåt som jag inte använder men ändå är kontraktbundet.
 
nåjo nu for tråden lite...

Men snälla människor sluta tro att man är gravid eller förvänta sig av en NÄR blir det av. Det tar ont då man själv längtar efter en liten "spelivink".

Jag älskar då personen själv får berätta nyheten utan att nån annan trott att man är gravid.
Sen beror det på vem som frågar med! Är det nån man kan prata allt med?
Lr om det är bara nån bekant?! Och vet man på förhand personen iförsig hur personen är till sättet!

Så snälla människor tänk efter före ni klämmer på en känslig knapp!!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Varit en mysig morgon  på alla vis. Kidzen har sovit gott. Vaknade passligt 8 tiden i gott humör :) Kändes som man verkligen sovit gott med fast man vaknade 100 ggr men känns ingenstans 😊

Sånahär mornar sku man kunna ha varje dag ♡
Idag efter maten är det planer på att fara ut till nagu en sväng! 😊 Lite speldag här först före mat 😊
Lördag-speldag-godisdag bara man äter duktigt det övriga som jag e noggrann med! Men de fungerar bara man hotar att lämna bort nåt av dessa lördagsmåsten 😉 Sjunker snabbt ner o man blir ordentlig 😅  Barn ♡

Känns verkligen bra. Inte kännats sånhär glädje på länge ☺ UNDERBART ♡ 

Kram på er! Hoppas ni får en fin lördag ♡

Likes

Comments

Är slut. Ordentligt slut. Men kämpar ändå med vardagen. Dendär egna tiden att kunna slappna av verkar helt enkelt inte finnas.
Men vad jag älskar dessa fötter som trampar runt. Glädjeskratten och även motgångarna som gör en extra uppmärksam att ta fram det positiva igen ♡ Domhär barnen är nog glädjen i livet ♡

☆☆☆

Var på spökmiddagen i onsdags fast jag höll på o tacka nej. men efter ett par h tänketid så ändra jag mig och for med ändå. Och jag kände att man sku bra kunnat blivit dit och bo! Utspökad så att jag fick ångra det djupt tills idag som huden någolunda gett med sig! Jag sminka mig fast jag visste mitt stora problem som kommer efteråt. Kruttorr!!
Nåjo Vissa saker hade blivit på hälft hemma så blev att komma hem ändå fast kl var över tolv då man öppna dörren. Som VANLIGT körde jag hem. Trots att man höll på o tappa andan av panik, plåga jag mig tills man anlände. Hade ju inga andra val just då mera.Jag har faktiskt svårt o köra i mörker 😓 Känns hemskt!! sitter så i dendär känslan då det smäller nåt till i fören! Ser det inte mera som nån terapi mera heller för det blir bara värre. Väljer jag om jag far ut till skären så blir jag hellre övernatt än kör i mörker lr skymning. Det som också slog mig då man körde var en massa som händer just nu. Och att det var ett datum som vi missta vår bror. Ja hemfärden var tammefan minst sagt det jävligaste slut på den dagen.
Sovde inge vidare den natten. Kroppen bara värkte av all spänning o slut i huvu av allt. Men något som kändes så otroligt bra var ändå middagen o sällskapet som totalnolla mitt huvud under de timmarna. Tusen tack för god mat o härlig stämning! @HannaHenriksson med Familj och speciellt till 5 åringen som bjöd! ❤

Idag har det varit en massa igen o ingen tid heller för nåt eget. Men den dagen kommer väl nångång om sådär 13 år.. Det tycks bara inte va möjligt för just mig. Förstår inte hur andra får det o lyckas men nåjo. Here I am. Gör allt o lite till så man nästan krashar. 😄😅

☆☆☆

Börjat söka jobb på andra orter nu med så bli inte så överaskade ifall man igen flyttar. Blir ju en massa ändring i livet men det tror det ändå löser sig o blir en rutin. Isåfall att det händer! Börjar vara måttligt trött o gå back varje månad så ett jobb sku va riktigt fint nu 😔 Som en sa." Dyker det upp nåt och det råkar vara på annan ort är det nog ingen motgång. Man kan ju inte trampa runt på samma ställe livet ut. Det behöver ju inte vara livet ut på ny ort utan bara för just den stunden man har jobbet".
Nåjo något ska väl dyka upp här eller nån annanstans! 😊

I övrigt FÖRLÅT NU MEN JAG HAR VERKLIGEN INTE ORKAT BLOGGA 😄
Det har bara blivit att läsa men nån extra ork att klämma in lite text här har jag verkligen inte orkat sätta tid på 😄 Haha!

Idag hämta jag hem paketet som jag beställde från foreverliving via Sara Westerlund . Nåt jag verkligen var emot då vissa sanningar kom fram bakom företaget foreverliving. Men en detox lär jag inte""av lr få nå andra fel. Det körs ju ganska mycket av ren grön kost helt enkelt i detox programet!När jag läste igenom programmet så kändes det rätt så bra faktiskt. Dock missnöjd att det inga står exakta produkter lr mängd.Dålig på att äta just nu så tror inte soppor och smoothies lär få mig lejd ändå 😊. måndag börjar jag med den. Ny vecka o ny utmaning! Se om det hjälper mig o bli piggare o huden bättre. Är nog skeptisk ännu men VÄRT ett försök 😊 Ska bli intressant!!
Men nu fina läsare ska jag säga gonatt o börja sova!

Trevlig helg allesammans!

Likes

Comments

Men det var en annorlunda tuff dag! Trött efter nattens lilla sömnbrist. En sjuk Elias o vi var till åbo för att få lite luft i rören som nästan täppte honom.Hjälpte inte ett skvatt av det man hade hemma och att det var omöjligt o hålla honom själv. Blev ett rysligt pipljud o andan for nästan på honom så vi for in helt enkelt. Var det bästa jag kunde göra för honom då allt kändes hopplöst idag.
Här hemma blev allt bara o ligga så vet vad man har framför sig. Allt behöver inte bli perfekt Men såndär snabbstädning att man ryms in 😂
Väl hemma igen var gossen så pigg att nattningen blev mera skratt o bus än somna lugnt som han normalt gör ♡ Riktigt en busunge här på kvällssidan

Hoppas på en bättre dag imorgon fast jag vet att vissa tankesätt har redan gjort mig flyförbannad. Kan väl inte göra nåt åt det heller. Är man en fucking åsna o inte ser saken av god anledning så får det va! Ska det jävlas så ska det... Var väl bara meningen till jävlas i livet o inte visa det man sagt.

Nå nu var det urklämt här. Känns redan bättre! Istället för att gå till en psykolog så kan jag ju läsa det om o om igen här 😉😉😉

Nepp nu blir det sova. Det har man vänta på länge redan 😄

Hoppas ni haft en superfin dag! ❤
Vad glad jag blev då jag titta in här o såg att man fått nya följare! Tycker min lista på vem jag följer är dubbelt upp ännu men kul att ni vill följa! Och tack läsare! ni peppar mig verkligen o fortsätta 😄😍❤

Kram!

Likes

Comments

Here we go again.
Hej på er! Funderat länge o väl vad jag riktigt ska skriva men nu kör vi på bara tycker jag! Igår städa jag "Suprise"liksom.Borde kanske döpa om bloggen till Mariettesstädochsovblogg. (skämtosido)

Denna gång lite mer i inredningssyfte vad det gällde städningen. Lite blommor fick nya platser. Bordet i vardagsrummet flyttades lite i annan riktning. Kallax hyllan fick sig en städomgång. Också tamburen fick lite tömning! Jag städa sånt som var roligt helt enkelt. Inga kläder och inga måsten! Sånt jag stört mig på alltså och varit daglig städning fick se sig nånstans.


Lite ljus kom fram. Mysa till det. Självklart fick dammsugaren jobba lite med då aloevera blomman fick för sig att anfalla mig o jag va inte beredd på det 😉 o härliga mylla som var precis kring hylla o golv! 😉. Strykjärnet sa upp sig så fick inte mycket strykt igår när jag äntligen blev på hugget!
Köket fick också sig en törn medans Elias åt duktigt o hurtigt själv. Vet ni vad! Dendär känslan då UNGIN jo ni läste rätt UNGIN äter själv! Och man kan göra annat vid sidan om! (jag var inte hungrig just då så åt inte )
Helt underbart! ☺😍😍😍Babblar annors nu om söndagen. Ifall nån inte riktigt är med på vilken dag jag pratar om 😂

Idag Måndag efter frukosten som var vid lunchtid fick jag bara sån kvävd känsla att vara hemma. Vara här osv. Vi starta mot hoplop vid halv fyra för att bränna av lite energi med både Simon och Elias. Så där for det ett par timmars fördriv 😊

När vi kom hem så hade Elias somnat och ville inte alls vakna så han fick ta natten helt enkelt. Han sovde medan jag bytte blöja 🙄 Sovde ju inget på dagen heller när hela rytmen blev sekasi. Måste erkänna att jag kände mig verkligen lite obekväm i det hela. Rutiner är nåt jag strävar efter för det känns som en trygghet. Och han brukar vakna 8 om vi är lediga men idag tog det ett rejält skutt. Han fortsatte o snarka på. Vad jag gjorde efter det?

Tände ljus, lagade dipp o grävde ner mig i soffan med chips o dipp.Tog en selfie på instagram. Jepp en selfie,kändes att det var ett tag sedan 😉 Sen blev jag trött,tog en dusch och la mig. Men istället för att somna fick jag tankarna igen o snurra mer än vanligt. Fick panik känsla o här ligger jag nu o skriver detta. Knäppt va?
Är man speciell så är man får jag trösta mig med 😉☺ Nepp om jag ska vara ärlig med helgen så kändes den ordentligt trist o botten o riktigt sur o grå! Hade verkligen hoppats på lite mer för kommande helger vet jag vad man har framför sig. Helt Härligt men man vill vara mera på alärten då!Det ska löpa och det är lite mera helt enkelt!! ☺ 

☆☆

På fredag ska vi fara o se på säng åt Simon. Tänkte att han får komma med o pröva. Lite högre än vad han har nu. Och så är det utrymme under. Betyder bara mera utrymme i rummet.Men han får säga först vad han tycker!Köper inte fler sängar om det ändå inga duger!! Sängen han har nu sparas oberoende.

☆☆

På onsdag bär det av till Ekenäs! Ska bli skönt o komma bort lite helt som idag men Ekenäs är Ekenäs! Lite längre bit att köra och så är det spökmiddag på meny! Så blir helt enkelt en lite speciellare onsdag! Vad jag väntat på sånt!!! Äntligen ♡  Hoppas bara man själv denna gång mår bra att det inte blir som senast att man var blek som en död o mådde dåligt. Man kände sig lite liten på jorden just😅 Men orsaken till det är redan avbrutit för länge sen o har mått relativt bra utan någo konstiga ämnen man proppar i sig för endast två orsaker. Löjligt o jag äter aldrig mer sånt! Att må konstant illa i 6 månader isträck då man börja äta så förstörde en hel massa tid som borde varit glädje o man sku garanterat ha orka mera!
Och byta sort våga jag heller inte. Kör att ha egna neutrala hormoner istället 😊 mycket bättre 😉 ☺

☆☆☆

Här blev det nu några meningar fast jag inte riktigt visste vad jag skulle skriva. Helt otroligt. Blev ju nästan en bok.
😅☺

Nu ska jag försöka sova pånytt. Snart ringer ju klockan 😣

Så säger godnatt fina läsare! 
Ha det fint 😊

Likes

Comments

Hej o hå! Helgen for o hände i princip inget extra än att man fick lite uppiffat här hemma😊 Sovmorgon deluxe blev det med för väckarklockan vakna vid 11 idag  😅BIG Hups!! Va hände med morgonpigga Elias riktigt? Nog för att han kraxa som en kråka inatt.

Nu ätbart o två ämbar kaffe. Jag känner mig trög! O tanken att halva dagen gått redan så jeps. Känns trist 😄

Likes

Comments

PajdegsBotten


125g smör
3dl vetemjöl
2msk vatten

Innehåll är ju bara o köra på vad man tycker att passar till kyckling. Jag såg med ögonmåttet idag vad det gällde ingredienserna. Med basen av två kycklingbröst filéer som jag skar i passligare bitar. Som jag brynde i lite smör 😊

Kryddor som salt peppar etc. Enligt tycke!

3ägg o grädde noooo ideaa hur mycket jag lade i men säkert 1,5 -2 dl. Så att det täckte alla ingredienser i pajen ☺
Rev ost o strödde över!

Ugn: 200°c i ca 40-45minuter

Likes

Comments

Känslan då det blir veckoslut och man blir lite pirrig i magen o tänker jihaa det är veckoslut. Hoppas det händer nåt kul! Men varje gång samma sak. Man är hemma precis som en vanlig vardag.Ingen hör av sig och de flesta vet nog att jag "bara är hemma". Har jag hört av mig så är det alltid nåt som förhindrar. Förra gången jag hade Barnfritt blev vännen sjuk o jag hade helt förståelse över det. Men jag hörde ju av mig till andra men de hade ju planerat redan sin helg lr inte hade råd lr bytt stad . Så blev en hemmakväll då med men Barnfritt. Jag behövde inte fundera annat än på mig själv. Sova länge nästa dag o sånt. Bara tänka på mig själv.
Nåjo. Helg igen. Icke barnfritt o inte alls planer. Men det jag märkt o får känslan av andra "du är mamma o du ska då se till att vara hemma o sköta dem""välkommen till mammalivet som består av hemmakvällar byta blöja o absolut inte ha en hobby". This is your life. THE END ungefär.

Varför riktar folk just detta just till mig? Varför mig?? Det är inte så att jag slutat älska mina barn för att jag vill ha en hobby lr gå ut med vänner! Ännu en sak jag märkt att vänner drar ifrån "hon har barn,inte jag o orkar heller inte höra på blöjor o trams m.m så nä går hellre ut med andra". Inte har hon ändå möjlighet för hon måste va hemma med barnen. Vet ni.. Det sista jag själv sku göra om jag för engångs skull sku komma lite ut är att prata om mitt liv lr blöjor! Och detta fick jag faktiskt höra för flera år sen "herregud Ette så kul o träffas o tänk du prata inte heller mycket om mammalivet". Nej klart det, vem orkar höra på hur många har sömn barnen sovit?hur myki pengar det går åt o blablabla. Sånt kan jag lika bra skriva på bloggen!!
Fast jag har barn har jag inte glömt bort mina vänner men däremot känns det som mina vänner helt glömt bort mig. Hittar på ursäkter hela tiden. Är så evigt trött på detta... Att ännu till bo i en stad där man har så få vänner att man kan räkna på två händer men de hinner aldrig ta dendär kaffe ändå känns ju helt löjligt att ens bo här mera. Jag trivs inte alls mera... Trivs INTE alls längre här. Det är nästan som man sku kunna radera nummror på telefon. Varför ens ha dem?
Varför man bor här funderar jag skarpt på. Fast där e svaret ganska självklart. Barnen ♡
Men jag måste erkänna att det känns ensamt. Ser man på insta eller fb så har alla så jätte kul,ordnar kvällar m.m men dit får man ingen plats med(jag har ju barn). Och jag är inte den personen som bjuder in mig själv. För varför skulle jag fara med om man ändå inte är medbjuden?

Hur e det med er mammor? Känner ni samma sak? Vänner hör av sig på fb/insta sociala medier men that's it. Man försöker ordna träffar men det blir aldrig av.

Man vaknar varje morgon med hopp men man inser efter halva dagen att det blir en likadan igen. Försöker få inspiration för det ena och det andra men nu faller det alltid ändå in i en tråkig fiilis. "inga blir he ti någo""varför sätta energi""orka försöka". Japp såhär har man nu känt mer eller mindre o man börjar vara nedstämd mer o mer o lusten har helt fallit bort att ens fundera längre. Jag vill verkligen komma bort från denna tankebana! Känna glädje o delaktighet.

Har också nu sett på jobb i andra kommuner men men men..Där kommer det en massa tankar som berör familjelivet. Man vill ju vara delaktig i båda barnens uppväxt så mycket det bara går. Älskar ju dem <3


Men att bo i en stad man inte känner sig hemma längre tappar man gnistan helt. Man kvävs inombords. E dehär liksom livet? Bo där man inte känner att sätta ut foten längre.. Ska det inte hända mera nåt som gör lite krydda på det hela?

Jepp. Har riktigt babianrumpfiilis med kakkan nersmetad på den rosa stjärten!Hur kul är det?

Och nej detta inlägg är nu inte för att slänga kanakakka på andra o hur dåliga ni är. Är nog garanterat mitt eget fel i detta fall. Självklart alla ska ha sitt eget liv! Men detta var mina egna känslor hur jag känner mig just nu. Denna dam känner sig bortglömd helt enkelt.

Inte nog med att mina egna drömmar o förutsättningar i ett liv lite small ner huvudlöst i backen så kändes detta bara som ennu en motgång

Motgång på motgång. Det enda jag känner just nu för min egen tanke förutsättnings bild. Jag e glad för andra men mindre glad för min egen skull. 


Likes

Comments

Fredagen till ära blev det lite godare middag men ändå inte planerad utan helt vipsvups lagat! Fylld kyckling med timjan och auraost, ris och liten färgklick av rödlök,gräslök och tomat 😊 Sååå gott!!Till efterrätt blev det kladdkaka!! Använde receptet jag alltid använder o lika gott denna gång med med lite vaniljglass 😍👌

Resept: Kladdkaka

Sätt på ugnen (vanlig) 175°c

1) Smält 100g smör och låt svalna

2) Vispa 2 ägg och 2,5 dl socker pösigt med elvisp/hushållsmaskin

3) 5msk kakao, 2tsk vaniljsocker, 1 tsk salt och 1 dl vetemjöl blandas och silas ner i smeten och sedan rörs om försiktigt med tex. slickepott. Tillsätt det smälta smöret och rör om tills allt blandats.

4) Sätt i en form, och in i ugnen i ca 15-20 minuter :) Ska va kladdig i mitten!Denna middag satt bra efter lite städning. Känns bra just nu!

FridayJippiiey!

Likes

Comments