Header

Så dyker Dendär arma flunssan upp. Idag har varit en tung dag. Halsen sträv o sjuk o rinnande sjuk näsa. Försökt ändå städa här på kvällsfronten. Så en varm kopp finrexin o vad man nu hittar i skåpet och film som gäller bara man vart ut med lurvisarna en sväng. Också det som snurrar i bykmaskinen ska hängas upp bara det blir färdigt. Antar att jag hade lite dåliga kläder på iförrgår då det regna ute. Och stress o sömnlöst av vissa orsaker såklart att man blir lättare sjuk då med.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Planerar, typ lite drömmer mig framåt. Redigerar lagar o fixar. Man kommer väl ingenstans om man verkligen inte satsar? Checkar in byråkratin. Fixar Hemsida, finputsar Facebook sidan som jag insåg igår att jag haft fel mall för. Så där e det sen då man är ovan! 😅

🌸

Igår. 

Äldre sonen for på läger.Blev att redigera bilder såg på utrustning o satte mig ner framför tvn med en tallrik nudlar (jo nudlar av alla sorter) på kvällen o tänkte nu ser jag inte en minut på datorn längre. Efter en stund kom jag på att en Hemsida skulle säkert sitta fint. Så jag börja ju kolla runt lite på olika möjligheter(framför datorn 😉) o *whiiips* satt man o lagade en.. Som är fortfarande inte HELT klar. Jag funderar ännu kring den eller borde jag testa en annan. Så blev mycket framför på skärmen igår och inatt 😉 Jag som skulle slappna av efter allt hålligång. (haha NOOOT)

🌸


Denna dam fick sin sista vaccinering igår (om ett år pånytt). Hon gilla verkligen inte sprutan, känns skönt o ha den undan !☺️

Likes

Comments

I fredags var jag som sagt o fotade utexaminerade systrar! Elin och Terese!

Var en blåsig dag men solen sken och det finns inget bättre än fint väder vid fotografering!! 😊 Behöver liksom ingenting extra än kameran o objektiven och fulladdat batteri/batterin 😌 Naturligt ljus med andra ord och det kör jag på. Och ett gott humör!

Finns mera på min fb sida! Här kommer bara ett par stycken 😊


Likes

Comments

Fredagen var väldigt fullspäckad med program från morgon tills man lade huvudet på kudden.
På morgonen bar det av till Åbolands sjukhus för två olika rutinkontroller för äldre killens del. Efter det for vi efter lite kinesiskt och for hem för att äta. Drack nån kopp kaffe innan jag for o fotade två systrar som tagit examen (bilder kommer senare i ett annat inlägg). Mamma kom till stranden i samma veva o var med killarna under tiden.
Efter fotograferingen for vi hem, städade hem och bil. Packade det som skulle med o så hann jag i duschen före det bar av till Åbo hamn där vi checkade in på Viking line M/s Grace. Och där börja första etappen till Långnäs. Vi bokade denna gång väldigt bra med buffé (den är så otroligt bra!). Vi satt där en bra stund o njöt av maten o utsikten. Lite taxfreeshop och killarna ville i bollhavet ett varv innan vi begav oss till hytten. Hade kl o ringa en stund före vi skulle köra av båten. Och bra det för sönerna var inte riktigt med på planerna att stiga upp 🙄😉
Vi körde av båten o mötte ett otroligt fint landskap och otroligt fint ljus utav himlen, också dimma. Från vissa "insjöar"? " ånga "det på den vindstilla ytan.

Väl hos familjen förde mamma o jag in sakerna o fixa upp resesängen åt Elias. Båda gossarna sov ju bilen hela vägen så vi bar upp dem isäng. Somnade om utan minsta problem. Jag själv sovde nere på soffan i vardagsrummet. Nåt jag inte var beredd att möta var nykomlingen i familjen. En liten kattunge. Höll på o trampa på den med då den är svart o svår att se. Inte ett minsta blyg lr rädd var han. Han sovde på min mage spinnandes den natten , tog ju förstås en stund att somna för jag kunde ju inte sluta se på pyret ❤️så liten o go ❤️😻

Man var lite trött nästa dag, pollen som besvära och säkert allergi av katten med. Men jag är ju så knäpp trots allergi att jag myser ändå med kissen..
Åt frukost, och for in till Mariehamn o shoppa lite kläder o inredning. Hittade en transportbur åt Zessi med.

Lördagen firade vi också Jesper som blev 18 år! Tänk att det var 18 år sen jag blev faster! 🍾🥂🎂🍪Känns lite overkligt att det är så många år sen!! 😱😨 Blev kladdkaka o moccarutor m.m ☺️ Gott var det!


Söndagen blev det att åka hem igen, kom hem med samma båt. Bokade denna gång a'la carte på Oscars. Vi överlevde trots att Elias hade väldigt stora hästmyror i blöjan. Tog en tupplur efter maten och han va på gladare humör efter det. Just nu har han en period vi (alla) bara väntar att ska gå förbi 😅 Vissa dagar hopplöst men vissa andra hur bra somhelst ☺️ Och inga något illa menat, vi älskar honom nog ❤ 

Bilderna nedanför är med telefonen taget ☺️ Och första bilden högst upp. 

Var hemma på kvällen, mamma åkte hem till sig då gubben kom efter henne :). Satte igång bykmaskin genast o börja med kvällsrumba och såg igenom bilder och fick några färdiga med. Men tröttheten vann matchen o jag la mg nångång över tolv på natten.

🌸

Likes

Comments


Blivit enheldel fotande den senaste tiden. Är som terapi från det vardagliga. En kär hobby o passion. Känner också att jag hittar de knappar bättre som jag själv vill ha just den stunden. Skulle man pröva alla funktioner skulle man nog få räkna en heldag åt det. Men mamma som man är så är ju inte bara kameran nåt jag hela tiden kan ha framme eller sitta vid datorn o kolla igenom dem, det tar sin lilla tid och jag själv förstår varför man vill ha betalt då man lägger en massa tid åt bilderna speciellt om man verkligen är proffs o jobbar o har firma. Inte bara bilderna heller som kostar också utrustningen/bensin om det är längre vägar. Har märkt att vissa inte alls förstår varför fotografen kan va dyr ibland men det är nog inte BARA ATT KNÄPPA BILDEN o printa ut bilden.

Tycker jag lärt mig massor den senaste tiden fast ett på egen hand. Inte har jag direkt de pengar att springa på kurser just nu så jag testar mig fram på redigering och själva fotade och beroende helt va det är! Finns Youtube o härliga bloggar man får bra inspiration ifrån :) När jag söker upp på youtube är jag härefter noggrann med att försöka hitta den kameran Jag just har för att få bättre syn på det hela. Faktiskt förra veckan fick jag igen en "ahaa upplevelse". Tror inte denna "bildvärld" slutar överaska en :)

.


📷

👶🍧Likes

Comments

Nu har vi alla tagit sommarlov ❤ Idag var Simon sista dagen på förskolan. Elias var sista dagen i onsdags. I höst blir det nytt dagis för hans del och Simon far till skolan! Så ett välförtjänt sommarlov sitter bra före!


Dagens väder är inget o hurra över precis men sen igen ska man inte klaga. Sommaren är ju lång ännu och så har vi nog haft många fina dagar redan och hoppas på flera såna! Så trött på långbyxor o långärmade blusar nu Bara 😝

📷 Annars har jag börja snegla på lite kameror igen, knappast köpa men snegla kan man alltid. Saknar vissa saker på min, men har nog klarat mig hittils så inget jag GRÅTER efter i panik nu Men är ju lite klokare igen en gång på dessa kameror och objektiv o nått nytt o lättare att hålla skulle sitta fint. SOMEDAY 🌸

Ha en fin fredag 🌺

Likes

Comments