Header

Gomorgon Fina Ni!
Här funderar jag nu starkt på hur jag ska laga upp bloggen. Och överlag få hemmet i en strålande anda.
Njuter av fulla muggar av en kopp kaffe o tystnaden i hemmet. Vädringsluckan står på glänt o fågelkvitter hörs in. Mysigt trots väldigt grått höstväder. Stora killen på skolan o lillkillen på dagis så därav tystnaden ☺️ Känns nog lite konstigt faktiskt.

Elias har dessutom sovit hela natten i egen säng utan avbrott. Var också den som steg upp sist 😂 Här e det nog tvärtom än vad man är van att höra om barnfamiljer vars barn vaknar 5-6 på morgonen. Fast han var baby sovde han nog länge på morgonen. Annat var det då han va sjuk men är nog förståeligt då :) Elias har nu sovit i samma rum som storebror. Gissa vem som ville det?! Jo storebror själv ☺️Måste säga att det var väldigt gulligt av honom att han har velat sova med Elias i samma rum ❤️ Men tanken är nog att de båda sover i egna rum ☺️ dock står Elias rum i planering ännu. Inspirationen på möblerna o placering av allt fattas bara 🙄

☕️

Denna morgon snooza man o frukosten blev en väldigt sölig men mysig stund. Men då vi skulle iväg pumpa nog hjärta hårt 😂 vi alla skratta i bilen då vi kom till skolan för vi var i god tid ändå 👍🏻😂 som var tanken i det hela. Vi blev ju iaf piggare! ☺️👌😇


Idag ska också S rum möbleras om och hans gamla säng ska monteras upp! Tror o hoppas det blir bra :) rummen har lutande tak o därmed lite kluriga att möblera så det ser rymligt ut o bra placerat!

Tror jag ska ta o göra det nu o fundera under tiden på bloggutseendet tillika ☺️ då nu ivern slog in!

☕️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna tog i våras tror jag. Dock ingen superlyckad bild. Redigerad dessutom i nån paintfundering som rädda den lite, men bara lite. Långtifrån nöjd. Det finns stunder o dagar jag helt enkelt inte lyckas med fotografierna men det kan jag överleva med så fram det är för eget bruk :) Sen stod jag alltför långtifrån o vägen alltför opasslig att bara lämna bilen o stå MEN oj gullebäääbis som lyfter på vingarna 😍

Likes

Comments

Söndagen blev en väldigt lugn dag. Vi sov väldigt länge idag, steg upp 10 :D Skönt! Åt frukost på soffan med täcket överbenen o såg på tv. Börja städa smått då rumpan inte orka sitta ner längre. Betala en jätte hög med räkningar bort o såg till att vissa pengar finns kvar för att betala annat ännu. Bar av mot Raisio vid 16 tiden. handla mat och golvlist till köket. Gick med i en tråd på fb med med så har varit en väldigt aktiv bloggläsare idag o kommenterat o hittat nya bloggar jag själv vill följa :) Det var kul och man får själv blogglusten tillbaka :)


Nu har jag kommenterat nästan allas bloggar, vissa tror jag inte fick sina kommentarer då inte tekniken fungera. Vad det nu sen beror på så vet jag inte. Men LÄÄÄÄÄÄST har jag iallafall gjort! Jätte fina bloggar!! :)

​Idag var annars en jätte fin dag, tyvärr är bilden inte tagen idag men för några veckor sen då solen lyste flera dagar i rad o hösten kändes verkligen Fin. 

Nu blir det kvällsmål o Elias nattning som brukar gå med ett huj! :) Sen ska jag själv laga en smarrig sallad åt mig med det ena o andra i och överta antingen soffan och tv eller soffan o egen dator ;D :) 

Hoppas ni haft en fin söndag!! ♥

Likes

Comments

Godkväll!

Denna kväll blev en bra stund vid datorn. Lagade hemsida MEN i slutändan börja jag känna lite "hmm.." Ska jag både hålla liv i en blogg o hemsida,fb o instagram och det vardagliga i livet? Så i slutändan bestämde jag mig att radera allt jag jobbat med hemsidan och uppdaterar bloggen o använder den istället o lägger upp på min Facebooksida då det gäller fotografier. Blir liksom mer personligt också då man får skriva egna känslor med samband av fotografierna! Hemsida får nu helt enkelt vänta. Fb sidan är ändå officiell och bloggen Men javisst kommer det komma en hemsida sen då det känns ännu mer rätt än vad det var nu! :)

Allt som har med bilder att göra kommer under kategorin Mariette Öhman Photography och andra kategorier som tex Barnfotografering , Examensbilder etc. så är lätt att hitta fram för er läsare och för Er som stått framför kameran!

 Jag frågar alltid lov före jag lägger upp bilder på nån annan/ andra så Ni behöver inte spekulera om den saken.

Bloggen är fortfarande under arbete. Kommer ändra utseendemässigt och innehållsmässigt! :)


Så Välkomna hit ! :)

Likes

Comments

Mamma kom hit igår o Sovde över natten. Barnen har stortrivats att Ha henne Här o jag med. Är aldrig fel med övernattningsgäster! Var nog riktigt på Simons begäran med 😍☺️❤️ Satsade på crockpot mat med pulled pork på middagsmenyn som puttra på I 4h. Sallad från eget land I lite vinegrättsås o rödlök/gräslök o mozzarella /salladsost och lite persilade. Blev godare än vad jag själv trodde det skulle bli! Och var godare än det ser ut! ☺️

Idag steg vi upp runt kvart i 8 så lite sovmorgon har vi haft. Jag som blev så upp i varv ned städning igårkväll hade svårt o somna på natten istället så blev inte många timmars sömn inatt. Vi skjutsa barnen till dagis och skolan efter frukost o begav oss på lite butiksrundor. Jag hitta dock inget åt mig, men mamma fick lite med sig hem iaf. :)

Vi for på fika till ett café på malmen då magarna börja säga sitt. Skinkpaj o en liten sallad bredvid blev riktigt lagom! 😍☺️👌

Efter det for vi ännu till en butik men kom tomhänta därifrån. Sen börja klockan vara så mycket att det var dags för mamma att hoppa på bussen o fara hemåt. Det blev väldigt tyst o ensamt att köra själv hem. Ännu värre o öppna dörren då en livlig morgon ägt rum.

Men jag satte igång byke. Såg igenom mailen o börja justera på hemsidan jag bygger upp ☺️👌Sen hade klockan gått väldigt fort o det var dags o hämta hem barnen.

Sen blev det lite hese som vi tog med oss hem, lite chill, Simon fixa upp sig för dagens disco som hade varit jätte rolig med sin bästis E ❤️När jag for efter Simon hade jag med allt det nödvändiga för han skulle till fammo över helgen ☺️Doftade nybakta semlor då jag förde upp hans väska till hans fammo .😍

När jag börja köra hemåt igen med Elias fick jag en rysning, fredag den 13 o inte hänt nåt ännu idag. Kanske påvägen hem?!

Men Nix inget hände och är glad för det. Dagen har flutit på i både bra o stressig anda. Ni vet.. då man ska iväg så kommer snigelväxeln i 😉🐌👦 Men som Simon sa efter discot " dehär var nog den bästa dagen på länge" och det bara spraka glädjen ut honom ❤️Så jag håller med!

Under tiden detta skrevs så somna Elias gott bredvid. Jag funderar lite samma o ska redigera bilder imorgon istället och städa bilen om vädret tillåter 🤗


Ha en riktigt fin helg ❤️

🍁

Likes

Comments

Zessi har ändrats enheldel på ett par dagar bara. Inte hänt "olycka" inne på ett par dagar nu. Och bäst av allt. Hon far inte bort från gården! Hon sitter snällt på plats o skäller om hon ser någon gå förbi eller om hon ser nån av grannarna på gården. Men neps hon far ingenstans!inte rymt en enda gång.
Hon är hellre med mig, är den första hon alltid vill ha uppmärksamhet av. Girlpower 😉

Hon är fortfarande försiktig speciellt med barnen. Och är nåt barnen verkligen får anpassa sig efter. Tror hon är sån bara som vill ha ett lite utrymme o lugna "ryck" .
Morrar o nafsar i värsta fall men kan nog vara väldigt med i svängarna ibland också 😍 lekfull o älskar vara under täcket då hon får komma upp isängen. Funnits stunder jag verkligen funderat om hon kommit till rätt hem men nu kan jag inte tänka livet utan henne. Hon har verkligen varit en upp o ner hund men nu börjar det kännas bättre än bäst! 🐕 Vänner som jag tagit detta upp med har alltid sagt! " se nu ännu, ge inte upp"

Överlag är hon nog en sprallig dam med eld i baken o glad o små fisförnäm ☺️😍glad dam men kan bli en ilsken typ då hon känner sig hotad. Inte kan man ju tolerera allt heller.

Primadonnan ❣️

Likes

Comments

Kanske dags o ta en paus från medievärlden. Kryllar ju med babysar överallt 😍 Som väckte min babyfeber pånytt! Hahah 😰😅

Jag som nog varit rätt så färdig med barn osv och vill börja få en skaplig inkomst istället och leva det liv vi nu har men dendär lilla babyfebern kommer o går men nu har den blivit starkare igen. Så jobbigt! 😅 Finns ju inget värre än att ha stora önskningar som man vet att inte går igenom. Men inte första gången o knappast sista gången man är såhär fruktansvärt babysjuk. Är ju sista slut inte bara babymys utan de växer ju med o visar sina karambula funderingar som ibland gör en äldre än va man är.
Babytiden går så fort med många ljusglimtar men också lite dimmiga glimtar.
Vet inte hur många ggr jag hällt kaffe i babygröten istället för mjölk!?😂eller lagt kaffekoppen in i kylskåpet o kommit på att det var mjölken som skulle dit o sökt fördärvat efter kaffekoppen. 😇🤣

Nejnejnej, får nu bara hjärntvätta ett STORT nej för nån plutt till ☺️ ( fast det vet jag att är bara text😉😉 )
Nå har nu massor med sysselsättning så nog glömmer jag väl bort det 😉

Babyfeber 👶🍼

Likes

Comments

Hej på er!
Idag har det varit riktigt en chilldag. Förstår inte ens att det är kväll redan?!? Tycker vi just steg upp.
Idag var jag till Kustö ruiner igen o fotade familjegruppbild. Riktigt skoj var det. Vi hann sluta innan det började regna så denna gång fotade vi i mulet väder.

Färgade håret idag, det börja se lite väl vildvuxet ut på roten. Så är äntligen rödhårig igen :)

Innerst inne är jag just nu trött hela tiden. Trött på vad andra tycker o säger o kan ju bara tänka mig vad de tänker. Lite trött på livet kanske men inte hela tiden. Men stundvis och det tynger på. Ensamhetskänslsn hälsar på nu som då. Lite väl mycket kanske. Och javisst finns Elias! Men att dela tankar, prata med nån vuxen sku ibland kännas mer än toppen! Och förstås med nån man känner och absolut facetoface. Tycker medievärlden tagit alltför mycket över och att man bor lite på fel sida av potten. Mitt fel det med.
Nå, trivs i vårt nya hem dock lite ovan med vattnet som inte hålls varmt utan skiftar hela tiden 😂🤣Kul o dusha eller så inte. Tur har jag nu inte sånt behov att dusha så ofta utan tar bara det viktigaste varje morgon o kväll. Håret är nog som det alltid är 😂 råddigt..

Imorgon är vi ännu lediga men tisdag börjar vardagen!

Igår var jag o Elias på liten utflykt. Mitt mål var att se efter en färgrik lövhög att fota Elias i ☺️ Den hitta vi men längre bort än jag vänta mig.

Idag då jag kom hem från Kustö plocka jag bort en död fågel som låg utanför köksfönstret. Det tog inte länge då jag hade kommit in så störta det en till in i fönstret. Denna gång trodde jag att den klara sig för först såg jag ingen fågel innan jag svängde mig om. O där satt stod den utan att röra en fena. Den var så chockad. JAg satte handskar på o tog den upp för att se att den var i någolunda skick eller om det skulle blivit en mindre fågel i naturen.
Inget annat än att den hade fått en blåtira o säkert lindrig hjärnskakning. I ögat hade det blivit en mindre blödning (ingen ytlig blödning) men det var rött o garanterat sjukt. Störtskråma på näbben.
Nå jag satt en bra stund med den. Djurvän som jag är liten lr stor eller om jag är allergisk sitter jag ändå med djuret. Ville följa med hur den mådde helt enkelt.

Mittiallt kvickna den ganska fort och jag skulle bara släta den på ryggen så tog den kvickt o flög stadigt iväg.

Den var fascinerande vacker. Så sällan man får verkligen studera dessa på så nära håll.
Sparvskrämmaren. Jag blev ju nog rädd då den störta in i fönstret.


Hoppas ni haft en fin dag o måndagen börjar bra för er imorgon :)

Likes

Comments

Alla färggranna färger alltså! hujeeda va fina! Så härligt att vi har årstider att det inte står still med bara en eller två.Dock inte förtjust i denhär "kylan" . Måste medge att jag fryser nu som då.

Nu har jag redigerat lite bilder igen men nu satte jag dem upp på fb istället för här. Men denna härliga bild bjuder jag ändå på som blev fotat igår! Nyfikna på bilder så gå in o gilla o följ min sida på Facebook! Mariette Öhman Photography!

Likes

Comments