Då va de klubbat och klart 👌 Ska hålla en föreläsning på Västerås Sjukhus om mitt beslut att inte göra rekonstruktion/implantat....
Föreläsningen kommer att hållas på Bröstenheten och till inbjudna personer med anknytning till bröstcancer, ung som gammal.
#marre76se #mariettelilja #marrerun #fuckcancer #breastcancer #hodgkinlymfom #cancerfonden #cancer #ungcancer #cancercannevertakeawayyourtruebeauty

Likes

Comments

Här är nu avsnittet klart som gjordes för Cancerpodden.

Citat:

Veckans avsnitt ute ❤ #20 Mariette Lilja – ”Jag har överlevt cancer två gånger”

Hon fick sitt första cancerbesked 23 år gammal. Hodgkins lymfom – en slags blodcancer. Mariette Lilja förklarar smärtan som om någon högg med en kniv i lungorna.

Vi talar om när hon fick cancerbeskedet över telefon. Frustrationen och ilskan. Tankarna att nu kommer jag att dö. Vi talar om att det inte fanns någon tid för att frysa in några ägg. Vi talar om alla biverkningar efter strålningen. Den där klumpen som sitter kvar i halsen. Hur viktigt det var att studera och sysselsätta sig under tiden.

Vi talar om hur hon blev friskförklarad 33 år gammal.

Men 2015 drabbades hon av bröstcancer. 39 år gammal. Hela vänstra bröstet togs bort och vi talar om det.

Ett avsnitt om en järnstark tjej som har överlevt cancer. Två gånger.

Produceras av Kid Eriksson. Presenteras i samarbete med #acast. #podcast #podd #cancerfonden #cancerpodden

Klicka nedan för att lyssna!

Cancerpodden

Likes

Comments

Idag blev det en ridtur trots 15 minusgrader, det är som jag alltid sagt....det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! Spöket fick idag ge sig ut på 5 km tur i skritt, vi jobbade mkt med att han ska lyssna på skänklar ( slalom, halter, halvhalter etc ) Sedan blev det lite tuffare jobb för honom att pulsa i snön, på vissa ställen va det upp mot 50 cm snö som han fick jobba i, men han gjorde det med bravur och verkade nöjd över att få ta i lite grann. Det är inte gjort i en handvändning att omskola en tidigare tävlingstravare från V75 banan till en lugn ridhäst. Mkt slit och jobb, men när man ser förbättringarna så blir man sååå stolt!!

Snart är min ledighet över, varit ledig från jobbet sedan 22 dec, börjar jobba nu på måndag 9 januari igen. Pratade med min chef idag och hon sa att jag va poppis på rehab för jag va redan fullbokad :-)
Så det känns kul! Min patient som åker längst väg just nu för rehab hos mig, åker från Älvdalen... 4 tim enkel bilresa!!

Nu ska jag försöka fixa lite mat!

På återseende!

Likes

Comments

Ja, då va det väl äntligen dags! Nu kom ju den efterlängtade snön hit! Hade velat haft den i julas men icke....
Bara hoppas jag får igång fyrhjulingen nu annars får jag flörta med grannen lite längre bort som har traktor. På gårdsplanen ligger det drivor upp mot en meter 😂 Jaja...bara ploga/skotta och se glad ut!

Livet på landet när det är som bäst!

Igår va jag för övrigt ute och tänkte rida en en mysig tur och Spökis tänkte fria...trodde jag!
Han gick ner på knä så jag va nära att få tugga grästuva idag. Han snubblade och allt gick så fort så jag hann inte tänka på mer än att hålla mig kvar. Han va uppe på benen minst lika fort som jag kastades tebax i sadeln.....Hade vi haft trav el galopp så hade vi troligen slagit runt i en kullerbytta. Inga skador på nån av oss....Ibland har man tur!

Ha en fin dag alla fina vänner och va rädda om er ❤

Likes

Comments

Önskar er alla en fantastisk fortsättning på de nya året ❤

Gör det bästa av den, njut, ta vara på livet!

Bry dig inte om vad andra tycker, du kan ändå inte bli omtyckt av alla 😉

Känn efter vad du själv vill med ditt liv istället för att försöka leva upp till omgivningens förväntningar 😉

Likes

Comments

2016 års summering så har jag det överstökat:

Detta året har jag  brottats med sorg, glädje, hopp och förtvivlan. I början av året hade jag mitt sista besök till onkologen, ett besök där jag fick svar på att jag åter igen överlevt en cancerdiagnos i mitt liv. Men inte kunde jag ta till mig den glädjen, istället har jag kämpat mot inre demoner, panik och ångest. Ångest över ovissheten, va/är jag verkligen "frisk". Eller blir jag sjuk igen? Vägen va lång! Kurator, rehab och tillslut leg psykoterapeut fick mig att få tillbaka balans i livet! Även om jag då och då faller, så vet jag nu hur jag ska tackla mina svackor... Året har också gett mig en del nya vänner, vänner som får mig att må bra, känna glädje, och att skratta. Ni som får mig att känna lycka igen. Ingen nämnd, ingen glömd ❤

Min viktresa har varit en resa som tagit mig en bra bit på vägen, mat, träningen har gett mig en ny sund livsstil istället för att ligga på soffan och käka chips och dip som va mitt bästa kvällsmys, jag kan stolt säga att jag ätit kanske max 10 chipsbitar på hela detta året. Saknar det inte för fem öre! Denna resan tackar jag speciellt min PT Lena Hedblad för! 😘

Jag och Björn har även gjort ett uppbrott från vår relation. Man kan inte ge något till nån annan om man inte hittar sig själv eller mår bra. Man behöver både tid och uppmuntran samt distans.
Vi har haft ett otroligt turbulent år sedan jag blev sjuk, det har tärt otroligt mkt på båda psykiskt så vi har tillslut bara kastat skit på varandra och bara varit otrevliga mot varandra. Inte ok! Så nu tar vi tag i våra liv och jobbar oss vidare framåt. Sedan vad det leder till vet ingen av oss. Vi kanske finner varandra igen, kanske inte. Man vet inte vad framtiden har i sitt öde. 5 år är ändå 5 år som vi haft. Och när vi hade det bra så var det väldigt bra!  

Så det är mkt som hänt under 2016 må jag säga...Livet förändras och om det är till de bättre eller till det sämre vet man aldrig. Det får som sagt framtiden utvisa!

Nu går året mot sitt slut, hur 2017 blir vet jag inte. Men jag vet att jag ska leva för dagen, göra saker jag mår bra av och omge mig med personer som gillar mig för den jag är, ger mig glädje, skratt och lycka och som finns vid min sida oavsett motgång eller medgång, som finns vid min sida även under mina dåligare dagar om jag ramlar ner i ett svart hål. För oavsett vad som händer så är ändå livet en berg och dalbana har jag lärt mig och man får ändå försöka göra det bästa av det!

Önskar er alla ett fantastiskt nytt år!

Likes

Comments

Har nu tagit ledigt från jobbet, börjar 9 januari igen. Hade ju ingen semester i somras, så nu är jag värd lite ledigt!

Nu ska jag lägga full fokus på hästar och hundar dessa veckor.

Har nu gått upp till 75 % på jobbet och hittills har detta känts väldigt bra!

Julen har varit lugn, va en sväng till Carina. Men i övrigt inte gjort något. Varit ute med hästarna bara så de har fått sitt.

Denna julen va väl ingen höjdare till att fira och har väl aldrig varit något fan av att fira det heller. Blir väl så när man inte har sin familj i nörheten och heller inte några egna barn.

Ja ja...nytt år är på ingående....

Lev väl!

På åtetseende!

Likes

Comments

Ja, som ni vet så va jag i Sthlm i veckan!
Där träffade jag Anna Benson som skrivit Rosa Kokboken och som även har Cancerpodden.
Det va jättekul att få träffa henne och få göra denna intervju.

Vi pratade på hur det varit att få två cancerdiagnoser m.m. Vi pratade en del om bemötande och rekonstruktion m.m.

Mkt fick jag fram men det fanns sååå mkt mer som jag velat dela med mig...de 45 min det tog kändes som 10 min....

Men jag hoppas att jag ändå kan hjälpa andra i sitt liv med min historia....

Återkommer när intervjuv sänds.
Annars får ni följa podden på Facebook och Istagram m.m om någon vill följa Anna och hennes intervjuver hon gjort sedan hon startade podden.

Anna är en fantastisk person med ett gott hjärta och jag är glad att jag fått äran att träffa henne ❤

Likes

Comments

Oj, ja ibland har man lite andra saker att göra, så nu har jag missat att blogga på ett tag. Men ska väl försöka ta tag i det igen, har varit mkt omkring mig.

I morgon åker jag till Stockholm över dagen.  Ska iväg på ett litet spännande uppdrag.

Mer info kommer när det är klart :-)

Annars är allt som vanligt...djuren mår bra å jag likaså 👍

Ha en fin dag!

Likes

Comments