Det var ett tag sen jag skrev här , tänkte jag skulle samla mina tankar och göra ett vettigt inlägg !

Men inget är ju vettigt så det får bli som det blir.

Kanske det hjälper att skriva

här om detta året som gått .

I juli ringer min mamma och säger att min far har aggressiv blodcancer och min värld rasade bokstavligen , han var den enda som höll balansen i vår galna familj .I augusti får jag ta bort vår lilla pomeranier pga av kronisk hjärnhinneinflammation, i september konstaterar vi att min bästa vän och själsfrände Armas Riedro har stora skador i sin rygg och får ta beslutet att han ska slippa ha ont mer , vissa hästar är vekligen en del av ens själ och hjärta och han var verkligen en stor bit av det .Under den här tiden är min far inlagd på sjukhus och den första cellgiftsbehandling gör att hans liv hänger på en skör tråd , han klarade denna krisen och jag kan andas ut .

I oktober är vi på hingstvisning med Dorito , han skötte sig super ! Fick bra poäng och i ridprovet kom han på delad första plats , Ulrika som red han tyckte att han var otroligt välriden och supertrevlig , hon rider många olika hästar så hon har mycket att jämföra med så jag blev så glad .

Ser ändå när vi är där att jojjo min press canario är inte så pigg o vill inte äta , jag tror det är löp på gång o släpper det .

Vår gamla blandas Fia 12 år har inte mått så bra sista året så jag har kämpat för att att hålla henne pigg o glad hela året , kände att det var nog för längsen men den 13 december orkar vi inte längre , hennes cancer har tagit över för mycket .

Vi kunde verkligen inte åka med henne själva så min underbara svägerska förstår att jag inte kan och åker med henne och Fia får vila.

Under tiden har jojjo gått ner i vikt och jag har tagit blodprov och börjat en utredning, tanken på cancer var där men kunde inte i min vildaste fantasi ta in det , hon blir jättesjuk strax innan jul och ultraljud och prover visar inget speciellt , tack o lov har jag en veterinär som är guld värd.

I mellandagarna pratar vi om han säger att jag måste åka in igen med henne, jag visste att hon inte skulle komma hem mer så dagen innan nyårsafton får jag åka till Lund med henne igen , 2 timmar senare kommer telefonsamtalet , de har hittat cancern , hon hade tumörer i magmunnen o fanns inget att göra ...min värld ruskades om igen och denna sorg är vidrig , mitt sätt att hantera den var att hämta en valp så det gjorde jag och då kom en av mina bästa vänner i ny skepnad in i mitt liv . Säger bara Thunder Dusts Winner 💖

Detta blev ett långt inlägg och har t ändå bara skummat lite , fortsättning följer för den som orkar läsa när jag försöker skriva av mig och förhoppningsvis komma vidare

Armas Riedro

Guarana " jojjo"

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Hej ! Har äntligen  tagit mig tid atg öppna denna sidan , det har vart en helg med galet mycket att göra  :)  

Vi har vart i Dalarna , vi har köpt ett hus eller  rättare sagt  två .Det ena är under renovering, inte så många  kvadrat så är relativt  enkelt  ( hoppas jag slipper äta upp att jag skrev det )  , det andra är byns äldsta hus fick jag veta! Det är ett mycket större projekt  och jag har ingen brådska med det , lite akut är att taket läcker så det måste fixas rätt snart ,, huset har lutat rejält sen 1986 fick jag oxå veta .

Många har sagt att  vi ska riva det för det är så slitet men gillar det huset väldigt mycket  så jag ska försöka rädda det iaf , vi körde fast sist vi där och Ing-Mari  fick komma o dra loss bilen., nu hade vi två bilar upp för fanns ingen hundvakt det hör till saken att det   har  regnat hela  helgen ! Roffe säger på söndagen "hur ska vi få upp bilen ?"  Det är väl bara att köra säger jag  irriterat  ,bi sätter oss i mercan och ska åka till  stan och handla några saker , Mercan  fastnar!! Inser att vi inte kommer komma upp med husbilen heller ! Vi har ju rätt mycket  humör båda så blev lite hetsigt ett tag där , min dotter frågade om jag hade en nära döden upplevelse  ( av ilska ) . 

Som tur var hade jag gjort en sida för boende på samma område o skrev där efter nån som kunde dra upp oss , fick svar direkt  av en kille som kom och fixa det ! Tur det finns snäll människor  ! Detta var bara en bråkdel av helgen men får skriva mer en annan gång  , ha det så bra !

Likes

Comments

​Winnies päls har vart en historia för sig , han är för varm!  Vi har trott att det vart fuktexem men det är nog värmen säger Kristin och hon brukar ha rätt ,  hoppas alla utslag försvinner nu med mirakelmousse oxå .Husse fryser och startar gasolkaminen och matte öppnar fönstren. 

Hur som helst  har vi tagit hjälp av Kristin på Aktiva tassar o klippt av en massa päls ! Känns nödvändigt att han  ligger bra och mindre väsentligt  att det är utställning om 10 dagar och Stora  Stockholm i december .

Den här sidan kommer nog innehålla alla möjliga ämnen och åsikter, har så mycket  tankar som fladdrar förbi , inbillar mig  att  jag har ett lugnt tråkigt liv men kommer på att det är sällan lugnt :) 

Fick ett samtal av min ena dotter idag , frågade om hon läst min blogg ? Jag det har jag svarar hon o kläcker ur sig vad gulligt mamma :)  men va fan inte ett ljud om dina döttrar !! Bara den jävla Winnie alltid Winnie Winnie är det enda man ser o hör :)  

Hur som helst  har jag 2 helt suveräna döttrar ! De jobbar o klarar allt de tar sig för sånt gör en glad ! Stort Grattis Lovisa !! Som klarade teorin  till körkort idag !! Hon har dessutom jobbat ihop pengar själv till sitt körkort ! Är inte så många som gjort det , hon har tyvärr en mamma som har hästar och Winnie 😂 så det är ibland stentuff med ekonomin, oxå en anledning till  att  bara ha en häst .

Med alla dessa inlägg och tankar hoppas jag mina eventuella  läsare står ut med allt som blickar fram på denna sidan :)  Tack för idag Jonna och Alex !   

Likes

Comments

Idag har vi Jonna och jag lagt ut en ny annons på Herman , några svar hittills men så tråkigt med dessa Förutfattade  meningar !! 

Herman är hopphäst! Han har inte svensk stam med en massa kända i sina linjer men hoppar bättre än många avlade för just det !  

Hans  stora mod och Vilja kombinerat med enorm styrka och glädje gör att  han är långt ifrån ordinär i sin hoppning , han klarar lika mycket som en 6 åring och kommer att gå mycket  långt med en ryttare som kan och vill utveckla honom ! Flera har hört av sig idag och när de ser att han är lusitano så får de någon konstig Förutfattad mening om att han duger till hoppning , och det är så fel det kan bli ! Jag hoppas att han snart  hittar rätt ryttare som har lite vilja  o är van med livliga pigga hästar med livsglädje Jag ska inte ha två hästar för min fibromyalgi gör att jag inte kan lägga så mycket  energi på det ,det  tar för mycket helt enkelt  , undrar varför folk  måste ha förutfattade meningar om allt  !? 


Likes

Comments

Herman gjorde den dagen iaf , konstaterar återigen att han kan inte vila !!

Han har vart ledig 2 dagar o det är för mycket tycker han, hade tänkt ett lugnt pass med lite lösgörande arbete men det gick inte , som tur är vet jag när de måste bralla av sig rejält i linan innan de kan tänka sig att börja landa och jobba . Han flög verkligen i luften ! Bockar så det smäller i vinddraget! Nuförtiden är han ändå lydig så han drar inte i linan eller är dum bara otrolig livsglädje så man kan inte annat än skratta och vänta tills han fått ut den överflödiga energin , så skönt att han börjar bli stark igen !

Dorito är lite väl tuff just nu , har ridit alldeles för lite själv vilket gjort att han är inte alls lika lydig och lyhörd , har ju länge sagt att jag ska ta tag i min ridning och inte lägga energin på fel saker , så nu blev det ett lite väl tufft pass idag för mig men får ta det som det är , ska bli intressant att se hur hans attityd är i morgon och hur mycket träningsvärk jag har 😆.

Alltid när jag säger att jag kommer hem snart så händer det en massa oväntat typ tokladdade hästar :) men Roffe är van så han blev inte förvånad , så det blev ingen vanlig tråkig lugn söndag !

Likes

Comments

snart dags för utställning igen för den här pojken , vi tänkte hinner en till innan vi förhoppningsvis åker till Stora Stockholm i december :) idag får det vara vilodag för Wiinie iallafall jag tänkte försöka börja med min ridning ordentligt igen .


Dorito

​Detta är mitt första inlägg så vi får se om jag lyckas :)  i vilket fall  Ha en bra dag ! 

Likes

Comments