Header

Oppskrifter

Til 1 pizza trenger du:

1/2 pk. (25g) gjær
2 ss matolje
ca. 4 dl mjøl
1 1/2 dl vann
1/2 ts salt

Rør inn gjæren med lunket vann. Ha i matolje,salt og mjøl. Elt deigen godt, slik at deigen slipper bollen.La deigen heve i ca en halv time til dobbel størrelse. Lag gjerne pizzafyllet mens du venter på at deigen skal heve. Stekes på 225grader i ca. 20 min. i midterste rille.

Idag brukte jeg pizzafyll fra toro. Pizzaen ble utrolig godt! Her i familien liker vi pizzaene litt forskjellig. Jeg liker den best med kun pizzafyll og mais. Søsteren min HATER mais, så hun har kun pizzafyll.. Mens mamma & pappa har gjerne pizzafyll, tomat, mais og cashewnøtter ++. og ost da, selvfølgelig.

Ser ikke dette bare helt himmelsk ut?

Denne lørdagen blir rolig for min del. Skal kose meg med litt godis og julekjeks mens jeg ser på film på TV. Håper du får en superfin lørdagskveld og koser deg mye! I morgen skal vi kjøpe juletre - wee!!


HVA GJØR DU IKVELD?

Marie Oma

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

(Skrevet torsdagskveld)

Tidligere ikveld ble jeg oppringt av kjære Mamma, hun sporte meg om jeg ville bli med på kveldsåpent etter hun var ferig på jobb. Jeg hadde ett par ting jeg var nødt til å kjøpe, så dette ville jeg gjerne bli med på. Hun var ikke ferdig før i halv ti tiden, så det var jo selvsagt mørkt ute. Veldig mørkt. Jeg har ALLTID refleks i lomma mi. For man vet aldri når man får brukt for det, for plutselig går solen ned. Dette er noe alle bør gjøre! Ha refleks med deg uansett hvor du går. Jeg tok den på og gikk i møte med Mamma.

Jeg møtte hun utfor jobb. Hun hadde også selvfølgelig refleksen på. Vi begynte å gå mot gågata, men måtte først over et gangfelt. Først må jeg bare si at jeg hater å gå over veien, fordi jeg er så redd noen ikke skal se meg. Jeg ser meg ofte flere ganger for, før jeg går over. Dette gjorde vi. Ingen biler kom, før vi var komt midt i overgangsfeltet. Da kom det en bil i full fart ut fra en annen parkeringsplass. Vi trodde denne bilen hadde sett oss. Det var jo tross alt godt belyst i overgangsfeltet og begge to hadde refleks på, + vi var allerede kort oss midt i veien Men etterhvert så vi at denne bilen ikke reduserte farten noe særlig. Vi begge to fikk sjokk og stoppet helt opp og da trokket sjåføren på bremsen. Hun / han var nok også i sjokk, for h*n såg oss tydeligvis IKKE. Heldigvis stoppet bilen før noe som helst gikk galt. Men her var det snakk om centimeter, det var hvertfall slik vi følte det. Jeg, mamma, de som var på luftetur med hunden på andre siden fikk nok hjerte i halsen, og det tror jeg sjåføren også fikk. Det så ut som at sjåføren hadde det veldig travelt med å komme seg avgårde. At det var derfor h*n ikke så oss. Eller hva vet jeg? Det kan også hende at jeg og Mamma var plassert akkurat på et punkt hvor sjåføren ble blendet av andre lyskilder, julelys elns? ... Det er vankelig å si, men heldigvis gikk alt fint, eneste jeg fikk litt vondt inni meg, fordi jeg kvapp sånn....

Selv har jeg vert passasjer i en bil som har krysset et gangfelt. Vi ble blendet av en annen bil som kjørte i kjørebanen mot oss, over veien skulle en gammel mann krysse. Han var helt svartkledd og hadde IKKE refleks på.. Vi klarte å stoppe, heldivis,. Vi kvapp, han kvapp....men alt gikk fint. Husker jeg fikk lyst å gå etter han å gi han en refleks. Det er så himla viktig! Selv om dette tilfelle som skjedde ikveld var noe annet da. Da hadde vi jo faktisk på oss refleks. Her kan det være andre grunner til at sjåføren ikke så oss, som jeg nemnte. Andre lyskilder, kanskje h*n hadde det travelt og ikke så seg skikkelig forr? Eller kanskje det rett og slett var denne side skillen på bilen (der med vinduet) som dekket oss, at vi var i blindsonen til sjåføren. Det kan være mange årsaker.

Så mitt ønske er at DU som sjåfør tar det rolig i trafikken. Ikke stress og kjør forstiktig. Og at DU som gående har på deg refleks, ser deg godt om før du går over veien og ikke bare spring over. Gi tydelig signal til billistene at du skal krysse veien og vær obs på at det kan komme biler som ikke ser deg når du er kommet halvves. Vær forsiktig! Spseilet nå i desse dager hvor man kanskje stresser mer og har det mer travelt en vanlig.. på glatte veier.

Vær så snill...


Marie Oma

Likes

Comments

Hallo og god morgen! I dag startet jeg dagen med en god frokost, nemlig steikt skive med ost og skinke. Ah, gu som jeg har savnet dette toastjernet. Gjett om jeg skal pakke det med meg tilbake til leiligheten i Bergen. Nå har jeg tatt på meg en ansiktsmaske med peel off, skal straks rive den av og begynne å stelle meg. Føler på en måte at sminken legger seg bedre etter jeg har hatt på meg ansiktsmaske.

Senere idag skal jeg være med Susanne. Har ikke vert med hun på...en evighet, så det gleder jeg meg til! I kveld skal jeg stå for middagen, det blir hjemmelaget pizza! Jeg kommer til å dele oppskriften med dere senere! På bildene over har jeg forresten på meg en heldress fra bikbok, som jeg kjøpte på blackfriday. Nå kom jeg på at jeg enda ikke har fått vist dere hele innkjøpet mitt, heheh..

Håper du får en fin lørdag!

Hva skal du denne lørdagen?
Marie Oma


Likes

Comments

Hei og god morgen! Endelig fredag, denne dagen har jeg lenge gledet meg til. For i ettermiddag kommer nemlig søsteren min hjem til juleferie. Hun går på folkehøgskole, så det er ikke ofte jeg får se hun. Selv har jeg ikke vert hjemme på to måneder, så det var godt å komme tilbake.

Hva er vell ikke bedre å starte en fredags morgen med en god kopp kakao? Ah, herlig. Nå skal jeg straks stelle meg og gjør meg ferdig med en julegave jeg holder på med. Vi i vennegjengen har blitt enig om å ha secret santa i år. Hvor vi har trekt hver hvårt namn som vi skal kjøpe gave til. Jeg har kjøpt selve gaven, men ønsker å piffe den enda mer opp, så dette skal jeg gjøre idag.

Ellers har jeg kjøpt pepperkake deig. Tenkte å prøve meg på pepperkakehus. Jeg får se hva jeg rekker ikveld. Håper du får en fin dag og en fin helg <3


Er du glad i kakao?
Hva skal du denne fredagen?

Marie Oma

Likes

Comments

Hei! I går kveld reiste jeg hjem til Stord, etter noen fine timer i sentrum sammen med Mamma, Pappa, Mormor & Endre. Jeg har ikke vert hjemme på Stord siden jeg flyttet til Bergen, så det var veldig godt å komme hjem igjen. Mamma har pyntet så fint her i huset til jul. Jeg fikk julestemning med en gang jeg kom hjem. Her er litt av dekorasjonene.


Sant det var fint? I kveld tenkte jeg å pynte soverommet mitt til jul. Jeg skal også lage litt julekort, til og fra lapper og pakke inn julegaver. Mens jeg gjør dette skal selvfølgelig julemusikken stå på fult.

Hva synes du?
Marie Oma

Likes

Comments

Hverdag

Hei! I går hadde jeg en kjempefin dag i Bergen sentrum. Sammen med Endre, Stine & Linnea. Jeg og Endre fikk kjøpt litt julegaver, vi er ikke helt ferdig enda, men det nærmer seg!
Vi dro en tur til julemarkedet og selvfølgelig tok vi oss en runde i pariserhjulet! Det var så koselig!

Etter det dro vi til pepperkake byen. Jeg hadde aldri vert der før i går. Det var kjempefint og svært!

Vi ble etterhvert sultne, etter å ha sett på alle desse pepperkakene, så vi dro på Fridays for å spise. Ah, det var skikkelig godt! Noe som var veldig kjekt var at servitørene var veldig service innstillt, om det blir rett å si? haha. altså, de gidde oppmerksomhet til Linnea hver gang de gikk forbi, tullet med henne og gidde hun nisselue + ballong, noe som var VELDIG stas.

Senere på kvelden ble jeg med Stine og Linnea hjem til de, mens Endre hadde filmkveld med klassen. Jeg storkoste meg gjennom hele dagen i går. I dag skal jeg pakke og gjøre meg klar til hjemreise, for allerede i morgen reiser jeg hjem til Stord <3 Ah, jeg gleder meg sånn. Har ikke vert hjemme siden jeg flyttet til Bergen!

Jeg hadde jo også min første dag på snappen til @norwegianblogs , jeg var veldig spent og nervøs...sånn egentlig, men jeg tror det gikk bra! Følgte du med på dagen min i går, gjennom snapchat?

Har du vert i Pepperkakebyen før eller på julemarkedet i Bergen?
Hadde du en fin mandag?


Marie Oma

Likes

Comments

Endelig har snøen lagt seg her i Bergen! Vi har jo fått hilst på den tidligere, men den forsvant fort sammen med regnet. Jeg kjenner jeg får julestemning med en gang snøen er her og det er så koselig! Sist rakk jeg ikke ta "vinterbilder", så idag fant jeg ut at nei, jeg kan ikke vente til i morgen - jeg må ut NÅ. Så jeg og Endre gikk en tur til et kjempefint vann, som er litt bort forbi leiligheten vår. Ah, det er så fint der! Her er bildene vi tok på turen:

Kjæresten min <3

Hahah, legg merke til anden i venstre hjørne..

Demonstrasjon på hvordan det set ut når man er litt for sent til bussen man MÅ nå..

I samme øyeblikk tok jeg bilde av Endre og la det ut på instagram...


Etter turen lagde vi oss noe middag. Jeg lagde oste snitsel, pommes frites med berne saus. Mens Endre stekte en grandis. Haha, jeg tuller ikke når jeg sier at dette er hans 5 dag med pizza. I morgen blir det hans 6 dag... for da skal han på skoleavslutning med klassen, hvor de skal se film og ... spise pizza. Men hallo, pizza er godt!

Litt etter på ryddet vi rommet og vasket leiligheten for også gå en tur ut igjen. Denne gangen bare rett ut i hagen. Hvor vi lagde snømannen Alfred! Se så søt han er da:


Litt redd han kommer til å smelte til i morgen, men det får tiden vise. Haha.


Nå skal jeg straks legge meg kjenner jeg. Begynner å bli trøtt nå og jeg har en lang dag foran meg i morgen. Jeg skal forresten ha min aller første snappdag på kontoen @norwegianblogs! Følg oss gjerne. I morgen får du se en typisk mandag fra min side. Jeg får utlevert nye oppgaver på skolen. Men - jeg skal også ha en skikkelig gøy dag i sentrum, sammen med kjæresten min, Stine & Linnea! Har ikke sett de to på lenge, så det gleder jeg meg veldig til <3

Følger du oss på snapchat?
Har du hatt en fin søndag?
Hva synes du om bildene?

Marie Oma

Likes

Comments

Hverdag

Hei og god morgen! Ah så deilig de var å våkne til mye snø! Sist vi hadde snø hadde jeg veldig lyst å ta litt vinterbilder i skogen, og litt portrett bilder. Synes det er sååå fint med snø i bakgrunnen. Men, jeg utsatte det en dag, noe som gjorde at det ble for sent. Jeg, av alle folk burde jo ha lært det etter hvert at man kan ikke utsette ting når det kommer til fotografering. Du må benytte sjansen din, for bare noen minutter / sekunder kan det være for sent. Så nå skal jeg bare spise litt frokost og stelle meg litt, for også dra en tur ut. Senere skal jeg jobbe med skolearbeid, har enda ikke fått gjort ferdig alle oppgavene. Men, det venter jeg til etter turen, siden det blir så fort mørkt. 

Haha, off nå kom jeg på noe. Vi bestilte jo pizza fra pizzabakeren i går, hvor de skulle levere på døren. Han var et par minutter senere enn det de sa han skulle bli. Men han beklagde seg sånn da han kom, for det var såpe glatt opp bakken her, at han måtte parkere i begynnelsen av bakken, og GÅ opp. Off, stakkar,syntes synd i han! For desse bakkene er veldig bratte og tunge å gå opp! Men, nå er han kanskje mer forberedt til neste gang vi bestiller. hehe. 


Håper du får en fin søndag så snakkes vi senere!

Hva skal du idag?Marie Oma


Likes

Comments

Hverdag

Hei! For litt siden var jeg så heldig og fikk spørsmål om å bli en del av en snapchat konto, sammen med syv andre jenter, som også blogger her på nouw. I starten ble jeg super gira.. men etter litt så tenkte jeg tjaa.. er dette noe for meg egentlig? Tørr jeg dette? Jeg var veldig usikker på hva jeg skulle svare, så jeg trengte litt tid på meg. Tid til å tenke meg skikkelig om.

Ja - eller nei? Hva skal jeg svare. Etter en stund med tenkning, frem og tilbake fant jeg ut at JO, dette skal jeg selvfølgelig takke ja til. Rett og slett fordi jeg trenger å pushe meg selv og komme meg ut av denne komfortsonen.

På mandag kan du følge meg gjennom hele dagen! Det hadde vert sååå kjekt om du la oss til. Jeg har aldri gjort noe lignende før, men jeg tror dette her blir skikkelig gøy! Jeg trenger å pushe meg selv mer på denne fronten, jeg har bare godt av det.

Jeg har laget noen planer for dagen og det er å starte dagen som alle andre mandager,, men jeg skal også ha date med kjæresten min - i julegata som er i Bergen. Årh, det gleder jeg meg til! Det blir så koselig. Krysser fingrene på at været blir fint. Jeg vurderer også å bake noe, men hva det vet jeg ikke. Kanskje pepperkaker? Vi får se det an på mandag..Kom gjerne med forslag!

Instagram @norwegian_bloggers Stapchat @norwegianblogsSå hva sier du, snakkes vi på snapchat på Mandag?Marie Oma

Likes

Comments

Hverdag

Hei på deg! I går hadde jeg en så utrolig bra dag. På dagen var jeg egentlig ganske trøtt og sliten, men det kom seg når jeg dro til sentrum, da kviknet jeg litt mer til. På kvelden var jeg i bursdagsselskap til ei venninne, noe som var utrolig kjekt! Det ble kanskje litt mye vin, så formen er ikke helt på topp idag, dessverre.

Se så fint og koselig det er blitt her i sentrum. Jeg har enda ikke fått gått inn på selve julemarkedet, men på mandag skal jeg og Endre ta oss en tur. Ha en liten date i pariserhjulet med en hver vår kopp med kakao.

I dagens kalendergave fikk vi kakao <3 Noe som passet helt perfekt, for tidligere denne uken drakk jeg opp min siste rest. Så det passet fint med påfyll nå. Tusen takk Mamma <3 p.s. var jeg ikke fin på håret på bilde over?

Nå har jeg akkurat motet meg opp til å ringe å bestille en pizza fra pizzabakeren. Verken jeg eller Endre orker dra ned til butikken, så da ble det pizza levert på døren! Den er her om en halvtimes tid. Jeg har ikke spist på over 24timer, så jeg kjenner jeg begynner å bli nokså sulten, haha. Men, formen har ikke vert helt på topp, så har ikke hatt noe særlig matlyst før nå. Vi hadde jo egentlig tenkt å kjøpe oss nattmat i går, men det ble det ingenting av, med tanke på at vi var nødt til å SPRINGE til bussen.. Enten det, eller vente en helt TIME på neste... årh, hater at det går så sjeldent buss hjem på natterstid.. 

Vell, vi får snakkes senere. Nå skal jeg slappe enda mer av foran TVen å se på serie. Tror jeg er kommet til en av de siste episodene... så kom gjerne med serie tips til meg <3


Hadde du en fin kveld i går?
Har du julekalender?
Har du vert på julemarkedet her i Bergen? - i såfall hva synes du?


Marie Oma

Likes

Comments