I morse var jag till läkaren på bvc med Nova för en rutinkontroll av höfter, reflexer, vikt och längd och min lilla klimp väger nu 4290 gram och är 56 cm lång och hon fick godkänt på alla tester vilket känns skönt.

Ida är lämnad på förskolan och jag sitter i soffan och plöjer ett par avsnitt av Greys Anatomy och det är typ det jag tänker göra tills det är dags att hämta Ida. Jag hoppas att dom har hunnit ploga i området där vi bor annars får Nova åka pulka till dagis haha.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det är lite av en ny värld att ha ett barn som sover på nätterna, igår la vi oss vid 22 och sen vaknade Nova för mat klockan 4, det är 6 timmars sammanhängande sömn vilket är  rekord om man jämför med när Ida var liten.

Jag delammar fortfarande och kompletterar med ersättning och än så länge funkar det bra, det hade ju varit ännu härligare om Nova tog napp men icke.

Likes

Comments

Den här helgen flög förbi och imorgon väntas ännu en vecka med hämtning och sen hem för att försöka få lite sömn innan Ida ska hämtas igen. Jag har en liten figur som bara kan sova PÅ mig och hon vägrar fortfarande napp. Mindre kul.

Idag var vi iväg en sväng och köpte nytt kaffe, tankade bilen och så köpte vi två par fodrade gympaskor på Stadium Outlet för 50 kronor styck, dom hade kostat 399 kronor, tack fina Anna för tipset.

Likes

Comments

Vi har haft en riktigt bra dag än så länge, Nova sov hela natten och har även sovit mycket under dagen. Jag blir alltid lite nojig att hon inte får i sig tillräckligt med mat eftersom jag både ammar och ger ersättning och hon har börjat få i sig mindre mängder ersättning de senaste dagarna, men på onsdag ska jag till läkaren med henne och då kommer jag få veta om hon går upp bra i vikt. Denna konstanta oro som förälder, den börjar redan vid plusset på stickan.

På måndag blir Nova en månad och på ett sätt känns det som om det var igår jag födde och ibland känns det som om det lika gärna hade kunnat gått tre månader. Tänk att vi blev gravida på första försöket och att det var hon som var där inne, min lilla gullrumpa.

Spädistiden är fortfarande värdelös och vissa dagar (som igår) så ville jag bara sätta mig ner och grina, eller jag gjorde precis juat det. Nova strulade med sömnen hela natten och Ida vaknade 4.30 och vägrade somna om, nu gick det bra eftersom Joakim kämpade i 40 minuter för att få henne att somna om men det här med sömn och småbarn är lite av en tortyr.

Nu ska vi äta tacos och sen är det andra chansen, Nova har sovit en del idag så lär bli lite mindre för mig i natt. Joakim kan tyvärr inte trösta henne alls för det är bara jag som duger. Igår kämpade han i 40 minuter men hon vägrade somna så till sist fick jag ta över och då blev hon lugn.

Likes

Comments

Idag var det min andra lämning på förskolan och det här med att administrera två barn på morgonen är ju en konst i sig. Det började bra med att Ida sov till 7.15 (30 minuter längre än igår, tjohoo!) och jag tog med mig Nova för att göra lite frukost. Tre minuter in i Idas ätande av soygurt med havrefras får hon (Ida, inte Nova, hennes meltdown kom senare) ett psykbryt och ska absolut inte äta frukost för det är såååå tråkigt.

Jag ger Nova en flaska ersättning samtidigt som jag som den världsvana flaskmataren jag är på ett akrobatiskt sätt balanserar flaskan med ena handen samtidigt som jag hjälper Ida att få in ett par skedar yoghurt i munnen. Efter frukost vägrar Ida klä på sig, hon ska minsann klä på sig själv. Nova ligger i babynestet och är missnöjd, Ida får shitfit för att tröjan inte går att trä över huvudet på henne och jag får absolut inte hjälpa till. Efter många om och men lyckas jag få på henne tröjhelvetet och göra en fläta och få henne att borsta tänderna, kändes som om jag vunnit en miljon, tills vi skulle ta på oss ytterkläderna....

Ida ville inte klä på sig (återigen sååååå tråkigt) och hon ville inte gå till förskolan, Nova skrek för sitt liv i babyskyddet och jag var rätt svettig innan vi var klara. Som tur är somnade Nova i babyskyddet på väg till förskolan och jag lyckades för en stund sen få henne att somna i vagnen. Jag längtar verkligen tills det blir varmare så jag slipper ha brottningsmatch med trotsig 2,5 åring varje morgon.

Likes

Comments

Vi var ju inte direkt bortskämda med sömn när Ida var liten men med Nova, nu jinxar jag  säkert allt men hon SOVER på nätterna. Igår la vi oss 22, ammade vid midnatt och gav flaska vid 4 men annars har vi snarkat ihop, och igår sov hon tre timmar i vagnen. Är det nu jag ska köpa en trisslott?

Jag la henne på mage men använder självklart andningslarm, Ida sov också typ bara på mage eftersom hon väckte sig själv en miljon gånger om hon låg på sidan eller på rygg.

Nu ska jag snart lämna Ida på förskolan och sen hem och äta frukost, jag har rasat i vikt sen förlossningen och har ett kilo kvar tills vad jag vägde innan jag blev gravid.

Likes

Comments

Jag måste erkänna att jag tycker spädistiden är så jäkla värdelös. Jag är verkligen inte den som "vill stoppa tiden" utan jag vill att Nova ska bli 2,5 helst igår. Det är ju noll utbyte första månaderna och sömnbristen gör ju att man blir dum i huvudet.

Att sedan försöka räcka till för två barn när den lilla bara vill hänga i tutten är rätt knäckande. Jag tycker verkligen inte om att vara en vandrande napp eller att ha någon som sitter som ett plåster på mig så just nu går dagarna ut på att härda ut. En timme i taget och en dag i taget. Kör mantrat "det blir bättre" typ fem hundra gånger om dagen.

Nu har vi precis varit och hämtat ut Novas mjölkproteinfria ersättning och jag hoppas att det ska få slut på skriket, jag blir gaaaalen på skrik. Så håll tummarna!

Likes

Comments

Idag tog jag bilen ner till bvc för att väga min lilla gullrumpa till unge och jag blev såååå glad när jag såg att hon gått över sin födelsevikt, så nu är hon en rund och go bebis på 3875 gram och 54 cm lång.

Livet börjar kännas lite lättare och jag tycker det är så skönt att Nova blir större, hon får gärna bli 6 månader imorgon för i ärlighetens namn är spädistiden inte super rolig.

Snart ska vi hämta Ida på förskolan och sen blir det mys i soffan innan middagen, jag är en sån där förälder som låter mitt barn äta glass och kolla Youtube varje dag, speciellt under perioden höggravid till att en lillasyster kommer till världen och tar upp typ all min tid. 

Likes

Comments

Efter att själva födseln med Nova var över så krystade jag ut moderkakan och jag hade faktiskt bett om att få se den och det var så häftigt, tänk vad kroppen kan skapa, helt magiskt. Joakim klippte av Novas navelsträng och fick ta av sig på överkroppen och ha henne hud mot hud medan jag förflyttades över till sängen igen (jag födde ju på pallen) för att undersökas.

Lena bedövade mig där nere och så började hon undersökningen och jag minns att jag frågade om jag hade spruckit hela vägen och jag mumlade något om stomi men Lena sa att jag hade fått en 4 cm lång bristning inne i fiffi och en lika lång bristning i mellangården. Hon kallade in en läkare som bekräftade bristningen och så fick jag veta att dom skulle sy ihop mig på operation.

Jag måste erkänna att det kändes jäkligt tufft att behöva åka ner till en operationssal även denna förlossning och när jag väl hade blivit vän med tanken, pussat min nya bebis hej då och kommit ner till operation så kom det såklart ett akutfall som fick prio före mig så jag fick åka tillbaka upp igen, vilket i och för sig var mysigt för då fick jag hålla i Nova igen och så fick hon amma lite.

Efter en stund kom Lena och undersköterskan Linn och hämtade mig igen och så började vi om hela proceduren. Jag fick ligga och vänta en bra stund på operationen också innan dom körde in mig i operationssalen så jag försökte passa på att vila lite, jag hade ju varken sovit eller ätit på massor av timmar så kroppen var helt slut.

På operationen fick jag spinalbedövning från midjan och ner och jag vet inte om det är jag som är trög men det där med att "ligga som en ostbåge" och "kuta ryggen som en katt" gick liksom inte att ä över huvud taget men dom lyckades till slut att sätts en bedövning och så var operationen igång, jag däremot var så utmattad och trött så jag låg mest och skakade men en sköterska kom med världens skönaste värmefilt och la över mig så jag kunde faktiskt slumra till en liten stund.
 

Del två kommer imorgon

Likes

Comments

Idag har jag kört bil för första gången sen oktober, jag skulle ner till barnmorskan och bestämde mig för att köra ner och det gick hur bra som helst, jag älskar mitt körkort och är så glad över att jag tog det, det är en enorm frihet att kunna ta bilen istället för att konka barn på bussen.

Jag träffade som sagt min barnmorska å en kontroll av stygnen och allt såg bra ut, jag har en dag kvar på antibiotika kuren och jag hoppas verkligen att jag slipper fler infektioner nu.

Lite familjemys innan det är dags för Ida att sova, jag ska lägga mig så fort Nova somnar för jag är så trött.

Likes

Comments