Jag har gått ner de12 kilona jag gick upp under graviditeten med Nova men jag har ungefär 10 kilo kvar innan jag känner mig nöjd och jag tänkte att nu när det har gått två månader sen förlossningen så kan det vara på sin plats att försöka att gå ner dom.

Jag kommer inte ha några förbud men däremot börja mäta mina portioner och sluta äta femton piggelin om dagen, det är inte riktigt hälsosamt om man säger så. Jag tänkte ha min invägning på fredagar och tänkte starta fredagen som kommer nu. Ska bli skönt att få lite mer struktur i tillvaron.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag när Joakim kom hem från jobbet mötte han upp en väääldigt trött liten Ida och en rätt sliten mamma på parkeringen. Jag och Ida hade lekt med Agnes och Anna efter förskolan men Ida var på sitt allra sämsta humör så det blev lite tjafs. Jag sprang upp i lägenheten och hämtade mina bilnycklar och sen körde jag ner min bil till verkstaden, Joakim körde efter med sin bil så jag kunde få skjuts hem igen, så nu står min lilla skruttbil och väntar på sin dom så får vi se hur många miljoner den kommer kosta att laga.

Likes

Comments

Denna morgon skulle kunna beskrivas som ett stort kaos. Nova vaknade kl 6 vilket gjorde henne trött redan vid 7, men då vaknade Ida och behövde ha frukost så det var bara att gå upp. 8 var Nova så trött så ögonen gick i kors och eftersom hon borde sovit för en timme sedan så resulterade det i en övertrötthet med panikskrik. När hon väl somnat i min famn behövde Ida kissa så det var bara att lägga ner Nova som självklart vaknade och eftersom hon sovit i 10 minuter så var hon fortfarande trött vilket ledde till att hon skrek i 30 minuter till.

Jag tycker det är så jäkla jobbigt att inte räcka till för båda mina barn, det är ett konstant dåligt samvete. Speciellt när Nova skriker och Ida slår sig i huvudet och så ska jag försöka trösta två ledsna barn samtidigt. Träffade en av Idas pedagoger som sa "jag förstår inte dom som tycker det är mysigt med bebisar" och jag håller med. Det är inte mysigt, det är en jäkla kamp att ta sig igenom småbarnsåren. Är så glad för dom som vågar vara öppna med att det är astufft, det gör i alla fall att jag orkar lite till. Nu ska jag dricka mitt kalla kaffe och så ska jag försöka ha en bra dag.

Likes

Comments

Jag har inte bloggat. på ett par veckor av flera olika anledningar, det finns bland annat mycket mindre tid över med en bebis hemma och sen har jag inte haft någon större lust.

Just nu befinner jag mig i Hjo på min mammas landställe och det är så befriande att vara här, luften är renare, tankarna är inte lika mörka och jag kan koppla av på ett helt annat sätt här än hemma.

Tanken var att vi skulle fira påsk med min syster och hennes fästmans mamma och pappa men Idas kusiner och Madeleines svärföräldrar lyckades dra på sig influensan så det blev en lite mindre påskmiddag än planerat men mysig ändp.

Imorgon åker vi hem till Vallentuna igen, jag vill inte. Jag vill inte sitta i den där lägenheten ensam hela dagarna. Hade jag fått som jag hade velat hade jag flyttat ner hit..

Likes

Comments

Jag vet inte vad jag gjorde i mitt förra liv som gör att jag straffas i detta men mina barn hatar sömn. Nova har varit missnöjd i två dagar nu med massor av skrik och knöl. Hon slänger med huvudet när hon ska äta, vägrar somna och om hon nu mot alla odds somnar så har hon innan det blivit övertrött och skrikit sig hes. Med min förlossningsdepression så blir påfrestningarna från skriken värre än om jag hade mått bra, så just nu är det en riktigt tuff period i livet.

 

Idag är det fredag och det innebär att jag har barnen ensam hela dagen. Det är verkligen inte lätt att rodda två små barn ensam, speciellt inte när en av dom är missnöjd och skriker. Mitt dåliga samvete äter upp mig inifrån och jag önskar att jag kunde ge Ida mer tid. 

Likes

Comments

Äntligen börjar den här familjen komma på fötter efter två veckors sjukdom.  Ida lyckades dra på sig både influensan och öroninflammation, när hon hade haft feber i åtta dagar så åkte vi in till Danderyds barnakut och fick antibiotika utskrivet till henne.

Dagen efter så blev Joakim tvungen att åka in till barnakuten igen men då med Nova som hade pipig andning och var väldigt täppt. Jag har (och är) väldigt rädd för att Nova ska dra på sig RS men som tur är så hade hon bara en vanlig förkylnibg.

Likes

Comments

Jag och Joakim lyckades med bedriften att dra på sig varsin förkylning veckan efter varandra, är inte det typiskt? Jag har så ont i halsen och har feber. Ida har har legat däckad i influensan i över en vecka och jag tycker så synd om henne.

Vi har bara suttit inne och tittat ut på solen och jag får lite ångest av alla bilder med tema vår på instagram, men det är lika bra att vi håller oss inne och äter piggelin och kurerar oss.

Saknar dessa två lite extra idag

Likes

Comments

Jag har inte bloggat på över två veckor nu, jag har helt enkelt inte haft någon lust till det, eller tid för den delen. Med Ida drabbades jag av en förlossningsdepression och det har hänt även efter förlossningen med Nova.

En depression kommer ofta smygandes och jag trodde verkligen att jag skulle slippa det den här gången men så blev alltså inte fallet, och jag hatar att må så här. Jag är ledsen och gråter varje dag, jag känner mig som världens sämsta mamma, dagarna går ut på att känna sig otillräcklig och jag klarar inte av när Nova skriker. 

Känslan av att titta på sin bebis och känna att man helst av allt bara vill rymma hemifrån till en plats där man får duscha, äta varm mat, bajsa ifred och slippa skrik är inte jätte rolig. Jag har gråtit varje dag sen Nova föddes och många gånger känt mig som världens sämsta mamma.

Livet är verkligen inte en dans på rosor just nu men så är det ibland. Det går upp och det går ner, men jag har fått remiss till psykolog och på fredag nästa vecka ska jag träffa en läkare som ska kolla på Novas tungband.

Likes

Comments

I morse var jag till läkaren på bvc med Nova för en rutinkontroll av höfter, reflexer, vikt och längd och min lilla klimp väger nu 4290 gram och är 56 cm lång och hon fick godkänt på alla tester vilket känns skönt.

Ida är lämnad på förskolan och jag sitter i soffan och plöjer ett par avsnitt av Greys Anatomy och det är typ det jag tänker göra tills det är dags att hämta Ida. Jag hoppas att dom har hunnit ploga i området där vi bor annars får Nova åka pulka till dagis haha.

Likes

Comments

Det är lite av en ny värld att ha ett barn som sover på nätterna, igår la vi oss vid 22 och sen vaknade Nova för mat klockan 4, det är 6 timmars sammanhängande sömn vilket är  rekord om man jämför med när Ida var liten.

Jag delammar fortfarande och kompletterar med ersättning och än så länge funkar det bra, det hade ju varit ännu härligare om Nova tog napp men icke.

Likes

Comments