Trött Milton och mamma har intagit lite frukost och tittar på Pippi.
Miltons hosta håller honom vaken under nätterna vilket gör att han är ju super trött på morgonen.
Vi var lediga tillsammans i går så vi hade en mysig morgon sen åkte vi till parken och lekte, fikade hos min moster Synnöve, åt lunch hos Miltons morbror och min bror, åkte till stallet och så avslutade Milton med att somna vid 16.30...

Han har fått för sig att de inte är något vidare att vila under dagen så vi kämpar på med de utan några direkta resultat..

Idag vankas jobb, dagis, kiropraktor till Dawson och Samuel rider Dawson 😊

Under helgen har jag drabbades av en hemsk uv så jag bokade tid på närakuten i lördags och fick tid snabbt och mycket riktigt, de var uv så jag proppar i mig 3 antibiotika tabletter varje dag i 3 dagar.. Än så länge bättre men inte bra..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter min panik ångest attack i söndags har jag tänkt väldigt mycket på varför den kom..

Känner att förra veckan var lite stressig, jag drar mig på morgonen och blir sen till dagis dvs sen till jobbet typ kommer dit på 2 hjul vid 08.00 när jag börjar.
Den här veckan har vi gått upp 7 och kommit till dagis vid 07.30 och då gått upp istället för att ta vagnen och jag har haft god tid att ta mig till jobbet och varit där senast 07.50 varje dag.

Sen drack jag en öl i lördagskväll och min medicin accepterar inte alltid blandningen alkohol+medicin. Jag dricker kanske 1 öl varannan månad så de är inget behov alls.

Klockan ställdes om och jag fick sovmorgon för Milton sov hos mormor och morfar i lördags, vilket blev mycket vila (allt kommer tillbaka till mig om jag stressar). Jag åt heller ingen lunch pga sen frukost.

Jag stressade väldigt mycket förra veckan, både inre och yttre. Den här veckan har jag verkligen coolare ner 😊

Likes

Comments

Efter jobbet idag gjorde jag fyra satser saffransbullar med mandelmassa och smör, vilket resulterade i 200 bullar plus.
Brorsan kom och kollade på Modus så han fick äran att ta med allt hem till mamma och pappa och förvara de i deras frys då vår är proppad efter månadens storhandling i måndags, förutom 2 påsar. En tar jag ju såklart med mig till jobbet i morgon 😊
Jag fick hjälp att baka med 3 av mina tjejkompisar.

Förutom bullbak så har jag jobbat och ridit ut på Dawson (skritt 30 min), vilket gick väldigt bra!

Annars har jag hämtat Milton, ätit middag och kollat på Pippi. Miltons utveckling går verkligen framåt. Vi diskuterar och berättar hur dagen har varit varje dag när vi åker hem 😊

Hoppas ni andra haft en bra onsdag!

Likes

Comments

Panik ångesten kan vara väldigt oberäknelig, nyss påväg hem ifrån stallet släpptes den lös i mina ben, de börjar alltid där de pirrar och känns spända. Så jag började ringa Martin inget svar.. Ringde Linda, brorsan.. Inget svar så ringde Martin upp men ångesten var med hela samtalet, jag satte på värmen på sätet. Väl hemma började jag plocka in väskan och låste upp dörren, jag och Martin la på och så bar jag in Milton som somnat i bilen då gav den med sig lite 😊 Miltons närhet gav den lugnt. Nu ligger jag på soffan och försöker hitta rätt andning igen med huvudvärk och extrem trötthet.

Det var väldigt länge sen jag skrev pga mycket att göra, hög stress hela veckan med lagom prestations ångest som varit ett stort problem för mig stor del av mitt liv.
Jag misstänker att att de är därför panik ångesten besökte mig idag, ett tecken på att de är dags att coola ner så vi skulle åka och storhandla ikväll men de blir en hemma kväll med middag, Solsidan och Wallander.
I morgon blir de inget Junibacken utan en dag hemma med lek och film tillsammans med han jag älskar allra allra mest, Milton ❤️

Veckan som varit har jag spenderat på jobbet, hästen, kalas och badhuset.

Nu tar jag mig ett djupt andetag och har en mysig söndagkväll med familjen 😃

Likes

Comments

Eftersom jag är ledig varje måndag har jag söndag idag, vilket kan kännas lite konstigt för ingen är hemma. De flesta människor jobbar. Vi tog de väldigt lugnt på fm och fikade med bullar och kollade på film och dansade. Efter lunchen åkte vi till stallet med min bror och Miltons morbror Samuel som jobbar som frisör vilket innebär att han också jobbar helger och ledig vissa vardagar. Vi mockade och fixade mat till Dawson sen ville Milton vila så han sov i vagnen och jag red på paddocken.
Idag red jag serpentiner för att enklare kunna få honom att förstå skänkens betydelse i olika moment. Han var super duktig! Avslutade med att jogga i båda varven med lite längre tygel för att inte störa hans rörelse. Han arbetade fint med rygg och bakben och kom till fint arbete efter några varv i trav. Jag var väldigt nöjd.

Igår skulle jag tömkört men red ut i skogen istället, så mysigt. Han var väldigt säker på stigarna 😊

Vi åkte sen hem till mormor och morfar och åt middag och lekte med leksakerna där, Milton älskar sin mormor och morfar, inte minst sin morbror.

Nu ska jag sova för i morgon börjar en ny jobb, dagis och träningsvecka.

Tisdag: Dagis, Jobb, Samuel tömkör Dawson
Onsdag: Dagis, Jobb, Samuel rider Dawson
Torsdag: Dagis, Jobb, Dawson ut eller töm
Fredag: Dagis, Jobb, Dawson bomarbete
Lördag: Jobb, Dawson vilar
Söndag: Dawson uteritt, Milton rider Troppan
Måndag: Dawson paddocken, ev Junibacken med Milton

Godnatt och önskar alla en bra ny arbets- och skolvecka 😃

Likes

Comments

Dawson är en varmblodstravare, brunskimmel född -02. 150 cm i mkh. e: Tap in.

En snäll, vänlig, klok och ärlig valack som älskar att mysa och träna.
Jag har fått honom av min gamla travhästs leasingtagare Petra Björkman som är B-tränare och tillhör Bollnäs Travbana. Dawson har tjänat ca 131 000 kr och gick monté på slutet av sin karriär som slutade tråkigt med skada på böjsena och kotringbandet vänster fram som opererades för att fungera som träningshäst.

Dawson är en lättfödd kille om äter 11 kg hösilage, 1,5 kg havre, 1 dl olja, 30 ml B-vitamin och 2,5 dl betfibermix.
Hur fodrar ni era hästar? Vad tycker ni är viktigt?

Skoning är en viktig del för mig - NO HOFF NO HORSE.
Dawson går med en överrullningssko fram med dubbla tåkappor då jag vill ha en enkel överrullning för att förenkla möjligheten för honom att få plats med bakbenen. Travhästen är avlad till att vara högra fram än bak och när vi använder dom som ridhästar behöver vi hjälpa dom med balansering för att förenkla deras motorik i ridningen.
Jag önskar ha en kort tå både fram och bak för att han inte ska slå i fram i bak när han trampar under sig (de får inte göra ont att gör rätt). Eftersom jag håller på att skola om honom till ridhäst vill jag att han ska ha alla förutsättningar att känna sig bekväm.

Jag använde mig just nu av Lindas Hovslageri för jag tycker vi har en bra relation, vi kan ha en dialog och jag känner att hon och jag känner samma. Jag skodde mina travhästar själv förut men de var så länge sen så jag måste gå lite praktik hos mig BÄSTA hovslagare Andreas Larsson på Hovslageriet Smide för att få lite uppdate 😃
Jag har tappsko licens, min svagaste del i Hovslageriet är att rikta ridhäst skorna. Travskorna är så mycket enklare.

Och jag använder mig inte av Andreas för han gärna inte åker till en häst i ett stall pga tidsbrist och de är helt förståligt men jag ringer honom alltid när jag har funderingar eller som sagt skulle behöva lite praktik 😉

Veterinär då, ja en bra veterinär är guld värt. Att känna förtroende och en god kommunikation är väldigt viktigt för mig. Jag använder mig utav Märlaren Hästklinik som ligger i Hölö och Sigtuna. Chris Johnston och Axel Wallman har lärt mig jätte mycket och jag känner mig lugn att överlämna min häst i deras händer.

Mycket är viktigt för våra kära hästar, för mig är de ganska enkelt, jag vill inte gå i för små skor, ha en skavande behå eller obekväma kläder inte min häst heller pga att dom inte kan tala om för oss när något är fel krävs de av oss hästägare att ha goda kunskaper.

Puss ifrån mig och Dawson <3

Likes

Comments

Dagen bjöd på en lugnt morgon och fm som började med Pippi och frukost vid 06,40 sen lekte vi, ritade och slö kollade på film (läs Pippi). Milton älskar Pippi ;)
Martin och Milton vilade och jag åkte ner till stallet, mockade och fixade fodret.

Vid 14 åkte vi ner både jag och Milton och red Troppan och Dawson i skogen tillsammans med Linda (min kollega) och hennes häst Ida.
Troppan red jag två dagar i veckan förut innan hon kunde gå fulla lektionsdagar för att hon skulle få komma ut i skogen och tränas upp efter en lång vila, hon ägs av ridskolan där jag jobbar. Men nu har Milton förmånen att få rida ut på henne på söndagar.

Milton är 1 år och 11 månader snart och började livet på hästryggen när han var 9 månader. Idag rider han utan att man behöver hålla i honom och håller sig i sadelns framvalv. Så länge han tycker de är roligt att vara med i stallet och rida kommer jag utnyttja den fina kontakten han kommer få med hästen och människor. Stallet, hästar och ridning är en fantastiskt plats att lära, känna och se. Känslan av att utvecklas, klara själv, kemi med hästen, kompisar och natur är helt otrolig tycker jag.

Nu ligger jag och väntar på att Solsidan ska börja och sen ska vi se på söndagsfilmen på 4an.Likes

Comments

Godmorgon!
Solen lyser och kylan håller i sig, hösten är fantastisk i år.
I vår familj är söndagar den ända dagen på veckan vi är lediga tillsammans eftersom jag jobbar tisdag-lördag varje vecka och den senaste tiden har de vart fullt upp för Martin att få ihop sin bil, som för övrigt gick sönder för tre år sen och nu startar den och står på vår parkering!!!! Lovely!!!!
Martin har meckat med den själv och han har monterat ner hela motorn i molekyler, duktig tycker jag som bara kan byta däck, fylla på olja etc och tanka bilar ;) haha

Idag är sista söndagen för Martin med bilen, vilket känns skönt och mysigt att få göra saker tillsammans på söndagar igen ❤️
Jag och Milton ska iallafall rida idag på Troppan och Dawson ska longeras i pessoa loungen.


  • 144 Readers

Likes

Comments

Hej fina läsare!
Och välkomna till min lilla fyrkant, läs om mitt liv som mamma med stort intresse för hästar. Ni kommer få läsa mycket om min nya vän Dawson och min son Milton.
Vill även dela med mig av mitt stora handikapp i livet som ändå lärt mig sjukt mycket. Jag lider utav panik ångest och tidsvis depression.
Jag har även en väldigt svag vänstersida, vilket leder till mycket smärtor i vardagen.

  • 138 Readers

Likes

Comments