VARDAG, VIKTNEDGÅNG

Helloj allihop!

Igår fick jag nog. Somnade på soffan, vaknade i panik, andnöd. Drog häftigt efter andan när jag väl kunde sätta mig upp, flaxande med armarna. Jag kvävde mig själv med min egen kropp.
Idag är det 21 dagar kvar till min livs upplevelse och det största stressmomentet i min vardag just nu, den stora, krävande utmaningen "Summer Shred" som tornar upp sig i horisonten. Den är så utanför min comfort zone man kan komma, men jag är redan världsmästare på att ge upp så tänkte ge mig på en annan gren, nämligen att klara av att uppfylla mål jag satt upp åt mig själv.
Målet är att överleva och härda ut de nittio dagar som väntar, som jag inte vet vad de har att bjuda på, och drömmen är väl att klara allt utöver att just överleva dem.
Det kommer bli tufft men det är det väl värt om jag räddar mitt eget liv?

Jag är trött på att alltid vara trött. Somna på soffan, vara orkeslös efter en dag på jobbet, sitta i soffan, ligga i sängen som en trasdocka och känna hur tunga mina ögonlock är, hur lealösa mina armar och ben är. Ha ont i magen, känna behovet av att rusa på toaletten varje morgon med ett tarmsystem som gör uppror, jag är trött på att leta kickar i att äta mycket mat, äta väldigt väldigt sockrad mat och hela tiden måsta öka dosen på mitt gift för att det ska ge samma effekt.
Igår började jag nämligen dagen med en stor skål glass, nougatsås, chokladsås och kex. Efter det blev det, av någon jävla anledning, krossade chips med cremé fraiche. Lite mer glass. Upp på berget i närheten och grilla korv med sambon och hunden, åt massvis med korv. Hem, sambon åkte till svärfar med min bil så jag passade på att springa ner på ica för att köpa hushållspapper. Och en rulle med Oreokakor, och en Redbull cola. Slaffsade i mig det. Tror det blev lite mer glass. Kebabrulle till middag. Choklad och popcorn till dessert. Skit, skit och åter skit. Kalorierna jag fått i mig måste ju räckt åt en halv armé.
Nu får det vara nog. Har nu, efter en halvmils promenad med hunden konsumerat en portion havregrynsgröt med lite mjölk, osötat äppelmos och kanel, två ägg, en rejäl vända grönsaker och ett stort glas vatten. Ska snart ut med hunden igen, sen blir det troligtvis någon lättare lunch innan jag åker på jobb 15-22.15.

Det är lätt att säga att man ska hålla sig till det här sättet att leva nu, när man levt ohälsosamt i över 22 år. Men efter alla andnödsattacker senaste veckan förstår jag att det är fan nog nu. Vad är egentligen viktigast, en chokladkaka eller mitt liv?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments