Dag 2 väntade mer risterasser, hängande kistor i Sgada och grottklättring.
Felix kände sig inte så pigg (som ni kan se nedan) så det blev Nicke och jag son antog dag 2 utmaning.
Sagada bjöd på fina vyer och inget regn. Kanske beror på lyckoamuletterna vi fått av vår värdfamilj...😊
Vi började på ett museum i Bontoc för att få lite historia om de olika stammarna som bor där. Tur man inte gick runt där för 50 år sedan när headhunters smög runt😊 Museumet låg på en skolgård och när vi kom ut var det rast. Vi passade på att gå runt på skolgården och fick även följa med några av flickorna till deras klassrum. Inte riktigt som hemma.
Efter många trappor kom vi till en av Sagadas berömda begravningsplatser, en bergsvägg. Förut brukade man mumifiera de döda för att sedan i fosterställning placera dem i kistor som sedan hängdes på bergsväggen. Detta för att de döda ska komma numret Gud samt kunna vaka över de sina på jorden. Efter jobbiga trappor upp igen var det så dags för grottklättring. Över hala stenar, ner för rep och genom att klättra som en spindel tog vi oss så ner i grottan. Häftigt, utmanade och annorlunda! Mycket nöjd med dagen, efter bra med motion samt upplevelser blev det åter familjerestaurangen LAS Vegas på kvällen.

Dag 3 i Banaue kände sig Felix bättre så nu var vi hela vår lilla grupp. Denna dag stod vandring på risterasser samt bad i hotsprings på schemat. I regn och bara 16-28 grader gick vi bland de fina fälten i ca 1h innan vi kom fram till källan. Vattnet kom inifrån berget och höll ca 35 grader. Skillnad mot vattnet i floden som var iskallt!
Jag sammanfattar Banaue som vackert, kallt, enormt trevliga människor, samt wow vilka vyer.
Nu är det buss tillbaka till Manila i 9-10h, sen vänta på flyget till Palawan och så minibuss till El Nido i 6-8h.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Efter en lite tuff bussresa men rätt lite sömn var vi så framme i Banaue. Vi blev hämtade vid bussen och körda till vårt homestay. Familjen vi bor hos och som också är våra guider här r supermysig. Mamman gjorde frukost och en stor kanna kaffe till oss. Sen hämtade hennes svåger oss för att ta oss ut på hike bland risterasserna. Extremt vackert och intressant. Kanon guide som berättade mycket im både terasserna och filippinsk historia. Efter 4h vandring i ganska tuff terräng stupade vi i säng, trötta, blöta och frusna. Men vi är inte här för att sova så efter några timmars vila och lite torra kläder fick vi skjuts till familjerestaurangen där vi åt kanonmat och drack öl, sjöng och umgicks med dagens guide och hans familj (pappan var kocken).

  • 94 Readers

Likes

Comments

Efter flera timmar försenat flyg landade vi i Manila. Uppgraderade hotellet från hostel till riktigt hotel med frukost på sängen och varmvattendusch, lyx!
Godaste kycklingen jag ätit intogs på Aristocat som fått några utmärkelser. Efter middagen var Niklas tvungen att ha lite glass (inget ovanligt). En jätte mjukglass för 3:- slank ner innan vi helt slut kröp ner i sängen.

Nästa morgon började med frukost på sängen. Felix var inte riktigt bra så han stannade på rummet medan Nicke och jag gick runt i 3-4 h i Manila, fikade på Starbucks, blev fotade och intervjuade. Eftermiddagen spenderade vi på SM Mall som är ett jätte stort köpcenter. Till min stora lycka hittade vi även Cinnabun!

Efter att fått super bra hjälp med att boka om våra flygbiljetter är vår rutt nu ändrad. Efter bergen så flyger vi direkt till Plawan istället för Siargao. Rätt trötta på regnet och tänkte vi ska försöka hitta solen ☀
Just nu befinner vi oss i bergen, närmare bestämt Banaue. Detta efter en härlig bussresa på 9,5h...

  • 91 Readers

Likes

Comments

Tyvärr så bjöd Bohol på moln och en del regn. Killarna har i alla fall klarat dyken och kan du titulera sig open water divers, grattis!
Själv fick jag läsa mycket och dricka shakes. Det var svårare än vad vi trodde att ta oss ifrån Bohol. Båtar ställdes in pga storm på havet. Vi trodde vi skulle missa både Apo Island och valhajar. Så besvikna tog vi den enda färja som gick och sen buss till Dumaguete. En kort resa på 9h 😉

Dag två i Dumaguete regnade det inte i alla fall så vi begav oss mot Apo Island. Väl där trotsade vi vädret och begav oss ut i vattnet. Belöningen blev en riktigt nära och häftig upplevelse med ett flertal sköldpaddor. Tillbaka på land kom även solen fram någon timme. Visar nedan lite bilder från Apo Island. Film finns på sköldpaddorna när vi kommer hem.

Nästa dag åkte vi mot Oslob med förhoppning av att se någon valhaj (samt att båtarna skulle gå). Lite regn när vi skulle i vattnet, detta glömdes snabbt när den första hajen på ca 5m kom emot oss. Häftigt, men bättre skulle det bli, nästa valhaj var som en buss som kom emot en! Mycket häftig upplevelse. Följdes av förvåningen att få två timmars sol på stranden innan vi begav oss tillbaka mot Dumaguete och väntande flyg till Manila.

Likes

Comments

Igår hade vi en delfin och ötur inbokade. Vi samlades redan kl 6 på morgonen för att sakta bege oss ut samtidigt som solen gick upp. Efter ca 45 min började delfinerna dyka upp. Sen kom de i 100-tals! Hoppade och gled längs med båtarna. En sagolik upplevelse. Tur hade vi också då de dagen innan bara sett 4st. Efter detta blev det snorkling på Balisaqe Island. Det tog inte många sekunder från den första sköldpaddan dök upp. Efter några minuter fick jag syn på en jätte sköldpadda rakt under mig. Niklas simmade efter den och filmade. Tror vi såg 4-5 st totalt. Uppe på land väntade ett regnoväder var vid vi passade på att inta lite mat. Vidare mot Virgin Island som är en sandbank mitt ute i havet. Lagom till vi klev av båten kom solen fram. Nöjda med utflykten begav vi oss till dykskolan för att påbörja teorin till Open Water. Kvällen avslutades sen på en svenskägd restaurang där vi även fick lära känna ägaren och hans flickvän. Mycket trevlig kväll. Kan ju inte heller klaga på priset... 1 port vårrullar till förrätt, 2 varmrätter, 7 öl och ett paket cigaretter för drygt 180:-!
(Bilden ovan är från Virgin Island där dessa lyckliga barn hade fått stor fångst)

Idag började dagen lite senare (kl 8) med att vi fick byta rum. Vi har nu en lägenhet med 2 sovrum, 1 badrum, pentry och allrum detta kostar oss 440:- helt ok 😊
Efter rumsbyte blev det så lite frukost och sedan första dyket i pool. Tyvärr fick jag här avbryta kursen då jag för andra gången fick fullständig panik under vattnet. Dykning är uppenbarligen inget för mig, håller mig till snorkling och övar lite fridykning istället.
Killarna gjorde efter pooldyk sitt första dyk på 12m. De kom nöjda tillbaka. Själv fick jag ett par timmar på stranden vilket inte heller var fel. Jag är inte säker på om jag hade kunnat fullfölja mina dyk oavsett då jag dessutom råkat på en rejäl förkylning 😕
Ikväll blir det buffé på lite finare restaurang, kostar hela 90:-/pers, lyxar till det lite 😉

Likes

Comments

Efter lite flyg, taxi och färja, tricykel (massa timmar) var vi då framme på Bohol. Kanon bra boende för endast ca 200:-/natt. AC, stor och relativt skön säng, inga djur på rummet.. ni fattar 😊 Killarna fattade tycke för Alona Beach direkt. Även om jag älskar Boracay var det inget som riktigt passade dem. Här är lite lugnare men finns ändå en del att göra. Stranden är inte lika bra som Boracay men ändå bra.

Dag 2:
Vi åkte på en grupptur till chocolate hills som Bohol är så känt för. Dessa kullar började bildas för 2 miljoner år sedan då Bohol låg under vatten. Rester av koraller mm tillsammans med kalk och att vattnet sjönk bildade dessa kullar. Även om jag gillar historien bättre om att det är tårar från en jätte som förlorade sin älskade 😊Förutom kullarna var vi på en liten ormpark. Alla erbjöds ha en pytonorm runt halsen. Felix gick emot sin ormfobi och klarade också det (bildbevis kommer). De som inte vågade ville ändå fota någon med ormarna så Niklas fick bli modell och hade 2 ormar runt sig! Vi besökte även en tarsierpark. Detta är en miniapa som lever vilt på Bohol. Skrämmer man den så blir den så rädd att den tar sitt liv. Fotot är därefter pga det inte går att ha blixt, man kan då göra den rädd. Sedan körde vi ATV och Buggi, det var häftigt! Även zipline hanns med. Både Felix och Niklas trotsade höjden och åkte. Jag kände mig dock inte helt bekväm och blev fotograf istället. Fler tillfällen kommer dock 😊
Vi stannade också till vid en häftig skog med höga och många träd, vilket inte är så vanligt här. Turen avslutade med en tur på en flottliknade större båt som gick längs Loboc river. Där ingick en buffé och inhemsk musik. Härligt att se de lokala livet längs floden samtidigt som vi sakta gled fram.

Nu ska vi till dykskolan. Mer om detta samt vår 3:e dag på Bohol kommer i nästa inlägg 😀

Likes

Comments

Hela natten och förmiddagen har det regnat. Detta innebar sovmorgon och frukost på verandan. Inte helt fel..särskilt inte efter orolig natt efter spindelbesöket.
Efter regn kommer solsken..inte här.. efter regn kom solglimtar och moln. Men här kunde vi inte ligga och slappa, äventyren väntar på oss..,

Högt upp i det blå med parasailing! Trodde aldrig jag skulle våga varken detta eller bungyjumpen, men har man bestämt sig så har man. Felix stannade i båten och filmade. Tydligen tyckte killarna på båten att vi förtjänade lite extra behandling så istället för att släppa ner oss på båten doppade de oss i havet och hissade upp oss igen 😊

Kvällen avslutades, till killarnas glädje, med buffé och sen några shakes och vattenpipa. Mysigt avslut på Boracay, syns nästa år älskade ö 😄
Imorgon bär det av med båt, flyg, färja till Bohol.

Ja och så ser Boracay ut när det inte är mulet och regnar...

  • 139 Readers

Likes

Comments

Nu har vi varit ett par dagar på Boracay. Lika bra som tidigare gånger! Tyvärr är inte vädret med oss. Mulet och någon skur då och då. Vi har ändå badat och legat på stranden. För Felix är det skönt med moln, han tycker det är svettigt ändå 😀

Mycket kortspel, lite dart och en och annan drink har det blivit. Dessutom njuter vi av all fantastisk mat här.

Första dagen på Boracay möttes vi av karnevalståg då det var sista dagen på en stor festival. Häftigt! Sen var vi tvungna att prova reversed bungyjump. En gunga som flög upp högt i luften riktigt snabbt! Pirrade en del i magen! 😂

Idag har vi varit och ridit upp i bergen. Jag lyckas ju givit vis få en häst som börjar med att sparka bakut. Sen gick det dock bra. Annorlunda men rolig upplevelse. Imorgon väntar nya äventyr....mer om dem i nästa inlägg😊

De sista bilderna är från vår promenadväg från boendet till huvudvägen.

Likes

Comments

I tisdags landade vi i Bangkok. Efter en relativt sömnlös flygresa trotsade vi jetlagen och begav oss ut på stan. Marknader, köpcentrum och gatumat hann bi med innan vi tog en paus på vårt hotell. Kvällen bestod av mycket mat och en och en annan öl på Khao San Road.
Dag 2 i Bangkok hade vi bokat cykeltur med Bangkok by Bike. Helt fantastiskt! Vi cyklade ca 1,5 mil i lugnt tempo. Stannade på matmarknad, tempel och skåltillverkning. Turen avslutades med en kortare longtailbåttur på klongerna där man fick möjlighet att se hur många människor i Bangkok bor. Största delen av cykelturen var genom små gränder, ut i djungel och träsk. Så häftigt med kontrasten från skyskraporna. Efter cykelturen åkte vi till en kvällsmarknad. Killarna åkte pariserhjul medan jag strosade runt lite. Lite mer gatumat och jätte glass på Swensens avrundade dag 2.

Dag 3: Med tåg i 3:e klass tog vi oss till Atthuya. En resa på 1,5 h kostade oss 5:-/person! Här hyrde vi åter igen cyklar och ägnade dan att cykla runt bland olika tempel. Staden och dess tempel är från 1300-1600-talet och påminner om Angkor Wat i Kambodja, dock mycket mindre. Vi testade deras specialitet som är en grön pannkaka med spunnet rörsocker (ser ut som hår). Otroligt gott!
Möra i rumpa och ben tog vi minibuss tillbaka till Bangkok. Nu skulle det äta Boat Noodles! Något som Bangkok är känt för men visade sig betydligt svårare att hitta än vi trodde men till slut så...Man får in små skålar ned nudelsoppa och sen ska man äta så många som möjligt. En skål kostar ca 3:- så det blev några stycken...
Efter en välbehövlig dusch på hotellet gav vi oss sedan ut för en andra omgång på backpackergatan Khao San Road. Några drinkar och några Chang....

Dag 4: idag har vi varit på Wat Lang Market. Detta är jätte stor marknad med massa mat. Fick äntligen tag på glass i korvbröd som jag letat efter. Det var dock ingen jätte hit 😊
En tur på floden blev det också, då det är så smidigt transportmedel. Nu ligger vi och tar det lugnt på rummen och äter bästa ananasen och mangon, skillnad mot att köpa den i Sverige 😊
Ikväll blir det så mycket thaimat som det går att få ner för nu är det snart slut på thaiäventyret för denna gång. Imorgon flyger vi till Filippinerna, sover 1 natt i Manila för att sedan ta oss till Boracay där vi blir i några dagar.

Likes

Comments

Nu sitter vi på tåget mot Malmö (Niklas, Felix och jag). Äta lite gott och ta det lugnt på hotellet står på schemat idag. Imorgon (efter den efterlängtade frukostbuffén) lyfter vi mot Bangkok. 5 härliga veckor har vi framför oss. Det enda som saknas är våra underbara barn....

Likes

Comments