Dominikanska Republiken 2017

NU har jag gjort min 30e Funtastic på egen hand! Det är ju helt sjukt vad många program jag har gjort på så kort tid... Gjorde mitt allra första program för bara en och en halv vecka sedan, och nu har jag gjort 30 stycken? T R E T T I O! Och säkert 90 % har varit på enbart spanska. Och nu kör jag med både en och två delfiner. Nu är jag betydligt bättre på att hantera på delfiner, känner mig mer bekväm med det har såå himla kul med dom. Och det bästa är att det verkar som att det inte bara är jag som har kul i programmen/träningspassen, utan även delfinisarna!

Försöker hela tiden vara så oförutsägbar och variabel som möjligt med dom och det verkar de verkligen uppskatta och tycka är kul. Och min favoritgrej någonsin är alla secondaries - alltså all sekundär belöning (ex. rub downs). Det är så kul att ge secondaries och man märker verkligen på vissa delfiner att de uppskattar de mer än den primära belöningen (fisk). Neptuno, Ziva och Taino till exempel!


Inom de kommande 10 dagarna kommer chefsveterinären hit på besök. Han kommer hit i några dagar var tredje månad ungefär för att se över alla djurens mående. Så just nu har tränarna fullt upp med att ta blod från alla 32 delfiner. När chefsveterinären kommer så ska de nämligen analysera blodprover från alla delfiner för att se så att allt står rätt till med alla djur. Detta innebär alltså att blod från alla delfiner måste tas innan han kommer. Det är så kul och intressant att få vara med och lära sig om allt detta.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dominikanska Republiken 2017

Idag har jag varit ledig och precis som alla andra dagar då jag har varit ledig så har jag haft supertråkigt. Fast till skillnad från alla andra lediga dagar så har jag faktiskt solat lite idag! Måste verkligen göra något åt mina fruktansvärda tan lines som jag fått efter min våtdräkt... Ser inte klok ut, hahah. Lite bättre blev det nog efter idag.

Imorgon jobbar jag igen och det ser jag fram emot såå mycket. Skriver det i varje inlägg, jag vet, meeeen jag älskar det här stället så himla mycket och vill aldrig vara härifrån. Framförallt nu när jag märker hur mycket jag utvecklas och lär mig varje dag!

Nu har vi till exempel börjat jobba med två delfiner åt gången! Det ser så himla lätt ut när tränarna gör det, men det är verkligen sjukt mycket svårare än det ser ut. Det är så mycket att tänka på och man måste hela tiden se till att hålla den ena delfinen upptagen medan man skickar den andra på ett beteende osv. Men det är så himla kul!

Hade för första gången två delfiner i mitt program häromdagen och det gick felfritt! Kändes jättebra! Och det var så himla kul, samtidigt som det var en riktig utmaning.

Har förmodligen redan skrivit detta i något annat inlägg, men nu har jag bott här i två hela månader! Helt sjukt ju! Känns verkligen inte som två månader. Och fatta att jag ska stanna här i fyra hela månader till? De fyra månaderna kommer gå sååå himla fort och jag längtar verkligen inte ens lite till att komma hem igen. Fick jag bestämma skulle jag nog stanna här resten av livet, hehe.

Och sorry förresten att jag valde tre bilder som är helt orelevanta till innehållet i detta inlägg.. Men dessa sötnosar ser jag nästan varenda dag när jag går till affären!

Likes

Comments

Dominikanska Republiken 2017

Här inne befinner jag mig varje morgon! Varje dag börjar alltid med att alla tränare och de som arbetar i fiskköket hjälps åt med att förbereda fisken inför det första träningspasset för dagen: vitaminpasset. Det är också i detta pass som vi gör en stor body check och kollar tänder och blåshål på varje delfin och det som jag tidigare skrivit om.

Vi börjar alltid klockan 8 varje morgon, men igår kom jag hit vid 7 för att sortera fisk ensam i en timme. På något vis så är det så otroligt rogivande att sortera fisk själv på morgonen.. Det ger ett sorts lugn, haha. Låter hur konstigt som helst men det är sant.

Om ett par dagar har jag bott här i två hela månader. Hur sjukt är inte det? Det känns verkligen inte som om det gått så pass lång tid. Om jag inte hade förlängt mitt internship så hade jag alltså åkt hem om en månad. Känner varje dag att jag är så glad att jag ska stanna tre månader till. För även fast det är en hel månad kvar tills jag egentligen skulle hem så känner jag mig verkligen inte redo för att lämna ännu. Känner att jag fortfarande har så otroligt mycket att ta in och lära mig.

Och nu när vi har fått börja hålla i programmen ensamma så känns det ännu bättre. På bara några dagar har jag redan utvecklats jättemycket. Tänk hur mycket jag kommer kunna utvecklas under de kommande fyra månaderna! Sååå pepp!

Likes

Comments

Dominikanska Republiken 2017

Lånad bild på fina Venus.

Okej! Vet ni vad? Idag gjorde jag mitt allra första delfinprogram heeelt på egen hand! Hanterade delfinerna och hade hand om gästerna och allt helt själv. Det var såå himla kul och det gick förvånansvärt bra! Gjorde fyra stycken program, två på spanska och två på engelska och spanska.

Känner verkligen hur mycket jag utvecklas och lär mig här och det känns så jäkla bra. Känner verkligen att jag kommer närmre och närmre mitt mål varje dag. Så tacksam för den här chansen.

Likes

Comments

Dominikanska Republiken 2017

Xuna och Cosmo. (Lånad bild)

Måste bara berätta om något väldigt roligt som hände i ett av mina program för någon dag sedan, haha. I slutet av varje program skickar vi alltid delfinerna på fria hopp - de hoppar fyra gånger och varje gång de hoppar så ber vi gästerna att skrika så högt de bara kan.

Alltid när jag är på plattformen i vattnet så börjar jag typ hoppa/skutta lite för att jag är peppad och glad. När jag frågade gästerna om de var redo för hoppen så började jag skutta lite och då började ALLA gäster i mitt program också att skutta. Hahaha, det var såå himla kul. Alla andra tränare bara kollade på oss och undrade vad i helvete som försiggick. Det var så roligt för alla var så himla peppade och glada!

Nu retar alla mig och skuttar och tjoar när de ser mig, hahaha. Men man måste ju se till att få sina gäster peppade och glada! Mina gäster är alltid glada för att jag är glad och det gör dom glada! 🤓

Likes

Comments

Dominikanska Republiken 2017

Häromdagen fyllde en av oss interns år, så då hade vi födelsedagsmiddag på Domino's! Jättekul och mysigt! Vi gör inte saker ihop tillräckligt mycket, tyvärr. Men vi ska försöka ändra på det! Inte lätt dock, när ingen av oss är lediga samtidigt. Det måste alltid vara åtminstone 3 av 4 inne.

Idag har jag varit ledig och jag har, som vanligt, inte gjort ett piss. Bara städat mitt rum och tvättat typ alla kläder jag äger. Annars har jah bara pratat med min familj och kollat på film. Godnatt!

Likes

Comments

Dominikanska Republiken 2017

Picasso och Titan <3

Alltså detta ställe!!!! Älskar det såå himla mycket. Trivs så jäkla bra, vill aldrig här ifrån. Och gissa vad? Nu kan jag genomföra ett _helt_ delfinprogram på spanska?! Alltså jag är ju grym! Jag lär mig såå mycket och utvecklas så mycket här varenda dag, det är helt sjukt. Det är underbart. Sedan ungefär två veckor tillbaka så har jag också börjat hålla i träningspass helt själv med delfinerna. Har jobbat med 17 av 32 delfiner hittills! Och fler ska det bli!

OCH gissa vad?! Jag ska stanna här i ytterligare 3 månader. Så jag blir här i 6 månader totalt! Förhoppningsvis blir det ännu längre, men only time will teeeell!

Förresten så är jag ledsen för urusel uppdatering men jag har inte en enda bild att lägga upp. Bilden på snyggingarna här ovan är stulen från Lindsey, en av tränarna, haha. Jag tycker inte om att uppdatera om jag inte har några roliga bilder att lägga upp, men ska försöka ta fler bilder och uppdatera så gott jag kan ändå. I värsta fall får jag väl sno bilder av folk, haha.

Likes

Comments