Djur, Foton, Utlandspraktik - Loro Parque

Såhär fyra veckor senare kommer nu några inlägg från Teneriffa som aldrig publicerades när jag befann mig på ön, men bättre sent än aldrig.. Haha. Jag nämnde ju i ett tidigare inlägg att jag och Ida skulle på delfinsafari, så nu tänkte jag berätta lite om det.

Lördagen den 15:e januari kl 10.50 blev jag och Ida upphämtade av en buss utanför hotell Maritim. Ca en och en halv timmes bussfärd senare var vi framme i Puerto Colon på den södra sidan av ön där vi skulle ta oss ut på havet för att se vilda delfiner.

Efter endast 10 minuter ute på havet så fick vi se grindvalar. Det var otroligt häftigt att se dessa mäktiga djur i verkligheten. Jag som är helt galen i marina däggdjur var verkligen helt euforisk.

Tyvärr såg vi inga flasknosdelfiner, som var de jag såg mest fram emot att se, men resan var helt fantastisk ändå. Det var verkligen en otrolig upplevelse och något som jag garanterat aldrig kommer glömma!

Båtresan tog ungefär fem timmar och efter att vi sett grindvalarna så satte vi kurs mot Los Gigantes där vi stannade i ungefär en timme för att äta lunch och bada i Atlanten.

Likes

Comments

Utlandspraktik - Loro Parque, Praktik, Djur

Första och andra veckan med delfinerna på Loro Parque har varit helt fantastiska! Allt med praktiken har verkligen varit över förväntan hittills!

Nästan hela personalen har bytts ut sedan den senaste eleven från vår skola var här, men alla som arbetar här är underbara! Alla är sååå sjukt snälla och trevliga. Man känner sig verkligen som hemma med både personal, djur och omgivning.

På Loro Parque bor det tio flasknosdelfiner; Pacina, Luna, Clara, Cesar, Paco, Ilse, Sanibel, Ruffles, Achille och Ulisses.

Delfinerna på Loro Parque har en anläggning som består av fem olika pooler och varje dag testar man vattnet i dessa pooler för att hålla koll på klor- och saltvattenhalten, pH-värdet och temperaturen. Utöver vattnet i delfinernas anläggning så testar man också vattnet i fiskköket samt vattnet i sjön hos tigrarna. Det första testet görs efter morgonmötet som dagarna startas med. Därefter utförs det ytterligare fyra tester under dagens gång; kl 10, 12, 14 och 16. Efter första testet städar man området kring show- och medicinpoolen, vilket görs med klor och vatten.

Delfinerna tränas regelbundet (+- 6 gånger per dag) och varje dag deltar djuren i fyra föreställningar. Under dessa föreställningar står jag, som praktikant, showvärd. Som showvärd ser man till att alla hittar någonstans att sitta, inte går för nära bassängkanten, ser till att barnvagnar inte står på fel ställen samt svarar på frågor från besökarna. Efter varje show städar man läktaren.

Det som har varit absolut roligast under praktiken hittills är definitivt kontakten med djuren. Det finns inga ord som kan beskriva känslan man får när man klappar en delfin, den känslan är verkligen oslagbar. I alla fall för mig, som är heeelt galen i delfiner! De senaste dagarna har jag också fått hålla ett "eget" träningspass med Pacina, den äldsta delfinen, vilket har varit otroligt roligt! Jag har också fått hjälpa till att sonda alla delfiner - det är något som görs minst en gång i veckan med alla delfiner och minst varje dag med Pacina.

Det känns otroligt tråkigt att det endast är en vecka kvar av denna underbara praktik. De här veckorna är verkligen något som jag aldrig någonsin kommer att glömma. Njuter av varje liten sekund!

Det har förresten blivit ändrade planer inför nästa vecka! Nästa vecka stannar Ida kvar med landdäggdjuren och jag går över till sjölejonavdelningen! Pepp!

Likes

Comments

Djur, Utlandspraktik - Loro Parque

Hola alla amigos hemma i Sverige! Nu har jag och Marielle ägnat en hel vecka i Teneriffa. Tiden går så himla fort här borta - kanske har nånting med det varma vädret att göra?

Speciellt praktiktimmarna bara flyger förbi. Min praktik på Loro Parques landdäggdjursavdelning har hittills varit helt otrolig. Personalen är supersnäll och väldigt rolig. De flesta kan lite engelska så det går bra att kommunicera med dem. Vi använder oss av en blandning av min obefintliga spanskakunskap (som sakta förbättras), kroppsspråk och engelska. Det märks att dem gillar att ha praktikanter - de har flera gånger kommenterat att de gillar att lära ut om sitt yrke och gillar när man ställer frågor och visar intresse.

Man får verkligen vara med och göra (nästan) allt som dom gör - allt från städrutiner i alla anläggningar till förberedelse och utdelning av foder. Det är mycket kontakt med djuren - speciellt småaporna och alla djur dom delar utrymme med.

Hittills har jag varit med en i personalen som kallas för Alma varje förmiddag. Hon har huvudansvar för sengångarna, småaporna, kapybarorna, myrslokarna och vissa reptiler. Många av hennes djur delar anläggning, vilket jag tycker är väldigt bra - både för berikning och för att det ser så fint ut från besökarnas synvinkel!


Jag har fått följa med henne när hon utfodrar djuren (till och med handmatat vissa av dem) och hjälpt henne städa överallt. När man städar i vissa anläggningar är djuren runtomkring en - vissa småapor är verkligen inte blyga och hoppar på ens rygg när de springer omkring.

På eftermiddagarna har jag fått vara med lite olika personer i personalen och hjälpt dom. Jag har bland annat fått se och lärt mig hur dom gör med gorillorna på eftermiddagen - hur dom miljöberikar, utfodrar, medicinerar och såklart hur dom gör när dom städar.

Jag har också varit med på något jag kallar "rov-rundan". Flera gånger har jag fått vara med när alla rovdjuren får mat (har själv kastat in mat till t.ex. uttrarna).  Jag har fått följa med till surikaterna och gett dem mat vilket jag tyckte var väldigt spännande. Både för att surikater är så himla gulliga och intressanta att se på när dom jagar och äter zophobas och för att jag fått se en liten preview på hur Loro Parques nya lejonanläggning kommer se ut! Superspännande!!!

Förutom utfodring av rovdjuren har jag under rovrundan fått väga bältdjuret! Supergulliga djur, var så amazing att få hålla i det. Mina favoritdjur hittills är dock myrslokarna - dom är så himla gulliga och vänliga. När man städar hos dom sticker dom fram nosen från andra sidan och vill nosa på en - speciellt Cuñatai är väldigt nyfiken.

Det mest spännande jag fått göra hittills är dock när jag fick ge Schorschi mat. Varje morgon och kväll får Loro Parques gorillor en blandning av mjölk, "välling" och annat gott som deras medicin blandas in i. Jag fick hålla i flaskan som innehöll blandningen medan Schorschi, en av parkens sju silverryggar, drack. Det var lite läskigt att vara nära ett så stort och mäktigt djur men det gick bra eftersom Schorschi, på grund av sin höga ålder, är blind.

Gud vad jag längtar till nästa vecka!

/Ida

Likes

Comments

Foton, Utlandspraktik - Loro Parque

Efter en hel veckas praktik (som Ida och jag kommer berätta mer om senare) på Loro Parque så ägnades vår "första" lediga dag på Siam Park. Siam Park är ett stort vattenland som utöver alla vattenattraktioner även har sjölejon, hajar och svarta svanar. Där var det superkul och bussresan dit och hem var helt magisk. Teneriffas natur är helt obeskrivlig.

Imorgon ska vi på val- och delfinsafari, vilket jag är sååå sjukt taggad på!! Hela dagen ska ägnas ute på havet och det kommer garanterat bli en fantastisk upplevelse. Längtar!

Likes

Comments

Praktik, Utlandspraktik - Loro Parque

Den 7e januari landade flyget på Teneriffa vid kl 22.00 spansk tid. Vi virrade runt på flygplatsen ett litet tag innan vi hittade till bussen som tog oss till Puerto de la Cruz, där vi blev upphämtade av Marta (damen vi bor hos) och hennes son på busstationen. Efter att vi fått en liten rundtur i huset så slocknade både jag och Ida ganska så snabbt.

Igår var jag och Ida på Loro Parque hela dagen för att kika på alla vackra djur och peppa inför första praktikdagen som var idag. Efter vårt besök i parken så tog vi oss även in till centrum för att kolla oss omkring. Måste verkligen säga att Teneriffa är den vackraste platsen jag någonsin har besökt. Kommer att lägga upp bilder från både Loro Parque och från ön vartefter.

Idag var i alla fall första praktikdagen för oss båda. Jag ska som sagt vara på delfin- och sjölejonavdelningen i två veckor och sista veckan med landdäggdjuren, medan Ida, tvärt om, är med landdäggdjuren två veckor och med delfinerna och sjölejonen sista veckan. Första dagen var helt otrolig! Trivs redan sååå himla bra med både djur, djurvårdare och omgivning! Helt underbart verkligen.

Ida kommer förmodligen också publicera ett gäng inlägg här under de kommande tre veckorna, så håll utkik!

Det är reklam för Loro Parque bokstavligen ÖVERALLT. Var man än vrider eller vänder sig så är det reklam för parken där. Härligt!

Likes

Comments