View tracker

Glossy and trite, Häst, Träning och Hälsa

Känner att det varit lite halvkass bloggning på senaste tiden, eller i alla fall senaste dagarna/veckan, men nu är det nya tag! Förra veckan var jag så upptagen så jag hann faktiskt inte med att blogga, plus att jag inte gjorde så mycket som var så roligt att skriva om...

Denna vecka drar hoppträningarna igång, känns svinnajs men lite nervöst samtidigt. Var ju typ hundra år sedan jag hoppade nu. Hoppas bara att jag inte tappat alldeles för mycket.

Helgen har bestått av träning och ridning i solsken. Gjorde juice i en sån där centrifug. Så gott! Ska ju testa en juicedetox, men vet bara inte när jag ska hinna med det... Orkar ju inte träna eller ha stalljour när man ska genomföra den!

Nasses vecka ser ut så här;

Måndag - konditionsträning

Tisdag - lastträning och testa sadlar

Onsdag - vila

Torsdag - hoppträning

Fredag - longera, spiktäcke och stretch

Lördag - vila/dressyrlektion

Söndag - vila


Blir e intressant vecka detta! Lastträning och testa sadlar på tisdag, ska bli spännande. Hästis-Bästis kommer och hjälper mig, sedan är det hoppträningen på torsdag. Ska bli så kul. På lördag ska Maria eventuellt låna honom för att rida en dressyrlektion, hoppas att dom tar lite kort eller filmar så jag får se.


MIN VECKA blir såklart mycket häst, men ska också försöka hinna träna två gånger och gå en gång på shaperoll. Tyvärr märks det att många avlagt nyårslöften då typ alla pass är fullbokade hela tiden, så lite svårt att få plats... Hade tänkt yoga på tisdag, men har besök då så ska försöka träna idag istället. Har för mig att det skulle vara ett extrapass men är det inte det får jag försöka köra själv, men jag suger på att träna utan att någon skriker åt mig! i helgen är jag hästledig och kommer vara i Gamleby hela helgen då Oskar fyller år.


Hur ser eran vecka ut?

Likes

Comments

Häst

Idag har jag och min stallkompis Maria varit på uteritt. Superhärligt väder och man fick nästan lite vårfeeling. blev mest skritt eftersom det var ganska isigt men lite galopp fick vi in också. Tror vi var ute typ 1 1/2 timme.

Igår provade jag sadlar och jag kan kanske ha hittat en som passar! Hoppas verkligen det...

Har smort igenom nästan alla mina grejer också.  Puh!

Likes

Comments

Häst

I tisdags red jag ett lösgörande dressyrpass och testade Kyra-tricket, eller håll-i-remmen som jag också kallar den. Det funkade skitbra! Mycket bra tips! Fick det från en stallkompis som var på clinic med Kyra för någon helg sedan. Jag fick mycket lättare att hålla stödet på yttertygeln och kunde även trycka ner mig när det skumpade för mycket.

Red övningen nedan och jobbade i skritt och trav. Lade även in mycket bågar, serpentiner och volter.

Utförligare beskrivning av övningen hittar ni HÄR

Likes

Comments