Jaha... Alla tidigare planer gick ju i stöpet i och med det som hände Nasse 💔 ...men så kom det ju en ny kille in i mitt liv, och med det också nya planer! Blir verkligen att börja om från början, så från att jag skulle debutera 1 meter, vilket varit huvudmålet med Nasse, så får jag börja om på bommar och jobba mig uppåt. Känns både spännande och lite nervöst, jag har aldrig haft en så här grön häst, men med hjälp från bra tränare så ska det nog gå vägen.

Blir en spännande resa! Hoppas ni hänger med!! 💗💗💗

Tanken nu de första veckorna är att London, eller Borgmästarn´ som han kallas bara ska få vara häst och landa lite i sitt nya liv. Regnskållorna håller redan på att försvinna och det var lite steg ett tänkte jag.

Sen måste han äta på sig också! 150-200 kilo behöver han gå upp, medan jag ska gå ner... 20 kilo. Har redan klippt 4 av dem så faktiskt bara 16 kvar! Hejja mig!!

Vad mer? Det blir ju mycket basic grejer och mycket bounding. Tandläkare är bokad till nästa vecka, så fort regnskållorna försvunnit helt ska han introduceras för/till Back on Track och massage. Det blir promenader och NH-inspirerade övningar. T

Sen får vi se när vi kan komma igång med ridning och träning. Tänker ta det lugnt i början i alla fall.

Planer för övrigt då? Jag har två hästar som jag hjälper till med och som jag också kommer skriva lite om, det är Bella och Cider. Målet med B är att hon ska galoppera med uppsutten ryttare och målet med C är att hon ska hoppa ett litet kryss, öka sin koncentration och komma upp en nivå på utbildningsskalan.

För mig personligen är det fortfarande mitt mående som är i fokus. Att orka med en hel dag och mer än tre grejer att göra är steg ett, ser fram emot den dagen man bara gör saker av sig självt och det inte längre är ett projekt att typ duscha... Hoppas kunna komma igång och plugga och få in lite mer träning också. Skulle ju börja på vattengympa men nu har simhallen stängt på grund av en vattenläcka, eller vad det var? Ett jobb skulle också vara trevligt så jag får lite mer socialt umgänge, men det kommer väl vad det lider. Försöker göra mycket med olika kompisar och faktiskt så kan jag handla och ringa telefonsamtal utan att få ångest, så det är på rätt väg åtminstone 😄

Hur ser era planer för hösten ut?

För er som inte vet vad som hände med Nasse kan ni läsa HÄR .


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Glossy and trite

Idag är en sån där burrig dag när man bara vill vara inne och pyssla, tända lite ljus och krypa upp i soffan under en filt med en kopp te, men det blir det ingenting av med för jag har saker att göra! Måste rensa all jäkla svamp, det tar seriöst hundra år... 😒 sen behöver jag städa lite också. Haha, bara roliga grejer! Ska hämta halm och fortsätta fixa i stallet med. Ikväll är det ett hälsoevent jag tänkt gå på men vi får se om orken räcker till, är inte helt återställd från förkylningen ännu och tycker det är jobbigt med andningen.

Det regnar satan här, och jag har ångest för häst är utan täcke 😱 känns som att han kommer gå sönder, han är så tunn! Han hade ju redan regnskållor sedan innan och det blir väl inte bättre nu direkt... Jaja, det får bli som det blir. Tycker det är så svårt väder, det är varmt och så kommer det störtskurar och bara vräker ner, sen blir det sol?

Hur har ni det med väder och täcken?

Likes

Comments

Häst

Frågar man mig så blir svaret nej! Frågar man mina vänner som hjälper till varje gång jag flyttar så blir svaret ja!

Så.., efter att vi städat ur stallet när jag avlivade Nasse, kördes alla grejer till ett förråd i Vimmerby. Jag skulle ju liksom inte skaffa häst på en stund... Nu blev det ju lite annorlunda mot vad jag hade tänkt, så i söndags hämtades en del av alla grejerna igen!

Jag hoppas att nya hästen kan ha minst hälften av alla grejer i alla fall, men vi får se. Han är ju så nätt. Tveksam till om benskydden kommer passa... grimmorna passade inte, så har väl cirka tjugo stycken till övers. Hoppas att tränsen går att spänna in... Tveksam till betten med. Blir nog till att anordna hästloppis igen!

Måste ju köpa lite nytt och lite som passar med, men hoppas att täckena kan vara i rätt storlek, samtliga påsar på översta bilden är nämligen täcken.., minst ett i varje.., en del innehåller kanske fem, sex, sju stycken!! Hahaha! You can call me a shopaholic ❤

Snacka om att jag hade tur eftersom både dressyrsadeln och hoppsadeln passade! Så man kan ju säga att jag sparade lite pengar faktiskt 😏 nu ska jag skriva inköps- och önskelistor!


Likes

Comments

Tävlingar, samarbeten och sponsrade inlägg

Detta inlägg är ett samarbete med Kikkuli Förlag och Bokhandel.

Måste du till stallet jämt? En vanlig fråga från icke hästvänner, mindre intresserade pojkvänner och även namnet på min första bok att recensera!

Boken är en novellsamling skriven av Susanne Larsson, med hästarna och stallet i centrum, som riktar sig till läsare i åldern 9-12 år, men jag tycker man känner igen sig i samtliga berättelser! Både från när jag var liten, men även idag, trots att jag är trettiosex... Gav både skratt och någon tår och en sak är tydlig genom alla berättelserna - i stallet suddas alla gränser ut och man umgås på lika villkor, det är hästen och kärleken till sporten som är fokus för alla!

Väl läsvärd bok som väcker både eftertanke och ger känslan av att man inte är ensam om sina problem och funderingar.

Böckerna finns att beställa på förlagets hemsida, klicka HÄR !

Likes

Comments