Titeln är från en låt som kommer från Nirvana - Lithium.
Kurt Cobain tog sitt liv den 5 april 1994. Han led av samma diagnoser som mig. Bipolär sjukdom samt adhd/add.
Jag känner igen mig så mycket i
lithium låten, det handlar om alla olika stadier man kan vara i när man är bipolär.

Livet är upp och ner just nu. Men jag försöker att inte klaga eftersom att jag jämför med mitt helvete som inträdde förra året. Nu är jag här, levande och har flera perioder som är bra. Just nu mår jag dessvärre si sådär.. Men jag vet ju om att det kommer bli super bra snart igen. Medicinen täcker ändå väldigt bra eftersom att jag inte dimper rakt ner och att det tar en evighet att ta sig upp. Jag vill klara av allt och kämpa.

Man kan fokusera vid att det är orättvist och att jag är ett offer, däremot vill jag inte vara en av dem. Jag vill fortsätta och komma någonstans. Ge inte upp Marielle, förhelvete. Inte ännu!

Jag ska i alla fall försöka att tänka på allt det positiva som har kommit in i mitt liv. Det är suuuuper viktigt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Insåg idag att jag hetsar mig själv ännu idag med kroppsidealet. Varför? Jo, eftersom detta idealet ser vi överallt. Det är liksom matat in i våra hjärnor. Vi hat växt upp med media, att kunna se vad som är "inne".

Jag är kurvig och har alltid varit kurvig. Hur har det blivit fult i mina ögon? För så vitt jag vet så tycker inte andra individer det. Smaken är som baken! Det finns så himla olika tankar kring allt ju, och det är helt jävla okej.

Idag sprang jag 5,5 km. Inte för att jag tvingade mig utan för att jag mådde så jävla bra och hade överskottsenergi. Det ska inte bli till hets.

Jag har haft ortorexi och det var faktiskt ett helvete. Tröst äta är jag jädrar i det bra på också! Det jag vill uppnå är balans, inom träning och mat.

Till er mina vänner -> BALANS IS THE KEY

Likes

Comments

Detta inlägget vill jag ägna till kärleken, eftersom att jag har tänkt mycket på den nu den senaste tiden. För det har varit tufft... Jobbigt att släppa taget om allt för att börja om från början. Det är dags att tänka på sig själv och vara mogen. Jag vill även säga att kärleken har lärt mig så otroligt mycket! Men jag vill lära mig själv allting och stå stadigt på mina fötter. Innerst inne vet jag om att jag saknar något, men det måste jag själv lösa!

Någon annan ska inte försöka fylla mitt tomrum utan jag måste läka inifrån och ut. Jag tror och hoppas att jag kan komma tillbaka igen. Funderade över hur jag skulle börja tro på allt som har med livet att göra... och jag måste nog börja meditera, yoga och utforska! Nu med teatern kanske jag hittar min inre kärna igen. Medicinen kanske blockerar, men jag mååååste ju ha den. Annars blir jag deprimerad inom snar framtid. Tänkte att jag får försöka alla knep innan jag gör något mer drastiskt.

Men vill bara tillägga att kärlek är viktigt, väldigt viktigt! Däremot måste du vara bra inom dig innan du letar efter något. Spendera tid med dig själv <3

Likes

Comments

Likes

Comments

Skriver inte här längre då jag har haft mycket annat för mig och dels för att jag inte haft någon inspiration. Tänkte jag kunde skriva ett inlägg angående allting, en sammanfattning!

Ni som har följt min resa vet ju om hur illa allting var för ungefär ett år sedan. Då allting var som värst... Jag trodde att det skulle komma en positiv vändpunkt för mig i och med insättning av en medicinering. Tvärtom så blev det min mörkaste mardröm!

Jag lider av bipolär sjukdom typ 2, som är med blandepisoder samt snabba pendlingar från och till. I och med att jag även har adhd så påverkar det extra mycket vilket gör så att jag får kraftigare pendlingar och även har humörsvängningar. Kort sagt så är mitt liv helt ärligt tufft, däremot olika mycket periodvis! Min medicinering med Lamotrigin sattes i alla fall igång förra året ungefär under denna tiden. När jag startade medicineringen gick allt suveränt. Jag kände hur mörkret försvann, och livet blev lättare! Från att vara sängliggandes under en längre tid, till att skutta fram längst gatan. Livet kändes helt fantastiskt! Jag tyckte nästan det var för bra för att vara sant.. och det var det. Allt övergick till sömnlösa nätter, kliande i kroppen, rusande tankar och noll koncentration till något. Jag kunde inte sitta ner och skriva, läsa en enda rad, kolla film/tv. Jag fick en riktigt klump i magen samt otroligt svår ångest. Hallucinationerna kickade igång och vanföreställningarna var otäcka! Jag fick två psykoser. Den ena varade bara cirka en dag på jobbet och vidare tills dagen efter. Min sista (förhoppningsvis) psykos varade i kanske 2 veckor cirka. Det var ett helvete, speciellt tiden efter.. Ingen visste om jag skulle klara mig. För jag förlorade hela min identitet och glömde bort väldigt mycket. Det har varit en tuff tid. Svårt att komma tillbaka och jag ville ta mitt liv 326 gånger om dagen. Jag visste helt enkelt inte vart jag skulle ta vägen, för det blev ett stort efterskalv!

I alla fall så är jag bättre nu. Det är fortfarande jobbigt till och från såklart. Men jag känner att jag äntligen har fått tillbaka livet, nästintill <3 Jag börjar uppskatta livet igen, att jag faktiskt kan klara av detta. Har börjat plugga teater igen och utmanar mig mer än någonsin! Livet kan ändras. Våga kämpa, våga tro. Våga ha tålamod.

Likes

Comments

Älskar när skyn är såhär vacker..

Senaste dagarna har varit väldigt bra och allting har rullat på väldigt bra. Har varit ute och gått och sprungit några gånger, jippie! Jag har införskaffat mig mycket nytt så jag tänkte att jag får börja fota alla kläder jag köper ju. Det mesta är köpt på Zara, är nerkärad i den butiken. Helt sinnessjukt!!

Idag är det fredag och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på, blir kanske att träffa Matilda. Blir inget festande för min del i alla fall, vill inte dricka alls ofta längre! Mitt mål är att hålla mig undan alkohol så ofta jag bara kan liksom. Det är inte alls bra för hälsan och ännu värre om man har psykiskt ohälsa!! Så stay away from that shit.. Däremot vet jag om att jag ska dricka lite nästa helg, men sen ska jag inte dricka förrän långt efter det igen. Man får jobba bort sådant suggestivt!
Kisses

Likes

Comments

Tröja från Gina / Byxor från Zara / Skor från Nike / tofsar och väska från scorett

Likes

Comments

Likes

Comments

Har ju gått och kärat ner mig i rutigt...

Gör väldigt mycket på en outfit, får liksom en häftig edge! Har köpt båda delarna på Zara. Älskar verkligen byxorna, använder dem nästintill hela tiden hehe. Finns massa rea på Zara nu så check it out!!

Likes

Comments

Använder den här ögonskuggan allt för ofta, diggar den så mkt! Har fått a thing för rött rostigt samt lilla ögonskuggor. Ungefär så som ni ser på bilden brukar jag sminka mig på vardagar.

Dem senaste dagarna har bestått av att träffa vänner trots att många av dem nu är utomlands! Har däremot inte kunnat träna sedan tisdags eftersom att jag har åkt på förkylning med halsont (då ska man ju absolut inte träna) och då har jag mest tagit det lugnt. Äter däremot fortfarande bra och det känns otroligt skönt..

Saker att se fram emot: festligheter som kommer lite framöver, flytta den 1:a augusti, resa iväg två dagar senare till Kreta i två veckor, sedan börjar skolan med inrikting teater, sen blir det antagligen en operation!!!! Kanske kanske ska vi även resa till Skiathos sen på höstlovet!

Fattar ni hur mycket jag ser fram emot? Är så jäkla taggad, helt sinnes!

Likes

Comments