Jag har fått ordning på min hälsa och det känns så jädra bra, äntligen!!
Däremot så är jag inte där jag vill vara me kosten, men jag antar att det förbättras på vägen.
Imorgon slutar min prövotid och jag ska därför införskaffa mig ett riktigt gymkort. Känns som att jag går på rutin just nu. Inte alls bra med koncentrationen, jag gör allt jag kan och kämpar på som attan! Det har gått cirka tre veckor sedan jag började träna. Fortfarande ingen markant skillnad, men det tar tid såklart. Allt som ger dig något tar oftast tid att se. Jag vet om att motion och bra kost tar en långt på både det psykiska och fysiska. Älskar att börja med träning under en dag, jag mår så mycket bättre. Hoppas ni mår bra och tar hand om er!!!

Likes

Comments

Likes

Comments

Ääääälskar dessa, jag <3 Adidas
Fick dem av finaste M.

Likes

Comments

Just nu: Sitter och planerar framtida träningsdagar, skriver in möten och gör olika sorters budget!

Jag har äntligen fått lite struktur över saker och det rullar liksom på. Ångesten finns såklart kvar i kragen, men den mildas av min träning. Vilken tur va? :)


Det gäller att få struktur på vardagen för min del, vad ska man göra först och hur kommer denna dagen att se ut. Annars får jag sådan ångest över hur jag ska hinna med allt och då blir jag missnöjd över min dag.

Jag fick en kommentar angående psykiska sjukdomar. Har fått höra frågor och antaganden. Detta får jag ju ta med en glad min och förklara för er mina kära läsare. Jag vill verkligen bara hjälpa andra som har samma problem och inspirera folk när jag har mina "good days" så att säga. För att klargöra vad jag har fått för diagnos så är det bipolär diagnos som min läkare har "givit" mig, och nej det är inte enligt papper eftersom att man går bara igenom ens tid och man får göra ett test. Läkaren kollar på hur man reagerar på bipolär behandling. I mitt fall så utlöstes en mani som blev till först psykos symptom och sedan en fullt utblommad psykos som varade under mer än två veckor med efterskalv. Jag har däremot svårt att ta in och acceptera helt och hållet. För enligt min analytiska hjärna så finns det 10% som kan tyda på att jag inte lider av manodepressivitet. Därför kommer jag få en utredning som inkluderar manodepressiv sjukdom. Dem har även nämnt att jag antagligen har adhd/add, men det är inte 100% säkert. Med mig måste dem kolla brett för jag verkar vara lite av var har jag fått höra ett antal gånger. Mitt humör sviktar ofta och därför kollar vi på alla olika diagnoser.

Adhd/add, bipolär och borderline är släkt med varandra kan man säga och dem är väldigt lätta att "blanda" ihop när man ska utreda. Samtidigt som dem är säkra på att jag har minst två diagnoser, dem ska bara undersöka till 100% vilka det är. Det låter kanske helt luddigt, men så är det med psykisk ohälsa och psykiska sjukdomar. Många sjukdomar flätas även ihopa och människor kan ha en del av vissa diagnoser!

Jag hoppas detta gav någorlunda bra svar och skriv jätte gärna om det är något ni undrar för jag kan faktiskt en hel del angående psykologi :) Jag tog ej illa vid mig av frågan, jag älskar bara att diskutera och skriva angående detta ämnet. Tack för mig!

Likes

Comments

Jag känner mig så peppad med hälsan! Det var längesedan jag tränade och hade så här bra koll på kosten.

Äntligen börjar jag får allt på rullning. Jag vet om att jag alltid mår bättre när jag tar hand om mig och kämpar lite extra. Idag startade jag dagen med crosstrainern 30 minuter, yoga 15 minuter och ett litet magpass! Känns alltid lite bättre efter allt. Jag kan påverka dagen har jag insett nu när jag inte är nere i en svacka. Visst går jag igenom läkningen efter psykosen, men jag är inte i en svacka.

Från min erfarenhet så kan jag lova alla er som har sämre period eller att ni till och med är deprimerade. Försök, snälla försök få koll på vad som hjälper er. Det finns alltid något som gör att man mår lite bättre. Be någon anhörig va vid er sida vid tuffa förhållanden. Eller så får ni göra som mig, dra upp er själva. Jag sa till mig att gå ut på den där promenaden och efteråt så fattade jag... Aha, detta hjälper mig? Naturen, adrenalinet och jag känner mig bara så grym. När man är djupt nere i en depression kanske inte sådant här hjälper, men jag menar mellanläget. Du kan påverka när du känner dig deppig! Jag vet hur kasst det kan vara, tro mig. Men just nu kan jag påverka mig själv att inte hamna där nere. Så försök dra er ut ni som kan <3 Tro mig, det gör nytta!

Likes

Comments

Bild från Vallåsen förra vintern i ca januari..

Matchi matchi. Jag hade en super mysig tjejmiddag med massa skratt och alkohol. Detta var i mitten av februari, vi firade mig eftersom att jag hade fyllt 20!

Det blev ett lopp med massa färg på 5 km. Jag sprang faktiskt hela loppet trots dålig träningsperiod.. Detta var superduper kul, så kan varmt rekommendera !

Jag o melle fick spontant en ide om att vara hurtiga så det blev en mysig picknik och Nimis! Jag ser ju helt borta ut haha..
Åhh älskade HH. Jag grät så mkt för jag kände igen sorgen i vissa låtar och såklart glädjen i vissa <3
SP16 med finaste tjejerna. Det var en väldigt lärorik helg!

Jag fick ej nog av lunds color run så jag bokade såklart en till haha. Denna var det dock helt annorlunda och det regnade, sjukt hur skitiga vi var efter haha!

Nu hoppas jag bara att detta året blir sjukt kul och att jag mår bättre <3

Likes

Comments

Jag sitter och kollar på sociala medier extremt mycket i och med att jag oftast inte kan kasta ut mig själv i livet

Nästan alla är utomlands under en längre period, dem som är kring min ålder i alla fall. Och vet ni vad? Det suger för min del. Det jag gör är att överleva, och att få se alla som lever för fullo, det gör så satans ont. Jag hade befunnit mig i Thailand om det inte vore för min äckliga psykos. Nu låter jag sådär gnällig igen. Men jag VET att min psykisk ohälsa kommer bli bättre en dag, eller jag hoppas och kämpar för det.. Tips till mig själv är att sluta kolla sociala medier eftersom att jag blir så satans ledsen. Hemma, här sitter jag och gråter över mitt handikapp. För det är ett handikapp, men också en styrka. Jag vet om att jag kommer ha mina förmåner i livet, det vet jag. Men just nu, och i denna åldern som jag nu ska leva ut i.. Så går det inte. Fan känner jag.

Hej jag heter Marielle och jag är manodepressiv med social fobi, daglig ångest och utreds för adhd/add, borderline och massvis utav andra diagnoser. Just det, jag har nyss haft två psykoser som har bränt min hjärna och jag försöker lära om mig på nytt!

INTRESSANT CV?

Mitt liv är en stor fet kris som jag själv måste lösa, ingen annan har svaret. Leva eller dö? Vad fan väljer du Marielle? LEVA snälla får jag det?

Förlåt men jag orkar inte alltid. Jag blir... Avundsjuk på all glädje och det gör ont i mig. Jag brukade älska glädje hos andra och den smittade till och med av sig! Idag gör den inte det. För jag har blivit förändrad, kan gamla Marielle komma tillbaka? Svaret kommer om några månader. Min läkning kommer ta tid, behandlingen kommer ta tid, rätt piller tar tid! Jag får vänta med att leva helt enkelt. Mina dagar går på automatik.

Jag är egentligen inte sur på någon, för jag vill att alla ska vara lyckliga. Hat är inget jag sysslat med förr, jag förlät och ångra mig så ofta. Men det handlar om att jag också vill känna kärlek, lycka och skratt i kroppen <3

Likes

Comments

Tänker tänker tänker..
Om kärleken, livet, döden, jorden, människor o massvis av annat.

Likes

Comments

Ja då har jag fått höra ytterligare nya saker angående mitt mående och saker om psykisk ohälsa.

Valde jag detta? Nej! Gnäller jag ibland? Ja! Gör jag mig till ett offer? Nä!
Psykisk ohälsa är så viktigt att förstå. Jag behöver skriva av mig för det är sådan jag är. Mitt huvud fylls med så många olika tankar och idéer, det är aldrig en tyst sekund och huvudet går på högvarv.. Om man stör sig på att jag skriver ut massvis utav "negativa" saker när jag är deprimerad så får man faktiskt sluta läsa min blogg eller avfölja på andra sociala medier. Det jag skriver om är känslor, alla sorters känslor för saker, och alla olika saker o ting. Jag är en analytisk och filosofisk människa, det är sådan jag är.. Allting menas inte med att livet endast är hemskt, utan det är ofta min psykisk ohälsa som pratar emellanåt.

Jag är och kommer vara en känslomänniska, that's IT! Sen om jag kommer klaga mindre är ju en annan historia. Men snälla. Lär er skillnad på att vara offer eller att ha en psykisk sjukdom som man skriver av sig om.

Jag hatar inte mig själv alltid? Jag älskar mig själv också. Mina svängningar i mitt humör pratar ibland och jag låter det vara så. Det är inte alltid svårt och det är inte alltid lätt. Samtidigt är det viktigt att förstå att man har kriser i livet och att det blir bättre. Tack för mig <3

Likes

Comments