Hei! Nå om dagen er det mye å gjøre, så denne hobbyen kommer derfor i siste rekke. Uvisst når/om jeg begynner å blogge igjen, men det får tiden vise. Nå må alt fokus på et sted, hehe.

Takk til dere som har lest bloggen min. :-)

Marie

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

... for ikke å glemme god, rask og billig!

Wok med masse grønnsaker, kylling i chilli og nudler. Her har jeg laget til 2 personer, og brukt 1 porsjonspakke med nudler, 2 store kyllingfileter og en god mengde grønnsaker. En god middag på alle måter; godt for deg, godt for lommeboken, og retten er ingen tidstyv!

Håper det faller i smak.

Ha en fin dag!

Likes

Comments

Her kommer nok et forslag til en sunn hverdagsmeny, hvor jeg setter sammen retter jeg tidligere har publisert på bloggen. Her får du tips til frokost, lunsj og middag. Håper du finner noe spennende!

Frokost: Fat med fristende og smakfulle frukter!

Lunsj: "Omelettpizza" med det pålegget du måtte ønske. Forslag; Grønnkålsalat, skinke, tomat og løk.

Middag: Grønnsaksgrateng med kjøttpølse og tilbehør.

​Alle disse rettene er raske, enkle, sunne og mettende! Håper noe falt i smak. Ønsker alle en fin dag. <3

Likes

Comments

​En god morgen for meg starter med en god og avslappende frokost. Her spiste jeg omelett med gressløk, mais og isbergsalat. Et sunt og mettende måltid + en kopp kaffe.

Likes

Comments

Tips til en rask og enkel middag? Stekte nudler med kylling og grønnsaker. Dette er superenkelt å lage, og veldig smakfullt. Til 2 personer bruker jeg 1 porsjons-pakke nudler og en kyllingfilet til hver. I tillegg har jeg hatt opp i grønne bønner og sopp. Ferdig på 10-15 minutter.

Ikke bare er det godt, enkelt og relativt sunt - men denne middagen er også veldig hyggelig mot lommeboka. Dette er jo noe vi må starte å tenke på nå som vi har flyttet, og kostnadene blir mange. Hehe. Ha en fin dag! :-)

Likes

Comments

- Sitat av Petter Stordalen

Her for litt siden leste jeg en post på Facebook skrevet av Petter Stordalen som var stolt over datteren sin som hadde gjort det bra på skolen. Han sa at: Jeg har alltid fortalt barna mine om at skolen dreier seg ikke om å få karakterer, men om å bygge karakter. Han påpekte også at når dattera er så flink og får til begge deler, er det lov å være stolt!

Jeg syns det sitatet var så utrolig "spot on", for det er helt sant. Man tror at skolen dreier seg om å få karakterer på prøver, innleveringer og fremføringer - og i bunn og grunn er det jo sant, MEN det er ikke det viktigste man skal ta med seg fra skolen.

Om man er alt for opphengt i hvilket tall fra 1-6 eller bokstav fra A-F man får, blir skolegangen lite konstruktiv etter min mening. Du er IKKE en karakter. Du er ikke en 4, 2, 5 eller B, E eller C - du er et individ i vekst. Du er under konstruksjon, du er under kontinuerlig utvikling. Om fokuset er helt og holdent kun på karakterene i seg selv er det fort gjort å glemme seg selv oppi det hele. Hva skal jeg få ut av dette? Om svaret du gir på dette er å kunne bøye verb på nynorsk, klare 100 matematiske formler eller pugge hele historie manuset utenat tar du (etter min mening) feil. Det er selvfølelig viktig å kunne pensum, og gjøre en god innsats i de ulike fagene; du går jo på skolen tross alt for å lære. Det VIKTIGSTE du likevel burde sitte igjen med etter skoleåret er omme er ikke det du har lært om den franske revolusjonen, lineær regresjon eller statistisk analyse - men det du har lært om deg selv.

Hva har jeg lært om meg selv dette året/ i løpet av bachelorgraden / i løpet av videregående? Forhåpentligvis har du lært deg å komme over hinder du i utgangspunktet ikke hadde trodd. Du har lært deg at det å være utenfor sin egen komfortsone ikke var så livsfarlig likevel (eks. store presentasjoner, eksamener osv.) - og det er sånn du vokser! Når man først har kommet over barrierer man selv ikke hadde trodd man skulle klare, vekker man noen indre følelser ; Dette klarer jeg, jeg fikser dette. "Å, nei enda en fremføring?" 0 problem, jeg overlevde sist, så da overlever jeg nå også. Vel, håper dere skjønner poenget mitt. Jeg syns bare det er så viktig å legge fokuset på disse tingene, for det er de som virkelig betyr noe i det store og det hele. Hvilken karakter du fikk på historieprøva sier ikke noe om din personlige karakter. Det sier noe om din karakter i historie, og den viser hvorvidt du har evne til å pugge og lære pensum - men den sier ingenting om din personlige utvikling og evne til å mestre utfordringer og hinder som er grunnlaget for formingen av deg som person. Så, hold ikke hovedfokuset på å få karakterer - men på å bygge karakter!


​Bilder fra øyeblikk i mitt utdanningsløp (bachelor) Foto: Privat


Takk, Petter Stordalen for et viktig poeng - og for at du inspirerte meg til å skrive denne lille teksten.

- Marie Lilleås


Likes

Comments

​Her om dagen lagde jeg meg en super enkel frokost; vanilje kvarg toppet med litt havregryn og en håndfull usaltet nøtteblanding . Super godt! Kan ikke få sagt nok hvor mye jeg elsker Kvarg. Håper dere alle har en fin dag <3 

Likes

Comments

Som oftest har jeg ikke noen bestemt plan på hva jeg skal lage til middag, jeg bare starter matlagingen og ser hva det ender opp med.. Haha. Ikke alltid da, men ofte. Jeg tar en titt i kjøleskapet, ser hva vi har, og tar det derfra. Når det er pent vær pleier jeg å benytte meg av grillen, og lage maten ute. Det var det jeg gjorde denne gangen her. På askjetten ser du grillet tomat, sjarlottløk, paprika, marinert kyllingfilet, squashskiver og noen søtpotetsticks.

Planlegger du alle middager, eller tar du det litt som det kommer ift. hva kjøleskapet inneholder? ;-)

Likes

Comments

1 august flyttet jeg sammen med kjæresten min til Oslo, og har nå startet på skolen med ulike forkurs. Vi har kommet halvveis på plass i leiligheten, men fortsatt en del som gjenstår. Det blir spennende med en ny hverdag, nye rutiner og andre omgivelser.

I skrivende stund (2 august) har vi enda ingen seng, men vi har heldigvis en sovesofa. Sengejakt er faktisk ikke så lett.. Vi vandrer blant pappesker, og rot - men stuen og kjøkkenet begynner å ta form. Gleder meg til at alt er på plass. 

Likes

Comments

Hvem elsker ikke grillmat? Regner med at svaret på det er ingen ;-) Man kan jo faktisk grille så og si alt! Fisk, grønnsaker, frukt, you name it. Her har jeg grillet mer klassisk grillmat; mager wienerpølse fra Gilde, potetskiver, brokkoli, sopp og tomat. Man tar det man har - godt var det ihvertfall!

Ingenting er som å grille når det er sol, godt og varmt. <3 Norsk sommer <3 #tb til ferie... Ønsker dere en fin dag!

Likes

Comments