Hei! Nå om dagen er det mye å gjøre, så denne hobbyen kommer derfor i siste rekke. Uvisst når/om jeg begynner å blogge igjen, men det får tiden vise. Nå må alt fokus på et sted, hehe.

Takk til dere som har lest bloggen min. :-)

Marie

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Hei! Jeg har som noen kanskje vet startet på masterstudier Jeg fikk beskjed tidlig (før studiene startet) om at jeg måtte forberede meg på at ting ble mye tøffere, og at man måtte jobbe mye hardere. Det psyket jeg meg også opp til, og jeg forventet tøffe tak og strengere krav.

Det man likevel ikke klarer å forberede seg godt nok på (tror jeg), er det helhetlige inntrykket rundt det å starte på en master gir. Man får en overveldende følelse fra dag 1, det fikk ihvertfall jeg. Fra dag 1 ble vi bombadert med informasjon om alt fra A-Å, og prosedyren med masterskriving ble eksempelvis allerede introdusert den første dagen. "What, vi har jo ikke starte enda engang!" Åjoda, man har startet før man faktisk har startet - og det er nok litt det som er greia.

Teoretisk sett er master 1 level høyere enn bachelor, men i praksis (og i teorien, hehe) er det 10 level høyere. Man har bare et inntrykk av at det er 1 level høyere fordi det er det som kommer naturlig etter en bachelorgrad. Men sånn er det altså ikke. En master er helt noe annet enn en bachelor. "Your bachelors degree was just a warm up!" fikk vi beskjed om første skoledag.

Likevel mener jeg det er rett på mange måter å introdusere alle disse "skremmende" tingene tidlig i løpet; det gjør oss mer mentalt forberedt på hvilken innsats det forventes av oss.

Jeg vet ikke helt hva jeg ville oppnå med å skrive dette innlegget, men tenkte kanskje det kan være interessant for dere som tenker å ta en master - eller om noen deler samme tanker (eventuelt ikke).

Det jeg vil at man skal huske er at mestringsfølelse kommer ikke av noe man oppfatter som "lett". Mestingsfølelse får man når man overvinner hindringer man i utgangspunktet ikke trodde at man skulle klare å komme seg gjennom. Ergo; Man må utfordre seg selv og sette seg i "ubehagelige" situasjoner for å vokse og få denne såkalte mestringsfølelsen.

Lykke til alle som har startet på studier, enten det er bachelor, VGS eller master. Husk at når ting er utfordrende, er det som regel en pris i den andre enden som venter på den som gjør en innsats!


Klem fra meg :-) GOD HÆLJ!
- Marie Lilleås

Likes

Comments

Nå om dagen så har jeg fått helt hekta på smoothies igjen. Det kan muligens ha noe å gjøre med at jeg akkurat fikk en ny og utrolig bra (!!) smoothiemaskin i gave av Robin! (Takk Robin) Den er som en drøm sammenlignet med den jeg hadde tidligere. Den kutter is og alt det måtte være med null problem.

​Er det bare meg eller føler man seg friskere og freshere når man drikker smoothie daglig?! Føler at det gir ekstra energi; noe det bevist gjør om man har i de rette tingene. Ingredienser som gjerne går igjen hos meg er banan, blåbær, og jordbær. Om jeg skal lage et måltid ut av smoothien har jeg gjerne opp i litt havregryn, - det er overraskende godt!!

Ønsker dere en fin dag! <3 

Likes

Comments

For dere som har fulgt med på bloggen min, så vet dere at jeg ofte ikke har noen konkret plan på hva jeg skal lage til middag; things just happen! Haha. Her stekte jeg på kyllingburger med litt speltet ost på toppen, kokte fullkornspenne og tilsatte hjemmelaget pastasaus. (Som jeg forresten er ganske fornøyd med, hehe...:)) Vedsiden har jeg laget en helt enkel salat. Som sagt, jeg kan bare starte å lage noe - så tenker jeg meg ut noe, men underveis så ombestemmer jeg meg, så blir det helt noe annet. Noen ganger slår det bra ut, andre ganger ikke så bra. Denne gangen falt det heldigvis i smak. :-)

​Ønsker alle en fin dag! <3

Likes

Comments

Det er svært sjelden at jeg faktisk har lyst på noe søtt til frokst, men det hender. Og når det hender så har jeg funnet ut at knekkebrød med ost (mager) og syltetøy (uten tilsatt sukker) er kjempe godt. Ved siden kan man gjerne kutte opp et søtt eple i båter. Nam!


​Hva pleier du å spise om du har søtsug om morgenen? ;-)

Likes

Comments

Hei! En liten kjapp oppdatering. I dag har min kjære Madelene og jeg vært på mat marked på Aker brygge. Det var en kjempe fin opplevelse; for et stort marked! "Whats better than free food?" Hehe. Vi kom relativt sultne, men forlot området etter en lang runde med smaksprøver, relativt mette. Ergo; En bra dag. ;-) Uansett, det er spennende å gå på marked fordi man får smake ting man ikke har prøvd før, samtidig som man får inspirasjon til å lage nye og spennende retter. Været var også på vår side - skulle nesten tro sommeren var her enda.. :-)

Likes

Comments

... for ikke å glemme god, rask og billig!

Wok med masse grønnsaker, kylling i chilli og nudler. Her har jeg laget til 2 personer, og brukt 1 porsjonspakke med nudler, 2 store kyllingfileter og en god mengde grønnsaker. En god middag på alle måter; godt for deg, godt for lommeboken, og retten er ingen tidstyv!

Håper det faller i smak.

Ha en fin dag!

Likes

Comments

En liten hverdagsoppdatering. Det er ikke ofte jeg skriver om min hverdag utover mat, men tenkte det var passelig med en liten update på denne fronten nå. Studiene er i gang for fullt, og 80% av tiden går med til skolerelaterte ting. Det er derfor nå viktigere enn noensinne å ta seg tid til å gjøre litt annet i hverdagen også. I går gikk vi en kveldstur i Vigelandsparken og var litt turister. Deilig med pent vær og nydelig solnedgang - men jeg merket virkelig at høsten er her. Innkjøp av vinterjakke står snart på agendaen, hehe.

Ellers kommer nok innleggene her trolig noe sjeldnere nå, men jeg skal prøve så godt jeg kan.

Ønsker alle en fin dag!

Likes

Comments

Her kommer nok et forslag til en sunn hverdagsmeny, hvor jeg setter sammen retter jeg tidligere har publisert på bloggen. Her får du tips til frokost, lunsj og middag. Håper du finner noe spennende!

Frokost: Fat med fristende og smakfulle frukter!

Lunsj: "Omelettpizza" med det pålegget du måtte ønske. Forslag; Grønnkålsalat, skinke, tomat og løk.

Middag: Grønnsaksgrateng med kjøttpølse og tilbehør.

​Alle disse rettene er raske, enkle, sunne og mettende! Håper noe falt i smak. Ønsker alle en fin dag. <3

Likes

Comments

Ristede maiskorn! Nam - det er bare så godt. Ikke så veldig sunt, men i begrenset mengde gjør det ingen skade ;-) Jeg pleier å kjøpe disse i utenlandske butikker, selvom jeg vet at de er å oppdrive i de fleste matbutikker også.

​Dette og Fun-saft tilfredsstiller mine cravings 100%! Hva er din guilty pleasure?

Likes

Comments