Jag lovade ju en nyhet och en nyhet ska ni få. Jag har alltså en ny blogg. Jag har verkligen trivts bra här på nouw, främst för att deras bloggverktyg är suveränt och att det är enkelt att redigera och ladda upp bilder. Men. Det är ju alltid roligare att få höra till ett sammanhang. Att få vara med. Så nu blev det Sevendays.

Ännu är mycket nytt och ofärdigt, men innehållet blir detsamma så jag hoppas att ni följer med!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej söndag! Här började dagen 06.03 så vill man vara positiv kan vi ju konstatera att vi gör allt för att ta vara på en ledig dag tillsammans. Idag visar Simons element ett nybyggt hus i Gerby som vi ska titta på och sedan åker vi vidare mot Vallgrund. Melker fick en pulka till julklapp och jag hoppas att det blir lite varmare på eftermiddagen så att vi kan provåka den.

Ha en riktigt fin söndag och kom gärna tillbaka imorgon, då ska jag nämligen berätta en rolig nyhet. 

Likes

Comments

Tjugondagknut och vi blickar mot nästa högtid. Igår åts nämligen premiärbullen. Vi inledde starkt med fjolårets favorit från Aroma, och jag vågar nästan säga redan nu att den kommer vinna också i år. Perfekt fluffighet, mycket och krämig mandelmassa och god grädde. Allt man kan kräva av en fastlagsbulle alltså. Väldigt smidigt att Aroma öppnat ett bageri inne i stan nu också så att man inte behöver tävla om bullarna på café. 

I år har jag ändå som mål att prova en semmelwrap. Jag har svårt att tro att de skulle slå bullarna, men måste förstås testa. Jag är ju ändå något av en fanatiker när det kommer till det här bakverket.

Likes

Comments

Jag har ju helt glömt bort att blogga om Melkers 8-månadersstatus. Inte någon större kris egentligen, men för arkivets skull är det roligt att ha det sparat. Han blev alltså åtta månader dagen före julafton och därför passar lite bilder från årets julkort perfekt. Speciellt eftersom jag inte kommit ihåg att visa dem heller.

Åtta månader har verkligen varit en spurt i hans utveckling och veckan mellan jul och nyår lärde han sig att krypa, sitta och att ställa sig upp med stöd. Vi hinner liksom inte riktigt med. Vi besökte rådgivningen redan den 14.12 så jag antar att vikt och längd ändrat en del sedan det.

Vikt och längd: 9 kg och 72 cm

Klädstorlek: 74

Äter: Fem gånger om dagen, helst pasta med köttfärs. Vi försöker vänja honom med lite större bitar i maten och ibland går det bra och ibland är det det äckligaste han kan tänka sig.

Sover: På natten ca. 19.30-07.00 och får mjölk en gång. Han sover fortfarande ganska oroligt och vaknar många gånger per natt.

Gillar: Att stiga upp och klättra på allt han ser, att dra böcker ur bokhyllan, papper ur tidningsinsamlingen och att riva sönder mina presentpapper.

Ogillar: Att bli påklädd. Och jag förstår honom, det tar ju en evighet att klä på alla 14 lager som krävs för att överleva i vårt klimat.

​Och en bonus på hur det såg ut när fotograferingstålamodet tog slut. 

Likes

Comments

Januari och nystart har aldrig riktigt hängt ihop i min värld. Det är på hösten jag får lust att börja leva hälsosammare, lära mig nya saker och skaffa en ny stil. Inte i mörkaste januari när det just nu handlar mest om att klä sig för att överleva. I min kalender är vi ännu bara halvvägs och har en lång uppförsbacke framför oss till nya ballerinaskor och torr asfalt. Och hur ska man kunna komma igång med något överhuvudtaget när varannan dag känns som söndag? Jag är fortfarande kvar i jullovsläge och blev riktigt glad häromdagen när pappa hittade en bortglömd konfektask.

Idag har Andreas i alla fall börjat jobba och Melker som annars sovit länge vaknade 06.30. Så kanske det är idag som 2016 drar igång på riktigt. Det kan jag leva med. Det är ju ändå fredag och dessutom ska jag gå på våffelbuffé med Sara. Ett himla tacksamt år så här långt.

Likes

Comments

Efter att länge ha stått och gungat fram och tillbaka så började Melker äntligen krypa på julafton. Vi såg fram emot lugnare nätter när han inte behöver öva så mycket längre, men nu ska han upp. Överallt och mot vadsomhelst. Så vi håller andan, tar emot och tröstar när han faller. De där vadderade hjälmarna som jag tidigare tyckt var onödigt överbeskyddande känns inte längre som någon dum idé. Endera en sådan, eller så kastar vi ut soffbordet. 2016 ser ut att bli ett väldigt minimalistiskt inredningsår. 

Likes

Comments

Och så blev det 2016. Ett helt nytt och oplanerat år. 2015 handlade mycket om att förbereda för en baby, att få en baby och sedan om att försöka få ihop den nya vardagen och se till att Melker hade det så bra som möjligt. Det handlar det förstås fortfarande om, men jag hoppas att vi under det här året också ska hinna stanna upp lite ibland och ta vara på dagarna (och jag som trodde att carpe diem var utdött). Kanske åka på någon resa, tapetsera om vardagsrummet, bjuda vänner på brunch och andra småsaker som gör livet lite roligare.

2015 var året när allt handlade om Melker så 2016 får bli vårt år tillsammans. Det ser jag fram emot.

Likes

Comments

​Bordet är dukat och gästerna är här. Hoppas ni får en riktigt fin kväll och ett hejdundrande nytt år! 

Likes

Comments

Nu börjar vi ha landat igen efter julmiddagar och släktbesök. Fem nätter sov vi borta och hur roligt det än är att träffa alla, så var det väldigt skönt att komma hem. I ett skede övervägde jag att inte alls fira nyår utan bara vara hemma, men det löste vi genom att bjuda hit gästerna istället för att packa och åka bort så nu ser jag fram emot att få välkomna det nya året. Men först, lite oredigerade julbilder från min telefon.

Julafton spenderades hos min bror och hans familj. De hadedukat upp med långbord och bjöd på champagne för att fira att de efter ett oändligt antal jobbtimmar fick fira jul i eget hus.

Och så åt vi. Och åt och åt. Jag känner ändå att jag inte riktigt fyllt julmatskvoten. En liten skinksmörgås eller lite inlagd strömming skulle lätt gå ner ännu.

Melker tyckte att det här med jul och mycket folk var ett himla bra påhitt.

Ett hockeyspel. Lika uppskattat nu som 1994.

När vi hade firat klart hemma i Vallgrund åkte vi vidare norrut för att äta mera choklad och se på julfilmer. Precis sådär som en jul ska vara.

Likes

Comments

Det här är vårt hus. Nymålat och med totalrenoverad gårdsplan och allt. Nära centrum men ändå i ett lugnt område. Och det bästa? Att ni nu har en enastående chans att bli våra grannar. Det är alltså den ena gavellägenheten på andra våningen som säljs och fler bilder finns här. Jag har en känsla av att det kan finnas ett plankgolv under den där parketten, men jag lovar inget. Hursomhelst, köp bort och kom till Sandviken!

Likes

Comments