Jag har skrivit fulla inlägg, men aldrig publicerat dom. Ni vet när man inte känner att inlägget är det man vill ha fullt ut, och slutar upp med att aldrig lägga upp något alls. Så var det för mig. Men nu minsann, när jag börjar återgå till mitt fulla sinne så kan jag äntligen uppdatera.

Så jag har nu varit lite mer än två veckor i Oregon och har för några dagar sen flyttat till min nya värdfamilj. Det var något jag kände var nödvändigt men processen var väldigt jobbigt. Att hitta en ny värdfamilj var inte lätt och många gånger trodde jag aldrig att jag skulle hitta en. Men genom skolan hände allt där jag träffade en tjej som heter Sydney som jag nu har engelska och kör med. Sydney och hennes familj tog emot mig så snabbt och är så otroligt välkomnande. Jag kan inte vara lyckligare just nu. Jag sitter just nu på min säng i mitt rum, som jag älskar.

Godaste doftljuset som finns! Har helt fallit för pumpa-lukt, är så taggad på hösten.

Idag åkte vi till Bridgetown Church i Portland, denna kyrka är en av Westside a Jesus Church som är den kyrkan i Beaverton som min värdfamilj går till. Jättemysig är den!


Så det var lite uppdatering kring hur rummet ser ut. Igår var min första hela dag med min nya värdfamilj. Jag vaknade upp till två glada hundar som önskade godmorgon, precis som man vill ha det! Åt frukost, sen åkte jag Haley (yngsta systern) och Chrys (mamman) till Starbucks och till andra affärer. Jag fick bland annat en flaska av min värdfamilj, kallad "Hydro Flask", som är väldigt populära i Oregon. Folk brukar pynta dom med olika klistermärken. Jag fick ett klistermärke på formen av staten Oregon med ett hjärta i mitten. Självklart kommer jag köpa flera klistermärken under mitt år i Oregon.

På Starbucks tipsade Haley om Vanilla Bean Créme Frappuccino med caramel på kanterna - ja, den var god. Jag var glad att jag fick en chans att vara med Chrys och Haley på morgonen, vilket var ett väldigt mysigt sätt att börja dagen. Vi gick även till en djurbutik som hade små valpar ute att kolla och hälsa på.

Jag åkte senare med Chrys och Sydney (äldre systern) till Costco, där vi köpte mycket mat! Vi åkte förbi Burgerville och köpte hamburgare, jag köpte en bönburgare (muuuuums) och de andra vanliga cheeseburgers. Och efter det så åkte vi till Portland till Salt and Straw (kommer definitivt åka tillbaka dit) vilket är en glassbutik. När vi kom dit kanske klockan var runt 19-20 tiden och kön var flera meter lång utanför butiken (det var en kö innanför också). Vi ställde oss i kön och jag tog några bilder utifrån.

Och här är en så bra bild på Chrys, min värdmamma och Sydney, min värdsyster!

Sydney valde Hopricot Cider och Olive Oil (bästa blandningen!!!), cred till henne. 

Mums! Jag vet. Det här är Roasted Strawberry Coconut och under är Rocky Road. Det var riktigt gott. Jag råkade dock få ett sample på en glass med grisblod i (???), och fick lite dåligt samvete när jag väl fick reda på det (den var inte så särskilt god heller). Det var lite roligt efteråt ändå!


Så det var väl allt för idag! Jag är superglad och jätte tacksam att jag har fått denna familj. Är jätte taggad inför allt vi ska göra tillsammans under året och att vi kommer komma närmare varandra för varje dag. Skolan är jättebra och jag är nuförtiden aktiv i fotbollslaget. Just nu är det amerikansk fotbolls säsong så det är match varje fredag vilket JAG ÄLSKAR. I fredags vann Southridge mot Beaverton (YEY) och kvällen var bara allmänt bra, det var ju kvällen jag flyttade in till min nya familj. Dom har även två hundar som heter Tino och Lacey.

Tack att du läste, uppdaterar snart igen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det var måndagen den 14 augusti och jag hade just gått upp.
Jag hade inget alarm eftersom det var sommarlov, så jag vakna kring 10 tiden. Jag gick upp och åt en god frukost och efteråt hade jag och min syster Sofie bestämt oss för att ta en sväng till gymmet. Men först skulle hon ut på ärende så jag var ensam hemma. Tänkte väl bara chilla för stunden då.

Jag gick upp och satte på datorn eftersom jag inte hade något för mig vid stunden, men jag hann inte längre då jag hörde min mobil ringa. Jag sprang över golvet till min mobil och drog ur den ur laddaren. Det var ett nummer från Stockholm. "Tänk om det är Explorius", var det enda som kom upp i mina tankar. Jag hade rätt, för på andra sidan änden hörde jag en klar röst som sa "Hej, det är Alexandra från Explorius!" Jag kände någon slags rädsla inom mig, jag vågade inte tro att det faktiskt var sant. Jag hade fått min placering.

Jag åkte aldrig till gymmet den dagen, utan satt exalterat vid min dator och försökte få kontakt med värdfamiljen jag skulle bo i inom någon vecka. Jag ska flytta till Beaverton som ligger nära Portland i Oregon, USA. Där ska jag bo hos fyra glada människor, två föräldrar vid 40 års-åldern och två barn på 17 och 11 år. Jag är jätteglad att jag fått tid att lära känna dem innan jag åker och är också riktigt taggad på att få utforska Oregon då jag förstått att det är en väldigt vacker del av USA med mycket natur och grönska. Eftersom jag först ska till New York City och tillbringa fyra dagar där med massa andra utbytesstudenter kommer jag säkerligen få kontakt med de som ska till samma område. Jag kommer dra med mig kameran hela vägen och uppdatera med bilder här på bloggen och på Instagram. Jag ser det här som ett nytt kapitel av mitt liv där jag förhoppningsvis lär mig mycket nytt och får chansen att andas ut och ta in allt som USA har att erbjuda. Visst är man nervös och ledsen över att man inte kommer få se sin familj eller vänner i ett år, men jag väljer att se det som att allt och alla finns kvar när jag kommer hem. Jag har arbetat med detta sen början av första gymnasieåret men har däremot inte gått ut med det öppet för så många eftersom jag aldrig vetat 100% att det skulle hända. Men nästa vecka händer det, och jag blir mer och mer taggad för varje sekund.

Så jag hoppas på ett fantastiskt år i USA med många nya vänner och nya upplevelser som jag håller fast vid hela livet. Här kommer jag skriva om allt om utbytesstudentåret, så häng med vetja!

Likes

Comments

Jag kan bli van vid detta.
Vakna sent, gymma, kolla på serier, lyssna på musik, planera morgondagen. Ta det lugnt, helt enkelt. Och det är så skönt. Att för en gång skull inte vara beroende av något, det vill säga i mitt fall skolan. Jag behöver inte plugga på länge, utan jag kan ta det lugnt och få ny luft under vingarna. Kändes det inte som det nyss var påsklov?

Idag vaknade jag vid tio och hade absolut inget planerat. Jag städade mitt rum och funderade på om jag skulle till stan eller inte för att träffa min syster. Men jag stannade hemma och tog det lugnt istället. Pratade med min andra syster över FaceTime, hon är nämligen i Spanien och hade spenderat gårdagen vid stranden. Man kan konstatera att jag är avundsjuk. Såklart jag vill ligga vid en strand också. Men denna sommar har jag ingen stor resa planerad. Efter vårt samtal kollade jag på en serie hur länge som helst. Skönt var det. Sen lyssnade jag på musik och myste med katten min. Det är dom där små stunderna som betyder någonting, brukar jag tänka. Efter det gick jag till gymmet, vilket var jobbigt, men skönt efteråt. Sen kom jag hem och har nu packat inför imorgon då jag ska till min kompis sommarstuga, vilket ska bli kul. Kan man bada än?

Jag har noterat fåglarnas kvitter längs kvällarna, som om det aldrig riktigt blir natt. Dom sjunger och sjunger, och jag får aldrig sova. Som en riktig sommar ska vara. Men ändå är vädret så konstigt här, så det regnar och blåser. När kan man börja sola? Under tiden får man göra som jag och hitta på annat. Läsa en god bok, vara med kompisar till solen gått ner och bara njuta av stunden.

Likes

Comments

Inte längesedan var det påsklov, då jag kollade framåt och tänkte för mig själv "Nu är det 8 veckor kvar till sommarlovet.". Samtidigt som det kändes så nära kändes det som om det var omöjligt att nå, att faktiskt se sommaren framför sig. Nu är det 1 vecka kvar till sommarlovet. Mycket har hänt, och ibland måste jag bara stanna upp för att fråga mig frågan "Hur kommer det sig att tiden går så otroligt snabbt?". Bara i fredags var det student och jag fyllde år. Ettan är snart över. Jag minns när jag tog beslutet att skaffa blogg, för en termin sen. Allt för att göra så att tiden gick lite snabbare. Inte har jag använt bloggen lika mycket som jag velat, men jag kan lova en hel del till höst.

Allt har inte gått som jag har velat, men när gör det ens det? Det finns saker jag måste ta itu med, som jag bara lagt åt sidan vid tillfället på grund av att jag inte direkt har orken att fokusera på det så mycket. Men åh, vad jag längtar till hösten. Jag har kommit framåt ändå. Från förra terminen, med mig själv och min omgivning. Jag har växt lite för varje dag och lärt mig saker jag inte känt till förut. Jag har lärt mig att uppskatta de små sakerna, att det finns mer att vara glad över. Jag har lärt känna, förmodligen de finaste vännerna på jorden under första gymnasieåret. Kommer sakna dem.

Man måste ta tag i stunden, för stunden är allt vi har. Nuet, gör det bästa av det, le, var lycklig, krama dem du älskar. Lev som det inte finns en morgondag, lyssna på musik, utmana ödet. Låter otroligt klyschigt, jag vet, men om man tänker efter, vad har vi att förlora? Tiden går ändå. Den kommer inte stanna för att du vill det.

Tiden går snabbt.

Likes

Comments

Påsk.

Vad är det vi tänker på när ordet påsk talas vid? Ägg, fjädrar, färger kanske. Jag tänker på djur. Jag tänker på mormors torp i Småland, där vi spenderar många av våra påsklov. Jag tänker på solen som börjar visas upp på den molniga himlen, på ängar som börjar visa färg, på vitsippor som utsmyckar gräsmattornas gröna strån.

Nu när det är lov ska man tänka på att ta det lugnt. Att andas ut. Det må bara vara några få dagar kvar innan utmaningarna kommer tillbaka, men oj, vad jag älskar lov. Det behöver man verkligen. Jag fick chansen att träffa min mormor igen, vilket inte sker så ofta på grund av skolan. Hon är så fin, min mormor. Jag blir någon annan när jag är med henne, någon bättre. För det är vad hon förtjänar.

En påsk för många år sedan tillbringade jag och min familj vårt påsklov i Småland, likt denna. Det var mer solsken, det var varmt och vi var nästan hela tiden ute, antingen spelade vi fotboll, eller så var vi vid grannarnas djur. De brukar ha får, hönor, hästar och kossor och under påsktiden brukar många lamm födas. Men under den här påsken hände något annorlunda. Ett lamm födde tre lammungar, en vit och två svarta, sen ville lammens mamman inte ha något med dem att göra. Hon lämnade dem som de var, blöta och ensamma. Jag och min syster Sofie kom att få hjälpa dessa tre oskyldiga lammen. Vi kom varje dag för att mata dem med flaska. Det var den roligaste påsken någonsin, minns jag att jag tyckte, vilket jag fortfarande tycker idag. Men vi var såklart tvungna att lämna lammen, för hemma väntade skolan.

Nu hände något liknande. Ett lamm födde två lammungar, en vit och ett svart. Men kort efter födelsen, fick mamman skjutas på grund av hennes illa mående. De två lammen har inte lämnat varandra under en endaste sekund sedan dess, utan spenderar all tid tillsammans. Ännu en gång får jag och min syster Sofie ta hand om de två lammen, och den här gången är min andra syster Linda också med. Kanske kan man tycka att det inte borde vara lika roligt, för denna gång valde inte deras mor att lämna dem.

Jag minns att vi döpte lammen förra gången, inte vet jag till vad, men det kommer förmodligen ske igen. Delvis gör man det för att hålla koll på lammen, men med ett namn känns det bara som att man blir närmare djuret. Visst kan man tycka att det är larvigt eftersom det föds många lamm och alla är likadana, men om man kan döpa ett husdjur kan man väl likaväl få döpa ett lamm. Jag och min syster Sofie tänkte att vi skulle kalla den vita med svarta fläckar för "Fläcken", och den svarta för "Doris". Det fastnade på nått sätt.


Ett av de nyfödda lammen, jag och mina syskon var nämligen de första som såg dem.

Himlens sken, fina dagar har det varit.

Mitt första möte med Fläcken och Doris.


Jag önskar er en fortsatt trevlig påsk! Spendera den med någon eller något du gillar. Gör det du inte hunnit göra innan. Läs den boken du alltid velat läsa ut men inte haft tiden att läsa! Men främst, andas ut. Må bra och lev i nuet!


Likes

Comments


If war is holy and sex is obscene
We've got it twisted in this lucid dream
Baptized in boundaries, schooled in sin
Divided by difference, sexuality and skin
Oh, so we can hate each other and fear each other
We can build these walls between each other
Baby, blow by blow and brick by brick
Keep yourself locked in, yourself locked in
Yeah, we can hate each other and fear each other
We can build these walls between each other
Baby, blow by blow and brick by brick
Keep yourself locked in, yourself locked
Oh, maybe we should love somebody
Oh, maybe we could care a little more
So maybe we should love somebody
Instead of polishing the bombs of holy war
What if sex was holy and war was obscene
And it wasn't twisted, what a wonderful dream
Living for love, unafraid of the end
Forgiveness is the only real revenge
Oh, so we can heal each other and fill each other
We can break these walls between each other
Baby, blow by blow and brick by brick
Keep yourself open, yourself open
Yeah, we can heal each other and fill each other
We can break these walls between each other
Baby, blow by blow and brick by brick
Keep yourself open, you're open
So maybe we should love somebody
Maybe we could care a little more
So maybe we should love somebody
Instead of polishing the bombs of holy war
What if love is holy and hate obscene
We should give life to this beautiful dream
'Cause peace and love ain't so far
If we nurse our wounds before they scar
Nurse our wounds before they scar

Likes

Comments

Jag kanske inte är ensam om att sträck-kolla en serie på nån dag, speciellt när jag har mycket tid för mig själv. Under lov brukar jag oftast försöka göra något socialt, som att träffa kompisar eller gå ut och springa några varv i skogen. Men det brukar oftast sluta upp med att jag helt besatt försöker se ut en serie på en dag. Och du kanske känner en slags medkänsla till detta eller bara helt enkel är sugen på att hitta en ny serie att kolla på, och det är det jag är här för. Att ge dig mina personliga tips på serier jag kan kolla om på flera gånger, eller bara beundrar.

1. One Tree Hill

Jag vet att jag förmodligen just nämnde en av de längsta serierna i världen. Men tro mig, den är värd att kolla på. Det är en all-time-favorite, som du kan kolla på när som helst, eftersom den handlar om personernas vardagliga liv och saker som händer dem. Jag bara tycker den är så sjukt mysig och jag har själv kollat på de nio säsongerna två gånger.
Handlingen är väl mest i början om halvbröderna Lucas och Nathan Scott och hur de måste handskas med varandra när Lucas börjar i basketlaget som Nathan spelar i, då de inte haft någon nära kontakt innan. Lucas får en smak av det populära livet och det startas därmed massor av drama, vilket jag tror alla gillar.
Min favoritkaraktär är definitivt Brooke, hennes karaktär kommer alltid att förbli en ikon av nått slag. Sophia Bush (som spelar Brooke), har visats alltmer i politiska sammanhang idag då hon protesterar för kvinnorörelsen. Jag har en otrolig respekt for Sophia, hur hon utvecklats idag och hur hon fortsätter att påverka människor.
Jag ger denna serie 5/5, eftersom jag tror den betyder mycket för mig. Under tiden jag börja kolla på den var jag 13 eller 14 år och jag trodde inte då att det kunde finnas en sådan bra serie. Jag vet inte direkt hur jag ska beskriva det, men det är som man blir nära vid alla karaktärer och under de nio säsonger är det som man lärt känna allihopa av dem.
Betyg på IMDb: 7,7/10

Relaterad bild


Relaterad bild

2. Gossip Girl

Ja, jag var tvungen att nämna Gossip Girl, eftersom det också är en sån där måste-se-serie. Gossip Girl vet jag inte hur många gånger jag sett om. Det är väl runt 6 säsonger vilket är lagom långt, men visst skulle man velat ha mer. Det handlar om det skandalösa Manhattan livet för alla elever som hänger runt på Gossip Girls hemsida, där alla de senaste hemligheterna sprids ut, nästan innan de hunnit bli kallade för hemligheter. Vi får följa med Blair och Serena på deras dagliga utmaningar, då dessa två är stans drottningar och såklart cirkulerar det mesta på Gossip Girls hemsida om dem.
Favoritkaraktär är of course, Blair. Hon är den som reagerar under alla säsonger och lever fortfarande kvar idag som queen of memes.
Jag ger denna serie en 4/5, just eftersom den har samma slags känsla, men det känns som samma saker händer om och om igen. Men om dramat i verkliga livet börjar bli alldeles för tråkigt, är detta en serie man kan gräva ner sig i.
Betyg på IMDb: 7,4/10


Bildresultat för gossip girl gifs


Relaterad bild

3. Supernatural

Om du är ute för en mer kuslig TV-serie, är detta den rätta. Jag tycker Supernatural är väldigt underskattad då jag knappt känner mer än fyra personer som faktiskt kollar på den. Supernatural handlar om två bröder (jag verkar fastna för såna här serier), Sam och Dean Winchester, vars öde var att jaga det onda. Varje avsnitt innehåller en ny ond varelse som bröderna tillsammans måste bekämpa, för att rädda världen. Man måste vara beredd på att allt är möjligt i den här serien.
Jag antar att min favoritkaraktär blir någon av bröderna? Och mellan dom väljer jag faktiskt Sam, även fast Dean är den med humorn. Och nej, jag är inte den enda som väljer Sam.
Jag ger denna serie en 4/5, eftersom den är riktigt bra fast det fattas det lilla extra för att göra serien bra nog. Det händer alltid de självklara händelserna som man egentligen ibland inte hoppades på. Men såklart är serien bra i sig, jag är ju bara på säsong 5 vid tillfället så jag kan inte direkt ge den ett slutligt betyg.
Betyg på IMDb: 8,6/10


Bildresultat för supernatural gifs


Bildresultat för supernatural gifs

4. The Vampire Diaries

The Vampire Diaries var en serie jag verkligen älskade förut, de första säsongerna är jätte bra. Fast eftersom jag inte kollat vidare i säsong 7, vet jag inte direkt vad som kommer hända. Ibland brukar jag ta en paus när jag kollar på en serie och sen när jag kommer tillbaka till den känner jag att jag kommer uppskatta den mer än att vad jag skulle gjort innan.
The Vampire Diaries handlar om Elena Gilberts liv efter hennes föräldrar dött i en olycka, därav hon var den ända som överlevde. Snart flyttar det två bröder till Mystic Falls (två bröder igen...) och Elena blir indragen i ett förflutet hon inte visste att hon hade. Efter en stund inser hon att dom är vampyrer och att hon har en dubbelgångare som heter Katherine. Nya mysterier återstår för hennes del.
Favoritkaraktär är förmodligen... Jag gillar ju Elena, huvudpersonen, men under första gången jag såg serien var ALLTID Jeremy min favorit (Elenas bror), och nu tror jag ändå att Bonnie är min favorit (en av Elenas bästa vänner), eftersom hon är så stark under seriens gång då det händer henne mycket. Det gör det i och för sig Jeremy också, men det står mellan dom tror jag.
Jag ger denna serie 4/5 också! The Vampire Diaries är ju riktigt bra, men däremot är den lite för mycket "Twilight". Fast så lika är dom inte. The Vampire Diaries är definitivt hundra gånger bättre. Jag tycker speciellt om den för att den är väldigt perfekt gjord, i alla fall första säsongen där det oftast börjar med att man hör deras tankar som de skriver ner i dagboken. Jag läste även första boken, och den var väldigt bra, men för en gång skull tror jag ändå att serien är bättre. Alla karaktärer är så bra skådespelare.
Betyg på IMDb: 7,8/10


Relaterad bild

Bildresultat för stelena gifs tumblr

5. Pretty Little Liars

Jag antar att du borde förväntat det tills nu. Men Pretty Little Liars är faktiskt bra, i alla fall de första säsongerna. Det kanske spårar ut lite, men iden var ändå intresserande.
Pretty Little Liars handlar om fyra tjejer som en gång var fem. Men när Alison försvann blev inget som förut, tjejerna tappade kontakten och det tog dom lång tid tills de prata igen. De börjar få meddelanden från någon som kallar sig "A", då känner de sig tvungna att prata igen. De funderar om Alison fortfarande lever och om hon försöker ta kontakt med dom. Deras jakt på att hitta henne blir svårare då med "A" i farten och man får följa med deras liv där de flyr från "A" varje dag.
Favoritkaraktär står mellan Hanna och Emily.
Jag ger denna serie 3/5 eftersom den ändå är lite trälig. Att komma igenom hela på en och samma gång kan vara ganska imponerande, själv har jag gett upp flera gånger. Inte bara för seriens handling utan också för att Marelene King (produceraren) endast lät släppa ett om högtider ibland, vilket i slutändan bara blir jobbigt, för man vill ju bara veta sanningen bakom mysteriet. Till exempel nu väntar jag på nästa episod som inte kommer förrens 18 april (tror jag). Men jag tänker självklart fortsätta kolla, eftersom det tydligen bara återstår den sjunde säsongen kvar. Spännande.
Betyg på IMDb: 7,7/10


Bildresultat för pll gifs tumblr


Bildresultat för pll a gifs tumblr

6. Game of Thrones

Ja, du hörde det. Game of Thrones. Så sjukt bra serie som man egentligen skulle kunna sitta och diskutera i timmar. Och hur ska man egentligen förklara handlingen till Game of Thrones? Ja, det handlar väl om nio riken som söker efter en total makt. Sen finns det ju whitewalkers också. Tips innan du börjar kolla, det handlar inte bara om whitewalkers och bli inte för chockerad när de visas på skärmen första episoden. Det blev nämligen min syster och sen dess har hon inte vågat se nått mer av det. Visst, Game of Thrones är en sån där "blod över allt" serie, men det är luuugnt.
Favoritkaraktär, behöver jag ens svara? Såklart det är Jon Snow. Jag menar det första när man söker på "you" som kommer upp på google är "you know nothing". Sen har jag ju alltid varit en stor beundrare av Daenerys Targaryen, och vi alla vet att hon har störts chans med sina drakar. Är det dock bara jag som kan se John och Daenerys tillsammans? Jag menar, de skulle ju aldrig förlora då.
Jag ger denna serie 5/5. Lite tveksamt dock på grund av att jag egentligen känner att jag behöver läsa böckerna för att förstå allt. Annars är den mycket välgjord och skådespelarna äger.
Betyg på IMDb: 9,5/10


Bildresultat för daenerys targaryen gif


Bildresultat för you know nothing jon snow gif

7. Westworld

Om du satsar på något lite mer fresh out of the oven, är Westworld det rätta valet. Jag menar, var inte alla med när det var det enda alla tjatade om? Jag var ju tvungen att kolla på första säsongen. Plus, det är ju ändå en HBO produktion = den är bra.
Westworld handlar om en park som man kan besöka som människa. En park där robotar existerar, dessa robotar beter sig exakt som människor, och lever samma dag - varje dag (om inte en människa tar dom och rider iväg såklart). Människor kan göra vad de vill med robotarna, till och med skada och döda, men en robot kan inte döda en människa (ganska sjukt, jag vet). En speciell människa befinner sig i parken under flera år, för att han betror sig finna en skatt någonstans inom parken. Och det är väl ungefär här mysteriet börjar ta plats.
Favoritkaraktär? Vet ens inte om jag kan ha en, eftersom jag endast sett första säsongen. Skulle väl vara mest typical om jag sa Dolores eller Maeve men to be honest, har jag ingen aning. Alltså har jag inte direkt fastnat för någon än.
Jag ger denna serie (första säsong) 4,5/5. Väldigt bra och nästan lite skrämmande.
Betyg på IMDb: 9,1/10


Bildresultat för westworld gif


Bildresultat för westworld gif tumblr


Så, där har ni några tips på mysiga TV-serier att kolla igenom under lovet. Dom kom inte i kronologisk ordning av vad jag tyckte om mest, för det skulle vara väldigt svårt att bestämma. Alla har ju olika slags genrer och alla är bra på olika sätt!
Hoppas ni fick ut nått av detta inlägg, jag önskar er ett fortsatt trevligt lov!

Likes

Comments

Frågan som cirkulerar i mitt huvud är; vart är snön? Nu har den varit borta alldeles för länge och jag börjar bli rastlös. Har du någonsin fått frågan "Vad är det första som hoppar upp i din hjärna när jag säger ordet jul?", svarade du samma som jag, med ren reflex, "snö". För egentligen är ju det som definierar juletiden lite. Man sitter i köket och smuttar lite på teet, medan snöflingorna hastigt för sig emot marken.

Men fast det inte varit några snöflingor denna julafton har jag funnit denna dag helt underbar. Jag har firat julen med min familj och släktingar och det har varit riktigt mysigt, ungefär sådär när man sitter inne och glädjen fyller hjärtat så mycket att man blir röd om kinderna.

Även om du är ensam runt julen, du kanske flyttat hemifrån, någon i din familj kanske ligger inne på sjukhuset, du kanske är utomlands med jobbet eller så kanske du bara känner dig ensam, så är det okej. Det är många som befinner sig i just din situation. Du har folk runt omkring dig som bryr sig om dig, tro på det. Du är inte ensam, var inte rädd. Ring den kompisen du inte ringt på ett långt tag, skriv det brevet som du skulle skrivit för ett tag sen, håll om den personens hand och berätta för den hur mycket du håller den kärt. Det är det julen handlar om, att bli fri och hitta glädjen. Att ta nya steg och fortsätta gå. Att tro.

God jul allihopa, ha nu en riktigt fin kväll!

Likes

Comments

Ibland tappar jag energin totalt.
Jag kanske inte kan beskriva vad som sker i psyket, men all glädje spolas ner i avloppet, under en minimal sekund. Efter att jag läst Therese Lindgrens bok om psykisk ohälsa och hennes personliga beskrivningar om hur det är att befinna sig i en sådan situation då man inte längre kan hålla humöret uppe, känns det som jag lärt mig otroligt mycket. Jag är en glad person, med dåliga dagar, var så hon beskrev det. Ibland känner jag detsamma.

Jag vill prata om betyg. För att få ett bra betyg måste man prestera på topp på proven, läxorna och redovisningarna. Vad definierar på topp? Ja, så länge du pluggar hårt inför proven. Eller? Ibland när jag ger mitt allt kan det sluta upp med ett betyg som jag inte önskade. Och det här är ett exempel på det lilla som betyder allt, som river till i hjärtat och skapar en klump i halsen, som inte försvinner. Det driver igång stress.

Diagnostiska kriterier för posttraumatisk stressyndrom

 • Personen har varit utsatt för en traumatisk händelse där följande ingått:
  - Personen upplevde en händelse eller en serie händelser som innebar död, allvarlig skada (eller hot om detta), eller ett hot mot egen eller andras fysiska integritet.
  - Personen reagerade med intensiv rädsla, hjälplöshet eller skräck.
 • Den traumatiska händelsen återupplevs om och om igen på ett eller fler av följande sätt:
  - Återkommande plågsamma minnesbilder, tankar eller mardrömmarrelaterade till händelsen.
  - Känslor av att den traumatiska händelsen inträffar på nytt.
  - Intensivt psykiskt obehag inför och fysiologiska reaktioner på signaler som symboliserar eller liknar någon aspekt av den traumatiska händelsen.
 • Ständigt undvikande av stimulanser som associeras med traumat och allmänt nedsatt själsligt vitalitet (som inte funnits före traumat).
 • Ihållande symtom av överspändhet.
 • Symtomen har varat i mer än en månad.
 • Symptomen orsakar signifikant lidande eller försämrad funktion i arbete, socialt eller i andra viktiga avseenden.

Och det här var en av de 18 symptom som Therese nämnde i hennes bok. Varför jag nämner detta är eftersom jag tycker det är otroligt viktigt, speciellt eftersom många elever idag känner en sån här sorts press i skolan, eller i andra situationer, kanske varje dag. Allt beroende av att man känner att man måste prestera på topp.

Det var i sexan allt förändrades, jag hade nog inte förstått att det var så seriöst som det egentligen var. Men allt eftersom, började betygen resa sig och jag kom in på det gymnasiet jag ville. Men det var svårt, såklart. Nu går jag gymnasiet och har gått exakt en termin (på onsdag). Det har inte varit enkelt, även fast mina fina klasskamrater och de lärare som faktiskt bryr sig om en. 1/6 är gjort, 5/6 kvar.

Jag heter Marie och det här är min blogg.


Likes

Comments