If war is holy and sex is obscene
We've got it twisted in this lucid dream
Baptized in boundaries, schooled in sin
Divided by difference, sexuality and skin
Oh, so we can hate each other and fear each other
We can build these walls between each other
Baby, blow by blow and brick by brick
Keep yourself locked in, yourself locked in
Yeah, we can hate each other and fear each other
We can build these walls between each other
Baby, blow by blow and brick by brick
Keep yourself locked in, yourself locked
Oh, maybe we should love somebody
Oh, maybe we could care a little more
So maybe we should love somebody
Instead of polishing the bombs of holy war
What if sex was holy and war was obscene
And it wasn't twisted, what a wonderful dream
Living for love, unafraid of the end
Forgiveness is the only real revenge
Oh, so we can heal each other and fill each other
We can break these walls between each other
Baby, blow by blow and brick by brick
Keep yourself open, yourself open
Yeah, we can heal each other and fill each other
We can break these walls between each other
Baby, blow by blow and brick by brick
Keep yourself open, you're open
So maybe we should love somebody
Maybe we could care a little more
So maybe we should love somebody
Instead of polishing the bombs of holy war
What if love is holy and hate obscene
We should give life to this beautiful dream
'Cause peace and love ain't so far
If we nurse our wounds before they scar
Nurse our wounds before they scar

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag kanske inte är ensam om att sträck-kolla en serie på nån dag, speciellt när jag har mycket tid för mig själv. Under lov brukar jag oftast försöka göra något socialt, som att träffa kompisar eller gå ut och springa några varv i skogen. Men det brukar oftast sluta upp med att jag helt besatt försöker se ut en serie på en dag. Och du kanske känner en slags medkänsla till detta eller bara helt enkel är sugen på att hitta en ny serie att kolla på, och det är det jag är här för. Att ge dig mina personliga tips på serier jag kan kolla om på flera gånger, eller bara beundrar.

1. One Tree Hill

Jag vet att jag förmodligen just nämnde en av de längsta serierna i världen. Men tro mig, den är värd att kolla på. Det är en all-time-favorite, som du kan kolla på när som helst, eftersom den handlar om personernas vardagliga liv och saker som händer dem. Jag bara tycker den är så sjukt mysig och jag har själv kollat på de nio säsongerna två gånger.
Handlingen är väl mest i början om halvbröderna Lucas och Nathan Scott och hur de måste handskas med varandra när Lucas börjar i basketlaget som Nathan spelar i, då de inte haft någon nära kontakt innan. Lucas får en smak av det populära livet och det startas därmed massor av drama, vilket jag tror alla gillar.
Min favoritkaraktär är definitivt Brooke, hennes karaktär kommer alltid att förbli en ikon av nått slag. Sophia Bush (som spelar Brooke), har visats alltmer i politiska sammanhang idag då hon protesterar för kvinnorörelsen. Jag har en otrolig respekt for Sophia, hur hon utvecklats idag och hur hon fortsätter att påverka människor.
Jag ger denna serie 5/5, eftersom jag tror den betyder mycket för mig. Under tiden jag börja kolla på den var jag 13 eller 14 år och jag trodde inte då att det kunde finnas en sådan bra serie. Jag vet inte direkt hur jag ska beskriva det, men det är som man blir nära vid alla karaktärer och under de nio säsonger är det som man lärt känna allihopa av dem.
Betyg på IMDb: 7,7/10

Relaterad bild


Relaterad bild

2. Gossip Girl

Ja, jag var tvungen att nämna Gossip Girl, eftersom det också är en sån där måste-se-serie. Gossip Girl vet jag inte hur många gånger jag sett om. Det är väl runt 6 säsonger vilket är lagom långt, men visst skulle man velat ha mer. Det handlar om det skandalösa Manhattan livet för alla elever som hänger runt på Gossip Girls hemsida, där alla de senaste hemligheterna sprids ut, nästan innan de hunnit bli kallade för hemligheter. Vi får följa med Blair och Serena på deras dagliga utmaningar, då dessa två är stans drottningar och såklart cirkulerar det mesta på Gossip Girls hemsida om dem.
Favoritkaraktär är of course, Blair. Hon är den som reagerar under alla säsonger och lever fortfarande kvar idag som queen of memes.
Jag ger denna serie en 4/5, just eftersom den har samma slags känsla, men det känns som samma saker händer om och om igen. Men om dramat i verkliga livet börjar bli alldeles för tråkigt, är detta en serie man kan gräva ner sig i.
Betyg på IMDb: 7,4/10


Bildresultat för gossip girl gifs


Relaterad bild

3. Supernatural

Om du är ute för en mer kuslig TV-serie, är detta den rätta. Jag tycker Supernatural är väldigt underskattad då jag knappt känner mer än fyra personer som faktiskt kollar på den. Supernatural handlar om två bröder (jag verkar fastna för såna här serier), Sam och Dean Winchester, vars öde var att jaga det onda. Varje avsnitt innehåller en ny ond varelse som bröderna tillsammans måste bekämpa, för att rädda världen. Man måste vara beredd på att allt är möjligt i den här serien.
Jag antar att min favoritkaraktär blir någon av bröderna? Och mellan dom väljer jag faktiskt Sam, även fast Dean är den med humorn. Och nej, jag är inte den enda som väljer Sam.
Jag ger denna serie en 4/5, eftersom den är riktigt bra fast det fattas det lilla extra för att göra serien bra nog. Det händer alltid de självklara händelserna som man egentligen ibland inte hoppades på. Men såklart är serien bra i sig, jag är ju bara på säsong 5 vid tillfället så jag kan inte direkt ge den ett slutligt betyg.
Betyg på IMDb: 8,6/10


Bildresultat för supernatural gifs


Bildresultat för supernatural gifs

4. The Vampire Diaries

The Vampire Diaries var en serie jag verkligen älskade förut, de första säsongerna är jätte bra. Fast eftersom jag inte kollat vidare i säsong 7, vet jag inte direkt vad som kommer hända. Ibland brukar jag ta en paus när jag kollar på en serie och sen när jag kommer tillbaka till den känner jag att jag kommer uppskatta den mer än att vad jag skulle gjort innan.
The Vampire Diaries handlar om Elena Gilberts liv efter hennes föräldrar dött i en olycka, därav hon var den ända som överlevde. Snart flyttar det två bröder till Mystic Falls (två bröder igen...) och Elena blir indragen i ett förflutet hon inte visste att hon hade. Efter en stund inser hon att dom är vampyrer och att hon har en dubbelgångare som heter Katherine. Nya mysterier återstår för hennes del.
Favoritkaraktär är förmodligen... Jag gillar ju Elena, huvudpersonen, men under första gången jag såg serien var ALLTID Jeremy min favorit (Elenas bror), och nu tror jag ändå att Bonnie är min favorit (en av Elenas bästa vänner), eftersom hon är så stark under seriens gång då det händer henne mycket. Det gör det i och för sig Jeremy också, men det står mellan dom tror jag.
Jag ger denna serie 4/5 också! The Vampire Diaries är ju riktigt bra, men däremot är den lite för mycket "Twilight". Fast så lika är dom inte. The Vampire Diaries är definitivt hundra gånger bättre. Jag tycker speciellt om den för att den är väldigt perfekt gjord, i alla fall första säsongen där det oftast börjar med att man hör deras tankar som de skriver ner i dagboken. Jag läste även första boken, och den var väldigt bra, men för en gång skull tror jag ändå att serien är bättre. Alla karaktärer är så bra skådespelare.
Betyg på IMDb: 7,8/10


Relaterad bild

Bildresultat för stelena gifs tumblr

5. Pretty Little Liars

Jag antar att du borde förväntat det tills nu. Men Pretty Little Liars är faktiskt bra, i alla fall de första säsongerna. Det kanske spårar ut lite, men iden var ändå intresserande.
Pretty Little Liars handlar om fyra tjejer som en gång var fem. Men när Alison försvann blev inget som förut, tjejerna tappade kontakten och det tog dom lång tid tills de prata igen. De börjar få meddelanden från någon som kallar sig "A", då känner de sig tvungna att prata igen. De funderar om Alison fortfarande lever och om hon försöker ta kontakt med dom. Deras jakt på att hitta henne blir svårare då med "A" i farten och man får följa med deras liv där de flyr från "A" varje dag.
Favoritkaraktär står mellan Hanna och Emily.
Jag ger denna serie 3/5 eftersom den ändå är lite trälig. Att komma igenom hela på en och samma gång kan vara ganska imponerande, själv har jag gett upp flera gånger. Inte bara för seriens handling utan också för att Marelene King (produceraren) endast lät släppa ett om högtider ibland, vilket i slutändan bara blir jobbigt, för man vill ju bara veta sanningen bakom mysteriet. Till exempel nu väntar jag på nästa episod som inte kommer förrens 18 april (tror jag). Men jag tänker självklart fortsätta kolla, eftersom det tydligen bara återstår den sjunde säsongen kvar. Spännande.
Betyg på IMDb: 7,7/10


Bildresultat för pll gifs tumblr


Bildresultat för pll a gifs tumblr

6. Game of Thrones

Ja, du hörde det. Game of Thrones. Så sjukt bra serie som man egentligen skulle kunna sitta och diskutera i timmar. Och hur ska man egentligen förklara handlingen till Game of Thrones? Ja, det handlar väl om nio riken som söker efter en total makt. Sen finns det ju whitewalkers också. Tips innan du börjar kolla, det handlar inte bara om whitewalkers och bli inte för chockerad när de visas på skärmen första episoden. Det blev nämligen min syster och sen dess har hon inte vågat se nått mer av det. Visst, Game of Thrones är en sån där "blod över allt" serie, men det är luuugnt.
Favoritkaraktär, behöver jag ens svara? Såklart det är Jon Snow. Jag menar det första när man söker på "you" som kommer upp på google är "you know nothing". Sen har jag ju alltid varit en stor beundrare av Daenerys Targaryen, och vi alla vet att hon har störts chans med sina drakar. Är det dock bara jag som kan se John och Daenerys tillsammans? Jag menar, de skulle ju aldrig förlora då.
Jag ger denna serie 5/5. Lite tveksamt dock på grund av att jag egentligen känner att jag behöver läsa böckerna för att förstå allt. Annars är den mycket välgjord och skådespelarna äger.
Betyg på IMDb: 9,5/10


Bildresultat för daenerys targaryen gif


Bildresultat för you know nothing jon snow gif

7. Westworld

Om du satsar på något lite mer fresh out of the oven, är Westworld det rätta valet. Jag menar, var inte alla med när det var det enda alla tjatade om? Jag var ju tvungen att kolla på första säsongen. Plus, det är ju ändå en HBO produktion = den är bra.
Westworld handlar om en park som man kan besöka som människa. En park där robotar existerar, dessa robotar beter sig exakt som människor, och lever samma dag - varje dag (om inte en människa tar dom och rider iväg såklart). Människor kan göra vad de vill med robotarna, till och med skada och döda, men en robot kan inte döda en människa (ganska sjukt, jag vet). En speciell människa befinner sig i parken under flera år, för att han betror sig finna en skatt någonstans inom parken. Och det är väl ungefär här mysteriet börjar ta plats.
Favoritkaraktär? Vet ens inte om jag kan ha en, eftersom jag endast sett första säsongen. Skulle väl vara mest typical om jag sa Dolores eller Maeve men to be honest, har jag ingen aning. Alltså har jag inte direkt fastnat för någon än.
Jag ger denna serie (första säsong) 4,5/5. Väldigt bra och nästan lite skrämmande.
Betyg på IMDb: 9,1/10


Bildresultat för westworld gif


Bildresultat för westworld gif tumblr


Så, där har ni några tips på mysiga TV-serier att kolla igenom under lovet. Dom kom inte i kronologisk ordning av vad jag tyckte om mest, för det skulle vara väldigt svårt att bestämma. Alla har ju olika slags genrer och alla är bra på olika sätt!
Hoppas ni fick ut nått av detta inlägg, jag önskar er ett fortsatt trevligt lov!

Likes

Comments

Frågan som cirkulerar i mitt huvud är; vart är snön? Nu har den varit borta alldeles för länge och jag börjar bli rastlös. Har du någonsin fått frågan "Vad är det första som hoppar upp i din hjärna när jag säger ordet jul?", svarade du samma som jag, med ren reflex, "snö". För egentligen är ju det som definierar juletiden lite. Man sitter i köket och smuttar lite på teet, medan snöflingorna hastigt för sig emot marken.

Men fast det inte varit några snöflingor denna julafton har jag funnit denna dag helt underbar. Jag har firat julen med min familj och släktingar och det har varit riktigt mysigt, ungefär sådär när man sitter inne och glädjen fyller hjärtat så mycket att man blir röd om kinderna.

Även om du är ensam runt julen, du kanske flyttat hemifrån, någon i din familj kanske ligger inne på sjukhuset, du kanske är utomlands med jobbet eller så kanske du bara känner dig ensam, så är det okej. Det är många som befinner sig i just din situation. Du har folk runt omkring dig som bryr sig om dig, tro på det. Du är inte ensam, var inte rädd. Ring den kompisen du inte ringt på ett långt tag, skriv det brevet som du skulle skrivit för ett tag sen, håll om den personens hand och berätta för den hur mycket du håller den kärt. Det är det julen handlar om, att bli fri och hitta glädjen. Att ta nya steg och fortsätta gå. Att tro.

God jul allihopa, ha nu en riktigt fin kväll!

Likes

Comments

Ibland tappar jag energin totalt.
Jag kanske inte kan beskriva vad som sker i psyket, men all glädje spolas ner i avloppet, under en minimal sekund. Efter att jag läst Therese Lindgrens bok om psykisk ohälsa och hennes personliga beskrivningar om hur det är att befinna sig i en sådan situation då man inte längre kan hålla humöret uppe, känns det som jag lärt mig otroligt mycket. Jag är en glad person, med dåliga dagar, var så hon beskrev det. Ibland känner jag detsamma.

Jag vill prata om betyg. För att få ett bra betyg måste man prestera på topp på proven, läxorna och redovisningarna. Vad definierar på topp? Ja, så länge du pluggar hårt inför proven. Eller? Ibland när jag ger mitt allt kan det sluta upp med ett betyg som jag inte önskade. Och det här är ett exempel på det lilla som betyder allt, som river till i hjärtat och skapar en klump i halsen, som inte försvinner. Det driver igång stress.

Diagnostiska kriterier för posttraumatisk stressyndrom

 • Personen har varit utsatt för en traumatisk händelse där följande ingått:
  - Personen upplevde en händelse eller en serie händelser som innebar död, allvarlig skada (eller hot om detta), eller ett hot mot egen eller andras fysiska integritet.
  - Personen reagerade med intensiv rädsla, hjälplöshet eller skräck.
 • Den traumatiska händelsen återupplevs om och om igen på ett eller fler av följande sätt:
  - Återkommande plågsamma minnesbilder, tankar eller mardrömmarrelaterade till händelsen.
  - Känslor av att den traumatiska händelsen inträffar på nytt.
  - Intensivt psykiskt obehag inför och fysiologiska reaktioner på signaler som symboliserar eller liknar någon aspekt av den traumatiska händelsen.
 • Ständigt undvikande av stimulanser som associeras med traumat och allmänt nedsatt själsligt vitalitet (som inte funnits före traumat).
 • Ihållande symtom av överspändhet.
 • Symtomen har varat i mer än en månad.
 • Symptomen orsakar signifikant lidande eller försämrad funktion i arbete, socialt eller i andra viktiga avseenden.

Och det här var en av de 18 symptom som Therese nämnde i hennes bok. Varför jag nämner detta är eftersom jag tycker det är otroligt viktigt, speciellt eftersom många elever idag känner en sån här sorts press i skolan, eller i andra situationer, kanske varje dag. Allt beroende av att man känner att man måste prestera på topp.

Det var i sexan allt förändrades, jag hade nog inte förstått att det var så seriöst som det egentligen var. Men allt eftersom, började betygen resa sig och jag kom in på det gymnasiet jag ville. Men det var svårt, såklart. Nu går jag gymnasiet och har gått exakt en termin (på onsdag). Det har inte varit enkelt, även fast mina fina klasskamrater och de lärare som faktiskt bryr sig om en. 1/6 är gjort, 5/6 kvar.

Jag heter Marie och det här är min blogg.


Likes

Comments