Jeg bliver ofte spurgt, hvordan jeg begyndte at blogge og begyndte at lave videoer til Youtube og i det hele taget dele ud af mit liv på nettet. Jeg bliver også spurgt, hvad jeg deler, men det er faktisk sjældent, at der bliver stillet spørgsmålstegn ved, hvorfor. Det har jeg tænkt lidt over.

Jeg er kommet frem til, at hver af mine sociale kanaler giver mig noget forskelligt. Bloggen her giver mig mulighed for at dele mine tanker og for at skrive, hvilket jeg virkelig nyder. Det er ofte her, jeg er mest personlig, og der er kun få ting, jeg ikke ville have lyst til at dele her. Det i sig selv, ved jeg, virker mærkeligt for mange. Det med, at jeg føler, jeg kan dele det meste af mit liv her. Vi er blevet bildt ind, at de sociale medier er til at dele glansbilleder af vores liv, og det kan derfor være svært at forstå, hvordan jeg kan have lyst til at dele mine tanker om, hvor hårdt jeg synes, gymnasiet kan være, og hvor forskruede mine madvaner har været. Men det er gået op for mig, at hvis jeg går og undrer mig over noget, er der formentlig en masse andre, der har gået med præcis de samme tanker. Og det er faktisk helt vildt beroligende. Jeg har kun oplevet det positivt, når jeg har lagt noget undrende ud, da responsen hver gang har været en afspejling af, at mange andre har haft det ligesådan. Det kan være rigtig rart at kunne tørre sveden af panden et øjeblik og tænke godt jeg ikke er den eneste. Så det er formålet med bloggen her. Det er en ærlig skildring af en ung kvindes liv, og de op- og nedture der måtte følge med.

På min Instagram(@marieduved) ønsker jeg at være positiv, æstetisk og inspirerende. Jeg har intet behov for at vise, at jeg også har dårlige dage, og at jeg også er pisse grim om søndagen - for det er ikke mit formål. Min Instagram er ikke en ærlig skildring af mit liv, og det har jeg det helt okay med. Jeg føler ikke, at jeg er nødt til at dele, at min hverdag også tit er totalt leverpostejs agtig. Jeg bruger også mediet til selv at blive inspireret af andre, eller til at få et godt grin. Jeg har derfor også tit oplevet venner, der er blevet fornærmede over, at jeg ikke følger dem på Instagram. Og det er jo på ingen måde fordi, jeg ikke er interesseret i at følge med i deres liv, men på Instagram vil jeg bare gerne inspireres. Derfor følger jeg næsten udelukkende mennesker med smukke Instagrams, krydret med en håndfuld meme-kontoer, så jeg kan grine lidt mellem de æstetiske billeder.

Youtube har for mig altid været et værktøj, og det har aldrig været min ambition at skulle være stor Youtube personlighed, eller noget der ligner. Jeg så Youtube som et rigtig fedt sted at øve sig i alt, hvad der handler om tv. Når jeg laver videoer til min kanal, bliver jeg både bedre til at filme, klippe, redigere og til selv at være på. Derudover er det en rigtig fed måde at sprede budskabet om, hvem jeg er, og hvad jeg laver.

Til sidst vil jeg lige kort nævne min Snapchat(marieduved). Her er vi tilbage ved den meget ærlige skildring, dog delt i en lettere fordøjelig tone end på min blog, hvor teksterne jo ofte bliver lange. Snapchat er lige nu og her, uanset om jeg spiser lækker sushi på toppen af Tivolihotellet, eller om jeg spiser takeaway pizza derhjemme.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

... på næste lørdag. Dér har jeg nemlig, sammen med min gode veninde Thea, en stand, på det der hedder Flagstangs Markeder i Århus. Det er et stort loppemarked, hvor man kan sælge ud af gemmerne. I den forbindelse har jeg ryddet godt og grundigt ud i klædeskabet og samlet bunkevis af tøj, sko, jakker, sko og andet godt. Der er både lækre sorte stilletter, faux fur jakke, stort set nye jeans og andre virkelig lækre sager. Jeg har virkelig samlet meget sammen, og jeg håber naturligvis at få solgt mest muligt af det, derfor sælges det også til særdeles gode priser.

Festlighederne foregår i Musikhuset i Århus nu på lørdag d. 25. februar fra kl 10-15. Det ville gøre mig SÅ glad at se en masse af jer til kram og forhåbentlig en masse salg af mit tøj, haha. Så bor du i nærheden af Århus, så læg vejen forbi på lørdag og gør en god handel!

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Lige nu glæder jeg mig til min veninde Tulle kommer over. Vi skal slappe af og se film, og nyde at vi ikke står på en klam svedig klub, haha.

Lige nu glæder jeg mig til imorgen at komme hjem til mine forældre i Vejle, hvor jeg skal bruge den sidste weekend af min ferie. Det er ved at være lidt tid siden, jeg har set dem, så det bliver rigtig rart.

Lige nu glæder jeg mig, til jeg på mandag skal ind og se The Weeknd. Vi skal seks piger afsted fra min klasse, og det bliver helt sikkert det fedeste!!

Lige nu glæder jeg mig til min gode ven, Mathias, og jeg skal ind og tatoveres på tirsdag. Jeg tilføjer to styk til den samling på to, jeg har i forvejen, og jeg er SÅ spændt på resultatet.

Lige nu glæder jeg mig, til min gamle Vejle veninde Chris kommer forbi København i næste uge, og vi får mulighed for at catche up. Det er ALT for længe siden.

Og til sidst glæder jeg mig lige nu til næste lørdag, hvor jeg skal på loppemarked i Århus og forhåbentlig tjene nogle penge på de store sække tøj, jeg har stående, men ikke får brugt. Jeg skal afsted med mine kusiner, min faster og min veninde Thea, så det bliver helt sikkert hyggeligt!

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Jeg følger en god blanding af virkelig flotte Instagrams og virkelig virkelig sjove Instagrams. Enten skal billederne være inspirerende og kreative, eller også skal de få mig til at grine. Her har jeg samlet fem Instagrammere, som for mig opfylder minimum et af ovenstående kriterier.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Jeg er så single, som man kan blive, og alligevel fik jeg blomster på valentinsdag - det er jeg ret tilfreds med, haha. Min veninde Tulle kom forbi og lavede mad, og sørme om hun ikke havde købt mig flotte blomster(hun var nok ret klar over, at jeg ikke fik nogen andre steder fra).

Jeg har i aftenens anledning samlet en flok af mine gode venner, så planen er umiddelbart, at vi skal drikke noget vin og skåle på, at vi alle sammen er singler.

Glædelig valentinsdag!

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Hvad sker der, når man går ud af 3.g, og verden pludselig åbner sig? En verden fuld af muligheder, der kan synes, at gøre det tæt på umuligt at beslutte sig for, hvad man gerne vil. Og hvad hvis man ikke vælger rigtigt? Det er nogle af de spørgsmål, der fylder i hovederne på mine medstuderende og mig selv. Selvom svaret er meget individuelt, vil jeg alligevel dele mine forestillinger og forventninger til mit videre liv.

Jeg har rimelig længe haft besluttet mig for, at jeg gerne vil læse tv- og medietilrettelæggelse på Journalisthøjskolen. Jo mere, jeg har arbejdet med film og video, jo mere overbevist er jeg blevet om, at det er det, jeg skal. Jeg er derfor heller ikke så bange for at vælge forkert. Men jeg søger ikke ind til sommer, hvor jeg bliver student. Jeg begynder først at søge fra året efter, så jeg minimum får ét sabbatår. Jeg kan nemlig mærke, at jeg trænger helt ekstremt til at få lov til selv at sætte dagsordenen i en periode.

Jeg vil gerne bruge mit år på at arbejde og dyrke min interesse, som heldigvis er det samme. Jeg vil gerne lave en masse film og arbejde med sociale medier. Jeg går lige nu og leger med tanken om at starte en ny dimension i min virksomhed, som skal handle om konsultation i forhold til sociale medier. Jeg kunne godt tænke mig at tage ud til firmaer og holde oplæg om, og lave workshops omkring, hvordan man bedst muligt bruger de sociale medier.

Jeg føler mig helt vildt priviligeret over at vide, hvad jeg vil, og for at have haft muligheden for at begynde at arbejde med det så tidligt. Det er nemlig mit indtryk, at rigtig mange af mine venner ikke ved, hvad de vil, når de er færdige. Jeg har sågar hørt folk, der nærmest panikker over, at de går ud til sommer, fordi de ikke ved, hvad der så skal ske. Derudover fornemmer jeg en stigende frygt for at vælge forkert blandt dem, jeg kender. Da uddannelsesloftet for nylig kom til, har der bredt sig en frygt blandt unge mennesker. For hvad nu, hvis man vælger forkert, eller afslutter en uddannelse, men 5 år senere beslutter at skifte retning? Udover uddannelsesloftet er det også et tidspres fra regering, der kan give nogle ondt i maven. Starter man på en videregående uddannelse indenfor to år, får man nemlig lov at gange sit snit. Så nu skal vi ikke alene vælge helt rigtigt, vi skal også helst vælge hurtigt, og det er som om, de to ikke rigtig harmonerer.

Når dette er sagt, er jeg ikke selv så bekymret. Hvis jeg ikke føler, jeg er i noget, der gør mig glad, finder jeg som regel en måde at ændre det på. Så jeg er faktisk ikke bekymret for mit videre liv overhovedet. Men jeg kan sagtens forstå, de der er. Og jeg synes virkelig, at man fra regeringens side bør overveje, hvilken situation man sætter de unge studenter i.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Jeg har i dag besøgt skønneste Annemette Voss til en youtube-snak om vores forhold til mad og sundhed. Vi filmede 54 minutter, så jeg har et pænt klippearbejde foran mig, hvis videoen skal ende med at være en overkommelig længde. Jeg er rigtig spændt på at få videoen ud, og tanken er, at det skal være den første i en række af videoer om sundhed, kost og kropsidealer. Jeg har Annemette med i første afsnit, da hun, ligesom jeg selv, tidligere har haft et ret anstrengt forhold til mad. Jeg er spændt på, hvordan det bliver taget imod, og hvilken respons vi får på det.

Her til aften er jeg afsted for at filme en vlog, der viser behind the scenes på Alexander Oscars nye musikvideo og akustiske video. Alexander er den sejeste, og det er for vildt, hvad der kommer ud, når han åbner munden. Jeg ville ØNSKE, at der kom sådan noget ud, når jeg åbnede munden, ha ha. Han udgiver første single 3. marts, og der er slet ikke nogen tvivl om, at folk bliver vilde med ham.

Nu glæder jeg mig til min uge med ferie og gode venner.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Hmm... Jeg startede i sidste uge, sammen med mange andre Nouw-bloggere, Nouws 30 day challenge, der i al sin enkelhed går ud på, at vi er blevet udfordret til at blogge hver dag i 30 dage.

Jeg tog udfordringen op for at motivere mig selv til at skrive noget mere, og har indtil videre syntes, at det var rigtig sjovt. Men som jeg ligger her på sofaen, i frygt for at drukne i selvmedlidenhed over mit manglende overskud og tiltagende sygdom, er blogging ikke min første prioritet. Jeg går 100 procent ind for, at man skal skrive, når man har noget på hjerte, frem for at skrive for at skrive. Og jeg tænkte, jeg har en million emner stående i min "blog note" på min telefon, det er jo et tag selv bord af spændende topics. Men dage som i dag, orker jeg bare ikke at skulle formulere et pænt og gennemtænkt indlæg om noget vigtigt og relevant. Jeg vil aller helst bare se Netflix og spise chips.

Men nu gør jeg det. Blogger hver dag. Også selvom det måske et fåtal af dagene vil ende med et indlæg som dette, der ikke indeholder meget mere substans end mine tanker. Faktisk er det tanker, der kunne være en fin indledning til et indlæg om, hvordan vi føler os tvunget til hele tiden at være på. Men det bliver simpelthen en anden dag. Fortsat god weekend!

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Det er fredag, det er weekend, det er ferie(hvis man går i skole, i hvert fald) og jeg har afleveret SRP! Hurra. 14 dages hårdt arbejde er nu afleveret, og jeg er lykkelig for, at det nu er ude af mine hænder, og jeg ikke kan gøre mere. Jeg sidder tilbage med en følelse af at have gjort mig umage, og uanset hvad karakteren bliver, ville jeg ikke føle, jeg kunne have gjort noget anderledes. Når det så er sagt, kunne jeg da godt ønske mig, nu da karakteren tæller dobbelt på eksamensbeviset, at mit hårde arbejder giver en god karakter.

Jeg er glad og tilfreds, og nu skal jeg bare holde totalt ferie - bortset fra, at jeg lige skal på arbejde tre dage i næste uge - men altså, det går jo nok. De andre dage skal jeg koble fra og hygge mig med mine venner, og lade op til, at 3.g-slutspurten sætter ind. Jeg har nemlig kun 45 almindelige skoledage tilbage af 3.g(ja, jeg har talt), og det synes jeg faktisk, er virkelig vildt. Jeg kan slet ikke vente med at blive færdig, så jeg kan komme ud og lave alle de projekter, jeg ikke har haft tid til de sidste par år, og takke ja til alle de muligheder, der byder sig.

Med de ord vil jeg gå på ferie. Rigtig god ferie, eller i hvert fald weekend!

xx

Marie(duved)

Likes

Comments