Jeg har i dag været til lanceringen af Patrick Pankallas nye smykkebrand Persuede. Kollektionen er smuk, enkel og minimalistisk - tre karakteristika, jeg elsker, når det kommer til smykker.

Stort tilykke med det, Patrick! Jeg har allerede skrevet flere pieces på ønskelisten.

Smykkerne forhandles på Persuedes webshop, her!

xx

Marie(duved)

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

SÅ er første afsnit af Annemettes Bageskole ude på hendes Youtubekanal, og første gæst i programmet er undertegnede. Jeg tænkte derfor, jeg lige ville dele linket med jer.

Der kommer nyt afsnit hver uge på hendes kanal de næste seks uger, så jeg vil varmt anbefale jer at se med.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

I dag kommer det til at handle lidt om, hvordan jeg begyndte at lave film, da det er et spørgsmål, jeg jævnligt møder, og en historie, jeg nyder at fortælle.

Der var en gang en pige, der hed Marie... Ej. Det startede så småt for to år siden, da jeg begyndte at arbejde med sejeste Annemette Voss(læs hendes blog HER). Jeg var med for at hjælpe hende på en messe i Fredericia og tænkte, det kunne være meget sjovt at lave en stemningsfilm derfra. Så det gjorde jeg. Det samme gjorde jeg til et event i Vejle, og hurtigt var min interesse for selv at lave film vækket. Jeg havde længe taget billeder, og det var faktisk billeder, der var omdrejningspunktet, da jeg for længe siden begyndte at blogge. Men da jeg begyndte at lave levende billeder, gik det meget hurtigt op for mig, at det var noget, jeg gerne ville arbejde videre med.

Da jeg havde sat mig for, at jeg gerne ville lave film, gik jeg ned til min frisør, som jeg på daværende tidspunkt havde hjulpet med nogle arrangementer og kendte godt, og tilbød dem at lave en gratis stemningsfilm fra salonen, de kunne bruge til deres hjemmeside. Det er ikke særlig svært at få lov at lave gratis arbejde, ha ha, så det fik jeg naturligvis lov til.

Derefter gik der ikke mere end en uge, før en anden salon kontaktede mig og gerne ville betale mig for at lave noget tilsvarende for dem. Det sagde jeg naturligvis ja til, og så var jeg ellers i gang. I samarbejde med Annemette Voss fik jeg i sommeren 2015 et job på 10 film for OBH Nordica, som viste sig at blive startskuddet for min virksomhed. Da jeg havde lavet lidt videoer i forskellige genre, blev jeg tilbudt at lave alle mulige forskellige opgaver, og jeg synes selv, jeg har været inde over nogle rigtig cool ting.

I efteråret 2015 gik det op for mig, at det faktisk havde udviklet sig til en størrelse, der krævede CVR nummer og en rigtig virksomhed, så det oprettede jeg, og er derfor i dag indehaver af min helt egen filmvirksomhed. Den har været sat lidt på standby her i 3.g, da der har været rigeligt at se til med skole, Frenzy og mine venner. MEN jeg regner dog med at vende stærkt tilbage til sommer, når jeg bliver student og har mulighed for at lægge nogle flere timer i det.

Jeg håber, I syntes, det var interessant at høre lidt om, hvordan jeg startede det hele. Hvis I har nogle spørgsmål, er I mere end velkomne til at stille dem i kommentarfeltet.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Jeg har i dag været med min søde veninde Julie inde og se optagelserne til aftenens afsnit af Det Sene Show med Christian Fuhlendorff. Gæsterne i aften var Brian Lykke og Lasse Rimmer.

Det var rigtig sjovt, og jeg er personligt stor fan af Fuhlendorff. Generelt synes jeg, det er rigtig fedt at være inde til tv-optagelser, da jeg synes, det er vildt spændende at se, hvordan det hele foregår bag kulisserne. Jeg vil selv rigtig gerne arbejde med film eller tv, så jeg griber alle de muligheder, jeg får, for at komme med bag om.

Det Sene Show sendes på TV3 kl 22.00.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Jeg har i dag været inde til åbningen af en fransk fotoudstilling på Institut Francais i Studiestræde. Udstillingen hedder Imagine France - Le Fantastique Voyage, kunstneren er franske Maia Flore, og billederne er fantastiske! De er smukke og kreative, og udstillingen kan helt sikkert anbefales. Til de interesserede, ligger det lille galleri i Studiestræde 5. God weekend!

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Når livet får sin ende, hvad fortryder man så egentlig mest? Jeg snakkede med min veninde om det den anden dag, og det satte nogle tanker igang.

For hvad fortryder man egentlig mest? Jeg holder helt sikkert på teorien om, at man kun reelt fortryder de ting, man ikke gjorde. De, der kender mig, ved også godt, at jeg lever mit liv cirka et hundrede procent efter denne forudsætning. Jeg tror på at tage chancer, jeg tror på at gribe de muligheder, livet giver en. Det er selvfølgelig fornuftigt nok også en gang imellem at tage nogle kedelige valg og sikre sig.

Jeg synes bare, det er så vigtigt, at man lever. Jeg så et citat et sted, der lød "Alle dør, men ikke alle lever". Livet slutter en dag, og ingen kan sige hvornår. Jeg ville være frygtelig ærgerlig over at gå i graven, og ikke have nået alt det, jeg gerne ville. Det kan godt være, at jeg ikke udelukkende har taget fornuftige valg i mit liv indtil videre, men jeg har sateme haft det sjovt - og det har jeg bestemt intentioner om at fortsætte med at have.

Jeg hørte om en undersøgelse, hvor de faktisk havde spurgt døende mennesker, og de var, så vidt jeg husker, ret enige om, at de ting, de fortrød mest, var de ting, de ikke havde gjort. Så lad dette være en opfordring til at tage en chance, til at leve livet, også hvis det i nogle tilfælde betyder at pakke fornuften væk for en stund.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

I foregårs blev programmet Indefra med Anders Agger sendt på DR, det kan ses HER indtil 24. januar. Programmet handler om Youtube-stjernerne Kristine Sloth og Armin Merusic og om Youtube generelt. Men det billede, Agger stiller op, er mildest talt misvisende, og er på ingen måde en ærlig skildring af "Youtube generelt".

Jeg har oplevet mange voksne mennesker, der ikke rigtig forstod konceptet omkring Youtube og "youtubere". Jeg var derfor positivt overrasket over, at Anders Agger ville lave et program omkring det. Især fordi jeg plejer at synes, hans programmer er ganske gode. Jeg havde en forventning om, at programmet ville give den voksne generation et indblik i, hvad Youtube kan, og hvad vi egentlig bruger mediet til. Et indblik i alle de fede muligheder, der er i mediet.

Jeg var svært skuffet, da programmet var slut. Jeg sad tilbage med en flad fornemmelse og en oprigtig ærgrelse over, hvordan Agger havde valgt at profilere youtubere. På 41 minutter lykkes det ham at bekræfte alle de fordomme, folk over 25, uden reel viden om hvad der foregår på Youtube, sidder med. ØV!

Agger virker sur, gammel og indebrændt. Måske over, at Youtube med 120 i timen er ved at overhale TV, som vi kender det. Men det ville klæde ham at gå ned med værdighed, i stedet for at lave et program, der får det til at se ud som om, Youtube kun handler om opkast og kendisfaktor. Hvorfor er det altid historien om, hvor kendt man kan blive på hvor lidt, der bliver fortalt, når det kommer til Youtube? Hvorfor ikke fortælle den gode historie, og ligeså sande historie, om dem, der faktisk er blevet kendte på at kunne noget, på andet end bare at kaste op og spise pølser?

Der sidder så mange ambitiøse unge mennesker og producerer content til deres Youtube-kanaler. Det er ikke alt sammen chili challenges og opkast, selvom det måske kommer som en overraskelse for nogle. Hvis vi for eksempel vender blikket mod youtubere som Astrid Olsen(her) eller Rasmus Brohave(her), er begge to rigtig gode eksempler på ambitiøse unge mennesker med noget på hjerte og en seriøs og professionel tilgang til Youtube. Sidstnævnte, Rasmus, vandt prisen for årets serie til "Guldtuben" i år, der er det danske youtube awards - ja, sådan et awardshow findes. Han vandt prisen for hans serie "Hvad kan jeg blive"(se den her), hvor han tager rundt og prøver forskellige jobs. Også alternative jobs som for eksempel slamsuger, prøver han af for en dag. Det er et udemærket eksempel på, hvordan nogle vælger at bruge Youtube til mere end bare underholdning. Og det er han ikke alene om - selvom det unægteligt, i Aggers program, ser ud som om, der intet seriøst indhold er at finde på de danske youtubers kanaler.

Alt kan vinkles, både på Youtube og på DR, men gør jer selv den tjeneste, at tage denne udsendelse med et gran salt(eller ti), hvis du for eksempel som forældre sidder og spekulerer over, hvad det dog er for noget, dit barn sidder og ser. Jeg ønskede virkelig, at nogen ville lave et ordentlig program om Youtube, så vi kunne sprede budskabet om alle de positive sider ved mediet, men det blev tydeligvis ikke denne gang.
Lad mig endelig høre, hvad I har af tanker om emnet.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

I dag var jeg inde og være gæst i Annemettes Bageskole. Annemettes bageskole er et nyt program, der kommer til at køre på hendes Youtubekanal - som jeg faktisk har været med til at lave en masse indhold til, da hun startede den op. Jeg havde virkelig glædet mig, da jeg elsker at lave projekter med Annemette.

Jeg synes, det gik rigtig godt. Vi lavede en kage, der så fint hedder Apple, honey?. Opskriften er fra Annemettes bog Kagekarma og er en lidt julet kage med honningkagebunde, æblegrød og kanel-smørcreme. Den smagte SÅ lækkert, og jeg er heller ikke et sekund i tvivl om, at det falder i god jord, når jeg kommer hjem, at jeg har fået lov at tage halvdelen af kagen med mig.

Annemette og jeg har kendt hinanden altid, så det var skønt at se hende og sjovt at være med på den side af kameraet. Jeg har nemlig produceret en frygtelig masse kagevideoer for hende, så det er som regel mig, der er bag kameraet, når Annemette og jeg laver bageprogrammer. TAK fordi du ville have mig med, det var en fornøjelse! Jeg skal selvfølgelig nok linke til programmet, når der kommer ud.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Billeder fra nogle af de events og filmoptagelser, jeg har været til med Frenzy.

Som tidligere nævnt arbejder jeg på et ungdomsmedie, der hedder Frenzy. Men hvad er det lige, mit job går ud på, spørger I måske?

Jo, nu skal I høre. Jeg er faktisk ansat på to forskellige kontrakter. Først kom jeg på en managementkontrakt, som helt kort går ud på, at de hjælper mig med at forbedre min youtubekanal, hjælper med at skaffe mig kampagner, og at jeg deltager i programmer på Frenzy TV, som er Frenzys online tv-platform. Kort tid efter blev jeg ansat til at sidde på kontoret tre eftermiddage om ugen, hvor min stilling pt hedder produktionsassistent. Jeg sidder med Social Media, medietilrettelæggelse og videoproduktion.

En af de ting, der er rigtig fedt ved mit arbejde, er, at jeg laver noget nyt hver gang. Jeg har de sidste tre måneder stort set ikke lavet to lignende opgaver. Jeg føler mig ofte udfordret, hvilket jeg synes er fedt, for det er aldrig en større udfordring, end at jeg finder en løsning. Derfor føler jeg, at jeg udvikler mig og hele tiden bliver bedre. En anden ting, der for mig virker utrolig motiverende, er, at vi er rigtig gode til at rose hinanden(når vi fortjener det, naturligvis), men det er en vildt motiverende faktor at få ros, når man har præsteret. Det giver mig lyst til at arbejde hårdere og yde mit bedste hver gang. Vi er gode til at sætte pris på hinanden, også når det bare drejer sig om små tjenester.

Generelt tror jeg, Frenzy teamet har en stor indflydelse på min oplevelse af at være der. Jeg følte mig lige fra starten rigtig godt taget imod, og det har været utrolig let at falde ind i flokken. De mennesker, jeg arbejder med, er mennesker, jeg har lyst til at drikke en øl med fredag eftermiddag og lyst til at tage til events sammen med, lyst til at arbejde sent sammen med. Jeg er i det hele taget rigtig GLAD for mit arbejde, og glæder mig til alle de oplevelser, det kommer til at bringe mig i fremtiden.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Da bloggen er ny, tænkte jeg, at jeg fra starten ville give jer muligheden for at lære mig lidt bedre at kende. Derfor har jeg samlet 10 facts om, som forhåbenligt gør, at I kommer lidt tættere på mig.

1. Jeg har aldrig farvet mit hår.
Jeg har meget lyst hår, det samme har mine forældre og min bror, så det er jo faktisk ikke så mærkeligt. Men det er et spørgsmål, jeg tit bliver mødt med i en tid, hvor rigtig mange farver deres hår blond.

2. Jeg er én gang blevet syet.
Jeg er syet i læben, fordi jeg (som ret lille, skal der måske gøres opmærksom på) gled i en plastiktallerken og landede i en bænk.

3. Jeg har blogget (on and off) i 5 år.
Jeg startede for fem år siden en blog på Facebook, hvor jeg delte mine helt fantastiske (bemærk ironien) iPhone-billeder. Jeg havde fået en bog med gode tips til billederedigering på iPhone, og gik straks i gang med at fotografere og redigere alt hvad jeg så. Først delte jeg billederne på min private Facebook, men da jeg syntes, det var en skam, at der ikke var flere der så min flotte billeder - og det på dette tidspunkt var super populært at starte blogs - startede jeg min blog på Facebook. Senere hen har jeg så haft rykket min blog til Bloggers Delight, da jeg blev fanget af hele bloguniverset, og ønskede at dele mere end bare mine mobilbilleder.

4. Jeg har samlet på kendis-selfies.
Hvor pinligt det end lyder, samlede jeg engang på kendis-selfies, og min samling er ok stor. Jeg tror, jeg har selfies med et sted mellem 75-100 kendte mennesker. Jeg havde et album på min telefon med alle dem, jeg havde mødt. Det er en hobby, jeg har lagt bag mig nu...

5. Jeg hader at græde foran andre.
Jeg kan slet ikke holde ud at græde foran andre, jeg synes, det er dybt ubehageligt. Jeg føler mig utrolig svag, når jeg græder, og bryder mig virkelig ikke om det. det er derfor meget begrænset, hvem der har oplevet mig så ked af det. Denne holdning har jeg, trods jeg ikke synes, det er spor svagt, når det er andre mennesker, der græder.

6. En af de ting, jeg frygter mest i livet, er at ende alene.
Det er helt alvorligt noget, jeg går og tænker forholdvist meget over. Jeg tror umiddelbart nok, det skal lykkes mig at finde én, jeg kunne tænke mig at dele mit liv med, men jeg ville også være rigtig ærgerlig, hvis dette ikke kom til at ske.

7. Jeg arbejder bedst under pres.
Hvis jeg har alt for lang tid til noget, har jeg svært ved at tage mig sammen til det, fordi jeg er slem til at udskyde ting (dog mest ting, jeg ikke rigtig gider). Men hvis jeg ved, at jeg bliver nødt til at fokusere for at nå at blive færdig, tager jeg mig mere sammen. Det er halv-irriterende, da jeg samtidig rigtig godt kan lide følelsen af at være i god tid og være på forkant med ting. Det lykkes dog sjældent.

8. Min udadvendthed spænder nogle gange ben for mig.
Jeg er meget udadvendt, og jeg tror derfor godt, jeg kan komme til at virke lidt for frembrusende på nogle mennesker. Jeg sætter generelt pris på min evne til at være åben over for nye mennesker, men det er også hændt, at folk har syntes, jeg var for meget...

9. Da jeg fik en Marc Jacobs taske i julegave, sov jeg med den om natten.
Det er altså ikke sket lige for nylig, vil jeg godt have lov at tilføje... Men jeg fik engang en Marc Jacobs taske af mine forældre, som jeg var så glad for, at jeg endte med at sove med den om natten.

10. Jeg var 18, da jeg startede min egen virksomhed.
Jeg var begyndt at lave film, og pludselig tog det bare fart, og det udviklede sig til min egen lille virksomhed. Jeg tænker umiddelbart at tildele et helt indlæg til en mere uddybende version af denne historie, og om, hvordan det hele startede.

Jeg håber, I syntes, det var sjovt at lære mig lidt bedre at kende.

xx

Marie(duved)

  • 954 læsere

Likes

Comments