Kender I det, når man stopper op og tænker, jeg er lige, hvor jeg skal være, lige nu. Jeg tror, jeg har fundet min plads. Jeg tror, det hele er, som det skal være.

Jeg er glad og tilfreds. Nok synes jeg ikke, skole er det fedeste, jeg kunne forestille mig at foretage mig, men der er heldigvis ikke længe tilbage. Jeg er glad og tilfreds, og jeg ELSKER København. I går gik jeg gennem byen på vej hjem, mens solen gjorde det samme, eller, den var på vej ned i hvert fald. Der var skyfrit og smukt, og det var her, jeg havde mit livet er faktisk helt ok moment. Jeg gik i en kølig vinterluft og smilede. Uvidende om, hvor denne pludselige åbenbaring kom fra, og fyldt af undren over, hvad jeg dog skulle bruge al denne nyfundne positive energi på(det blev den obligatoriske søndags-badeværelses-rengøring, så mere spændende endte det alligevel ikke med at være). MEN jeg var glad. Glad for livet og glad for København. Det sidste halve år har været helt vildt intenst. Det har været så propfyldt med indtryk og oplevelser. Nye mennesker, nye jobs, ny skole, nyt hjem, ny by. Og hvor overvældende det end har været, kunne jeg ikke have ønsket mig det spor anderledes, for alt er, som det skal være. Jeg skal nok nå det hele(gentager jeg ofte for mig selv, når jeg er ved at gå kold over at gå glip af et event eller lignende), mulighederne holder ikke op med at komme, og til sommer har jeg al tid i verden.

Jeg tager af og til mig selv i at brokke mig over de dummeste ting, og det er jo virkelig spild af tid. Negativitet avler negativitet, men det fungerer - hold nu fast - på helt samme måde med positivitet. Derfor benytter jeg nu lejligheden, hvor jeg er blevet et helt og aldeles to-the-bone positivt menneske(det kan jeg i hvert fald godt lide at tro, jeg er) til at opfordre alle jer andre til at blive det samme. Jeg bliver glad, når tingene spiller i mit eget liv, men jeg bliver faktisk ofte ligeså glad, hvis det spiller for andre. Derfor vil jeg rigtig gerne opfordre jer til at efterlade en kommentar med noget i sætter pris på, eller noget, der gør en positiv forskel i jeres liv, så vi kan dele de positive historier og på den måde blive endnu gladere alle sammen.

Jeg ved godt, at livet ikke altid er regnbuer og enhjørninger, men nogle gange er det faktisk heller ikke så dårligt, som man nogle gange kan komme til at bilde sig selv ind, det er.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Folk der står lige foran døren på perronen ved s-toget og dermed blokerer fuldstændig for alle dem, der skal af. Er de både blinde og døve? Kan de ikke se, de står i vejen eller høre s-togs højtaleren, der hver eneste gang lyder "Giv plads til dem der skal af, så kan vi hurtigere komme afsted".

Når de skifter Seven Nation Army i byen, før den er færdig. Jeg ELSKER Seven Nation Army, men når de spiller den i byen, og jeg naturligvis skråler højt med efter bedste evne, når sangen ALDRIG længere end første vers, før den udskiftes med et eller andet halvdårligt technonummer. Øv!

Folk i toget, der beder andre om at flytte sig, selvom der er 1000 frie pladser. Da mine forældre bor i Jylland, sker det jævnligt, at jeg kører med tog(ikke s-tog, metro osv, rigtigt tog, med nummerede pladser), og der er faktisk kun få ting, der er mere irriterende, end folk, der insisterer på at sidde på præcis den plads, der står på deres billet, selvom 90% af pladserne i toget er frie, og der allerede sidder nogen på deres plads - ofte med jakken af, computeren på bordet og generelt pakket ud og klar til rejsen. Så sæt dig dog på pladsen overfor, hvad er meningen?

Gadesælgere og lignende.
For ikke at lyde som en kæmpe kælling, vil jeg godt lige sige, at jeg synes, det er skønt, nogle går så meget op i et godt formål, at de frivilligt stiller sig på strøget for at prøve at få folk på gaden til at donere penge, de slet ikke har lyst til at donere. MEN, nogle gange er de bare alt for meget. Der var engang en gut fra folkekirkens nødhjælp, der efter jeg gentagne gange havde sagt, jeg ikke havde råd til at donere noget, begyndte at bruge argumenter som "Du ligner en, der drikker meget kaffe" og fulgte op med "Hvis du nu bare undværede to af de kopper kaffer, du drikker ude om måneden, kunne du redde hele verden(eller noget i den stil)". Da jeg til sidst insisterede på at skulle videre, gik han ind foran mig og blokerede vejen, hvorefter jeg stormede den anden vej forbi ham. De må også lige slappe lidt af.

Folk der skyder dig til at være yngre end du er. Apropos gadesælgere, oplevede jeg for ikke så længe siden at blive stoppet af en kvinde, der spurgte mig, om jeg var fyldt 18, og, da jeg svarede ja, spurgte hun, om jeg nu var sikker på det? JA, jeg er pænt sikker på, jeg er fyldt 18, vil du se mit kørekort eller hvad? Jeg ved godt, man ikke skal tage sådan noget så tungt, og folk, der tager fejl, har det ofte med at sige "En dag vil du synes, det er skønt at blive skudt til at være yngre, end du er". Ja, det kan godt være, men nu fylder jeg 20 inden så længe, og vil egentlig bare rigtig gerne IKKE ligne en på 16-17.

Når ens telefon går ud på 23%. Dette er især et problem i de kolde vintermåneder, vi lige nu er i. Jeg bander det langt væk, hvis min telefon, trods jeg har ladt den fuldt op hjemmefra, pludselig går ud, fordi det er koldt, og batteriet er åndssvagt. Det sker naturligvis ALTID lige den dag, man står og skal med toget, og det er stensikkert, at det netop er den dag, en kontrollør beder dig vise kort eller billet, tak.

Når man ikke kan huske et fem år gammelt login. Åh, når man pludselig får brug for at logge ind på et site, man ikke har brugt i 100 år, og langsomt kæmper sig gennem alle de koder, man har brugt gennem tiden, for til sidst at få at vide, at man er løbet tør for forsøg.

Når bussen for én gangs skyld kører et minut for tidligt. Bussen er ALTID forsinket, det er mere reglen end undtagelsen. Men det er selvfølgelig lige den dag, man selv er kommet lidt for sent ud af døren, og skal nå noget super vigtigt, at den kører til tiden - eller et minut før - og så står man ligesom dér.

Når tog-afgangen er aflyst på grund af signalproblemer, eller hvad de kalder det, og man kommer i sidste sekund og er nødsaget til at løbe op af tre etagers trapper på Niels Brock for at undgå for sent fravær.

Kom endelig med jeres bud på ting, I hader, i kommentarfeltet, så kan vi rigtig brokke os, haha.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Året går på hæld, og ligesom hos så mange andre har det sat nogle tanker i gang hos mig. Både om året der gik, og om året vi går i møde.

Keywordet for mig må i år være forandring. Mit liv har på mange måder forandret sig, og kigger jeg tilbage på sidste års sidste dag, er få ting det samme. 2016 blev året, jeg flyttede mit liv til København. En beslutning jeg er utrolig glad for at have taget. En beslutning der har ført rigtig mange ting med sig, både arbejdsmæssigt men også i forhold til relationer.

Jeg har i år haft fornøjelsen af at møde så mange nye, spændende mennesker, der har beriget mit liv på så mange måder. Mange af mine nye bekendtskaber har jeg fået gennem mit arbejde, og distancen mellem business og pleasure har i år været meget kort. De mennesker, jeg har lært at kende i den forbindelse har både været med til at udvikle mig kreativt og personligt. Jeg har mødt mange sunde udfordringer, og jeg har helt sikkert flyttet mig, fordi dem jeg har haft omkring mig, er så dygtige.

Det, at jeg er flyttet, har også givet mig muligheden for nemmere at vedligeholde kontakten med mine venner her ovre, og givet mig mulighed for at genfinde kontakten til nogle af dem, jeg ikke har fået set nok til, da distancen var større. Det er jeg virkelig glad.

Det har været et år, hvor det har været rigtig svært at prioritere, fordi jeg gerne har ville det hele, men har måtte erkende den bitre sandhed, at man ikke kan det hele. God knows I've tried.

Jeg tror, 2017 bliver et år, der byder på mindst ligeså mange forandringer, som det der slutter. Formentlig ikke i en ny by, men lige her i København. 2017 bliver året hvor jeg, hvis alt går vel, afslutter gymnasiet. Det bliver året, hvor jeg for alvor flytter hjemmefra. Det bliver et år, hvor det forhåbentlig lykkes at indfri nogle af de forventninger, jeg har til at leve et sundere liv. Både i forhold til kost og motion, men ligeså meget i forhold til at sige fra og give mig selv ro og blive bedre til at klare det sure før det søde.

Jeg tror, det bliver et rigtig sjovt år, og jeg kan slet ikke vente med at se, hvad det bringer. I aften hopper jeg(fra et tilpas højt stuemøbel) ind i det nye år med Julie og Sofia, to af mine suverænt bedste veninder, og det glæder jeg mig til.

I frygt for at lyde totalt kliché, vil jeg gerne sige TAK til alle, der har gjort en forskel i mit liv i år. Til alle der har hjulpet mig, støttet mig og givet mig de muligheder, der gør, at jeg i dag er, hvor jeg er. TAK, og på gensyn næste år.

Hvad er jeres nytårsfortsæt?

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

I går var jeg til et rigtig hyggeligt krea-event hos Medusa Copenhagen sammen med Annemette Voss. Da vi kom, fandt vi en plads og fik tildelt tre Rudolf-figurer. Derefter var der "fri leg". De havde maling i alle slags farver og sågar en glitterbar, som både Annemette og jeg brugte flittigt.

Det var SKØNT at få lov at være kreativ på denne måde igen. Det er helt vildt længe siden, jeg har haft tid og overskud til at sætte mig ned og lave noget lidt mere "hands on" kreativt. Til daglig og på mit arbejde, foregår kreativteten jo som regel digitalt. Men jeg ELSKER at få lov at være kreativ sådan her; at få lov at fordybe sig på denne måde er næsten terapeutisk, og helt sikkert noget jeg trængte til!

Tiden gik helt vildt hurtigt, og jeg følte mig langt fra færdig, da arrangementet sluttede. Jeg har derfor planer om, når jeg engang har tid, at lave lidt flere detaljer på mine hvide rensdyr.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Jeg har her til aften været til det hyggeligste Lacoste event. Vi mødtes på Boulebar til et spil pétanque, hvilket var en virkelig kreativ og fed måde at starte et event og mulighed for at mingle på en anden måde en sædvanlig. Derefter spiste vi en lækker middag, hvor der blandt andet blev serveret muslinger, hvilket jeg aldrig rigtig har smagt før. Det var en meget positiv oplevelse, al maden var virkelig lækker!

Hele arrangementet var virkelig sjovt, og det var en fed kombination af lækker middag og en uformel start med aktivitet. Det gav anledning til at møde en masse spændende mennesker i en lidt anden setting. Med os fik vi en goodiebag, der blandt andet indeholdte en Lacoste-julekugle, der med garanti kommer på juletræet i år.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Mine søde piger har i dag udgivet deres helt eget makeup! Makeuppen udgives i deres Youtube alias Hotbeautystuff. Jeg har vidst det i et stykke tid og været rigtig spændt på lanceringen, ligesom jeg ved de selv har været. Kæmpe tillykke, girls. I kan købe produkterne her!

Likes

Comments

I weekenden var min gode ven, Mikkel, på besøg fra Vejle. Lørdagen brugte vi hos hans tatovør, Jeppe. Mikkel har fået en del tatoveringer efterhånden, og skulle i lørdags tilføje en større en af slagsen til den samling, han har på sit højre ben.

Jeg har de sidste par år kigget på forskellige tatoveringer, men aldrig taget beslutningen om at forevige nogen af dem på min krop. For det første var jeg ret bekymret for, om jeg kunne tåle at bliver tatoveret, da jeg har en frygtelig masse allergier. Og for det andet var jeg meget i tvivl, om jeg overhovedet ville kunne holde ud at blive tatoveret, da jeg generelt er ret tøset og har en rimelig lav smertetærskel.

MEN! I lørdags, da vi kom ud til Jeppe, og jeg så Mikkel blive tatoveret, fik jeg helt vildt lyst til selv at blive det. De fire timer, Mikkels tatovering tog, gav mig også rig mulighed for at snakke med Jeppe om de ting, der bekymrede mig. Det var vildt betryggende at få det snakket igennem med en, der trods mine mange Google søgninger, havde mere forstand på det end mig. Og det endte sørme også med, at jeg besluttede at få en tatovering, to for det ikke skal være løgn.

Begge tatoveringer har der ligget billeder af i en mappe, jeg lavede på pinterest for et par år siden. Den første er et citationstegn på mit håndled. For mig symboliserer det ytringsfrihed og det, at det er okay at sige, hvad man mener. Noget jeg går ret meget op i.

Den anden er tre pile på ydersiden af modsatte håndled. For at være helt ærlig, betyder den ikke noget specielt. Jeg synes bare, den er super cool og enkel. Jeg synes at opleve en tendens til manglende forståelse for, at man kan få lavet en tatovering, der ikke har nogen større mening, end at man synes, den pynter. Jeg er ikke enig. Jeg anser tatoveringer som værende en måde at udsmykke sin krop, og hvor fint det end er, at der er en historie bag tatoveringen, synes jeg det vigtigste er, at man synes, den er pæn. Og jeg er SÅ glad for mine. De er minimalistiske og smukke, og jeg synes de passer rigtig godt ind i min stil.

Hvad tænker I om tatoveringer, har I selv nogle?

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

Jeg har i dag været til lanceringen af Patrick Pankallas nye smykkebrand Persuede. Kollektionen er smuk, enkel og minimalistisk - tre karakteristika, jeg elsker, når det kommer til smykker.

Stort tilykke med det, Patrick! Jeg har allerede skrevet flere pieces på ønskelisten.

Smykkerne forhandles på Persuedes webshop, her!

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

SÅ er første afsnit af Annemettes Bageskole ude på hendes Youtubekanal, og første gæst i programmet er undertegnede. Jeg tænkte derfor, jeg lige ville dele linket med jer.

Der kommer nyt afsnit hver uge på hendes kanal de næste seks uger, så jeg vil varmt anbefale jer at se med.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments

I dag kommer det til at handle lidt om, hvordan jeg begyndte at lave film, da det er et spørgsmål, jeg jævnligt møder, og en historie, jeg nyder at fortælle.

Der var en gang en pige, der hed Marie... Ej. Det startede så småt for to år siden, da jeg begyndte at arbejde med sejeste Annemette Voss(læs hendes blog HER). Jeg var med for at hjælpe hende på en messe i Fredericia og tænkte, det kunne være meget sjovt at lave en stemningsfilm derfra. Så det gjorde jeg. Det samme gjorde jeg til et event i Vejle, og hurtigt var min interesse for selv at lave film vækket. Jeg havde længe taget billeder, og det var faktisk billeder, der var omdrejningspunktet, da jeg for længe siden begyndte at blogge. Men da jeg begyndte at lave levende billeder, gik det meget hurtigt op for mig, at det var noget, jeg gerne ville arbejde videre med.

Da jeg havde sat mig for, at jeg gerne ville lave film, gik jeg ned til min frisør, som jeg på daværende tidspunkt havde hjulpet med nogle arrangementer og kendte godt, og tilbød dem at lave en gratis stemningsfilm fra salonen, de kunne bruge til deres hjemmeside. Det er ikke særlig svært at få lov at lave gratis arbejde, ha ha, så det fik jeg naturligvis lov til.

Derefter gik der ikke mere end en uge, før en anden salon kontaktede mig og gerne ville betale mig for at lave noget tilsvarende for dem. Det sagde jeg naturligvis ja til, og så var jeg ellers i gang. I samarbejde med Annemette Voss fik jeg i sommeren 2015 et job på 10 film for OBH Nordica, som viste sig at blive startskuddet for min virksomhed. Da jeg havde lavet lidt videoer i forskellige genre, blev jeg tilbudt at lave alle mulige forskellige opgaver, og jeg synes selv, jeg har været inde over nogle rigtig cool ting.

I efteråret 2015 gik det op for mig, at det faktisk havde udviklet sig til en størrelse, der krævede CVR nummer og en rigtig virksomhed, så det oprettede jeg, og er derfor i dag indehaver af min helt egen filmvirksomhed. Den har været sat lidt på standby her i 3.g, da der har været rigeligt at se til med skole, Frenzy og mine venner. MEN jeg regner dog med at vende stærkt tilbage til sommer, når jeg bliver student og har mulighed for at lægge nogle flere timer i det.

Jeg håber, I syntes, det var interessant at høre lidt om, hvordan jeg startede det hele. Hvis I har nogle spørgsmål, er I mere end velkomne til at stille dem i kommentarfeltet.

xx

Marie(duved)

Likes

Comments