I dag har jeg bevæget mig ud i, at lave citronisterninger. Utrolig nemt, men alligevel kan det laves på så mange forskellige måder. I dag besluttede jeg, at jeg ville lave isterninger med citron, da jeg har hørt en del godt om det.

Citroner er faktisk lidt af et vidundermiddel - fyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter. Citroner er rige på C-vitamin, som gør ens immunforsvar stærkt og sundt, derudover er det også et must i vægttab, da det sætter gang i forbrændingen. Citronsyren stabiliserer også blodsukkeret, samt gør ens hud pænere, da c-vitaminen udskiller affaldsstofferne.

Pyha, det var mange teoretiske ord på få linjer - men det lyder jo helt fantastisk, hvis den rene hud bare falder ned fra himlen, ved et sip af citronvand.

Opskrift og fremgangsmåde:

2 økologiske citroner.

En blender.

En isterningepose eller en isterningeform.

Jeg skar citronerne ud, pillede stenene ud og blændede citronerne. Man kan eventuelt tilsætte lidt vand for, at få en mere flydende konsistens (som er bedst til isterningeposer). Hvis det er til en isterningeform, er konsistensen ikke så vigtig. Derefter skal de fryses i et par timer, og voila! Nu kan en cola, eller et simpelt glas vand nydes med en snert af citron.

Enjoy!

Xx Marie

Likes

Comments

I går holdte min søster og jeg surprise sølvbryllup for vores kære forældre. Vi havde, sammen med vores to fastre, og farfar arrangeret alt fra mad til gæsteliste. Faktisk er de slet ikke gift, så egentlig var det blot deres ’25 års kærestedag’. De er helt vilde med thai-mad - og især fra Tuk Tuk, og derfor bestilte vi naturligvis derfra. Det var super lækkert, men vi havde nok bestilt en anelse for meget.

Til dessert spiste vi hjemmelavet islagkage, brownies og æblekage. Til kaffen var der også bestilt et kæmpe overflødighedshorn. MUMS.

De blev desværre slet ikke overrasket, da de godt vidste det. Lige forinden festen, havde de nemlig været til begravelse i Jylland, hvor at det blev røbet ved en fejl. Øv. Men derudover, havde de hele tiden haft en mistanke. Min mor holdte også en lille tale, hvor hun takkede for festen, og for, at alle ville komme. Hun tog virkelig røven på os alle, da hun senere fortalte, at de faktisk blev gift for 19 år siden i Paris. Jeg faldt helt igennem og troede oprigtigt på det. Det var dog bare en joke.

Aftenen gik helt over forventning, og det var simpelthen så hyggeligt. Mine forældre var SÅ glade, og vi fik hele aftenen, utallige af kys af vores mor.

Xx Marie

Likes

Comments

Lige nu, ligger jeg i min seng omgivet i tonsvis af tæpper, og dyner og en kop te i hånden, imens jeg prøver, at komme af med mine forfrysninger i hele kroppen. Føj, hvor er det koldt, at trisse rundt udenfor kun iført en tynd strik. Måske logisk nok, taget i betragtning af, at der er 2 grader udenfor.

Anyways, i går var jeg ude for, at bytte de sidste julegaver. Jeg slentrede ned langs strøget, og pludselig stod jeg ude foran Munthe, med en pose i hånden. Jeg købte den lækreste tynde sweater i trefarvet striber. Den var rimelig dyr, men med 40%, skulle det altså være min. Jeg synes den er rigtig fin og tidsløs. Trøjen kan købes HER.

Efter skole i dag, havde jeg en foto-aftale med min veninde, Caroline, hvor hun skulle fotografere trøjen. Jeg følte mig super bloggerskøn og fabolous i min nye trøje… dog fik jeg senere et realitetschok, da jeg baglæns faldt ned fra et stativ, haha. Det er åbenbart dødsfarligt, at være blogger i mit tilfælde.

Xx Marie

Likes

Comments

Endnu en uge er skudt i gang, og i dén anledning, har jeg købt blomster. Intet kan pifte mit humør (og værelse) op, som friske blomster. Og især ikke på en grå mandag. Jeg er bestemt ikke fan af mandage generelt, og ej heller af det triste vejr. Jeg var i morges, ved at falde op til flere gange. Jeg følte mig som Bambi på glatis, da jeg ihærdigt forsøgte ikke at falde.

Trods vejret, tænkte jeg, at jeg ville gøre lidt ekstra ud af mandagen, ved at købe blomster. De er blot købt i Føtex til små 15 kr. bundtet. Jeg hyggede mig med, at klippe og arrangere blomsterne, som jeg syntes, i nogle forskellige vaser. Jeg synes egentlig, at samspillet af farverne, og de forskellige blomster blev rigtig fint. De står på mit værelse, og giver en god stemning og hygge til rummet.

Jeg håber, at I får en dejlig start på ugen - det har jeg i hvert fald haft.

Xx Marie

Likes

Comments

Endelig blev det weekend, og det har ikke været et kvart sekund for tidligt. Dagene i ugen har været tætpakket med arbejde. Jeg har arbejdet torsdag, i går, i dag, og jeg skal også arbejde i morgen og tirsdag. Pyha, hvornår er det den første? Haha.

Jeg spottede forleden ’’flyttesalg’’ i den lokale isenkram, og derefter pumpede mit hjerte hurtigere end nogensinde før. 50% i hele butikken! Det er altså en legitim undskyldning for, at købe unødvendigt interiør, haha. Det var ærlig talt det rene slaraffenland, for en indretningsfan som jeg. Jeg endte med, at købe en ’krystal’ bakke samt 6 stearinlysholdere. Jeg købte derudover også 4 Kähler skåle til min søster - hun skal jo som sagt, snart flytte hjemmefra.

Jeg synes, at jeg fik foretaget mig nogle fine køb, til gode priser. Jeg købte faktisk også 4 små lys, som jeg ikke lige fik fotograferet.

Håber I alle nyder weekenden.

Xx Marie

Likes

Comments

Der har været lidt stille på bloggen de sidste par dage, og det undskylder jeg for. Jeg har blot haft travlt med, at vende min døgnrytme, kombineret med skolestart efter juleferien. Ih, hvor jeg dog allerede savner ferien. Jeg har været forholdsvis aktiv de sidste par dage med boksning og løb. Jeg har spist ret usundt over en way for lang periode, og i anledningen af det nye år, vil jeg forsøge, at forberede min livsstil. Nej nej, slet ikke særlig kliché nytårsforsæt. Haha.

Jeg vil vove at påstå, at flere af jer derude, har ét eller flere mål for året - og muligvis er det motivationen der halter? Det er det i hvert fald ofte for mit vedkommende. Jeg har altid hundredvis af ting, jeg gerne vil opnå - men jeg har rent ud sagt ikke motivationen.

Jeg bliver personligt dødinspireret af citater, og derfor har jeg nedskrevet 5 motiverende citater til, at opnå et hvilket som helst mål - uanset om det er fitness og sundhedsorienteret, skolerelateret eller hvad end det er.

’’A comfort zone is a beautiful place, but nothing ever grows there’’.

‘’Life is 10% what happens to us, and 90% how we react to it’’.

‘’To avoid criticism do nothing, say nothing, be nothing’’.

’’The way to get started is to quit talking and begin doing’’.

‘’There are two types of people who will tell you that you cannot make a difference in this world; those who are afraid to try and those who are afraid you will succeed’’.

Jeg håber, at citaterne kunne sætte nogle tanker i gang og, at de måske kan påvirke din motivation til, at gennemføre et mål.

Personligt plejer jeg desuden også, at skrive en seddel med mål på et papir - gerne også med nogle årsager til, hvorfor jeg gerne vil opnå lige præcis de eller det mål. En god idé kan være, at hænge sedlen op eller have den som baggrund på din telefon, så du hele tiden husker på, hvorfor du så gerne vil opnå det. Derudover husker jeg også mig selv på, at et tilvalg er et fravalg og at fremtiden afhænger af nutiden.

Xx Marie

Likes

Comments

Først vil jeg lige starte med, at sige RIGTIG GODT NYTÅR!

Jeg håber, at I alle har haft en skøn aften med god mad og dejligt selskab. Det havde jeg i hvert fald. Jeg fejrede nytår med min klasse, og det var simpelthen så hyggeligt! Vi spiste treretters menu sammen, og derefter spillede vi diverse drukspil - og da klokken slog 12, sprang vi ind i det nye år.

Det der med årsskifte, har jeg altid fundet lidt mystisk. Jeg har altid følt, at jeg skulle tage afsked med en masse ting i det foregående år - men reelt set er det jo blot en ny dag. Nytårsforsætter og mål for det nye år har jeg altid lavet. Men det er jo egentlig lidt dumt, at planlægge nye vaner for en selv, fremfor bare at starte. Jeg har i år filosoferet lidt over det kommende år, fremfor at lave nytårsforsætter. Et nyt år er jo en frisk start. Jeg tror faktisk, at det er vigtigt, at reflektere lidt over sin tilstedeværelse og omgivelser - og lave nogle realistiske mål for ting, man gerne vil opnå i det kommende år.

Jeg tror, at 2017 bliver et rigtig vigtigt år for mig. Mange store ting kommer til at ske, og ændre sig i mit liv. Min storesøster bliver student, og flytter derfor hjemmefra. Til Aarhus. Jeg har vidst det i et godt stykke tid, men tanken om, at jeg dermed bliver ’enebarn’ har aldrig strejfet mine tanker. Jeg starter selv i 3g, og skal til, at beslutte mig for, hvad jeg gerne vil. Jeg bliver 18 år og skal måske tage kørekort? Jeg skal på flere rejser, og muligvis også Roskilde festival?

Jeg er klar til, at starte det nye år med et brag. Juleferien er passeret med lynets hastighed, og nu er det slut med, at dandere den’ dagen lang. Jeg starter i skole igen i morgen, og har den første ’rigtige’ arbejdsdag i bageren på fredag. Mine tidligere arbejdsdage har kun været oplæringsvagter. Lad os håbe, at jeg ikke revner mine bukser, når jeg arbejder alene, haha.

Endnu engang, rigtig godt nytår! Lad os håbe, at det nye år bliver et fremragende år for os alle.

Xx Marie

Likes

Comments

I går fyldte min farmor og fætter år, så hele familien var samlet for, at fejre dem. Dagen startede ud med brunch, og endte med aftensmad, vin og hygge. Der er ikke rigtig nogle på min alder, men det er egentlig også fint nok. Jeg nyder, at snakke med de ældre og holder meget af, at lege og fjolle med børnene. Mine grandkusiner fik flettet hår, og så hyggede vi med ’Hannah Montana The Movie’’. Jeg var en kæmpe fan af hende, da jeg var mindre, og i al forlegenhed og nostalgi fældede jeg også en tåre.

Tænk, at det er årets sidste dag i dag! Jeg kan jo ikke andet end at blive totalt sentimental. Det gør jeg altid til nytår, hvilket jo egentlig er fjollet. Det er jo bare et nyt år, men jeg føler stadig en stor ’sorg’ ved, at skulle tage afsked med det foregående år. Om et par timer, kommer nogle af pigerne fra min klasse hjem til mig, hvor vi sammen skal gøre os klar til nytår.

Rigtig godt nytår og pas på jer selv,

Xx Marie.

Likes

Comments

Personlig

Nu er juleferien snart slut, og ih hvor jeg nyder den sidste tid inden skolestart. Jeg hygger mig med familie og venner, og jeg sover længere end pizzeriaerne udbyder frokosttilbud. Jeg undrer mig egentlig over, hvordan ferierne altid flyver afsted, når skoledagene blot snegler sig fremad.

Anyways, nu er året efterhånden snart ved ende, og jeg er klar til, at springe ind i det nye år. I 2016 er der sket mange ting, dels for mit vedkommende, men også for hele verdens. USA har udskiftet Obama med Hr. Trump, England har forladt EU og mange legender er gået bort. Som Madonna skrev i en tweet forleden, så er vi klar til at sige farvel til 2016 (pænt omformuleret).

For mit vedkommende har 2016 også budt på lidt af hvert. Mange ting har ændret sig, men ikke nødvendigvis til det værre. Jeg har haft en masse skønne oplevelser gennem året, som jeg ikke ville være foruden. Jeg tænkte, at i anledning af årets exit, ville jeg opsummere og hightlighte nogle af mine personlige højdepunkter i 2016.

Vi er herhjemme blevet et familiemedlem rigere - og jeg snakker ikke om Mathias. Vi har nemlig ’fået’ papegøjen Papi og det har ikke just været kærlighed ved første blik.

I februar rejste mine forældre, min søster og jeg til New York. Det var en fantastisk tur, hvor jeg mødtes med min meget savnede veninde, Victoria. Hun har været på udveksling i New Jersey, så hun kom ind og boede med os i et par dage.

Jeg har været på spahotel i år, og det var så hyggeligt. Jeg var faktisk også så heldig, at få endnu ét i julegave af min søde faster.

#rf16 var jeg en del af, og jeg havde glædet mig til at benytte mig af hashtagget, haha. Jeg var afsted med min klasse, og det var SÅ fedt! Dén oplevelse ville jeg bestemt ikke være foruden. Min mor var hamrende bekymret og jeg tvivlede egentlig også lidt. Stemningen på festivalen var usammenlignelig og det var som om, at alle ens venner var samlet ét sted i en hel uge. Det eneste jeg ikke var fan af var toiletterne, og dem der satte et slayer maraton i gang klokken 4 om morgenen.

Jeg var med ude at hente Victoria i lufthavnen, da hun kom hjem fra hendes udvekslings år. Meget rørende og tårevældende. Gud, hvor havde jeg savnet hende.

Jeg var i sommers i Frankrig med mine forældre. Min søster var i Barcelona, så jeg fik hele enebarnsoplevelsen. Vi kørte dertil, hvilket vi aldrig har gjort før. Det overraskede mig, hvor meget Kanye West og Taylor Swift-skandale, min mor og jeg kunne diskutere fra Sjælland til Moutiers. Vi boede meget lokalt, der var meget smukt og idyllisk. Vi havde en skøn tur med massevis af oplevelser.

Jeg var også inviteret med til Alicante af Mathias’ familie. Vi var afsted i en uge, og det var en af de bedste ferier nogensinde. Det var primært afslapning, men også med lidt byvandring. Den ene dag var vi ude på en ø og snorkle. Vi var også på en speedbåd, hvilket jeg aldrig havde prøvet før og det var så sjovt!

I oktober blev jeg optaget på CIEC, som er et ’talentprogram’ for unge som er interesseret i innovation og entreprenørskab. Lige forinden optagelsesprøven, spiste jeg inde i København med mine forældre, hvilket var rigtig hyggeligt.

Ugen efter vinterferien tog vi til Madrid på studietur. Jeg blev 17 imens vi var der, og jeg havde en skøn fødselsdag. Mine forældre havde allieret sig med Mathias, så jeg stadig fik surprise fødselsdagsgaver. Det var en rigtig god studietur med mange kulturelle og sociale oplevelser. Da jeg kom hjem, holdte jeg også en fødselsdag for pigerne.

Det var nogle af de større højdepunkter for i år, og jeg er meget spændt på, hvad 2017 bringer. Jeg skal holde nytår med min klasse i år, så det skal nok blive hyggeligt.

Rigtig godt nytår!

Xx Marie

Likes

Comments

I går stod for alvor i familiens tegn, da Mathias og jeg udfordrede min søster og forældre i spillet ’Cranium’. Holdende lød således; Mette og Mathias imod min mor og jeg. Jeg var overbevist om, at vi ville tryne Mette og Mathias. Til min overraskelse vandt de. TO GANGE endda! Jeg er et forfærdeligt konkurrencemenneske, så det var bestemt ikke sjovt. Mathias er ligesom jeg, sindssyg hoverende - så jeg måtte lide under ’opmuntrende’ ord som ’op med hovedet’ og ’det handler ikke om, at vinde men om, at have det sjovt’. I min optik, handler det altså om at vinde OG om, at have det sjovt.

Bagefter spillede vi ’Trivial Pursuit’, og der tog min mor og jeg i dén grad revanche. Jeg synes der var en smule forskel på spørgsmålene. ’’Er der 2, 3 eller 5 i et par’’ lød en af spørgsmålene på, hvorimod et andet spørgsmål lød således ’’er en rumpetroll på norsk det samme som en mummitrold, en haletudse eller en natpotte på dansk’’.

Anyways, i dag skal vi ind til København for, at bytte julegaver og kigge lidt udsalg. Jeg håber ikke der er for mange mennesker i byen, men det er der jo nok i disse juledage.

Xx Marie

Likes

Comments