Idag kom febern och svepte mig med storm. Så idag tar jag en pause.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Innan dagens sorgstund fick jag glädjas med fina vänner och andra morsor. Det är ju insidan och Barnvagnsbio! Idag hade fler mammor hittat biosalongen, vilket mycket väl kan vara tack var den film som visades: skönheten och odjuret

Filmen var väldigt mysig och bra gjort. Tycker Emma Watson gjorde sig väldigt bra som Belle. Så naturligt vacker. Odjuret var också väldigt "bra" gjort. Självklart var Ljusstaken bäst, precis som i den tecknade filmen.

Likes

Comments

Idag är det urnsättning för min mamma, som gick bort för snart 3 månader sedan. Det var hastigt, men inte direkt oväntat. Det gick bara alldeles för fort. Visst gör det ont samtidigt som det är en befrielse att hon inte längre har ont..
Det börjar märkas att mamma är borta nu. Nu när jag själv har blivit mamma och det finns 1001 frågor som jag önskar att jag kunde ställa, till min mamma. Min mamma födde 6 barn. 6 fina, perfekta barn. Från 16 åring till 45 åring födde hon barn. Förstår ni vilken stark kvinna hon var? Hon var dotter, tvillingsyster, mamma och mormor.

Min son är mitt allt och för bara ett år sedan hade jag inte en aning om att han ens var på väg. Då var jag mest bara mitt i karriären. Mer frustrerad över min mammas hjälplöshet än att se mitt behov av henne.

you never know what you got til it´s gone

Kanske tittar hon ner på mig nu och tänker precis samma sak? Allt hon missar. Chansen att få vara mormor till en liten Frank. Att få träffa yngsta barnbarnet Benjamin? Chansen att få se sin yngsta son ta studenten i år? Chansen att få barnbarnsbarn. Chansen att se alla vackra  barnbarn växa upp..

Hon hade sina anledningar till att inte orka kämpa och jag beskyller henne inte med något. Hon tog bröstcancern. Livmodercancern tog henne

Hon fattas mig.

Jag är mer lik henne än jag någonsin tidigare sett. 

Jag saknar henne.


.. och en stor del av mig önskar att hon fanns här bredvid mig just nu.


Likes

Comments

Jobba lite på morgonen innan vi far iväg på en besiktning. Vi ska kolla av tillgängligheten på en ombyggnation och Lillfisen får följa med. Febern håller sig på avstånd men snor har fått rensats ur den lilla näsan och prickarna pryder fortfarande kroppen så vi får avstå nämndmöte och möte om kommande konferens i eftermiddag. Själv nyser jag och snorar så vi är väl egentligen två om den saken.

Likes

Comments

Mitt lilla Hjärta har haft pendlande feber några dagar och igår tyckte jag att han var väldigt rödflammig. Febern hade avtagit så tänkte inte mer på det..
.. förrän jag upptäckte en vätskefylld blåsa i ljumsken. En koppa!!?
Ringde BVC. Kunde det vara en koppa!?
Fick ställa in föräldrargruppen och 3 månaders vaccinationen.
En rödflammig liten kille somnade ledsen i min famn. Ringde 1177 med tanke på att det kanske kliade? De bad mig ringa BVC igen. BVC svarade inte, och ringde inte upp så jag ringde min VC istället. Då fick vi komma in så de kunde titta på honom.
En halvtimme senare fick jag träffa en jättegullig sjuksköterska som direkt sa att det inte var en koppa.

Mitt lilla hjärta har förmodligen haft tredagarsfebern. Det är en virussjukdom och barnet har feber i tre dagar. Det kan vara hög feber men inget annat som visar att barnet är sjukt, förutom kanske lite snorig...
... när febern går ner kommer det röda utslag på kroppen och dessa håller sig kvar 2-3 dagar. Barnet är friskt när utslagen försvunnit.

Lite lättad men ändå gör hjärtat så ont när jag ser hans rödflammiga rygg och bröst. Nu hoppas jag han för må bra imorgon så vi kan ge oss ut på lite äventyr imorgon.

Den misstänkta loppan, flammiga ryggen och en tilltagen liten Fis som får kolla på Babblarna en stund

Likes

Comments

Idag, klockan 11.29 är det Vårdagjämning. Det innebär, lite förenklat att dag och natt är lika långa över nästan hela världen och vi är påväg mot ljusare tider. Egentligen är rätt förklarat att vårdagjämning då jordens syd- och nordpol exponeras precis lika mycket mot solen. Vår runda planet står dårakt upp – syd- och nordpolen står helt lodrät mot varandra i jordens omloppsbana runt solen. Under sommarhalvåret lutar annars nordpolen mot solen och sydpolen bort från solen för att sedan stå tvärtom är det under vinterhalvåret. Tidpunkten då nordpolen är som närmast solen kallas för sommarsolstånd och tidpunkten när sydpolen gör detsamma för vintersolstånd.

Sommaren ligger runt hörnet och i rabatterna står snödropparna upp för att hälsa den välkommen. Lite lustigt i och med att vi just nu, här, har stora snöflingor som faller mot marken.

För mig innebär det att långpromenaden får vänta tills snön slutar yta. Lillfis däckade iallafall innan vagnen hann plockas fram och sover nu så gott i storebrors rum istället. Jag får kickstarta dagen med lite morgonträning på mattan med crunches, benböj och burpees!

bild lånad från www.vardagjamning.nu

Likes

Comments

Liten febrig plutt somnade direkt med vaggvisan på. Febern lurar precis under ytab och ligger på 38-38,5. Han är rätt glad när han hänger med morsan men hos pappa är det gnälligt just nu. Växtperiod!? Iallafall.. Tänk vad rutiner är nyttigt. Pyjamas på, säga god natt till pappa och sen ner till sovrummet med vaggvisan spelandes. Han gör små sista ryck och sprattlandes precis innan han somnar.ä, sen sover han för natten.
.. det är så skönt när han sover men ändå är det som om jag saknar något. Något fattas mig.

För något år sedan kunde jag inte förstå hur man kunde låta Facebook flöden och Instagram bilder bara vara på sitt barn. Nu är jag där och nu förstår jag. Livet består bara av 100% fokus på det där lilla livet och när första rullningen eller första skrattet kommer är det som om en världshändelse skett och alla måste få veta det. Hur kan det viktigaste i världshistorien inte vara viktigast för alla!?

Likes

Comments

Gått 8 km promenad med sovande Lillfis i solen. Endast stannat för en fika hos min stålmormor. Hur underbart är det inte med solen!!?

Rensat min garderob på kläder och skor. Det blev tre påsar kläder och en påse med skor. Skänker till Stadsmissionen så de kommer till användning. Rätt galet att jag haft 24 i jeans! Ingen aning vad jag har nu men får på mig H&Ms 34 som jag har. De får duga ett par månader till. Lillfisens kläder måste gås igenom igen. Nu är det bara 68 som passar. Han växer och jag krymper.

Likes

Comments

Att vakna upp brevid världens största leende och två, stora ljusblå ögon stirrandes på en är magiskt. En känsla jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva, och nu ligger han där. Min lilla son. Obeskrivlig kärlek som nästan gör ont i hjärtat. Tiden går verkligen fort och snart är han inte så liten längre. Med sina 109 dagar sedan han föddes, har mitt lilla spädbarn börjat prata hejvilt på sitt språk, flörtar med alla han träffar och väl på mage dröjer det inte länge förrän han kryper iväg.

Jag önskar att jag för alltid får hålla hans hand. Gå sida vid sida med honom genom livet.

Tippar på att han har liten annan inställning om 15 år, men han kommer alltid ha den största delen av mitt hjärta och jag kommer göra det bästa jag kan för att alltid få vara en stor del av hans.Likes

Comments

Att få sträcka på benen en lördagmorgon redan klockan 08 är verkligen guld. Hade förmodligen kunnat knatar en timme till men magen knorrade så det blev hemfärd. Standard dessa dagar är att mixa ihop en shake med forevers måltidsersättning, fullproppad med nyttiga vitaminer och mineraler som kroppen behöver samt babyspenat, frusna bär, linfrön, kokosolja, loppfrö, solrosfrön, pumpafrön, mjölk..
Har jag kvarg hemma slänger jag även i lite sånt. Gott och mättande mellanmål. Extra gott med de kalla bären som gör milkshake av den, nu när solen tittar fram.

Likes

Comments