Igår lyckades jag. Vid sju gick jag ner för att testa natta Lillfis igen i sovrummet. Satt maniskt och stirrade på babywatchen. Tog bara 1 timme där nere sen sov han. I sin säng. I pyjamas. Efter lite sång mys. Själv kröp jag ner i sängen 21.30 och då sov han fortfarande.

Tidigare har jag nattat honom i soffan, och lagt han i babynestet för att sedan bära ner honom till sin säng när jag ska sova. Han har faktiskt vuxit ur babynestet nu och han är egentligen rätt tung att bära ner för en trappa, i ett babynest. Det här vore så mycket smidigare, om det lyckas! Håll tummarna att det funkar ikväll också!

Likes

Comments

Äntligen är storebror här igen och vi har självklart haft Pannkaksdagen tillsammans. Det är fullt hus och fullt bus. Själv är jag mer helt slut. Lillfis var jätteduktig på dagens möte men orkade endast en timme innan han blev så där övertrött så det kommer lite för mycket ljud ut ur honom...
.. då packade vi ihop och fick träffa nyaste kusinen en liten stund. Minns knappt att min stora kille varit så där liten??

Jag är inte så förtjust i sylt. Det blir för sött. Helst skulle jag vilja mosa bär, och äta med keso på mina pannkakor..
...men lönnsirap har jag fastnat för. Det är så gott!

Likes

Comments

Det är en knackig morsa som sitter vid datorn på morgonkvisten. Huvudet värker och ryggen känns som om den är böjd i olika vinklar. En smärta är påträngande under ena axeln... Men jag har haft en bra natt! Rutinerna börjar sitta även om det där med ATT somna första gången inte alls är roligt. Speciellt inte om brorsorna är hemma...
Min rygg är paj efter att burit omkring på det dyraste jag har. Han väger förmodligen strax över 7,5kg nu och vara nära mamma vill han helst hela tiden. Som tur är, funkar det fortfarande bra att andra bär på honom.

Idag har vi återigen endast ett mission, men ett tillräckligt stort sådant. Vi ska på möte i Stadshuset igen. Nu är det dags att börja planera en konferens om Tillgänglighet, där våra skandinaviska grannar bjuds in, i månadsskiftet maj/juni. Får hoppas Lillfis finner det lika intressant som jag gör men det bästa är att vart jag än går, går han och vill någon att jag kommer på möte så kommer min lilla assistent med mig. (anm. jag är nog mer hans assitent)

Bild lånad från Funk i 4D, som kommer till Västerås 8-9 mars.

"Vi tänker skapa Sveriges mest tillgängliga teaterföreställning, av, med och för personer med funktionsnedsättning. Vi vill belysa att funktionshindren skapas av omgivningen och tillgängligheten i miljön vi befinner oss i. Att ha tex en hörselskada, synskada eller sitta i rullstol är egentligen inte så krångligt om allt bara vore tillgängligt. Vi vill visa att väldigt mycket som funktionshindrar går att lösa med enkla medel, där vi arbetar för och med både fysisk- och psykisk funktionsnedsättning"

Läs mer på deras hemsida http://www.funki4d.se/

Likes

Comments

Det stod mellan av ploga mig fram med vagnen till busshållsplatsen eller ta bilen och betala dyra pengar för en parkeringsplats några timmar. Tog det senare alternativet.. halka omkring med en vagn i snökaoset kändes inte tryggt. En bebis som gillar att sova i bilen känns tryggare.

Stormöte med jobbet för sammanslagning med en annan förvaltning. Min Lillfis skötte sig galant. Tråkigt med stormöte där ingen sa något och funderingarna kring varför alla var bortvända från honom. När mötet avslutades och alla kom för att säga hej, sken han upp som en sol. Träffade kollegorna i fikarummet en stund och satt ner för att skvallra lite. Glad bebis blev trött bebis som sov sig genom en shoppingtimme, vilket gjorde att han sen äntligen var vaken och fick träffa en kär vän till mig över lunch på Redfellas.

Det där med att äta när du har en bebis i knäet är överkurs. Däremot att äta med sugrör är guld!

Smoothies från Redfellas är grymt goda!

Likes

Comments

Som helammande mamma är jag helt galet hungrig på morgonen. Det inget stopp och trots att jag äter 40g (1,5dl) fiberhavregryn (gröt), ett ägg där i och en massa hallon samt två koppar kaffe så går det endast 10min tills det känns som jag har ett stort hål i magen. Min förbränning är på max.

Känslan av att inte ätit på flera dagar kanske inte är så konstig. Ammar ca 22, 00, 02 och sist 05. Rätt rutinmässigt just nu faktisk. Det sägs att det går åt ganska mycket energi för kroppen när man ammar, ca 585kcal/dygn. Inte så konstigt att jag är så hungrig på morgonen med andra ord.

Jag ska försöka amma tills Lillfis är 6 månader - till maj alltså men han är redan så stark i käftarna och tänderna är ju på gång så vi får se. Han blir idag 12 veckor och får börja med smakportioner först vid 4 månader...
... jag ska härda ut!

Kroppen min har dock tappat rätt mycket muskler. Ingen rumpa kvar och benen är smala, magen tillbaka i sitt ursprungsskick. Lite rädd att bli en sticka igen men hoppas nu i mars komma igång ordentligt på Friskis!

Idag väntas en heldag på stan med min lilla älskling. Möte, myslunch och läkarbesök..

Likes

Comments

Min Lillfis bestämde sig självklart för sovmorgon när det stundande bankmöte kl.08.00. Som tur var, vaknade bebis 06.45 och var helt tillfreds med att åka bil 07.30.
En glad, vaken kille genom hela mötet och somnade gott efter en slurk mat. Tänk så enkelt det kan gå ibland.

Det blev ju däremot bara en powernap så jag svängde förbi min älskade stålmormor på hemvägen. En fika med hembakat och en kopp dunderkaffe gjorde susen.

Att själv ha ordnat med pension, livförsäkring och sparande åt min Lillfis idag för att sedan se honom tillsammans med henne värmer hjärtat och får en att stanna upp en stund. Hon, 87år ung och han 12 veckor gammal. Livet är fantastiskt och vi har så många möjligheter bara vi tar tillvara på dem.

Likes

Comments

Det blev verkligen en mysdag med brorsorna. Tog IKEA. Helt klart det bästa alternativet. Ute i god tid dessutom så det var rätt lugnt. En sväng först och sen vidare för lite mat. Jag har sagt det förr och säger det igen. Tack IKEA för er mat! Så enkelt, många alternativ och plånboken går det inte hål på direkt. Medan storebror åt köttbullar med pommes, testade jag pulled salmon på smörgås. Den var god! Hade en snäll bbq-smak. Tog en sidesallad också för att fylla ut. Själva smörgåsen var inte särkilt mättande ensam.

Mötte upp kusinerna dessutom så barnen lekte och vi fick prata, bebismysa och bara vara.

Nu har jag två trötta, nöjda grabbar och jag själv är en trött men lycklig morsa. Överlevde en stängningsdag!

Likes

Comments

Sitter som va ligg och filosoferar medan min Lillfis sover så gott. Den här gången är det lite annorlunda. Nu sover två grabbar gött bredvid varann. Storebror. Och lillebror.
Det är stängningsdag på förskolan så storebror får hänga med oss. Vi har inget direkt planerat så om ni har tips, för hur man underhåller en 5åring och en snart 12 veckors, välkommen att dela! Förmiddagen fylls lätt av filmmys men sen måste vi aktiveras. Vi har ett litet mission men sen? Funderar på Leos lekland men det gör säkert resten av staden också. Kanske Ikea? Det är ju det här jäkla RS-viruset att ha i bakhuvet också..

Vi har ett litet mission att göra först. Det här är min mammas hund. Målade av henne för 2 år sedan och gav till henne. Nu har jag hjälpt min pappa att rama in den så det blir en sväng ut till huset där jag växte upp.

Det är en målning i akryl av Saga. Hon blir 12 år i år, och är en blandning mellan Schäfer och Sibirien Huskey.

Likes

Comments

Så sugen på en promenad på kvällskvisten men orkade inte släpa ur vagnen ur bilen, men så kom jag på den smarta idén att ta min Lillfis i bärselet. Han har ju gått över 7kilos gränsen och slipper infantdelen i vårt Tula bärsele.

På med overallen, mössan, sockorna och iväg fick vi! Efter 40min vaknade han men verkade tycka världen var rätt intressant och höll sig lugn hela vägen hem. Stora killen!

Måste säga att det var rätt tungt att knata 4,5km med en 7,5kg pojk på magen. Dags att träna upp oss så vi kommer ut i skogarna till våren!

Likes

Comments

De lyckas igen! Så mycket bättre smak än Marabous försök. Kanske var det för att marabou försökte med fudge och fazer kör på den mer knäckiga varianten? Dessutom har de mer sälta. Jag älskar denna!

Likes

Comments