Hopplöst med hagel varvat med solsken. En promenad har varit omöjligt men däremot en barnvagnsbio helt förträffligt. Guardians of the galaxy har premiär idag och den fick vi se. Lillfis var vaken genom nästan hela filmen men lekte så fint i sin vagn. Älskade lilla prins. Finns ingen så fin som du. Tack för att du gav mamma själavård idag. Guld värt!

Kroppen mår bättre men bröstet är ömt fortfarande. Inte rött som igår men ömt. Väl hemma blir det till att försöka unna sig soffan och inte gå bananas med allt som egentligen behövs göras hemma. Risken är rätt stor att den här lilla mannen kommer vara vaken i natt också med tanke på hur han tar sina powernaps på dagen nu förtiden.. det kanske ordnar upp sig snart. Det är väl bara ännu en fas..

Filmen kan varmt rekommenderas, speciellt för er som gillade första. En del skönt kändes lite to much ibland men under stora hela är figurerna lika underbart coola. Speciellt lilla baby Groot. Given favorit

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

En svettig natt där febertoppar avlöstes av sömnlöshet eftersom Lillfis vägrade sova i sin säng utan bara villle vara hos mamma. Jag kan ha haft min värsta natt hittills.. Vid 04 tog kärleken äntligen över och gick upp. Tror jag fick sova ungefär 1,5timme innan jag kunde stå på benen igen.

Planen var en promenad ner på stan för barnvagnsbio. Vi får se om jag pallar.. mår betydligt mycket bättre än igår men känner mig slutkörd. Promenad med frisk luft lockar så kryper ner under filten och sluter ögonen en stund till med en snusandet Lillfis bredvid mig.

Likes

Comments

Fullspäckad dag tills jag stöp på målsnöret. Vi har varit på äventyr från 09.30 till 18.00 sen började jag frysa, få ont i hela kroppen och ena bröstet. Mjölkstockning!?
Har varit lite öm då min Lillfis har sin vassa tand så trodde jag det var den men nu undrar jag. Tempen ligger på 38,5 från min normaltemp som är 36.0 så något är det. Självklart googlar jag och detta får jag upp från 1177:
- En eller flera knölar eller förhårdnader i bröstet.
- Svullet bröst.
- Ett avgränsat område på bröstet som gör ont eller är ömt.
- Det gör ont att amma.
- Bröstet blir rött och varmt.
- Feber, ibland med frossa.
- Ont i musklerna och ont i huvudet.

-Sprickor eller sår på bröstvårtan. Dessa kan vara nya eller ha funnits sedan tidigare.
- Bröstvårtan är klämd eller snedsugen efter amning.
- Små vita prickar på bröstvårtan.

Besvären kommer vanligtvis plötsligt och ofta bara i det ena bröstet.

Det jag gjort nu är pumpat ur och värmer mig. Tagit lite smärtstillande och feberdämpande. Jobbigast är helt klart smärtan i varje muskel. Jag är inte gjord för att vara sjuk. Punkt.

Eftersom vi har gått från att amma varje timme till bara fem gånger Om dagen så är det klart brösten inte hänger med. Och Jag ska inte klaga. Har haft 5 bra månader. Tänker positivt;
jag hade kunna haft det värre.

Likes

Comments

Lyssnar på P4 där det i en undersökning framkommit att människor idag är rädda för att:
-terroristdåd
-naturkatastrofer
-epidemier

Vad är du mest rädd för?

Av de ovanstående råder det inga tvekan om att jag är mest rädd för att en skenande lastbil ska komma mot mig med barnvagnen på en trång gata. Att inte hinna undan. Det har fastnat på näthinnan just fet scenariot utan att det ens inträffat. Jag är rädd för att spänna fast min son. Tänk om jag inte får upp honom i tid? Det är inte mitt liv jag är rädd om. Det är hans.

Bryter virus ut, är jag övertygad om att vi kommer klara oss. Han och jag tillsammans. I Sverige är det närmaste naturkatastrofer vi kommer en storm. Utomlands skrämmer jordbävning eller tsunami så klart men det känns minst sannolikt.

När allt kommer till kritan är jag mest av allt för att förlora min son. Och tvingas leva i en värld utan honom.

Likes

Comments

Godmorgon! Så var det dags för en ny vecka, nya tag. Solen skiner men inte riktigt jag. Snoret är som cement i näsan att vara mamma på det blir slitsamt. Jag känner mig som ett vrak. En viss kille pratade och hade skoj mellan 02-03 dessutom mellan de vanliga 3 väckningarna. Visst är det underbart...
... men sen när man möts av en kille som ler stort och bara vill kramas på morgonen, så är den långa natten som bortblåst. Även om snoret kvarstår.

Här hemma har grabbarna åkt till dagis, jobb och skola medan vi planerar veckan som kommer. Nu när min Lillfis är så mycket mer medveten så är det dags att utforska öppna förskolan men när jag tittar i kalendern så är jag visst rätt uppbokad:

Måndag: möte, styrelsemöte
Tisdag: möte, miljö- och konsumentnämnd, Ikea köksplanering, landstingskandidat?
Onsdag: öppna förskolan, barnvagnsbio, gym (?)
Torsdag: BVC, babysim, besikta bilen
Fredag: öppna förskolan, möte, gym (?)
Lördag: middag med vänner
Söndag: Valborg

Önskar att jag kunde få in mer gymtillfällen men det där med att vara ledig som nybliven mamma är bullshit. Varje sekund är det full fokus på att bebis, och att allt som har med bebis blir prioritet ett. Att avsätta tid själv för att andas en stund blir är svårare därav blir de värdefulla luncherna med sällskap så viktiga, för då får jag andas. Jag vill egentligen fortfarande så mycket mer så planerar, jobbar, tränar, målar..
... när jag dessutom känner att förkylningen omfamnar mig blir jag bitter. Jag har varken tid eller vilja att vara sjuk mitt i allt.

Så jag hoppar det. Deal?

Likes

Comments

Det är så stort! Han satt somnennkung där i kundvagnen och var riktigt nöjd själv över att få vara med utan att behöva sitta i maxi cosin. Svårt att hålla leendet borta när min lilla son har blivit så stor. Ofattbart att ens tänka tanken. Min son. Älskade unge.

Ja, mamma har klätt honom och ja, jag vet art jag är långt ifrån en trendig morsa 😂

Likes

Comments

Alla barn nattade och kvar sitter vi uppe en stund pratandes om allt mellan himmel och jord. Den där kvalitetstiden som är så viktig. Tiden att få vara vuxen. Få vara vi. Värdefull.

Kalasdag hos älskade familjen och Babyshower för en underbar vän. Lilleman hos pappa gjorde att tiden inte blev som jag önskat men hoppas snart få mer tid med brudarna. Älskar mitt familjeliv men värdesätter mina vänner. Ni är guld värda.
Barnen har lekt ute hela dagen så nattningen gick som smort. Nattningen för oss kommer också gå galant.

En underbar dag. En kalasdag. En bättre dag.

Likes

Comments

Idag har vi också besökt jobbet. Skillnaden idag var att vi promenerade hemifrån ner på stan. Tog bara 1 timme och 45 min ä. Riktigt skönt i vårsolen. Hälsat på kollegor och gått på möte om en konferens beträffande tillgängligheten i vår stad. Planering är verkligen ao för att det ska bli bra och vi är kloka huvuden från olika bakgrunden. Lillfisen blev så glad av alla roliga människor men blev självklart trött lagom till mötet förstås. Lite gnäll och en power nap gjorde susen. Jag tror att om de tidigt vänjer sig med att vara med överallt, så blir fet inga konstigheter sen.

En bättre lunch fick avrunda en heldag med fart och fläkt. Fredagsmys med guldkant.

Likes

Comments

Trots en sämre natt utan sömn åkte vi iväg på ett roligt möte imorse. Sista minuten eftersom Lillfis kände för att ta en power nap. Vi åkte iväg på projekteringsmöte för det nya badhuset.

Vårt lilla charmtroll skötte sig exempariskt. Satt i sin vagn, lyssnade intressant medan mamma fick vara med och gnugga geniknölarna en stund. Jag ångrade inte att jag åkte! Projektgruppen är ett härligt gäng med duktiga människor och jag är stolt över att få ha ett finger med i spelet.

Jag brinner verkligen för detta. Att få vara med och planera byggnader som kommer vara en sån stor tillgång för så många människor. Där de kan lära sig simma, simträna, spela vattenpolo, leka, tävla.. ett badhus som det inte spelar någon roll ifall du har nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga, vilket språk du talar, hur du ser ut eller vilket kön du tillhör. När vi tänker till och bygger tillgängligt för alla. Då ska det vara för alla.

Likes

Comments

Ännu en vardag går till ända och idag har vi minsann lämnat in bilen på reparation och gått från bilfirman och tillbaka! Bara tre km enkel väg ungefär men ändå. Nöjd tjej lyckades någorlunda pricka sovtiderna.

Hur mycket ska han sova egentligen?
Sover nu från 19-22,
sover sen efter käk till 00-01,
sen igen vid 03-04...
Vaknar vid 06 och somnar igen 08. Vaknar igen vid 09 och somnar igen vid 11. Nu oftast powernap och mellan 15-17 sover han ordentligt för att somna igen vid 19...

Han är otroligt aktiv där mellan så jag förstår att han är slut. Nu har han fötterna precis överallt och ingenstans. Fantastiska uppfinningar tycker han. Käkar inte heller så ofta nu och somnar de första gångerna av sig själv.

Svårt att veta vad som är rätt och fel. De kommer inte med manualer och alla är olika. Lär mig allt eftersom vart spakarna sitter på min son allafall

Likes

Comments