Det blev en annorlunda midsommar men med guldkant. Eftersom Lillfis har haft det riktigt tufft med tandsprickning, eksem och allt vad som det innebär med snart sju månaders ålder, bestämde jag mig igår för att inte följa med och segla denna midsommar. Prognosen var regn och tanken på att vara instängd på en båt 42 timmar med en frustrerad snart sju månaders kändes inte alls lockande. Min sömn, som varit obefintlig de senaste veckorna var inte heller lockande att försöka sig på i en bädd på 80cm med en snart sju månaders vid sin sida. Jag och Lillfis stannade hemma och pappa seglade iväg till Kedjeön.

Istället har vi tagit en härlig längre promenad längst vår fina hamn. Det byggs äntligen så otroligt mycket i vår stad och hamnen är ett av områdena som verkligen växer.

Målet med 1000 bostäder per år ser ut att ro i-land denna gång. Problemet är att det byggs dyrt och det blir dyrt, och det blir dyra hyror vilket gör att de nya bostäderna vänder sig till specifika grupper. Jag vet att det går att bygga billigare men bibehålla kvaliteten. Främst gäller bara att planera rätt från början och att det rådet samförstånd mellan byggherrar och övriga inblandade.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Somnade rätt snabbt igår efter att popcornen tig slut. Filmen var ok men tydligen inte mer än så. Får kolla fortsättningen nu på morgonkvisten.

Testade ICAs fruarna bärmix till gröten idag. Inte Lillfis, han katrinplommon som vanligt. Min förhoppning om en fräsch bärblandning fylld av antioxidanter och c-vitamin sket sig rätt rejält. Havtorn och gojibär är vare sig friska eller söta i smaken utan beska. Smakade helt ärligt talat äckligt! Plockade ut dem tillslut....
De åker i smoothies istället!

Likes

Comments

En sån där underbar dag med konstant gråt och mamma lämna mig inte en enda sekund gnäll. Fler tänder som kommer och en ny fas på det. Den här gången stämmer Hell week minsann. Jag är helt slut, och tydligen han också. Att vara mamma är fantastiskt, nästan jämnt.

Jag är solokvist idag så nu slänger jag mig i soffan, med popcorn och en film. Nya skräckisen Rings idag. Knappt så jag vill sätta på filmen. Så sjukt tyst här hemma. Det knäpper och knakar, precis som ett gammalt hys ska göra.. men det är så tyst. J

Likes

Comments

Tror inte ni förstår känslan av att få ta vatten ur kranen i nya köket, och använda nya micron för att göra gröt till sig själv och sonen. Orealistiskt! Det gick så smidigt och så lätt i jämförelse med de senaste veckorna. Känns som jag lever igen. Den där strimman av ljus i tunneln ser betydligt mycket klarare ut nu!

Efter frukost och mys leker Lillfis på golvet. Nyhetsmorgon på, jobbdatorn i knäet och kaffekoppen nära. Nu sätter vi fart på dagen!

Likes

Comments

I några dagar har min Lillfis varit grinig, mammig och inte kunnat sova ordentligt. Jag tog förgivet att det var värmen eller eksemen han har. Igår, efter att kommit hem från ett försök med öppna förskolan och mathandnling som gick åt skogen upptäckte jag något. Ännu ett riskorn har poppat fram. I munnen alltså. En ny tand! Första tanden kom redan när han var 4 månader med den andra strax därefter. Det här är tredje tanden på min lilla prins och denna gång en av de övre tänderna. Inte främre utan mer hörntand tror jag? Eller de kanske flyttar sig närmre varann sen, vad vet jag. Den sitter där iallafall och är vass som satan. Förstår att han haft ont och varit gnällig men nu är den här och han är lite gladare. Tills nästa tand bryter igenom förstås..

Ja, han är lite före och har nu tre tänder som 6 månader och 22 dagar. Bästa är dock att han inte längre bit utan faktisk vill pussa på mamma mest hela tiden. Kanske mer smaka och äta upp men jag låtsas som om han bara vill pussas..

Likes

Comments

Jag önskar jag kunde visa en bild på köket, men ni får hålla er till tåls. Nu har vi alla lådor och skåpluckor på plats, rinnande vatten och fungerande diskmaskin. No more toiletdishes! Huset är tömt på kartonger och jag kan äntligen se mitt golv igen. Lillfis kan återigen go banana i sin gåstol. Lycka!

Likes

Comments

Har fått möjligheten att, via Smartson testa #plantiyogoat till mellis! En vegan, mjölk- och laktosfri yoghurt. Jag valde naturell smak och satt igår ute i solen och mumsade.

Gillade verkligen konsistensen, krämig och likt en pudding kändes den. Smaken, väldigt havre eller grisaktig är nog mest en vana att få in. Den finns i vanilj också, vilken jag kan tänka mig äta till sommarens pajer, istället för vaniljsås.

Likes

Comments

När tiden är kommen som Lillfis inte längre är kvar på det stället jag lämnar han på... så minns jag med skräckblandad förtjusning hur rädd jag var att lämna honom 5 sekunder i sitt babynest när han var nyfödd...

Att dessutom försöka bygga ett nytt kök och ha kaos i sin vardag med en liten som precis lärt sig resa sig själv mot möbler. Jag förstår varför föräldrar får gråa hår i förtid.

Likes

Comments

Sakta men säkert växer köket fram. Det kommer bli så bra, men jisses va tid det tar! Mycket att skruva och så mycket mer förarbete ön bara rivning.. ja, jag har faktiskt också hjälpt till och inte "bara" varit mamma. Jag har skruvat skåpstommar minsann. När Lillfis sov för natten.
Idag har han varit full fart. Skratt och krypförsök. Sovit endast några få power naps...

Kanske nu han slår till och sover hela natten!?

Kaos fortfarande men ni ser! Det tar sig!

Vi har haft fina vänner här idag som sällskap och hjälp genom kaoset. Jag kanske tjatar om kaoset. Det är ett kaos. Jag är så glad att vi väntade två år innan vi började renovera. Man måste landa först. Då överlever man. Helt klart!

Likes

Comments

Här lever jag. I kaoset. Nu med vatten.
Men hittar ingenting och frukosten tog mig säkert 15 min att göra, mot vanligtvis 5 min. Jag är inte särkilt trevlig när jag är hungrig så förstår att kärleken inte kommer upp förrän jag fått i mig frukost.

Idag ska köket bli klart. Jag tippar mer på att det är klart imorgon kväll. Utan passbitar och andra finlir förstås..

Idag väntas 2 års kalas och förhoppningsvis en långpromenad för denna slitna morsa.

Likes

Comments