Vi har tydligen haft en sån där dag då det inte ska sovas, utan mest bara äta och leka hela tiden. Långpromenaden bestod av 40min sömn för Lillfis och 40 min lugn och ro för mig. Det är inte det at han skriker men han vill ha uppmärksamhet och vara nära hela tiden. När tröttheten slog över vägrade han nappen, pch ville bara ha tutte..

Till slut blev det till att ta bilen till Mio och Maxi mest bara för att han skulle sova och jag slippa den ökända buffningsarmen (se Solsidan)

Trots att det ibland kan kännas rätt hjälplöst att vara hemma med en bebis som alltid finns där klängandes på sidan eller snuttandes på tuttarna. Fastän tillvaron inte är så glamour just för tillfället så behövs bara det där lilla leendet för att allt ska vara värt det igen.

Likes

Comments

Frukost nummer två blir till ätas på golvet, vid babygymmet. Inga konstigheter. Viktigast i världen är att hålla den lilla människan nöjd. Livet som förälder.

Likes

Comments

Jag kraschade med tårar i natt. När mitt barn vaknade av hungern, och jag erbjöd honom den utpumpade mjölken bara spottade han och fräste. Det där som skulle gå så smidigt, gick inte alls. Allt jag önskade var bara lite mer sömn.. istället fick jag erbjuda bröstet igen.
Trött och ledsen tänkte jag att det fick bära eller brista. Nu kunde han väl iallafall sova i sin säng åtminstone. Och tänka sig! Han har sovit hela natten, utan nå problem i sin egen säng!
Käkat 2 gånger bara och sover där än.

Och jag, jag har bara behövt stilla min mammahunger med en första frukost nu och vet ni vad? Nu kan jag somna om igen!

Likes

Comments

Som mamma förändras livet. Inget kommer någonsin bli exakt som förrut. Mitt fara och flänga liv är ett minne blott. Det som är viktigt är inte detsamma längre. Han är viktigast.
Jag kan se mig själv i spegeln och tänka:
- jag är så vacker som jag är, men sen andra stunden vill jag färga håret, tatuera mig, göra ansiktsbehandling, fixa naglarna, träna på gymmet..
.. tills jag möts av det där leendet som smälter mitt hjärta. Då kan min degiga mage, ofixade hår, trasiga naglar och bleka hy få vara och jag känner mig ändå helt nöjd med mig själv. Jag är vacker som jag är.

Jag är viktigast för han, hur jag än ser ut och han är det viktigaste för mig.

Likes

Comments

Sedan vi kom hem från sjukhuset har Lillfisen ratat nappen och velat endast ha tröst av bröstet. Hostan har dessutom gjort att han endast ätit korta stunder och snabbt velat ha mer. Mat minst en gång i timmar tär på såväl mammasjälen och mammakroppen. Brösten är ömma av all snuttning och produktionen är inställd på max ger konstant ömma och fyllda bröst.

Igår tog vi steget och köpte en bröstpump! Det kan lätt ha varit bästa köpet någonsin. Vilken befrielse att få tömma brösten. Kan varmt rekommendera Medela harmony. Nu hoppas jag på en nöjdare bebis och en lättare kropp!

Likes

Comments

Jodå, jag lyckades ta en lugn dag. Typ.
Långpromenad blev det förstås och så gjorde jag lite magövningar medan Lillfisen sov i vagnen, men sen vilade jag igen. En liten stund.

Det känns ju väldigt konstigt att bara hänga här hemma. När är det dags att börja hänga på öppna förskolan? När jag slutar med att helamma? Finns det nån åldergräns? Kan man komma ensam?

Aktiverade mig lite igen. Lagade tacos till resten av familjen med min lilla gangster i bärselet. Tänk vilken utveckling på bara 6 veckor. Styrkan i nacken är otrolig, och han ler (mest mot sina stjärnor) så man blir aldelles varm inombords. Jollret är på gång och snart känns det som om han ska springa ifrån oss.
Kärleken kom hem med ett babygym idag. Nu ska det övas! Min lilla kille kommer gå på gymmet före mig ;)

Likes

Comments

Att vara mamma är ett tuffare jobb än jag någonsin trodde. Sömnbrist, näringsbrist, ömma tuttar och svidande ögon. Håret har alltid kräkor intorkade, kläderna fläckar av bröstmjölk, kräkor vilket gör att så här 6 veckor efter att en ny verklighet tog form tar Jag en sån där dag. En sån där dag när OnePiecen får stanna länge på kroppen, håret får vara kvar i två slitna flätor från igår och dagen får bli som den blir.

Likes

Comments

Här hemma har vi något vi alla älskar, och torsdagarna är heliga vare sig det är barnvecka eller inte. Vi rör inte :
--> Pannkaksdagen!

Kärleken min står för pannkakorna. De blir gudomliga! Förmodligen är det vaniljpulvret han tillsätter och de kanske inte är de nyttigaste pannkakorna men godast!

Vill man ha torsdagar nyttiga men inte släppa Pannkaksdagen har jag ett magiskt recept. Men det tar vi någon annan dag.

Idag tänker jag njuta av mina onyttiga pannkakor en liten stund till.

Likes

Comments

För att förskingra tankarna slängde jag ihop en egen müsli pepprad med ingefära, kanel och kardemumma. En blandning av fiberhavregryn, bovete, rågkross, linfrön, solrosfrön och pumpakärnor. Honung, vatten och olja för att binda ihop det. In i ugnen på 175grader, ca 30 min. Rör om då och då så det inte bränns.

Lätt som en plätt!

Likes

Comments

Har ni missat att det är snöstorm ute? Vi här i Västmanland kan nog egentligen inte kalla det för storm utan mer "kraftig blåst där det ur snöflingor åt alla möjliga håll". Det missade oss helt enkelt.

Den kraftiga blåsten missade oss också. Asså, mig och Lillfis. Vi tog den vanliga, dagliga promenaden på 45min och i vissa väderstreck hade nog vinden tagit vagnen om jag inte hållt i. Väl innanför dörren här hemma kom snön.

Imorgon ska vi ut på äventyr, jag och min krigare. Osäker på om vi tar min insnöade silverpil eller bussen.

Helst bil med tanke på all smittorisk som finns på en buss, men hellre buss än bil ifall min lilla son blir kinkig, får hostattack eller liknande.. ska sova på saken på får vi se. Jag måste åka iallafall. Hoppas stormen fortsätter hålla sig borta.

Likes

Comments