Hemma, nerkrupen under filten i soffan. Har tagit hand om mig själv med ett varmt bad, med den underbara, vårdande badoljan och badsaltet som jag fick från Babyshowern från Rituals och serien Tiny Rituals Mom's. Badsaltet innehåller rent magnesium som får musklerna att slappna av. Hade nästan kunnat somna där inne..

Tiny Rituals-produkter hjälper även The Tiny Miracles-stiftelsen i Indien att ge barn, stora som små, att få en bättre start I livet. De donerar 10% av alla Tiny Rituals-köp till välgörenhetsorganisationen Tiny Miracles, så det känns ännu bättre att njuta av badet.

Jag har nu en väldigt livlig kille i magen. Han sparkar på benen och drar med armarna under naveln. Jag hoppas jag aldrig glömmer den här känslan. Känslan av att jag har ett barn i magen... som jag har en obeskrivlig kontakt med. Ett band redan nu...

Han njöt nog också av värmen i badet. Mitt lilla hjärta ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag må vara rutinmänniska, som alltid vill ha samma sak, om och om igen..
.. som mina mellismackor. Gjorda av kärlek, underbart goda där kollegorna suktar efter.. asså de ser väl inte mycket ut för världen och hemligheten är -

Riven pepparrot!

Det gör helheten, och mina mellismackor extra goda. Sen att jag nu är proppmätt och knappt kan sitta på stolen är ju en helt annan sak..

Likes

Comments

Kan ni förstå att jag är gravid i 9:onde månaden nu? Det är sista veckorna kvar innan förlossning och i morse kom jag på mig själv att det först är när jag ser mig i spegeln som jag inser att magen är kvar där. Som en boll, instoppad under tröjan. I morse kände jag mig inte gravid.. Visst är jag rundare om kinderna, höfterna och armarna men kulan.. den är ju bara så fin! Förstår nu, hur alla menar, som säger att jag kommer sakna den. Även sprattlet i magen, när han istället sprattlar utanför kroppen. Min lilla groda.

Mående

Illamåendet från förra veckan har gett med sig, men plats och sug för mat har jag inte. Fick jag bestämma, skulle jag leva på fil och müsli just nu. I söndags vaknade jag därimot upp med världens halsbränna, som har hållt i sig hela början av veckan. I natt, slapp jag det.
Jag känner hur hormonerna förändrats, tuttarna värker och en mensliknande, molande värk kommer i samband med sammandragningarna nu. De är helt oregelbundna och håller inte i sig en minut ens så ingen bebis som tänker titta ut denna veckan - tror jag iallafall.
Fötterna har svullnat ganska rejält och ringarna, på fingrarna har jag tagit bort. De känns som prinskorvar av och till, så bättre att ta det säkra, före det osäkra.

LIllfisen

Svårt att förstå, att han är nästan en halv meter lång (ca 45 cm) och väger runt 2,5 kg. Inte konstigt att kulan är så hård. Han fyller ju ut hela nu! Han har sina rutiner. Vaknar runt 06.30, i bilen på väg till jobbet. Sen buffar han på mig fram till fikat, och sover en stund till därpå. VId lunch och efter är han som vildast, samt under eventuella träningspass säger han hej. Kvällarna, vid 20-21 så går han igång igen, beroende på när jag somnar. Sen märker jag faktiskt inte av honom direkt förrän jag vaknar på morgonkvisten. En buff eller två har jag fått när jag vänt mig eller tagit en kisspaus på natten. Jag tror att han fortfarande ligger med huvudet ner och stjärten upp. Känner hans små händer nedåt kroppen och fötter, hälar och knän drar på högersidan. Hickar av och till, leker med navelsträngen och jag tror mig känna att han suger på tummen ibland.

Träning

I lördags körde jag mitt sista Body Pump pass. Det var fortfarande kul men jag känner att magen gör att jag inte längre kommer åt de muskelgrupper jag ska komma åt, så bättre att helt enkelt köra själv på gymmet. Där jag känner min kropp, varje rörelse, varje steg. Fokus överkropp, då jag inte vill förstöra mina ligament de sista veckorna. Det kommer trots allt, en tid efter förlossning också.
Cardio - 20 min cykel varje dag på gymmet, annars promenerar jag när vädret tillåter. Har inga kläder som passar så snor åt mig Kärlekens jacka, när han inte tittar.

Tankar

Jag är redo. Känner mig faktiskt helt redo nu. Visst har jag 1000 tankar på hur livet kommer se ut efter, men nu har skräcken lagt sig och jag omfamnar spänningen. Utmaningen. Livet. Allt är klart nu, så han får komma när som helst.
Hormonerna har ju vänt igen och känslan är återigen likt de 12 första veckorna (förutom kulan förstås)
För envis för att inse någonting annat så skulle jag

---

Något jag måste lova mig själv är att alltid, alltid se efter mig själv. Om inte jag mår bra, hur ska Lillfis må bra? Jag ska sätta oss i främsta rum. Vårt välmående. Innan resten av familjen. Innan jobb. Pengar är en världslig sak, och jag kommer bli tvungen att leva på 10 000:- mindre i månaden, än vad jag är van vid. Men jag klarar mig. Vi klarar oss.

Jag tar en dag i taget. Försöker påminna mig själv om att vila. Inte stressa.
Han kan komma idag. Imorgon. OM 4 veckor. Eller om 6 veckor.

Livet. Det som gör det värt att leva.

Likes

Comments

Den är ändå så viktig. Även om jag inte vet hur min vardag som mamma kommer se ut, där den första tiden kommer innebära läckage ur alla möjliga hål på kroppen, enorma tuttar och hormoner som sprutar åt alla möjliga håll så ser jag en horisont; en plan. Vart mitt liv är om ett år, som en vision med delmål längst vägen. Jag har alltid funkat bäst med siktet inställt på mål och det är nog inget som kommer förändras hos mig, för att jag blir mamma.

Kvällskursen var så givande idag. Tusen tankar som snurrar om allt mellan himmel och jord men jag har ett lugn nu ändå.

Ett bestämt lugnt.
Inget, eller ingen stoppar mig nu.

Likes

Comments

Ja, det är en sån dag idag igen. Fullproppad till max för en fullproppad tjej. Har workshop med nämnden idag, med många intressanta ämnen om härledda till alla våra miljömål. Vad är prio? Kemikalier, konsumentfrågor eller dagvattenhanteringen? Allt går egentligen hand i hand och jag anser att vi måste fokusera på att vår stad växer, vi har i stort sett bara förorenade ställen kvar att bygga på för att upprätthålla visionen "bygg staden inåt" vilket innebär att en tidig samverkan måste ske mellan alla förvaltningar i staden så att byggandet går framåt i en bättre takt än den gör idag. Pratar vi inte med varann, stannar alla beslut upp.. byggandet stannar upp.. vilket resulterar i att bostadsbristen ökar.. ja du förstår.

Nu har vi tagit oss till lunch och jag passar på att äta medan mejl gås igenom. Workshopen fortsätter strax, med nämndmöte i eftermiddag och kvällskurs därefter.
Snart, snart är det slut på mitt hattande så här, och jag får istället fokusera på mitt lilla hjärta.

Likes

Comments

Idag kom jag till insikt. Prioritera mera.
Att inse fakta och inte ödsla energi mer på det. Fokusera här och nu, ingen annanstans.

Så nu har jag tänkt om. Fokuserar på rätt saker, och sätter mig själv i första rum. Iallafall tills min Lilleman är här.

Hann bara skissa på dagens uppgift. Vi ska måla människor, abstract, och inte i detalj utan mer defust..
... ser ni hur jag tänker? Ni får helt enkelt se den växa fram. Mycket kommer hända nästa gång. Jag har en plan..
.. och tyvärr är nog detta något jag aldrig kommer göra, men får dela minnen men många vackra människor ändå.

Likes

Comments

Veckan är igång och det väntas workshops, barnmorskebesök, oljemålning, kvällskurs och sista pysslet hemma innan jag tänker gå in i min bubbla. Till helgen är det konferens i Örebro också med Moderaterna med landsbygdspolitik men det känns med skoj!

Nytt uppdrag på oljemålningen idag. Vi har allltid tre tillfällen på varje uppgift. Ikväll ska jag börja med att måla människor.. abstract.. enkelt?

Likes

Comments

Det har varit storkok på gång sedan vi kom hem. Två kilo kyckling från frusen fick bli kycklingwok med kokosmjölk och Jasminris. Tillsatte sweet chilisås och citronpeppar och lite soja.

Nu har vi så det räcker för början av veckan, innan lönen trillar in på kontot och vi kan storhandla igen. Mat är fortfarande ingen höjdpunkt i mitt liv, men ett måste då jag försörjer min inneboende ett tag till.

Efter middagen, passar jag på att krypa ner i sängen, så här extra tidigt. Skönt att vara få somna in, om jag vill. Att vila är inte min starka sida, men jag måste lära mig. Att inte vara utvilad när det väl är dags för förlossning är dumt. Bara för att jag säger "ska bara..."

Likes

Comments

Ett mysigt kalas hos min älskade storebror, vars yngsta son fyllde 4år. Grabbarna busade järnet, medan vi satt och pratade i ett par timmar efter att alla gått. Precis som det ska vara. Du väljer inte din familj men jag är lyckligt lottad som har så fina syskon. Fyra bröder och en syster.

Nu är vi hemma och på spisen puttrar en blivande kycklingwok där kokosmjölk ska tillsättas och bli söndagsmiddag samt middag för resten av veckan..

Likes

Comments

Som varje söndag har vi städdag här hemma. Det är rätt skönt att få ordning och reda inför veckan, men just idag känner jag mig så sjukt stressad över att få ordning på allt.
Förlossningsväskan är hittills packad med:
- mjukisar till mig
- tofflor
- morgonrock
- bebiskläder, 2 uppsättningar och strumpor
- amningsinlägg, amnings BH, amningslinne
- våtservetter
- bindor
- mobilladdare

Ska fylla på med favoritkorsordstidningen också samt lite gottis...
..resten får Kärleken komplettera med när vi väl är installerade på BB..

Jag har även klickat hem en Tula Baby Carrier, Navigator från www.knyt-an.se samt en infant inlägg så jag kan bära bebis från första stund, och att Kärleken min kan göra samma sak från första stund.

Idag väntas kalas igen för kusin som fyller 4 år! Hipp hipp hurra! Och sen förhoppningsvis så hinns en tripp med till IKEA så det sista bebisgrejerna kan komma på plats i babyhörnan.
Jag är egentligen klar. Redo för att Lilleman ska komma till oss men vill ändå göra mer. Så mycket mer!
Superspeedad deluxe.

Typiskt söndag.

Likes

Comments