Viktig dag idag! Idag rockade vi sockorna för allas lika värde. Vi tog på oss 2 olika sockar i familjen, klassen och på skolan för vi tycker att det är kul och bra att vi är olika. Vi är olika bra, bra på olika saker. Barn är så kloka! När vi pratade i klassen kom vi fram till så många bra saker. Hur viktigt det är att vi visar varandra respekt, att vi tillåter varandra att göra fel ibland och att det är som allra bäst när alla är på plats. Vi ser varandra som pusselbitar och när alla är där är vårt pussel helt!
​Då gör alla vackra, unika pusselbitar att vårt gemensamma pussel blir färgglatt och vackert!

Det är livskunskap det!Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tänk att Ida fått hälsa på på Tamanischool, vår skola i Matemwe. Hjärtat nästan svämmar över när jag ser bilderna.
Längtar. Saknar. Dit ska jag åka tillbaka, no question about it!

Jag har rest ganska mycket, men nästan aldrig känt/tänkt att hit vill/ska jag åka tillbaka. Har alltid haft inställningen att det är roligare att upptäcka nya platser-än att åka tillbaka till samma. MEN det här var ingen vanlig resa. Den var så otroligt mycket mer. Att få uppleva ett folk, ett land från insidan. Tacksam för möjligheten vi tog, Ida och jag. Glad att hon fått återvända.

Matemwe har för alltid en plats i mitt hjärta ❤️

Finaste Maryam och rektor Manuela. Kärt återseende.

Alla goa barn, Tamani children- med en chans till en bra framtid.

Ännu en byggnad på gång...så fler barn får plats.

Teacher Nuru I miss you <3 Min favvokollega.

Rahma, headteacher för de yngsta barnen.

Ett besök hos familjen Hamiz stod också på agendan. Vilken man. Han ville visa sina barn att på insidan är vi människor alla lika, spelar ingen roll om vi är svarta eller vita. Så rätt, så rätt. En av de största upplevelserna i somras var att laga mat hos familjen Hamiz, swahiliway.

Likes

Comments

Nu har tjejerna varit och delat ut bindor på Zanzibar. Här beskriver de med egna ord:

Idag fick 151 flickor i byn Bumbwini chansen till en rättvisare framtid!

Under två dagar har Barefoot College hållt föredrag för att förklara för flickorna vad som händer med kroppen när man har mens, hur de använder bindorna och även varför det är viktigt att få en fullständig utbildning. Tack vare era bidrag har nu 151 flickor på Zanzibar möjlighet att gå till skolan året om.

Vi möttes av väldigt många tacksamma leenden och dom skickar vi vidare till er. Tack alla ni som bidrog till insamlingen, ni är guld värda

(Det blev ca 20 kit över och dessa kommer Barefoot College dela ut till nästa skola på tur.)

Jag är så stolt över initiativet de tog och så glad att de själva fått möjlighet att vara med och dela ut.
Tänk att 2 unga tjejer från lilla Härnösand-tillsammans med alla som varit med på insamlingen- kanske förändrat livet för 171 tjejer på Zanzibar och gett dem chansen till en bättre framtid.

Mensproblem och avsaknad av mensskydd gör nämligen att flickor där missar ca 20 % av sin skoltid-det innebär att på 5 år missar de ett helt skolår...

Likes

Comments

Sol ute och sol inne. Sol i hjärta och sol i sinne.
Härlig ledig dag. Skön promenad i solen runt vackra Murberget, där jag gått så många gånger förut. Förr ofta tillsammans med mamma. Saknar henne, lilla, lilla mamma <3

I tisdags var Ida och jag inbjudna till Ängekyrkan, av en av mina förebilder som lärare, min egen Mellanstadiefröken Britt Marie. Vi visade bilder och berättade om vår volontärresa till Zanzibar.
Det var kul och underbart att återuppleva allt igen <3 Ida fick också samla in lite pengar till sitt "flickprojekt på Zanzibar".
Å tänk nu är Ida där. Resan hade gått bra och de blev hämtade på flygplatsen. Hoppas att de får 2 fantastiska, lärorika och soliga veckor där!

Likes

Comments

Nu har äventyret börjat för Ida och hennes kompis Frida. Nu sitter de på planet som ska ta dem till vår ö, Zanzibar ❤️
De göra sitt gymnasiearbete (inför studenten) på Barefoot college där under 2 veckor. Så klart ska de också besöka vår by, Matemwe och Tamani school. Träffa alla barn och lärare och Somjis förstås.

Så glad över att ni fått den här chansen tjejer.
Grattis till stipendierna!
Så kul att få uppdateringar om det som hänt där sen sist.
Så stolt över allt gott ni kommer att göra där.

Zanzibar is forever in my ❤️

Likes

Comments

Nyheter från Uganda denna gång!
Alla våra sjuor (P7) klarade sina "exams" och får/ska fortsätta i Secondaryschool!!! De innebär att de får flytta från byn och in till stan- Kisoro.
Så stolt över dem och deras lärare som "hade på känn" att det skulle gå bra.
Så härligt att kvinnorna i byn valde att satsa extra på bra skolgång för barnen och att det gav resultat!

En bra skola handlar om människorna som finns där, inte om fina skolhus och ergonomiska stolar. Ett lite ombyggt potatisförråd, som här i byn, fungerar bra, bara det finns engagerade pedagoger!

Känner mig privilegierad som får dela deras glädje och stolthet! :)

Likes

Comments

Vår skola på Zanzibar fortsätter utvecklas och nu är nya skolbyggnaden klar. Så fin. Blir sugen att åka dit på studs!! Glad att Ida snart får åka dit och träffa alla och att jag också får vara med på ett hörn genom hennes bilder.
Så glad för alla där nere i vår by Matemwe, men framför allt barnen. De visar att om man jobbar tillsammans kan man uträtta stora saker! Med bra ledare, som Tamanifoundation som visar vägen.

Likes

Comments

Sitter i soffan och myser. Längtar efter att få fira jul med de viktigaste personerna i mitt liv.
Tänker på en sång vi sjunger till Lucia "Snart är det jul", den slutar så här: ...att få va tillsammans med varandra är vad som betyder allra mest. Av julens alla underbara gåvor, kärleken är vad jag gillar bäst. Med den vill jag önska er alla:
en riktigt GOD och FRIDFULL JUL, i kretsen av era nära och kära.

Likes

Comments

Glada nyheter på höstterminens sista dag. Ida och Frida har fått sitt andra stipendium till sin resa till (baka) till Zanzibar. De ska göra sitt gymnasiearbete där tillsammans med Barefoot college, som jobbar speciellt med tjejer/kvinnor. "Solarmamas" får lära sig om solceller, biodling, annan odling mm. De har också tagit fram en tygbinda som de åker runt och delar ut på skolor.

Nu ser jag fram emot en skön och avkopplande julledighet!

Önskar alla en fridfull jul - med denna fina tomte (som jag fick av klassen)

Likes

Comments

Så underbart att få återuppleva vårt äventyr ❤️
Så tacksam att vi tog chansen och fick uppleva detta tillsammans ❤️
Så otroligt stolt över min fantastiska dotter ❤️

http://www.hemmets.se/mor-och-dotter-akte-till-zanzibar-som-volontarer/

Glada nyheter också från Uganda:
Bygget av det nya skolhuset har kommit igång! Hoppas att det hinner bli klart innan nästa termin börjar i Januari/februari.

Så här såg det ut när jag åkte.

Nu i veckan ser det ut så här. Så glad att Maria och Douglas är kvar och hjälper till 🌍

Likes

Comments