Ikväll fick jag sms från Festo :) min koordinator i Uganda. Nice! Snart får jag se dessa mäktiga berg, Virungabergen. Väskan är packad. Imorgon påbörjar jag resan. Först med tåg till Arlanda och övernattning på hotell. Sedan vidare tidigt på söndagmorogon, kl 6.35 går flyget. Lite hotellfrukost får det bli innan.

Lite svårt att greppa...om 3 dygn, när jag ska gå och lägga mig, är jag i Afrikas pärla, Uganda! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu är det nära...och äntligen är jag piggare. Det blev inte den uppladdning jag tänkt inför Uganda resan. Jag har tillbringat veckan hemma för att kurera hosta och förkylning. Var på VC och blev ordinerad vila och hostmedicin. Livet blir inte alltid som man tänkt....Men som sagt nu känns det bättre och jag börjar ladda för resan. Känns fantastiskt att få en sådan här chans :)
Nu ska jag få se en annan del av Afrika, Central Afrika. Tänk vilken stor kontinent Afrika är, 8000 km från norr till söder och där det är som bredast nästan lika bred. Ca 1 miljard människor bor där i 55 olika länder. Världens näst största kontinent.
Har plockat fram kläder, grejer, adapter...och ficklampor så klart. Zanzibar var riktigt svart på kvällen. Sådan skillnad mot här, där det lyser lite här och där utan att man tänker på det. Utan el blir det automatiskt mörkare. Har haft lite kontakt med Festo som är projketledare i Uganda. Han hämtar mig i Rwanda och sedan väntar en 4 timmar lång bilresa till Kisoro och Mghinga. Ska pyssla vidare...Ha det gott!

Likes

Comments

denna tid är jag snart framme i Mgahinga, Uganda. Inte klokt så fort tiden går. Det ska bli så otroligt spännande, men lite pirrigt är det allt. Vet att jag har många som tänker på mig och det känns skönt. Vet inte hur ofta jag kommer att kunna uppdatera där, beror ju på hur internet fungerar. Men jag ska försöka.

Tyvärr är jag hemma från jobbet idag, för att försöka kurera min eländiga hosta. Hoppas att jag blir av med den innan jag åker! Det var inte riktigt med i planen att bli förkyld, ,men det är ju inget att göra något åt...Jag har iaf kunnat fixa lite smågrejer. Lägga iordning pass, vaccinationskort och annat. Har ett gäng ficklampor också, för där jag ska bo finns ingen el..Har några solcellsficklampor också, bra både för miljön och när man är utan el. En pannlampa får också följa med. Jag vet ju verkligen hur mörkt det blir på kvällen, helt becksvart. Stor skillnad mot hos oss, där det alltid lyser i nåt fönster eller så är gatlyktorna på.

Vi har en 50 åring i familjen! Inte klokt det heller...Vi har firat ordentligt både i Stockholm och här hemma. STORT GRATTIS igen min kära make, Grillmaster i familjen. Nu med ett rejält grillförkläde i skinn, som sig bör.

Likes

Comments

​Vid den här tiden, om 4 veckor har planet landat i Afrika igen. Närmare bestämt i Kigali, Rwanda. Där ska jag stanna en natt på detta mysiga hotell. Morgonen efter blir jag hämtad av Festo, som är projektledare i Uganda. En biltur väntar på ca 4 timmar till gränsen mellan Rwanda o Uganda- och sedan vidare upp i Virunga bergen, till Mgahinga. Visum är klart, men ska betalas vid gränsen. Om en dryg vecka ska vaccin fyllas på och sedan räknas skyddet som livslångt! I veckan har jag träffat de andra kommunvolontärerna och de som åkte förra året. Fått lite mer info och sett lite bilder. Bra. Lite småfix återstår, men det känns rätt lugnt...men jag kommer att sakna min reskompis <3 tänk om hon också kunnat följa med...

Likes

Comments

​Har fått flygbiljetten idag till mitt andra Afrikaäventyr i år. Knappt 2 månader kvar...ska bli så spännande!
Flyger med KLM, via Amsterdam och till Kigali i Rwanda. Där blir jag hämtad och får åka bil till Kisoro, Uganda.
Har också beställt och fått Visum. Det närmar sig...
Annars är det så kul att jobba med barnen igen. Tänk att man får ha det så bra på jobbet!

Likes

Comments

Å det bästa är att hon är lika vacker på insidan som på utsidan<3

Tack för en underbar månad på Zanzibar min älskade Ida <3
​Hoppas att du fått ordentligt med energi och laddat batterierna inför sista året innan studenten!
/Eftersom foto är ett av mina stora intressen var det kul att få utlopp för det...big time...)

Likes

Comments

Det är nu en vecka sedan vi kom hem och allt vi var med om börjar sjunka in så sakteliga.

Att få uppleva en ny världsdel, ett nytt land och ett annat sätt att leva, på plats, liksom på riktigt, var helt fantastiskt!

Att få uppleva allt detta med min älskade dotter Ida är värt precis hur mycket som helst. Jag måste nog säga att det är ett av de bästa besluten vi tagit, att åka på volontärresa!
Gemensamma minnen och nya erfarenheter som vi bär med oss resten av livet<3

Att leva tillsammans dygnet runt, jobba sida vid sida och dela allt - livet blir inte mycket bättre än så!
Jag är så otroligt tacksam och lycklig att vi fått uppleva allt detta tillsammans.

Det kommer att ta tid att smälta allt...men efter den här resan är jag ännu mer säker på att det inte finns nåt likhetstecken mellan pengar och lycka...Människorna i vår by, eller egentligen hela Zanzibar lever efter mottot "Hakuna Matata" (No worries, inga problem). Det är inget de bara säger, de lever det! Nästan alla är riktigt fattiga, lever enkelt, nära naturen och har inte många ägodelar. (Tack o lov var det ingen svält, vad vi såg på ön, så den desperationen fanns inte...men några levde nog på gränsen.)
MEN de gör allt tillsammans och har alltid ett leende att bjuda på till sin medmänniskor. De allra flesta är glada och nöjda med livet. Om någon blir sjuk eller om ett barn förlorar sina föräldrar hjälper någon i byn till- det kan vara en släkting, men lika gärna en granne. Här behövs ingen socialförvaltning eller äldreomsorg. Här får alla omsorg ändå. Det är aldrig fråga om att man bor för trångt eller inte har råd, på något sätt löser det sig. "Hakuna matata". Inte för att man måste, utan för att man vill. Det är kärlek det!! Något vi i västvärlden borde lära oss av!

Många frågar vad som var allra bäst....det går inte att plocka ut en enda sak eller händelse....Varje dag bjöd på nya intryck och insikter. Zanzibar is forever in my heart!

Vi är barn under samma himmel. Vi är barn på samma jord! och helt klart har vi mycket att lära av varandra.

Likes

Comments

​En av mina favoritdagar på arbetsåret, första skoldagen efter sommarlovet :)
Glada och förväntansfulla barn och vuxna. Barnen bara längtar efter att börja och vill helst börja jobba på en gång. Ser fram emot år 2 med vår mysiga klass, med både glädje och tillförsikt. Så mycket vi ska lära oss tillsammans! Så varför vänta !? Nu kööör vi! 

Likes

Comments

Tvära kast...I fredags sista arbetsdagen på Zanzibar och nu har jag hunnit jobba 2 dagar här. Känns bra att vara i gång i vardagen. Träffa alla toppenkollegor igen och en del av barnen, som börjat på fritids Förberedelser för skolstart fixade. Imorgon är hela klassen på plats hoppas jag. Längtar! Dags att rulla igång läsåret 2016-2017! 

I lördags, på väg hem med tåget fick jag en fantastisk överraskning! Pia kom en snabbis till järnvägsstationen i Sundsvall så vi fick kramas och prata lite. Helt underbart! Betydde mycket för mig! AAF

Likes

Comments

Underbart att vakna i morse i sin egen säng! Vilken lyx!!
​Vår resa startade kl 17 i Matemwe i Fredags och via Stonetown, Dubai och Stockholm kom vi till slut hem till Härnösand kl 21 i går kväll...Mer än 24 timmar på resande fot. Men med  mitt ressällskap hade jag kunnat resa hur länge som helst <3 <3 <3
Till frukost blev det en hårdmacka med kaviar och ett glas kall mjölk. Njutning på hög nivå. Har packat upp lite i dag och tvättat. Tog bilen till Ica, vilken lyx!  Nästan en månad sen jag gjorde det sist...Så skönt att vara hemma med mina grabbar igen. Erik bjöd på hamburgare till lunch och Patrik gjorde köttfärssås till middag. MUMS!! Imorgon bitti åker Erik och jag tillsammans till jobbet, precis som vanligt. Vardagslycka.
Tänk vad snabbt livet blir "som vanligt" igen. 
​Det gamla talesättet "Borta bra, men hemma bäst! stämmer verkligen. 

Det kommer att ta ett tag innan vi smält allt vi varit med om...men helt klart är att en liten del av mitt hjärta för alltid finns kvar i en liten Afrikansk by som heter Matemwe<3

Likes

Comments