Da var det mandag igjen, og jeg er klar for atter en ny uke med arbeid. Forrige uke ble det ikke noe uken som gikk innlegg, rett og slett fordi jeg ikke hadde noe spesielt som skjedde den uken. Men nå er jeg i gang igjen, og her er en liten oppsummering fra uken som gikk!

UKENS OPPTUR

På tirsdagen var alle barna med sine samboere, samlet hos pappa for å feire hans bursdag. Veldig koselig å være samlet alle sammen igjen, noe jeg ser at også mamma og pappa setter utrolig stor pris på. Det var en koselig kveld med gaver og kaker, og det så ut til at bursdagsbarnet var godt fornøyd med feiringen!

UKENS NEDTUR

Jeg måtte betale parkeringsbot. Utrolig kjipe penger, men jeg skal fortelle dere om hva som skjedde i et senere innlegg. Tragisk spør du meg.. jeg hadde også store planer om å være med Ole Anders på fotballkamp og få tatt litt bilder, men typisk nok begynte det å bøtte ned, så jeg oppholdt meg i bilen hele kampen. Typisk.


UKENS CRAVING

Forrige uke hadde jeg så utrolig lyst på smoothie igjen. Smoothie med eplejuice, jordbær og banan. Min absolutt favoritt smoothie. Jeg spiste også mye knekkebrød med makrell i tomat. Jeg skal ærlig innrømme at jeg hater lukten, men smaken er noe helt annet.

UKENS INNKJØP

Denne har jeg vel og merke ikke kjøpt selv, men jeg fikk den av Ole Anders, og jeg elsker den. Platespilleren min har vært ødelagt en stund nå, så jeg var så heldig å få en ny en. LOVE IT!


UKENS FILM

I går var jeg på kino og så Kongens nei. Dette er en film jeg absolutt vil anbefale. Jeg syns denne filmen var utrolig spennende og godt laget, og den fikk frem ordentlig hvordan det var for Norge når tyskerne invaderte landet under 2 verdenskrig. Absolutt en film verdt å se.

UKENS INSTAGRAM


@​MARIENORSETH

Likes

Comments

SUNDAY AND CHILL

God kveld i stuen. I dag har vært en rolig dag. Jeg sov for en gangs skyld til halv tolv i dag, noe jeg aldri gjør. Det var så deilig å sove ut litt altså. Dagen deretter har blitt brukt på serier og fotball. Jeg så også på en ny film i dag "the cat in the hat" eller noe i den duren. Merkelig film som har kommet på netflix nå, men jeg må si jeg får litt godfølelse fordi det er slike filmer jeg hadde likt når jeg var yngre. Nå sitter vi egentlig bare og venter på at vi skal reise på kino. Vi tenkte å se Kongens nei i dag, så det gleder jeg meg til.

Ha en fin kveld videre!

Likes

Comments

God lørdag folkens. Har dere fått en fin start på helgen? Jeg startet helgen med en fridag i går, for så å jobbe i dag. Slik er det når jeg jobber helger, da får jeg annenhver fredag fri, noe som er helt ok. I går gjorde jeg egentlig ingen ting. Jeg hadde planer om å trene, handle osv, men det ble snudd litt på hodet når jeg måtte være sjåfør. Lillebroren til Ole Anders skulle hentes på flyplassen, og det ble litt styr med å få en bil jeg kunne hente han i, så når alt ordnet seg, endte jeg opp på sengen med nettbrettet.

KNITTED SWEATERS AND CAPS

Er det noe som virkelig får meg i høst stemning, så er det strikka gensere, store skjerf og caps. Jeg føler at det er en sånn typisk høst look, en look jeg selv syns er ganske komfortabel. Man trenger liksom ikke å prøve så hardt for å se presentabel ut, noe som kommer godt med de dagene man er litt ekstra sliten og trenger litt mere søvn en de andre dagene. 

Jeg har fri fra håndballen i helgen, så etter jobb i dag, skal jeg bare slappe helt av og begynne oppladningen til en ny uke. Kanskje jeg steller i stand en liten spa kveld eller bare slapper av med et glass vin og ansiktsmaske. En god middag skal i hvert fall serveres, så nå er det bare å grave dypt i tenkeboksen for å finne ut hva jeg har lyst til å lage i kveld.

Har dere noen planer for helgen?

Ha en super lørdag dere!

Likes

Comments

HELLO OKTOBER


Vi er allerede et par dager ut i Oktober, og det merkes både på vær og vind. Dagene virker kortere, luften blir kaldere, man våkner til frost og tåke. Høsten er her, og jeg både liker og misliker det. Jeg elsker fargene, følelsen og alt det koselige som kommer med, men jeg er ikke en person som takler kulden så alt for bra. Men det stopper ikke meg fra å nyte høstdagene så mye jeg kan. Her er 10 ting jeg vil gjøre i Oktober. ¨

~

1. VÆRE UTE I NATUREN

I Oktober har jeg lyst til å komme meg ut i skog og mark. Se på de nydelige fargene og puste inn den friske luften. Kanskje jeg skal prøve meg på et par løpeturer i skogen også. Det er jo så koselig med alle høstfargene!

2. GJØRE DET MER HØSTLIG I HJEMMET

Jeg har lyst til å pynte litt med høstfarger i år. Vanligvis pleier jeg å ikke gjøre noe spesielt bortsett fra å pynte til jul. I år har jeg lyst til å dra inn litt lune høstfarger. Det er jo så fint å pynte med blader og kvister og alt som minner om høsten.

3. KJØPE EN GENSER

Jeg har så lyst på en stor og myk genser som holder meg varm i disse kalde dager.


4. TA MEG TID TIL Å STRIKKE

Jeg har lyst til å prøve å strikke igjen. jeg var egentlig gnaske flink til å strikke når jeg var mindre, men det er noe jeg ikke har tatt meg tid til å gjøre de siste årene. Jeg prøvde litt i fjor, men da knakk jeg strikkepinnen, så da la jeg bort det også. Jeg tenkte at jeg skulle prøve meg på noe så enkelt som et skjerf eller en lue, men målet er å klare å strikke en hel genser.

5. PRØVE UT NYE OPPSKRIFTER

Jeg elsker å stå på kjøkkenet og lage mat. i høst har jeg lyst til å teste ut noen nye oppskrifter. kanskje jeg prøver meg på noen høstlige paier?

6. TA FINE BILDER UTE I NATUREN

Høsten er den perfekte årstiden til å gå ut i naturen og få noen skikkelig fine og fargerike bilder. Jeg har lyst til å komme meg ut å få tatt litt bilder, både av antrekk og natur.

7. REISE PÅ EN SKOGSTUR MED MIN KJÆRE

Jeg har så lyst til å prøve å få til en liten skogstur med min kjære, hvor vi kler på oss, tar med pledd, tenner et bål og koser oss ute i naturen. Det er lov til å drømme, right?


8. LESE EN BOK

Jeg har lyst til å lese bok denne høsten. Jeg er veldig flink til å starte på bøker, men tar meg aldri tid til å fortsette å lese dem, eller i å det hele tatt avslutte dem. I oktober SKAL jeg lese ferdig Khloe Kardashian sin bok som jeg kjøpte for et par uker tilbake.

9. LAGE I STAND EN KOSELIG DATE NIGHT

Hva er vel mer koselig enn å stelle i stand en koselig date night på en kald høstkveld? Jeg har lyst til å lage en koselig middag, pynte litt og gjøre en av kveldene i Oktober til en koselig kveld for Ole Anders og meg.

10. PAKKE BORT SOMMEREN

Nå er det på tide å få bort sommerklærne og fylle hyllene med tykkere og varmere plagg. jeg skal nok ikke rydde bort alt siden jeg skal en tur til Sør-Afrika ganske snart, men nå har jeg alt for mye sommerklær som tar opp plass i skapet!


~

Hva vil du gjøre i Oktober? Hva syns du er det beste med høsten?

Ha en fin dag dere!

Likes

Comments

God morgen dere! Jeg kjenner virkelig på høsten nå. Fargene på bladene, den duse morgenen og bare følelsen hele høsten kommer med er herlig. Men jeg skal ærlig innrømme at kulden er noe jeg kinne vært foruten. Jeg takler virkelig kulde dårlig altså. Jeg fryser jo for ingen ting. Men men, med et pledd og tykke sokker, så skal jeg nok klare meg.

PORRIDGE WITH FRUIT AND BERRIES

På kalde dager elsker jeg å lage meg havregrøt til frokost og en rykende varm kopp med te. Det er varmt og godt, og en perfekt frokost å starte dagen med!

I'LL KEEP YOU WARM

I går hadde pappa bursdag, så jeg brukte dagen etter jobb på både mandag og tirsdag til å bake og gjøre istand kaker. Mamma var bortreist, så jeg tilbøy meg å bake kaker til bursdagen hans. I går kveld endte vi så opp hos pappa og feiret bursdagen hans. Koselig. Men jeg merker det at jeg kunne trengt en tidlig kveld snart. Jeg har fri på fredag, så jeg krysser fingrene for at jeg for en gangs skyld kan sove lenge.

Men nå er jeg klar for full dag med jobb, så det er bare å brette opp ermene, for en lang arbeidsøkt. Ha en fin onsdag dere!

Likes

Comments

God kveld dere. Nå sitter jeg godt plantet på stuegulvet og følger med på boksing. Jeg har en kveld sammen med pappa, hvor vi har spist deilig biff middag og bare pratet og kost oss.

SKÅL

Utrolig koselig å bare ha en kveld for oss selv. Det blir ikke så ofte jeg tilbringer tid med bare pappa, så man får utnytte det når man først kan!

Jeg håper dere har en fin kveld videre, jeg skal nyte min med vin i glasset og boksing på tv.

Ha en fin kveld!

Likes

Comments

MEN BARE EN LITEN STUND....

Okei dere. I går skrev jeg at jeg ønsket å kjøpe et nytt kamera. Jeg har lenge sett på Olympus Pen E-PL7, og har tittet litt rundt etter priser og lignende. Etter jobb i går bestemte jeg meg for å ta turen innom expert, fordi jeg hadde fått med meg at de hadde ryddesalg. Kameraet jeg ønsker er jo relativt dyrt, så jeg hadde håpet på å kanskje finne det med en liten rabatt. Og tro det eller ei, jeg fant kameraet, med litt avslag. Jeg ble så utrolig glad, tok med meg den forseglede kamera esken og betalte. Jeg ville opprinnelig ha det hvite kameraet, en det var bare det svarte de hadde igjen, så da fikk det bli det. Jeg satte kortet inn for å betale, tastet koden og...... GODKJENT! Uff dette svir i lommeboken...

Da jeg kom hjem, med et stort smil om munnen og en skikkelig god følelse, tok jeg av forseglingen og åpnet boksen. Jeg var så fornøyd med å ha kjøpt nytt kamera, men det varte bare en liten stund. For etter å ha løftet opp topplokket for å finne ut at kameraet ikke lå i boksen, kom skuffelsen rasende over hodet på meg. DET VAR IKKE NOE KAMERA, i den FORSEGLEDE boksen. Hvaaaa???... Jeg fikk nesten litt panikk. Jeg hadde betalt for en tre årig garanti om dekket alt av skader, uhell og lignende, som hvis jeg for eksempel mistet kameraet, så hadde jeg fått et nytt. Tenk om de tror jeg har tatt ut kameraet for å få ett til? Det var det eneste jeg klarte å tenke på når jeg kjørte i bilen på vei tilbake til expert. Jeg gikk rett bort til disken, satte boksen på bordet og viste kvitteringen. Jeg forklarte situasjonen, og det var tydelig at jeg var skuffet og frustrert. Det var ikke noe problem å komme tilbake, det gikk fint for seg. De fant ut at de hadde forseglet boksen etter å ha satt ut kameraet på utstilling. Så de hadde rett og slett solgt meg en tom boks, noe jeg ikke tenkte over når jeg tok boksen, fordi ladere og alt annet som lå i den, gjorde så boksen veide litt. Jeg fikk spørsmålet om jeg ønsket utstillingen, men jeg syntes at den hadde noen stygge merker i seg. Og siden de ikke kunne gi meg noe mer avslag på grunn av det, valgte jeg å få refundert pengene.

Så det svei i lommeboken, men det varte bare litt. Det samme gjorde gleden av å ha kjøpt et nytt kamera også. Det er lenge siden jeg har blitt så skuffet altså.

Det var en liten morgenhistorie for dere i dag. Litt komisk, og litt irriterende. Håper dere har en super lørdag folkens, jeg får bruke tiden min på å titte etter et nytt kamera!


Likes

Comments


HAPPY FRIDAYGod fredag folkens! I dag våknet jeg utrolig tidlig. Det er første gang på en stund at jeg har våknet til solen som glimter inn gjennom gardinene. Det var så utrolig deilig å våkne til solstrålen inn på rommet, jeg følte meg så utrolig mye mere opplagt.

I dag jobber Ole Anders sent, så jeg skal bare suse hjemme og kanskje ta litt egentrening. Jeg skal også en liten tur ut og titte på kameraer. Jeg vil ha meg et godt kamera til jeg skal på safari, men ikke et kjempe stort og alt for dyrt kamera. har dere noen gode kamera tips?

FLOWER LOVE

Jeg fikk to nydelige potteplanter av kjæresten i går, som virkelig fikk meg i godt humør. Tusen takk kjære!

Ha en fin fredag videre, så blogges vi senere!


Likes

Comments


Jeg leste en artikkel her med ti ting som irriterer mennesker med kollektivtrafikken. Jeg syntes denne var litt morsom, så jeg tenkte derfor å dele de 10 tingene jeg syns er mest irriterende med å kjøre tog.

~

1. FORSINKELSER

En av de mest irriterende tingene med kollektivtrafikken er at de sjeldent er presise. I hvert fall togene. Når du står og venter på toget, og det er forsinket i 10 min, så er det greit, fordi du er såpass vandt med det. Men så blir det forsinket nye 10 min, og etter å ha stått lenge over tiden og ventet på et tog, og ikke fått noen flere beskjeder om forsinkelser, men plutselig får vite at det er innstilt?!... I tillegg til at det er -20 grader ute, for det er jo som oftest da det skjer.

2. AV OG PÅ STIGNING

Når du står og skal av toget, men kommer deg nesten ikke av fordi passasjerene som skal på står og dekker inngangen eller har begynt å stige på toget, selv om du allerede står klint oppi døren for å vise at du skal av. Ta det litt med ro da folkens, toget kjører ikke ifra dere!

3. SETEPLASSER

Det er et nesten tomt tog, du finner en ledig to seter og setter deg ved vinduet, så er det noen som må trøkke seg ned vedsiden av deg. Hallo liksom, du må ikke sitte oppå meg når det nesten ikke er noen på toget. Sett deg et annet sted, er du snill.

4. RESPEKT FOR DE SOM SOVER

Dette er litt samme som forrige punkt. Hvis du sovner på toget, du er dypt inne i en god drøm, og slapper faktisk ganske godt av, så bråvåkner du at noen klemmer benet eller hånden din mellom setene, eller dumper ned ved siden av deg. Du bråvåkner, ser forvirret rundt deg og oppdager at det er så mange ledige plasser rundt, men du måtte absolutt vekke meg. Hvorfor det? Og at man da ikke kan si unnskyld for å brå vekke deg eller klemme foten din, men sette seg ned og late som ingen ting. Arrrg, kjenner jeg blir irritert bare av tanken.

5. PRATE I TELEFONEN

Jeg prater sjeldent i telefonen når jeg tar tog, rett og slett fordi jeg syns det er kleint. Og hvis jeg først prater i telefonen, så gjør jeg samtalen kort og lav som mulig. Det verste jeg vet er folk som sitter å prater i telefonen hele togturen, roper ut, ler og styrer og ikke viser noe hensyn til slitne mennesker som skal ta toget. Jeg er sikker på at det ikke bare er jeg som ikke er interessert i dine telefonsamtaler.

6. PRATER OG LER HØYT PÅ TOGET

Jeg sier ikke at dere ikke får lov til å prate og le. Kjør på. Men det er en viss grense på hvor høyt lydnivået skal være. Det er flere ganger jeg sitter helt bakerst i vognen og hører hele samtalen ti de som sitter fremst, selv om jeg prøver å la være å høre. Vær så god, le, prat, ha det gøy, men demt lydnivået. Og går du inn på en stillevogn, så ikke prat!

7. MUSIKK

jeg plugger ofte i noen hodetelefoner, setter på musikk og sitter i min egen lille boble på toget. Jeg vet også at andre liker å gjøre dette. Men en ting som er irriterende med dette er de som spiller musikken på høy guffe, så det høres ut over hele. Jeg er rimelig sikker på at hvis de andre ville hørt på musikk, så hadde de tatt med egne høretelefoner. Jeg husker at jeg ofte pleide å lese til studie på vei til og fra skolen. Men flere ganger klarte jeg ikke å konsentrere meg fordi det var en eller annen som måtte spille musikken sin så utrolig høyt, og jeg klarte ikke å gjøre annet enn å irritere meg over det. Demp musikken kjære deg, du hører den selv om den er på lavt volum.


8. FREKKE KONUKTØRER

Jeg har flere ganger opplevd en helt uskyldig passasjer som har gått på feil vogn uten billett, eller mistet billetten, noe jeg selv har klart å gjøre før jeg fikk meg NSB appen på telefonen. Ja, jeg skjønner at konduktørene kan ha dårlige dager, eller oppleve dette litt vel ofte, men jeg tenker det at man må se an personen litt. man ser fort hvis noen prøver å lure noen eller ikke. Jeg satt på toget en gang, hvor en eldre dame hadde med seg barnebarnet på sikkert 3 år, og de gikk inn i vognen med gyldig billett, hvor konduktøren ikke pleier å sjekke. De satte seg ned og ventet, ett stopp, to stopp, så kom konduktøren gående forbi og hun ba pent om billett. Konduktøren ble så sint fordi han mente at hun hadde sneket seg på uten billett, men det hele var bare en ren misforståelse.

9. FREKKE PASSASJERER

Så har du de passasjerene som er frekke mot konduktøren. Jeg husker da mamma og jeg skulle til København, så tok vi toget fra flyplassen. Vi hadde en svensk kvinnelig konduktør, som var utrolig hyggelig. På det ene stoppet gikk en mann om bord med sykkelen sin, og han hadde ikke med seg penger til å betale for hverken han selv eller sykkelen, men konduktøren lot han sitte på de to stoppene sine. Først sa hun nei, for man så på hele fyren at han bare ville lure seg på toget, men ikke forventet å bli fersket. Men hun sa at hun skulle la det gå denne gangen, men hvis det skjedde flere ganger, så måtte hun skrive en bot. Det klikket helt for han, han ble så sur og begynte å rakke ned på at hun var svensk, og kvinne osv. Det var rett og slett ubehagelig å sitte og høre på, og det krevdes litt for å ikke blande seg inn i den krangelen der. Det var så utrolig mye jeg hadde lyst til å si til han. ÅÅh, for en drittsekk.

10. DE SOM SITTER UANSETT HVA

Hvis du sitter på et stappfullt tog, og det kommer noen eldre på toget, så reiser du deg av respekt og tilbyr dem setet ditt. Hvis du er ung og sprek, og egentlig ikke har noen som helst problem med å stå de tre stoppene du skal, eller hvor langt du nå enn skal kjøre. Det blir alltids et ledig sete her eller der, men vær nå den personen som kan være behjelpelige å la de som trenger det få setet ditt. Så lite kan du gjøre for å glede noen den dagen!

~

Hva irriterer deg med kollektivtrafikken?

Likes

Comments