Header

Jag känner att jag är väldigt dålig att blogga. Dagarna bara flyger förbi och jag kan liksom inte fatta att det är över en månad sedan vi började skolan?

Vad har hänt sedan sist? Jag hamnade på akuten i veckan. Denna gång skrev de en remiss åt mig, så snart får jag reda på vad det är för fel. Medicinen tog inte så låg hemma och tyckte synd om mig själv lite för länge, tills jag ringde 1177 (men misstänkte redan innan att jag skulle vara tvungen att fa in) och de sa att jag skulle göra det. Sagt och gjort, jag satt där i några timmar medan de tog prover på mig och en läkare till undersöka mig. Eftersom vi har obligatorisk närvaro på seminarium så var det bara att traska hem, hämta grejerna och sedan bege mig till skolan. Eftersom jag vaknade ca 1 på natten och nu var klockan 10 så var man rätt sliten. Nåja, jag överlevde i alla fall och nu blir det att försöka ta hand om magen lite bättre.

På senaste har jag shoppat en massa smink, så nu har jag en period då jag leker med en massa smink. Har även varit och hjälp brorsan att flytta. Familjen käkade en tidig födelsedagsmiddag då jag fyller år på fredag. Har kört en massa bil på senaste och har bara avskyr trafiken här.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Den första skolveckan var verkligen som ett slag i magen. För det första var det teckenspråket. Försök att tala (i detta fall teckna) ett språk som man inte använt sig av på över 3 månader. Men efter några timmar med teckenspråk började händerna, de grammatiska signalerna och den grammatiska strukturen komma igång igen. Är däremot fortfarande lite ringrostig, men det löser sig. Sedan har vi två teoretiska kurser parallellt med teckenspråkskursen, och detta innebär en hel del läsning för vår del. Jag vill lägga ner tid på teckenspråket istället för den teoretiska delen, men eftersom det är introduktion till tolkning som fokuset ligger på i år är detta väldigt viktigt. Det är nu vi börjar med själva tolkningen (förra året fokuserade vi på teckenspråket, dess uppbyggnad osv) och det är jag sjukt taggad på!

Det känns roligt att få träffa sina klasskompisar (även om klassen har minskat med ett stort antal), vara tillbaks till rutinerna och vara i lägenheten. Under sommaren har jag känt att jag inte har fått använda mig av min hjärna (då jag vet att jag är mer kapabel till än att sitta i en kassa dvs förklara hur ett språk är uppbyggt, kunna använda sig av det språket och jag kan berätta om en hel kultur som många går miste om). Jag får anstränga mig igen, hjärnan får jobba. Jag är tillbaks till skolan, jag får lära mig nya spännande saker och jag är bara allmänt taggad!

Jag har hittat tillbaka motivationen till kameran. Jag har fått beröm från personer som jag bara kunde drömma om, och det känns sjukt att de tycker att jag är bra. De tycker att jag borde starta en karriär inom foto och film. Vem vet? Jag kanske gör det, för jag har jordens chans här. Ska bli spännande och se vars detta leder.

Likes

Comments

Ja, vad har hänt senast då? Min kompis Gustaf frågade om jag ville följa med på Way Out West, och så blev det. Det spikades att jag skulle fara till Göteborg på onsdagen och på torsdagen jobbade jag mitt sista pass och direkt när jag var klar for jag till tåget. Det var riktigt roligt, för jag har som aldrig varit på en sån här stor festival. Det regnade, det var lerigt, men fick se Sia, Zara Larsson, Massive Attack, Big Sean och Sabino Sey så jag var lika nöjd. Dansade fötterna av mig, bodde på hotell och bara njöt. Därefter susade jag tillbaka till Stockholm där jag har varit sedan dess. De två sista veckorna innan skolan har jag träffat vänner, shoppat, ätit gott, sovit sjukt mycket, tagit det lugnt och promenerat en hel del.

Idag var det första skoldagen för terminen, och det känns lite overkligt att jag har påbörjat mitt andra år på universitetet, vilket känns väldigt roligt och spännande. Jag har bott i över ett år i Stockholm och jag har ett förstahandskontrakt på en nybyggd lägenhet. DET känns overkligt om något? När jag berättar att jag har en lägenhet i första hand kan jag få frågan "och hur i HELVETE lyckades du med det?" och jag förstår deras reaktion med tanke på bostadsbristen.

Likes

Comments

Hade ingen fraktur i tummen, och tacka gudarna för det. Var ner till Stockholm där jag träffade vänner, var ut, åt god mat och turistade en massa. Hade en minisemester kort och gott. Det var dessutom Pridefestival, så tittade på Prideparaden. Det var Prideflaggor och folk överallt, och det var riktigt roligt! Min första Pride kunde inte blivit bättre. Det var inte planerat att jag skulle ner under Prideveckan, utan hamnade där under en slump men lika nöjd är jag ändå! Nästa år har jag och Timothy bestämt oss för att vi ska gå. Kändes lite jobbigt att fa hem, men tanken att jag bara skulle vara hemma i 2-3 veckor gjorde det lite lättare. 

Nu i veckan jobbar jag mina sista pass och sedan börjar skolan den 29 augusti. Känns faktiskt skönt att återgå till skolan. Kan medge att jag har saknat skolan, och saknar min vardag där nere.

Likes

Comments

Oj, det var ett tag sedan jag bloggade haha. Har i stort sätt bara jobbat för det mesta. Det var någon gång jag jobbade 9 dagar i sträck och 7 av dom stängde jag. Var ledig i en dag och sedan jobbade 3 stängningar till. Gissa om jag var less på att stänga? 

Men i övrigt då? Är med Kajsa och hjälper henne med hennes hästar då jag har tid. Fotade även hennes häst Charlie. Fick några riktigt fina bilder, och kände att det var riktigt roligt att få fota, och någonting annat än människor haha. 

I helgen var det första helgen på 3 helger där jag inte jobbade. Emma, Emelie, Frida, Cissi och jag var ledig i helgen så vi bestämde oss för att fa till Skellefteå på Trästockfestivalen och sova på hotell. Det var riktigt roligt, och skönt att ta sig från Jokkmokk. Däremot är det mindre roligt att kvällen slutade på akuten då jag ramlade och stukade tummen. Ska och röntga den för att vara på den säkra sidan.

Likes

Comments

Nästa vecka var egentligen planerat att jag skulle fa till Stockholm för att njuta av min favoritstad under sommaren, men så blev det icket då jag hamnade på jobbhelg istället. Så far söderut i slutet av juli. Man brukar ju säga "den som väntar på något gott", och jag väntar tålmodigt. 

För någon vecka sedan beställde jag nytt smink som jag spanat på så länge. Köpte min Naked 2 palett när jag var i Paris 2014/2015, och kände att de va dags att uppgradera min sminkväska. I måndags var jag arg och less så ställde mig och och sminkade mig istället, för att jag tycker att smink är lite som terapi. Vissa tränar, andra spelar musik och jag sminkar mig. Just nu sitter jag och spanar på nytt smink som jag ska beställa när lönen kommer. Spenderarbyxorna är på u, då jag bor hemma och slipper handla mat osv. 

Likes

Comments

Sommarplaner?
- Jobba, fa till Stockholm, fjälls och ha lite ledigt innan skolan börjar.

Midsommarplanerna?
- Var som sagt chaffis, så det blev en lugn midsommar i Boden för mig.

Sommarens drink?
- Alltså det är typ Nocco Hallon eller Celsius i någon smak, då det är typ livets gåva när man öppnar.

Sommarplåga?
- För mycket text i refrängen, Kärlekens makt, Lightwieght med Gavalant och Heroes Tonight med Janji och Johning.

Sommarens mat?
- Grillat i alla möjliga former. Pappa älskar att grilla så det är typ det enda vi äter under somrarna haha.

Vem kommer du hänga mest med?
- Vännerna och arbetskollegorna då jag typ bor på jobbet.

Sommarens klädsel?
- Alltså när jag inte jobbar har jag shorts, springbyxor eller jeans på mig. Har typ alltid t-shirt på mig.

Bästa badstället?
- Badar typ aldrig. När jag väl gör det är det väl i Talvatis eller Kalkbrottet.

Vad kan gå fel?
- Typ en jävla massa egentligen. Mest att min förkylning aldrig vill gå över och att jag måste ligga mer hemma än vad jag kan jobba, eller någonting annat.

Sommarens måsten?
- Ett glas rosé på söder. Åh, vad jag längtar till den där lilla resan till Stockholm.

Sommarens podd?
- Just nu lyssnar jag mest på Den fantastiska resan och P3 Dokumentär.

Sommarens nattklubbar?
- För det första, jag klubbar typ aldrig. Men under sommaren så är det mest uteserveringars som gäller.

Sommarens smink?
- När jag jobbar har jag bara fyllt i ögonbrynen då jag är för obrydd för att vara full-on-fab. Det är typ om någonting speciellt händer blir det hela ansiktet och då är det oftast standardsminkningen med eyeliner.

Likes

Comments

Kajsa, Jesper och jag har varit och fiskat. Fick en gädda och en lite aborre. Jobbade i måndags och sedan har jag legat i sängen och hostat upp mina lungor. Har hostat så att tårarna runnit, knappt fått luft, badat i min egna svett och har ont i hela kroppen. Igår sov jag 4 timmar under dagen efter att fått hostan i kontroll. Orkade inte ens kolla på serier igår, så det slutade med att jag lyssnade på poddar och musik samtidigt som jag stirrade upp i taket. Idag har jag varit till läkaren i alla fall. Knappt orkat röra mig då jag har ont i typ hela kroppen efter att ha hostat så jävla mycket. Vill bara bli frisk nu. Är less på att ligga i sängen och titta på serier.

Fattar inte varför jag alltid är sjuk under sommaren? Vad har jag som gjort för att förtjäna detta? Orkar inte. 

I förrgår beställde jag lite smink, betalade hyran och igår bokade jag biljetter ner till Stockholm. Längtar dit ner, och längtar nästan tills jag börjar plugga igen så jag får använda mig av teckenspråk och använda hjärnan igen. 

Likes

Comments

​Helt slutpumpad efter att ha jobbar 10 dagar i sträck. Nu har jag äntligen ledigt och jag bara njuter av att ligga i sängen och kolla serier. Igår var midsommar som spenderades på jobbet, hem en snabbis för att fräscha till sig och äta middag med föräldrarna och sedan susa mot Boden med Kajsa och Jesper. Eftersom jag chaffade var det ett nyktert midsommarfirande. For till några kompisar med Jespers kompisar och därefter for vi på Bränna. Jag har aldrig varit ut i Boden förut, så tänkte varför inte. Kom hem vid 5-tiden idag, och sov fram till 12-tiden. Har inte hunnit göra så mycket idag, mest bara tagit det lugnt. 

Likes

Comments

​Happ, vad har hänt sen senast? Inte särskilt mycket. Jobbar igenom mina dagar, träffar vänner osv. Har haft vinkväll med några kompisar, sagt hejdå till Elin som for och är borta under en obestämd tid (förstår henne), varit på Emmas studentskiva, längtar tillbaks till Stockholm, varit med Kajsa och hjälpt henne med hästarna och blivit åter förkyld. Har varit förkyld enda sedan maj, men den har som gått upp och ner men vill som aldrig försvinna. Men däremot är den ju bättre än förra sommaren då jag knappt fick sova en blund pga min konstanta rethosa och 3 jobb under 2 månader. 

Att försöka öva på sitt teckenspråk i Jokkmokk går segt framåt och har helt lagt det på hyllan, men måste verkligen ta tag i det för annars har jag gått ett år i teckenspråk helt i onödan om jag ändå ska tappa allting under sommaren.

Likes

Comments