Header

Det var ett tag sedan jag skrev någonting, men enligt mig har det inte hänt någonting tillräckligt spännande för att blogga. Plugget går vidare som vanligt, haft en praktiskt tenta i teckenspråk och nu har vi en teoretisk hemtenta i teckenspråk. Tappat motivationen totalt, jag orkar verkligen inte plugga.

Hela denna vecka har varit hemsk för att jag har sovit extremt lite och dåligt, och nu har jag dragit på mig en förkylning och det känns i kroppen kan jag säga. I hopp om att bli frisk har jag tröstshoppat lite spel till mitt Xbox, hängt med polare där vi har myst hemma hos mig, käkat ute och shoppat. Våren (jag vet det är februari men det är vårväder ju) har kommit vilket innebär att det börjar närma sig att ta undan vinterkapporna, fram med vårjackorna och uppdatera garderoben med nya fräscha kläder!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Förra helgen var jag till Jokkmokk då vintermarknaden nalkades. Efter försenade plan och halkigt väglag kom vi äntligen hem. Vi var några som bodde hemma hos oss, och det var som att bo i ett kollektiv under marknaden. Det var sjukt trevligt och roligt att få träffa nära och kära igen. Lördagen dansade man mest halva natten och sedan på söndagen var det dags att fa hem. Planet blev försenat än en gång. For till Uppsala för att på måndagen skulle vi fira samernas nationaldag med Sofia, Mattis och Emelie.

Skolveckan var väldigt lugn då vi endast hade lektioner tisdag-torsdag. Jag har pendlat mest mellan Uppsala och Stockholm denna vecka känns det som,. För det mesta har jag kört och fått poppa en hel del musik så jag klagar inte.

Likes

Comments

Denna vecka har varit sjukt intensiv då det var en massa litteratur som skulle läsas, förberedelser för lektioner och seminarier och att ha lektion 8 på morgon är inte mänskligt. I torsdags var klassen och träffade några döva, vilket var riktigt roligt. I fredags firade vi Sara som fyllde 21 med tårta, middag och bowling. I lördags träffade jag Michelle för att äta lunch, sedan en snabbis på stan och hem för att bara mysa framför TVn. Idag har jag inte gjort så mycket, men ska sätta mig och plugga nu. Ett av mina nyårslöften för 2017 är att inte stressa så djävulskt, utan låta mig själv andas ibland. Nu har jag fått vila, och laddar inför en relativt slapp vecka och på fredag nalkas Jokkmokks vintermarknad.

Likes

Comments

​Ja, nu har då VT17 börjat. Jag tror denna termin kommer bli mycket "lättare" än den förra. Vi hade så sjukt många hemtentor (typ en i veckan i november/december, fråga inte hur jag överlevde det) och galet mycket litteratur. Nu har man strukturerat upp hela terminen och man ser att det är mycket färre examinationer och mindre litteratur. Tacka gudarna. Terminen har en massa roliga kurser, och nu känns det verkligen att vi är på väg att bli tolkar. Till våren har jag praktik i Örebro, och är riktigt taggad för det.

Vi hade två examinerade tolkningar från svenska till teckenspråk och tvärtom, och det gick förvånansvärt bra. Min klasskompis sa till mig "du har gått från att inte kunna någon teckenspråk alls, och kan du tolka mellan båda. Förstår du hur mycket du har lärt dig?". På 1,5 år har jag lärt mig ett språk så bra att jag kan tolka i det. Jag tror faktiskt att jag kan bli tolk, det kanske blir något i slutändan. 

Likes

Comments

​Ja, då var alla tentor gjorda och här sitter jag med ett 48 timmar långt "lov" mellan höstterminen och vårterminen. Som jag nämnde tidigare rivstartade året med tentor, och nu är de äntligen över. I fredags firade att vi är halvvägs till en kandidat i teckenspråk och tolkning med en lunch ute. Käkade på Prime burger (har bästa burgare med cream cheese och avokado). 

Mitt nyår spenderades med mina föräldrar, och på tolvslaget drack vi Pommac, åt tårta och kollade på Hälsoresan. Därefter skjutsade jag lite folk, och sedan gick jag och la mig. 

I veckan fick jag mitt betyg i teckenspråk, och jag var nervös inför att betyget. Förra året fick jag D, men vet ni vad? I år fick jag ett B!!!! Är så sjukt stolt, trodde faktiskt inte att jag hade utvecklats så mycket. Det är helt galet. 

Likes

Comments

Hur har ditt 2016 varit?

Oerhört blandat. Ny lägenhet, fundering på att byta program, en massa jobb och fjorton ton plugg i stora drag.

Vilket datum från 2016 kommer du aldrig glömma?
Har typ inga speciella datum att komma ihåg detta år. Liksom inget speciellt hände i år. Den 20 april flyttade jag till den nya lägenheten i varje fall, men det är inge "wow detta MÅSTE jag komma ihåg! Kommer aldrig glömma det!!!".

Vad är din största framgång 2016?
Jag fick ett FÖRSTAHANDSKONTRAKT på ett nybygge i Stockholm! Den ni, det är få som lyckas med det.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det är liksom de små sakerna som har gjort mig riktigt glad. Det är liksom de små detaljerna som får mig att känna den där lilla extra glädjen.

Vem har du umgåtts med mest?
Det är nog nästan Gustaf och Timothy som tar hem priset för vem som jag umgåtts mest med detta år. Därefter kommer mina vänner i Jokkmokk.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Vi firade min födelsedag med att vara ute och äta, sedan blev det hem och fixa sig för att sedan var det utgång som gällde.

Bästa minnet från 2016?
Oh. Bästa minnet? Det är rätt svårt att välja.

Är det något du saknar år 2016 och vill ha 2017?
En lugn stund, tack.

Favoritserie/serier?
Game of Thrones fortsätter vara favoritserien.

Tror du att år 2017 kommer blir bättre?
Vi får väl hoppas på det bästa.

Vad vill du säga till dig själv inför 2017?
SLUTA STRESSA. Det var väl ungefär allt jag kan säga.

Höll du några av dina nyårslöften?
Årets nyårslöfte var att börja äta gurka, vilket har gått förvånansvärt bra.

Största misstaget?

Att jag inte gav mig den tiden jag behövde. Jag hade ingen lång semester, jag pluggade alldeles för mycket, pressade för hårt. Jag tillät mig liksom inte att vila till 100%.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Stukade tummen och varit förkyld. Men i övrigt inget mer.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2016?
Här är nog mina favoriter under 2016:
- Belong - Axwell & Years Remode Edit av Axwell och Shapov
- Venus fly av Grimes och Janalle Monáe
- Pumpa den (Radio Edit) - LBSB
- Andromeda och Egoist av Kent

Blev du kär i år?
Mitt kärleksliv är lika spännande som varje år.

Årets bästa film?
Har tyvärr inte hunnit kolla på särskilt mycket film under detta år.

Likes

Comments

Emelie fyllde 21 år. Hennes vänner och jag planerade i en överraskningsmiddag, och det var otroligt uppskattat!

Hade sån sjuk hemlängtan i december. Trodde tentaperioden var över efter november, men icket. Den fortsatte med hemtentor. Insåg att vi har knappt 2 veckors jullov som kommer bestå av pluggande då vi har 7 examinerande moment efter jullovet. Om jag blev glad? Ni anar inte hur jävla kul det är att vara tvungen att plugga inför detta.

Förmodligen årets sämsta bild o man ska tänka kvalitén, men ni överlever nog. Efter att ha förmodligen mitt livs mest fartfyllda hösttermin fick jag äntligen komma hem till Jokkmokk där julen väntade mig. Jag godkänd på en komplettering, fick B på en tenta (hur sjuk är inte det?!) och gått halvvägs på min utbildning! Kunde inte ha avslutat terminen på ett bättre sätt. Firade jul med familj och släkten. Jag har stressat som en galning under några månader, och när jag sitter i soffan med familjen känner det surrealistiskt att titta på Kalle Anka. Så avkopplande, ingen stress, bara mysa och hela höstterminen kändes som en dröm. Att vara i Jokkmokk och göra någonting "vanligt" ger min känslan att hela mitt liv i Stockholm är en dröm då det är en sån skillnad.

Juldagen firades nykter med Emelie, Frida, Olivia och Cissi. Träffade så sjukt många människor på Akerlunds, det var galet.

För någon dag sedan var Sofia, Sanna, min bror och jag till Kåbdalis för att åka slalom. Att stå på skidor för första gången på ca 2 år var en sån underbar känsla.

Nu är året slut. Detta inlägg är tidsinställt så jag kan bara gissa vad jag gör på nyår. Men jag gissar att jag tillbringar dagen med att plugga som en galning, för att sedan bara ta det lugnt fram till klockslaget. Sen blir det läggdags för mig för att jag ska jobba på nyårsdagen. Men ett lugnt nyår blir det varje fall, för att jag har tenta den tredje januari och jag behöver allt energi jag kan få för den kommande tentaperioden.

Likes

Comments

Ja, då var det knappt 3 dagar kvar av mitt jullov. Tentorna smyger sig på, men konstigt nog är jag inte alls nervös. Antar att jag inte får samma tentastress i Jokkmokk som jag får i Stockholm. Det kommer väl slå mig när jag sitter på planet ner och tänker "herregud vad har jag gett mig in på?". Igår skrev jag på ännu ett kontrakt hos Konsum, vilket innebär att jag är anställd där enda fram till 1 maj. Fick hoppa in och jobba på nyårsdagen. Då jag inte har några planer alls för nyår, så tänkte jag att det är väl lika att hoppa in för att tjäna lite pengar. Vilken start jag kommer ha på ett år - jobba och 7 tentor. Det känns väl ok...

Likes

Comments

I november inser jag hur mycket jag har utvecklats. Vi började ha en kurs som bara var på teckenspråk vilket gjorde att jag blev tvungen att översätta direkt från teckenspråk till skriven svenska, och herreminjävlar. I början av året var jag slut i huvudet på grund av tolkningen, men nu känner jag knappt av någonting vilket jag tar som bevis att min tolkprocess har förbättrats något otroligt.

Jag sitter på skolan en dag (förmodligen kaosigaste dagen under hela året) då det kommer jordens snöfall, och jag blir strandad i Stockholm. Det är stopp på E4an, alla pendeltåg är inställda, alla bussar i innerstan är inställda. Det var en intressant dag,

Jag fick finbesök av Sofia som var i Stockholm och vi passade på att köra på en utgång! Det är ju alltid jag som får fara till Uppsala, men inte denna gång, vilket faktiskt var ganska skönt.

Hela november var en enda lång tentaperiod där vi hade i genomsnitt en hemtenta i veckan samtidigt som vi hade kurser samt uppgifter i andra kurser. Herregud vilken månad detta var.

Likes

Comments

Här kommer förmodligen den mest hektiska månaden på hela året där jag inte tillbringade en enda helg i Stockholm, utan kom hem på söndagen och packade om inför kommande resa. Jag praktiskt taget bodde i min ryggsäck och Arlanda var mitt andra hem.

Oktober började med att jag for till Luleå för att se Kent med min bror och kusin. Vi bodde på hotell, åt ute, såg Kent och bara levde life när vi var där. Det var sjukt roligt och ganska skönt att få komma bort från Stockholm. Att vara i Luleå kändes så normalt att det var konstigt.

Jag landar på söndagen, packar om på måndagen och sedan tog jag mitt pick och pack för att fara till Paris där jag skulle hälsa på min pappa över veckan. Tredje gången jag var i Paris, och denna gång behövde jag inte ens en karta. Vid det här laget kan man restaurangerna, gatorna och redan sett alla turistattraktioner tre gånger. Eftersom detta var i början av oktober och mitt i veckan märkte man att det var lågsäsong. Knappt nå folk, så jag och pappa passade på att gå på Louvren. Kändes som att jag sov minst 60% av denna resa. Helt slutkörd, så jag fick verkligen vila när jag var där.

Jag landade från Paris, men ingen rast och ingen ro för denna damen. Under denna period har vi en hemtenta som ska vara färdig och klar som jag kämpar med samtidigt som jag far överallt och ingenstans. Tro mig, man lär sig att vara effektiv när man är på resande fot, och man lär sig hur man packar så lite som möjligt. Folk brukar titta på min Sandqvist-väska och fråga "Är det där verkligen allt du har med dig?" "Har du med dig allting du behöver?" eller "Hur får du plats med allt?". Jag är helt enkelt för lat för att packa bagage, och det är bara allmänt otympligt att ha med sig en hel väska. Man brukar säga lata människor alltid hittar den enklaste lösningen, och det är nog sant.

Helgen efter Paris for jag till Uppsala där det nalkades Halloweenfest med Sofia, Karin, Emelie, Mattis, min bror och alla Sofias vänner. Att få ha "Uppsalagänget" återigen samlat var sjukt roligt. Herregud vad jag skrattade denna helg.

Hemtentan skickades in, och en sliten Máridjá for upp till Jokkmokk för dop av mitt fjärde kusinbarn och universitetsfria dagar. Var på ännu en Halloweenfest på Farmen med Frida, Cissi, Emma och Emelie men jag körde. Eftersom jag inte hittade min halloweenoutfit, fick jag improvisera så jag tog på mig pyjamas. En sak från min bucket list är nu mera check; festa i pyjamas.

Likes

Comments