Header

Postad i: Personligt

Bubblan har troligtvis fått ett sömstick från skoningen så han är lite öm, skon ska dras av och slås på om ige imorgon eftermiddag, så jag har inte så mycket att dela med mig av just nu mer en att jag tänkte skriva ett sånt där inlägg med lite onödig information igen!

- Jag är just nu inne i en period där jag sover med strumor (rena ofc) raggsockor, pyamasbyxor, tröja och en tjocktröja, plus att jag sover med tre filtar, två på mig tillsammans med duntäcket och sedan en filt över kudden, haha JA jag fryser!

- Jag hatar att köra bil, fast jag älskar våran nya bil. Och jag hatar ännu mer att köra bil efter att man tittar på Trafikpoliserna för där ser man verkligen vilka idioter det finns i trafiken... tyvärr...

- Jag har fallit tillbaka till mitt O'boy glas på morgonen när jag går upp... Jag har så länge jag kan minnnas druckit o'boy till frukost och det har varit min frukost liksom, men jag tog mig ifrån det men sedan jag började på förskolan så blir o'boy glaset min frukost här hemma, sedan äter jag ju havregrynsgröt till frukost på förskolan med barnen.

- Jag blir så less på föräldrar som skämmer bort sina barn.

- Denna vecka har jag för första gången sedna jag tog studenten arbetat en hel vecka, alltså en hel vanlig arbetsvecka måndag till fredag. På dom jobbet jag har haft tidigare så har jag haft lediga dagar mitt i veckan, men då istället jobbat helg till exempel. Så denna vecka har då varit min första måndag till fredag på ett jobb, känns okej, är dock helt slut, ha ha

- Jag tror (läs jag vet) att man blir lycklig av pengar, i alla fall jag!

- Jag har hittat den perfekta tatueringen som jag vill ha, det ska vara ett minne till min farmor.

- Jag hatar kaffe, klarar inte av det. Men jag älskar lukten av det.

- Jag har ridit licenslopp för att ta licens på monté, ni vet när man rider på travhästar istället för att sitta i vagnen?

- Jag har köpt mina första julklapppar, en till min bror och en till min syster. Resten kommer sen, om jag har råd.. annars får alla en klapp på kinden!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Efter två dagar på förskolan är barnen inte lyssnar på mig och bara kör sitt eget race så är jag rätt trött i både huvud och kropp, idag har dom dessutom total ignorerat mig och inte alls varit trevliga vissa utav dom, men ja, sånt är livet. Ta in det, lär dig av det och gåvidare. Så enkelt är det. Men jag har inte haft ork att blogga och tiden har inte funnits förens nu när jag har varit inne på kommunens hemsida och godkänt alla mina timmar jag jobbat som man ska göra.

Dessutom händer det inte jätte mycket på hästfronten nu,
Bubblan är vinterskod fram men inte bak, han ska skos bak på torsdag och det har kommit snö.... ja ni hör ju bara hur det låter... Han går inte att ridas just nu, men fredag går det att rida då är han redo med brodd och sulor runt om på alla fyra hovar. Bam där emot har vinterskorna på och har ridits i paddocken av Sofia idag, bommar blev det och cavaletti. Gick bra för dom och innan vi började med cavaletti så gjorde vi en bra övning för en liksidig häst, tre volter, gå in på en volt och över en bom, sedan vidare till nästa bom och göra volt, och så forsätter det, snabbt förklarat! haha kan försöka rita upp övningen om det skulle vara intressant, väldigt bra för hästar och ryttare som verkligen behöver stärka sina olika sidor, vänster och höger.

Men men, nu är jag helt slut och ska sätta mig i soffan och kolla på TV, äta honungsmelon och dricka te. Det får bli min tisdagskväll, herregud imorgon är det redan onsdag. Jag jobbar också resten av vecka, men jag ska försöka hoppa in här när det finns tid till det!

Ha det så bra och kämpa på!

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Vardag

Godkväll, har inte hunnit sätta mig vid datorn någonting förens typ nu. Min fredag har varit full av saker som ska göras och förens nu har jag kunnat slagit mig till ro och kunna kollat runt på datorn, druckit varm chocklad (havredryck) och slappnat av ordentligt i min ensamhet här hemma i huset tillsammans med Wilma, så helt ensam är jag inte. Hon har dock sovit den mesta tiden när jag gjort mina måsten.

Dagen började i alla fall med utsläpp av hästarna vid sju tiden, lindade av dom lindorna, böt täcken och släppte ut dom med frukost i hagen. Åkte sedan hem och åt frukost själv och slappade lite, hoppade sedan i stallkläderna igen och åkte till stallet till nio tiden, kändes onödigt att åka hem i mellan men jag hade ingen frukost med mig så jag valde att åka hem i mellan helt enkelt, och det tar mig femton minuter att åka till stallet.

Väl i stallet tog jag in hästarna igen och började borsta på Bubblan så kom Sofia till stallet, vi gjorde i ornding hästarna och tog oss en skritt tur, då hästarna inte har brodd på sig eller vinterskor vöer huvudtaget och det var minus tre graer när vi red, det kändes dock som minus trettiotre grader då vi höll på att förfrysa trotts hur mycket kläder som helst och lager på lager metoden... Och det var dessutom lite halt för hästarna så vi höll oss på grusvägar och skrittade bra, nyttigt att skritta på hårt underlag för eler och ligament, men ja vi hade önskar lite mer på ridturen om vi säger så. Men det blev som det blev och hästarna fick röra på sig, Bubblan var pigg och framåt, har inte så mycket att skriva om hur han var för vi skrittade mest rkavlöst runt i byn, vilket också var skönt.

Så efter ridningen åkte jag hem och Sofia stannade kvar i stallet för Bam skulle skos, så han ska nu vara vinterskodd, då snön kan koma vilken dag som helst, så det blev det som vi sa innan, så blev det skor med broddhål och brodd i samt snösulor som vi behöver här uppe i Norrland 😉 Bubblan ska skos snart han också så han får brodd och snösulor han också. Men ja, väl hemma så blev det en snabb dusch och vidare till banken för att prata på bank-språk, det är verkligen inte lätt att hänga med i alla konstiga ord och siffror, men om jag fattat allting rätt så har vi blivit av med vårat topplån på huset efter att vi värderat om huset och vi har tack vare detta fått ner månadskostnaden med några hundralappar och vi har lånat pengar till att renovera vårat badrum inom en snar framtid, vårat badrum är hemskt, jag kan visa er någon gång om ni vill, ha ha man blir full bara av att kliva in där! Tappeten har setat dr sen huset byggdes, typ coh det var 1959... haha inte ens min mamma och pappa var född då...

Men ja så bank besöket gick väll bra trotts att vi inte förstod så mycket, efter banken åt vi lunch på en restaurang i byn, som heter Savoy, vatnastisk mat! Har ni vägarna förbi Bjursås så stanna där och åt, det är trevlig personal och hur god mat som helst, idag åt vi dagens som var fläskfile med stektpotatis, gräddsås eller bea-sås och grönsaker, riktigt gott! Vi skiljdes åt där och samon drog till garaget och jag åkte hem och har tvättat bilen, min älskade s80 och har sedan gjort "vnliga" och tråkiga sysslor hemma som att tvätta, diska och allt där till!

Likes

Comments

Postad i: Personligt

Det kanske inte är så många bilintresserade som läser min blogg, men herregud, jag måste dela med mig av detta! Bilintresserad eller inte, men jag och min sambo äger mina drömmars bil! Helt seriöst, det är min dröm bil! Jag tänkte berätta lite mer om den, faktiskt, för att ja, bara för att vissa hur stolt jag är, ha ha 😉 Har man något nytt att visa upp som man är stolt över, så ska man SJÄLVKLART göra det... eller hur? 😍

Bilen vi har köpt är då en Volvo S80 V8 från 2007. Självklart är det Volvo som gäller i våran familj, dels för att vi i stort sätt bara har haft det genom åren och sambon har haft diverse olika bilar, bland annat volvo. Varför det har blivit just volvo är för att det är bra bilar att både äga och köra, dom finns i massor av olika modeller och drar olika drivmedel och diverse annat. Volvo är en enkel bil att skruva på själv om det blir fel på det, speciellt äldre modeller som tex våran andra bil som kom u 1998, går prima och den bilen litar vi på till hundra procent! En bil ska bara funka, ta en från plats A till plats B och det tycker vi volvo gör på ett skönt och bra sätt, kan självklart finnas andra bilar som är minst lika bra, men det är just volvo vo har valt och som vi i stort sätt alltid kommer välja i framtiden, perfekta bilar helt enkelt!

Så denna volvo är då en S80 med V8, V8 motorer brukar fotast tex sitta i gamla amerikantare. V8 är då en motor som är 8-cylindrig V motor, en normal bil har tex fyra eller sec cylindrar. Vet du inte vad en cylinder är, googla 😉 Just volvo har V8 motorer i sina S80 och en XC90 modell. Våran S80 har automatlåda och fyrhjulsdrift som standard och dessa bilar finns endast i sedan, alltså inte kombi. Vi slipper alltså sitta och växla när vi kör bil och det är helt fantastiskt, jag kan inte förstå folk som väljer manuell bil när det finns automat, eller jo klart jag förstår att folk vill ha manuell, men automat är fantastiskt skönt att både köra och åka i! Vi är hel nöjda med denna bil, jag kanske är lite nöjdare en sambon, med tanke på att det är min drömbil och nu står den här hemma på gården!

Lite mer om bilen:

Volvos lyxigaste, mest påkostade modell S80 V8 har med några års värdeminskning hamnat på en attraktiv nivå. Men är det ett bra begagnatköp? Att nämna ordet ”V8” i dessa tider av miljöfokusering kan vara vanskligt. Men få saker kan ge en sådan förförande, lyxig känsla som det harmoniska spinnandet från en V8-motor. Lägg till detta standardmonterad fyrhjulsdrift, aktivt chassi (Four-C) och en diger utrustningsnivå – då är det lätt att ge sig hän och bara njuta! Volvo siktade högt med sin S80 V8 och man lyckades, det visar tveklöst ägarbetygen på auto motor & sport. I alla kommentarer öser ägarna beröm över motorn, lådan, körkänslan, fyrhjulsdriften och flertalet påpekar också att de gillar den skandinaviska designen. Snyggt, men inte pråligt.

Mycket bra bil, fin att köra,” berömmer Jonas Svensson sin S80 V8 från 2006. Men han tillägger: inte riktigt Audi-känsla över dörrar och inredning” och det går igen hos flera ägare. Volvo var dock inte sämre än att man snabbt tog till sig av kritiken och i Executive-utförandet höjs den upplevda inredningskvaliteten. Flera av dessa detaljer blev standard i det diskreta men ändå omfattande ansiktslyftet som genomfördes 2009. Både V70 och den till stora delar likartade systermodellen S80 har dragits med irriterande kvalitetsproblem. Men när man skärskådar och jämför V70/S80-betygen med de som getts till den exklusiva V8-modellen uppenbarar sig något som närmast ser ut som en vattendelare. V8-ägarna är mycket mer nöjda med sin bil – underligt nog.

Antingen har Volvos återförsäljare lyckats perfekt med att ta hand om de kräsna V8-köparna, eller så har man faktiskt byggt bilarna noggrannare. Fast helt befriade från tekniska fel är V8-bilarna inte. Som vanligt diverse elfel och precis som med V70 tycker en del att framvagnen låter ”klonkig” ibland. Det kan nog många XC90-ägare också känna igen. Trots dessa brister är ägarna närmast rörande samstämda i sin kärlek till S80 V8. Lyssna på Torbjörn Johnson, till exempel: ”Kanonbil med suverän maskin och underbar komfort samt bra väghållning, lite ’pappig Fordkänsla’ i dörrarna (då var min gamla S80 T6 -99 bättre). Annars en toppenbil.” Enda smolken i glädjebägaren är att V8-modellerna går mot ett slut hos Volvo. Ta chansen att prova – innan det är för sent!

PERFEKT LYXVAGN FÖR DEN SOM VILL FÄRDAS DISKRET OCH ÄNDÅ NJUTA AV EN V8

Likes

Comments

Postad i: Hästar

Han inte riktigt med att skriva om gårdagens pass igår, när jag kom hem från stallet så blev det en dusch och lite sällskapsspel med sambon och tiden bara sprang iväg och helt plötsligt var det dags för sängen, så jag delar med mig av gårdagens ridpass idag, istället.

Slutade ju två igår, så jag åkte hem och bytte om och åkte sedan till stallet och gav hästarna lite eftermiddagshö och gjorde klart stallet, i sin vanliga ordning. Tog in Bubblan lagom till att dom ätit klart höet och gjorde i ordnin honom för en ridtur, vi skrittade iväg och det var fortfarande ljus ute när vi red iväg, massor av reflexer på och Bubblan gick på bra framåt. Blev "rädd" för något när vi började trava och kunde efter det inte lyssna på mig, typ... Jag vet verkligen inte vad det är med honom nu för tiden när vi ska ut och rida själv, igår var jag lugn och tänkte att det kanske kunde smitta av sig lite på honom, men inte...

Han har så mycket energi och jag gör verkligen ALLT jag kan för att använda denna energi till att jobba. Jag gör verkligen allt jag kan för att energin ska gå till att arbeta som sagt men det räcker inte, det känns inte som att jag räcker till där uppe på ryggen just nu, han är mer springig och tittig, och blir "rädd" för minsta lilla och efter han blivit rätt har han så svårt att fokusera på mig och lyssna på mig... Jag gör så gått jag kan för att han ska lyssna så det känns som att min hjärna ska sprängas vilket sekund som helst. Men men, igår var han iaf springig men kunde fokusera lite, lite. Var en väng där då lyssna han inte alls, då kom vi passande nog till en vändplan och jag kunde rida runt i kort, kort galopp på volter och byta varv med galoppombyte och fortsätta i kort galopp, öka något steg, korta något steg och han lyssnade bra, jag behövde skrärpa till mig rejält, det var som att han visste att blir jag lite irriterad på mig själv och min ridning, vilket jag blir när det går så här, så blir jag irriterad på mig själv och då skärper jag till mig och det känns som att Bubblan vet det, så han lyssnade jätte bra och efter det när jag saktat av så frustade han nöjt.. Så ja, vi är lite tillbaka på det där som jag ska träna på från Peter Cliniken, en plan, planera mina ridturer så slipper det bli kaos i min hjärna och Bubblan får kaos i sin.

Det är väll egentligen lite av det som händer ute i skogen när han blir springig, jag vet inte vad jag gör och fokuserar mer på att få honom att lyssna, men jag bör istället bara rida på framåt, göra olika övningar och nöta dom i några meter och inte bara snabbt byta övning, det blir för mycket. Det är okej att sitta och nöta lite så man kommer in i det. Men ja, han är roligare att rida med sällskap för då skärper jag till mig, typ, och jag får andra ögon på mig som kan säga åt mig när jag behöver det. Tråkigt att det är så, men jag är inne i en sådan period nu... Tur Bubblan iaf står ut med mig där uppe, fast han har väll jätte roligt när han bara får springa på, ha ha

Efter ridpasset så myste vi väldigt längre, han fick stå med back on track ryggvärmare och ett täcke på sig, medans jag borstade igenom benen, ban och svan ordentligt och sedan flätade svansen. Tog av täcket och ryggvärmaren efter ett tag och rycktade, länge, längre med flera drag på smama ställe, ah nstod och tyggade och gäspade under tiden, så lite skönt tyckte hand det var! Man borde verkligen lägga ner mer tid och ryckta hästarna, få upp blodcirkulationen och allt där till, det tråkiga är att det tar sån tid, så tur jag hade tid till det igår! Sen lindade jag benen på honom och satte på honom sin pyamas!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Just nu smälter nog min hjärna ner och blir till snor, för det bara rinner och rinner, det slutar aldrig! Men jag är pigg och känner inte av denna förkylning mer en att jag snyter mig varannan minut. Men just idag har jag också haft ett 'anfall' av min sjukdom så jag har varit uppsvälld i armhåla, över nyckelben och upp över halsen och detta gör ett sådant obehagligt tryck över bröstet så det går inte att ta ett djupt andetag, så under dagen på jobbet har jag fått tagit snabba och korta i andningar och utandningar för att inte känna smärtan.. Så all energi har idag gått till svullnaden och hela kroppen är slut..

Orkar inte skriva så mycket mer, men tänkte bara meddela att jag lever efter denna måndag på jobbet och jag ska nu gå och lägga mig, då jag är helt slut. Det tar verkligen på kroppen när jag sväller upp på grund av sjukdomen, det tar hårt.. Och ont gör det, men det ska vara bättre imorgon för mamma gav mig medicin direkt efter jobbet vid fem tiden. Dagen på jobbet har annars varit bra, tror alla har varit lite trötta efter helgen idag!

Imorgon jobbar jag och jag jobbar resten av veckan, utom fredag. Mår jag bättre kommer jag vilja rida imorgon, men annars åker jag hem och vila, imorgon väntas det jobb mellan sju till två. Ha det så bra så hörs vi!

FÖRRESTEN!! Här har ni våran nya bil... hi hi jag är HELT FÖRÄLSKAD! 😍😍

Likes

Comments

Contains affiliate links Postad i: Utrustning

Som att vi redan inta har massa benskydd till hästarna, framför allt till Bubblan, he he så önskar jag mig några till. Jag saknar dom där benskydden som är enkla att sätta på, snabbt och smidigt, ser inte helt fel ut och sitter bra och som man kan använda som helt vanliga vardagsskydd. Tycker inte jag har så mycket att välja på nu till Bubblan. Mina bruna ludddamasker har jag slänkt åt skogen (typ) för dom är så sjukt opraktiska att ha på hästar alltså, allra mest Bubblan. Först och främst så bajsar han på bakbenen när man rider och bajset studsar på skydden vilket ger resultatet att skydden blir helt ner bajsade, speciellt på luddet, inte så trevligt! Och skydden ger inget som helst stöd alls, verkligen inget alls... Totalt värdelösa, men så snygga! Tyvärr...

Så jaa, han behöver egentligen inga benskydd, men jag behöver... Jag vill ha dom där enkla vardagsskydden som sitter bra, skyddar och gärna ger stöd, nu kan man ju inte få samma stöd på benskydd som på tex lindor, men något stöd kan man ju få. Men ja, jag sitter och kollar runt lite på olika benskydd och har väll mest tittat på dessa. Det kanske är någon läsare som har andra tips på lätta och bra vardagsskydd till n skavkänslig häst...

Läder skydd är ju egentligen det bästa, det ger inget skav och sitter bra... Så jag har kollat på dessa, det jag inte gillar är att det just är denna lags knäppning på dom... sjukt osmidigt... Dom finns HÄR och HÄR

Dessa Back on Track skydd har jag klämt många gånger på när jag varit på Hööks i Borlänge... Hade varit det allra bästa till Bubblans ben, dessa vill jag verkligen ha, men det gäller samma sak med dessa skydd, jag gillar inte knäppningen... Men det är ju trotts allt Back on Track! Dom hittar du HÄR och HÄR

Dessa Lami-Cell skydd har redan Bubblan två par fast till bakbenen, dom sitter bra och han har hittils inte fått skav, bara lite. Men jag hade gärna tagit framskydden också, men en stora frågan är, VARFÖR gör man benskydd med denna slags knäppning!? Dom finns HÄR

Jag har kollat på dessa från Eskadron, det är ett bra märke! Det står så här om skydden: "Ett helt slutet senskydd med ett hårt skal integrerat mellan yttermaterialet i robust, syntetiskt läder och det 5,5 mm tjocka innerfodret som skyddar hästens ben mot stötar och slag. Tre kardborrefästen gör att senskyddet är enkelt att använda. Yttermaterialet i PVC är smutsavvisande och lätt att rengöra. Senskyddet är inte lämpligt att använda i vatten. Finns endast i storlek Warmblood." Dom finns HÄR i bakskydd

Dessa skydd från Horseware, det bästa märket! Vi har ju bara täcken från Horseware. Men dessa skydd har jag kollat på, finns i en svart modell och en i reflex! Dom finnsa HÄR och HÄR

Även dessa har jag kollat på, liknande Eskadron skydde fast detta är i märket LeMieux, står så här om dom "Skyddande allroundbenskydd. Formade för att passa leder och senor med ett polykarbonatskal som är integrerat mellan stötdämpande foder. Utsida av konstläder ger dessa boots en hög kvalitet och en snygg look. Idealiska för träning och allmän ridning, men kanske speciellt för dressyr och dess mer intensiv laterala träning. Lätt att rengöra." Dom finns HÄR

HJÄLP MIG! Vad är bra, enkla och framförallt bra passform på vardagsskydd? Tipsa mig gärna, jag blir tokig på detta letande, hästen som ska ha skydden har lätt till skav så läder är absolut det bästa, men annat KAN gå bra!

Likes

Comments

Postad i: Hästar

Godkväll på er!
Hoppas er söndag har varit bra och att ni kommer få en mysig söndags-kväll, imorgon är det måndag och vissa kanske till och med ska tillbaka till skolan efter en lov vecka eller tillbaka till jobbet imorgon efter en helg. Min söndag har spenderats med att vi har åkt och kollat på en bil, en Volvo såklart! Mer får ni veta sen, det blir ev att vi köper denna bil, vi får veta mer imorgon! Efter det så åkte vi hem och där åt vi lunch, rester blev det så gårdagens pizza fick bli min lunch.

Efter lunchen åkte jag och Sofia till stallet och tog in hästarna och lät dom torka med täcken på stallgången och med hö medan vi gjort klart resten av stallet, sedan gjorde vi i ordning dom för en skrittis, det blev lugnt idag, Sofia red barbacka på Bam och jag tog sadel med back on track ryggvärmare under på Bubblan. Skönt att bara skritta ut och prata om allt mellan himmel och jord. Till vecka ska hästarna röra på sig, helst varje dag, någon vilodag blir det nog men vi siktar på att rida varje dag, då gubbarna behöver det.

Jag ska också jobba hela vecka, men tar helg på torsdag då jag är ledig fredag. Det är så med att vara vikare på förskola, jag gör och lägger in min eget schema, så vill jag vara ledig fredag så är jag det. Också väldigt bra om man tex har läkar tid eller något annat, då lägger man sig inte tillgänglig den dagen. För ligger du tillgänglig och blir bokad så måste du jobba och du har en timme på dig att ta dig till jobbet. Men som sagt jag lägger mitt eget schema och en lång helg får mig verkligen att ladda om batterierna till kommande arbetsvecka. Jag lägger mitt schema ut efter hur jag vill och kan jobba, det är fortfarande tufft för mig vissa dagar men det går framåt, och det underlättar så mycket att kunna göra sitt eget schema och bestämma dagarna.

Men ja, det blev en kort skrittis med hästarna och imorgon får vi se vad det blir, jag slutar halv fem så antingen rids hästarna under dagen eller så rider jag på kvällen, det återstår att se, om vi säger så!

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Bubblan tyckte det var skönt att värma öronen i halsen på fleecetäcket... 😉😍

Likes

Comments

Postad i: Hästar

Inte för att det bjuds på så mycket ridbilder på mig här på bloggen men det är mest för att jag inte har någon som fotar som jag har haft tidigare, då har det alltid varit med någon som kan fotografera. Nu måste man boka in det flera månader innan så det blir av, så därför är det inte så mycket ridbilder. Dessutom gillar jag inte att bjuda på ridbilder, för det är alltid massor som hade kunnat varit bättre... Typ som med dessa bilder, men jag bjuder på dom här bilderna. Det är på mig och lite andra hästar genom åren och åren det handlar om är mellan 2010 - 2016, typ.

Hoppas det uppskattas! Jag kanske ska försöka få till mer ridbilder här på bloggen, det blir nog roligare att titta på och läsa inläggen, då, skulle jag gissa på. Men nu får ni klarar er med dessa bilder och vissa är ju mindra bra om vi säger så, ha ha vissa bilder har jag ingen aning om vad jag en sysslar med, men tur att det var då och nu idag, är jag en helt annan ryttare inte bara i min sits utan också inriktning, det var länge sedan jag hade ridbyxor och ridstövlar om vi säger så!

Det finns en hel del bilder på mig och andra hästar, så jaa det här får väll bli första inlägget 😉

Det här är väll dom bilderna som är mest hemska, ha ha. Dessa bilder är på mig och en ponny som hete Red Robin som stod på en ridklubb jag praktiserade på och även red lektioner på varje fredag och även andra dagar. Det här är också min första ridskole termin efter ett uppehåll med hästar och ridning, så ja det är ju allt annat en vackert... ha ha minns at jag också trillade av detta pass, då hästen hade sadeltvång och jag gick och spände, gick och spände och spände det sista hålet utan att gå så jag han inte mer en upp i sadeln och sen var jag på paddockgruset, så kan de gå!

Här är jag tillsammans med min klasskompis från gymnasiets' häst, Idenors Oliver. Kallblodstravare och hur rolig som helst att rida, mycket energi och power i denna häst! Fantastisk på att hoppa och tog sig över allt, även om man kom fel så rättade han det, riktigt rolig häst att rida och hoppa, verkligen! Det är med honom jag har mitt personbästa när det kommer till höjd, vi tog oss över ett 1,20 hinder och det gör jag INTE om... ha ha

Här är jag igen på en klasskompis från gymnasiets häst, denna gång en Fjording vid namn Kavat. Ni känner säkert igen honom om ni läser @elinswahnfhyr blogg. Honom åkte jag upp och red lite på, rolig och liten häst. Fjording-oskulden togs också denna dag! Här är det också mycket som hade kunnat varit bättre i min ridning, men men.

Här är jag och Gran Joar, min absoluta favorithäst under gymnasietiden. Han var helt underbar och rolig att rida, mycket fart och styrka. Med honom gjorde jag allt, från att bada, köra, hoppa i skogen och allt där till. Han var en trygghet för mig och jag har dessutom fått frågana tt köpa honom inte bara en gång utan 4 gånger, och alla gånger har jag fått lov att tacka nej... Men han har nu ett föralltid hem i Stockholm på Ekerö där han lever livet och jag har kontakt med ägaren.

Här har vi en till kallblodstravare, en kille som jag hade på foder i ca ett halv år. En fantastisk häst som hade en enrom personlighet och vilja. Han hade kapacitet att gå långt inom ridningen. Men han såldes till Skellefteå efter ett halv år, så man kan säga att han var på utbildningsläger hos mig. Lärde sig fort och var riktigt mysig! Kanske ska nämna hans namn också, Lomas hete han.

Sist men inte minst min absoluta älskling genom hela livet, Texas Babe. Hon som lärt mig allt, fått upp ögonen mer för hästar, lyssna på dom och framför allt se dom. Hon är fantastisk och samtidigt svår, släppte in in vem som helst och kunde spöka lite då och då. Men helt underbar och henne var jag medryttare på under hela gymnasietiden.

Likes

Comments

Postad i: Personligt

- Jag och min sambo har varit tillsammans i 7 år och vi har bott ihop i ca 4 år totalt.

- Jag har en sjukdom som heter Hereditärt angioödem som förkortas HAE, det är en ärftlig sjukdom som även min mamma, mormor och några till i släckten har. Det är en sjukdom jag kommer att leva med resten av mitt liv och ta medicin för när jag får ett 'anfall' som vi kallar det.

- Wilma är inte min första hund, min första hund var en omplaseringshund från Örebro som heter Troja, en Jack Russell och Papillon korsning som jag tog över när hon var 5 år. Jag har inte kvar henne, utan jag gav bort henne till en pensionär i grannbyn som var mycket förtjust i henne då jag inte kunde ha kvar henne pga att hon då blev stressad i lägenhet och livet inte gick ihop med en hund just då.

- Jag flyttade hemifrån när jag började på gymnasiet alltså 2011 och har inte flyttat tillbaka hem, har bott på internatet på gymnasiet, två år och sista året på gymnasiet hyrde jag en stuga 8km från skolan och direkt efter gymnasiet flyttade jag in hos min sambo.

- Jag har egentligen ingen favorit mat att äta, utan jag är mer en 'periodare', jag har mina favoriträtter eller favorit saker att äta under perioder, sen tröttnar och jag hittar något annat. Som nu till exempel så äter jag ihäjäl mig på yoghurt med hallon, pansionsfrukt och något mer och sen doppar jag brödet i yoghurten, super gott! Men jag kommer väll tröttna på de till nästa vecka, typ.

- Jag har knappt någon kontakt med min biologiska pappa, vi smsar med varandra kanske 3 gånger om året och pratar med varandra i telefon kanske 1 gång varannat år. Det är inget jag lider av, då jag har en fin, fin lådsas pappa som min mamma är gift med. Jag har inte träffat min biologiska pappa på kanske 3-4 år? Om jag minns rätt.

- Jag tog mitt körkort väldigt sent, jag tror jag tog det sommaren jag fyllde 21 år. Så jag har haft mitt körkort i två år nu så i Juni det här året tog min prövotid slut.

- Jag är egentligen lite biltokig, och då biltokig som i volvotokig. Volvo är det som fungerar bäst och så är det bara, både som vardagsbil, familjebil och hästbild! Helt perfekta är dom, drömmen är en ny Volvo V90 cross country, hade varit UNDERBART att glida runt i en sådan!

- Jag uppfattas kanske som slarvig och lat, men jag har mina anledningar och jag är rätt slarvig av mig men jag måste ha ordning och reda runt mig, annars går inte min vardag ihop... Jag är slarvig men samtidigt pedant och var sak har sin plats... Även i stallet, jag vet EXAKT vart allt finns i stallet!

- Jag älskar min fiskkrydda jag har hemma, jag vill äta den till allt, typ....

- Jag har redan mina framtida barnsnamn bestämmt, jag ska ha en Wilhelmina Kristina och en Charles Magnus Johan, punkt slut!

- Jag har tidigare haft en kallblodstravare på foder, det är nu två år sedan jag hade honom och han flyttade till Skellefteå och lever livet!

- Texas Babe heter ett varmblodssto som jag red och tog hand om under gymnasiet och det är också hon som lärt mig det mesta och fått mig att spärra upp ögonen och verkligen lyssna på hästen och det är Bubblan som lärt mig allra mest inom ridningen.

- Min hund Wilma är en renrasig Chihuahua som vi köpte från Rättvik. Hon har två kullsyskon som bor någonstans i vårat avlånga land.

- Min favoritfärg är marinblå, turkos och svart.

- Jag klärmig helst i mjukisbyxor och sambons t-shirt hemma, ska jag ut blir det svarta leggings och en tröja eller ridkläder.

- Jag tycker det ska införas ett slags körkort på att ha djur, spelar ingen roll vilket djur, Det ska vara körkort på det och man ska läsa på om djuret, skriva teoriprov och ha en "uppkörning" där men mer vissar hur man hanterar djuret och vart man ska ha djuret. Missköter man sig så blir mana vmed körkortet och du kan ALDRIG NÅGONSIN IGEN skaffa ett djur, inte ens en myra. Djur misshandlas och vanvårdas på tok för mycket i denna hemska värld och av oss hemska människor...

- Jag kommer i framtiden att köpa mig en Quarter och då kommer det antingen vara en hingst eller valack.

- Min dröm är att driva ett stort inakoderingsstall och en gård som man kan hyra för tävlingar, träningar osv.

- Jag kan fortsätta denna onödiga informations lista om mig själv, men väljer att avsluta här. Kan ju göra flera!

Likes

Comments