Header

Postad i: Vardag

1. Vad ser du fram emot den här veckan?
Inte något speciellt faktiskt, idag blir det shoppingrunda och handla det nödvändigaste inför veckan, imorgon rida, plocka med ved här hemma, onsdag jobba, torsdag rida, fredag jobba. Jag hoppas att jag någon dag här i veckan får min intro-dag på Förskolan så jag kan börja jobba där som vikare!

2. Säg en grej du verkligen ska ta dig tid för den här veckan!
Stressa ner och ta det lugnt! Man behöver inte göra någonting hela tiden, det är okej att sätta sig ner och ta det lugn, farmför serie, tv eller en bok.

3. Vad gjorde du igår kväll?
Jag kollade på film och sedan hoppade jag raka vägen i säng.

4. En bild som symboliserar denna dag:Bildresultat för monday feeling

5. Vad åt du till frukost idag?
Det blev päronkräm till frukost, inte den bästa frukosten men det var de som fanns hemma.

6. Vilken tid vaknade du idag?
Vaknade kring halv tio idag.

7. Innan vi gör måndag på riktigt, vilket ord ska du hålla hårt i hela veckan?
TA DET LUGNT!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Hästar

Igår var humöret inte på top direkt, hade egentligen ingen lust att rida alls. Men hästen lär motioneras och tas hand om i vilket fall så jag tog mig till stallet och fixade klart det sista som var kvar, packade hö påsar, fyllde vatten, fixade kraftfoder och plockade också ihop lite i höladan så det ser lite bättre ut nu, behöver sopas ordentligt men det blev betydligt bättre en innan, man får ta allting lite pö om pö så att säga, så blir det klart, tillslut!

Eftersom humöret inte var på top igår så hade jag inga som helst förväntningar på ridpasset heller, skrittade iväg och efter en bit så började jag kräva form, lyfta mage och lyfta bogar, magen fick vi med oss ganska på direkten men bogarna har jag själv svårt för att lyfta på honom och när jag väl lyckas så håller det bara något steg, men vi jobbar på det. Vi tog upp övningen vi hade på ängen här om dagen, halt - trav - skritt, Fast vi började med halt - skritt - halt istället och målet var att få honom lyhörd för mina skänklar, lyssna framåt när jag bad honom om det och jag fokuserade mycket på att andas ordentligt och när jag andades ut och bromsade honom med magen ordentligt, det hjälpte mycket att andas ut för mig!

Gick sedan över till halt - trav - skritt. Här är det svåraste för mig att hålla igång skritten efter vi brytit av, vi båda har en tendens till att vilja göra halt hela tiden, men igår gick det bra jag fick tänka på att inte andas ut för mycket och inte bromsa för mycket med sistsen och magen, utan bara lite så vi höll igång skritten direkt efter traven, denna övning gjorde vi några gånger efter vägen och sedan fick han skritta på länga tyglar och hon frustade nöjt. Började sedan trava igen och flyttade sidvers efter vägen och var noga med att mellan gångerna hålla honom rakriktad, vilekt gick kanon bra! Det var som att han bara fall in i att vara rak och sedan när jag bad honom att flytta så gjorde han det, inga konstigheter där imellan liksom, riktigt bra! Tog tag i det här med övningen som vi gjorde innan fast med galopp och ingen halt utan, skritt - galopp - skritt och efter ett tag la jag in skritt - galopp - halt. Fungerade bra och när jag kände mig nöjd så fick han rulla på i galopp och sedan böt vi galopp, fick till tre bra byten som jag kan känna mig stolt över, dom andra bytena vart i korsgalopp och ja vet inte vad vi höll på med, han blir så taggad med mig på ryggen när jag kräver ett byte så han vet mycket väl att han kan skjuta mig ur sadel och hoppa runt så han får springa fortare, så dom där snygga och kontrollerande byterna är långt ifrån, eller ja, dom vi gör nu är ju sjäklart kontrollerade och blir bra men det går för fort och jag är inte tillräckligt stark för att hålla imot honom, ännu. Men vi jobbar på det, som sagt fick tre bra byten som jag är nöjd med och sen galopperade vi lite till. Travade av honom på hem vägen där han oftast blir springig, och bara springer på. Släpper allt och vill bara att det ska gå fort, så här gäller det att travalätt långsamt och sedan vara stark nog att hålla denna trav så han inte springer iväg, påminna honom om bogarna och magen, och att det är jag som är pilot och bestämmer farten.

Nöjda och glada skrittade vi sedan hem och myste och borstade lite till innan han fick gå ut i hagen igen till Bam och tugga lite hö. Jag är nöjd över passet, mycket hade kunnat vara bättre, men mycket har också blivit bättre. Jag får hela tiden påminna mig själv om vad jag gör fel och allt där till. Därför gillar jag att rida Bubblan för det värsta som händer om jag gör fel är att han inte lyssnar eller gör fel själv, alltså simple as that liksom! Han är en ärlig häst att rida och det är framförallt MYCKET häst att rida, det är inte bara att hoppa upp heller, inte alls. Men vi tar åt oss av detta ridpass till nästa ridpass och förbättrar oss förhoppningvis litegran varje gång! Ja jag är nöjd och Bubblan var nöjd, trött i huvudet och en aning i kroppen också, det kändes när vi skrittade hem.

Likes

Comments

Postad i: Tankar/Åsikter

Man är så grymt fokuserad och noggrann när det kommer till mat till hästarna och hundarna, man mäter upp det exakta måttet på maten, väger maten korrekt varje dag och till en själv trycker man i sig pizza, McDonalds och diverse onyttigheter, hur kommer det sig? Att man är så noggrann med just djurens mat och vad dom stoppar i sig men stuntar i vad vi ryttare äter och stoppar i oss? Jag menar det är ju också så att vi ryttare bör och lär äta bra mat och träna på sidan av för det är vi som rider hästarna och det är ju hästens prestation som är resultatet av vårat arbeta, bör vi då inte ta lite bättre hand om våra kroppar och ge kroppen den bästa förutsättningen att rida våra hästar på ett korrekt sätt och orka göra det... Eller orkar man rida ett ordetligt ridpass med McDonalds i magen...?

Det var nog den funderingen jag hade just idag, vad vi ryttare stoppar i oss om dagarna och vad hästarna äter. Vet att det självklart är många som tänker på vad dom äter och stoppar i sig, NÄSTAN lika mycket som hur dom tänker när dom ger sin häst mat, men är det inte mins tlika viktigt? Det tycker jag och jag hör tyvärr till den kategorin ryttare som inte alls tänker på vad jag stoppar i mig, inte på det sättet. Jag har mer den här rutinen på veckorna att godis, sötsaker och diverse äts på lördagar och söndagar, ingen annan dag i veckan, men jag menar det gör inte så mycket, för jag äter ju fortfarande onyttig mat under veckodagarna.... Går jag olus minus noll på detta?

Hur tänker ni kring mat till er själva? Är ni lika pedanta som när ni gör maten till eran häst? Ett exakt mått hit och ett exakt mått dit? Ärligt nu!

Likes

Comments

Postad i: Hästar

Hej och hallå!
Hoppas allt är bra med er, det är toppen med mig. Idag gjorde jag sista arbetsdagen på jobbet och kommer nu gå vidare och börja arbeta på falu kommun inom förskolan, jag ser fram emot detta oerhört mycket och många nya dörrar och möjligheter öppnas!

Men nog om jobb, nu ska jag njuta av helg! Och helgen började på bästa sätt - på hästryggen såklart! Jag redan Bubblan på ängen nedanför stallet, mycket övergången och halt - trav - skritt och sedan galopp på volt. Hade bra känsla och fick mina aha-upplevelser. Nu ska vi träna på så vi är redo för clinic till Sunne!

Likes

Comments

Postad i: Tankar/Åsikter

Nu ska vi gå igenom det här med skillnaden på westernridning och westernridning.. Det finns som i många andra grenar inom hästsporten, olika kategorier på hästmänniskor, alla gillar olika, tycker olika och vill olika och har olika mål och värderingar inom hästsporten, detta är bra, tycker jag. Alla ska tycka och vilja olika, det är de som gör hästsporten så fantastisk, men det är också det som en del gånger kan förstöra hästsporten, enligt mig. Det finns många människor som inte bryr sig om hästen, utan mer vilken färg rosetten är när dom tävlar eller hur hög prissumman är och kanske till och med dom som gör så hästarna eller djuren far illa, dessa personer förstör sporten. Men till westernridningen då, som jag skrev innan så finns det miljoner olika människor inom westernvärlden och ingen är den andra lik, roligt! Vi har till exempel dom som vill använda sian hästar till gården, driva boskap och allt där till, vi har dom som vill tävla på kossor (cutting tex) och sedan har vi den maioriteten som bara sitter på hästen och 'fiskar' som vi så fint kallar det och hästarna går som symaskiner, även kallad western pleasure. Och det är denna gren jag tänkte ta upp idag, för det är stor skillnad på denna westernridning och den andra slags westernridningen som finns i världen.

Vi börjar med att gå igenom hästen, den typiska pleasure hästen. Rasen är oftas quarter, då den quarter som är avlad just för pleasure. Vi har olika slags quarter inom westernvärlden, byggda och avlade för olika ända mål. Men pleasure hästen är oftas lite större en till exempel reining quartern. Lite mer tyngre och mer markbunda rörelser, här ser ni skillnad på en plesure häst och en reining häst:

På stora bilden ser ni Pleasure hästen One Hot Krymsun (också AQHA Western Pleasure World Champion och ledande ledare för Open Performance Winners) och till höger på den översta lilla bilden ser ni Tinker with Guns och på understa bilden ser ni hästen Walla Walla Whiz som är reining quarter.

Ni ser stor skillnad på uppbyggnaden av häst, Pleasure hästen är för det första större, lite längre kotben, stor rumpa som är ett välkänt för just quarter. Reininghästarna är mer kompakta, stor rumpa, muskler som syns tydligt, väldigt biffiga hästar. Ja jag hoppas innerligen att ni ser skillnaden, även fast ni inte är insatta i just westernhästar, för stor skillnad är det på dom, det är också stor skillnad på dessa olika quartrar i just, rörelsen.

På första filmen ser ni en pleasure häst träna / röra sig, det är så här dom ska gå, markbunda och inte mycket till rörelse. Och på andra filmen ser ni en reining häst som tränar / rörsig, lite mer rörelse och fart. (hästen på filmen i reiningen är också en personlig favori! Vackra, Yellow Jeresy!)

Så här tänker jag bra säga, ni ser skillnanden va?

Kort och gott, det var snabbt om hästarna, och just hur olika dom är inte bara i psyke utan också i hur dom är byggda och vad dom är avlade för. Fast det finns ju ingen som säger att inte en reininghäst kan starta en pleasure klass, han kanske bara inte har lika stor chans som en pleasure häst har i samma tävling, förstår ni?

Vad går då en pleasure tävling ut på, vad kollar dommare på? Vad vill dommaren se? Först och främst är denna gren den absolut tråkigaste jag vet, både att titta på och rida på, jag har dock bara startat en Western horsemanship som avslutades med en pleasure och det var det tråkigaste jag startat! Men alla tycker olika och dommaren vill bedömmer då hästens gångarter och form. Alla deltagare inne på banan samtidigt. Man rider längs fyrkantsspåret i de olika gångarterna. Domaren bedömer hästens form, mjukhet och gångart. C:a 80% av bedömningen ligger på hästen i denna diciplin, resterande på ryttarens sits, hållning och förmåga att kommunicera med sin häst.

Hästen skall gå i en form där halsen är nära nog rak och med huvudet framför lodplanet. Går hästen med öronen under manken i fler än fem steg i följd skall ekipaget diskvaliceras.

Hästens huvud skall hållas still och med endast lätt eller ingen kontakt med hästens mun. Det är vanligt i Pleasure att ryttaren rider med löst hängande tyglar. Man skall få intrycket att hästen är ett nöje (a pleasure) med andra ord den ska ge intrycket att den är ett nöje att sitta på / att rida.

BEDÖMNING
Alla hästar bedöms i gångarterna walk, jog, extended jog, lope och ryggning samt alla övergångar. Hästarna skall arbetas åt båda håll i arenan i alla tre gångarterna för att visa att de är kapabla i båda varven. Hästen skall bära sitt huvud så att öronsnibbarna är i linje med manken som lägst och linjen mellan ögonen och manken som högsta punkt. Hästen ska även visa att den kan bära sig.

UTRUSTNING
Hästen ska ridas i westernsadel och på antingen tränsbett med tvåhandsfattning, bosal (en s.k. hackamore i flätad råhud) med tvåhandsfattning eller på stångbett med enhandsfattning. Ryttarens westernklädsel är obligatorisk och innebär långarmad skjorta med krage (band, ståkrage, tuxedo, etc.) westernhatt och cowboy boots. Hatten måste sitta på ryttarens huvud när han kommer in på arenan. Sporrar och chaps är valfria.

Tvåhandsfattning: två händer på tyglarna och Enhandfattning: man rider med en hand. Rider man på tränsbett FÅR man inte rida på en hand och rider man på stångbett så FÅR man inte rida på två händer, så enkelt är det.

GÅNGARTERNA
En Western Pleasurehäst ska som namnet anger, vara en njutning att rida som jag nämde här uppe tidigare. Den ska framvisa mjuka flytande steg och bära sig själv, med vackra gångarter och övergångar. Gångarterna benämns enligt följande:

  • Walk (långsam skritt i fyrtakt med korta steg)
  • Jog (långsam trav i tvåtakt med korta steg)
  • Extended Jog (ökad jog)
  • Lope (långsam galopp i tretakt med korta steg)
  • Back-up, rak ryggning utan motstånd och tvekan, med balans och flyt

Det är det här jag vill komma fram till, att det är stor skillnad på all westernridning som vi har inom just kategorin westernridning. Det finns många fler grenar som jag kan ta upp, men varför jag valde att ta upp just pleasure ridningen är för att det är den grenen inom westernridningen som jag inte står upp för, denna gren gillar jag inte för fem öre, inte bara för att den är extremt tråkig (enligt mig) att tävla och rida inom utan också just för att hästarna går som dom symaskiner dom gör, hela döda blickar, finns inget liv i ögonen på dom, dom bara går där som dom robotar dom är, och visst, det är de dom ska göra. Men jag gillar inte sättet dom rids på, hur sakta dom gör, hur lite rörelser dom har och allt där till. Jag tvivlar inte en sekund på att dom ryttare som rider just pleasure inte tar hand om sina hästar, jag vet att dom tar hand om dom som om dom våre skapta av guld och vissa gör det inte... Det är nog lika många som tar bra hand om sina hästar som dom som inte tar hand om sina hästar på ett sunt och bra sätt.

Jag står på den sidan som vill se ändring i just pleasure ridningen, sättet dom rids på och tränas på, det kan inte i längde vara bra för hästen och dess välbefinande. Jag vägrar stå upp för denna gren för att jag inte gillar detta, för mig ska vara vara rörelse, hästarna ska ha glimten i ögat, en vaken blick och gilla det dom gör, dom flesta motbevisar allt detta och bara går där och anses som 'lydiga' hästar... Det är inte bara det att hästerna rids på det här viset, dom ska ha små hovar vilket gör att ytan dom ska bära upp på dessa små och 'prydliga hovar' blir för påfrästande för både hovar, leder och ligament, hästarna tar skada av detta och man vill då som sagt ha dessa fina och små hovar som är så små så det blir fel belastat, redan där tar hästarna stor skada av bara detta...

Jag vet inte vad jag mer ska skriva, mer en att jag inte gillar pleasure ridningen i sig. Har aboslut inget emot dom som rider det eller har hästar till det, det är bara jag personligen som inte gillar det, så enkelt är det.

En 'bonus' hur kan man ens tycka att detta är vackert eller fint att kolla på?

Vad tycker du? Frågor på detta? Din åsikt/tanke?

Likes

Comments

Postad i: Hästar

Hej på er! Hoppas ni haft en bra helg och är laddade för en ny vecka!
Min helg har varit super rolig då vi på fredagen packade transporten och lastade hästen och tog vårat pick och pack och åkte till Värmland för en helg i hästarnastecken! Det som stod på schemat denna helg var kosse clinic för Styrbjörn Persson, mycket lärorik och rolig helg med massa häst, skratt, kossor och trevliga värmlänningar, precis som det ska vara! Har inte så mycket att säga om allting egentligen, jag var bara med öfr jag var nyviken och ville s lite mer hur en träning på kossor går till och lära mig lite från marken och lyssna på Styrbjörn och vad han hade att säga och dela med sig av. Och det var som med allt annat i livet, vissa saker håller man med om och andra inte, mycket höll jag med om och lärde mig utav, det andra struntade jag i då jag inte kände att det var något jag ville lyssna till.

Som sagt lärorikt och trevligt var det, kanon bra anläggning för just ko clinicar, ur mysig hus att bo och sova i under helgen, fantastisk mat och trevligt bemötande av alla på Mud River Ranch i Värmland, massor med tummar upp till dom! Så vi är nöjda över helgen och vi är nöjda över hur Bam presterade och gjorde bra ifrån sig, stod bra i transporten på vägen dit och hem.

Ridpassen bestod av att rida fram hästarna, vissade några stopp och spinns åt båda hållen så Styrbjörn fick se och fick se lite mer vad han hade att arbeta med under passet. Efter framridning och när alla var varma i kroppen togs det ut kossor i paddocken, en kossa åt gången då självklart. Dom fick rida på långsidorna och skärmaav kossan så den höll sig på långsidan, snabba vändningar, kvicka hästar och busiga kossor, vissa hästar var också busiga. Tyckte alla skötte sig bra och alla såg ut att ha roligt, vissa hästar och ryttare hade gått på kossor förut, andra hade gått på kossor innan men på andra hästar, och vissa hade aldrig gått på kossor innan, så det var ett blandat gäng och det var super roligt att se på och lyssna på.

Här kommer några blandade bilder från helgen:

Likes

Comments

Postad i: Vardag
Tänk vad livet kan ändras över en natt, igår var jag arbetslös, vilket jag fortfarande är. Men igår kväll skickade jag också in en ansökan på ett jobb och idag fick jag svar att dom bokat in mig för intervju redan imorgon klockan kvart över nio på morgonen. Kan ni förstå ångesten och stressen som släppte då? Bara att få komma in på en intervju gjorde så min ångest och stress släppte, det är fortfarande extremt tråkigt att jag blev av med jobbet men jag känner en lättnad över att bara få komma in på intervju, det betyder bara att företaget är mer intresserad av mig och ev vill anställa mig, vilket hade varit helt fantastiskt!

Denna intervju är imorgon och idag ska vi fortsätta att renovera och fixa i sadelkammaren i stallet, stora framsteg och vi blir väldigt nöjda. Idag står det på schemat att fica upp alla tränshängare och sortera bland täcken och fixa det, sen ska vi ta en kortridtur på hästarna då ena hästen blev behandlad av kiropraktorn igår och den andra hästen ska skos idag innan helgens äventyr när vi drar ner till Sunne för lite Ko-Clinic! Det ska bli super roligt och jag har längtat så! Längtar dock mer och ser mer framemot att åka ner till Sunne i Oktober igen för då är det clinic dags för mig och Bubblan för Peter Ljungberg, landslagsryttare i Reining.

Så planen idag, sadelkammare, rida, skohäst och äta middag med sambon. Samt förbereda mig för intervju imorgon och hålla alla tummar och tår! VI hörs av senare!

Likes

Comments

Postad i: Personligt

För att ni ska förstå allting som nu har hänt så kommer jag få gå tillbaka lite i tiden, för att ni ska förstå på ett korrekt och ärligt sätt. Jag måste gå tillbaka ända till två tusen fjorton när jag tog studenten, jag tog studenten i Juni två tusen fjorton och var då arbetslös efter studenten, jag var en osäker tjej som nyss kommit ut i arbetslivet. Jag hade mina få timmar på en Travskola som jag jobbade som gav mig en lön på max fyratusen kronor, det räckte till att betala hyran på lägenheten och inget mer, typ. Jag behövde ett jobb och det var snabbt, Arbetsförmedlmingen hjälpte inte för fem öre och sommaren två tusen femton fick jag ett jobb på en städfirma här i Falun. Perfekt! Jag hade nyss tagit körkort, som tog längre tid en planerat och körkort krävs för att få ett jobb. Det är oftast körkort och tillgång till egenbil som spelar roll, sedan kollar dom på betyg, utbildning och allt där till. Men jag lyckades få jobb på denna städfirma där jag åkte runt till olika privatpersoner och städade deras hus, oftast en gång i veckan. Mycket bilåkande blev det och lokalsinnet byggdes på och jag kände mig fri, jag fick månadslön och allt bara rullade på. Jag hade till och med råd att skadda häst, vilkt jag gjorde.

Men efter en tid på denna städfirma där man blev utskälld så fort man var sjuk, man fick bara veta allt dåligt man gjorde, aldrig höra det positiva. Det dåliga fick man höra och det var de, inget mer en så. Men grejen var den att jag tog åt mig, jag tog det så hårt att detta gav mig panikattacker på rullande band. Jag kunde ringa till min sambo i ren panik när jag fick min panikattack och jag minst en speciellt där jag hade så svårt att andas och samtidigt pratade med min chef som skällde på mig att jag inte gjorde ett bra jobb och bara krånglade till det för henne, men det är inte mitt fel som anställd om jag blir sjuk och företaget INTE har någon ersättare den dagen jag är sjuk, för sjuk blir man det vet vem som helst, blir du sjuk så blir du sjuk. Jag ville inte dirket skrubba kunders toaletter med magsjuka eller feber, det kändes inte bra, men det förstod inte detta företag eller chef. Jag gick i alla fall in i en bubblan och mådde piss, jag fick göra mig av med hästen då allt på jobbet krånglade och jag mådde verkligen som en överkörd katt, varje dag. Jag hade ont överallt, det värkte i hela kroppen, dag ut som dag in. Det var skäll hela tiden, jag kunde få panikattacker på vägen in till jobbet på morgonen i bilen så jag fick stanna på en bussficka och försöka komma ner på jorden igen, tillslut orkade inte kroppen mer och jag samlade kraft och mod att gå till vårdecentralen där jag blev sjukskriven ögonaböj! Samband med allt detta och sjukskrivning så har jag dessutom en speciell sjukdom som gjorde allting värre, mycket värre. Paniken att ringa till jobbet och säga att jag är sjukskriven var den värsta känslan jag haft, ångesten bara välde över mig och där och då försökte jobbet få mig att säga upp mig, vilket jag inte gjorde av oliak skäll. Dels för jag ville ha mina uppsägningsmånader och lönen på det. Så jag fajtades in i det sista med facket på min sida och vi vann. Även fast jag vann så var jag inte glad, för allt detta tog sådan energi från mig mitt i allt det här...Jag var sjukskriven ca tre månader som också var min uppsägningstid. Detta jobb bröt ner mig och drog mig ner på botten, jag var skadad och långt ifrån att bli hel.

Tills den dagen det blev lite ljusare och jag fick ett samtal från det jobbet jag jobbat på nu dom senaste två åren, och dom ville att jag skulle komma in på en arbetsintervju, självklart ville jag det! Detta jobb var att jobba i reception och att städa lokaler på en camping, perfekt tänkte jag! Städa har jag gjort tidigare och receptionistdelen kan jag lära mig, vilket jag gjorde. Jag började sakta men säkert ta mig tillbaka och tyckte det var roligt att åka till jobbet, här fick man höra både det bra och det dåliga som man behövde bättra på, jag lärde mig, växte i mig själv och blev mer stabil och lugn i mig själv. Fast paniken att ringa och sjukanmäla sig var fortfarande uppe på max, det tycker jag fortfarande, det är så jobbigt. Jag är så rädd att få skäll och bli dålig behandlad för att jag är sjuk. Men det gick bra dom gångerna jag fått vara hemma pga feber, magsjuka och allt där till. Jag trivdes på jobbet och fick stanna under sommaren också, även hösten och en till vintersäsong. Jag har nu jobbat på detta jobb i två år, två vintersäsonger och två sommarsäsongen och skulle, trodde jag, hoppa på min tredje vintersäsong. Men så blev det inte, igår den tolfte september blev jag av med mitt jobb.Där och då reagerade jag inte mer en att le och spela glad, för vad skulle jag göra? Fråga ut dom? Dom gav mig svar på allt jag behövde, dom valde bort mig då jag är yngre och inte varit i arbetsvärlden en sådan lång tid, dom valde istället att behålla min kollega då hon har mer arbetslivserfarenhet en vad jag har och är äldre, samt att dom väljer att ta in en helt ny och allt är samma där som med min kollega nu, äldre och mer livserfarenhet en vad jag har, vilket jag förstår till punkt och pricka, men va fan, jag har varit där i två år! TVÅ ÅR! Säger inte de dom något? Dom valde då istället att ta in någon helt ny och lära upp stället för att ta det safe och kanske behålla mig som redan vet rutinerna, kan jobbet och dessutom gör att kanon bra jobb! Jag får, utan att behöva skryta, mycket beröm för allt jag gör, men goda attityd, mitt trevliga bemötande, jag ser varje person som olika personer och behandlar dom ut efter vad dom kräver och vill, jag ser dom och hör dom, jag är lyhörd, vill hjälpa och alltid finnas där, får beröm för hur trevlig jag är, hur glad jag är och att jag alltid står där och tar emot allt, löser problem och gör alla glada, och det är det jag vill! Jag älskar det här jobbet på det visset att jag ALLTID kan och får hjälpa folk, lösa problem, finnas där och vara trevlig och glad. Vara ansiktet utåt och vara lojal till både kunder och arbetskollegor. Jag förstår också företaget att dom väljer att kicka mig, jag är ung jag har många år kvar att ge och bredda mina vingar, vilket jag blev tillsagd att göra.

Många tänker nu säkert, men du blev bara av med jobbet. Men för mig är det mycket mer en så. Jag blev inte av med bara mitt jobb, jag blev av med mitt liv. Jag lever för att jobba, vilket jag har byggt upp på egen hand, jag hatade att jobba i början och hatade det ännu mer efter hur jag blev behandlad på städfirman innan. Men nu älskar jag det, jag har något att se fram emot, träffa människor och självklart har inte mitt jobb varit det enklaste, en del gånger ville jag verkligen inte till jobbet och kunder kan vara dom mest hemska människorna som existerar, men jag har hållit ihop och jag älskar att jobba, det är som sagt mitt liv. Så nu känns allt tomt, jag har inget att sträva efter eller gå till varje dag, det känns oerhört tomt och tråkigt. Jag känner bara, jahapp.... nu då? Ungefär så, vad gör man nu? Då var det dags att sitta där igen, som arbetslös och söka jobb utav bara helvete, för det är inte enkelt att söka jobb eller få jobb, eller jo att söka är det enkelt men det är den där detaljen att få jobbet också.. Det är de som är svårt, otroligt svårt.

Jag är nu helt tom och vill ingenting, det känns som att jag tagit tio steg tillbaka och hur sjutton tar jag mig tillbaka dessa tio steg framåt...? Detta är svårt för mig och många kan tycka det är ur löjligt men det är så här jag fungerar, detta var hela min värld och nu har den rasat, bokstavligen rasat. Jag försöker tänka positivt och många säger att jag skulle slutat på detta jobb för länge sedan, man jag har stannat för jag innerst inne gillar det, väldigt mycket. Många säger att det är nu alla dörrar öppnas, men jag tycker det känns som att dom stängs, jag vet inte varför. Men planen nu är att söka jobb, och be till gudarna att något blir mitt. För det här hatar jag, att vara arbetslös inte ha något att göra och inte få pengar.... Jag vill i mina drömmar vara ekonomiskt oberoende men dit är det nog en lång väg kvar att gå eller helt enkelt att köpa den rätta trisslotten på affären.

Nåväl, jag behövde bra få ur mig detta då ångesten och stressen bara kockar över hos mig just nu, jag har ångest för att jag inte har något jobb och inte får in pengar, jag är också stressad över att försöka hitta ett jobb så fort som möjligt för att kunna få pengar, för utan pengar blir jag stressad och mitt liv går inte runt.. Jag hatar detta. Men det är så här det är nu och jag vill att detta företag ska ångra att dom kickar ut mig, jag vill vara den där länken som dom behöver och vill ha. Men dom har nu sabbat sin chans att en någon gång senare få tillbaka mig, för jag kommer inte tillbaka. Nu ska jag göra som dom säger, bredda mina vingar och släppa dom fria, nu ska jag sattsa på mig och mitt liv, hitta just det jobbet som gör mig glad och som jag bara vill till varje dag. För även fast livet känns tomt och tråkigt nu, så är det kanske nu det börjar? Det kanske är nu mitt liv börjar, för nu kan jag 'bli' precis det jag vill bli!

Jag hör till den gruppen '90-talisterna' som VILL jobba, det är det ända jag vill!

Likes

Comments

Postad i: Hästar

Gårdagens ridtur har jag inte så mycket att säga om, tog en slappis tur med bara skritt i repgrimma, super mysigt och super härligt i denna höstluft som nu kommit till oss!

Likes

Comments

Postad i: Hästar

Hej och hoppas ni har det bra!
Loggade in på bloggen och höll knappt på att kunna navigera mig fram till att logga in eller skriva inlägg på bloggen, så kan det gå när dom uppdaterar designen! Men nu efter lite klick runt på nouw så är allt tillbaka där det ska vara, nu hittar jag! Det är som att man går in på en matbutik man ALDRIG brukar handla på och så ska man hitta till just den hyllan där dom har kakor, ungefär så! Det är nytt, konstigt men roligt att utforska något nytt, tumme upp till det nya uppdaterade hemsidan!

Nog om hemsidor och kakor, tänkte dela med mig av ett roligt pass som jag red för någon dag sedan på Bubblan. Vi har hästarna hemma hos Sofia för tillfället då stallet där vi egentligen står i håller på att skuras och görs höst och vinter fint! Så jag red på en liten äng en bit ifrån där vi har hästarna nu. Började med att skritta fram honom helt kravlöst, travade också fram honom efter ett tag helt kravlöst. Samlade ihop honom och gick över till övergångar, skritt - trav, skritt - trav och verkligen bibehålla skritten när vi saktar av, vi är bra på att trava och sedan göra halt, men här var målet att hålla igång så vi skrittade direkt efter traven, vilket fungerade riktigt bra! Gick över till halter och rygga några steg, vilket också fungerade bra, med denna övning fick jag honom fram för skänklarna och han lyssnade super bra på både skänklar och röst. Över gick till att galoppera på 'långsidan' av ängen och skrittade på kortsidan, vara noga med att bibehålla skritten efter galoppen och detta gjorde jag som alla andra övningar upprepade gånger i båda varven.

Sedan gick vi in och galopperade på en stor volt, försökte alltid jobba fram och hitta en jämn och fin galopp och efter jag kände att vi hittade den så minskade vi volten, galopperade några varv på liten volt och ökade sedan ut den och detta gjorde jag i båda varven och jag kände verkligen hur Bubblan fick använda hela kroppen och huvudet när vi körde liten volt och sedan stor och upprepade detta. Super nöjd över honom och skrittade sedan av honom och vidare hem igen.

Edit; tillbaka till att handla i en affär man aldrig handlat i förut så hitta jag inte vart man kan göra texten fet eller liknande... hjälp!? någon!?

Likes

Comments