Header

-Enkelheten. Den finns i allt här. Allting behöver inte alltid vara så komplicerat och det är något Australien verkligen bevisat. (med undantag för det kassa bussystemet då haha). Att få lägenhet, skaffa jobb, skaffa bankkort, lära känna nya människor, det fungerar inte alls på samma sätt som det gör hemma i Sverige. Här tar man saker lite mer som det kommer. Från det att vi varit på visning av vår lägenhet så tog det omkring en dag tills den var vår. Och då ägnade vi en del tid åt att pruta ned priset. Det är svårt att förklara känslan, men när man väl upplevt det så förstår man precis vad det är jag menar!

-Öppenheten. Folk är extremt öppna. Här är det verkligen inte konstigt att gå fram till främlingar och bara börja prata. I Sverige kan det vara svårt att lära känna folk utanför sin egen krets. Man umgås helt enkelt inom sitt gäng, och börjar man prata med okända människor skulle nog många tro att man gått och blivit sjuk. Något som man dock märkt av är att man som svensk är lite stängd för detta. För oss är det konstigt, och man tar lätt avstånd. Det är så underbart att det faktiskt kan vara så enkelt att träffa nya människor. Det är något jag ska se till att ta vara på under min tid här.

-Hur trevliga folk är. Tar vi bilder på varandra så stannar folk och frågar om de ska ta en bild på oss alla. Går jag med en tung väska så erbjuder sig någon att hjälpa till att bära. Nyser man bland folk så får man höra "Bless you dear". Människor är helt enkelt genuint trevliga mot varandra. Det blir som en god cirkel. En god gärning får någon på bra humör, vilket leder till fler goda gärningar från den personen sida. Helt grymt!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har vi som sagt varit på zoo. Det var inte speciellt stort med det var roligt att se ändå. Speciellt krokodilerna var coola att se. Aldrig tidigare har jag sett en krokodil på så nära håll. Han simmade mot oss och nuddade glaset emellan oss. Jag lyckades glömma kameran hemma, så några fina bilder från min sida blev det inte. Tur att jag har mina tjejer att sno bilder ifrån :)

Efter zoobesöket tog vi en fika och sedan gick vi till nyöppnade HM på Pitt Street. HM... Ja vi är riktiga svennebananer vi. Nu har vi precis ätit middag, ikväll blir det mys med spel. Tack och hej!

Likes

Comments

Idag har varit en lugn dag. Jag har gymmat, storhandlat och städat. That's pretty much it! Det har passat riktigt bra till det kassa vädret som Sydney har bjudit på. De stora temperaturskillnaderna från dag till dag här är något man är väldigt ovan vid. Ena dagen är det regn, rusk och 15grader, medan det dagen efter kan vara gassande sol och 30grader. Men det är faktiskt skönt när det varierar, vi kommer att få mer än nog av sol och värme när den riktiga sommaren anländer.

Jag har egentligen ingenting intressant att uppdatera om idag, men tänkte att jag kikar in och skriver något litet ändå. Då blir familjen glad. Och farmor du behöver inte vara orolig, jag har det så bra man kan ha det här borta! :) Morgondagens planer är att gå på zoo, Det ser jag fram emot, ska bli riktigt roligt!


En bild tagen för ett par kvällar sedan. :)

Likes

Comments

Igår var den absolut bästa dagen sedan vi kom hit! Jag vaknade på superbra humör, begav mig till gymmet och körde ett hårt benpass. Efter det gick jag ut för att söka lite fler jobb runt omkring Coogee. Speciellt ett litet cafe håller jag tummarna för att de hör av sig.

Nu till det som var så underbart med gårdagen. Eftermiddagen spenderade vi på ett piratfartyg. Det bjöds på snacks, middag, bubbel, och en utsikt utan dess like. För första gången fick vi se Harbour Bridge och Operahuset så som det förtjänas att ses. Och vädret var helt perfekt!


Efter några underbara timmar ute på vattnet kom vi tillbaka till hamnen. Väl i land hade vi lite problem med att bestämma oss för vad vi skulle hitta på. Det slutade med att vi satte oss på en uteservering och tog en varsin drink. Drinkarna var inte supergoda, men utsikten kompenserade definitivt upp för det.

Lite senare under kvällen mötte vi upp två av AC's och Linneas kompisar. Vi gick tillsammans med dem vidare till en bar inne i stan. Även där hade vi det så kul. En kväll på topp helt enkelt!

Likes

Comments

Jag har inte uppdaterat på ett tag nu. Tiden har gått så fort. Vi har hunnit med att boka vår resa längs östkusten. Vi har hängt på stranden. Vi har ätit god mat och varit ute en del. Igår var förövrigt den enligt mig bästa dagen sedan vi kom till Sydney. Jag kommer att uppdatera om gårdagen i ett ensklit inlägg för det blev en del bilder. Här kommer lite blandade bilder från den senaste tiden :)

Likes

Comments

Dagen till ära har spenderats på shoppingcentrumet Maquarie Centre. Ett köpcentrum jag starkt kan rekommendera! Det tar ca 25min med tåg från Central Station. Det var riktigt bra utbud av kläder, skor, accessoarer, smink, det mesta i den vägen gick att hitta. Där fanns även en foodcourt med all möjlig mat. Tidigare har vi varit inne i centrala Sydney samt i Bondi Junction. Inne i stan tycker jag att det mesta är onödigt dyrt, och även Bondi Junction har varit lite av en besvikelse.

Jag fick med mig lite beachkläder hem. Något som jag totalmissat i mitt packade inför denna resa. Alltid lyckas man packa fel trots veckor av planerande. Som tur är så är utbudet av strandkläder väldigt bra i detta soliga land.

Två otroligt kassa bilder :) 

Likes

Comments

Igår var en riktigt bra kväll. Jag och Linnea bestämde oss för att gå ut och ta några glas. Vi startade på Hilton. Man blir lika tagen av utsikten varje gång!! Efter några roliga timmar där bestämde vi oss för att åka till Newtown med två sköna prickar vi lärt känna under kvällen. Newtown gillade jag, lite mer layed back folk. Stället påminde lite om Södermalm. Vi kände oss hemma.

​Utsikten från Hilton. 


Något jag aldrig hört något om innan, men som blivit väldigt uppenbart nu efter ett par utgångar i Sydney. De har många regler som är väldigt annorlunda. För det första så serveras inte shots efter 23:00. Barerna och klubbarna måste servera alkoholen tillsammans med något annat, och det måste vara i samma glas. Vi försökte komma runt det genom att beställa en Vodka redbull, med vodkan och Redbullen försig. Det gick ändå inte för sig. Nästa sak som är nytt för oss är att det här finns något som kallas för Lockout. Det innebär att man efter en viss tid inte kommer in på ställena. Inne i storstaden är lockouten vid 01:30 medan den i Newtown är vid 03:00. Det gäller alltså att se till att vara på de stället man vill spendera resten av kvällen på innan lockout. Detta är inte som i Sverige där man "inte kommer in" men att man i slutändan ändå kommer in, utan det är verkligen stenhårt.

Nu är tjejerna otåliga och vill gå till stranden. Tack o Hej!


Likes

Comments

Gårdagen började inte på bästa sätt. Jag och Ac åkte till Pitt Street Mall som visade sig knappt ha några butiker. Påväg hem därifrån lyckades vi ta fel buss så att vi hamnade åt helvete och var tvungna att gå en bra bit. Hur vi ska kunna leva i en stad med ett bussystem som är ungefär lika bra som mitt lokalsinne. Ja det undrar man verkligen. Väl hemma så visar det sig att vi är utelåsta eftersom de andra tjejerna gått med nycklarna, så där fick vi sitta och vänta.

Sen vände det. Vid 7-tiden kom Linneas syster och hennes kompis över på middag. Vi åt riktigt god mat och drack vin i ett par timmar. Efter det tog vi bussen in till stan. Vi hamnade på klubben Ivy som var ett riktigt bra ställe. Kvällen avslutades med en uber hem till dörren och sedan mat. Underbar kombination.

Ikväll funderar vi på att åka upp och ta en drink på ett bra utsiktsställe där det tydligen ska vara superfint. Vi får se hur det blir med det. Något som är säkert med oss är att våra planer kan ändras på ett kick.

Likes

Comments

Det har hänt mycket sedan jag uppdaterade sist. Vi har blivit ännu mer hemmastadda i lägenheten, (och förövrigt även ännu mer trötta på detta backiga område. varje promenad är som ett riktigt hårt träningspass). Vi har haft en del beachdays och vi har även fått lite bättre koll på staden Sydney.Och till den största förändringen. Jag har fått jobb! Än så länge är situationen dock lite oklar så man kanske inte ska hoppas på för mycket. För två dagar sedan begav vi oss ut i Coogee med våra CV'n i högsta hugg. Till en början var man mer än nervös men efter ett tag släppte det. Det är så annorlunda här. Här är det helt normalt att bara komma in med ett cv och söka jobb, i många fall blir man intervjuad på plats eller så får man provjobba med en gång. Jobbet jag fått är på en Glassbar nere vid stranden. När jag och AC gick in och sökte jobb där så fick vi båda två hoppa in och skopa glass och svara på lite frågor. Lite senare samma dag blev vi intervjuade av butikens manager, och där och då fick vi jobbet. Att det skulle vara så enkelt att få jobb i Sverige, ja det går inte ens drömma om. Imorgon ska vi in och prata med chefen ännu en gång och då får vi reda på när vår training startar. 

Igår var vi ute och tog en drink i Sydney. Idag har vi varit på Sea Life och under kvällen har vi myst med sällskapsspel. Det var en snabb sammanfattning av den senaste veckan.

Likes

Comments

Bankärenden, mobilabbonemang och storhandlig. Ja det är hur vår dag har sett ut. När vi vaknade imorse gick vi ut till ett mysigt lokalt cafe. Väl där tog vi hand om våra hyresbetalningar. När vi var klara med det begav vi oss ut i spöregnet mot banken och matbutiken. Vi ordnade Australienska bankkonton och handlade mat för ett bra tag.  


När vi kom hem igen kunde vi inte få upp ytterdörren. Våra nycklar fungerade inte i låset. Med en gång vandrade tankarna iväg, "har vi blivit lurade nu?" "har dom redan hunnit byta låsen?" "hur kunde vi inte fattat detta??". Det är sjukt hur nojjig man är här borta. Att en dörr som gått i baklås skulle skrämma slag på mig hade jag aldrig kunnat gissa. Alla skräckhistorier man hört om folk som blivit lurade
har uppenbarligen satt sina spår. Just nu är jag mer än tacksam för att det var dörren det var fel på. Att gå till polisstationen här är något vi gärna vill undvika. Att bli av med alla våra tillhörigheter, ännu mer än så :)

Kvällen har bestått av tacos och kortspel. Nu är klockan 22:30 och sängen kallar. Godnatt!


Likes

Comments