View tracker
  • Twitter
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Publicado en: Uppsala

En natt till och äntligen ska jag få se solen eller nåt similar till dagen. Lördag kom snart! Efter nattpass tog jag fel vägen och nu är mina skor fulla av skit! Haha. Nåt typ som snösörja eller slask. Det var för sent för att tillbaka 😑 och finns fortfarande is 😑😑. Den kortare vägen betyder inte alltid den bästa vägen. (gäller för alla livs lektioner!). 

Det är otroligt hur många människor cyklar på vinter. Jag cyklar bara på sommaren men föredrar att promenera och lyssna på musik så vägen verkar kortare (only in my mind).

Väckarklockan fungerar inte för mig men idag så hoppas att jag vaknar innan 21:15 haha. Men det är säkert att när min kompis lagar mat kommer jag att lukta maten som en hund och kommer också att vakna direkt! Haha. Skönt att det är bara en natt till eftersom kan inte följa en riktigt lunchtid eller middag. Det är helt omöjligt för mig och äter jättedåligt. Godnatt!

Mörkt när jag går till jobbet och mörkt fortfarande när jag tillbaka från jobbet. Snön är inte den värsta iaf! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Publicado en: Uppsala


Ben, the two of us need look no more
We both found what we were looking for
With a friend to call my own
I'll never be alone
And you, my friend will see
You've got a friend in me
(You've got a friend in me)

Ben, you're always running here and there
(Here and there)
You feel you're not wanted anywhere (anywhere)
If you ever look behind
And don't like what you find
There's something you should know
You've got a place to go
(You've got a place to go)

I used to say "I" and "me"
Now it's "us", now it's "we"
(I used to say "I" and "me"
Now it's "us", now it's "we")

Ben, most people would turn you away
(Turn you away)
I don't listen to a word they say
(A word they say)
They don't see you as I do
I wish they would try to
I'm sure they'd think again
If they had a friend like Ben
(A friend)
Like Ben
(Like Ben)
Like Ben

Likes

Comments

View tracker

Publicado en: Tankar , Uppsala

När jag flyttade till Uppsala visste jag att det största problem skulle vara att hitta en lägenhet här. Förstår inte riktigt än hur kan det vara så svårt. Jag kan inte klaga på eftersom jag hade tur (har flyttat 3 gånger) för att hitta en lägenhet oavsett tid som jag har spenderat för att kunna hitta den. Tänkte också att eftersom jag är spansk dom föredrar att hyra ut en lägenhet till svenska människor men tänkte jag fel. Kanske att jobba på barnonkologen ger mig lättare möjligheter.

I sista februari måste jag flytta igen (det blir fjärde gång). Försöker att hitta en lägenhet bara för mig själv eftersom som jag sa min kompis flyttar tillbaka till Spanien. Jag har tid fortfarande för att kunna hitta en lgh men har börjat att söka den eftersom jag vet hur svårt kan det vara.

Jag kollar på blocket eller Facebook men den flesta alla svarar inte. Men imorse fick jag ett mejl (vilken tur kan ni tänka). Han sa att jag var den perfekta personen, den perfekt hyresgäst. Men sen fortsätt jag läsa mejlet. Han sa att har fått typ 25 melj med människor som skulle betala mer än lägenheten kostar för att kunna få den. Måste jag säga att lägenheten kostar 8000kr/månad så han frågade mig hur mycket pengar kan jag tänka mig att betala. Jag blev helt chockad. För många kan det vara helt normalt. Om nån ge dig mer pengar för din lägenhet finns inte mycket att tänka på. Men sen tänkte jag hur kan finnas så rötägg människor i världen.

Förstås sa jag nej och att jag skulle inte betala mer en 8000kr dessutom andra saker. Skönt för honom att idag orkar inte att bråka mot nån och att min spansk temperament är nere just nu. Dra nytta av människor blir mig så jävla arg. Pengar är viktigt, såklart, för att kunna leva, för att resa, göra saker. Allt fungerar med pengar. Men för mig, pengar är inte viktigt alls och dessutom när jag har ingen här för att njuta pengar tillsammans.

Människor som vill ha bara pengar, och pengar, och mera pengar förtjänar bara att sluta livet helt ensam och ruttnar med sina pengar.

Å andra sidan denna vecka börjar mina nätter så kommer att bli en trött vecka! Styrka till mig.haha.💪.

Likes

Comments

Hej! Idag har jag träffat kompisar. Vi har ätit lunch (fast jag åt frukost haha). Har kommit en kompis från Göteborg son jobbade med mig men hon flyttade dit för att läsa till barnmorska. Det har varit en mysigt tag! Var jätteglad för att kunna se henne igen! Kunde glömt för ett tag att jag mår nere denna dagar. Jag saknar mycket min familj och tänker på alla moment som jag missar. Man måste ha denna dagar ibland (händer alltid när mensen närmar sig haga 😳) och kan inte vara glad och skratta hela tiden eftersom det skulle vara onaturligt.

Efter lunchen köpte jag en pyjamas i H&M. Det är en juls pyjamas haha, väldigt mysigt och fint!

Titeln av min inlägg är eftersom har hänt en hemsk sak i Málaga. Har regnat jättemycket, många timmar, och under några dagar. Det har blivit översvämmade allt. Det finns människor som har dött, många djur, allting har slutat att fungera. Människor har förlorat sina hus, allt. Det är en synd nu att julen närmar sig. Kom ihåg när jag var i Málaga i september och kan inte tro att det har hänt. Skickar alla styrka till dom! 💗💪

Likes

Comments

Publicado en: Tankar

"Growing up means learning what life is. When you're little, you have a set of ideals, standards, criteria, plans, outlooks, and you think that you have to sit around and wait for them to happen to you and then life will work. But life isn't like that, for anybody; you can't fall in love with a standard, you have to fall in love with a person. You can't live in a criteria, you have to live your life. You can't wait for your plans to materialize, because they may never materialize the way you think they will. You can't wait to watch your ideals and standards walk up to you, because you can't know what's yours until you have it.

I always say, always take the first chance in case you never get a second one, but growing up takes that even one step further, growing up means that you have to hold on to what you have, when you have it, because what you have- that's yours- and all the ideals and criteria you have set in your head, those aren't yours, because those haven't happened to you."

Likes

Comments

Publicado en: Sverige, Uppsala, Onsdag, Tankar

Hej! Idag har inte varit något spännande. Har hänt ingenting som förtjänar att få veta så jag har tänkt på att skriva några saker som jag älskar eller hatar så ni får känna lära mig lite bättre.

5 saker som älskar:
-lukten av nybryggt kaffe
-lukten av böcker
-lukten av regn
-ljudet när jag beträdar på snön
-Att vakna upp på stranden med ljudet av fiskmåsar

5 saker som jag hatar :
-alla typer av insekter (framförallt kackerlackor, spindlar och ormar)
-lukten av cigarettrök
-brustabletter haha ja, på riktigt, jag spyr!
-många typer av kött
-många människor när vaknar brukar lyssna på musik, jag hatar det!

Men det finns många andra saker som jag älskar! Jag älskar att när jag har rätt dom kommer till mig för att säga att jag hade rätt.  Älskar att prata och älskar att dom lyssna på mig! Jag älskar också att lyssna men jag är mest pratsam.

Jag hatar när har träffat nån kompis och kommer försenad! Jag hatar att vänta, och när jag vill ha något jag vill ha den nu! Haha.

Hatar att visa intresse med någon och hon/han inser inte eller vill inte inse det! Gillar inte att ge mycket och få ingenting.

Älskar kallt vatten, spelar fotboll och människor som är inte uttråkade och visa inget intresse mot något. Älskar människor som har motivation med livet, som har förväntningar med livet och aldrig ge upp.

Alla måste ha en anledning för att gå vidare. 💗.

Bild från Öregrund

Likes

Comments

Publicado en: Resa, Sverige, Uppsala, Ljus, Stockholm , Tisdag

Hej allihopa! Idag har jag varit ledig och åkte till Stockholm med min kompis! Älskar Stockholm men tycker att det ännu kallare än Uppsala. Jättefint med alla ljus, mycket folk, och superbra restauranger. Jag har varit många gånger i Stockholm och kan promenera utan titta på google maps haha. Vi åt på en restaurang som heter Soft kök&bar och ätit marinerad kycklingfilé med champinjonsås och potatisgratäng. Jättegott!

Sen gick vi till affärer och köpa kläder. Jag köpte inte kläder men har köpt golden snitchen hahaha. Älskar Harry Potter. Det är inte en bra material men it's something!🙆🙆

Vi har promenerat jättemycket idag och imorgon jobbar jag på morgonen 😑😑. Den värsta moment är när man åker tillbaka på tåget, trött! Delar massor av fina bilder! 💗💗

Likes

Comments

Publicado en: Måndag , Sverige, Uppsala, Vardag , Fuckcancer, Jobb

Hej! Idag har jag vaknat kl 05:45 och har kommit hem typ 17:00. En jättelång dag på jobbet men nöjd. För alla som inte vet, jag är sjuksköterska och jobbar på barnonkologen. Vi har en jätteviktigt jobb, vi försöker att bota barn. Men vi gör inte bara så. Vi är också sina vänner, sina psykologer, sina clowner och vi försöker att medan dom är hos oss gör sina dagar bättre och bättre. Vi skrattar med dom och vill bli ledsna med dom.

Fast idag har varit en lång dag är jag såå jävla glad eftersom har träffat min lilla prinsessa (har inte sett henne sen i juni). Hon har kommit ihåg vem var jag och hon har kramat mig och sagt mitt namn. Jag har tagit hand om henne från början men nu är hon frisk!!! Allt detta kompenserar min arbetstid. Men kan inte glömma att fast det är ett  viktigt jobb det är bara den, ett jobb och mitt liv fortsätter när jag går ut från jobbet fast ibland är jättesvårt att koppla bort huvudet från jobbet.

Jag fortsätter att jobba som bäst jag kan för dom men livet är orättvist för många andra. Jag hoppas att någon dag i livet alla barn kan bli friska! Men er hjälp om ni donerar pengar till barncancerfonden ökar chanserna för forskning mot cancersjukdom. 💪💪💪.

"De verkliga superhjältar kämpar varje dag för livet".

Bilden är från min hemstad, på sjukhuset, där Spiderman besökar barn som drabbar cancer. Ni får kolla alla bilder på Facebook (Spiderman y los Superpelones). Jag är helt säker vem ska vinna! 💪

Likes

Comments

Publicado en: Sverige, Uppsala, Söndag , Tankar

Hej! Jag vill bara att skingra de tvivel som människor har om mitt beslut. Jag ska stanna kvar i Sverige eftersom jag vill. Det har inte hänt nåt, alla fortsätter precis som tidigare! Det är ett beslut så jag har tagit eftersom har tänkt på den fyra månader och tack vare det stöd jag har fått. Kan inte veta hur länge tid ska jag stanna kvar. Jag ska veta när det är dags.

Titeln av min inlägg är eftersom har haft låten i huvudet hela dagen! Haha. Det är soundtrack till filmen Donnie Darko, en av bästa film som jag har sett. Jag rekommenderar att ni tittar på filmen, en, två eller alla gånger som ni behöver. Och låten är underbar. Puss&kram.

Likes

Comments

Publicado en: Sverige, Uppsala, Jobb, Lördag , Tankar , Vardag

Hej! Idag har jag börjat att jobba igen efter min kort semester. Det känns skönt att röra sig lite mer haha met det är så jävla kallt på jobbet. 😡. 

Har tagit den svåraste besked i hela mitt liv men nu är det dags för att säga att ska inte flytta till Spanien i Februari. Surprise! Jag vill stanna kvar och forsätta jobba på barnonkolgen. Varför? Jag måste kolla min framtid och har inget i Spanien i februari (förutom andra saker). Min kompis flyttar tillbaka i februari så vi för se hur jag klarar det helt ensam. Men jag känner mig bra, med energi, modig och finns ingenting som kan stoppa mig nu. 💪💪.

Har bestämt också att dela inte min blogg på Facebook haha. Vill inte ha bara inlägg på min Facebook-vägg eftersom jag skriver inte så mycket där. Men jag har instagram så ni för följa eller titta på den och kolla bilder som jag sätter också där från Sverige eller Spanien eller mina grejer. (@delachica87).

Nästa vecka ser bra ut med mitt schema som jag fick men efter nästa vecka kommer att bli en stort skit. Fattar inte den här schemat som jag fått. Det kommer att bli en skitmånad och jag är lite arg pa den...😤. Be för mig. Godnatt!

Likes

Comments