Jeg brukte så mye dritt sminke igjennom hele ungdom skolen at huden min ble helt håpløs. Det er som at huden venner seg til at den skal få et lag over seg med conturing og ditt og datt at den slutter å gløde naturlig. Jeg hatet å gå uten sminke på den tiden, jeg følte meg naken. Jeg følte at jeg så helt annerledes ut uten sminke, så det ble bare til en ond sirkel. Jeg bare fortsatte og fortsatte å sminke meg med samme crappy sminke vær eneste dag. En dag sa det bare stopp inni meg. Det her var jo helt omvendt av mitt syn på ting. Jeg ville jo være naturlig. Så jeg kastet alt. Å siden det som snart er 5 år siden, har jeg endelig blitt helt ren i huden.

Mye har med kosthold å gjøre, men jeg er 100% sikker på at sminken hjalp meg LAAAANGT på vei. Jeg bruker bare naturlige produkter, unntatt concealeren, som bare blir brukt om jeg har ei lita kvise. Men concealer skal jeg bytte ut så fort jeg får råd. Hehe. Nå ser jeg lik ut med og uten sminke, huden er bare litt jevnere, å leppene er litt rødere. Det er sånn sminke skal være. Det skal ikke få deg til å se noe annerledes ut, det skal bare pynte litt. Så her er produktene jeg bruker.

Fuktighet er noe av det viktigste. Her bruker jeg en økologisk Rosehip olje fra Iherb. Den holder kjempe lenge, å fukter huden utrolig bra. 3 dråper morgen og kveld holder i massevis. Rose olje er også bra for å fjerne arr naturlig, så to store fordeler i en her altså. Pudderet jeg bruker er fra YOUNGBLOOD. Jeg har alltid brukt bareMinerals, men etter jeg prøvde denne går jeg nok aldri tilbake. Den legger seg så fint på huden. Å fargene er kjempe naturlige og passende, noe jeg har slitet med tidligere siden jeg har veldig lys hud. Solpudderet er fra bareMinerals, det er også helt fantastisk. Ser så naturlig og fint ut. Liplineren min er fra et merke kaldt "benecos" som jeg kjøpte i en helsekost butikk i Italia. Jeg elsker den så utrolig mye. Tror heldigvis man kan få den på nettet også. Sist men ikke minst så har jeg et mineral shimmer fra Lily Lolo.Det er så mykt og pent at jeg ble helt overrasket når jeg åpnet det for første gang. Det er også kjempe drøyt til en veldig liten pris.

Likes

Comments

MAT

Ukens favoritt mat var bær og grønn Juice. jeg har følt meg skikkelig umotivert på skolen de siste dagene, så å proppe kroppen med vitaminer har vært en stor prioritet de siste dagene. Jeg tror jeg kunne levd på bær resten av livet. Både for næringsinnholdet sin skyld, å fordi det er supergodt. Det var også stort salg på bær på mandag, noe som bare skjer i drømmene mine, så du kan tenke deg en små fornøyd Maria hamstre med seg... Føler meg helt dust som blir så glad av slike ting.

SANG

Clairy Browne & the Bangin' Rackettes "I'll Be Fine" Fra verdens morsomste serie "Please like me". Den får meg i så godt humør.

KLESSPLAGG

Altså. Blir grinete bare av å tenke på det. Jeg har ønsket meg en rosa strikkegenser i hele vinter, å når jeg endelig fikk tak i den perfekte klarte jeg å søle på den, Å KRYMPE DEN I VASK etter bare én dag. Jeg takler det ikke.. La meg ned på gulvet for å gi opp livet når jeg så hvor liten den var blitt. Hælvette så surt. Gledet meg såå mye til å bruke den i vinterferien. Du vet når man har kjøpt et nytt plagg, å du bare vet at det blir din nye favoritt? Sånn var det. ÅHHHHHH

TANKE

Jeg har fundert masse på hva jeg vil jobbe med eller studere videre med etter SoFI. Det er så vanskelig å velge når jeg har så mange ting som interesserer meg grenseløst. Jeg vil jobbe med helse og mat, mote, kunst og musikk, altså hvor skal jeg starte. Jeg har så lyst til å lage en vegansk koke bok. Jeg finner sikkert en måte å balansere alt jeg elsker å gjøre en gang, men nå virker alt som en stor klump med surr. Jeg er egentlig ekstremt takknemlig for å ha så mye muligheter da. Det er bra med variasjon.

BOK

Denne uken har jeg lest "sjarmen med tarmen". En bok jeg mener alle burde lese. Man får en god forståelse av fordøyelse og hvordan tarmen påvirker kropp og sinn. det er helt sykt hvordan kroppen fungerer. Jeg blir bare mer og mer takknemlig og overrasket for vær eneste side igjennom hele boken.. Trøbbel i tarmen kan føre til dype depresjoner og masse forskjellige plager og sykdommer. Så det er faktisk utrolig viktig å vite litt om temaet.

Jeg har også nylig blitt frisk fra en hudinfeksjon som varte i flere måneder.. så å lære så mye som mulig om hvordan jeg kan holde meg frisk og sunn er utrolig viktig for meg for tiden. Så denne boken var virkelig spennende å lese nå.


VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=9QkS5Zhc0Aw

Jeg elsker stilen til Yasmin Sewell, så jeg ser denne lille snutten for å bli litt ekstra inspirert de dagene jeg ikke vet helt hva jeg vil ha på meg.

Likes

Comments

Jeg gikk litt rundt i matbutikken på mandag å prøvde å finne en grønnsak jeg ikke hadde laget noe av før, siden jeg skal prøve å finne en del nye oppskrifter for tiden. Så var re plutselig ei lita ide som dukket opp i hodet mitt. Jeg har jo alltid hatt lyst til å lage noe av gresskar. Eller nærmere sagt butternut squash. Så det ble med hjem, å jeg må si det var en veldig god ide. For her sitter jeg med en ny, super god, kjempe sunn middags oppskrift, som jeg skal dele med dere.

Her er alt du trenger for å lage en enkel kremet gresskar pasta:

1/2 butternut gresskar.

1/2 gul løk

2 fedd hvitløk

En halv ts Nutritional yeast

En halv ts hamp frø

litt sitron saft

litt mandelmelk

salt og pepper etter smak

pasta - spelt, glutenfri, det du vil ha

grønnkål

litt oliven olje

Gresskar pasta

1. Start med å koke opp vann til pastaen. kok den slik det står på pakken.

2. Kutt opp løken å karamilliser den i en stekepanne. Bruk bitte litt olivenolje i starten, men det går helt fint å bruke vann resten av tiden i stede for olje. Tilsett hvitløken de siste minuttene av steketiden.

3. Kutt opp gresskar å damp dem til bitene er myke. Nå skal vi tilsette løken, gresskar, nutritional yeast, hamp, sitron saft og litt mandelmelk i en mikser eller smoothie maskin. Miks alt sammen.

4. Bland alt sammen med pastaen, og varm det litt opp i kjelen. Tilsett salt og pepper etter smak.


Grønnkål

Jeg har denne grønnkål retten ved siden av et av måltidene mine vær eneste dag når jeg er hjemme. Til middagen, lunsjen, eller til å med frokosten min. Veldig enkelt å lage, super godt, og ekstremt sunt.

1.Vask økologisk grønnkål eller svart kål godt i kaldt vann. Riv det litt opp i biter å legg i en stekepanne. Tilsett bitte litt oliven olje.

2. La det steke til det blir mykt. Tilsett vann ofte igjennom steketiden.

3. Tilsett pepper, hvitløk, litt salt og litt sitron saft. Ferdig.

Likes

Comments

Likes

Comments

Jeg pleide å oppriktig hate havregrøt. Det kan ha noe med at jeg spiste alt for mye av det når jeg var liten, så jeg rett og slett ble lei. Men jeg tror også det har noe med at jeg ikke viste helt hvordan jeg kunne lage den god. Etter et par forsøk kom jeg opp med en helt super oppskrift som faktisk har blitt en av mine favoritt frokoster det siste året. Her er oppskriften:

1 håndfull havregryn

1 spiseskje Chia frø

1 spiseskje Hemp frø

En halv banan, most

Usøtet mandelmelk

litt vann

Jeg starter med å tilsette havregryn, chia og hemp i en liten kjele. Hell litt vann over, slik at det såvidt dekker alt. La det varme seg opp i noen få minutter. Så fort det blir lite veske tilsetter man mandelmelk til grøten har den konsistensen du vil ha. Mos en banan å tilsett den for søtning. Så er den helt ferdig. Pynt med bær, nøtter, mandel smør.. Hva du vil. jeg prøvde med avokado i dag, etter at jeg så et blide av det. Var faktisk overraskende godt. Håper du liker den om du prøver det ut. Ha en fin dag videre <3

Likes

Comments

Jeg har lært meg litt konkrete ting som gjør at jeg føler meg bedre. Sånne små detaljer i hverdagen som forsikrer at jeg får en bra dag, å som gjør selvtilliten min litt høyere. Håper noen av disse tingene kanskje gir deg ideer på en litt dårlig, eller egentlig hvilken som helst dag.

- En ting som alltid hjelper selvtilliten min er å bruke litt tid om morgenen til å faktisk sette sammen et antrekk jeg føler meg fin i, og å sminke meg litt. Det er rart, men jeg føler meg faktisk 100 ganger mer effektiv de dagene jeg gjør dette. Jeg føler meg mye mer klar for dagen liksom.. Det er gøy å utfordre seg selv litt med klær også, det gjør dagene ganske mye mer spennende noen ganger. Så å stå opp hver dag å legge litt i det man kler seg i, det er viktigere en man tror.

- Å spise sunt. Kjøp deg en grønn juice, lag deg en god sunn frokost osv. Dette er så viktig. Det er så klart greit å spise dessert av å til, men jeg tror at å spise sunt har ekstremt mye å si på hvordan man føler seg. Det gir mestring følelse, å man slipper den dårlige samvittigheten etter et dårlig måltid. Kroppen fungerer også 100 ganger bedre med mye næring i seg. På de litt dårlige dagene, som kommer i ny å ne, passer jeg derfor ekstra godt på dette.

- Gå ut.Jeg prøver å leve etter reglen om å gå 10 000 skritt hver dag. Noe som går raskt så fort man starter å tusle rundt i byen eller i nord marka. Jeg elsker å være ute. Spessielt om våren, sommeren, og høsten. Så fort det blir litt varmere i luften flytter jeg nesten ut. Ut i hagen, parker og strender. Hahah. Jeg elsker å gå rundt i byen om sommeren og å gå barbeint på gresset. Men om vinteren har jeg lett for å isolere meg litt inne. Så jeg har en regel, at uansett hvor kaldt det er, så skal jeg ut minst en gang. Det er ekstremt vakkert å gå på tur om vinteren. Man må bare tvinge seg selv litt, å det føles så utrolig fantastisk når man først går.

- Dusj. Noen dager går bare ikke etter planen. Selv om man ikke klarer å sette helt fingeren på hva. Da pleier jeg å ta en lang dusj på kvelden. Det er noe rart med det, men jeg har alltid elsket å dusje. Føler det renser hele meg. Også legger jeg meg i sengen å ser på scary movie 3. Hahah. Hjelper mot det meste.

- Pass på å alltid ha noe å glede seg til. Jeg elsker å reise, så i starten av et år forsikrer jeg meg om at det blir mulighet for det i løpet av året slik at jeg kan glede meg. Jeg er også veldig glad i høytider osv. Så å gjøre litt ekstra ut av viktige dager er også en god ide slik at man har noe å se frem til. Jeg vet at dette er viktig for meg sånn at vinter månedene med mye skole ikke skal virke så jævlige. Det er lys på enden av tunnelen, å lyset er St. Barts. Neida. Eller kanskje om noen år når lommeboken strekker til.

-. Det jeg liker med Oslo er at det alltid er noe som skjer, enten det er en kunst utstilling, en konsert eller en god film på kino. Det er alltid noe å gjøre, ofte gratis også. Kunstutstillinger for meg er utrolig gøy. Det er noe med atmosfæren av en god utstilling. Jeg har dessverre blitt litt kresen, etter at det var livet mitt i 3 år.. jeg studerte kunst å brukte hele fritiden min på å male. Men når jeg er på en ordentlig bra utstilling, så er det noe av det morsomste noen sinne. Man blir så inspirert og kreativ.

- Shopping. Ahh. egentlig ikke så bra. Men nye klær gir skummelt mye glede for denne jenta.

- Dra på små eventyr. Hahah. Høres rart ut, men kjæresten min, Lisa og meg har alltid hatt en sånn greie at vi drar på små hytteturer, eller tur i skogen. Finne nye veganske steder å spise, eller dra på brygga for å drikke øl i solnedgangen. Sånne små hverdags eventyr. Det er gull for meg.

Likes

Comments

Tanken av at pappa gikk rundt i denne jakken når han var ung gjør meg så glad. Det finnes ikke bedre en klær med litt historie i seg, Spesielt ikke når man finner det pakket sammen på loftet jeg har gått igjennom så mange ganger før, for å finne skjulte skatter. La ikke merke til denne før for noen uker siden... Jeg har åpenbart en ganske kul pappa.. hahah.

Likes

Comments

Jeg elsker å lage mat. Mat for meg er medisin. Jeg er kjempe opptatt av "ekte" rene ingridienser. Grønnsaker og nøtter liksom.. Det føles så bra å lage måltider som er super gode, samtidig som at de er bra for kroppen. Jeg elsker å lage mat til vennene mine og kjæresten min. Det er som en slags terapi for meg. Skru på John Legend på høytalerne, ha gode samtaler med mine nærmeste og sette sammen et fantastisk måltid. I går lagde vi en gryterett av kikerter og blomkål som faktisk ble helt sykt god. Så jeg tenkte å dele oppskriften her.

2 spiseskjeer oliven olje

1 medium stor løk, hakket opp

1 1/2 teskje cumin

1/2 teskje ingefær

Salt og pepper

800 gram tomater i boks

2 bokser kikerter

1 hode blomkål, kuttet i små biter

1 pose spinat

couscous

1. Varm opp oliven oljen i en stor kjele.Tilsett løken, å la det surre i 4-5 min.

2. Tilsett cumin, ingefær, salt og pepper. rør rundt i ca 1 min

3.Tilsett tomatene, kikerter og blomkål og en halv kopp med vann. La det koke.

4. Sett ned varmen til medium å la det stå til det er kokt ferdig. Ca 15- 20 min.

.5. til slutt, vend in spinaten å la det stå i 2-3 min. Lag couscous til å ha ved siden av. Jeg lagde også en grønnkål salat med pinjekjerner, hvitløk og tomater. .Lover deg at de fleste kommer til å elske denne retten. Til dessert hadde vi rå kake fra Funky Fresh Foods som er kjøpt på røtter på st.hanshaugen. Veganske og helt crazy gode, spessielt ostekaken.

Likes

Comments

Endeliiig fredag. Jeg hadde heldigvis bare skole til kl12 i dag så hun jenta her har allerede rukket ditt og datt. var innom Røtter for å kjøpe inn til en helt fantastisk dessert, siden jeg får noen venner på besøk i kveld.. også dro jeg og kjæresten på mat messe i Lillestrøm, av alle ting. Alt for gratis Veggis burger. den var ekstremt god da. Gleder meg foresten masse til å få litt tid til å dele mer veganske oppskrifter her snart. Har så mange ideer til forskjellige retter nå at jeg tror jeg snart kan skrive kokebok,

Likes

Comments

New York er et vakkert sted, men jeg må si at jeg sitter igjen meg en følelse jeg ikke forventet helt at jeg skulle ha når jeg dro. Jeg er så glad for at vi leide AirBNB i Brooklyn. Nærmere sagt Bushwick. Jeg føler Manhatten var en liten bløff i forhold til forventningene mine. Lysene om kvelden er vakre og parkene er utrolig fine, men når jeg trasket rundt der hadde jeg liksom bare følelsen av at New York (Manhatten) er litt som alle andre store byer.

Men Brooklyn. Jeg elsker deg. Heheh. Jeg føler dette området har hele "essensen" av New York samlet på ett sted. Her fikk jeg følelsen av ordentlige New Yorkere i mørke klær, som gikk fra A til B med øynene plantet på bakken. Jeg fikk føle ordentlig på en stemning jeg aldri har følt på. Det er det området som er min oppfatning av hvordan New York virkelig er. Det er ikke bare "Pynt, Fjas og shopping".. Det er ikke skyskrapere. Men den store fattigdommen.. Små kule, skjulte kafeer og litt små gale mennesker. Det er god kaffe. Pretzels på vei kanten og kumlokk som ryker.

"Det jeg prøver å fortelle er at prioriteringene mine om hva som skulle imponere meg i denne byen var helt feil. Jeg er skikkelig glad for at jeg fikk bo i et strøk uten så mye turister så jeg fikk oppleve litt av hvordan det er å faktisk bo akkurat der. Det var et lite kultur sjokk den første kvelden, men plutselig føltes det litt som et sted jeg kunne ha bodd, å elsket."

Jeg liker at man kan gå ut av døra og bli ute hele dagen uten å ha planlagt en eneste ting. Tiden går så ekstremt fort, å det er så mye å gjøre over alt. Det var så spennende å se de forskjellige stedene. For de er ganske så forskjellige alle sammen. Et annet sted jeg falt litt for var Soho. Om du skal i vintage butikker dra til Brooklyn, men ellers er det helt klart best i Soho. Det er også ekstremt gøy å bare sette seg ned å se på mennesker som går rundt der. Man blir så inspirert av alle de kule antrekkene.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nå er det tilbake til hverdagen i Oslo. Jeg har mye skole å ta igjen, så skal prøve å jobbe med det samtidig som jeg følger litt med på Oslo Runway. Gleder meg så mye til å se ByTimo og C.L.E.A.N Av Christina Ledang. Det kommer også litt mer bilder og kanskje en liten filmsnutt fra NY senere denne uka.

Likes

Comments

Nye innlegg