Nye innlegg

En litt sen oppdatering med "uken som var". Skrev dette på søndag, men livet går så fort om dagen at jeg ikke klarer å henge helt med. Glemmer å gjøre ting ferdig plutselig.

MAT

Matcha te. Jeg elsker Matcha. Helt siden jeg sluttet å drikke kaffe har jeg elsket denne grønne sunne drikken. Matcha er propp fullt med antioksidanter, kalium, vitamin A & C, jern, protein og kalsium. I tillegg er det super godt.

SANG

Ed Sheehan - Perfect

KLESSPLAGG

Et nytt skjørt men blomster print. Blomster print blir en obsession for meg om våren, igjen og igjen. Blir aldri lei av kjoler og skjørt med blomster på.

TANKE

Minimalisme. Jeg så på en dokumentar om det. Det fikk meg til å tenke litt nytt. Jeg forsto plutselig hvor lite jeg faktisk trenger for å ha det bra. Det er viktig å tenke nytt og egent, slik at man faktisk kan finne en måte å leve slik man vil. Jeg trenger ikke ting og tang for å være lykkelig. Jeg trenger gode mennesker, sol og latter.

BOK

The Alchemist.

Denne boken er helt fantastisk. Det er egentlig en bok jeg gav til kjæresten min når hun ble 20. Men jeg måtte sørge for å lese den jeg å. Den er virkelig så vakker som man forventer, kanskje litt mer til å med. Denne burde alle lese i løpet av livet. Helt klart.

VIDEO

Jeg er skikkelig glad i å lage små filmer når jeg reiser. Så denne uken satt jeg meg ned for å redigere en liten snutt fra når jeg var i NY. Elsker å ha sånne minner. Vi filmet med telefon, så kvaliteten er ikke helt tipp topp, men det får gå. Heheh. Syns den ble litt bra, så har forunderlig nok nerver til å dele den her.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Ferie. Min favoritt tid.

Sene frokoster. Turer i skogen. Bil turer til sjøen. Påske krim. Familie middager. Kjæreste kos. Kino. Sjokolade og lesing av bøker jeg har tenkt på å lese i en hel evighet.

Jeg snappet litt bilder av rommet mitt i dag tidlig. Syns de ble ganske så fine. Jeg elsker lyset på rommet mitt når det regner. Det blir så rolig. Har absolutt ikke noe imot at det regner nå. Har alltid elsket regn. Regnjakken og støvlene må jo bli brukt de å noen ganger. Heheh.

Skal gjøre ferdig litt skolearbeid nå, også sette meg i bilen. Drar på hytta i 2 dager. Det er jo der påske hører til. Gleder meg.

Likes

Comments

Kunst for meg er mer enn et par strøk på et hvitt lerret. Kunst for meg er følelser, å bare det.

Når jeg studerte kunst på vgs ble jeg helt satt ut, for alle i klassen min var så ekstremt flinke. Jeg startet på en ny skole, helt alene, så når jeg plutselig fikk det for meg at jeg ikke fikk til en eneste ting, endte det opp med at jeg fikk skikkelig presentasjons angst. Jeg gikk ikke inn i meg selv når jeg malte.. jeg forsto ikke hva det egentlig handlet om.

Bildene mine fra de første 2 årene var kjedelige, og ekstremt lite personlige. Jeg malte bare det læreren ba meg om, noe som etterhvert fikk meg til å ikke like kunst i det hele tatt. Jeg følte meg fanget, og ubrukelig. For jeg fikk virkelig ikke til å male.

Men. Alltid et men. Det siste året på skolen, startet livet mitt å bli komplisert. Jeg hadde mye følelser og sinne som surret rundt inni meg. Vil si jeg gikk igjennom en slags "identitetskrise". Siste året på VGS var det tyngste året jeg noen gang har gått igjennom. Jeg er fortsatt i fullstendig sjokk over at jeg klarte å gjennomføre skolen med gode karakterer.

Jeg tror det har noe med bildene mine å gjøre. For det skjedde noe med synet mitt på kunst det året. Jeg husker jeg hadde hatt en skikkelig dårlig dag, jeg følte meg så rar og melankolsk. Så jeg tok opp et stort lerret, satt det fast i stativet, dro frem all malingen min, og malte ferdig kanskje det beste bildet jeg noen gang har malt, på under 2 timer. Jeg vet ikke hvorfor jeg syns det er et så bra bilde. Tror det har noe med alle lagene å gjøre. Å at jeg husker all frustrasjonen jeg gikk igjennom når jeg malte.

At noe så vondt og forvirrende kan bli til noe vakkert?

Det er det som er kunst for meg.

Jeg tror at de fleste kan male. Man må bare legge hele sjelen sin i det, ikke bare forvente at noe skal bli fint. For det handler alltid mest om følelsen man får når man ser på bildet.

Så i løpet av det året malte jeg en god del bilder, for å få ut frustrasjon. Det har gitt meg en stor bunke med malerier som står i kjelleren. De betyr ekstremt mye for meg, men jeg har ikke funnet ut hva jeg vil med dem enda. Jeg har gitt bort en del, men så tenkte jeg at det ikke kan skade å vise noen her på bloggen heller.

Så jeg skal dele litt bilder her, litt etter litt. Så de kan se lyset i et par minutter før de blir støvet ned igjen i kjelleren igjen. Håper dere liker dem.

Likes

Comments

Jeg har alltid elsket at Norge er landet av matpakker. Jeg føler vi er de eneste som savner hjem, nesten bare begrunn av at vi har godt brød, hahah. Det er hvert fall det jeg savner mest når jeg reiser, godt, ferskt brød med masse pålegg. Jeg er skummelt glad i nystekt brød.. Husker at en venninne av meg alltid hadde nystekt brød hjemme, og at vi omtrent ikke klarte å slutte å spise, for det ER SÅ GODT. AHH. Det går liksom ikke å ikke like.

Jeg har prøvd å bake brød fra bunnen av, men det er ikke alltid tid strekker til. Så i går kveld kjøpte jeg grovbrød i pose med hjem, som man bare skal blande med vann og gjær, å jeg må si jeg faktisk er litt imponert over hvor hjemmelaget det smaker om man bare steker brødet selv. Jeg anbefaler det så mye. Smart for oss studenter på budsjett også, for det er billig, og føles som ordentlig luksus mat.

Likes

Comments

Contains affiliate links

De siste to ukene har jeg endelig blitt en sånn person jeg alltid har villet være, men aldri har klart. Jeg har blitt en skikkelig morgen fugl. Spretter opp kl halv 8 av meg selv. Vet ikke om det er det at det er vår, at jeg blir vekket av fuglene utenfor vinduet, og lyset som siger inn, eller om det bare er kroppen min som har bestemt seg for å vokse litt opp. Det er så deilig når det er helt stille. Man kan bare sitte i sin helt egne verden. Se at solen våkner opp. Jeg pleier å lage meg en kopp med te, også bare sette meg ned å ikke gjøre noe som helst. Liker å ha litt tenke tid noen ganger. Så jeg kan planlegge dagene fremover. Eller være kreativ. Jeg elsker å skrive om morningene. Det blir liksom en helt annen stemning.

Jeg har i det siste vurdert om et innlegg om maleriene jeg har laget hadde vært interessant. Jeg har et lite rom nede i kjelleren fullt med malerier jeg har malt opp igjennom årene. Føler jeg burde gjøre noe med dem snart. Skal prøve å ikke bare la dem støve ned. Vi får se.


Likes

Comments

Jeg har mine dager jeg å.. De dagene man bare må ha noe søtt. Selv om jeg vanligvis holder meg unna sukker for tiden, betyr det ikke at det ikke er lov.. noen få ganger. Helt ærlig, så har jeg ikke så lyst på sukker lenger. Jeg tror jeg har vendt det litt av meg, rett og slett. Men i går, når jeg trasket rundt på Frogner i vårværet kom jeg over noe jeg har ventet på veldig, veldig lenge.

Jeg fant Melkefrie, glutenfri egg frie, soya frie cookies. Det høres kanskje litt stusselig ut, jeg vet. Men for en med allergier er dette ganske så stort. Jo jeg har smakt noen forskjellige typer før, men de har liksom ikke vært helt.. gode? Det er alltid noe som mangler i dem liksom. Men jeg tok sjansen på disse, å det må seriøst ha vært den beste beslutningen på lenge. Jeg er ekstremt opptatt av mat, så reaksjonen min var stor, kan du si. DISSE COOKISENE ER SÅ GODE. De smaker helt likt som de med melk og gluten og alt det der på butikken. Selv i denne "sunne" perioden jeg går igjennom, så er det godt å vite at slike ting finnes i butikkene her i Oslo.

Jeg sitter nå midt i en mote & markedsføring eksamen. Det er en hjemme eksamen, noe jeg egentlig syns er ganske koselig nå, takket være disse kjeksene, heheh.

Doves farm organic Chocolate Chip Cookies

Likes

Comments

Hei og velkommen til livsstil bloggen THRIVE.


Mitt navn er Maria Zenia. Jeg er 20 år, født og oppvokst i Oslo.

Denne bloggen ble til slik at jeg skulle få utfordret kreativiteten min. Den ble opprinnelig opprettet som en moteblogg, men gled sakte men sikkert om til en blogg om helse og livsstil. Noe jeg tror er bra. For jeg studerer for tiden mote industri på SoFI, så jeg trenger et eget sted her, for å få bruk for min andre store interesse, som er mat, og naturlig livsstil.

Bloggen ble opprettet for knapt et halvt år siden, og det var først i januar 2017, at jeg fikk en visjon på hvordan jeg vil ha det.

Jeg har alltid hatt ett øye åpent for helse trender. Kan dessverre, med hånden på hjertet si, at jeg har blitt en av de som må prøve ut alt. For den følelsen når jeg finner noe som faktisk funker, den er en god en. Jeg har vært vegetarianer i 5 år, veganer i et, og har nå gått over til et for det meste plantebasert kosthold men med økologiske egg. Så her deler jeg oppskrifter helt uten noe form for kjøtt, fisk eller meieri.

Jeg prøver å leve så naturlig som mulig. Har en liten lidenskap for gode, kjemikalie frie produkter. Noe jeg også jevnlig kommer til å ha omtaler om.

Vi er alle mennesker. Vi feiler, også lærer vi av det. Dette er min vei til optimal helse og lykke. Jeg skal dele alt jeg lærer. Også får vi se hvor veien går. En ting som er sikkert, er at jeg har en stor haug med fantastiske oppskrifter jeg vil dele, og produkter jeg vil skrive om. Så jeg håper du vil få like mye glede ut av «THRIVE», som det jeg får.

KONTAKT:

Mail: mariazenia@hotmail.no

Instagram: M.Z.L.B

Likes

Comments

Jeg drikker denne så å si hver dag om jeg har muligheten. Denne smoothien er så god og så stappfull av næring at kroppen garantert vill takke deg. Jeg elsker smoothier, for det gjør det enkelt for meg å snike inn superfood som jeg egentlig ikke liker smaken på, men som kroppen min trenger. Som bipollen.. Smaken er litt blæ, men når jeg tilsetter det i smoothier merkes det ikke. Her er oppskriften på min favoritt grønne smoothie:

En moden banan

En liten håndfull frossen ananas

En stor håndfull spinat

En stor håndfull grønn kål

En liten spiseskje Chia frø, hemp frø og bipollen

En spiseskje hvetegress

Vann

Likes

Comments

Vi er en del av naturen. Jeg tror vi glemmer det. Det er ikke meningen at naturen skal blomstre hele året rundt, å slik er det med oss mennesker også. Vi har satt en alt for sterk skille mellom natur og mennesker. Og om man tenker over hvordan man lever, litt ekstra grundig? så vil man se at det slettes ikke er så mye balanse mellom natur og mennesker lenger som en kanskje kunne tro. Det gjør meg litt paranoid. For jeg vil være i takt med naturen. Men vi har kommet så langt, alene, vi mennesker, at det skal ekstremt mye krefter til for å bare ville være.. naturlig.

Vi skal ikke blomstre hele året rundt. Kroppen reagerer på årstider og vær. Jo mer man streber etter å bli i ett med naturen, jo mer kommer man til å føle det. Bare tenk, folk forandrer seg når det er full måne. Jeg sover alltid dårligere. Månen og kvinnens menstruasjonssyklus henger også sammen, jeg vet ikke om det er vanlig å vite om det en gang? Det er ganske rart å tenke på, hvor mye kraft månen har. Man blir minnet på at det er naturen som styrer oss, ikke omvendt. For meg er det en beroligende ting, for jeg vet nå at alle de store svarene jeg leter etter, de ligger i naturen. Det er faktisk så enkelt. Jo mer jeg forstår om hvordan biologi, urter og verden fungerer, jo mer kjent blir jeg med meg selv. Jeg lærer mer om hva jeg faktisk trenger for å ha det bra. Ingen blir ordentlig lykkelige av ting. Det man blir ordentlig lykkelig av er balanse.

Jeg har de siste årene blitt dratt mot dette. Jeg vil ikke lenger være med på å gå i mot. Jeg vil heller bare nyte det naturen faktisk har gitt oss. Det har vært helt overveldende å få så mye informasjon på så kort tid. Det er ekstremt mye som har gått opp for meg de siste årene. Jeg forstår så mye mer nå. Å jeg skjønner at den eneste grunnen til at mennesker mesteparten av tilfellene ikke har det så bra, eller blir syke, det er nettopp fordi man ikke vet hvor viktig det er å kjenne seg selv, og å lære seg å ta naturen til hjelp.

Balanse. Hvor skal jeg starte. Det handler like mye om det mentale som det fysiske. Når man starter å fjerne mat som ikke er naturlig fra kostholdet sitt, så forandrer smaksløkene seg. Helt sant. Mennesker skal egentlig crave grønnsaker og frukt. Det er ikke tull når jeg sier at det første jeg tenker på når jeg åpner øynene om morgenen er at jeg vil ha en stor grønn smoothie. Frukt, grønnsaker og nøtter er byggestener for kroppen. Det gjør deg sterkere. I stede for å bygge sykdommer kan kroppen bli sterk nok til å bekjempe sykdommer med et sterkt immunforsvar. Alene, uten medisiner. Det er ikke meningen at vi skal få diabetes og kreft. Mennesker har utviklet seg og bygget seg opp i flere 1000 år, vi er tilpasset til å tåle ekstremt mye. Det er dessverre vår mangel på kunnskap som har ført oss til her vi er i dag.

Men tilbake til smaksløkene.. når du har vært naturlig en stund vil du plutselig kunne kjenne på kroppen hva du trenger til enhver tid. Du vil ikke lenger se på kalorier som noe negativt, du vil se på det som energi. Og du vet at om du har vondt i hodet, så er du sulten, eller tørst. Å du får krefter til å ville løpe rundt å bevege deg. For det er det vi skal, vi skal bevege oss og vi skal bruke energien vi får. Man blir kjent med seg selv. På ordentlig. Du vil innse det at.. kroppen din ikke er imot deg.. du må bare samarbeide slik at den skal få gjøre jobben sin. Det er verdt alle verdens penger, den følelsen. Man får kontroll. Balanse. Å det er det jeg vil inspirere andre til å kjempe litt for. Jeg vil at andre skal føle denne balansen i seg selv.

Når mennesker skryter av at de spiser mye usunn mat, så vet jeg ikke helt hvordan jeg skal reagere lenger. Jeg ender oftest opp med å bare ikke si noe i det hele tatt, for jeg er redd for å bli sett på som den gale veganeren som ikke klarer å la noen være i fred med hva de selv velger å spise. Folk misforstår jo. De tar det som ren kritikk, når en bare vil dele noe som har totalt forandret livet, kroppen og sjelen sin, til det bedre. Jeg syns alle burde strebe etter å finne sin måte vær eneste dag. Ta små skritt, å se hvordan det funker for deg. Det er ikke teit å kjøpe økologisk. Det er ikke teit å velge å ikke ville spise millioner av kjemikalier. Det er naturlig. Vi er naturlig designet for å strekke hånden etter friske jordbær som vokser på grønne stilker, ikke rått kjøtt. Det er slik jeg ser på mat. Hva blir jeg dratt til?

Så det er det jeg vil dedikere denne bloggen til. Dele min vei til balanse, for jeg har en liten vei å gå fortsatt, noe jeg skal skrive mer om senere denne uken. Jeg vil dele oppskrifter på mat som healer kroppen, ting jeg har lært, omtaler om produkter som ikke skader kroppen og tekster om mental trening. Jeg gjør det for meg selv, for jeg merker at det å skrive det ned gjør det lettere for meg. Også har jeg et lite håp om å være med på å inspirere andre til og starte å tenke over hvor viktig det faktisk er å ta vare på seg selv.

Likes

Comments

Det er viktig for meg å trekke meg litt unna noen ganger. Få litt perspektiv på ting, å bygge krefter og inspirasjon. Jeg er en veldig kreativ og tankefull person. Å kroppen min trenger pauser fra alt sus og dus ganske ofte. Jeg trenger å dra ut på små eventyr for å få nye innrykk så ofte som mulig. Jeg trenger pauser fra vaner. Som for eksempel telefonen min. For noen ganger mister jeg tellingen på hvor mange ganger jeg går inn på Instagram og snapchat i løpet av en dag. For det er alt for ofte. Å det tuller med hodet mitt til tider, uten at jeg helt selv legger merke til det.. Man glemmer å se opp liksom? Glemmer å bare nyte alt man har fremfor seg.

Jeg prøver å ha en regel om å ikke ta telefonen opp når jeg står på bussen, trikken eller banen, siden jeg konstant sjokkeres over alle hodene som er plantet ned på skjermene. Det skal mye til for et smil. Det skal mye til for at noen i det hele tatt skal se opp. Jeg er litt lei av det. Jeg vil ikke være med på å se ned.

Det er helt ekstremt mye oppdatering på bilder og nyheter som hele tiden skal inn inn inn, når man studerer mote. Eller egentlig alle studier. Jeg er ganske dårlig på å holde meg oppdatert, så for meg krever det ofte litt ekstra krefter også. Jeg elsker det, men noen dager trenger jeg perspektiv. Jeg trenger ikke det skjørtet liksom, jeg trenger brettspill og varm kakao. (Eller matcha da.. om man er helse freak som meg..)

Så disse pausene jeg tar, nå og da, for å vende av meg vanen om å ta opp mobilen hele tiden, det er faktisk min favoritt tid. Det er som å lære noe på nytt, å innse alt man har og alt man burde sette så mye mer pris på. En morgen uten telefoner og macer er så bra for kropp og sinn.

Så denne uken, var min pause. Vi pakket baggene, slang dem i baksetet å kjørte oppover mot Beitostølen. På veien dit slettet jeg Snapchat, Instagram og Facebook appene. Å så fantastisk denne ferien har vært. Sol, skiturer med min elskede, god mat, spill og latter. Det blir en helt annen ro inni meg med en gang. Tankene om skole og ting jeg må gjøre slipper endelig litt taket. Å våkne opp av seg selv, og å glemme å se på klokka. Det er det som er pause for meg. Det å få perspektiv over hvor jeg står, er veldig beroligende. Jeg får nye ideer til hva jeg burde innføre i hverdagen min. Plutselig har jeg ny energi, å nye planer. Det er rart, men litt tid borte fra alt gjør alltid at jeg kan styre meg selv mot riktig spor igjen.

Jeg gleder meg så mye til tiden fremover. Som nevnt litt tidligere var de første ukene av 2017 ganske harde, å jeg er så utrolig glad for å føle at jeg endelig er klar for å utfordre meg selv litt igjen. Denne pausen var vell fortjent. å nå har jeg har en del morsomme planer for tiden fremover, å jeg klarer nesten ikke vente.

Likes

Comments

Nye innlegg