Aldrig sett eller känt mig mer Californian 

Likes

Comments

Detta inlägg skrevs också medans jag fortfarande befann mig i USA

Jag kan även bocka av en av sakerna som står på min bucketlist här i livet - att gå på en Beyonce konsert!!

Måndagen efter Rotary konferensenen, körde jag, Barrett, Marli, Paxton och Ellie upp till Santa Clara. Efter att ha tappat bort oss ett antal gånger i jakt efter Panda Express så var den bästa känslan när vi fick gå in på arenan. Konserten var alltså på Levi Stadium (där Super Bowl hölls). Det är svårt att beskriva hur det var. Hon är queen. Det är väl den enkla versionen.

Och guess what? - Den 27e Juli ser jag henne igen i Stockholm med världens bästa konsert-partner. Livet är bäst.

Likes

Comments

Obs! Det här inlägget skrevs 22 Maj (när jag fortfarande befann mig i USA)

Helgen efter att min bror var här så var det dags för District 5230s årliga Rotary konferens! Eftersom att Rotary är så mycket mer än bara ungdomssutbyte var det massor av olika saker som hände. Det var människor som var där och föll föredrag, till exempel coachen från "Macfarland USA", om det är någon av er som har sett den filmen. Det var också olika band som var där och spelade och massa priser som gavs ut. Vi utbytesstudenter var där för att representera Rotary Youth Exchange, såklart, så vi fick svara på massa frågor och gå en "Parade of the Flags". Det var både outbounds och Rotex där tillsammans med oss inbounds, vilket var väldigt roligt. Det är så roligt att prata med outbounds, för dom befinner sig i exakt samma situation som vi var i för ett år sen. Det är lite bittersweet att veta att dom har allting framför sig, medans vi snart ska åka hem. Rotex har varit en trygghet under det här året, för dom vet exakt vad vi alla har gått igenom.

Konferensen anordnades på Fresno Fairgrounds och hade ett Western tema, så alla hade på sig cowboyhattar och cowboyboots, och på kvällarna så dansade vi linedance och käkade BBQ. Det var skönt att komma iväg från kylan i Carmel ett litet tag till varma Fresno!

Den här helgen insåg jag hur mycket jag verkligen tycker om Rotary. Människor som är involverade i Rotary tjänar ingenting, alltså så är allting de gör är från de goodness of their hearts. De har så mycket olika välgörenhetsprojekt och de kämpar för att göra samhället en bättre plats. De tar verkligen hand om oss utbytesstudenter när vi är ute på det här året, som faktiskt ett av de svåraste åren ni har varit med om hittills. Många rotarianer jag har träffat här i USA är de mest givmilda människor jag någonsin har träffat.

Hörni alla därute somi nån gång funderar på att vara utbytesstudenter - snälla kolla in Rotary, i alla fall lite, innan ni bestämmer er för att det inte är rätt. Det är en så underbar organisation som tar hand om er när ni är ute på ert stora äventyr. Jag vet att jag var skeptisk till Rotary med i början - men så ack så fel jag hade! Idag så hade jag inte kunnat föreställa mig mitt år om jag inte hade åkt med Rotary.

Sen så vet jag att min familj också har fått en väldigt positiv upplevelse av att hosta utbytesstudenter hemma i Sverige. Att mitt utbyte sträcker sig längre och påverkar människor mer än bara just mig är jag väldigt glad för.

Nu så kan jag i och för sig bara uttala mig om Rotary i Kalifornien och Sverige, eftersom att det såklart är saker som skiljer sig lite på olika platser på jorden, men jag tror att, generellt sett, så är Rotary väldigt likt sig runt om på jorden. Rotary överallt tror jag har samma mål - att skapa ett bättre samhälle för alla och knyta internationella kontakter.

Likes

Comments

Hej vänner, nu har tiden gått och jag har hunnit ta mitt pick och pack för att flyga hela vägen hem till lilla Sverige igen. En väldigt konstig känsla. Under tiden så har bloggen tyvärr blivit helt bortglömd, men jag har ändå tänkt att försöka lägga upp alla de många bilder jag har från min sista tid i USA - mest för min egen skull och för att jag ska kunna gå tillbaka och titta på det senare, Detta betyder att det nog blir mer bilder än text i framtiden.

Många kramar från er Maria

Likes

Comments

HERRE min GUD vad det är mycket som händer nu. Vet inte ens vad jag ska börja, har nog låtit bloggen vila aningen för länge. 

Ska försöka att recapa lite i alla fall. Börjar väl någorlunda kronologiskt - Fredag för 2 veckor sen hängde jag hemma hos Morgan med lite kompisar. Rätt som det är utbrister Barrett att "We have to go, we have dinner reservations at the Bench". Najs, tänker jag. (The Bench är finasteeee stället att äta på). När vi kommer hem till oss byter vi om och sådär. Jag har lite tid över och sätter mig i soffan. Rätt så snart så hör jag ett "HALLÅ ELLER!" på bred Göteborgska. In traskar min bror (!!!??). 

- Min bror surprise visited me!!!!!!! Kan nog fortfarande inte släppa det. Han hade coordinated med min första v familj (the Westerman's) och Barrett, så de hade planerat allt. Jag hade inte misstänkt någonting alls, så de hade gjort ett riktigt riktigt bra jobb. Jag och min bror hade inte setts på över ett år då vi båda gillar att vara på resande fot, så det var jättefint att få catcha up. Jag visade honom runt till de obligatoriska turistställena - Cannery Row, Fisherman's Wharf, Carmel Beach, Big Sur. Allt det där. Han fick även äta på några av mina personliga favoritställen (Bagel Bakery, Da Metra, Myo) och hälsa på min skola. Mors Dag fick vi spendera med the Westerman's, som bjöd på en stor brunchbuffé.

Det betydde så mycket för mig. Att han åkte hela vägen från Sverige till Californien för att bara få spendera några dagar med mig? Bästa bästa bästa.

På söndag kommer mamma & pappa också. Vad fint det är att veta att man har en familj som vill och orkar hela vägen hit för att hälsa på. 


(Det här är liksom utsikten från Nick's hus?? Ja tack)

Lyckan när man får äta Marabou! Kommer ANDAS Marabou när jag kommer hem igen

Point Lobos är så vackert just nu. De har massa wildflowers som blommar + att det är säsong för bebissälar!

Mottot du hör överallt i Kalifornien

Likes

Comments

​Alltså VA? HUR har det hunnit bli Maj? Jag förstår inte. Inte trodde jag på alla de som sa att 10 månader FLYGER förbi. Skitsnack, tänkte jag. Oj, så fel jag hade.

HUR ska jag kunna lämna allting här? HUR ska jag lämna mina bästa vänner och familj, för att åka hem till mina bästa vänner och familj? Det går inte ihop. Om jag tyckte att det var läskigt att lämna Sverige, don't even get me started on leaving this place. De här senaste veckorna har varit de bästa. Jag blir så arg på mig själv, för nu när jag vet att slutet är nära, så uppskattar jag allting så mycket mer. Alla gånger i höstas jag satt här och ville hem, VARFÖR tänkte jag ens så? Detta är världens bästa ställe ju. Lilla Carmel, det är hemma.

Alla de bra stunderna överträffar de dåliga, hundra gånger om. Allt blir alltid bra tillslut, det är nog den viktigaste livsläxan jag har lärt mig. ATT jag har klarat det här kommer jag leva på hela livet. Nu kan jag göra vad som helst. Jag har hela världen framför mig. Nu ska jag göra allt. 

Det är så mycket tankar hela tiden, även fast jag försöker att inte tänka på att åka hem. NÄR ska jag träffa alla mina vänner igen? Kommer vi ens hålla kontakten? Kommer de glömma av mig? Jag saknar ju alla er hemma i Sverige också såklart, så lite skönt ska det allt bli att komma hem. Äta smörgåstårta typ - dröm!!!!! Men tanken att detta äventyr är över? 

Skitläskigt. 

Likes

Comments

FREDAG: Och ÄNTLIGEN så kommer de sista Hawaii inläggen. Sista kvällen åkte vi iväg till en Luau, som är som en slags Hawaiiansk festival. Bättre avslut på veckan kunde vi inte kunnat få!! Ni vet alla klyschor man någonsin hört och sett om Hawaii? Exakt så var det. 

Likes

Comments

Vågar nästan säga att jag har haft en av de bästa helgerna sen jag kom hit. Det känns så fruktansvärt skönt att kunna svara när folk frågar att: Jo, jag mår faktiskt skitbra. Självklart så är det saker som stressar mig hela tiden (inte minst det här med tiden), men i det stora hela så är jag väldigt lycklig över att få vara här. Allt har liksom klickat nu. Jag har lärt känna så många nya människor det senaste och jag länner mig så säker på den här platsen. Jag känner mig hemma. Att lämna ett hem för ett annat nästa månad kommer blir något av det svåraste jag gjort.

Till saken: helgen var fartfylld. Har umgåtts med massa folk jag vanligtvis inte umgås med på helgerna, vilket har varit sååå kul.

Fredag efter skolan gick jag först till ett dive-meet, för att sedan gå och kolla på ett Lacrosse game, vi vann överlägset. Sedan åkte jag hem en snabbis för att åka tillbaka till skolan för att ha Spring-concert med Concert Band. Det här var sista konserten för mig och alla seniors, så det blev en ganska känslomässigt laddad konsert. De hade senior recognition, dvs att mycket av konserten gick till att hedra alla seniors och lyfta fram allting de har gjort under sina år här. Många grät och jag blev också ganska känslososam, vilket jag inte alls förväntade mig! Jag har varit här i ett år (till skillnad från många som aldrig har bott någon annanstans än Carmel, haha). Jag blev i alla fall recognized också, det var jag inte riktigt beredd för så det var roligt! Kommer sakna bandet (hur mycket vi än har klagat under året). Efteråt så åkte jag till en team-bonding grej med diving och sov över där.

Lördag morgon fick jag skjuts hem tidigt tidigt av Shannon. Jag tog igen lite sömn för att sedan vandra ner till downtown Carmel-by-the-sea med Barrett och Rosie för att äta en sen frukost. Vädret var såå fint så vi satt ute och åt, vi gick sedan ner till stranden snabbt för att sedan vandra upp igen. Carmel är så mysigt och vi konstaterade att vi måste utforska ännu mer innan jag åker. En av gatorna som vi gick in på rent spontant hittade jag en Scandinavian boutiqe på?! Lite random, men kul (cheyer). Hittade i alla fall dumle, så det lyfte hela dagen! Efteråt så gick vi hem och jag blev efter ett tag (typ 2 timmar sent) upplockad av Tommy. Vi skulle till Angelas (den italienska utbytesstudenten på min skola) födelsedagspartaj. Det var Moni från desert trip som hade bestämt sig för att dra ihop det så nästan hela Desert Trip gänget var där, åååh va härligt det var att få spendera mer tid med dom, har saknat vårat gäng mycket. Det var i alla fall poolparty och hon bodde i världens finaste hus. Angela hade gjort typ 5 kg pizzadeg också, och jag tog över som dj och spelade massa svensk musik.Efter det så åkte jag, Alex och Rachel till myo för frozen yoghurt. Sedan åkte jag hem, laddade om, och åkte till ännu en födelsedagsfest där jag hängde hela kvällen. Efter ett late-night Safeway stopp med Junna så landade jag i sängen nånstans vid 01.30

Söndag gjorde jag absolut ingenting, inte förräns nånstans runt 11 på kvällen i alla fall. På kvällen dök Seiji och Cole upp utanför vår dörr och frågade om vi ville följa med till ett övergivet sjukhus som ligger precis här i Carmel. Sagt och gjort så spenderande vi Söndag kväll med att befinna oss i nåt slags American Horror Story avsnitt (skämt åsido).

Det kändes fint att få spendera en hel helg med att bara hänga hemma i Carmel, det är något jag inte gjort på länge. Att bara få uppskatta det underbara stället jag bor på känns så viktigt nu i det sista.

Hoppas att Valborg var bra där hemma, och att allt är lika fint med er som med mig! Kramar

Ursäktar dålig bildkva​lité

Likes

Comments

Hela spring break spenderande vi, jag och 51 andra, i Joshua Tree National park. Vi somnade under stjärnorna varje natt. Vi var helt bortkopplade från omvärlden. Det enda som vi kunde göra var att bara vara. Skratta, prata och reflektera. Lätt en av de bästa veckorna i mitt liv.

Likes

Comments

Som med alla sporter så kom turen till oss i diving att ha våran picture day! Det kom en proffesionell fotograf och tog våra team pictures samt individuella porträtt för de som hade beställt sådana, dock så får jag vänta lite innan han skickar det fotot till oss. Diving är chillaste sporten, idag så satt jag bara in the hot tub all practice (svengelskan spårar). Det är mysigt att bara hänga där, tycker om mitt lag såså mycket. Ledsamt att säsongen snart är över!

Likes

Comments