Da har vi akkurat sluppet av lillesøster på flyplassen, hun skal flytte til Sveits. Så da var kollektivet nede igjen til to. Jepp du leste riktig, hun flytter til Sveits. Jeg er veldig sosial av meg og har alltid pleid å ha Rikke i nærheten, aldri langt unna og alltid lett tilgjengelig. Så dette blir helt nytt for meg, det siste halvåret har vi til og meg bodd sammen bare oss - ingen foreldre, det har vært så hyggelig. Det er ingen som kjenner meg bedre enn henne, ingen som setter meg mer på plass når jeg trenger det eller skjønner noe når det er galt eller trist.

Det blir rart å ikke si god natt hver kveld, eller måtte beregne henne til middag eller spise opp ting hun har kjøpt som jeg har glemt. Eller krangle om uviktige ting, for hvem liker ikke litt hverdags krangling.

Men guri så kult hun kommer til å få det. Endelig flytte ned til Loic, ikke tenke på studier og bare jobbe som ski instruktør i 4 Valleys - da mener jeg Thyon, Veysonnaz, Nendaz, og Verbier. Spør du meg en av verdens feteste skianlegg som ligger i Sveits. Her har de ikke hytter, men chalet 😉 Anlegget tar mer enn en dag å dekke, så jeg vil si å kunne jobbe her er en rimelig fet jobb. Drømmejobben til en student i hvert fall. Så hun kommer til å få det rimelig greit.

Så får jeg vel bare si det; kommer til å savne deg småen!

Veldig glad i deg og nyyyyt!

Kommer til å savne piknik 

I think we found your best side 😉

Be strong!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Gjesteinnlegg av Rikke

Det er ikke å legge skjul på at Maria har en sterk personlighet, det har det aldri vært tvil om. Å bo med henne har hatt sine fordeler OG.... ulemper ;-)))) Maria er en veldig ærlig person og gidder sjeldent å bruke tid på gå rundt grøten, det tar for lang tid mener hun. Jeg derimot liker jo veldig å la ting ligge helt til det eksploderer, som åpenbart har skapt en god del konflikter oss i mellom.

En sommer pakket vi bilen på Olympiatoppen og satt kursen mot Førde, en velfortjent ferie for Maria etter en hard treningsperiode. Etter et lite "pitstop" på Gol klarer vi å komme inn i en diskusjon om å være voksen. Jeg var 19 år, bodde fortsatt hjemme uten inntekt og følte livet var ganske enkelt. Dette visste jo Maria at livet ikke var, og følte for å advare meg før jeg fikk "learn it the hard way". Roadtrip'en dabbet og stemningen raste, mildt sagt. Halvveis over Hemsedalsfjellet klarer jeg å slippe en "smyger", og Maria kunne ikke annet enn å le. Så var den diskusjonen glemt og vi dro på med "Glamorous" fra Black Eyed Peace (ja, det er yndlings sangen vår).

Uansett hvilken krangel vi har hatt så ordner vi jo alltid opp, og jeg tror det er det som gjør oss sterk. Maria er en person som ville gått igjennom ild og vann for de hun elsker, og det er en egenskap jeg virkelig setter pris på.

En annen ting Maria er kjent for er jo hennes impuls kjøp, når hun skal fikse noe må det skje innen 20 sekunder ellers blir det bråk. Det har endt med en hund på Geilo, stappfulle klesskap, ubrukt ismaskin og MYE mer... Impuls kjøp oppstår ofte ved skader, så etter denne skaden var det bare å sette seg i bilen retning Drammen å hente en sengegavl som hun hadde sett på DØDS lenge (med andre ord hun oppdaget den for 15 minutter siden). Haha glad jeg ikke er regnskapsføreren hennes!

Som alpinist inneholder jo hverdagen mye reise, noe jeg aldri har hatt et problem med. Men når Maria kommer hjem så blir baggene liggende uåpnet frem til det er to dager til ny reise. Jepp det stemmer, hun er en skippertaks person. Så da er det makspuls de to dagene før avreise helt til jeg får varsel på telefonen "SK1093 has landed". Da vet jeg hun er i et annet land og klar for nye eventyr, så da kan jeg puste lettet ut.

Sist men ikke minst (ja du vet hva som kommer nå Maria), hun er kronisk forsinket. Maria er kun presis om det gjelder liv og død, hvis ikke så liker hun å være et par minutter for sen. Jeg hater jo å være for sen til noe så du kan trygt si jeg har bitt meg et par ganger i leppen. Det er jo sånn kalle navnet "dronningen" ble oppfunnet. Etter at vi flyttet til Geilo så var jo bakkene en del nærmere enn tidligere. Så da tok vi heller på utstyret hjemme og kjørte til trening i full rustning. Som den dronningen hun er tok hun aldri stilling til at ski skulle stroppes og staver skulle i bilen. Så da måtte enten meg eller pappa ordne det, for vi begge visste at Maria aldri dukket opp FØR avtalt tid. Og sånn ble navnet dronningen til, som den oppriktige divaen hun er (neida, joda...) ;-)))

Som dere kanskje merker har jeg lært å kjenne min egen søster ganske bra og jeg vet hvilke knapper jeg skal trykke på. Selv om hun er diva, kronisk forsinket og impulsiv så elsker jeg hele henne. Det hadde liksom ikke vært det samme uten henne. Jeg er så utrolig takknemlig for alt vi har opplevd sammen, inkludert all motgangen. Hvem hadde trodd at vi skulle klare oss så godt hæh?? Ikke jeg i hvert fall, men jeg er jo kronisk pessimist... sånn er det ;-)

Håper dere ble litt mer kjent med Maria og hvordan det er å bo med henne.

Likes

Comments

Flying home from New Zealand - means a lot of time doing nothing (seflies), 8 hours in Singapore means manicure and pedicure 💅 hihi

My boyfriend moved into me and my sisters apartment, #kollektivet

Had a mini vacation back home at Geilo 💙

Bollefest

Wisdomtooth 3 going out!

Checking out the "Elvelangs" a light show along Akerselva in Oslo

Before heading to Saas Fee! One of favorite my places!

And flying to Bergen at the end of the month meeting with a team sponsor and my private sponsor @strømberggruppen. Always a pleasure, besides going Stoltzen which is more painful I would say. haha

Likes

Comments

Noen ganger møter man veggen. Plutselig har man altfor mye å gjøre og ting går i surr. Likevel mener jeg at man skal ha i minne at det alltid kan bli litt verre. Det er slik jeg har følt det de siste dagene. Det er mye å ordne når man blir skadet, forsikringer, sponsorer, penger, husleie, strøm, mobil, internett, listen kan gå for alltid. Også har jeg de tingene jeg har lagt på selv som studier, trening, blogg og diverse prosjekter. Tilslutt har man de tingene som livet kaster på deg når du minst venter det. Skal jeg være helt ærlig har det vært hakket for mye av dem nå, først var det korsbånd, så pyntet det på seg med menisken, så fortsatte det så pent med en åreknute på vristen, problemer med blåmerke i leggen, reaksjoner på medisiner og feil med ene stinget i foten, før det alt toppet seg i går med blodpropp. Min tanke er: Hvem f*** får blodpropp i en alder av 23 år? Tydeligvis flere enn man skulle tro, sa de.

Så da bestod dagen min av 5 timer på akutten, før vi fikk dra hjem for å sove. Idag var det mer ifht medisiner og info, pluss jeg fikk meg en snasen støtte strømpe. Jeg føler meg rimelig på bunn nå, men skal jeg være helt ærlig, så tror jeg ikke at jeg er der helt enda. Jeg føler det kommer noe mer, jeg tør liksom ikke helt å slappe av, legge beina på bordet og være sånn, phuuu, klarte dette også.

Så nå skal jeg gå på blodfortynnende i 3 måneder framover, ingen ekstrem sport i den tid, sa de. Det kan være farlig, sa dem og. Nei? sier du det? tenkte jeg, og smilte pent og sa: "jeg kan ikke stå på ski på et år uansett jeg", så ikke tenk på det (med et vagt stikk i hjertet). Lev normalt, sa de, det kan jeg ikke, sa jeg.


Jeg legger meg heller ikke nedpå å sipper, men jeg merker jeg utsetter litt ting, alt det dagligdagse faller litt vekk og jeg driver bare å surrer med alt som ikke er så "viktig" i forhold til livet mitt, jeg bare driver med ting som er viktig for meg. Det får bare gå for nå, for nå er ting rimelig i krøll. Så planene mine for dagen imorgen er:

1. Trene - det hjelper - alltid - på en eller annen måte

2. Lese på studier, tro det eller ei det får meg inn i en boble og jeg glemmer ting

3. Eventuelt ta stilling til livet

4. Eventuelt utsette punkt 3 til neste uke

5. Være med familie og venner - de gjør meg godt


God natt ❤

Likes

Comments

FOLLOW MY INSTAGRAM @mariatviberg

  • Facebook
  • Snapchat
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw
Få daglige updates her!