*Detta inlägg görs i samarbete med Rabble och innehåller reklamlänkar*


Då var det höst igen, alla som känner mig vet att jag gillar hösten. Men något som jag inte gillar är att jag måste shoppa nya kläder. Det är jättekul att gå runt och kolla på kläder men att gå in i provrummen på olika butiker och få en smärre chock när man klär av sig i skenet från dom skarpa lysrören är verkligen inget jag längtar efter. Det måste vara en sadist som designat provrummen, oftast är det liiite för korta draperier så antingen syns man lite för mycket nerevid, uppevid eller min personliga favorit: när inte draperiet går ihop i sidan riktigt utan man har en glipa på 5 cm där.

När man äntligen lyckats få ihop draperiet någorlunda kommer nästa pers. Varför i hela världen har dom gjort dom flesta provrum så små?

Jag är ingen stor person men har man mer än en kasse med sig och lite kläder in i provrummet så är det ingen lek att vända sig om. Att då försöka klä av sig i denna minimala lilla hytt blir något för en ormmänniska. Man krånglar med tröjan över huvudet i hopp om att är finns det lite mer plats vilket nästan ofelbart resulterar i att man lyckas riva ner det man hängt upp på dom minimala knopparna som finns på väggarna i rummet. Dessutom hör man i hytterna bredvid hur det flåsas och frustas på samma sätt och nånstans där inser man att man är inte ensam. Att man ingår i ett hemligt systerskap där alla kan relatera till provrumsskräcken.

Tillslut när man lyckats få av sig kläderna och på med dom man ska prova kan man ju gissa sig till att det inte kommer att passa. Det är antingen för stort eller för litet och just då förbannar man sig själv för att man inte plockade med sig extra storlekar in i provhytten. Tanken på att behöva klä sig, gå ut och leta reda på en annan storlek och göra om hela proceduren är ungefär lika lockande dom en rotfyllning så nej jag hänger kläderna och går ur affären utan att ha köpt något. För att senare såklart fundera på varför jag inte köpte den där snygga tröjan i alla fall när jag desperat bläddrar i garderoben efter något att ha på mig.

Så därför är jag extra förtjust i att handla över nätet. Du kan shoppa i lugn och ro, få hem dina varor och prova i ett stort rum med svängrum nog för en elefant att prova kläder. Samt att din egen spegel inte är lika sadistisk som den i provhytten.

Du kan dessutom prova flera gånger utan att känna dig som en elefant i en skolåda och passar det inte är det bara att skicka tillbaka. Hur smidigt är inte det?

Just nu är det fina rabatter på bland annat Boozt där du får hela 12% rabatt på ett helt köp.

Vill du ha en snygg klocka inför hösten finns det en rabattkod på Boom Watches där du får 20% rabatt på en egendesignad klocka.

Sen har vi det där med skor, vem vill inte ha nya skor? Inför hösten är det i princip ett måste att skaffa lite nya snygga skor tycker jag så jag är extra glad att kunna berätta att Footish har en rabattkod på 20% på ett helt köp.

Har ni liksom jag glasögon eller linser och vill ha nya som matchar outfiten så har jag ju såklart en rabattkod till er också. Det är Mister Spex som ger 18% rabatt på alla glasögon just nu.

Inte illa eller vad säger ni?

Bjuder på en outfitbild ur egen garderob så ser ni vad jag gillar för typ av kläder. Nu ska jag in och shoppa loss bland alla fina erbjudanden så jag kan se någorlunda skaplig ut i höst ;)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tja jag hade ju länge tänkt prova en potato snack pot och nu med den *beeeep* tanden så passar det ju ypperligt.

Jag hade väl inte alltför höga förväntningar på detta kulinariska mästerverk.

Potatis bacon och lök innehöll denna. Bacon gillarjag, lök gillar jag och potatismos är ju typ comfortfood. Gudarna ska veta att jag behöver lite tröst efter förkylning och minus en tand.
Jag slängde in en mugg vatten i mikron, efter 2 minuter var det bubblande och klart.
Ut med muggen och som vanligt glömmer jag att muggen är hetare än Ricky Martin på dansgolvet.
Svär några väl valda ramsor och häller över vattnet i potatispulvret. Får röra några gånger och fylla på mer vatten.
Det står att det ska svälla i 5 minuter så jag passar på att inspektera tanden i badrumsspegeln för sjuttiotolfte gången. Bara för att inse att nej det ser lika jäkligt ut.

Ut i köket och kikar ner i snack poten.

Ärligt talat ser det inte jättegott ut. Men bag är inte den som är kräsen.
Tar min pot och sätter mig. Kommer på att ja den är fortfarande het som sjutton.
Försiktigt för jag skeden till munnen.

Det smakar potatismos och lök, mycket lök faktiskt. Men lök är ju gott intalar jag mig.
Rätt som det är känner jag att något hårt kraschar mellan tänderna.
Jag fryser till is och tänker att där flög nästa tand. Efter ett par evighetslånga sekunder tar jag mod till mig och spottar ut den stenhårda lilla klumpen.
Inser att det är en liten bit bacon. Saltare än döda havet och hård som en diamant.
Upptäcker efterhand att den innehåller många små saltdiamanter.
Smakar det bacon?
Nja det smakar salt skulle jag säga.
Men det var helt okej faktiskt. Jag har ätit mycket bråte och denna var en av dom bättre. Fast har ni dåliga tänder rekommenderar jag att göra som jag svälj utan att tugga för hårt.

Likes

Comments

eller hur är det man säger.
Vad har då hänt undrar ni?
I måndags började dottern på förskolan igen efter sommarledighet. På tisdagen var hon sjuk, visserligen sägs det ju att det går mycket baciller på förskolor men detta var ju verkligen i raketfart.
Fick ju såklart vabba tisdag och onsdag med febrigt barn.
Idag är jag superförkyld, tack för den liksom. Som om det inte är nog att man som förälder inte sover när ungarna är sjuka jamen då åker man ju såklartpå det själv med.
Nåja nu kan det väl inte bli värre?
Jojomensan det är klart det kan. Som grädde på moset bet jag sönder en tand precis.
Slängdemig likt en hungrig kobra på luren till tandis i förhoppning om att få en akuttid idag. Men nejdå inte går det. Imorgon kan jag få, jaja det får gå till dess.
Inte så attjag har jättegott om tid heller imorgon. Jag ska koka 16 kg kräftor med en deadline klockan 15. Då passae jag ju såklart på att gå till tandis klockan 14 annars är det ju ingen sport.

Guess what?
Jag förtjänar det där bubbelbadet efter denna dagen.

Likes

Comments

Ja det kan man ju fråga sig ;)
Men jag har väl drabbats av det dör som alla bloggare får ibland. Bloggtorka!
Ibland tänker bag att jamen detta ska jag skriva om. Men sen nä inte är det någon som vill läsa om det.
Sen går tiden och livet springer i 120.
Fast nu lovar jag att försöka, märk väl att jag sa försöka bli bättre.
Ni får helt enkelt stå ut med skittråkiga inlägg till jag kommer på något kul att skriva om.

Likes

Comments

Dottern fick pengar i födelsedagspresent med strikta förhållningsregler att det skulle gå till något kul.
Med andra ord tog vi en tur med mormor till Lekia.
Först föll inget unga damen på läppen men efter ett tag skulle hon ha hela affären med sig hem ;)

Likes

Comments

Vad göra när dottern beställer häxiga inneskor?
Jo dp virkar man ju såklart ett par sådana :)

Likes

Comments

Jag har så länge jag kan minnas har jag gillat tarot, spådomskonst och liknande. Kanske var jag en häxa i ett tidigare liv? Vissa skulle nog i alla fall hävda att jag är en i detta livet ;)

Men jag hittade just en sida på Facebook där dom har en utlottning just nu. Så gillar ni precis som jag sånt så in och gilla och dela sidan så kan ni vinna en läggning. Om inte annat är det ju spännande att testa :)

https://www.facebook.com/healingochmedialatjanster/

Likes

Comments

Vad va det som swoschade förbi?
Det var min semester tydligen :/
Jahopp 11 månader till nästa gång. Tack för att du hälsade på semester.

Likes

Comments

Glömde i lyckobubblan att berätta om dagens lunch.
Ugnsbakad abborre och forell. Fantastiskt gott även om där var mer ben än på en fotbollsmatch.

Min tallrik ser kanske lite torftig ut men eftersom det är bentätt så lämnade jag rejält med plats för rensning:)

Likes

Comments