View tracker

I helgen så åkte jag till Madrid för ett möte med de andra modiga svenskarna som befinner sig här i Spanien och jag kan bara säga att vi hade sjukt kul och jag längtar tills att vi träffas nästa gång igen - förhoppningsvis till våren om alla är på!

Det blev dock inte så mycket sightseeing på grund av det förbannade regnet. Men tur som är åker jag troligen ner dit över dagen när min älskling kommer hit! Då banne mig ska det inte regna för jag vill ha bra foton!

Kram!

Ps. Tack alla ni som gjorde den här resan underbar <3 (Läs Leas blogg här och Olgas här)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Mitt år i Spanien

Har varit på bio tre gånger här nu och kommer troligen göra det igen då det snart kommer ut en film som jag bara måste se!

I alla fall så nu tänkte jag att det var dags att göra ett inlägg där jag jämför lite, för det är absolut en stor skillnad på bio här i Spanien och bio i Sverige.

Dubbningen! Filmerna är dubbade vilket är jättebra för utbytesstudenter som jag. Dock så tar det ifrån känslan lite ibland, tänk dig att du ser en brittisk film som utspelar sig i Stor Britannien och så hör en spanska röster utan dialekt. Lite segt! Dubbningen gäller också typ TV program och sådant, men en vänjer sig efter ett tag.

Lokalen! Nu kanske detta bara gäller i min provins, men bion ligger alltid i en shoppingcentrum, vilket är lite tråkigt. I Sverige har ju biograferna en speciell känsla, tycker jag, så lokalerna är definitivt bättre i Sverige. Dock är stolarna skönare här i Spanien!

Snacks! Okej, när det gäller snacks och tillbehör så är båda länderna på liksom samma plats och jag har typ lust att ta och sätta ihop Spaniens priser och storlekar på typ dricka och popcorn med smaken av popcornen i Sverige.


Likes

Comments

View tracker

Mitt år i Spanien

Imorgon bär det av mot Madrid och jag har varit supertaggad typ hela veckan fram tills idag då det mer bytts ut mot resfeber. Men jag är glad att jag slipper en hel skoldag, fördelen med att bo långt borta från Madrid.

Ska försöka ägna lite mer tid åt bloggen, för jag har varit väldigt inaktiv här, vilket har varit skönt i sig, men nu ska jag sätta fart och få gång på skrivningen då jag har lite olika saker att dela med mig av.

Kram!

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

Som rubriken lyder så har jag bytt snö mot regn, fast har hört att det har slutat snöa i Götet nu. I alla fall, det har inte snöat här, vilket jag är glad över. Dock så regnar det och mycket - så ni som tror att det inte regnar i Spanien(om någon ens trodde det), så har ni besökt Kantabrien.

I alla fall den här lördagen så var jag ute med några kompisar på äventyr i Santander, vilket alltid är lika mysigt.

Kram på er!

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

Igår så åkte jag och mina värdsyrror och en kompis in för att se på bio. Vi såg Un monstrou viene a verme(A Monster Calls) och förstod det mesta av filmen. Allt här är ju dubbat, så såg ju filmen på spanska. 

Filmen var väldigt fin och väldigt hemskt, kan säga att den påverkade mig väldigt starkt och väckte upp gamla minnen, som fick mig att gråta. Tur att jag hade Raquel för hon fick mig lite lugnare. 

Om den finns i Sverige på bio, så borde ni verkligen se den! Kram!

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

Denna helgen har kort sagt varit vild. Lördagen spenderade jag hos mina värdkusiner som hade födelsedagskalas, älskar verkligen alla släktträffar! Sedan så drog jag ut på fest här i min by, var så sjukt kul. Dock så är sömn typ det viktigaste jag vet efter mat så jag drog hem runt 3(egentligen var klockan fyra...).

På söndagen sedan så åkte jag iväg med min värdfamilj och deras vänner för att vandra bland bergen och plocka kastanjer. Kan säga att jag var ganska trött och hade absolut klätt mig för varmt så det var lite jobbigt, men det var absolut värt det då utsikten var helt otroligt, plus att vi stannade åt glass på vägen hem!

Likes

Comments

Jag ber om ursäkt för min kassa uppdatering.

Här om dagen så var det manifestation mot en ny lag som PP(högerparti) vill införa. Om ni vill läsa mer om det så kan ni göra det här! Det var väldigt intressant och så. Dock åkte jag hem innan den "riktiga" manifestationen började, men men. Såg lite på snap och det verkade verkligen intensivt.

Nu har jag lov en vecka framöver och då ska jag ta och vila ut och försöka ta det. Önska mig lycka till!

Kram!

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

Igår var det lördag och mina värdsyrror tog med mig till ett shoppingcenter där jag skulle letat upp ett par byxor, misslyckades dock och när vi kom hem så hade massa människor samlats i hela lägenheten för att fira min födelsedag. Gud vad jag blev överraskad och lite blyg för att ha all uppmärksamhet. Men det var så kul och jag känner mig så uppskattad att alla tog sig sin tid för att fixa det här. Jag känner verkligen vilken tur jag har för att jag får bo hos den här familjen och för de vänner jag har fått.

Kram!

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

​Igår blev det en kväll(natt) i Santander, vilket var kallt, roligt och intressant. Dock var jag väldigt trött, sad smiley.

Först möttes jag, Raquel, Sara, Naiara, min värdmamma och lite släktingar upp och gick och till en teater där vi såg en kabaré, var väldigt intressant. Förstod dock inte allt, men helheten - tror jag. Sedan gick vi och åt och chillade, maten var okej. Sedan gick vi till en bar där de andra drack lite drinkar innan det bar av hemåt igen.

Kram!

Likes

Comments

​Vad jag visste innan jag kom hit var att det sista jag ville göra var att prata engelska. Okej, det är oundvikligt, men det är inte något jag vill göra, så fort jag inte hittar orden. Tyvärr finns det problematik med att inte prata engelska. 

Det största problemet med att prata engelska (detta är något som irriterar mig sjukt mycket) är att människor inte respekterar att jag vill prata spanska och inte engelska. Om någon pratar med mig på engelska brukar jag oftast svara på spanska och detta tycker jag ska räcka. En ska inte behöva sätta ner foten och säga "Jag vill inte prata engelska!". Jag här är för att lära mig spanska, jag har gått igenom mycket för att komma hit, jag går igenom mycket för att lära mig spanska och detta ska respekteras. Och om en väl börjar prata eller glida över på engelska kan det bli svårt att komma tillbaka till spanska, detta har jag upplevt tidigare och det var inte kul direkt. 

Häromdagen så skulle jag ha ett litet möte med en engelskalärare och eftersom det blev lite strul så hjälpte en annan engelskalärare mig, men hon pratade på engelska. Jag gjorde mitt bästa att svara och prata på spanska, men hon fortsatte prata på engelska. Sedan har denna lärare mage att säga till sin kollega - framför mig - att hon försökte prata engelska med mig, men att jag inte ville. Vad bra att du förstod vad jag inte ville, random engelskalärare. Kanske kan du tänka efter och förstå att jag flyttat till Spanien för att lära mig spanska, om jag ville prata engelska hade jag valt att flytta till ett engelsktalande land. 

Likes

Comments