Mitt år i Spanien

Igår var det lördag och mina värdsyrror tog med mig till ett shoppingcenter där jag skulle letat upp ett par byxor, misslyckades dock och när vi kom hem så hade massa människor samlats i hela lägenheten för att fira min födelsedag. Gud vad jag blev överraskad och lite blyg för att ha all uppmärksamhet. Men det var så kul och jag känner mig så uppskattad att alla tog sig sin tid för att fixa det här. Jag känner verkligen vilken tur jag har för att jag får bo hos den här familjen och för de vänner jag har fått.

Kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

​Igår blev det en kväll(natt) i Santander, vilket var kallt, roligt och intressant. Dock var jag väldigt trött, sad smiley.

Först möttes jag, Raquel, Sara, Naiara, min värdmamma och lite släktingar upp och gick och till en teater där vi såg en kabaré, var väldigt intressant. Förstod dock inte allt, men helheten - tror jag. Sedan gick vi och åt och chillade, maten var okej. Sedan gick vi till en bar där de andra drack lite drinkar innan det bar av hemåt igen.

Kram!

Likes

Comments

​Vad jag visste innan jag kom hit var att det sista jag ville göra var att prata engelska. Okej, det är oundvikligt, men det är inte något jag vill göra, så fort jag inte hittar orden. Tyvärr finns det problematik med att inte prata engelska. 

Det största problemet med att prata engelska (detta är något som irriterar mig sjukt mycket) är att människor inte respekterar att jag vill prata spanska och inte engelska. Om någon pratar med mig på engelska brukar jag oftast svara på spanska och detta tycker jag ska räcka. En ska inte behöva sätta ner foten och säga "Jag vill inte prata engelska!". Jag här är för att lära mig spanska, jag har gått igenom mycket för att komma hit, jag går igenom mycket för att lära mig spanska och detta ska respekteras. Och om en väl börjar prata eller glida över på engelska kan det bli svårt att komma tillbaka till spanska, detta har jag upplevt tidigare och det var inte kul direkt. 

Häromdagen så skulle jag ha ett litet möte med en engelskalärare och eftersom det blev lite strul så hjälpte en annan engelskalärare mig, men hon pratade på engelska. Jag gjorde mitt bästa att svara och prata på spanska, men hon fortsatte prata på engelska. Sedan har denna lärare mage att säga till sin kollega - framför mig - att hon försökte prata engelska med mig, men att jag inte ville. Vad bra att du förstod vad jag inte ville, random engelskalärare. Kanske kan du tänka efter och förstå att jag flyttat till Spanien för att lära mig spanska, om jag ville prata engelska hade jag valt att flytta till ett engelsktalande land. 

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

Hej, alla fina vänner! Hoppas ni är friskare än mig. Jag har nämligen dragit på mig en förkylning(som inte är så jobbig som den brukar vara). Så efter att ha gått på en lektion övertalade en kompis mig att dra hem, eftersom jag kände mig så tung i huvudet, vilket i kombination med spanska blir typ ännu värre. 

Ska i alla fall försöka bli bättre och komma iväg till skolan. Kram!

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

">>Varför uppmanar inte hjärtat människan att alltid följa drömmarna?>> frågade pojken Alkemisten. >>Därför att det är hjärtat som brukar plågas mest. Och den tycker inte om att plågas.>>"

- Paulo Coelho, Alkemisten.

Sitter just nu och läser Alkemisten och dessa ord talar så starkt till mig. Kan erkänna att jag fällde en tår (Tack finaste Matti för att du lyckades ge mig en så passande och fin bok <3). Den ger mig också styrka att fortsätta min väg även om det är jobbigt. 

Kram!

Likes

Comments

I fredags mötte jag upp två andra tjejer som också är utbytesstudenter och upptäckte och shoppade lite i Santander. Köpte dock ingenting.

Samtidigt är det så skönt att bara få prata ut med någon som är i exakt samma sits som du. Dock blev det en himla blandning av språk då vi alla tre pratar engelska och spanska. Det blev lite rörigt i hjärnan tillslut.

Kram!

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

I torsdag hade jag mitt första prov och som tur var var det med en lärare som är väldigt förstående. Så provet gick väldigt bra, kanske med tanke på att han satte sig vid mig och förklarade vad jag skulle göra. Så jag överlevde mitt första prov och jag är så glad att jag faktiskt skrev något. Sedan om jag får en 0 eller 3 gör mig skit samma. Det viktiga var att jag skrev något.

Sedan har jag lite goda nyheter, jag ska läsa en 1 extra timma spanska varje vecka. Så jag kan plugga grammatik, prata, öva och studera spanska. Vilket jag är superglad över, jag missar dock en latin lektion, men jag är här för spanskan!

Kram!

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

Nu har jag varit här i en månad och det har inte varit lätt, men det har gått jäkligt snabbt känns det som. Det känns som att om jag har överlevt den här månaden kommer jag överleva de nio kommande månaderna. Jag vet inte om det kommer vara lätt, men jag vet att det kommer vara värt det?

Kram!

Likes

Comments

Mitt år i Spanien

Även om jag vet att det inte betyder något om jag får ett F så gör det inte saken lättare. Jag har alltid varit en duktig elev som fått bra betyg, men nu vet jag nästan att jag inte kommer bli godkänd. Det är en jävligt jobbig känsla. Jag vet att jag inte kommer nå upp till de krav jag har och det ger mig lätt ångest. Min rektor, en lärare och min värdfamilj har sagt åt mig att slappna av och skita i betygen och hur det går på proven. Vilket är något jag måste höra, men det är inget jag lyssnar på. Mina krav kommer inte försvinna bara för att någon sa sanningen. Min prestationsångest kommer inte åka på semester. Den kommer vara kvar.

I hela mitt liv har mitt egna värde beräknats efter hur bra jag gör i från mig i skolan, hur höga betyg jag får. Det är inte lätt att släppa.

Imorgon har jag mitt första stora prov och läraren är väldigt stöttande och sa åt mig idag att jag kan få skriva på engelska om jag vill. Problemet är det att jag inte förstår ett skit. Vi får se hur det går. 

Likes

Comments