Proppmätt efter en hemmapizza middag. Tror att jag spricker.


Och bakat har vi gjort dag. Dubbelsats saffransbullar och pepparkakor it is...

Och riktiga bagare täcker ju håret såklart.

Nu har jag ledigt tom måndag, känns riktigt skönt. Behöver några dagars återhämtning. Märker att jag är mera glömsk än vanligt, psoriasisen blossar upp och jag är allmänt låg.

Ikväll blir det lördags gotta, nåt på tn’n och soffhäng.

Ha en fin kväll på er.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 128 Readers

Likes

Comments

Jag är så trött att jag inte orkar sova. Har stigit upp kl fem i sex dagar av sju nu och ska upp två dagar till innan jag får ta en dags ledigt. Men det är det värt, får lära mig så mycket på dagarna.
Men jag kan ändå inte sluta längta lite till då jag ska gå ner till deltid. Det tar på att jobba heltid, särskilt efter min praktik på fem veckor. Jag är verkligen inte skapt för att stiga upp mitt i natten.

Idag försökte jag betala bussresan med att ”klicka” visakortet isf busskortet tills chauffören sa:-Det är fel kort.
Jag slog sönder ett glas på jobbet, ni vet ett sånt som går i tusen bitar och missar fortfarande samma dörr varje gång jag ska till,sköljen det är som att det rummet inte finns för mig. Kan gå genom halva avdelningen innan jag får backa.

Jag har inte ännu fått ett skåp i källaren för ombyte så jag trycker in allt jag äger och har i ett litet skåp uppe på avdelningen.
Har inte fått en data inlogg ännu så jag är fullständigt beroende av min mentor som förövrigt är jätte duktigt på att inskola mig. Svarar på alla frågor jag har, dumma som odumma.

Men nu ska jag sova så jag hinner ta mig upp och duscha.

See u...

  • 329 Readers

Likes

Comments

Idag är hon trött från topp till tå. Ju flera dagar som går ju mera information ska hon ta hand om, sortera och lägga på minnet.
Jag har legat och sovit sen efter middag till typ nu, nu lägger jag barn sen ska jag fortsätta att sova.

Idag gick jag vilse nere i kulverten då jag skulle gå till Id-foto. Det slutade med att jag fick åka upp till chefen och hon fick följa med mig en bit. Innan hon lämnade mig sa hon:- Hittar du nu till Textilia (där man registrerar sitt kort). :-Ja självklart sa jag.
Tror ni att jag hittade.
Fick åka upp på avdelningen och och fråga, kunde bara inte gå till chefen igen.
När jag väl hittat rätt hade dom stängt- Tackarrr.
Så min eftermiddag spenderade jag nere i källaren.

Får se hur minnet är i morgon om jag hittar rätt och och hem igen. Har iaf lagt in avd. telefonnummer om jag skulle gå fullständigt vilse.
Då får jag ringa och be om sjuktransport.

Jag har idag fått mitt sista betyg för utbildningen och jag är nöjd. Allt plugg har gett utdelning. Nu ska jag bara vänta på mitt diplom som faktiskt visar att jag gått utbildningen.

Jag vill passa på att tacka alla mina klasskompisar som stöttat under resans gång.
Mina lärare som gett mig teorin.
Mamma och pappa.
Mina tre handledare Eva, Ylva och Åsa som gett mig praktiken.
Men mest tack till min familj som funnits där när det varit som jobbigast. Under mina två avbrott under utbildningens gång och som hjälpt mig tillbaka till livet. Utan er hade jag inte orkat och kämpat.
Det har varit två år med skratt och gråt.
Men nu mår jag oförskämt bra. Känner mig tillfreds med livet trots tidiga mornar och mycket i hjärnan.
Har en bra balans men som hela tiden kan bli bättre. Äter, jobbar och tar tid för återhämtning. Ska dock pressa in motion i min livs balans. Då blir den komplett.
Barnen är större och inte lika beroende av mig än fast jag blir överfallen när jag kommer hem.
Livet jag hade för ca fyra år sedan trodde jag aldrig att jag skulle ta mig ur. Att få leva ett harmoniskt liv utan att åka berg och dalbana i mega fart, sitta längst fram i tåget. Känslan av att ge upp varannan dag och rida på toppen av en våg andra var horribel. Dom tvära kasten var rena döden. Hjärnan hann aldrig med och inte jag heller. Nu vet jag mina begränsningar när jag ska dra i nödbromsen.
Tack alla ni som stöttat mig här inne ni är också guld värda.


  • 454 Readers

Likes

Comments

Sitter på bussen hem efter första kvällen på nya jobbet och kan bara konstatera:-KORVSTOPPNING. Jisses vad mycket som ska in. Vart allting finns, rutiner mm...och då var det här en lugn kväll. Kommer gå heltid under inskolningen sen kommer jag raskt att gå ner till 80%. Måste överleva också.

Den här världen är så långt ifrån den skyddade lilla värld inom förskolans fyra väggar som jag är van vid. Men det kan vara i mångt och mycket en bra merit att jag har jobbat så länge med barn om vi säger så.

I morgon börjar jag 6.45...bävar.

Så det bli att ställa alarmet på mitt i natten.

  • 547 Readers

Likes

Comments

ÄNTLIGEN. Jag är färdig...done.

I två år har vi (familjen och jag) slitit bitvis. Men nu är det över. På måndag kliver jag in på Ortopeden.
Detta har vi firat med att gå ut på restaurang. Och tänka sig, samtliga skötte sig exemplariskt. Minna låg under bordet några gånger.

Nu är vi proppmätta och ska inta soffläge med Idol och popcorn. Puss på er jag är så jäkla stolt över mig själv nu.

  • 709 Readers

Likes

Comments

Två dagar kvar till examen. Två dagar kvar i denna kostym...

Jag får ta mera och mera ansvar då mina labb kollegor turas om att vara sjuk.

Jag har ju nu i fem veckors tid åkt buss och kan konstatera följande att ULTRA-Umeå Lokal Trafik bör utbilda endel av sina förare ( dock inte alla) i

1. Hålla hastigheterna

2. Bromsa in i god tid i rondeller och andra svängar, bussen blir så bångstyrig så lätt annars

3. Inte dra på full fart mellan hållplatserna där man vet att passagerare alltid kliver av, det blir liksom så ryckig körning

4. Inte köra som att det vore den sista resan ever för både chauffören och passagerare.

Annars är jag nöjd med att åka kollektivt.

Bjöd på fika idag som gick hem...tänkte passa på innan vi ska skriva slutbedömning till mitt betygsunderlag😀

Saffranskaka med riven mandelmassa.

Nu blir det lägga ungarna i säng och koka en stor kopp te.

  • 746 Readers

Likes

Comments

Startskottet på sista veckan nu. Äntligen. Min handledare är sjuk tur att jag mera eller mindre är självgående nu. Behöver lite guidning ibland.

Igår kväll la jag in en stor matbeställning och somnade ifrån det hela. Vaknade halv två inatt och fick fullfölja min beställning så i morgon kommer matbilen-guds gåva till storfamiljen. Hemleverans av matvaror. Räddningen i nöden.

Jag upptäckte även i eftermiddag att jag hade skickat meddelanden på messenger till typ alla mina vänner på FB. Men det var ju ett skit virus som härjade.

Nu kommer sovtåget tidigt ikväll det känner jag på mig. Vi ses.

  • 778 Readers

Likes

Comments

Snart helg och jag har kommit långt in på praktiken. 1vecka kvar bara...Har fått schema för dom fyra första veckorna på Ortopeden...känns ba nervöst😳

Idag fick jag ett samtal från maken. Han hade fått en såg i huvudet. En såg...hur går det liksom till. Allt gick iaf bra, han åkte till Hälsocentralen och blev ompysslad. Jag får väl vårda honom lite extra dom kommande dagarna.

Igår när jag kom hem bakade jag årets första lussebullar som jag fyllde med riven vitchoklad...farligt goda.

Idag har jag tänt en brasa, klockan är 18.30 och jag har hoppat ner i pyjamasen och tänt en brasa. Tänker inte lyfta ett finger extra. Bara invänta tills kidzen ska sova så att även jag får gå i säng.

Likes

Comments

Ligger och lägger barn. Riktigt skönt att få slappa en stund mellan ”jobben”. Hoppar dock tidigt i säng om kvällarna när bussen går 06.57 på morgonen pip.

Nu är det bara 1,5 vecka kvar på praktiken. Går riktigt bra om ni frågar mig. Går från klarhet till klarhet och passar på att hänga med på allt jag kan. Venproverna går som en dans nu, ibland stöter jag på patrull men det ordnar vi upp. Sutur tagningar och omläggningar av sår mm mm...saker som jag aldrig trodde att man gjorde på en Hälsocentral.

Idag när jag satt på bussen hem ringde en liten tjej och frågade efter Nea...eller var det Minna. Jag kom inte ihåg men jag lovade visst att hen skulle ringa upp. Jag fick smsa runt lite...vem var det som sökt vem egentligen. När jag kom hem fick jag kolla på hitta.se. Och Nea fick leka med sin kompis.

Jag är så disträ och det mesta jag hör kommer in och åker ut på en gång. Kämpar verkligen att hålla fokus på det jag gör. Och försöka komma ihåg informationen mera än 30sekunder.

Ikväll har vi försökt få ihop kidzen packning inför i morgon. Låneböcker och gymnastikkläder.
Jag skulle hjälpa Minna och sa:-Kom ska vi packa dina gymnastikkläder. Minna:-Nä, inte du det är pappas ansvar😂😂😂
Vi har väl alla sett ( inkl. hon också) reklamen:-Mamma säger att det är pappas jävla ansvars område😂😂😂

Ja, det får avsluta dagens inlägg.

  • 1015 Readers

Likes

Comments

Ja idag har det firats farsdag runt om i stugorna. Egentligen är jag lite emot alla sånna här kommersiella jippon men det blir ju en anledning till att få äta lite extra gott. Den allra bästa pappan enligt mitt tycke är ju helt klart utan tvekan mina barns pappa...han är helt outstanding när det gäller tålamod, förståelse och snällhet...han står ut med mig och mina galenskaper år efter år efter år.

Ungarnars tjat om ditten och datten och skjutsar hit och dit dygnet runt. Så en dag bara för honom är väl helt klart i sin ordning.
Tack för att du har valt oss och finns här i vardagen och när det är extra tungt. Tack för att du inte har lämnat oss när det har varit långa tunga uppförsbackar utan väntat och stöttat vid min sida. Tack för att du då har tagit hand om familjen och inte brutit ihop vid sidan om mig. Tack för att du orkat med alla mina hypomanier, behållit ditt lugn då jag farit fram som en tornado och fått den mera galnare iden efter den andra. Då jag målade om hela nedervåningen med tre små barn hemma, eller då jag köpte tre iphones på en vecka. Ditt lugn har gjort att vi lyckats hålla ihop och klarat oss igenom både upp och nedgångarna. Därför vill jag utse dig till årets pappa genom tiderna <3<3<3

Likes

Comments