Jag har inte gått i förtidspension eller gått i ide. Nä, jag har bara jobbat helgen och haft jätte mycket to do.

Fixat inför skolstarten med kläder och dyl, ordat med csn till mig själv samt att fotbollsträningarna bara avlöser varandra på löpande band. Middag måste stå redo och klar (helst något som dom äter), barnen måste vara kissade och ombytta så det bara är att sätta sig i bilen och förflytta dom till fotbollsplanen. Komma ihåg att hämta och duscha, smörja, fika och i säng, allt detta gärna innan kl 21.00... Ganska samma lika varje kväll fast med olika barn.
Här är dom påväg till fritids. Navelsträngen blir längre och längre...snart går den av.

Skrytbilder är nåt vi nästan alla lägger upp. Mycket för att få bekräftelse och få beröm för det vi gör och behöver för självförtroendet. Och jag är inte sämre. Min passion är ju mat och bakning och att skriva, jag är inte ett proffs men jag har intresset. Periodvis försöker jag laga bra mat och inte servera halv fabrikat men oftast blir det så...men idag hade jag tiden och rullade tidernas godaste köttbullar (enligt mig). Och då måste en skrytbild postas såklart. Såsen är hemmagjort men potatisen och all sallad är dock köpt på coopforum.Imorgon hoppas jag inviga min nya köksassistent och får posta en ny skrytbild. Vi ses.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Knölen är förmodligen, ganska säkert en helt ofarlig talg aterom, enligt läkaren som jag träffade idag. Den går oftast inte bort av sig själv men om den inte växer och eller blir inflammerad får den bli en del av mig helt enkelt. Hänga med under min arm. Annars görs en enkel operation på hälsocentralen under lokalbedövning där man skär upp och tömmer knölen/cystan. Lät mycket enkelt då läkaren förklarade. Själv satt jag nog säkert och bara gapade av skräck.

En annan sak som jag tog upp var att Anders har sagt att jag på nätterna kan sluta andas för att sen tvärt börja andas igen och det har väl pågått i ca ett halv år. Vilket kan ev vara sömnapne men behöver inte vara. Men jag har fått en remiss till lungmottagningen där dom får ta ställning om en utredning ska ske.

När jag satt där och läkaren frågade mig:- Är du frisk för övrigt, eller tar du några mediciner? Jag fick rabbla upp alla mediciner jag tar och sen sa han:- Okej, så det är allt? Ja, sa jag...eller nä vänta jag har ju psoriasis också. Och då medicinerar jag med...känns som att mera mediciner kan jag inte få i mig. Det står mig upp i halsen.

Nu väntar jag bara på läkarbesöket till min hudläkare så jag får någon ordning på min hud. Den stör mig rätt så rejält.

Efter läkarbesöket hämtade vi igen ungarna på fritids, skjutsade dom till farfars och åkte på Nolia mässan. Det blev bara jag, pappaanders och Olivia. Elsa och Alfred ville inte hänka och dom missade inget kan jag säga. Ganska värdelöst. Men som sagt, man vill ha besökt det.

Sen efter det var jag helt utpumpad. Jag slocknade och sov hur hårt som helst. Elsa och Anders fixade middag. Skit gott, grillad kycklinglårfile och klyftpotatis. Åt så jag storknade. Nu ska jag sova, har jätte mycket sömn att ta igen. Vi ses!

Likes

Comments

Idag känner jag mig nedstämd och låg över vissa grejer. Jag har sen en tid tillbaka fått hudskillnader i hårfästet som ni kan se. Jätte ljus längst upp och min normala bruna ton sedan. Vet inte vad det beror på men ska till min hudläkare i september och får ta upp det då. Samt att jag har små fläckar med psoriasis lite här och där trots att jag medicinerar med methotrexate (cellgifter).

Sedan upptäckte jag även en liten knöl stor som en ärta i vänster armhåla och har sedan fått någon/några till. Jag har faktiskt inte tänkt på det men det var min dotter som sa åt mig:-Mamma, du måste åka och kolla upp dom. Du är ju i den åldern.
Jag lägger inte så mycket vikt på dom nu heller (försöker iaf) och tänker att det är vanliga ofarliga inflammerade hårsäckar eller nåt.
Men det är klart att oron finns där.
Det ska kollas upp på onsdag. Fick en tid fort då jag ringde.

Jag ska på egenhand utan mina klasskamrater göra klart sista kursen. Det suger. Det har kommit ikapp. Varför tog jag studieuppehåll i julas. Jo, därför att jag hamnade i en djup depression och blev inlagd får jag då påminna mig om. Jag hade aldrig klarat det hur som helst. Livet som bipo är en stor berg och dalbana. Nu på slutet väldigt bergigt och mindre daligt. Men nu har jag sovit på tok för lite om nätterna och har för mycket i hjärnan som gör mig svajjig. Saker jag inte pratar med någon om som bara jag och mitt ego diskuterar på nätterna. Googlar och läser. Obra.

Ska försöka tänka positivt och ta vara på det goda. Jag ska hålla mig ovanför vattenytan. För nu är jag livrädd att falla.


När jag är påväg ner är det dom här sex jag lever för💗💗💗💗💗💗

  • 583 readers

Likes

Comments

Ja då är det åter dax att summera sommaren. Jag brukar ju ge er en resume på familjens sommar i bilder. Mycket för att jag älskar att berätta i bilder. Sommaren 2017 var:

Då Olivia åkte på sin första resa. Och fick äntligen träffa honom med stort H.Då Elsa jobbade på byns närlivs Makken och sålde pizzor, mjölk, godis och tobak mm. Hon var även den enda i familjen som besökte Ingrid. Var där och gjorde fint med mormor.Då Alfred levde ett kravlöst tonårsliv. Sov till långt in på dagarna, spelade tv spel, fotboll, hängde med kompisar och badade.Då Arvid gick i skogen med pappa och hittade älg horn och lärde sig att man kan mera än man tror att man kan. Som tex att spela minigolf.

Då Nea gick i bergen med pappa och fick se ormskinn. Hon ville ta hem och visa mig men jag är omänskligt rädd för kräldjur så Anders fick avstyra den iden. Hon har annars också levt en kravlös sommar med lek och bad.Då Minna förvandlades från en medgörlig liten flicka till en bångstyrig varelse som kom från skogen. Med tokig, brunt lockigt hår. Trots det rätt så söt till sin fördel.Vi då, har vi pappaanders och mammamaria haft en bra sommar. Ja det måste jag väl säga. Jag har jobbat och pappaanders har fått styra upp här hemma. Det har väl varit lite av sommaren som vädergudarna glömde men dom har kunnat göra endel utflykter ändå. Besökt lekparker mm. Det blir inte bättre än det man gör det till. Våra kidz gillar det enkla och bara att det händer något. Visst vore Liseberg eller Grönan nåt men det får bli ett annat år.Vi älskar alla att vara i stugan och fick en vecka tillsammans där.I morgon börjar vardagen. Olivia åker den 29 aug tillbaka till Indien, Elsa börjar andra året på gymnasiet, Alfred börjar i åk 8 och har tagit beslutet att sluta i hockey. Pga epilepsin tvingas han att sluta och hans hockeykarriär är över. Hans sjukdom har gjort att han kommit efter i skolan och måste sluta så han kan fokusera helt på skolan. Han har varit anfallsfri sen några månader tillbaka men han tar mycket medicin och oron att det ska komma tillbaka finns där hela tiden. Man kan tycka att han skulle kunna spela litegrann och ändå fixa skolan men det tar så mycket energi att få skolarbetet gjort och få tillräckligt med sömn som han behöver för att inte få anfall. Hjärnan orkar inte både hockey, skola och epilepsi-tyvärr. Och med enkel matematik kan man räkna ut att skolan går inte att välja bort och inte epilepsin heller. Kan bara säga som Alfred själv:- Epilepsin har förstört mitt liv.

Arvid börjar i åk 3 och är en liten filosof som har mycket funderingar och ideer. Nea börjar i åk 1 och Minna i förskoleklass.

Jag jobbar min sista vecka som sommarvikarie och sen blir det sista kursen i skolan. Pappaanders byter ut shortsen till snickarbyxorna. Hösten är ett faktum. Vi hoppas att ni har haft en fin sommar och önskar er en bra höst.

Likes

Comments

Idag har jag varit ruskigt effektiv om jag får säga det själv. Började morgonen med skönsång för min först födda.Det är födelsedagar i ett i vår familj. Nu är turen kommen hos Olivia, 19år-grattis finis😍 Sen tog jag med mig fyra barn och en man på brunch på Ikea, lite Avion shopping innan coop handling. Sen hem och baka födelsedagstårta, en brieost och salami paj, en västerbottenost paj, marinera fläskfile som ska grillas och kycklingben som ska stekas i ugn...en mini buffe för att fira Elsa (igår), Olivia (idag), och pappa Anders på fredag den 4 augusti. Vi slår ihop så många som möjligt.

Nu färgar jag håret (inte undra på att jag blir gråhårig). Sen blir det tre dagars jobb innan jag tar tre dagar helg.

Vad ska jag skriva om dagens födelsedagsbarn...hon skrek då vi skrattade av rädsla och hon skrek då ketchupen pruttade och var allmänt rädd för allt och alla. Nu har hon gjort sin första resa själv på egen hand och den till Indien. Hon är en mjuk och fin människa som är mån om alla. Och hon älskar sin familj. Vi älskar dig och idag fyller du 19år-vi önskar dig en underbar dag.


Du tar gärna hjälp av din lillasyster när det är jobbigt eller när du är glad och behöver dela din glädje med någon. Ni är en av dom finaste syskonpar jag vet. Fortsätt med det💗

Likes

Comments

Den 30 juli 2000 föddes det en liten tjej som fick namnet Elsa...hon kom att bli en busig och bångstyrig dam med stark egen vilja. Vi sa ofta att du kom från trollmor i skogen vilket du inte tyckte om. Men med ditt trollhår och din yviga personlighet passade det så bra. Trollunge. Hon har förgyllt vårt liv nu i 17år, 17år med blod, svett och tårar. Vi har skrattat och vi har gråtit. Vi har gått igenom en tuff tid med många besök på BUP, men framför allt har hon gjort en resa som inte många tonåringar klarar av. När hon äntligen (och då menar jag äntligen) fick diagnosen ADHD föll alla bitarna på plats. Vi kunde förstå och hjälpa henne på ett helt annat sätt än det vi tidigare gjort. Fortsätt att vara dig och själv och glöm inte att du är värdefull. Ett liv utan dig hade varit som ett liv utan kaffe med mjölk. Vi löv joo💗

Din storasyster och din förebild. Ni håller ihop i med- och motvind. Och det har kommit två kopior till av er så vi får njuta flera år till av två fina systrar😘

Likes

Comments

Har haft två toppen bra lediga dagar. Men i morgon kliver jag på och har en fyra dagars jobb-(helg). Och eftersom vi har två födelsedagar (söndag fyller lilla Elsa 17år och måndag fyller ännu lilla Olivia 19år), att fira så tog vi och slog ihop dom och firade idag med buller och med bång. På sommarens hetaste☀ dag tog vi med oss alla barnen och drog till O'learys för att spela lite minigolf. Men eftersom det tidigare har varit sisådär med vädret tyckte vi det var en lämplig aktivitet där stora som små kunde delta. Jag kan bara meddela att jag vann inte men jag gjorde så gott jag kunde...snubblade runt på dom konstgjorda  gräskullarna stup i kvarten. 
Pappan går noga igen med familjen hur man ska hålla, tänka och känna vid ett slag. Vi lyssnar samtliga på med iver...förutom jag😁jag fotar för fullt.Vissa är mera taggade än andra...Emellan slaget eller vad det heter bör man vila...

Sedan mötte vi upp med mormor och åt en födelsedagsmiddag med stort M som i MAT...


Födelsedagsbarnen-Grattis mina finisar💗💗i förskott...


Grattis till mig som har en sån fin familj...

Vi avslutade kvällen med lite bilder från kidzens favvo hjärta i staden...

Älskar er mina 6 💛💙💜💗💚❤tack för ikväll. Det här lever vi länge på.

Likes

Comments

Idag har 2 av 8 badat i det 17gradigt varma eller kalla vattnet välj själva.


Jag valde att titta på...

Kändes helt ok det med. Men jag gjorde lite nytta också jag klippte gräset.

När jag klev upp i morse eller snarare mitt på dagen hade jag den där rastlöshets känslan:-Vi åker till Lycksele.
:-Va? Nu...men det är ju försent nu.
:-Glädje dödare.
Dagen fortlöper...efter middagen kl 19.30
:-Vi gör nåt galet. Åker nånstans.
:-Va? Nu...men det är ju försent nu.
:-Glädje dödare.

Jag behöver lite farligheter, galenskaper...jag ligger långt före dom andra i tankarna. Dom står i vägen och är långsamma.
Hit med lite farligheter, säger jag bara.

Får ställa alarmet tills i morgon så att vi kanske hinner med nånting annat än att vika tvätt och dammsuga. Vi ses.

  • 1194 readers

Likes

Comments

Kan inte sova och måste fördriva lite tid.
Fem månader kvar tills tomten jobbar på högvarv, känns fullkomligt realistiskt med tanke på vädret utanför vår dörr. Nej jag är inte bitter...inte alls. Önskar bara liiite mera sol och värme. Bara några dagar till.

Jag har jobbat helgen och ska jobba i morgon med innan jag tar två dagars ledigt. Alfred sa till mig:-Mamma, kommer inte du bli utbränd nu när du jobbar så mkt😱Men jag jobbar endast 80%, mitt mål är att inte bli utbränd igen. Det orkar min hjärna ej med. Jag är inte återställd riktigt ännu sen sist. Disträ, trött och dåligt minne hänger fortfarande kvar. Eller så är det bara vanliga jag och jag kan inte skylla på ngt annat.

När jag kom hem idag möttes jag av en febrig tjej, Nea är ett kokande element. Vi behöver ingen sol föresten. Hon är förövrigt rätt så lugn och inte lika bångstyrig som sjuk. När hon var lill liten och sjuk passade vi alltid på att vila upp oss då. Tog lite semester. Livet stannade liksom upp. Skönt både för oss och för henne-sötnöten💗

Jag går omkring och oroar mig för min ryggvärk som kommit. Det är en annorlunda sådan, en som jag inte riktigt känner igen. Jag har under ca 1månads tid haft och har ont i höger armbåge. Och nu sen ett tag tillbaka även i ryggen. Det värker när jag böjer och bänder på mig och när jag befinner mig i viloläge-obra...Särskilt när ca 40% av personer med psoriasis utvecklar psoriasisartrit. Med min otur är det väl dax för det😩Nä, jag ska inte ta ut ngt i förskott. Knäppa mina händer och be som jag gjorde när jag var liten. Och varje bön började jag alltid med:-Käre gode gud, förlåt för allt dumt jag har gjort😂😂😂Vet inte om det gjorde ngn skillnad. Svårt att tro det.

  • 1302 readers

Likes

Comments

Nu har jag haft tre riktigt, riktigt lata dagar. Sovit halva dagen & rört mig i slow motion. Men nu är det tre dagars jobb så jag får ställa alarmet och få in lite rutiner igen.
Jag fick för mig härom dagen att jag ville ha en ny sänggavel, så jag åkte och köpte tyg mm och bad snickarn ordna en skiva åt mig. Sen åkte jag på tjejmiddag och Olivia fixade i ordning den åt mig. Jag hare ganska bra ändå.

Idag har vi varit på kusin Linneas 19års kalas. Om 10dgr har vi en i vårt hus. Jösses...19år. Var jag ens född då jag fick henne😂Kan inte riktigt minnas.

Nu har det slagit fullständigt fel inne i mitt hjärnkontor eller så har jag vuxit upp och blivit vuxen äntligen, som lägger ut en bild på mig och mitt grå hår. Jag hoppas att det är vuxen jag har blivit och som inte orkar ödsla tid på att fundera vilken hårfärg jag för dagen. Mitt syfte för dagen:-Gult är inte fult och grått är verkligen flott✌🏻👊🏻Glöm aldrig det.

  • 1411 readers

Likes

Comments