Heiia! Jeg tenkte å skrive litt om mine tanker og forventninger til det kommende året. Jeg skal jo gjøre mange ting jeg aldri har gjort før!

Det største er jo at jeg faktisk skal flytte ut(!), jeg både gleder meg og gruer meg. Jeg flytter jo ikke helt på egenhånd, men på skolen. På folkehøgskoler bor man på skolen, og på fredly, hvor jeg skal gå, kunne vi søke om hvilke romtyper vi ønsket, jeg søkte dobbeltrom med eget bad, som jeg fikk oppfylt! Yayy, er faktisk veldig viktig for meg å ha eget bad. Jeg vet enda ikke hvem jeg skal dele rom med, det får vi ikke vite før skolestart, så jeg håper av hele mitt hjerte at vi går overens! Ellers har jeg ikke store tanker om "husarbeid", vi må vaske klær, rommene osv selv, noe jeg ikke ser på som noe problem, mat og sånn fikser skolen med. Med tanke på utflytting er det jo savnet på kjæreste, venner og familie jeg ikke er helt sikker på, men det kommer det et eget innlegg om!


Ellers skal jeg jo jobbe mens jeg går på skolen, dette er jeg også litt usikker på å har mange tanker rundt. Skolen ligger på Børsa i Trøndelag og jeg jobber på Amfi Senteret på Orkanger, det er ca 15-20 min med bil. Jeg vet ikke hvor mye jeg kommer til å jobbe enda, men det blir jo litt, jeg "må" jo ha litt penger å leve på. Det jeg er usikker på er om det blir stress for meg? "Detter" jeg ut av miljøet på skolen å går glipp av mye sosialt? Vell, jeg satser hvertfall på å ikke gjøre det, hehe. Men samtidig har skolen en del obligatoriske ting jeg også må være med på, å da kan jeg jo ikke jobbe.


Til selve skolen har jeg masse forventninger, de fleste som har gått på fhs sier jo at det er det beste året av livet å at man får venner for livet. Jeg håper og tror dette blir ett spennende år for meg, med mange nye opplevelser, jeg tror også jeg får teste mine egne grenser og bli kjent med meg selv. Jeg gleder meg spesielt til USA turen, men samtidig er det masse spennende vi skal gjøre her i Norge også. Jeg bare håper ikke jeg har for høye forventninger og blir skuffa.. På skolen blir vi jo utdannet vektere å skal mye i praksis, tidligere år har de vært på bla. idol og Justin Bieber, så det blir spennende å se hvor/hva vi skal.

- vi blogges <33

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag, Folkehøgskole

Dette er ett spørsmål jeg har blitt spurt mange ganger, hvorfor valge jeg folkehøgskole?Vell, helt ærlig så var førstevalget mitt militæret, men jeg kom aldri til sesjon del 2. Aner ikke hvofor, jeg brukte laang tid på å gruble over dette, svarte jeg feil på noe? Vell, nå har jeg insett att dette får jeg aldri vite uansett, så jeg tenker ikke mer på det.

Når jeg fikk "avslag" hos militæret, stressa jeg veeldig etter noe å gjøre neste år(som ikke er neste år lengre da, men nå, veldig nærme), men to ting var jeg sikker på; Jeg ville ikke gå ettårsstudie og jeg ville reise. Noe av det første jeg gjorde var å se hvilke muligheter som fantes, og det var mange. Jeg var veeldig lenge i dialog med EF, både med språkreise og studieår, men da engelske destinasjoner ikke støttes av lånekassen ble det utelukket etter hvert, uansett hvor mye jeg ville. Så, begynte jeg å se litt etter hvordan man kunne reise, uten å "bare reise", haha, hvis dere skjønner? Jeg var innom maange selskaper, bade utdanning å frivillighetsarbeid, men det meste er jo såå dyrt, og jeg hadde jo bare noen måneder på å spare på.

Etter mye kikking her å der, fant jeg folkehøgskoler, alle skolene er samlet på en og samme nettside HER . Her lette jeg meg frem etter linjer med reising. Jeg fant også ut at nesten alle skoler og linjer reiser en plass eller fler. Da ble jeg lykkelig. Etter mye frem å tilbake valgte jeg å søke på 3 skoler og 3 linjer


Folkehøgskolen Nord-Norge - Backpack Surprise (LINK )
Dette er en linje som går ut på at man planlegger tur og øver seg i høståret, deretter reiser man som backpacker i to måneder, spennende? Eh ja? Her søkte jeg, første februar fikk jeg vite at jeg kom inn!

Hurdal Verk fhs - Adventure (LINK )
Dette var faktisk den skolen jeg søkte først, det var en linje jeg hadde hørt om før, fordi jeg kjente ei som gikk der! Her reiser linja på tre turer, en til Champions league, Kina og en siste til Thailand! Wæow, det er tre plasser man ikke reiser så ofte. Litt ut i februar fikk jeg vite at jeg kom inn her også!

Fredly fhs - security USA (LINK )
En linje med fokus på utdanning, med 3 hele uker i USA, Florida! På denne linja blir man faktisk utdannet vekter! Det er også mye reising rundt om i Norge, besøke fengsler osv. Som dere vet endte jeg opp på denne linja, og jeg gleder meg helt sinnsykt! Men jeg skal skrive mer om hvorfor det var denne jeg takket ja til!

Bilder lånt fra folkehøgskolene

Nå, hadde jeg jo kommet inn på alle tre plassene. Innerst inne hadd jeg håpet på å komme inn på en, kanskje to. Men nå måtte jeg jo velge.. Det var en del faktorer som spilte inn når jeg skulle velge, for det første var det avstand, herregud jeg har jo aldri vært borte fra mamma å pappa i mer enn 3 uker sikkert, også skal jeg "plutselig" flytte ut?? Samtidig så har jeg jo alle vennene mine og min kjæære kjæreste her! Selv om flesteparten av vennene mine reiser/flytter neste år, ville jeg ikke bo så langt unna, dermed ble backpacker linja uaktuell. Da sto det igjen med to linjer, å dere aner ikke hvor mange ganger jeg var frem å tilbake her altså, men breaktroughen var att jeg ønsker å bli politi en gang i fremtiden, å da må jo security linja passe best? Vell, jeg vet enda ikke om jeg valgte riktig, men det får jeg snart se! Uansett, jeg gleder meg masse til august å skolestart, tror det blir et veeldig artig år, men mange fine minner!


Hvis du er i tvil om hva du skal gjøre etter videregående anbefaler jeg virkelig å sjekke ut folkhøgskoler, de har linjer som passer til alle, og du vil garantert finne en favoritt eller flere.


Vi blogges <33


Likes

Comments

Helluu! Herregud, det er så sinnsykt varmt her at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg.. I tillegg er det iskaldt i basseng og havet, så hjelper ikke å bade, da blir jeg bare iiskald..

Ellers har jeg blitt solbrent på; brystet, ansiktet, ryggen og inni navlen<3 men, det blir jo brunt etterhvert si :D

I dag hadde vi ikke noe mat å spise i leiligheten, så vi fant oss en resturant å spiste frokost. Alle som bor på øya er kjempe hyggelig å hjelpsomme mot oss stakkars uvitende ungdommer!

Nå ligger vi inn på rommet å slapper av litt, da det er alt for varmt til å gjøre noe annet:/

I kveld skal vi inn til byen Pothia for å se om det er noe mer spennende der! Updates to come

Vi blogges<33

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag, sommer17

Heiia! Akkurat nå ligger jeg i en hotellseng i Hellas, nærmere bestemt Massori, Kalymnos! Jeg og kjæresten min kom frem hit natt til fredag, og siden da har dagene gått i ett! I dag var det hele 32 grader(!!) Ikke sånn vær vi Trondheimere er vant til for å si det sånn!

Men vi storkoser oss, dette er faktisk vår første sydentur sammen, da k har flyskrekk, ikke lett å få han med opp i fly :( I dag har vi solet oss, badet masse, snorklet å spist digg gresk mat!

Har dessverre ikke så mange bilder å dele med dere, da hverken jeg eller k har vært spesielt flink til å ta bilder, skal ta masse de neste dagene og dele med dere!

Gjetter dere hvilket bilde Kim har tatt eller??

Vi blogges<33

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag, sommer17

Heeia, har allerede forbedret meg ser dere, dag 2 med innlegg <33 I dag er siste dagen min i Lillehammer før jeg reiser hjem med tog i morgen tidlig! I dag har vi vært i hunderfossen, kjempegøy for de små og helt okå for oss voksne! Jeg har faktisk kost meg kjempemye, syns det er superkoselig å være med tanteungene mine, nå som de faktisk liker meg, heh. Det er som oftest mamma og mormor som er mest spennende.. Ikke tante :( Hunderfossen hadde jeg gledet meg litt mer til enn lilleputthammer(hvor vi var i går), fordi jeg trodde det var litt mer for oss voksne å gjøre, noe de ikke var.. nedtur :( Men jeg fikk jo være med på litt barnegreier da, wihu !!

Campingplassen/hytta vi bor i er eldgammel å eierne kunne ha invistert i ny sofa og litt mykere madrasser, har vondt i ryggen fordi senga er så hard.. Gleder meg masse til å komme hjem til min egen seng<33 Det er ikke så veldig mye å gjøre her, derfor heller ikke så veldig mye å blogge om! Men mange fine bilder å vise dere;

Ser dere hvor jeg koser meg eller <33

Trollet var et veeldig stort høydepunkt for begge barna. Hun minste sov dessverre når vi gikk forbi dette :(

Vi blogges <33

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag, sommer17

Heiia! Veet jeg sa i forrige innlegg at jeg skal bli flinkere til jevnere updates, men glemmer jo helt at jeg har en blogg! Looover å forbedre meg til jeg starter på skolen! Akkurat nå sitter jeg i Lillehammer med søsteren min, mannen hennes og mine to tantebarn! Jeg kom hit i går kveld med tog, hvor de sto å ventet på meg ved togstasjonen! Skikkelig digg med en liten miniferie. I dag har vi vært i lilleputthammer og kost oss masse! Været har vært heelt ok, bedre en hjemme i Trondheim hvertfall! I morgen skal vi til hunderfossen å kose oss enda mer. Merker at innleggene mine er veldig kjedelige, men skal bli bedre på dette også! Her kommer masse bilder fra i dag <33

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag

Heiia! Jeg kan faktisk ikke tro det, men jeg er ferdig med 13 års grunnskole!!! Eller, jeg var ferdig på onsdag, hadde vitnemålsutdeling da, uten å faktisk få vitnemål :) Når får man det? Kommer det i posten liksom?? help me.

Uansett så gleder jeg meg masse over sommerfeire, selv om jeg mest sannsynlig skal jobbe en del! Allerede i morgen reiser jeg på dagstur til Oslo for å dra på kurs. Det har skjedd ganske mye siden jeg blogget sist skjønner dere! Men dere skal få høre mer om det seinere! Jeg slenger med litt bilder fra den siste tiden, så skal jeg prøve å komme med litt jevnere oppdateringer fra nå!

Vi blogges<33

Likes

Comments

Skrevet i : Topp 3

Hei kjære lesere! Tenkte å begynne å ha mine topp 3 en gang i måneden! Så denne gangen tenke jeg å ha mine topp 3 bilderedigeringsapper! Enjoy!

Som dere ser så har jeg en del apper for bilder, men mine topp tre er aviary, afterlight og snapseed.

Denne appen er helt gratis og det er her jeg redigerer de fleste bildene på bloggen! Denne appen er nemmelig innebygd i nouw! Denne appen har maange fine filtre, og man kan selv velge å laste ned de man ønsker! Man kan justere fargene på bildet, man kan også bruke forhåndsinstilte justeringer, man kan legge på rammer å det meste med denne appen! De to siste bildene er før og etter. Anbefaler virkelig denne!

Den andre appen er afterlight! Denne appen koster 22(?)kr i appstore hvertfall, men den er absolutt verdt pengene! Her kan man redigere diverse bildejusteringer, legge til filter(her kan man igjen laste ned det man ønsker), legge på lyseffekter å rammer! De to siste bildene er før og etter, valgte å redigere bildet ganske så annerledes!

Den siste appen er snapseed, som også er gratis! Denne appen er litt mer avansert og går mest på bildejusteringer, denne appen har ingen filter, men man kan likevell gjøre mye med bildet! Appen krever litt bilde/redigerins erfaring, så ville ikke lastet ned den om du er helt nybegynner!


Ellers får dere ha en fiin søndag!

Vi blogges<33

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag

I dag sto jeg og Kim opp rimelig tidlig, for å kjøre på hytta vår, som er i Mosvik! Vi tok ferja over til Rørvik og da er det bare 1 times kjøring til hytta. Det var meldt godt vær, og det ble det! Nå i skrivende stund er det 21 grader!

Da vi kom frem var det bare å få på bikini og solkrem for å legge seg i sola. Vi ble liggende en liten stund, før vi grillet pølser til lunsj! Etter lunsj bestemte vi oss for å dra på fisketur i finværet! Det er såå koselig å bare chille i båten å nyte sola, så det gjorde jeg mest!

Jeg fanget den største fisken i dag, tihi! Vi var bare ute noen timer for å kose oss! Men fisk ble det!

Når vi kom hjem slappet vi av, før vi grillet! Namm, grillmat er kanskje den beste maten jeg vet om!

Håper dere har hatt en like fin dag som meg!

Vi blogges<33

Likes

Comments

Skrevet i : Hverdag

Hei, dette er mitt første innlegg på denne bloggen! Så hva passer vell bedre enn å presentere seg selv? Vell, jeg er ei 19 år gammel jente som veeldig straks er ferdig på vgs. Neste år skal jeg gå på Fredly Folkehøgskole, der skal jeg gå en linje som heter security, oh som jeg gleder meg! Linja handler om sikkerhet, vekter, forbredene på politihøgskolen og mye slikt! Syns du linja høres spennende ut kan du sjekke ut mer om den her! Så jeg har laget denne bloggen for å oppdatere venner, familie og bekjente! Håper bloggen faller i smak!


Som nevnt tidligere er ei 19 år gammel og straks ferdig med Vgs. Nå i mai har jeg vært russ, og kos meg utroolig mye! Har dere sett været i Trondheim eller, oh mai du var god. På fritiden min er jeg mye med min kjære kjæreste å gode venner!

Jeg er litt usikker på hvor mye jeg kommer til å blogge nå i sommer, men skal prøve å få oppdatert litt, før det braker løs på skolen, som forresten er 19. August!Ønsker du følge meg finner du informasjon om det her:

Instagram @marianrevdahl

Vsco @marianrevdahl

Snapchat @marian.revdahl

Mail marian_revdahl@hotmail.com


Vi blogges

Likes

Comments