Header

Jeg merker at jeg av og til har litt problemer med å huske ting jeg har lest eller jobbet med, og jeg har funnet noen tips som kan hjelpe til med å huske ting bedre.

Les! For å forstå det du skal lære deg bedre, er det lurt å lese gjennom læreboka, artikler eller journaler flere ganger. Det kan også være lurt å ta notater etterpå eller underveis.

Hør på lydbok! Noen lærer best ved å høre på stoff de skal lære seg, og da kan det være lurt å høre på lydbøker. Mange lærebøker har et nettsted hvor de også har lydbøker. Hvis du ikke finner lydbok til det du ønsker å lære om, kan du lese boka høyt mens du tar opp lyden, og høre på opptaket etterpå.

Skriv ned! Det kan også være en idé å skrive sammendrag av det du har lest slik at du ikke trenger å lese alt sammen på nytt igjen hvis du glemmer noe. Du kan også skrive ned spørsmål til deg selv, som du kan svare på senere.

Si det høyt! Noen ganger kan man huske ting bedre når man sier det høyt. Man kan enten lese høyt for seg selv, eller så kan man få noen andre til å spørre spørsmål muntlig, og svare på dem.

Ta pauser! Motivasjonen vil nok ikke være på topp hele tiden, og da er det greit å ta pauser av og til. I tillegg er det enklere å ikke bli distrahert av alt mulig annet, når man har satt faste tidspunkter til når man skal øve, og når man kan gjøre det man vil.

Lag tankekart! En god måte å lære ting på kan være ved å lage tankekart, fordi du skaper dine egne assosiasjoner.

Test deg selv! Prøv å utfordre deg selv ved å svare på spørsmål du har skrevet selv, eller fra læreboka uten bruk av hjelpemidler, eller ta tester på Internett hvis du har tilgang til det.

Spis riktig mat! Det er viktig å gi kroppen den næringen den trenger, for at den skal kunne virke optimalt. Søtsaker og brus er nok ikke det beste alternativet, fordi kroppen ikke får nok langvarig energi. Det er lurt å spise mat som grovt brød med egg, kjøtt- eller fiskepålegg eller ost. Smoothie med avokado, frukt og grønnsaker eller havregrøt er også sunn og god mat.

Øv regelmessig! Det er sjeldent en god idé å utsette alt til siste liten (det har jeg erfart). Hvis man leser pensumet for første gang kvelden før en prøve, er det sannsynlig at man ikke husker alt man ønsker å huske til prøven. Derfor er det lurt å starte tidlig å lese på stoffet, og øve regelmessig over tid.

Du kan også prøve å lese før du legger deg, fordi dette er den tiden på dagen de fleste husker best. En av grunnene kan være fordi at hjernen bearbeider det man har lest mens man sover, og dermed forstår man stoffet bedre.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Ukens høydepunkt var å få Modern Renaissance palettet fra Anastasia. Det er noe jeg har ønsket meg utrolig lenge, og jeg har allerede blitt kjempeglad i det! I tillegg så har sola vist seg flere ganger i løpet av denne uken, noe som lyser opp dagen.

Ukens nedtur derimot, var å våkne opp natt til torsdag med voldsomme smerter. Det er også mulig at jeg svimte av på badet, og jeg følte meg ikke bra i det hele tatt den dagen.

Ukens sang har vært "End Game" av Taylor Swift, Ed Sheeran og Future. Musikkvideoen til denne sangen kom ut denne uken, og jeg har hørt mye på denne sangen i det siste. I tillegg så er den utrolig bra!

Ukens tv-serie har vært The Big Bang Theory. Jeg begynte å se denne serien for et par dager siden, og jeg har allerede sett ferdig første sesong... Jeg synes det er en supermorsom serie, som jeg absolutt anbefaler!

Ukens mål for neste uke er å bli mer strukturert sånn at jeg får oversikt over det jeg trenger å gjøre.

Jeg skal også prøve å ikke se for mye på film og tv-serier. I tillegg må jeg prøve å legge meg tidligere, slik at jeg får nok søvn.

Akkurat nå sitter jeg i senga og ser på The Big Bang Theory mens jeg prøver å planlegge hva jeg skal gjøre neste uke, og det jeg skal gjøre senere i dag. Jeg skal også se gjennom noen bilder jeg tok i helga, og så skal jeg rydde opp etter overnattingsbesøket jeg hadde i helga. Ellers så skal jeg øve fiolin og lade opp til en ny skoleuke.

Likes

Comments

Det nye året har jo startet, og jeg har begynt på en ny bullet journal. Jeg startet med det i april i fjor, og liker å holde på med slikt for å holde system i sakene mine, og så ikke glemske meg skal glemme noe viktig, hehe. Jeg synes det er kjempegøy å tegne og dekorere en planleggingsbok, og gjøre den mer personlig. Dessuten er det veldig gøy å holde på med hvis man kjeder seg.

Dette er utdrag fra den forrige bullet journalen min. Her har jeg en oversikt over målene mine for måneden, og så fyller jeg inn om jeg har klart dem. På den andre siden har jeg bare en ukeplan hvor jeg skrev inn ting jeg måtte huske den uka.

Så langt ser min nåværende bullet journal slik ut. Den har ruter i stedet for linjer, så det gjør det kanskje litt enklere å holde sidene ryddig. Så lenge jeg selv skjønner det jeg skriver går det sikkert greit. Det er mye inspirasjon å finne på instagram og weheartit, og det er her jeg får mesteparten av inspirasjonen fra.

Likes

Comments

Det er så rart at første uken av 2018 snart er over! Jeg synes tiden går så fort, for jeg synes ikke det er lenge siden vi startet 2017.

Ukens opptur tror jeg var å få pakke i posten, hehe. Jeg elsker å motta pakker som jeg har bestilt og ventet lenge på. Selv om jeg misliker ventinga, elsker jeg å få post som jeg har ventet litt på.

Ukens nedtur tror jeg må være å måtte stå opp tidlig igjen. Det er selvfølgelig godt å komme tilbake til de vanlige rutinene, men overgangen fra ferie til hverdag er alltid litt hard. Denne overgangen var kanskje litt ekstra vanskelig med tanke på den ødelagte døgnrytmen min også, haha.

Ukens mat var den hjemmelagde sushien jeg og mamma lagde på lørdag. Den var kjempegod, og det er veldig gøy å lage den selv! Sushi som er kjøpt på en restaurant er utrolig god den også, men det er noe med det å lage den selv.

Ukens sang er "Touch It" av Ariana Grande. Jeg digger denne sangen! Jeg har egentlig ikke hørt så mange av sangene hennes, men jeg har hørt en del på albumet hennes, "Dangerous Woman" denne uken. Egentlig synes jeg de fleste sangene fra dette albumet er veldig bra. Hvorfor har jeg ikke hørt på sangene hennes tidligere? Haha, det vet jeg faktisk ikke.

Ukens mål for neste uke er at jeg skal bruke litt tid på meg selv. Jeg skal lese litt, kanskje ha en spa-kveld og rett og slett ta det litt med ro. I tillegg skal jeg begynne med trening igjen. Jeg har hatt juleferie i omtrent to uker, så det blir bra å komme i gang igjen.

Jeg tenker også at jeg skal møte venner. Det begynner å bli en stund siden jeg har vært sammen med dem på fritiden, så jeg savner å tilbringe litt tid med dem.

Det er også min tur til å vaske badene, så jeg kommer sikkert til å vaske og rydde litt på rommet også. Det er rart hvor ofte man trenger å rydde og vaske. Jeg føler at jeg gjør det hele tiden, men likevel har jeg noe nytt å rydde, haha.

Akkurat nå sitter jeg ved skrivebordet mitt, og har naturfagsboka åpen ved siden av meg. Jeg skal opp og spise litt kveldsmat og kanskje se slutten av Tore på sporet. Jeg synes det er et veldig fint TV-program, og det er koselig at det er kommet nye episoder av det.

Likes

Comments

Det er godt at det endelig er helg igjen! I går ettermiddag så jeg på serier, og slappet av. I dag derimot, har jeg ryddet bort jula, og ryddet litt i diverse saker og ting. Jeg ryddet litt i sminken min, og litt rundt omkring på badet og på rommet mitt.

Dagens middag blir nok hjemmelaget sushi, og jeg planla å bake horn med ost og pesto, men jeg er usikker på om jeg får tid til det.

Plan for lørdag

- Rydde bort jula

- Lage middag

- Lese en bok, enten After You av Jojo Moyes, eller litt av naturfagsboka.

- Bake horn med ost og pesto

- Øve fiolin

- Se på serie før jeg legger meg (spesielt siden Netflix har fått inn sesong 12 av Bones, haha)

I morgen skal jeg og de andre i familien i bursdag, så jeg kommer sikkert ikke til å gjøre spesielt mye annet da. Jeg kommer sikkert til å gjøre en engelskoppgave som skal være ferdig til tirsdag, og lese litt naturfag. Hvis jeg får tid kommer jeg sikkert også til å gjøre litt matte. Jeg fikk tilbake tentamen i går, og jeg er ganske fornøyd med karakteren, selv om jeg har gått ned fra i fjor. Det var egentlig veldig forventet, men resultatet jeg fikk var bedre enn jeg hadde trodd.

Plan for søndag

- Ordne meg

- Øve fiolin

- Dra i bursdag

- Gjøre lekser

- Legge meg tidlig, så jeg er klar til en ny skoleuke

Likes

Comments

Da var første skoledag etter juleferien overstått. Jeg må innrømme at jeg gjerne skulle hatt en lenger ferie, og at det var tungt å komme tilbake. Selv om det var litt vanskelig å snu døgnet igjen, blir det godt å komme seg inn i en rutine. Jeg kommer til å ta en tidlig kveld i kveld, for jeg kjenner at jeg er utrolig trøtt allerede. Jeg har for så vidt vært trøtt i hele dag.

Dagen ble plutselig litt bedre da jeg hadde fått en pakke i posten! På julaften bestilte jeg et parfymesett fra Kicks, som jeg nevnte tidligere, og det kom i posten i dag. Jeg forventet at den skulle komme frem 5. januar, men den kom et par dager tidligere.

Jeg bestilte parfymen "Sweet Like Candy" av Ariana Grande, i et sett hvor man fikk med den minste størrelsen av parfymen, og 100 ml body soufflé med samme lukt.

Jeg absolutt elsker pakningen dette settet kommer i. Selve boksen er holografisk og rosa, og pakningen til produktene er rosa. Jeg har blitt helt forelsket i innpakningen til parfymen, fordi den er så utrolig søt!

Akkurat nå burde jeg fortsette å lese litt naturfag og matte, så jeg ikke blir hengende etter. Jeg gleder meg masse til å teste ut de nye produktene!

Hvordan har din dag vært i dag?

Likes

Comments

Den siste dagen av året 2017 ble tilbrakt med familie og venner. Siden døgnrytmen min har blitt ødelagt de siste dagene, må jeg prøve å få den tilbake igjen asap, hehe.

Jeg hadde en fantastisk nyttårsaften, og jeg har koste meg masse. Jeg håper dere også har hatt en super nyttårsaften!

Jeg sov lenge, og nøt den siste dagen med julefrokost. Jeg tok det rolig på morgenen, og ordnet meg før fakkeltoget, som startet klokken fem. Toget endte i en park, hvor ordføreren holdt sin årlige tale, og fyrverkeriet ble skutt opp.

Etterpå gikk vi en rask tur hjem for å skifte til penklær, før vi dro på besøk til noen venner av familien. Vi spiste kalkun, som var nydelig, og så på fyrverkeriet vi selv kjøpte, og alt fyrverkeriet som ble skutt opp i byen. Vi hadde også kjøpt stjerneskudd, som jeg tok bilder med, hehe.

Det var en kjempekoselig kveld, og vi gikk hjem da klokken var rundt halv to.

Hvordan var din nyttårsaften?

Likes

Comments

Det snødde utrolig mye i natt! Det var ikke meldt nedbør, men snøen den kom. Altså, hvordan er det mulig? Det har kommet omtrent 20 cm snø, og i hele formiddag holdt jeg meg inne.

Mamma hadde reservert bord til familien på restauranten Ohma, som er en av favorittstedene mine. Jeg liker denne restauranten kjempegodt! De serverer sushi, som er livretten min, og dette er kanskje en av grunnene til at jeg alltid spiser her, haha.

Men det var nesten slik at vi ikke kom oss dit! Bilene våre hadde null sjans på å komme seg noe sted, fordi snøen var så høy. I utgangspunktet skulle bussene gå én gang i timen, men bussrutene var endret sånn at den gikk to ganger i timen i stedet. Hadde bussen kun gått en gang i timen, ville vi ikke rukket reservasjonen. Heldigvis kom brøytebilen og brøytet bort snøen, så vi klarte å få bilen ut. Så det endte med at vi kjørte til byen.

Etter vi spiste gikk vi litt rundt i sentrum, og etterpå dro jeg på Gina Tricot og kjøpte en superdeilig jakke. Jeg kjøpte en fuzzy, burgunder jakke, som jeg hadde hatt lyst på lenge. De hadde flere forskjellige farger, men til slutt endte det med den burgunderfargede. Den var på 50% salg, så da måtte jeg kjøpe den, hehe.

I kveld slapper jeg av, og sitter i senga og ser på serie. Det er rart å tenke på at det er nyttårsaften i morgen. Jeg synes dette året har gått så utrolig fort!

Likes

Comments

Tenk at året 2017 snart er over! Snart begynner vi på et nytt år, som bringer nye muligheter med seg. Da finnes det jo ingen bedre måte å avslutte det nåværende året og starte neste år med det perfekte antrekket. Problemet her oppstår når man ikke vet hva som er det perfekte antrekket...

Dette er det første antrekket jeg vurderer å ha på meg. Jeg elsker at antrekket er rosa, siden det er favorittfargen min!

Topp fra ONLY | Skjørt fra Tally Weijl | Smykke fra Glitter

Her er det andre antrekket jeg vurderer å ha på meg på nyttårsaften. Jeg liker denne kjolen fordi den er så enkel, men samtidig så fin. Jeg er litt usikker på denne fordi jeg synes ikke den sitter så veldig fint på meg.

Kjole fra Lindex | Smykke fra Glitter

Så har vi det tredje antrekket som jeg kan velge. Denne kjolen har jeg brukt på nyttårsaften for noen år tilbake siden, men nå har jeg vokst mer inn i den. Jeg er så heldig at jeg har en storesøster som jeg kan raide klesskapet til, haha. Hun har masse fine klær som jeg kan låne, og denne kjolen fant jeg i skapet hennes. Jeg har brukt det samme smykket til alle antrekkene, fordi jeg er sikker på at jeg ønsker å bruke det uansett hvilket antrekk jeg velger.

Dette er noe av det vanskeligste ved denne tiden på året- å velge et antrekk som passer til anledningen, som man i tillegg føler seg både fin og komfortabel i.

Likes

Comments

Det er ikke lenge igjen av 2017, så jeg tenkte å dele det jeg likte aller best dette året med dere. På starten av dette året var jeg veldig usikker og spent på hvordan dette året skulle bli. Ettersom tiden gikk, fikk jeg mange gode og minneverdige opplevelser.

Årets reise er min aller første tur til London. Jeg hadde utrolig lyst til å dra på språkreise til London, men jeg hadde ikke lyst til å reise alene, og jeg fikk heller ingen av vennene mine til å reise sammen med meg, så da ble det ikke språkreise. Foreldrene mine bestemte da at de ønsket å ta meg med til London, noe som var utrolig hyggelig! Jeg kommer definitivt til å reise tilbake dit. Det var en utrolig fin plass, og det var utrolig mye å se der. I tillegg var shoppingmulighetene enorme, og jeg skulle gjerne hatt bedre tid i alle butikkene der!

Årets opplevelse må nok være da jeg avsluttet grunnskolen eller begynte på videregående. De to opplevelsene kommer jeg nok ikke til å glemme med det første! Det var trist å forlate ungdomsskolen, men så nytt og spennende å begynne på videregående.

Årets sminkeprodukter er så utrolig vanskelig å velge! Akkurat dette året har jeg hatt mange favoritter, men akkurat i år har jeg elsket et øyenskyggepalett og en leppestift.

Den første favoritten må være MAC sin Retro Matte Liquid Lipcolour i fargen "Burnt Spice". Den er så utrolig fin, og det er en superfin nude leppefarge! Den anbefaler jeg virkelig hvis du ser etter en god liquid lipstick.

Den andre favoritten er et palett fra Urban Decay, og det er Naked 3 palettet. Jeg synes det er et kjempefint øyenskyggepalett, som inneholder mine favorittfarger. Fargetemaet er rosatonede farger.

Årets bok er definitivt "Me before you" av Jojo Moyes. Jeg vet at denne boka ble gitt ut for ett og et halvt år siden, men jeg har ikke fått lest den før nå nylig. Vi hadde muntlig tentamen i engelsk, hvor vi måtte lese og analysere en roman. Det var en gyllen mulighet til å endelig få lest denne boka! Dette er en utrolig søt og rørende historie, og jeg klarte ikke å slutte og gråte de siste hundre sidene... haha. Jeg fikk en utgave av oppfølgeren "After you" i julegave fra mamma, så nå kommer jeg til å være opptatt de neste ukene.

Årets musikk er Taylor Swifts nyeste album "reputation". Jeg har vært en fan av henne siden jeg var sånn 9 år, og jeg digger fortsatt musikken hennes. Favorittsangene mine fra albumet hennes er delicate, don't blame me og new year's day.

Hva har vært dine favoritter i 2017?​

Likes

Comments

Instagram@mariannesofiee