Header

Denne siste ferieuken vår har gått så fort! På tirsdag pakket vi bilen og kjørte mot Stavanger, for å besøke broren min og kjæresten. De flyttet til Stavanger tidligere i sommer fordi min bror skal studere. Veldig trist å ha de så langt unna, men kjempe koselig når vi har tid og mulighet til å besøke dem! Nå som vi hadde en uke fri hvor vi ikke hadde noen spesifikke planer, var det uten tvil at jeg hadde lyst å dra ned dit å besøke dem, og vi fikk noen kjempe fine dager i Stavanger.Emma Oline har ikke gjort annet enn å si "Okkel", "Simen", "Voffen" og "Okaaar" (Oskar, navnet til hunden), mens vi har vært der nede. Hun prater som en foss for tiden, og det er helt vanvittig å høre alle de ordene hun har lært seg bare disse ukene i ferien. Utviklingen har flydd i været og det er så mye hun har lært seg nå. Hun forstår enormt mye, og hun er blitt så flink å gjøre seg forstått. Hun prater og prater, skal vise alle alt hun kan, sier "se!" og peker på ting dagen lang, og det er så mye på hjertet hun vil ha ut. Det er så gøy, og jeg elsker den alderen hun er i nå! Jeg vet jeg har sagt det hele tiden og underveis siden hun ble født, men det er hele tiden noe å glede seg over, og jeg er så vanvittig takknemlig for at jeg får være med på denne reisen.Dagene i Stavanger gikk alt for fort, men som vi koste oss! Det var veldig kjekt for Emma Oline å se onklene og hunden deres igjen. Det var ingen tvil om at hun koste seg hvertfall, og det er jeg ganske sikker på at onklene gjorde også! ❤

På torsdag vendte vi snuten tilbake mot Bergen igjen, og jeg brukte store deler av bursdagen min i bil. Det synes jeg egentlig var helt greit, og selvom dagen flydde avgårde så var det ganske fint å ha bursdag. Å tenke på at jeg allerede har fyllt 25 år, er ganske uvirkelig! Jeg føler jeg nettopp ble 20... Tiden flyr når man har det fint, og selvom jeg er hallveis til 50 føler jeg me enda ung. Hehe!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Jeg tenkte å skrive litt om ferien vår, for vi har nemlig hatt en super uke på Kreta. Det er ingen selvfølge at det er kjekt å dra på sydenferie med småbarn, men vi sitter i hvertfall igjen med en fantastisk opplevelse, og en tanke om at vi skal til syden igjen neste år. En uke med sol og varme har vært fantastisk for både store og små, og selvom en uke i sydenland går alt for fort, synes vi samtidig det var nok for denne gang. Det er begrenset hvor mye forskjellig man kan finne på med småbarn, og å bade dagen lang i mer enn en uke tror jeg kanskje hadde blitt litt mye. En uke var helt perfekt for denne gang.FLYTUREN
Det vi var mest bekymret for på forhånd, viste seg å være en unødvendig bekymring. Vi lurte fælt på hvordan det skulle bli å fly med en 1,5-åring som aldri før hadde flydd. Ville hun like det? Ville hun klare å sitte i ro i 4 timer? Ville hun klare å finne roen til å sovne? Ville hun få vondt i ørene? Det var mange ting vi lurte på på forhånd, men vi kunne jo aldri få svar uten å prøve!

Flyturen gikk bedre enn forventet! Barn under 2 år har jo ikke eget sete, og må sitte på fanget til foreldrene. Det kan jo være en prøvelse i seg selv for en som er høyt og lavt hele dagen. Det var så klart en god del makking, frem og tilbake på mamsen og papsen, opp og ned på gulvet på den trange plassen vi hadde, se ut vinduet, opp og ned med "rullegardinen", opp å stå litt for å se på alle menneskene, se litt på iPaden, og sånn gikk det hele flyturen. Det var overraskende lite sutring og ingen grining, så vi er veldig positivt overrasket. Hun sov ikke mye, turen ned sov hun de siste 30 min før vi landet, og hjem igjen sovnet hun på vei opp og sov vel rett under 1 time. Jeg synes det gikk kjempe fint, og det var ingen problem å ha henne med på flyet. På hjemreisen hadde vi en 7år gammel jente foran oss, som tegnet tegninger, viste bamsen sin, pratet og delte chips med Emma Oline, så det var veldig greit å ha en som kunne underholde underveis.BADING
En av tingene som var aller mest spennende for Emma Oline, var helt klart å bade. Vi badet både i sjøen og i bassenget, men det var helt klart bassenget som var gøyest. Der kunne vi være hele formiddagen før og etter luren hennes, og hun ville aldri opp. Hun skulle aller helst bade h-e-l-e t-i-d-e-n. Men det var kjempe gøy, da! Vi koste oss, svømte, lekte med badeleker, sang og koste oss. Det var mange barn på hotellet vi bodde på, og flere av dem synes det var kjempe gøy å leke og tøyse med henne fordi hun var "baby". Alle var heldigvis kjempe flink å være forsiktig og ta hensyn til at hun var liten. Emma Oline synes det er kjempe stas å få oppmerksomhet, så når de andre barna ville leke med henne var hun helt i ekstase. Vi var kun på stranden to ganger, det var litt stress med all sanden og små barn, så det var lettere å være ved bassenget.


Se så nydelige, da❤


BESTEVENNINNER
Et av høydepunktene denne uken var at et vennepar av oss også var her nede. Det visste vi på forhånd og det var derfor valget vår falt nettopp på Platanias. Vi bodde på forskjellige hoteller, men det var bare en liten gåtur på 10 min unna, så vi badet litt hos hverandre og dro på stranden sammen en av dagene. Det var helt supert med godt selskap der nede, og vi koste oss masse sammen med dem! Emma Oline og deres jente, Olivia, er bestevenninner, og de koste seg masse sammen. Det er kun to uker mellom dem, så det er veldig stas for begge av dem å være sammen. Både i bassenget og på kveldene når vi var ute å spiste middag. De er bare så herlige og gode, og de er så heldige som har hverandre. Det vennskapet de har er så fint, og det er så herlig å se hvor glade de blir for å se hverandre - selvom det kanskje bare er en halvtime siden de så hverandre sist. Det aller morsomste var på hjemreisen! Vi traff dem både på flyplassen på Kreta og her hjemme, i tillegg til på flyet, men likevel skulle vi trodd de ikke hadde sett hverandre på ukesvis da vi møtte de igjen når vi var kommet hjem en time senere. De var helt i ekstase! Hehe.Turen til syden med lillegull var helt fantastisk, og vi er så glad for at vi bestemte oss for å dra en uke til sydligere strøk! Sol og varme gjør virkelig godt for kropp og sjel, og her hjemme i Bergen er jo det noe man kan se langt etter. En sydentur var derfor helt på sin plass. Vi koste oss så masse hver dag, og alt gikk så fint! En kjempe fin opplevelse for oss alle, og mange minner rikere❤ Det skal absolutt gjentas!

Nå har vi fremdeles en uke til med ferie, og den skal nytes masse den også!

Likes

Comments

//inneholder annonselenker

Vårdress HER, Vårjakke HER , Sko HER

Emma Oline er klar for å gå våren i møte med nye, fine ytterklær! Vi har blant annet kjøpt vårdressen fra Wheat med det nydelige blomstermønsteret. Jeg elsker denne vårdressen og synes den er SÅ fin. A var ikke like begeistret for blomstermønsteret, men da den kom på lillegull endret han litt mening. Hun var bare helt nydelig i den, og det synes heldigvis han også. Hihi.

Jakken fra Mini A Ture i den nydelige gammelrosa fargen, var jeg faktisk så heldig å vinne til henne gjennom en konkurranse på Instagram. Jeg skal love dere at jeg var glad da jeg fikk beskjed om at jeg var vinneren! Hihi😄 Skoene med blomstermønster fra Kavat har jeg jo allerede vist dere i et innlegg tidligere, og de er bare SÅ fine.


HER

Skoene fra Kavat med blomstermønster finner du nå med 30% avslag hos Babyshop HER. Jeg bestilte dem faktisk i disse rosa i dag også siden de er på 30%. De finner du HER

Likes

Comments

Når man blir foreldre er det mange ting man skal oppleve, som man aldri har opplevd før. En enorm kjærlighet og en glede man aldri har følt på før, men også situasjoner som sliter på kropp og sinn. Det er ikke bare kos og glede å ha barn, og man må gjennom mange tunge dager mellom alle de fine. En haug med bekymringer står i fokus og man har hele tiden noe å sette tankene i.

Før man får barn vet man gjerne at det ikke er bare-bare å få barn, man vet at det er fare for mange søvnløse netter, mye gråting og en hel haug med nye situasjoner man skal møte. Det man derimot ikke vet, er hvordan følelsen av å ikke strekke til når alt som står på som verst er. Hvordan kroppen og hodet føler det og har det, når man er midt oppi situasjonen. Følelsen av å gjøre det beste hele tiden, uten at det nødvendigvis virker. Følelsen av hvor sliten man er etter minimalt med søvn, og når man i tillegg må fungere som best dagen etter. Når man aller helst vil sove de timene man gikk glipp av, men så må man fungere, følge barnets behov og gjøre det som skal til for at barnet har det bra. Man kan se for seg på forhånd at det er slitsomt, men det er ikke før man er midt oppi det at man kan ta og kjenne på hvor hardt og slitsomt småbarnslivet kan være.Man kan tenke mye på forhånd før man får barn, prøve å se for seg de ulike situasjonene man skal møte, men det er umulig å vite hvordan det blir å få en liten i hus. Umulig å føle på det før man er midt oppi det, før man får oppleve det selv. Selvom det stort sett er flott, fint og masse kjærlighet og glede, så er det også krevende. Det krever enormt mye av en som person å ta vare på et annet menneske. Man må være tilgjengelig hele tiden, alltid være der når det er noe og alltid ta de beste avgjørelsene for at barnet skal ha det godt og føle seg trygg. Man må være en god rollemodell og gjøre alt for å føre videre gode verdier og holdninger til barnet. Man er ikke lengre førsteprioritet i sitt eget liv, og det er noe man er nødt å ofre når man velger å få barn.


Denne gode blidjenten veier opp for de tunge dagene som dukker opp innimellom💗


Forrige uke var det sykdom her hjemme, med tilhørende netter uten søvn. Følelsen av å ikke strekke helt til kommer i fokus, og det er ikke alltid man vet hva man skal gjøre når lillegull har det vondt, så derfor prøver man alt. Selvom hun begynner å bli flink å gjøre seg forstått, er det vanskelig å vite hva hun vil når hun bare gråter og ikke vil noen ting som helst. I slike situasjoner føler man seg hjelpesløs og blir liksom litt tom fordi man prøver alt man kan for at det vonde skal gå over. Heldigvis hjelper det med kos og nærhet, selvom det er slitsomt å måtte ha en liten hengende på seg konstant når man skal gjøre noe. Hun er heldigvis mye bedre nå, og det er det aller viktigste. Vi merker raskt når hun er bedre og det blir bedre søvn på nettene. Jeg merker hvertfall med meg selv hvor mye bedre jeg fungerer i hverdagen når jeg får nok søvn og føler meg mer uthvilt fremfor å være trøtt og sliten. Det er utrolig godt når man endelig får de søvnløse dagene og nettene litt på avstand.

Når man skriver blogg om blant annet småbarnslivet, er det lett å fremstå som om at alt er perfekt. Stort sett velger man å dele de fine tingene som hører med hverdagen, og ikke de negative. De aller fleste vet jo at livet ikke er slik, at det bare er en liten del man velger å dele, men jeg synes likevel det er viktig å sette fokus på de litt mindre gode dagene. Ofte skriver man bare om de fine tingene man opplever med barnet, fordi man ikke ønsker å fremstå som sutrete eller klagete. Men det kan gi et feil bilde til dem som leser som aldri har opplevd det enda, og det kan gi feile forhåpninger. Å få barn er ikke bare kos, latter og glede, men så mye mer enn det. Man vil møte tunge og slitsomme dager også, det er garantert, og derfor synes jeg det er greit å sette lys på hvordan det kan føles når man er midt oppi det. Det er tungt de dagene når ting står på som verst, men det blir heldigvis litt glemt når det er over. Selvom vi har hatt noen tunge dager, så er jeg veldig glad for å få oppleve det. Å få være den som er ønsket, den som alltid er god nok og den som alltid trengs. Ingenting kan overgå de følelsene, uansett hvor slitsomt det er når man står midt oppi det💗


Likes

Comments


Jeg regner med det er flere steder enn her i Bergen, at snøen har dalt ned i dag? I hele formiddag har det vært snø å se utenfor vinduene, men nå i ettermiddag har det gått over til regn. Seriøst... Hva er vitsen??? Når snøen regner bort fortere enn den kommer, kan den like godt holde seg borte. Jeg er egentlig veldig klar for vår, sol og varmere dager, så for min del kan snøen bare holde seg borte langt og lenge. Men det er vel for mye å håpe på. Haha😁I dag har jeg hatt fri, så jeg har gjort litt av hvert. Jeg har blant annet klippet og hengt opp lameller over det ene vinduet vårt i stuen, og det er jo tidenes evighetsprosjekt som krever en del tålmodighet. Det er likevel veldig godt med alt som er gjort! Nå mangler vi bare lameller foran det største vinduet, men det tror jeg må vente til helgen. Jeg har også hatt besøk av noen venner i dag på kaffe og boller til lunsj. Veldig koselig! Ellers ble lillegull hentet tidlig i barnehagen i dag så vi fikk litt ekstra tid sammen, siden jeg har jobbehelg fra i morgen ettermiddag av. Vi har spist middag, lekt og kost oss masse mens papsen jobber kveld💗 En veldig fin dag med andre ord, til tross for det utrolig kjedelige været som har vært utenfor i dag🙈


Likes

Comments

Contains affiliate links

Har dere sett noe så nydelig? Jeg bare elsker disse skoene. Jeg så dem aller første gang i fjor, men ettersom lillegull enda var liten og ikke brukte sko, valgte jeg å vente til i år og se om dem kom også nå. Jeg visste jo ikke da hvilke skostørrelse hun kom til å bruke nå, så jeg ville ikke gamble tilfelle de ikke skulle passe. Men jaggu ble de ikke produsert i år også! Jeg synes de er helt nydelige, og så klart måtte lillegull få disse nå som hun har blitt så flink å gå! Hun elsker å ha dem på seg og skal helst ut å gå hele tiden. Det er så herlig 💗De siste ukene har lillegull blitt kjempe flink å gå, både inne og ute, og både med og uten sko. Det er skikkelig gøy å se hvordan utviklingen har vært de siste ukene, og det er ingen tvil om at det er mye som har skjedd. Jeg blir så glad når jeg ser hvor glad hun blir av å gå ut ytterdøren, bare for å gå. Frem og tilbake, igjen og igjen. Hun kan gå i evigheter og bare vise hvor stolt hun er. Det er en fantastisk følelse! Både det å gå, og det å ha sko på, er skikkelig stort for henne om dagen, og det er så kjekt å se 💗 Lille gullet vårt som plutselig har blitt så stor!


Likes

Comments


En av tingene jeg elsker med våren, er at det kommer deilige, friske bær i butikkene. Både jordbær, bringebær og blåbær. Nam! Våren er her riktignok ikke helt enda, men bærene er! Jeg har allerede kost meg med både jordbær og blåbær. Det frisker opp et hvert måltid og er også helt supert å gumle på når søtsuget melder seg. Lillegull er også veldig glad i blåbær og blir helt i hundre når hun får smake. Jordbær er hun ikke like fan av enda, men det kommer kanskje!

Her har jeg blandet sammen en god liten lunsj av cottage cheese, müsli, blåbær og jordær. Nam! De aller beste bærene kommer nok ikke før sommeren nærmer seg enda litt mer, men det er bedre enn ingenting. Jeg elsker frukt og bær og kan spise masse av det i løpet av en dag. Det er så friskt og godt, og i tillegg får man i seg litt ekstra væske! Mmm! Det er kanskje fler enn meg som er glad i bær?😄Likes

Comments

Hei dere!

Mye har skjedd siden sist, og jeg har blant annet blogget hos blogg.no den siste tiden. Nå har jeg funnet ut at jeg vil prøve meg hos Nouw igjen, da jeg trenger litt variasjon og her synes jeg "samholdet" blant bloggerne er bedre. Begge plattformene har sine fordeler, men etter mye om og men vil jeg prøve meg her igjen. Håper dere som har lest bloggen min i mellomtiden hos blogg.no vil følge meg videre her! Og kanskje dere som leste bloggen min da jeg blogget her sist, vil finne tilbake og lese den igjen? Det vil tiden vise.Mye har skjedd siden sist jeg i det hele tatt blogget, og den største forandringen må nok være at vi endelig har flyttet. Vi har kjøpt en større leilighet, og så langt trives vi veldig godt. Det er ingen tvil om at dette var det rette valget for oss nå og i årene fremover, og jeg gleder meg så mye til tiden vi har i vente her. Vi bor nå veldig sentralt og egentlig nærme alt, og det er faktisk veldig, veldig deilig. Lillegull har fått seg eget soverom, og det har så langt gått over all forventning å sove på eget rom.

Jeg kan ikke love at jeg kommer til å blogge hver dag, men jeg skal prøve å oppdatere når jeg har tid og når jeg har noe på hjertet. Jeg tenker at innholdet på bloggen kommer til å være litt mer variert enn det har vært i det siste, og jeg kommer til å skrive litt mer om meg kanskje - om tanker, erfaringer og ting jeg liker å gjøre. Det kommer så klart til å bli litt mamma-innlegg også, men nå vil det forhåpentligvis blir litt mer variasjon enn tidligere, ettersom det er litt mer relevant nå som lillegull går i barnehagen og det ikke bare er babyting som er i hodet mitt for tiden.

Om dere har lyst å få oppdateringer, kan dere følge bloggen min via facebook HER 💗

Likes

Comments

I dag er Emma Oline 5 måneder! Det er faktisk helt merkelig å tenke på at det er lenge siden vi var på KK og endelig fikk møte henne, og det er også helt merkelig å tenke på at hun har vært i livet vårt så lenge. Samtidig føler jeg at hun alltid har vært her, og jeg kan ikke se for meg hvordan livet var uten henne. Jeg er så takknemlig for at vi har fått en så god, snill og frisk jente. Hun er bare så herlig, og jeg er veldig stolt og takknemlig som får lov å være mammaen hennes.

Det er mye som skjer for tiden, utviklingen er i full gang og det er mye nytt hun oppdager hver dag. Nå er hun veldig glad i lekene sine, griper etter dem hele tiden, og alt skal inn i munnen. Aller helst skal to leker inn i munnen på en gang, gjerne smokken og en hånd samtidig også. Hun har begynt å ta smokken ut hele tiden, for å se på den og studere den, og ikke minst prøve å få den inn i munnen igjen selv. Noen ganger går det, men som oftest spiser hun på motsatt side. Hehe. Hun er veldig på at alt skal inn i munnen, uansett hva det er. Holder du noe foran henne så gaper hun som bare det og bøyer seg fremover mot det. Hun er veldig nysgjerrig med andre ord!

Haha, hun er bare så herlig💓

Hun har også begynt å prate mye mer, og eksprimentere med stemmen sin. Prate har hun gjort lenge, men nå lager hun mange flere lyder. Det er spesielt kjekt å skrike høyt tidlig om morgenen. Stemmen er høyt og lavt og det er tydelig at hun synes det er veldig moro. Nå er det også enklere å høre forskjell på pratingen når hun er glad og når hun begynner å bli trøtt og sutrete. Vi merker også at hun følger mye mer med når vi prater til henne, og hun elsker når vi lager ulike lyder og tøyser oss. Da smiler hun kjempe masse og noen ganger kommer den søte latteren hennes frem.

Hun er også begynt å bevege seg mye mer, og er stort sett vill hele dagen. Hun veiver med armer og bein, og hvis hun ligger på magen prøver hun iherdig å komme seg fremover. Hun rullet faktisk over fra rygg til mage for første gang i går! Til nå har hun ikke vært interessert i det i det hele tatt, fordi hun har kost seg sånn når hun ligger på ryggen. Men i går kom det og da ble mamsen veeldig stolt😃 I sengen har hun begynt å sparke av seg dynen til min store frustrasjon, men heldigvis bare når hun er våken! Jeg har begynt å legge henne uten å ta dynen på, og heller ligge den oppå henne når hun har sovnet. Så langt funker det veldig fint.

Hun er bare så herlig, og tiden nå er så fantastisk. Det er lett å tenke at man savner nyfødttiden, fordi de er så små bare en liten stund. Men tiden nå og tiden fremover er helt fantastisk også. Jeg elsker å se utviklingen fra dag til dag, å se tydelig at det er meg og A hun er tryggest på. Det er veldig lett å tyde de ulike behovene hennes, som når hun er sulten og når hun er trøtt, for eksempel. Det har det egentlig vært ganske lenge, men nå er det mye enklere å roe henne og vi vet hva som skal til for å roe henne. Det er veldig deilig, og det er så godt å føle at vi kjenner hun mye bedre nå. Vi er så stolt over å få være foreldre til verdens godeste jente💗

Likes

Comments

... satt jeg med den positive graviditetstesten i hånden. Jeg husker det som om det var i går, og jeg kan nesten ikke tro at det er et helt år siden jeg fikk to røde, sterke, streker som lyste mot meg. Jeg var overhode ikke forberedt på at den skulle være positiv, og hvorfor jeg tok den var egentlig bare veldig tilfeldig. Jeg hadde vært ekstremt trøtt i forkant, en trøtthet jeg aldri hadde kjent før. I tillegg hadde vi og en gjeng planlagt en kveld på byen i løpet av påsken, og jeg fikk for meg at jeg måtte ta en test bare for å utelukke det siden jeg i utgangspunktet skulle drikke litt vin.

Bare en dag i forkant hadde jeg hatt besøk av bestevenninnen min med sin da ganske ferske sønn, og hun insisterte på at jeg måtte ta en test da vi kom inn på at jeg var så ekstremt trøtt og hadde veldig ømme bryster. Hadde jeg hatt en test tilgjengelig som jeg kunne ta den kvelden, hadde den vært positiv, og det er helt merkelig å tenke på at jeg var gravid når vi satt i sofaen her å spøkte om det. Tenk at jeg hadde en liten spire i magen... Jeg husker fremdeles følelsene jeg hadde da jeg så testen foran meg. Jeg ble skikkelig skjelven og uvel, og tankene surret som bare det. Jeg var så klart veldig glad, for jeg har alltid ønsket barn. Men... nå? Ville vi klare dette da? Hvordan skulle dette gå? Vi skulle jo vente til jeg var ferdig med studiene og til jeg hadde fått jobbet litt.

Egentlig skulle jeg i forelesning på skolen den dagen, men isteden var jeg hjemme i sjokk mens jeg ventet på at A skulle komme hjem fra jobb. Det var noen veldig lange timer, og det var helt forferdelig å bare gå hjemme å vente. Jeg var bestemt på at jeg skulle si det ansikt til ansikt, jeg kunne ikke overraske han med noe sånnt over telefon. Hadde vi vært prøvere og han hadde vært forberedt, hadde det kanskje vært noe annet. Men for meg var det ikke aktuelt å si noe før han kom hjem, og det vet jeg at han er veldig glad for. Det var jo et sjokk for oss begge, og det var mye som skulle fordøyes. Da var det veldig godt å bare være oss to.

Med en positiv graviditetstest oppstår bekymringene, og det tok lang tid før jeg klarte å slå meg til ro med tanken om at vi skulle bli foreldre. Jeg følte lenge at det kunne gå galt, og jeg kjente vel egentlig på den følelsen helt til hun var ute. Men fra denne dagen i fjor, så var det tusen tanker i hodene på meg og A, og tanken om at vi skulle bli foreldre om rundt 9 måneder dersom alt gikk fint, var helt surrealistisk! Det har vært en fantastisk reise jeg aldri ville vært foruten, og når vi ser tilbake på det har timingen vært helt perfekt. Det var aldri et alternativ for oss å gjøre noe annet enn å beholde, og selv om det var veldig skummelt å stå med positiv test i hånden, så er det uten tvil det beste som har skjedd oss💗

Likes

Comments