Er det en ting jeg har tenkt veldig masse på i det siste, så er det at jeg har vurdert å flytte bloggen tilbake til blogg.no. Jeg har trivdes her inne på nouw, men jeg savner mange ting ved blogg.no. Jeg har derfor vært mye frem og tilbake, før jeg nå har bestemt meg for å bytte tilbake.

Nouw er en veldig enkel bloggplattform som har mange gode løsninger både med tanke på design og hvordan man skriver innleggene. Likevel liker jeg bedre hvordan blogg.no er bygget opp, og valget ble derfor ganske enkelt etter å ha tenkt så masse på det. Håper dere som følger meg her inne via nouw vil følge meg videre likevel.

Jeg kan følges på facebooksiden til bloggen HER.😄

  • 330 lesere

Likes

Comments

I dag er Emma Oline 5 måneder! Det er faktisk helt merkelig å tenke på at det er lenge siden vi var på KK og endelig fikk møte henne, og det er også helt merkelig å tenke på at hun har vært i livet vårt så lenge. Samtidig føler jeg at hun alltid har vært her, og jeg kan ikke se for meg hvordan livet var uten henne. Jeg er så takknemlig for at vi har fått en så god, snill og frisk jente. Hun er bare så herlig, og jeg er veldig stolt og takknemlig som får lov å være mammaen hennes.

Det er mye som skjer for tiden, utviklingen er i full gang og det er mye nytt hun oppdager hver dag. Nå er hun veldig glad i lekene sine, griper etter dem hele tiden, og alt skal inn i munnen. Aller helst skal to leker inn i munnen på en gang, gjerne smokken og en hånd samtidig også. Hun har begynt å ta smokken ut hele tiden, for å se på den og studere den, og ikke minst prøve å få den inn i munnen igjen selv. Noen ganger går det, men som oftest spiser hun på motsatt side. Hehe. Hun er veldig på at alt skal inn i munnen, uansett hva det er. Holder du noe foran henne så gaper hun som bare det og bøyer seg fremover mot det. Hun er veldig nysgjerrig med andre ord!

Haha, hun er bare så herlig💓

Hun har også begynt å prate mye mer, og eksprimentere med stemmen sin. Prate har hun gjort lenge, men nå lager hun mange flere lyder. Det er spesielt kjekt å skrike høyt tidlig om morgenen. Stemmen er høyt og lavt og det er tydelig at hun synes det er veldig moro. Nå er det også enklere å høre forskjell på pratingen når hun er glad og når hun begynner å bli trøtt og sutrete. Vi merker også at hun følger mye mer med når vi prater til henne, og hun elsker når vi lager ulike lyder og tøyser oss. Da smiler hun kjempe masse og noen ganger kommer den søte latteren hennes frem.

Hun er også begynt å bevege seg mye mer, og er stort sett vill hele dagen. Hun veiver med armer og bein, og hvis hun ligger på magen prøver hun iherdig å komme seg fremover. Hun rullet faktisk over fra rygg til mage for første gang i går! Til nå har hun ikke vært interessert i det i det hele tatt, fordi hun har kost seg sånn når hun ligger på ryggen. Men i går kom det og da ble mamsen veeldig stolt😃 I sengen har hun begynt å sparke av seg dynen til min store frustrasjon, men heldigvis bare når hun er våken! Jeg har begynt å legge henne uten å ta dynen på, og heller ligge den oppå henne når hun har sovnet. Så langt funker det veldig fint.

Hun er bare så herlig, og tiden nå er så fantastisk. Det er lett å tenke at man savner nyfødttiden, fordi de er så små bare en liten stund. Men tiden nå og tiden fremover er helt fantastisk også. Jeg elsker å se utviklingen fra dag til dag, å se tydelig at det er meg og A hun er tryggest på. Det er veldig lett å tyde de ulike behovene hennes, som når hun er sulten og når hun er trøtt, for eksempel. Det har det egentlig vært ganske lenge, men nå er det mye enklere å roe henne og vi vet hva som skal til for å roe henne. Det er veldig deilig, og det er så godt å føle at vi kjenner hun mye bedre nå. Vi er så stolt over å få være foreldre til verdens godeste jente💗

Likes

Comments

En fornøyd liten frøken💗

For noen dager siden ga vi smaksprøve på grøt til Emma Oline for første gang. Jeg nevnte jo så vidt at hun ikke sover så godt om nettene lengre. Hun har begynt å våkne mye oftere for mat, og vi merker også at hun er mye mer urolig når hun sover. Så vi fant ut at vi skulle begynne litt med grøt nå, og det var helsesøster enig i da vi var der i går. Vekten var fremdeles fin, men begynte kanskje å flate ut litt (kan være tilfeldig, da), så i samråd med henne var det bare å fortsette å gi henne grøt fremover.

Planen var jo i utgangspunktet å fullamme i 6 måneder før vi introduserte for fast føde, men vi har også hele veien vært bestemt på at vi vil se an behovet hennes underveis. Nå som hun er 5 måneder krever hun mye mer, og vi bestemte oss derfor for at det var på tide å introdusere for grøt. Vi har gitt i et par dager nå, og hun er veldig begeistret! Hun smatter og koser seg og viser tydelig at hun synes det er godt. Merker absolutt at hun holder seg mett lengre nå. Hun har også gapt og bøyd seg fremover hver gang vi har holdt noe foran munnen hennes i det siste, så det er tydelig at hun er nysgjerrig, og klar for å begynne med litt mat. Det var også med på å bestemme at vi ønsket å starte litt nå😊

Morsmelk vil fremdeles være hovednæringen til snuppeliten en god stund enda, men jeg må innrømme at det er litt moro å introdusere for andre ting enn melk. Plutselig har hun blitt så stor! Når hun har blitt vant til å spise grøt tenker vi å introdusere for andre ting også, og vi gleder oss masse til det. Jeg tenker å lage masse mat selv, og jeg gleder meg til å se om det faller i smak. Jeg gleder meg hvert fall veldig til å svinge meg rundt på kjøkkenet😋

Likes

Comments

I dag var det tid for 5 måneders kontroll og vaksiner som jeg nevnte i går. Kontrollen gikk kjempe fint, utviklingen hennes er veldig bra og helsesøster var veldig fornøyd. Sprøytene derimot... Emma Oline var så klart ikke noe begeistret for dem og ble skikkelig lei seg og gråt masse. Vi måtte vente i 20 minutter på venterommet før vi kunne dra hjem, og da pratet hun og gren litt om hverandre. Stakkars lille jenten min💗  Det hjalp ikke akkurat at vi hadde time når første dagluren hennes sto for tur, så hun ble jo overtrøtt i tillegg stakkar. Det var heldigvis ikke hyling, men mest sutring, så når jeg endelig fikk kledd på henne og satt henne i bilstolen sovnet hun med én gang. Hun sovnet faktisk før jeg fikk festet selene, og det er ikke ofte altså. Da løste alt seg, og hun var kjempe blid når hun våknet igjen.

Litt senere på dagen når hun skulle ha den andre luren sin, lå jeg hun inn i sengen vår slik at jeg kunne sove litt også. Tenkte at hun kom til å sove litt lengre enn vanlig, siden hun gjorde det forrige gang hun fikk vaksiner. Og jammen fikk mamsen rett, så jeg fikk hele to timer på puten før jeg våknet! Det var virkelig etterlengtet, og det var godt å få sovet mer enn 15 min på dagen. Emma Oline sov videre enda en time, og det var virkelig luksus med litt tid for meg selv. Hittil har hun ikke hatt noen reaksjoner denne gangen heller, og hun sover nå søtt i sengen sin. Krysser fingrene for at natten blir bra og at mulige reaksjoner holder seg unna natten gjennom også😄


  • 448 lesere

Likes

Comments

I morgen står 5 måneders kontrollen på helsestasjonen for tur, og da er det tid for vaksiner igjen! Jeg gruer meg faktisk en del, til tross for at det gikk så fint forrige gang. Det er jo uansett ikke noe kjekt å se lille gullet bli stukket og få vondt, men det må til og det skal nok gå kjempe fint denne gangen også. Tenk at hun allerede er 5 måneder om bare noen dager! Jeg kan ikke helt forstå hvor tiden blir av, selv om hun vokser og utvikler seg for hver dag som går. Dagene nå sammen med Emma Oline er helt fantastiske, og jeg nyter virkelig tiden med henne til det fulle.

Hun er bare så god💗

Jeg er veldig spent på hvordan hun ligger an på vekten, i og med at det ikke er så veldig lenge siden vi var der sist. Da var hun rett under 7 kg, så hun har nok bikket over nå. Ammingen går fortsatt strålende, bortsett fra at hun plutselig har begynt å våkne hver 2-3 time på natten igjen. Kjempe frustrerende når hun hadde begynt å sove til 4-5 før hun ville ha mat, og bare var oppe en gang for natten, for vi hadde jo akkurat blitt litt for godt vant til det før det snudde igjen. Men det er vel bare slik det, det går opp og ned hele tiden så vi må vel bare nyte det de nettene hun først sover lenge.

Akkurat nå sitter jeg her å leser litt blogger. Emma Oline er lagt for lengst, og A er på jobb, så jeg nyter stillheten før jeg straks skal ta frem skolebøkene og gjøre noen oppgaver. Egentid er gull verdt, og jeg prøver å bruke den tiden på kveldene så godt jeg kan! Håper dere har hatt en fin tirsdag, for det har i hvertfall jeg.😊

Likes

Comments

Herlighet, for en deilig dag dette har vært! I dag formiddag tok jeg bussen med to fine mammaer og guttene deres til byen for å gå trilletur opp til Fløyen. Det var faktisk første bussturen min sammen med Emma Oline, og det er noe jeg faktisk har gruet meg litt til, og noe jeg helt til nå har utsatt. Men helt uten grunn! Det gikk kjempe fint og over all forventning, hun var bare veldig nysgjerrig på alle lydene og sovnet til slutt begge veiene. Helt supert! Været i dag har også vært helt nydelig her i Bergen, solen har skint og på veien opp gikk jeg faktisk kun i t-skjorte et par ganger, når solen sto på og det ikke var noe vind. Kjempe deilig!☀

Det er veldig mye tyngre å gå opp fløyensvingene med barnevogn fremfor uten, men jeg synes det gikk kjempe fint egentlig. Ble god og svett, for å si det sånn. Men herlighet så godt det var å komme opp på toppen! Da var det helt klart verdt slitet, og ikke minst er det jo veldig god trening å gå opp alle de bakkene med vogn. På toppen dro vi på lekeplassen en liten stund, og jeg satt meg oppi en sånn rund disse (eller huske, alt ettersom🙊) sammen med Emma Oline på fanget, men hun skjønte ikke heeelt greien med det enda. Haha! Jeg har også ammet ute for første gang i dag, det gikk faktisk kjempe fint! Har hatt en helt nyyydelig dag i det finet været, og har faktisk ikke tellingen på hvor mange ganger jeg har sagt "FOR et deilig vær det er i dag". Hihi😋 har ikke noe i mot om det fortsetter lenge altså!😁

Fler som har vært heldig med været i dag?😄

Likes

Comments

Mandag og ny uke, og det føles veldig godt! Jeg startet uken med en deilig treningsøkt i dag tidlig mens Emma Oline var i barneparkeringen. Hun trives kjempe godt der og elsker oppmerksomheten fra alle de andre barna. Hver gang vi går derfra sovner hun med én gang jeg legger henne i vognen. Det er så godt for mammahjertet å vite at hun koser seg, for det gjør det litt lettere å gå fra henne mens jeg trener. Jeg er så glad for at jeg har den muligheten, både fordi det er fantastisk godt å ha 1 time (+/-) for seg selv, hvor jeg gjør noe for meg, og fordi hun har så utrolig godt å være sammen med andre barn. Det er noe som får hun til å smile fra øre til øre. Det er så godt å se!

Jeg hadde en god økt på bryst, skuldre og triceps i dag, og jeg var helt ødelagt etterpå. Istedenfor å sitte på med A hjem, valgte jeg å gå hjem siden vi allikevel hadde med vognen! Han trente med en kompis og de hadde en del igjen, så alternativet mitt var å gå på tredemøllen/ellipsen i rundt 20 min, eller gå hjem som tar ca samme tid. Med tanke på været så var valget ganske enkelt i dag. Det er jo så nydelig, og det må jo virkelig utnyttes når man kan. Emma Oline sov i vognen hele veien hjem, så hun hadde nok godt av at jeg valgte å gå også!

Etter jeg kom hjem fra trening tidligere i dag har jeg egentlig bare ryddet en hel haug, spist, hengt opp klær, og ryddet enda mer. Det samler seg fort opp og plutselig blir det mye som må gjøres på en gang. Først nå har jeg hatt tid å sette meg ned i sofaen og tatt frem pcen for å blogge litt. Emma Oline er lagt for kvelden, og nå i kveld skal jeg lese videre til eksamen, og det er stort sett det kveldene mine består i for tiden. Gleder meg veldig til å få den overstått!😊

Likes

Comments

For øyeblikket ligger Emma Oline vedsiden av meg i sofaen og tar dagens første hvil. Hun har ikke vært helt enkel å ha med å gjøre hittil i dag, hun har vært veldig sutrete og overtrøtt, men nektet å sove. Men endelig fant hun roen! Enkelte dager med barn er bare slik, og det er faktisk helt greit. Selvfølgelig er det litt slitsomt i det det står på, men med en gang hun har roet seg er det liksom glemt. Nå sover hun søtt og jeg bare nyter stillheten. Regner med hun er blid som en sol når hun våkner igjen💗

Egentlig skulle jeg avgårde på trening i dag, men i går kveld fikk jeg så utrolig vondt i ryggen, og det er ikke forsvunnet til i dag. Dermed holder jeg meg unna trening i dag, og håper jeg er bedre i morgen. Jeg tenkte derfor å komme meg ut på en liten rolig trilletur med Emma Oline istedenfor litt senere, så får vi håpe at det går fint. Jeg har slitt litt med vondt i bekkenet når jeg har gått mye i det siste, men jeg håper det går over snart. Jeg elsker jo å gå trilleturer, og med det været som er meldt fremover er det umulig å unngå å komme seg ut☀

  • 596 lesere

Likes

Comments

I dag har vi hatt koselig besøk av Julie og Leander. Emma Oline begynner å forstå mer for hver dag som går, og hun blir så glad når hun ser Leander. Hun smiler og koser seg, og han er så god med henne. Stryker henne på hodet, legger hodet inntil henne og koser, og henter gulpekluten hvis hun slever. Han er bare såå god💙 Jeg tror de kommer til å kose seg mye og ha stor glede av hverandre i årene fremover❤

Men... Er det mulig å være så trøtt og sliten? Jeg er helt utslitt om dagene, og har vært det den siste uken. Emma Oline har begynt å våkne klokken 6 om morgenen, og nekter å sove videre. Hun ligger stort sett bare i sengen sin og prater, men når hun har gjort det lenge nok blir hun sutrete fordi hun vil stå opp. Så da er det bare for mamsen å komme seg opp, da. Jeg har riktignok ikke lov til å klage egentlig, for hun har vært eksemplarisk på natten i over en uke nå. Hun har bare våknet én gang for mat i løpet av natten, og det har vært i 4-5 tiden. Luksus! Det virker som vi er inne i en god periode *bank i bordet*. Plutselig har jeg fått mange flere timer på puten fra jeg legger meg til hun vil opp for mat, i forhold til de siste ukene. Men... mye vil ha mer, er det ikke sånn det er?🙊

Det som sliter meg ut er at hun ikke vil sove lengre enn til 6, for selv om hun har fått mye søvn, så har jo ikke jeg det. Jeg burde kanskje legge meg tidligere slik at jeg fikk flere timer søvn, men når jeg må bruke kveldene etter hun er lagt til eksamenslesing blir det ikke like lett. Da er 23 tidlig nok, vil jeg si. Jeg legger meg på sofaen og tar en liten lur med henne på morgenen de dagene jeg har tid til det, men det er jo ikke en time en gang. Det er den sammenhengende søvnen jeg savner. Men slik er vel foreldrelivet, så jeg må nok bare bite det i meg. Søvn er oppskrytt, er det ikke det de sier...? Haha...🙄🙈

Likes

Comments

I dag tok jeg bilder av Emma Oline i dåpskjolen sin. Vi må jo ha noen bilder til takkekort! I dåpen glemte vi helt å ta bilder av bare henne, og jeg har lenge sagt at jeg må huske å ta de før dåpskjolen blir for liten. Hun vokser så mye for tiden, og det tar ikke lange tiden før hun vokser ut av en ny størrelse i klær. Det gikk heldigvis kjempefint, og hun var veldig tålmodig mens jeg tok en del bilder. Fikk heldigvis et par jeg ble ganske fornøyd med, så jeg håper vi får laget noen fine takkekort. Ikke sant hun herlig?🙊💗

#stoltmamma #mammablogg #mammalivet #dåp #barnedåp 

Likes

Comments