Då var det tisdag och jag får ta en ledig dag från skolan, denna lediga dag spenderar jag i mitt rum och passar på att städa blogga och kolla ifatt cirkus Magaluf, har 5 avsnitt som jag råkat missa.

Igår däremot var det utflykt med klassen till kosteröarna, för dom som inte vet vad det är så är det en nationalpark och ett sommarställe där man kan njuta av den svenska västkusten under somrarna.

Vi däremot åkte till Sydkoster för att kika in naturrummet, kollade lite fakta filmer och kollade in deras klappakvarium. väldigt spännande var det att få se hur man kan visa havets djur för andra människor. 

Efter våran vistelse i naturrummet tog vi varsin cykel och cyklade runt ön. Vi besökte fina platser och fick upplevt typiskt svenskt väder. Det var en blandning mellan vinterväder och sommarväder. 

Men såhär kan det se ut när våran klass är på utflykt! 

En karta över hur kallvatten kommer in till västkusten.

Fåren börjar nu förflyttas till nya betesmarker.

Och vi naturbrukare var väldigt intresserade!

​Kommer nog lägga ut mer bilder som mina vänner tagit, men börjar med mina egna bilder!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​God morgon, nu var det ett tag sedan jag skrev, har jätte många ursäkter men den största ursäkten är nog att jag har haft fullt upp med min student. 

I år är det min tur att sluta skolan och bli arbetslös! Har blivit klar med alla kläder och annat som ska fixas inför bal och studenten. Jag tänkte även ha kostym på balen, så då gick jag igenom mammas garderob och hittade passande kläder, min klänning till studentdagen har jag inte heller lagt så mycket tid och energi på, men min mössa däremot var något som jag lade den mesta av min tid och mina pengar på. 

Student
Balen 

Likes

Comments

Såhär kan det se ut här hemma en onsdagskväll!

Imorgon bär det av mot Göteborg för att kika på balklänning åt Felicia, kommer bli spännande.

Likes

Comments

Idag är det onsdag, en ganska seg dag eftersom jag inte har någonting att göra.

Hade besök utav en vän i morse, men han drog ganska tidigt för att åka in till Göteborg och handla balgrejer. Jag har redan fixat allt som behövs, balkostym, skor, studentmössa och snart anländer min studentklänning! Det ända som behövs fixas nu är balbiljetter åt mig och min kompis Felicia, även planeringen för min student mottagning.

Men just nu är det bara att luta sig tillbaka och njuta, har precis handlat massa frukt till ikväll, tog lite nu också för att se om frukten var okej! 😉

Likes

Comments

​Efter våran bil safari åkte vi på båtsafari och tillslut så avslutade vi våra safaridagar med en vandring upp till Murchison falls. 

Såhär såg det ut på Secondary school i Masindi.

Lite övriga bilder från Uganda.

Likes

Comments

Nu äntligen kan jag sätta mig ner och skriva, har kommit hem från Kiruna, Afrika och har nu äntligen packat upp allt och även städat hela boendet.

Att åka från kalla Lappland och sedan bära sig iväg mot varma Uganda var inte så farligt som jag trodde att det skulle vara. Nog för att det var ganska jobbigt första natten och även några andra tillfällen, men man vande sig efter en kort stund och även i slutet fick vi uppleva lite regn.

Första dagarna i Uganda åkte vi på safari, vi åkte runt i en safaribil, åkte båt på Nilen och slutade allt med en vandring upp till Murchison falls.

Efter vårat adventure åkte vi till Masindi där vi skulle få lära känna nya personer och även lära oss om deras vanor, med bland annat skolan, maten och även hur de spenderar deras fritid.

Detta är sunset i Entebbe, här spenderade vi våran första natt i Afrika.

Vi var en hel dag på ett zoo i Entebbe, detta var första riktiga dagen i Afrika.

Noshörnings safari!

Andra natten spenderade vi på Red chilli, då kunde man hitta fladdermöss, babianer och även flodhästar på vift. 

Bilsafari, då fick vi se lejon, giraffer, elefanter, hyenor, en leopard, bufflar och andra djur!

Det är en del bilder så om ni vill veta mer vad jag har gjort i Afrika så får ni vänta till nästa inlägg!

Likes

Comments

​På torsdag åker jag hem igen till Lysekil, det har varit en otrolig rolig Februari månad här i Lappland och jag är nog redo att åka hem! Iallafall i två dagar innan jag far vidare till Uganda! 

Likes

Comments

God morgon på er, inte orkat skriva nu på ett tag på grund av sena nätter och massa annat roligt som jag vill göra på dagarna.

Jag var ledig i måndags och då passade jag på att åka på en lång skotertur på söndag kväll, provade valentines drinken i icebaren och däckade sedan i icehotel. Denna gången blev det ett isrum, det är ett vanligt rum med en isvägg som man går igenom för att komma till sin säng.

På måndag morgon blev det lite hotellfrukost och sedan åkte jag och Johan in till Kiruna centrum. Väl där inne fick jag shoppat lite material till tennarmband, idag blev jag färdig med 2 stycken som jag är riktigt stolt över att jag har gjort själv.

När vi väl var klara inne i centrum åkte vi vidare mot Abisko, tog sin lilla tid och det blev många bilder på vägen.

Väl inne i Abisko tog vi oss något att äta, köpte sedan lite fika och besökte Johans kompis som bor i Abisko.

Därefter bestämde vi oss för att kika lite på kanjon i Abisko och även naturmuseet.

​Nu har jag bagage på min praktik och än är det ganska rörigt, men det blir nog bra tillslut! Idag är det bara 11 dagar kvar till jag sitter på ett plan påväg till Afrika! 

Likes

Comments