Idag blir vårt älskade hjärtegryn en månad. Hur kan tiden ha gått så otroligt fort? Tiden bara springer iväg och samtidigt känns det som att han alltid varit här med oss. Det är så självklart alltihop.

Inatt var en riktigt trevlig natt med sista målet mat vid 22, och sedan blev det inte mat förrän vid 03! Jag vaknade vid 02 och tyckte det var dags för mat men tydligen inte haha, så skönt. Sedan blev det morgonmål vid 06 vilket är helt okej. Kunde mysa i sängen en stund innan det blev dags att stiga upp.

I skrivande stund ligger han och sover och jag väntar spänt på att han ska vakna, 3,5 timma sedan han åt nu och snart är det dags igen :).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår under förmiddagen åkte jag och Alfred en sväng till underbara Paulina och Elton för att umgås. När Elton sov tog Paulina även ett helt gäng fantastiska bilder på lilleman! Vi hade tänkt vänta tills han sov men han somnade aldrig och var så otroligt duktig och kunde ligga vaken, själv och vara nöjd. Så stolt mamma!

Visst blev bilderna såååå fina? Tusen tack igen bästa Paulina❤️

Likes

Comments

Idag skulle vi tydligen göra morgon 05.30. Jag gav upp hoppet om att få sova en liten timma till vid 07 och självklart somnar Alfred på mig 07.15. Har inte hjärta att lägga ner honom i nestet så jag kan äta frukost. Allt viktigt i världen kan vänta så länge han sover på mig.❤️

Likes

Comments

Idag har vår älskade Alfred varit utanför magen i tre veckor. Så ofattbart hur tiden bara rusar iväg!

BVC-besök stod på agendan dagen till ära och det var verkligen ett positivt besök. Äntligen har vår lilleman passerat sin födelsevikt. Sedan besöket i onsdags har han gått upp 215 gram (bara ersättning) och väger nu 3835 gram. Sen jag slutade amma har jag blivit så harmonisk, jag har kunnat bli den person jag var innan jag blev gravid, fast en mamma. Jag mår så himla himla bra, Alfred mår bra och går uppenbarligen upp i vikt, har inte problem med magen och allt känns så fantastiskt. Till slut kan även jag njuta!

Likes

Comments

Det bästa jag vet (förutom att ha honom sovande på mitt eget bröst) är att se vår Alfred med sin underbara pappa.

Likes

Comments

Det har inte varit helt lätt de senaste dagarna. Lilleman har haft svårt att gå upp i vikt och gick ner mer än 10% av sin födelsevikt. Så vi har ammat, ammat, ammat och gett ersättning och nu börjar det äntligen ordna upp sig, endast 80 gram kvar till födelsevikten! Känns så otroligt skönt!

Något otroligt inte skönt har varit såriga bröstvårtor, amningsnapp och till slut mjölkstockning. Vet inte riktigt hur länge jag har haft det då jag ätit Ipren och alvedon pga förlossningsskadan.... hade i alla fall feber i måndags och mådde verkligen skit med röda fläckar på höger bröst. Ammade i sinne och de fläckarna försvann men en ny, mycket större uppkom....

Varit på BVC idag för vägning av vår lillhjärta och fick ta prover på mig på grund av mina problem. Lösningen blev antibiotika då jag har en infektion och amningsslut. Jag hade tänkt fasa ut amningen så fort mjölkstockningen hade gett sig då jag går runt med ångest hela tiden, är orolig för hur mycket/lite han får i sig och det gör alldeles för ont för att jag ska fixa det ett flertal timmar per dygn då han äter väldigt långsamt vid bröstet.

Förhoppningsvis känns livet lite bättre snart, när jag blir friskare och slipper smärtan, stressen och ångesten som legat som en tung, blöt filt över hela tillvaron.

Likes

Comments

Tänkte skriva litegrann om tiden just efteråt vårt hjärtegryn föddes då det för mig hände en hel del vilket har resulterat i att jag inte orkat skriva mer än en förlossningsberättelse och ingenting om vårt liv efteråt (det kommer!).

Moderkakan kom ut med hjälp av ett tryck på magen av bm och en lätt krystning av mig. Detta var en sådan lättnad då jag faktiskt hade gruvat mig för efterbördsskedet.

När bm undersökte mig hade jag spruckit rätt ordentligt och hon ville att en läkare skulle titta på det. Tiden gick och vi bara myste med vårt underverk medan mina ben aldrig slutade skaka.

Läkaren kom efter ca en timma om jag inte missminner mig, och undersökte mig. Det var inte kul men jag stod ut. Hon ville sy och frågan var bara om jag skulle fixa det här med bäckenbottenbedövning och lustgas eller om jag skulle behöva åka ner på operation för att bli sydd. Jag ville inte åka iväg någonstans såklart så jag tyckte att vi skulle testa. Bara bedövningen gjorde så fruktansvärt ont och den hann inte börja värka innan hon började sy och Oskar fick ta lilleman under tiden. Lustgasen blev min bästa vän och det var några gånger jag riktigt var på väg bort i dimman ordentligt men lyckades hålla mig vid medvetande under de 90 minuter det tog för henne att sy. En sfinkterruptur av gissningsvis grad tre (ej fått tillgång till journalen och ville aldrig fråga under BB-tiden) blev kvittot av vår snabba förlossning.

Under tiden jag syddes vägdes och mättes vårt underverk och Oskar fick sätta på första blöjan och ha ett finger i hans mun så han fick suga på något.

Vi lämnades sedan ensamma en stund och livet var så overkligt och ofattbart. Födelsedagsfikat kom in och efter det fick jag lov att stiga upp för att kissa och duscha.

Det var fullt på BB så vi fick ligga på gynavdelningen vilket visade sig vara en vinstlott med rummet precis bredvid matsalen samt tv på rummet.

Jag är nöjd med min förlossning. Så otroligt nöjd. Jag ville göra större delen av värkarbetet hemma och det gjorde jag uppenbarligen då jag var helt öppen när vi kom in. Det är otroligt tråkigt att jag sprack så pass mycket och jag kommer ha ont en lång tid framöver trots att jag nästan känner mig lite bättre för varje dag som går.

Jag hade förväntat mig att själva förlossningen samt nästan allt efteråt skulle vara 100 resor värre än det faktiskt varit, vilket säkerligen är en stor bidragande faktor till att jag är så nöjd och inte tycker att något har varit särskilt farligt än (förutom amning, skaffade amningsnapp igårkväll och den räddade precis allt). Det är en lång väg tillbaka för mig och det kommer ta fruktansvärt lång tid men jag försöker vara ödmjuk och lyssna på kroppen, precis som under hela graviditeten.

Slänger in en bildbomb på han som gör smärtan värd det.

Likes

Comments

Bilfärden in till sjukhuset var inte rolig, varje värk var otroligt jobbig att hantera och Oskar fick säga åt mig att andas, hade så svårt att fokusera i bilen och tiden gick så långsamt!

Medan Oskar parkerade bilen tog jag en värk hängandes i entrédörren och det kan ha varit den värsta värken, det var kallt, mörkt och jag var ensam.

När vi väl kom upp hann vi bara in på rummet med den fina barnmorskan som hjälpt mig på eftermiddagen och som jag pratat i telefon med innan nästa värk kom och det var intensivt. Jag var så slut i benen men ville vars upprätt så vi testade att jag stod på knä i saccosäcken men mina ben orkade inte. Kom mig upp i sängen med höjd sängrygg, stod på knä och hängde över sängryggen. Fick testa lustgas och de första gångerna gillade jag det inte alls; jag blev snurrig, det pirrade i hela kroppen och min röst blev jättekonstig.

Vi tog några värkar ståendes i sängen och med varje värk fortsatte Oskar att trycka ihop höfterna. Barnmorskan ville undersöka mig inför skiftbytet som snart skulle äga rum och det visade sig att jag var öppen 10 centimeter. Trodde verkligen jag skulle smälla av när hon sa det, hur hade jag fixat hela värkarbetet hemma?!

Låg i gynställning när det verkligen började trycka på och det gjorde så fruktansvärt ont, det gick inte krysta då hinnblåsorna fortfarande var kvar - mitt vatten hade hittills inte gått och det tog emot så fruktansvärt. Undersköterskan försökte lugna mig litegrann och samtidigt springa ut ur rummet för att skynda på överrapporteringen litegrann.

Plötsligt kommer en ny barnmorska in tillsammans med en undersköterska. Det tas hål på hinnorna och jag uppmuntras att ställa mig på knä igen då bebis har en liten väg kvar att åka ner. Trots att jag verkligen inte har några krafter kvar i benen får jag hjälp av Oskar och barnmorskan att ställa mig på knä i sängen som tidigare så att han kan komma ner sista biten, vi testar sen att jag får ligga på sidan men det funkar inte. Gynställning blir den ställning jag föder i.

Jag har ingen uppfattning om hur länge jag krystar men det är inte särskilt länge. Det är verkligen en utomkroppslig upplevelse att få känna på huvudet i värkvilan. Allt jag tänker på i värkvilan är att slappna av maximalt och några gånger lyckas jag faktiskt fantastiskt bra och benen slutar skaka några sekunder.

Klockan 22.20 föds en bebis med kort navelsträng, han kommer inte längre än upp på min mage. Oskar säger att det blev en pojke och rösten är så otroligt stolt och lycklig. Han får klippa navelsträngen och vårt lilla hjärta får äntligen komma upp på mitt bröst.

Likes

Comments

Så fort jag rörde mig fick jag kraftiga sammandragningar, något jag tyckte var väldigt jobbigt men inte särskilt smärtsamt.

Oskar kom hem och vi duschade tillsammans en stund, hade då spenderat över en timma i duschen, spolat vatten över magen och ryggen, något jag tyckte hjälpte ganska bra. Tvättade även håret och rakade benen (😂).

Klockan 17 tog jag två alvedon för att se om de skulle hjälpa något alls samtidigt som Oskar gjorde middag. Vi åt korvstroganoff, jag liggandes i soffan. Modern Family var igång på Netflix under hela tiden vi var hemma.

Jag använde värmekudden son lindring samtidigt som jag var så fruktansvärt varm. Efter kanske två timmar gick jag in i duschen igen och satte mig på en pall. Det var så otroligt skönt att skölja magen och ryggen med varmt vatten samtidigt som jag gungade fram och tillbaka på pallen när jag fick en värk.

Min svägerska kom förbi med en till vetekudde efter att jag duschat och vid detta lag satt Oskar ner, jag hängde över honom och han tryckte ihop mina höfter när jag fick en värk vilket hjälpte jättemycket då det kändes som att jag höll på att rasa sönder i bäckenet.

Vi ringde förlossningen vid 20.30, hade då haft 8 värkar på 20 minuter som varit riktigt jobbiga att hantera. Barnmorskan som svarade var samma som hade hjälpt mig på eftermiddagen och hon sa åt oss att komma in, att jag faktiskt skulle föda barn snart.

Likes

Comments

I skrivande stund ligger jag i sängen och ammar och tänkte därför passa på att skriva första delen på min förlossningsberättelse.

Klockan 03 den 27/9 vaknade jag av värkar och/eller att jag var kissnödig. Upplevde sammandragningar när jag hade varit på toaletten. Klockade lite försiktigt och det var ungefär 10 minuter mellan varje värk. Sov ingenting mer den natten och Oskar sov också dåligt. Jag tyckte inte att värkarna var särskilt farliga under natten.

Gav upp tanken på att sova vid 06 när Oskar steg upp och steg upp med honom, vrålhungrig. Han visste att jag hade värkar och att han eventuellt inte skulle jobba hela dagen.

Värkarna kom och gick med 5-15 minuters mellanrum fram till ca klockan 10, och avtog sedan. Jag blev jättebesviken men lyckades slumra 1-2 timmar vilket var jätteskönt. När jag vaknade upp startade det igen med ca 6 minuters mellanrum. Insåg att jag inte känt av bebis i magen på hela dagen, drack kall, stark saft, la mig på vänster sida men fick bara någon mycket svag buff till svar. Ringde förlossningen och lyckades köra dit själv med värkar. Fick vänta ute i korridoren nästan en timma innan jag fick hjälp. Satt där och svettades, tog värkar och till slut började jag gråta av oro....

När jag väl fick hjälp att sätta mig för att ta en ctg-kurva kom såklart lilleman igång ordentligt och var helt vild i magen. En barnmorska undersökte mig vid 15.30-snåret och då var jag öppen 3 centimeter.

Ringde Oskar, lyckades köra hem mig själv och parkera mig i duschen....

Såhär såg det ut på morgonen.

Likes

Comments