Jag vet att mitt bloggande har gått riktigt dåligt, men jag har försökt fundera ut vad just jag vill lägga mitt fokus på inom bloggen. Mitt mål just nu med bloggen kommer vara att jag skriver vad jag gjort under dagen och så ska försöka ut och fotografera helst varje dag men kan bli varannan också det kommer bero på när jag ska in och jobba. Jag har tänkt att jag även ska skriva vart jag tagit bilderna. Som läget är nu så jobbar jag i bemanningen inom äldreomsorgen.

Jag hoppas att min min idé om att skapa en blogg med mer fotografisk inriktning kommer bli bra.

Det har ju kommit lite ny snö här nere i Karlskrona så igår gick jag ut och tog lite härliga och mysiga snöbilder. Vissa blev självklart bättre än andra då solen låg på helt fel ställe enligt mig. Men men man får anpassa sig efter väder och vind ibland. Bilderna har tagits i Rödeby i närheten av hundklubben.


Likes

Comments

Jag vet att jag varit extremt dålig på att blogga denna sommaren. Haft rätt mycket för mig. I alla fall turen till Göteborg var helt underbar. Det blev en massa åkande och shopping. Efter den lilla trippen så blev det att jobba en hel del. Men jag hade turen och var ledig helgen Hasslöfestivalen var. Jag hade super kul där. Det var en massa bra artister och jag hade turen och kunna ta några bra bilder på vissa av dem. Efter Hasslö har det blivit att jobba lite till. Tack vare en kompis fick jag ett gymkort på Lokomotion. Vi har hittills kört tre pass. Denna helgen blir det bara att jobba. Men jag hoppas absolut på ännu ett grymt pass på måndag. Det kan behövas efter en tuff jobbhelg.

Bilderna är från Hasslö.

Bild 1: Kim Stranne.

Bild 2: Miriam Bryant

Likes

Comments

Det var längesedan jag bloggade nu. Mycket har hänt jag har jobbat en hel del och när jag väl varit ledig nån dag har jag tränat och vilat. Mitt sommarjobb är helt underbart. Jag trivs superbra med mina kollegor. Imorgon ska jag och Ronja till Göteborg och där kommer vi träffa en kompis till mig plus hans polare. Ronja är extremt glad över detta då det betyder att hon slipper åka Helix och min kompis får åka med mig istället. Är sååå taggad :D

Men jag ska försöka bli bättre på både att ta fler bilder och att blogga.

Hoppas ni har det bra i alla fall ska försöka blogga när vi är i Göteborg!

Likes

Comments

Hej!

Från tisdag till fredag har jag passat en underbar liten valp som heter Saga. Hon kom ca 08:30 i tisdags och då busade vi, tränade och tog en kort men mysig promenad. Hon har massor av energi vissa stunder men sover samtidigt en hel del vilket är mysigt. På onsdagen kom min bästa kompis Ronja förbi för lite valpgos. När hon fått gosa lite så å vi lunch innan vi drog hem till Ronjas pappa med Saga. Väl där så släppte Ronja in deras Schäfer Alfons i huset eftersom han är snart 2 år, men deras Golden på ca 12 år fick vara kvar ute eftersom han älskar småhundar. Zack som Golden Retrievern heter blev verkligen glad när han upptäckte den lilla valpen som jag hade med mig. Gammal som han är stod han på stället skällde och lyfte fram tassarna på stället. Först blev Saga rädd men efter en sund vågade hon sig allt närmre och närmre honom. Vi hade hundarna tillsammans tills Zack valde att be om att få gå in. Då traskade jag och Saga hem och gosade resten av kvällen.

Torsdag

Min torsdag började med att gå upp lite efter 05:00 eftersom Saga är super pigg då. Jag kan inte påstå att jag kände detsamma, men upp gick jag. Innan frukost med mamma och pappa valde jag att släppa ut Saga i inhägnaden. Efter frukost gick vi in och gosade tills ca 09:00 då gick vi ut och va ute. Vid 11:30 fixade jag i ordning mat till mig och sen eftersom hundarna trivdes så valde jag och Ronja att ses igen. Så när jag väl ätit upp så gick vi till Ronja. Vi gjorde samma sak som innan, men denna gången blev det att bara släppa ut Zack istället. Dem busade ett tag och Saga fann sig snabbare till rätta och kände igen honom så hon hoppade och skuttade, men gosade även med Ronja lite då då. Sen frågade Ronja om vi skulle testa med Alfons och visst tänkte jag varför inte. Så jag och Saga gick in i deras ute inhägnad medans Ronja släppte ut Alfons. Alfons var duktig och ville nosa men Saga blev rätt rädd då han är högre än Zack. Så hon var mest i mitt eller Ronjas knä och gjorde små utflykter på trädgården men höll sig en bra bit i från honom. Men allt eftersom tiden gick blev hon lugnare och till sist vilade dem inte så långt ifrån varandra. Vid ca 16:00 gick jag och Saga hemåt efter en super härlig dag. Eftersom hon var trött efter promenaden dit och hem plus en massa bus så vilade vi resten av kvällen.

Fredag

Jag vaknade 05:45 av att notera att Saga inte låg i hundsängen. Fick panik och rusade upp för att hitta henne sovandes på min gråa tröja. Väl uppe så valde jag att även idag äta frukost med föräldrarna och ta ut henne i inhägnaden. Sen gick vi in myste lite för att sedan sitta ute igen. Även idag hade jag och Ronja bestämt att vi skulle ses. Så jag fixade mat vid 11:15 och så fort jag ätit gick jag och Saga till henne. När vi nästan va framme märkte jag att hon genast kände igen sig då hon började dra, kämpa och pipa för att få komma fram. När jag gått in med henne på tomten så fick hon träffa både Alfons, Zack, Ronja och hennes pappa Anders. Hon var överlycklig. Det är kul och se hur Saga följer Alfons med blicken när Anders kastar boll med honom. Efter en stund av bus frågade Anders om vi skulle med på en runda med Alfons, både jag och Ronja ville självklart med och därav hängde Saga också med. Vi gick på en super mysig skogspromenad och Saga fick vara lös och skuttade glatt efter Alfons men höll sig på ett behagligt avstånd. Så fort man tog upp henne för att hon skulle få vila pep hon för att hon ville springa efter honom vilket hon fick en stund. Sen fick hon vila i min famn för att sedan rätt snabbt gå över till Ronja som självklart ville gosa. Efter promenaden fick hon springa fritt i deras hus. Hon somnade efter att jag visade Ronja vilka kommandon vi tränat på. Vid ca 15:00 gick jag och Saga hem och hon fick hälsa på mamma och pappa som kommit hem från jobbet. Sen visade vi även dem vad vi tränat. Sen fick hon vila tills hennes familj kom och hämtade henne. Sen körde jag pappa till stan för att sedan ha en mysig fredagkväll med mamma.

Idag

Idag har jag slappat och bildbehandlat bilder. Sen har jag kör med mamma till Trädgårds plantan och Blomster landet. Väl hemma fortsatte jag med bildbehandlingen. Nu på kvällen har jag kört pappa till Timeout och sen körde jag till Maxi för att köpa lite gott till mig och mamma. Vi har sett filmen "If I stay". Superbra film men både jag och mamma grät. Då jag har läst boken är jag absolut inte besviken.

Här kommer lite bilder på Saga och även på mig, Alfons och Zack:


Likes

Comments

Hej!

Denna veckar har det varit fullt upp. Jag fick reda på mitt betyg i tisdags och vart riktigt nöjd med det jag fick. Sen på onsdagen åkte jag och mamma till Kalmar. Eftersom jag ville fotografera Kalmar slott först så ordnade vi de. Sen körde vi till Ikea där det blev lite skålar, stolsdynor m m. Sen gick vi till köpcentret och där handlade jag mig ett par skor. Sen körde vi förbi mormor och sa hej. Efter att ha pratat en liten stund körde vi hem. Resten av veckan har bestått av att plugga, redigera bilder och städning.

Här kommer lite bilder från Kalmar turen + på skorna jag köpte:


Likes

Comments

Hej!

Jag hade rätt fullt upp igår så hade inte riktigt tid att skriva allt jag hunnit med. På onsdagen den 4 tog jag tåget till Stockholm för att sedan bli hämtad av en underbar vän. Sen bar det av mot Enköping. Väl framme blev det att äta och ta det lugnt. Efter en tågresa på fem timmar blir man oftast lite slö.

På torsdagen tog vi det först lugnt och sen bar det av ut på äventyr. Då jag fick en utmaning av min vän att fotografera honom så antog jag så klart den. Det vart helt underbart väder. Blev rätt nöjd med bilderna, vissa blev bra, andra mindre och vissa kan man helt enkelt ha kvar och skratta åt som minne. Efter fotograferingen åkte vi för att handla inför "Ecuadorträffen". Kvällen blev lugn och slapp.

På fredag morgonen tog vi det lugnt innan vi tog bilen till ställe vi skulle mötas på. När väl alla kommit tog vi vår packning och paddlade till ön. Väl på ön så blev det att fixa i ordning där jag skulle sova. På kvällen hade vi knytis och umgicks och hade riktigt kul.

På lördagen valde jag och en annan tjej att ge oss ut och paddla själva. Det var riktigt nervöst i början från mitt håll med förtroendet växte och det gick riktigt bra. Senare paddlade vi ut igen men denna gången vart vi sex stycken + min systemkamera. Det blev fina bilder från kanoten och jag är nöjd med många andra jag tog också. Sen på eftermiddagen var det dags för årets gruppbild. Denna bilden blev tagen från kanoten. På kvällen hade en kompis en liten konsert. Extremt trevligt och underbart förutom att myggen älskade att ta mitt blod.

På söndagen blev det att gå upp tidigt och packa ner alla saker. När detta var gjort var det bara att paddla tillbaka till fastlandet. Allt gick bra och välte inte någon gång. Mitt flyg skulle gått från Arlanda 18:20 men det lyfte inte fören 19:02. Väl hemma tog jag det lugnt och slappade vid tv med pappa.

V. 19

På måndagen fixade jag mina naglar. Sen åkte jag hem och pluggade. Resten av v 19 har mest bestått av en hel del skolarbete och redigering av bilder. I helgen har jag jobbat med en hemsida.

V.20

Idag så har jag pluggat och rensat lite på datorn. Ska även se om jag kan hinna med lite fler bilder innan det är dags att gå tillbaka till skolarbetet. Psykologin är mycket tuffare än fotografisk bild. Men jag gör mitt bästa.

Bilderna är från när jag paddlade:


Likes

Comments

Som ni märkt har jag varit off rätt länge nu. Dels har jag varit iväg och sen har jag haft fullt upp. Min fotografiska bild 2 kurs är nu slut och jag ska ha betygsamtal på tisdag. Just nu läser jag psykologi men jag jobbar också med att fixa i ordning en hemsida vilket jag tycker är otroligt roligt. Jag har även hållit på med en hel del fotograferingar. Men jag ska försöka ta mig tid till att uppdatera minns två ggr i veckan. Så nästa vecka ska jag göra allt för att bli bättre ny vecka ger ofta nya utmaningar!

Likes

Comments

Hej!

Har inte fått någon ny fotografiuppgift ännu. Så jag tog saken i egna händer och tänkte igår att det var perfekt väder för en fotografering. Är nöjd och kände att jag ville bli bättre på att få bilderna på sättet jag får upp dem i huvudet. Imorgon ska jag till Enköping och träffa en kompis. Sen ska vi iväg till "Ecuadorträffen". Är riktigt taggad då det var x antal år sedan jag var där. Planen är att jag ska fotografera en hel del. Så det blir väl ett blogginlägg i början på nästa vecka om min lilla resa. Idag har jag tränat och läst lite i min fotografibok. Lite senare ska jag in till stan och skaffa mig en ny bikini. Sen lite senare blir det att ta en kvälls promenad. Har lite funderingar på om kameran ska med på rundan. Jag får se vad jag beslutar att göra.

I helgen såg jag på "Djungelboken" igen men denna gången blev det 3D och att se den med föräldrarna. Har inget att klaga på. Helt otrolig film!

Här kommer vissa bilder från gårdagens fotografering.

Likes

Comments

Hej!

Min dag började med ett härligt träningspass hemma. Efter passet blev det självklart frukost och en härlig dusch. Sen satte jag med och började att fixa bilderna inför min tredje uppgift. Vädret har varit ostabilt idag så fick vänta med att ta den sista bilden tills efter lunch. Luchen idag blev tacogratäng som var supergod som vanligt. Efter ca 13:30 började vädret klarna, så jag ringde Ronja och kollade om hon hade tid. Vid 13:48 gick jag hem till hennes pappa och så gick vi tillsammans till Dackestigen. Mitt teama på denna uppgiften är ensamhet så det gällde att alla bilderna symboliserade detta. När jag fotografera klart och blivit nöjd med resultatet så gick vi till affären för att handla lite. Sen var det bara att ta sig hem för att fixa den sista bilden också. Min nästa uppgift handlar inte om att jag ska ta bilder utan att jag ska analysera andras. Men jag ska försöka ta några som jag kan posta upp.

Här är bilderna jag tagit till uppgiften.

Bild 1 är en bild på en ensam tall som finns i närheten av där jag bor. Bild 2 är på en trädgårssoffa. Bild 3 är på Ronja som går ensam på stigen.


Likes

Comments

Hej!

Jag har inte skrivit så mycket just för att jag mest har pluggat som en galning. Det är mycket att läsa men ämnet är otroligt intressant. Att läsa om att fotografera men även om hur man får fram känslor och intresse ur bilder i olika vinklar och speciella inställningar är lärorikt. Jag älskar att fotografera. Jag använder mig mycket av programmet "Lighroom" som är ett väldigt populärt program. Första kursen handlade mycket om systemkamerans funktion och inställningar. Medans denna kursen hittills handlat om olika vinklar och ljus. Det jobbigast jag gjort än så länge var att gå upp halv 5 för att fotografera en soluppgång som inte skedde. Det är helt okej att studera hemma, det ända negativa är att man blir så bekväm att man inte går ut på samma sätt som innan. Men det är ju bara till att ta sig i kragen och gå ut. Idag har jag pluggat och solat en liten stund. Då det inte är så jättevarmt ännu så får det bli att sola lite i omgångar. Ikväll blir det bio med min bästa vän Ronja. Vi ska se "Djungelboken" och är extremt taggade.

Här är lite nya bilder på solnedgången utanför huset.


Likes

Comments