Äntligen dags för ett nytt inlägg! Tiden springer iväg och rätt vad det är så har det gått några veckor sen man skrev. Sitter i skrivande stund och ammar samtidigt - multitasking har blivit ett helt nytt begrepp sen man fick barn! Rikard undra senast igår varför jag inte satt ner och åt, haha, hur ska jag annars kunna göra två saker samtidigt?!

Igår var vi iväg en sväng i mysiga Skrylle - vi var verkligen inte ensamma om den idén men blev några kilometer med fikapaus!

Charlie har mer eller mindre i över en veckas tid haft vad jag "självgooglat" begreppet kvällsoro/kvällsskrik. Mellan 18-20 så börjar han gny och känns stressad sen mellan 20-22 så mer eller mindre skriker han och gnyr och inget är roligt eller hjälper. Till slut däckar han runt 22-23.30 och sover 5 timmar i sträck men det är jobbigt och känns lite hjälplöst när man försöker allt. Hoppas att det är en fas som snart går över!

Lite bilder från veckorna som gått.. blev tyvärr inga bilder igår från Skrylle :(

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna veckan har sprungit iväg men ojojoj så mycket kul vi gjort och så många kompisar vi hunnit träffa.
I tisdags begav vi oss till genarp för att träffa Thessan och Claes nyfödda son och såklart deras dotter Alinas lillebror, det var ju viktigt att berätta att hon hade minsann också en bebis. Det bjöds på grillad hamburgare och mycket prat om allt från fotboll till förlossning. I tisdags blev även Charlie 2 månader. Helt gale vad vår lilla bebis växert! 😍

I onsdags var vi på sista spädbarnsmassagen, har varit tre tillfällen där vi varit 7-9 stycken mammor som haft spädbarnsmassage och fika och passat på att fråga och diskutera bebisämnen med BVC-sköterskorna. Det har varit mysigt och givande träffar trots att Charlie har mer eller mindre sovit sig igenom träffarna. Vi passade även på att väga Charlie när vi var där, han väger nu 5490 g och när han föddes vägde han 3150 g så det har ju hänt en del och hans kurva ser fin ut. På kvällen kom min vän Johanna och hälsade på, vi snackade en massa och åkte upp och tittade lite fotboll.

Igår begav vi oss kyrkheddinge och hälsade på mina arbetskollegor som båda är hemma nu, en som fått barn för tre veckor sedan och en som är gravid. Det var kul att bli lite uppdaterade kring jobb samt prata bebissnack. Blir mycket bebissnack nu men det är bara kul och intressant tycker jag.

Idag jobbar Rikard hemma så vi har, när han haft tid, tagit in ute möblerna och röjt i trädgården - välkommen höst!

Snart ska vi till mina föräldrar och ha fredgsmys och kanske gå en svöng i skogen.

Bilderna är lite blandat från veckan som gått.


Likes

Comments

Söndag - ännu en helg har passerat och jag tycker att helgerna bara försvinner. Det kvittar om den är fullspikad eller helt öppen - swosh säger det bara och söndagskvällen är kommen.

Jag och Rikard har precis ätit "bakismat" eftersom Rikard var på lagfest igår och mår därefter och jag är inte sen på att sympati-äta med honom.
Kan fortfarande känna igen mig i bakis-känslorna som jag har sett idag hos Rikard och jag ska erkänna att jag inte saknar det. Sista gången jag drack (17/12-16) var dagarna innan jag tog mitt första (av 5!) graviditetstest. Jag trodde nämligen att strecken på de första tre graviditetstesten skojade med mig så tillslut fick jag köpa clearblue med veckoindikator för att få resultatet "gravid 1-2 veckor" och nu ligger Charlie här bredvid och har funnits hos oss i snart 2 månader. Sjukt! 😍

I helgen har min syster Louise varit nere och bott hos våra föräldrar så varit mycket med dom och myst och ätit gott.

Bild 1: Charlie i sin sjömansbody från Newbie

Bild 2: Charlie och moster Lollo myser 😍

Bild 3: jag och Charlie på väg ut på promenad (försöker komma ut minst 1 gång om dagen oavsett väder)

Bild 4: Charlie efter hans fredagsbad 💦 (en liten fredagstradition som vi påbörjat här hemma)

Likes

Comments

Vilken höstdag!
Jag tog Charlie och klädde på honom mössa och fleecen från HM och satte honom i babysittern. Det var roligt att se hur han sprattla till varje gång det kom en liten vindpust och efter ett tag somnade han. Under tiden han sov passade jag på att äta, måla naglarna och påbörja Camilla Läckbergs senaste bok - Häxan.

Nagellacket är Essie och färgen heter Bahama mama.

Lägger även upp en bild på Charlie som idag har på sig en body som Angelika så fint målade när jag hade min babyshower. Superfin och passande till vår bebis som är en superbajsare! 💩

Likes

Comments

Min första impuls var att skriva hej... och sen tänkte jag att det kanske ser märkligt ut men nu vill jag skriva hej ändå..så..

Hej!

Jag ska börja med att presentera mig (kanske onödigt men kan ju vara en främling som råkar komma in här och blir nyfiken på lilla mig) <- OBS! !varning! för långa meningar inom parentes!

Jag tänker att jag ska underlätta och inte tvinga på er en massa löpande text i mitt första (ändå så långt grymma) inlägg så vi kör ett hederligt intervjuformulär nedan.

Namn: Mariana Lundgren

Smeknamn: Marre

Ålder; 28 (föddes en fin vårdag, enligt mamma, den 22 mars 1989)

Bor: Sjöbo

Familj: Min sambo/fästman Rikard och vår son Charlie (född 3/8 - 17)

Yrke: Förskollärare sedan 2014

Det här är vad jag tänker bjuda på i det här inlägget - villl ni veta mer får ni helt enkelt börja följa mig (eller inte, det väljer ni själva faktiskt). Min tanke med att starta den här bloggen är att jag vill ha ett ställe där jag kan delge min vardag, mina tankar och för att jag ska kunna se tillbaka på mitt år hemma med min son Charlie och vårat liv som familj och småbarnsförälder.

Bjussar på tre bilder - två på mig som idag är nyklippt (äntligen!) och en på min lilla men ack så underbara familj.

Likes

Comments