Hej alla fina.
När man bor långt ut på landet som vi gör, så på hösten & vintern kan det bli strömavbrott ibland & då är det ju bra att ha ljus i varje rum som kan tändas eller om man har batteriljus & hellre använder det. Så för ett tag sen så såg jag någon som hade gjutit av en CocaCola flaska (tyvärr minns jag inte var jag såg den) & tänkte att det vore ju perfekt att göra en sådan till grabben att ha på skrivbordet. Så gjorde en flaska till honom fast med Zero etiketten på, då han bara dricker det. När flaskan var klar, ställde jag fram den på bordet till middagen. När han sen skulle hälla upp dricka i glaset blev han väldigt förvånad, ljushållaren gick ju inte att ta bort & flaskan vägde ju en hel del mer än en vanlig. Gubben & jag skrattade gott till hans förvånande blick, han hade sett flaskan & att det var ett ljus som satt i ljushållaren, men tänkt att vi bara skojade med han. Han tyckte flaskan var häftig & att den såg äkta ut, trots att det var lite luftbubblor här & var. Han trodde bara det var droppar från kondensen som kan bli när man ställer ut en kall dricka i värme.

Nu blir det att måla lite pumpor, som ska med på loppissen vi ska ha på Bygdegården är i Östra Ny på lördag. Några kommer stå med enbart loppisgrejer, en del med lite loppissen & lite hantverk,  jag kommer enbart ha hantverk med mig. Så hoppas nu det kommer lite folk.
Ha en fortsatt mysig tisdag!
Kramizar Maria

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej alla fina.

Känner att nästan alla inlägg börjar med att jag ber om ursäkt för att jag inte skrivit på länge. Men inte denna gång, jag får inse fakta att jag glömmer skriva i bloggen i perioder. Pysslande, svampplockning & långpromenader med hundarna är vad som stått & står på agendan om dagarna. Försöker hinna gjuta så mycket som möjligt innan det blir för kallt. Sen har vi väl aldrig haft så mycket svamp (kantareller då det är den & trattisar jag är 100% säker på) i frysen som i år. Tror jag får ge bort lite till svärfar & mamma då det inte går åt så mycket här hemma, då det mest är gubben som gillar svamp. Men kan ju inte låta bli att plocka då skogen bara öppnar sin svampfamn för mig 😉.


Försöker iaf hålla mig uppdaterad på min pyssel installera sida, finns länk på sidan för er som inte har den 😉. Har fått köpt en massa nya silikonformar som jag velat prova gjuta i. Sen har jag även hunnit prova de flesta latexformarna som jag gjorde i somras.

Får så mycket inspektion från andra pysslar på Instagram t.ex. Vinglasen på betongfot fick jag inspiration från @annelispyssel & sen har jag även gjort betong pumpor av nylonstrumpor som jag såg hos @houseofstrand . Kicka gärna in hos dessa tjejer & se allt underbart dom gör!!


Nej nu ska jag ut på långpromenad med hundarna i det vackra söndags  vädret vi har här på Vikbolandet. Sen blir det att fortsätta måla betong.


Ha en underbar söndag alla fina ❤

Kramizar Maria

Likes

Comments

God kväll kära läsare.
Oj oj oj vad kul det var att shoppa loss inne på WS och Company i Linköping, det var rena rama julafton 😊
Hoppas jag ska hinna göra lite formar i helgen.
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kramizar Maria

Likes

Comments

Hej fina läsare.
Idag far jag & gubben över en till grannstaden Linköping, för bl.a. en sväng in på IKEA & en hobbyaffär som jag längtat efter att besöka. Så idag blir det äntligen premiär för WS & Company. Kika härna in på deras sida: http://www.wsochcompany.se Har gjort en lista på det jag MÅSTE köpa, sen får vi väl se om det slinker ner nåt mer i korgen 😀

Tänkte visa en 2i1 kruka/fågelbad som jag gjöt tidigare i somras. Själva krukan/fågelbad gjorde jag i en hjärtformad balja & en gammal plastbunke från Tuppeware, sen limmade jag fast betong fågeln på kanten. Gillar det där lite knottriga kanten som blev, målade självklart i svart & torrborstade med kopparfärg.
Hoppas ni alla får en underbar fredag!
Kramizar Maria

Likes

Comments

Hejsan.
Här i Norrköping har vi en underbart solig & varm dag itan ett moln på himlen. Hoppas ni oxå har det 😊
Idag tänkte jag visa er 2 st tvådelade betong urnor jag gjorde tidigare i sommar.  Jisses dom blev jättetunga, men jättenöjd med resultatet. Jag använde 2 st 2 delade plast urnor. I den övre delen fyllde jag i betong & tröc ner en plastskål så jag fick en grop ini krukan. Sen vände jag undre delen upp och ner, fyllde sedan fullt med betong. Lät det seda stå och brinna i ca 1 v. Att få ur betongen sen från övre delen var jätte svårt trots att jag oljade i  den först, så ajälva plast unrnan fixk sönde 😞 men unde delen gixk ur mycket bättre 😊 Sen målade jag som svarta & torrborstade sedan med koppar färg.  Blev riktigt nöjd 😊
Hoooas ni alla har en fortsatt trevlig dag
Kramizar Maria

Likes

Comments

Hej allesamman!
Här hemma är det VÄLDIGT tomt , sen våran stora hundkille fick somna in i torsdags 😢 En av dom yngre katterna som älskade att gosa med han, går & letar efter han.

Har förlöst lite nytt, samt målat & dekorerat med vinyl text, pärlor & band. De stora hjärtanen med ljuskoppar & det lilla "tjocka" hjärtanet är gjutna med flytspackel. Idag blir det att gjuta med både flytspackel & vanlig betong.
Igår fick jag förfrågan om jag ville stå & sälja lite av mina betong alster på Valla Gård Vikbolandet på Östgötadagarna som är 2-3 september kl 10-18, klart man tackar ja till det.
Har lite kvar från marknaden vi var på i juli & så blir det lite nytt. Kika gärna in på deras hemsida & se vad mycket gott dom har https://gardsnara.se

Har även tackat jag till Kättinge julmarknad här på Vikbolandet 9 december 10-14, var ju med där förra året, riktigt trevligt!
Kram Maria

Likes

Comments

I torsdags var det en tung och hjärtkrossande dag, vår älskade fyrbenta vita grabb, vår stora tuffa vackra och maffiga pojke har lämnat oss, sov så gott, nu är ditt lidande slut, du har berört så många hjärtan, har blivit beundrad av så många människor, kommentarer som, åh vad fin han är, vad vacker han är och vad stor han är fick du hela tiden, stor och kraftfull var du, men ditt hjärta var ännu större, du fick oss alltid att le, din styrka, ditt härliga sätt att moffa i sängen, din kraftfulla närvaro kommer vi aldrig att glömma, du var och är unik, vi kommer aldrig någonsin att glömma dig, sov gott, vår vackra härliga Shiro. Du är en legend nu. Vi älskar dig nu, då och för alltid, tack för 9 härliga år, hälsa och busa med Lady nu.

Likes

Comments

Hejsan.
Förlöst lite som jag gjöt i helgen, nu ska det få stå & torka några dagar till innan målning. Det roliga är att efter jag la upp detta på min FB-sida så har jag fått förfrågningar om jag säljer det jag gjuter 😊 Så nu har jag fått några beställningar på bl.a. Igelkotten 😊
Igår provade jag även att gjuta med flytspackel, får se hur det lyckats om någon dag 😊
Ha det gott
Kramizar Maria

Likes

Comments

Hejsan svejsan
Tänkte jag skulle visa er "några" av mina glasblocks lampor jag gjort. Gubben har hjälpt mig med att borra hål i botten så jag får i en ledslinga i blocket. Själva batteridosan har jag fäst på baksidan av blocket. Har skrivit ut texter & bilder i vinyl med min Silhouette Cameo, sen fäster jag det på blocket & avslutar med att frostspray blocket. Perfekt  som present till ex; dop, bröllop, inflyttnings present m.m. Dom är väldigt uppskattade.

Likes

Comments

I vintras "bombade" jag syskonbarnen, vänners barn & vänner med mössor & vantar 😊. Fick ju min Silhouette Cameo på alla hjärtans dag förra året & vad man kan göra med den är ju oändligt mycket. Så i vintras provade jag mig på vinyl att stryka på kläder.
Perfekt att namna barnens mössor & vantar till dagis, så man vet vems som är vems. Så till den här vintern är jag nu laddad med mängder av olika mössor, tjocka & tunna, randiga & enfärgade till både barn & vuxna.

Likes

Comments