Hej allesamman!
Här hemma är det VÄLDIGT tomt , sen våran stora hundkille fick somna in i torsdags 😢 En av dom yngre katterna som älskade att gosa med han, går & letar efter han.

Har förlöst lite nytt, samt målat & dekorerat med vinyl text, pärlor & band. De stora hjärtanen med ljuskoppar & det lilla "tjocka" hjärtanet är gjutna med flytspackel. Idag blir det att gjuta med både flytspackel & vanlig betong.
Igår fick jag förfrågan om jag ville stå & sälja lite av mina betong alster på Valla Gård Vikbolandet på Östgötadagarna som är 2-3 september kl 10-18, klart man tackar ja till det.
Har lite kvar från marknaden vi var på i juli & så blir det lite nytt. Kika gärna in på deras hemsida & se vad mycket gott dom har https://gardsnara.se

Har även tackat jag till Kättinge julmarknad här på Vikbolandet 9 december 10-14, var ju med där förra året, riktigt trevligt!
Kram Maria

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I torsdags var det en tung och hjärtkrossande dag, vår älskade fyrbenta vita grabb, vår stora tuffa vackra och maffiga pojke har lämnat oss, sov så gott, nu är ditt lidande slut, du har berört så många hjärtan, har blivit beundrad av så många människor, kommentarer som, åh vad fin han är, vad vacker han är och vad stor han är fick du hela tiden, stor och kraftfull var du, men ditt hjärta var ännu större, du fick oss alltid att le, din styrka, ditt härliga sätt att moffa i sängen, din kraftfulla närvaro kommer vi aldrig att glömma, du var och är unik, vi kommer aldrig någonsin att glömma dig, sov gott, vår vackra härliga Shiro. Du är en legend nu. Vi älskar dig nu, då och för alltid, tack för 9 härliga år, hälsa och busa med Lady nu.

Likes

Comments

Hejsan.
Förlöst lite som jag gjöt i helgen, nu ska det få stå & torka några dagar till innan målning. Det roliga är att efter jag la upp detta på min FB-sida så har jag fått förfrågningar om jag säljer det jag gjuter 😊 Så nu har jag fått några beställningar på bl.a. Igelkotten 😊
Igår provade jag även att gjuta med flytspackel, får se hur det lyckats om någon dag 😊
Ha det gott
Kramizar Maria

Likes

Comments

Hejsan svejsan
Tänkte jag skulle visa er "några" av mina glasblocks lampor jag gjort. Gubben har hjälpt mig med att borra hål i botten så jag får i en ledslinga i blocket. Själva batteridosan har jag fäst på baksidan av blocket. Har skrivit ut texter & bilder i vinyl med min Silhouette Cameo, sen fäster jag det på blocket & avslutar med att frostspray blocket. Perfekt  som present till ex; dop, bröllop, inflyttnings present m.m. Dom är väldigt uppskattade.

Likes

Comments

I vintras "bombade" jag syskonbarnen, vänners barn & vänner med mössor & vantar 😊. Fick ju min Silhouette Cameo på alla hjärtans dag förra året & vad man kan göra med den är ju oändligt mycket. Så i vintras provade jag mig på vinyl att stryka på kläder.
Perfekt att namna barnens mössor & vantar till dagis, så man vet vems som är vems. Så till den här vintern är jag nu laddad med mängder av olika mössor, tjocka & tunna, randiga & enfärgade till både barn & vuxna.

Likes

Comments

Hejsan svejsan
Inte har vädret makter varit på gott humör idag heller,  varit regn & blåst hela dagen. Men jag klagar inte, då kan man ju vara inne & pyssla istället. Tänkte börja med att visa ödlorna & ugglan jag målade med svart & koppar igår kväll.

Glömde ju även visa katten & min adventsljustakar jag gjort av 4 pringlesrör. Som jag även gjöt förra veckan med grannen. Håller på att färdigställa stakarna med bl.a. decoupage & färg

Provade även att måla med svart & koppar på en sköldpadda jag hade färdiggjuten sen ett tag tbx. Sen har jag även målat dessa 3 hjärtan, satt på text & slipat dom i sliten look.

Nu blir det att göra ordning sig för loppalådan & hoppas på att man somnar skapligt 😊
Imorgon blir det återbesök till arbetsteraputen, efter att gått tejpad & med handledsskydd hela sommaren p.g.a. tennisarmbåge i båda armarna & radialnerven i vänster arm hände det ngt med ner Shiro drog ikull mig i april.

Natti natt,  sweet dreams

Likes

Comments

Hejsan svejsan allesamman.

Vart tog den här sommaren vägen? Känns som den bara flugit förbi. Har dock hunnit att pyssla lite med betong, mellan varven man har haft syskonbarnen på gubbens sida & mitt guddotter här var & varannan vecka.

Grannen kom förbi en en eftermiddag & hade med sig störa betongblandaren, här ska det gjutas för glatta livet tänkte vi. Vi är båda nybörjare på gjutning, lite blev bra & lite blev mycket sämre om jag säger så 😊 Jag är verkligen urdålig på att ta bilder under arbetet 😯

Summa summarum så fick vi iafall till 2 st stora badlakanskrukor, 1 stor igelkott, 1 st katt med garnnystan, 1 set adventsljustakar av pringlesrör & vinglas, 2 st hjärtan, 1 st groda, 2 rabarberblad, 1 st slända, 1 st ängel liggande i sina vingar, 1 st "hör inte vad du säger" uggla, 1 st ägg & 1 st liten anka. Det blev en hel del, tror inte jag missat nåt😊 Jamen just ja, kanske även ska visa dom 3 änglarna som blev jätte misslyckade oxå & inte bara dom saker man blev nöjd med 😉

I kväll har jag målat igelkotten som grannen ska ha. Sen har jag snöat in mig på svart & koppar, så grodorna & 2 ödlor & uggleljustaken fick dom färgerna. Jag blir lätt så att när jag snöat in mig på nåt så blir allt gärna så 😁 Ödlorna & ugglan kommer det bild på imorgon då dom ej torkat & lackat ännu.

Tyvärr är bilderna kanske inte dom bästa, har bara mobilen att fota med....

Natt natt gott folk, sov gott!


Likes

Comments

Hej Bloggen.
Jaa, vad hände här? Inte var det så här det skulle börja när jag planerade att skaffa en blogg, skulle ju självklart skriva bra mycket oftare än jag gjort hittills. Började faktiskt skriva ett långt inlägg sent igår kväll, vilket jag råkade radera. Så tokigt det kan bli när man inte kan alla funktioner ännu.
Fick en förfrågan av grannen om jag kunde skriva ut namn & årtal på hennes avlidna hundars urnor & om jag kunde göra 2 st tegelpannor skyltar till midsommar. Självklart fixade jag det & hon blev så nöjd med resultatet. Mitt i allt glömde jag fotografera när det var klart så fick be henne göra det. Så här kommer lite bilder på grannens beställning & lite annat jag pysslat med på sistone.
Kramizar Maria

Likes

Comments

Hej Bloggen.
Ja, äntligen börjar köket bli klart, lite lister kvar bara. Eftersom vi bor i ett litet snett & vint hus så blir det lite bredare glapp vid dörrlister bland annat så får man improvisera lite med listerna, haha. Och till råga på allt så är det självklart första gången för både mig & gubben att lägga golv. Men men som vanligt när vi slår våra kloka huvuden ihop så blir det alltid bra i slutändan. Vi är det perfekta teamet helt enkelt! Så skönt att köket äntligen börjar bli klart så vi kan gå vidare till hallen & sovrummet som oxå ska få sig en make over.
Annars så kom gubbens brorsbarn hit redan igår, för att vara en vecka. Hoppas bara inte vädret kommer fortsätta som idag med blåst, regn & sol om vartannat. Man vill ju passa på att vara ute & bada medans kidsen är här.
I morgon em blir det att köra sonen till TSV, han ska göra teoriprovet 😊, sen skjutsa han & polarn till Bråvalla så dom kan hämta ut sina armband.
Ha de, Kramizar Maria

Likes

Comments

Och så var det det där om att skriva om sig själv. Oh, vad svårt, men jag gör ett försök 😊

Maria Marrakchi var namnet, 43 år ung. Bor på landet i ett underbart litet samhälle på Vikbolandet i Östergötland. Min familj består av mig, min oxå kreativa make Zakaria 45 år & sonen Robin 26 år. Sen har vi en massa fyrbenta barn, 2 doggisar & 3 mjauisar. Men nog om alla andra & tillbaka till lilla mig, jag älskar att skapa och nu vill jag dela det med er! Det blir så mycket roligare att skapa om man får dela det med andra. Jag älskar att hitta nya tekniker och letar ständigt efter ny inspiration för nya och gamla saker till det kreativa hemmet

Exempel på vad du kan hitta här hos mig är; Betongalster, Före & Efter bilder, Vinylalster, Decoupage, Trädgård, Mina tårtor & annat bakat m.m

Följ mig gärna på Instagram: @mariamscreationz

Är du intresserad av något jag gjort eller bara vill fråga något, så tveka inte att maila mig på: mariamscreationz@gmail.com

Kramizar Maria

Likes

Comments