Hejsan hoppsan!

Nu har det gått ett tag sen sist och mycket har hänt!

Jag har beställt min studentmössa och bokat studentkryssning! Jag ska även snart fixa min sista praktik plats till i vår, så nu får vi hoppas att höstterminen går fort!

Vi har även varit på ett militärkamp under ett dygn med skolan. Vi fick bl.a testa göra patrullstig och göra ett sök efter människa mitt i natten. Det var riktigt kul och det är något jag faktiskt skulle kunna fortsätta med. Vi fick en påse med mat där det finns mat o energi innehåll för 24h.

Massage kursen mot att bli diplomerad massör har också börjat. 2 hel dagar med prat om hundens skelett och hur man gör en scanning. Så till nästa tillfälle ska jag scanna igenom 5 hundar av olika ras och storlek, så har ni någon att låna ut i närheten så får ni gärna hojta till.

Vi har även tränat en del linförighet nu på sistone. Skolan har nämligen bjudit in Heidi Billkvam så vi får hjälp med varsitt moment. Och det gav mig en massa inspiration och en riktig push fram.

Detta har alltså varit ett par inspirerande veckor.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan hoppsan
Nu har skolan börjat igen och med det kommer rutinerna!
Jag går nu sista året på hundsport vid ForshagaAkademin. Och förhoppningsvis kommer det bli det bästa året! redan nu på måndag så kommer ABC gruppen och vi ska få prova studentmössor!
Den första veckan på skolan var ganska enkel, vi gick mest igenom vad som ska göras i de olika kurserna.
Efter skolan så har jag o Arina viltspårat en dag och en annan så tog jag kort när Lovisa var ute o tränade. Jag kommer dock inte kunna lägga ut några av bilderna då jag inte har någon dator men jag ska köpa mig en ny inom ett par veckor.
En liten uppdatering om Milou behövs också. Han har nu fyllt 4 år! Hans skada har läkt riktigt bra och han har börjat få gå lite längre promenader nu. Han haltar ibland fortfarande men efter en kort vila blir det bättre igen.

Det var nog allt för denna gång

Likes

Comments

Hejsan hoppsan, nu var det äntligen dags igen för ett nytt inlägg.

Tror att detta är det längsta uppehållet jag haft.

Nu är min praktik slut och bättre betyg kan man nog inte få av en praktikplats. jag saknar jobbet, hundarna och de anställda så mycket!

Veckan efter praktiken var slut var det dags för uppkörning och teori prov för körkortet. Och jag lyckades, så nu har jag äntligen körkort och det känns jätte bra!!

Under sista veckan på praktiken så vart Milou skadad.. Vi vet inte vad som hände utan vi hörde bara ett skrik och sen möttes vi av en hund som inte ville stötta på sitt ben eller ville att man skulle röra det.. Dagen efter fick vi tag på en veterinär, han fick lugnande så veterinären kunde få titta på benet. Det var kraftigt uppsvullet och vi passade på att röntga benet medans han ändå sov. Han hade en fraktur på benet och fick börja äta smärtstillande och vi fick återbesök veckan efter hos en ortoped. 2 dagar innan återbesöket började han hosta, och nästan kippa efter luft. Väl hos veterinären undersöker dom halsen och får röntga den och lungorna. Det visar sig att den smärtstillande medicinen gjort att hans Magmun börjat krångla och magsyra skvätt upp i halsen. Turen i oturen var att lungorna klarat sig. Han fick ny medicin men den här gången var det för magmunnen och han fick sluta med smärtstillande. Han fick även börja äta skonkost.
Veckan därpå får vi åka tillbaka då han fortfarande kippar efter luft. Och medicinen för magen ska han inte få mer. Då visar det sig att han åkt på en förkylning. Vi får åka hem igen och bokar en till tid för veckan därpå för att göra ett återbesök för de skadade benet. Han var fortfarande inte bra, så en ny sorts smärtstillande sätts in och han ska få vila i 3 veckor till.
Nu verkar han bli bättre men vi har ju inte varit på återbesök igen. Men somsagt han verkar må bättre. trots alla motgångar.

Likes

Comments

Hejsan hoppsan! Nu var det extremt länge sedan jag bloggade. Detta har varit på grund av att det varit fullt upp.

Jag är ni inne på min 4/6 praktik vecka. Jag har min praktik på Örebro hundskola-hunddagis. Det är nog de bästa stället man kan ha sin praktik på. Det är mysiga hundar överallt och trevlig personal. Helt enkelt underbart! Tack vare praktiken har jag nu hittat en träningsgrupp där det tränas IPO, och det bästa är att man inte behöver åka i hundra år för att ta sig dit! Den är bara varannan vecka så jag har bara hunnit vara med en gång. Men shit vad kul det är! Och jag tror Arina håller med mig om det!

Sen har underbara Olle tagit studenten också! Så jag har farit fram och tillbaka hem till honom mellan varven också. När jag varit där har jag haft HUNDFRITT, det är så konstigt att inte ha någon pälsboll med sig. Så det tog vi vara på genom att dra ut och fiska en halvdag. Och jag passade även på att gosa med de 3 katter som Olles familj har.

Under de 2 första veckorna efter Olles student så var han hos mig. Så när jag kom hem från praktiken en dag så drog vi och Arina iväg till sjön så Arina kunde få bada lite. Vi åkte även till Goglass i hjortkvarn en dag. Nu har han dock åkt iväg till sitt sommarjobb i Norrtälje. Vilket är tråkigt då det ligger så väldans långt härifrån.

Jag håller även på med alla dessa körlektioner och nu är det endast ca 3 veckor kvar till uppkörning och teori provet. På måndag har jag risk 2an och då ska jag till Laxå och göra halkbanan.

Detta var en liten kortfattad uppdatering om läget! Och jag SKA skärpa mig med att uppdatera.

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!! Nu var det extremt länge sedan jag skrev någonting, först var det för att det inte fanns något att skriva om och sedan för att det blev för mycket att göra?
Jaja vart ska vi börja?

Jo den 21 April så hade Milou bott hos oss i 3 år!! Fasen vad tiden går fort!!

21-22 april var det massage kurs tillfälle 2 för Annika Falkenberg, massage kursen är något sjukt intressant som jag ska plugga vidare på i 3an och faktiskt bli en utbildad hundmassör!

Den 23-24 April var det Pålsbomarken, så jag, Olle och Arina åkte dit och träffade Milou, mamma och syskonen. På marken kunde man vinna Emoji kuddar och då jag suger på att kasta så fick Olle göra det och vi gick hem med 2 st emoji kuddar! Sen köpte vi ju marknads nogat också, det får man inte glömma!

Den 1 Maj fyllde min lillasyster år, tyvärr kunde jag inte åka hem till det. Och samma dag firade jag och Arina ett år tillsammans! Somsagt det går fort..

2 Maj fyllde pappa år, men inte hann jag hem då heller..

4 Maj så gjorde 3orna egen gjorda mental test. Så Arina fick vara med och testa ett! Hon skötte sig väldigt bra, och det blev som jag trodde. Sen på kvällen åkte jag, Olle och Arina till Närke igen.

5 Maj!! Min födelsedag, anledningen till att vi ännu en gång åkte till Närke! Denna gång fyllde jag 18 år, det känns nästan inte verkligt. Är jag verkligen så gammal?
En massa släktingar, presenter och smörgåstårta bjöd dagen på!

8 Maj, jag, Olle och Arina gav oss iväg till Syrsjön för att fiska lite och testa fiskespöt jag fick av Olle när jag fyllde år!

10 Maj, klassen åkte och hälsade på Heidi på Kronbacken och tittade på vallning och lärde oss mer om vallning.

Och nu idag sitter jag på tågstation i Karlstad för att ta mig till Pålsboda över dagen och gå på jobbintervju.. Så vi får se hur det går!

Det blev ett långt inlägg men detta är ganska kortfattat av vad som hänt den senaste tiden.

Likes

Comments

Hejsanhoppsan!

I tisdags i skolan så körde vi hårda spår, vilket Arina testat på 1 gång tidigare med mig. Det gick som jag trodde det skulle. I första spåret hade hon lite svårt att förstå vad det gick ut på, andra spåret däremot så förstod hon vad som skulle göras. Hon gick på spåret hela tiden men gick upp mycket med nosen imellan åt. Men det var roligt iallafall så vi ska nog fortsätta lite med det här! Har tyvärr varken film eller bilder ifrån när vi spårade men det kommer nån annan gång!

Och igår efter skolan så gick jag, Olle och Elin iväg och fiskade lite. Det var roligt att komma iväg och göra något annat en stund. Till och med jag fick fisk! En liten en men ändå! Där hade Elin med sig kameran så några bilder vart det allt!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!

Nu blev det länge sedan jag gjorde ett inlägg igen. Detta är på grund av att det vart för mycket att göra på lovet och nu efter så har jag legat hemma med feber. 

Men som jag sa i förra inlägget, jag har gjort ett pricktest. Detta för att se vad jag är allergisk mot och inte. Jag gjorde ett för ett par år sedan och det visade att jag var allergisk mot hund, häst, björk och katt. Men denna gången så fick jag bara reaktion på katt och björk. Vilket betyder att jag inte är allergisk mot varken häst eller hund längre! LYCKA!

Jag har också tagit körlektioner så att jag i sommar ska kunna ta mitt efterlängtade körkort! Jag har både uppkörningen och teoriprovet inbokade i sommar så nu är det bara att öva.

Och sedan lovet slutade har jag varit sjuk och idag är jag tillbaka i skolan. Eller jag var i skolan förra måndagen och i fredags kväll då det var en föreläsning på skolan om Freestyle och Heelwork to music. Det var intressant och lärorikt!

Just nu lånar jag min lillebrors dator men har inga roliga bilder att lägga upp nu så det får bli nästa gång!Likes

Comments

Hejsan hoppsan!

Somsagt min dator är trasig vilket gör att det inte blir några bra bilder på bloggen. Jag ska försöka fixa problemet men tyvärr så förstår jag mig inte på datorer så värst bra !

Iallafall, i onsdags efter skolan så drog jag och några kompisar ut till ett ställe som jag älskar, där satt vi och pratade och bara hade det trevligt.

På torsdagen så hade jag bara 1 lektion sen vart det lov! Jag fick säga hejdå till mina kompisar som åkte hem. Själv åkte jag i fredags och direkt när jag kom fram till Hallsberg med tåget så åkte jag hem till min morbror där släkten samlades för att fira påsk!
Under lördagen kom det förbi några och vi hade årets första grillning!
Och under söndagen så åkte jag och mina syskon hem till pappa där hans sida av släkten var och dom stannade där tills imorse. Det var roligt och mysigt!

Under en promenad med hundarna häromdagen så sa min lillebror en sån rolig sak! "Om jag får Milou ska jag inte sluta träna honom, för det är mesigt! Och jag är inte en mes!!"
Detta säger han för att övertala mig om att han ska få ta över Milou när han fyller år, så just nu har han honom på "prov".

Nu under veckan så ska jag på ett antal körlektioner och göra ett pricktest! Men mer om det senare!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!

Då min dator lagt av ännu en gång får jag nu göra inlägg via mobilen, vilket betyder att det bara blir tråkiga mobil bilder. Men jaja.

I måndags den 21/3 var det dags att rocka sockorna! Här kan ni läsa mer om det: http://www.svenskadownforeningen.se/foreningen/vi-paverkar/rocka-sockorna/
Arina och jag rockade sockorna. Arina var väl inte jätte nöjd då det inte var roligt att ha strumpor på sig!

Och igår, tisdag så var det hundträning hela förmiddagen i skolan! Jag tog lite kort på Lovisa och Extra när dom tränade, men då datorn inte fungerar så kan jag inte lägga upp dom. Vi fortsatte iallafall med att träna sök vilket är den bruksgren vi fokuserar mest på just nu i skolan. Vi tränade markeringar och det går framåt i träningen, vilket känns helt underbart!

På kvällen var det dags för den fruktade städkontrollen. För er som inte vet så är det så att på skolan så finns det Fritidsvärdar som ska ha lite koll på oss, se till att vi har det bra och ordna med lite aktiviteter efter skolan. Detta gör dom för att vi bor på skolan och oftast bor föräldrarna ganska långt bort.

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!

Denna vecka har varit full den!

I måndags gjorde jag 3 prov! De var 2 kompletteringar och 1 prov! Jag var ganska slut efter det!

På Hundkunskaps lektionerna håller vi nu på med Bruksgrenarna! Riktigt kul! Denna vecka har varit inriktad på söket! På tisdagen hade vi terori, onsdagen var det uppletande av föremål och budföring. Och i fredags provade vi på att lära våra hundar hur dom ska arbeta vid ett sök. Alltså inte leta efter människorna utan bara lära in tekniken.

I torsdags kom pappa förbi så vi åkte in till Karlstad och tränade lite jiu-jutsu! Väldigt roligt och skönt att slippa åka bussen dit för en gångs skull!

OCH idag! Jag fick för mig igår kväll att om det är fint väder när jag vaknar så packar jag iordning frukost och går ut med Arina o sätter mig vid sjön o äter. Sagt o gjort, det var helt underbart, det ska göras om! Men nästa gång blir det på ett annat ställe! Arina tyckte efter ett tag att jag var skittråkig som bara satt där så efter 1 timme så börjar vi traska. Vi går runt o tittar lite, följer rådjurs stigar för att hitta nya spännande platser att vara på och bara njuter! Efter ytterligare en timme så går vi hem. Nu ligger Arina och sover som en stock. Självklart fick kameran åka med på vårt äventyr, så här kommer lite bilder från idag!

Likes

Comments