Vardagen ?

Jag saknar Emil något enormt jävla mycķet! (ursäkta svordomen) Det är sjukt jobbigt att han jobbar borta måndag-fredag och att helgerna bara springer iväg. I helgen som var jobbade jag till och med! Vi hann dock med lite egentid på Oleary's när han fyllde år i lördags. Det var extremt uppskattat!
Men förhoppningsvis går dom här 5 veckorna väldigt fort. Sen vet man ju dock inte när nästa "jobba borta pass" börjar..
Jag är liksom inte komplett utan min man vid min sida. ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Shopping ??

Albin växer väldigt bra trots brist på ätande uppenbarligen. För helt plötsligt har han vuxit ur nästan hela sin garderob.
Så idag när Emil skulle lämna in sin telefon på lagning så följde jag, Albin och Cewin med för att fylla på Albins garderob lite smått. Det var ju rea överallt, så allt vart ju mycket billigare, och det älskar vi! 👌
Råkade bli en varsin tröja till Wincent och Cewin med. 🙊
Allt är köpt på H&M förutom Cewins svarta tröja som är köpt på Åhléns och strumporna som är köpta på Dollarstore. 😍

Likes

Comments

Jobb

Idag (ah eller igår om man räknar med att klockan är efter tolv på natten) så var det dags för delegeringskursen inför nya jobbet.
Vi gick igenom ett häfte som jag redan hade gått igenom hemma efter intervjun i fredags, men det gjorde inte så mycket. Eftersom det här är ett totalt nytt arbetsområde för mig så kan jag inte direkt få för mycket information eller gå igenom samma sak för många gånger.

När häftet hade bläddrats igenom, och vi fått titta på olika mediciner osv så var det dags för testet. Man skulle vara tvungen att ha alla rätt för att bli godkänd, och det kändes ju sådär med tanke på att jag bara gått en 2 timmar lång utbildning på internet dagen innan.
Det var dock tydligen inga problem, för jag fick alla rätt och får nu ge gummorna och gubbarna på jobbet medicin!

Nu väntar jag bara på min inloggning så jag kan sätta tillgänglighet efter introduktionen som jag ska få tider om senast på måndag.

Cewin tycker dock att det är lite jobbigt att jag ska börja jobba. Men den skrutten är ju van vid att ha mig hemma, då det är så det har varit stora delar av hans liv. Bortsett från när jag gick i skolan, men då var han ju mindre och älskade livet på dagis.
Livet i skolan är tydligen inte lika kul, men man ser en klar förbättring om man tittar på när han började i augusti. Helt otroligt att han på torsdag har sin första skolavslutning. ❤

Likes

Comments

Jobb

Jag har länge varit inställd på att jag inte skulle klara av att jobba inom vården. Fråga mig inte varför, det är bara något jag fått för mig. Men förra veckan så kunde jag bara att jag har inte den minsta aning om ifall jag klarar av det eller inte fören jag isåfall testar på det.

Så jag hörde av mig till rekryteraren inom vård i Finspång kommun och sa att jag var ute efter ett jobb. Gick på en intervju i fredags som resulterade i att hon idag ringde och erbjöd mig jobb.

Jag fick instruktioner om att jag skulle göra en webbutbildning hemma innan imorgon klockan 14 när jag ska iväg på delegeringskurs. Läste igenom papprena lite fort om vilken kurs jag skulle läsa och få godkänt på. Läste att kursen tar cirka 2 timmar att genomföra, så jag satte mig med vad jag fick för mig var rätt kurs. Läste den och gjorde testet och fick 88% av 100% Jag behövde ha 80% för att det skulle vara godkänt. Läste sen igenom papprena igen för säkerhets skull och insåg att jag lagt 2 timmar på "fel" kurs.
Jag läste en kurs om demens när jag i själva verket skulle läsa kursen "jobba säkert med läkemedel". Att det inte kopplade innan skyller jag på att jag är väldigt ivrig och glad för mitt nya jobb!

Men nu återstår 2 timmar till, fast på "rätt" kurs. 😂
Dock kan ju jag tycka att man inte kan ta "för många kurser" när man ska jobba med något helt nytt.
Hoppas bara att jag klarar det lika bra!

Likes

Comments

Cewin

Vi har ju ansökt om att få Cewin skriven under paragraf på fritids några veckor på sommarlovet då han har svårt för längre ledigheter.
Fick idag hem beslutet att han beviljades 3 veckor, vilket vi är nöjda med.
MEN så kommer det en del utav brevet som är så långt åt helvete det bara kan bli.
Det står såhär "Efter att föräldrarna skilde sig så har Cewin bott växelvis hos mamma och pappa men det senaste 1,5 år bor han bara hos mamma."

Varenda människa på denna planet ska ha jävligt solklart för sig att Niclas gjorde slut med mig samma sekund som jag insåg att jag inte skulle klara av att genomgå aborten med Cewin då graviditeten redan hade gått så långt.
Cewin har ALLTID BOTT ENBART HOS MIG, och från att han föddes till den dagen jag träffade Emil så är det ENBART JAG som har tagit hand om honom! Jag har visserligen haft hjälp och stöd på alla möjliga olika sätt från Cewins underbara farmor, men Niclas har aldrig någonsin funnits med i bilden.

Jag förstår inte vart fan rektorn har fått den här "informationen" ifrån, för aldrig någonsin under något möte i skolan så har Niclas kommit på tal. ALDRIG! Så imorgon är det en jävligt upprörd mamma Maria som ska ha svar och ett renskrivit brev utan skitsnack i från en viss rektor på Storängsskolan.

Ni kanske tycker att det är en skitsak, men för mig är det verkligen inte det. När det kommer till min son så ska det stå rätt saker i hans papper, och inget jävla påhitt!

Likes

Comments

Vardagen ?

Igår var jag på utvecklingssamtal i Cewins skola. Det var till 99,9% positiva saker som berättades och visades. Man kan inte vara annat än stolt som förälder efter ett sånt möte. ❤ Cewin är riktigt smart och duktig bara han har fokus. Och jag vet att han kommer lära sig att hantera sin problematik och därefter ta sig enormt långt i livet!

Idag var det dags för Albins ett och ett halvt års vaccin. Det gjorde ont i hjärtat när Eva stack nålen i Albins lår och hela han spände sig och försökte ta sig loss ur min famn. Lilla älsklingen! Men lika fort som han började gråta så slutade han.
Efter den dumma händelsen så hämtade vi Cewin hos hans farmor, men innan hemgång så vart det en kopp kaffe och lite babbel.
Cewin plockade även rabarber som vi tog med hem för att baka paj med. Så idag fick han vara vaken lite längre eftersom vi bakade tillsammans och sen njöt av den enormt goda pajen. 👌 Vi fick dessutom äta i lugn och ro bara vi två eftersom Albin redan hade lagt sig och Emil var på jobbet.
Han behöver ensamtid med mig ibland har jag märkt då han alltid varit väldigt mammig och fortfarande är. Jag märker att han verkligen uppskattar det, och då känns det ännu bättre dom då gånger det händer. ❤

När även Cewin hade lagt sig så städade jag undan i köket och lagade mat till Emil så att den var klar när han kom från jobbet. Nu är jag helt slut och känner att sängen är extra skön. Hoppas på att svårigheterna med att somna håller sig borta idag, för här är en mamma som verkligen behöver sova!

Likes

Comments

Bakning

Idag ska förskoleklasserna i Cewins skola ha loppis mellan 17.30-19.00
Klasserna ska över uppträda. 😍
Och så har dom lotteri där man kan vinna saker som föräldrarna har bakat. Jag bakade igår kväll och var totalt slut efteråt. Man är ju van vid att lägga sig och ta det lugnt när barnen har lagt sig.
Så ni som inte har något att göra kan ju hänga med. 😃 Kostar 10:- per person i inträde och alla pengar som kommer in ikväll går till nästa års förskoleklasser.

Likes

Comments

Vardagen ?

Det är verkligen inte klokt hur snabbt barnen här hemma somnar när dom lägger sig.
På vardagar så kollar dom på bolibompa, och sen borstar dom tänderna för att gå och lägga sig, så dom är väl i säng cirka 18.40 och sen sover dom typ 18.50 (förutom Albin som kan försöka trotsa lite ibland) Då har dom gått upp klockan 7.00
På helgerna så ser vi en film med dom vid 18.30 cirka och sen får Cewin se en film till själv i sitt rum efteråt. Men även där så somnas det fort när man säger att det är dags att borsta tänderna och sova. På helgerna sover dom dock lite längre än till 7.00, och allra helst Cewin.

Har jag trötta barn eller väluppfostrade barn? Tror det är en blandning mellan båda.
Det är ju iallafall inget att klaga på, för det betyder att egentiden om kvällarna är väldigt bra!

Nu ska jag påbörja min egentid efter städningen genom att äta glass och se på serier. Hoppas att jag kan hålla mig vaken tills Emil slutat och kommit hem. 😴

Likes

Comments

Cewin

Idag har jag varit extra stolt över Cewin!
När jag och Albin hade hämtat honom i skolan så tog vi bussen direkt till Norrköping för att uträtta lite ärenden så att Emil som skulle ha jobbat natt idag kunde få sova extra ostört.
På väg in lät jag honom välja om vi skulle äta direkt när vi kom in eller efter att vi hade gjort det vi skulle, och han valde att vi skulle äta direkt och var sen så nöjd och glad över att han hade fått bestämma det, så han satt stilla 99,9% utav bussresan.
När lunchen väl var intagen så gick vi för att göra det vi skulle och då gick vi förbi en leksaksaffär där Cewin direkt frågade om han fick gå in och köpa en leksak, varpå jag svarade att han inte fick det denna gång. Han tog det svaret utan att sura ihop eller fortsätta tjata om det. Han sa bara "okej då får jag göra det en annan gång när vi är här" och så gick vi vidare.
När vi skulle ta spårvagnen till bussen så missade vi den precis, så vi fick vänta i 10 minuter. Även då satt/stog han brevid mig och väntade lugnt utan att tjata eller gnälla.
Så när vi väl hade tagit spårvagnen ner till bussen så överraskade jag honom med att gå in på pressbyrån för att köpa glass.
Han vart så glad, och då menar jag verkligen genuint glad! Han hade verkligen inte förväntat sig det med tanke på att vi nästan nyligen hade ätit mat. Sen satt han nöjd, glad och lugn hela bussresan hem och bara njöt av sin glass.
Jag berättade för honom på väg hem hur mysigt jag tyckte att dagen hade varit, och han höll med.

Dom som känner Cewin vet att han i stort sett aldrig är stilla, lugn, otjatig osv. Och allra helst inte när han inte får som han vill.
Och för er som inte känner oss så brukar inte mina barn bli bortskämda med att få som dom vill, men Cewin har ändå väldigt svårt med det många gånger.

Förutom idag. Min fina stora lilla kille!

Likes

Comments

Vardagen ?

Okej det här med att vara magsjuk onsdag-söndag betydde ju att jag sov mer än vad jag var vaken.
Nu är jag frisk och kan knappt sova alls istället, och det suger ju!
Well, jag gick från kärringen som kunde sova redan klockan 19.30 till att bli ungdomen som målar naglarna och ser på serier klockan 00.40.. ✌

Likes

Comments