Mat

Lipton inspiring ceylon är den andra ekologiska te smaken jag pratade om förut idag som jag nu också har testat. Inte lika god som den första, men helt klart drickbar! Så nu tar jag min kopp te och sätter mig och ser på serier. 👌

Likes

Comments

Mat

Jag är en buzzador och har just nu fått hem två olika smaker av ekologiskt te. Den första jag smakade är den här, Lipton surprising russian grey. Jag gillade den. Gillar du smaken av citrus så borde du testa den du med! Den andra smaken tipsar jag om senare under dagen.
Vill du bli en buzzador och få möjligheten att testa olika produkter gratis? Gå in på www.buzzador.com och bli medlem!

Likes

Comments

Vardagen ?

Den har varit helt sjukt bra! Barnen har bara bråkat 1 endaste gång på hela dagen. Älskar såna här dagar!

Cewin bad Emil om hjälp att gå till affären och köpa en blomma till mig förut. Han ville köpa en ros till mig som ett förlåt för vad han sa när jag städade hans rum igår. (det finns att läsa i gårdagens inlägg) rosorna var dock slut, så han valde en kruk blomma och en flugsmälla som skulle vara BARA min i resten av livet. Jag älskar Cewins sätt att tänka, jag älskar hela honom nåt enormt mycket. ❤

För ett tag sen så var Emils faster här på besök, och då fick barnen ett presentkort på toys r us. Idag på eftermiddagen körde Sofia in mig och dom stora barnen till stan så dom kunde handla för det. (jag valde Albins leksak) Det var så skönt att göra något med bara dom stora barnen. Och dom skötte sig så jävla bra och fick så sjukt mycket beröm så dom nästan kunde simma i det.

När vi kom hem så fick dom vara vakna en liten stund extra så att dom kunde leka med sitt nya duplo, och så att Albin fick leka med sin nya flodhäst som spelar musik och har sig.

Nu sover alla barnen och jag och Emil har ätit kvällsmat i lugn och ro. Nu väntar veckans avsnitt av Relationspodden, och efter det ska det skrivas en inköpslista inför morgondagens storhandling.

Förresten så gjorde jag och Emil världens kap igår. Family House har 50% rabatt på allt i butiken. Och jag hade spanat in skaloveraller till Cewin och Wincent för några veckor sen. Så igår slog vi till och fick 2 till priset för 1. Så sjukt nöjd, och dom klädde i dom så bra!

Likes

Comments

Tankar och funderingar

Otacksamma barn vet jag inte riktigt vad jag ska säga om mer än att det verkligen inte är något jag accepterar, och allra helst inte när det kommer till mina egna barn.

Jag försöker lära mina barn att får man något så säger man tack. Får man hjälp med något så säger man tack. När man har ätit mat så säger man tack. Osv osv.
95% av gångerna dom ätit får jag eller Emil fråga "vad säger man?" för att dom ska säga tack. 100% utav gångerna jag är snäll och städar deras rum åt dom så får jag påminna om att man faktiskt säger tack.

Som när vi firade jul och barnen fick 12-13 paket var och Wincent kläcker ur sig "får jag inget mer?" eller som några dagar efter jul när det kom besök som gav dom 1 julklapp var, och båda kläcker ur sig "finns det inga mer julklappar?" Dom stunderna ville jag bara plocka bort varenda julklapp och låta dom stå utan kan jag säga.
Och idag när jag var snäll och städade Cewins rum efter att han och Wincent röjt som galningar där inne. Jag var snäll och städade för att jag glömt säga till i god tid så att dom skulle hinna innan bolibompa. I slutet av ett program så bad jag Cewin komma och visa mig vart en playmobil del skulle sitta. När han väl kom ut till tvn så tog programmet slut varpå han säger "Åh nu missade jag ett helt program tack vare dig mamma" Kan säga att han fick sig en utskällning för nån måtta får det fasen vara på otacksamheten från dom stora baren i det här huset! Hade dom fått städa rummet själva så hade dom varit klara lagom till att bolibompa var slut!

Vad fan gör man för fel när informationen inte går in? Det känns som att det inte spelar någon roll hur många gånger man än förklarar saker och ting, så går det inte in för att stanna i huvudet. Det går in genom ena örat och ut genom det andra lika fort.

Och inget av det här handlar om att något utav våra barn är bortskämda heller så att alla förstår det. Det händer nästan aldrig att jag städar åt dom då dom är stora nog att göra det själv. (bortsett från Albin då såklart) Dom får heller inte allt dom pekar på i affären. Dom får nästan ingenting utav det dom pekar på i affären. Vi förklarar för dom att dom redan har huuuuur mycket leksaker som helst, men att man kan skriva ner det på en önskelista så att man kommer ihåg det tills det kommer ett tillfälle där vi vill ge dom något oväntat. Det har hänt att vi ibland åkt in till leksaksaffären i Norrköping och låtit dom få välja en varsin sak relativt fritt. Men det är liksom ingenting vi gjort ofta eller ens många gånger.

Mitt mål är att mina barn ska vara tacksamma människor när dom blir äldre. Inte att dom ska skämma ut sig i tv i programmet "ung och bortskämd"

Ja idag vart det ett väldigt irriterat inlägg, men livet som förälder är då fan inte enbart en solskenshistoria heller!

Likes

Comments

Cewin

Det är ju såklart inget jag kan. Men det vore bra jäkla hjälpsamt om jag kunnat göra det.

Som idag. Dagen som borde ha varit bra hela dagen igenom, men som fick en botten törn en stund för att sen vända igen. Cewins dag i skolan gick fläckfritt tills han skulle hem. Han vägrade, så hans farmor fick ringa så jag kunde komma dit. Det slutade med att jag fick skifta mellan att bära, dra och gå normalt med Cewin hem. En jätteledsen Cewin. Väl hemma sa han hejdå till sin farmor för att sen ligga kvar i hallen i några minuter. Sen var allt över. Bara sådär!

Jag vill så gärna veta vad som försigår i hans lilla söta huvud när det blir sådär rörigt på så kort tid. Det finns så många böcker som jag vill köpa för att läsa mig till bättre förståelse för allt det här med ADHD osv. Inte för att det hjälper mig att läsa tankar, men det kommer nog kunna hjälpa både mig och Emil att bli bättre föräldrar när det kommer till Cewin. Men dom är dyra, så jävla dyra. Men dom ska infinna sig här hemma. Snart iallafall!

Älskade lilla hjärta, om du visste hur älskad du är! Alla stunder på dygnet varje dag. ❤

Likes

Comments

Vardagen ?

Idag är Cewins farmor med honom i skolan. Ingen är lyckligare än Cewin. Okej jag är rätt lycklig med som slapp släpa med alla barn fram och tillbaka.

Så nu sitter jag här med dagens första kopp kaffe och lyssnar på när Albin och Wincent leker innan det är dags för mig att ta tag i morgonstädningen av hemmet.

Ha en bra dag allihopa! 🌸

Likes

Comments

Vardagen ?

Idag var Emils första dag på hans nya utbildning. Idag var min första dag på väldigt länge som jag behövde ta med alla 3 barn för att lämna 1 utav dom i skolan. Hade glömt bort  (läs förträngt) hur osmidigt det var. Men men, bra gick det och rätt barn stannade kvar i skolan till slut, trots att Wincent var bra sugen på att stanna han också. Om han bara visste vad det är han längtar till. 😂

Dagen har överlag varit en väldigt bra dag. Småsaker som man inte kommer undan med barn har såklart uppstått, men det var längesen det var så milt som det var idag. Det var rätt milt igår med.

Både igår och idag har båda dom stora barnen lekt väldigt sams med. Och det gott folk, det händer då inte ofta. Maktkampen är ett faktum rätt fort vanligtvis. Men man får ju se det som att det är så syskonkärlek fungerar.

Nu är det bokläsning på schemat så länge jag orkar. Just nu läser jag "Skuggans lag, en spanares kamp mot prostitutionen" skriven av Simon Häggström.

Likes

Comments

Inredning

Ni är några stycken som vill se bilder på barnens hem och hur vi bor. Jag ska fixa det. Någon dag.

Cewin har nog det mysigaste rummet helt klart! Här kommer en kvällsbild på undersidan av hans säng.

Jag vill också ha ett mysigt sovrum. Men det får vänta helt enkelt!

Likes

Comments

Cewin

Så är Cewins känslor. Ena sekunden är han jätteglad medan han kan vara jättearg eller ledsen i nästa stund.

Som idag när det var dags för sängen. Han satt vid sin dator och det var inga bråk om att gå ifrån för att byta till pyjamas och borsta tänderna. Men sen kom det, han kom på att han för stunden inte tycker om skolan och inte vill gå dit imorgon.
Han skrek till mig och Emil att vi lämnar honom i skolan för att vi ska kunna ha kul med Albin och Wincent utan honom. Mitt hjärta gick i tusen bitar..
Jag berättade för honom att det jag gör när han är i skolan är att städa och söka jobb, och att Emil också söker jobb. Jag berättade även att vi absolut inte lämnar honom för att göra roliga saker utan honom, utan tvärtom. Vi väntar med dom roliga sakerna tills han är hemma.
Vi försökte även förklara varför man går i skolan, men det vi fick till svar var att han inte ville ha ett jobb när han blir stor. Han var låst, och ville inte alls höra vad vi sa.

När vi hade pratat färdigt och han hade borstat tänderna så var allt som bortblåst. Han sa god natt och la sig. Utan att vara arg.

Jag kan inte släppa hans ord. Varken jag eller Emil har någonsin sagt något i stil med att vi lämnar honom i skolan för att ha roligt utan honom. Det skulle aldrig falla oss in, för så är inte fallet. Därför kan jag heller inte förstå vart han har fått dom tankarna ifrån.
Är det verkligen så han tror att det är? Eller var det ett sätt att försöka få oss att få dåligt samvete så att han slipper gå till skolan imorgon? Ska jag ta upp det med honom imorgon och fråga, eller ska jag låta bli?
Tankarna tar aldrig slut!

Förövrigt fick han låna min jacka påväg hem från skolan idag. Hans assistent hade skickat ett sms och sagt att han hade haft kul på rasten, så kul så att hans fodrade regnjacka var blöt invändigt. Jag glömde såklart hans jacka hemma ändå..
Hans kommentar när han tog på sig min jacka var "Den passar ju mig perfekt!"

Likes

Comments

Vardagen ?

Idag är jag trött. Riktigt trött till och med. Jag brukar vara trött tidigt och sova tidigt, men jag skulle kunna sova nu.

Dagen har iallafall varit relativt bra. Inte allt för mycket bråk med eller mellan barnen. E N O R M T skönt!

Har spenderat eftermiddagen med att baka "platta hallongrottor"och muffins med chokladgömma. Väldigt gott!

Barnen dummade sig i snapchat också, så min story är full av bilder att skratta och le åt. Slänger in några här med.

Likes

Comments