Cewin

Vi har ju ansökt om att få Cewin skriven under paragraf på fritids några veckor på sommarlovet då han har svårt för längre ledigheter.
Fick idag hem beslutet att han beviljades 3 veckor, vilket vi är nöjda med.
MEN så kommer det en del utav brevet som är så långt åt helvete det bara kan bli.
Det står såhär "Efter att föräldrarna skilde sig så har Cewin bott växelvis hos mamma och pappa men det senaste 1,5 år bor han bara hos mamma."

Varenda människa på denna planet ska ha jävligt solklart för sig att Niclas gjorde slut med mig samma sekund som jag insåg att jag inte skulle klara av att genomgå aborten med Cewin då graviditeten redan hade gått så långt.
Cewin har ALLTID BOTT ENBART HOS MIG, och från att han föddes till den dagen jag träffade Emil så är det ENBART JAG som har tagit hand om honom! Jag har visserligen haft hjälp och stöd på alla möjliga olika sätt från Cewins underbara farmor, men Niclas har aldrig någonsin funnits med i bilden.

Jag förstår inte vart fan rektorn har fått den här "informationen" ifrån, för aldrig någonsin under något möte i skolan så har Niclas kommit på tal. ALDRIG! Så imorgon är det en jävligt upprörd mamma Maria som ska ha svar och ett renskrivit brev utan skitsnack i från en viss rektor på Storängsskolan.

Ni kanske tycker att det är en skitsak, men för mig är det verkligen inte det. När det kommer till min son så ska det stå rätt saker i hans papper, och inget jävla påhitt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vardagen ?

Igår var jag på utvecklingssamtal i Cewins skola. Det var till 99,9% positiva saker som berättades och visades. Man kan inte vara annat än stolt som förälder efter ett sånt möte. ❤ Cewin är riktigt smart och duktig bara han har fokus. Och jag vet att han kommer lära sig att hantera sin problematik och därefter ta sig enormt långt i livet!

Idag var det dags för Albins ett och ett halvt års vaccin. Det gjorde ont i hjärtat när Eva stack nålen i Albins lår och hela han spände sig och försökte ta sig loss ur min famn. Lilla älsklingen! Men lika fort som han började gråta så slutade han.
Efter den dumma händelsen så hämtade vi Cewin hos hans farmor, men innan hemgång så vart det en kopp kaffe och lite babbel.
Cewin plockade även rabarber som vi tog med hem för att baka paj med. Så idag fick han vara vaken lite längre eftersom vi bakade tillsammans och sen njöt av den enormt goda pajen. 👌 Vi fick dessutom äta i lugn och ro bara vi två eftersom Albin redan hade lagt sig och Emil var på jobbet.
Han behöver ensamtid med mig ibland har jag märkt då han alltid varit väldigt mammig och fortfarande är. Jag märker att han verkligen uppskattar det, och då känns det ännu bättre dom då gånger det händer. ❤

När även Cewin hade lagt sig så städade jag undan i köket och lagade mat till Emil så att den var klar när han kom från jobbet. Nu är jag helt slut och känner att sängen är extra skön. Hoppas på att svårigheterna med att somna håller sig borta idag, för här är en mamma som verkligen behöver sova!

Likes

Comments

Bakning

Idag ska förskoleklasserna i Cewins skola ha loppis mellan 17.30-19.00
Klasserna ska över uppträda. 😍
Och så har dom lotteri där man kan vinna saker som föräldrarna har bakat. Jag bakade igår kväll och var totalt slut efteråt. Man är ju van vid att lägga sig och ta det lugnt när barnen har lagt sig.
Så ni som inte har något att göra kan ju hänga med. 😃 Kostar 10:- per person i inträde och alla pengar som kommer in ikväll går till nästa års förskoleklasser.

Likes

Comments

Vardagen ?

Det är verkligen inte klokt hur snabbt barnen här hemma somnar när dom lägger sig.
På vardagar så kollar dom på bolibompa, och sen borstar dom tänderna för att gå och lägga sig, så dom är väl i säng cirka 18.40 och sen sover dom typ 18.50 (förutom Albin som kan försöka trotsa lite ibland) Då har dom gått upp klockan 7.00
På helgerna så ser vi en film med dom vid 18.30 cirka och sen får Cewin se en film till själv i sitt rum efteråt. Men även där så somnas det fort när man säger att det är dags att borsta tänderna och sova. På helgerna sover dom dock lite längre än till 7.00, och allra helst Cewin.

Har jag trötta barn eller väluppfostrade barn? Tror det är en blandning mellan båda.
Det är ju iallafall inget att klaga på, för det betyder att egentiden om kvällarna är väldigt bra!

Nu ska jag påbörja min egentid efter städningen genom att äta glass och se på serier. Hoppas att jag kan hålla mig vaken tills Emil slutat och kommit hem. 😴

Likes

Comments

Cewin

Idag har jag varit extra stolt över Cewin!
När jag och Albin hade hämtat honom i skolan så tog vi bussen direkt till Norrköping för att uträtta lite ärenden så att Emil som skulle ha jobbat natt idag kunde få sova extra ostört.
På väg in lät jag honom välja om vi skulle äta direkt när vi kom in eller efter att vi hade gjort det vi skulle, och han valde att vi skulle äta direkt och var sen så nöjd och glad över att han hade fått bestämma det, så han satt stilla 99,9% utav bussresan.
När lunchen väl var intagen så gick vi för att göra det vi skulle och då gick vi förbi en leksaksaffär där Cewin direkt frågade om han fick gå in och köpa en leksak, varpå jag svarade att han inte fick det denna gång. Han tog det svaret utan att sura ihop eller fortsätta tjata om det. Han sa bara "okej då får jag göra det en annan gång när vi är här" och så gick vi vidare.
När vi skulle ta spårvagnen till bussen så missade vi den precis, så vi fick vänta i 10 minuter. Även då satt/stog han brevid mig och väntade lugnt utan att tjata eller gnälla.
Så när vi väl hade tagit spårvagnen ner till bussen så överraskade jag honom med att gå in på pressbyrån för att köpa glass.
Han vart så glad, och då menar jag verkligen genuint glad! Han hade verkligen inte förväntat sig det med tanke på att vi nästan nyligen hade ätit mat. Sen satt han nöjd, glad och lugn hela bussresan hem och bara njöt av sin glass.
Jag berättade för honom på väg hem hur mysigt jag tyckte att dagen hade varit, och han höll med.

Dom som känner Cewin vet att han i stort sett aldrig är stilla, lugn, otjatig osv. Och allra helst inte när han inte får som han vill.
Och för er som inte känner oss så brukar inte mina barn bli bortskämda med att få som dom vill, men Cewin har ändå väldigt svårt med det många gånger.

Förutom idag. Min fina stora lilla kille!

Likes

Comments

Vardagen ?

Okej det här med att vara magsjuk onsdag-söndag betydde ju att jag sov mer än vad jag var vaken.
Nu är jag frisk och kan knappt sova alls istället, och det suger ju!
Well, jag gick från kärringen som kunde sova redan klockan 19.30 till att bli ungdomen som målar naglarna och ser på serier klockan 00.40.. ✌

Likes

Comments

Cewin

Idag var en stor dag med en stor händelse för Cewin.

Han är ju till 99% ute i stora rummet och leker med antingen bara Albin eller med både honom och Wincent, och när dom är allihopa så räcker inte bara Wincents duplo del till, så idag slog vi ihop allt duplo (efter att ha frågat Cewin om lov självklart). Både från Wincents & Albins rum och Cewins rum. Han valde även själv att även slå ihop alla dinosaurier och sen även brio tågbanan.
Så nu är allt det i stora rummet som numera är mer som alla barns rum.

Vi har ju bytt rum med Albin & Wincent så att dom har vardagsrummet som rum medan vi tog det stora sovrummet som vardagsrum. (bilder kommer) Lugn allihopa, det finns en spärr på balkongdörren så dom kan inte komma ut där.

För er som inte är insatta i Cewins liv och hans problematik så kanske ni inte förstår vilken stor grej det här är för honom. Det som är hans är hans, punkt slut. Så att han gått med på att slå ihop allt det där är stort. Och det fick han höra med! Jag berättade hur stolt jag blev över honom och att jag älskar honom. Dock får han höra det varje dag, det får alla barn här hemma.

Älskade barn! ❤

Likes

Comments

Vardagen ?

Här kommer en liten inblick i hur det ser ut hos oss med 3 barn på morgonen (på vardagar)

7.00 väcker jag barnen. Medan dom går upp och går på toa så lägger jag fram kläder till dom stora barnen så dom kan klä på sig. Medan dom klär på sig så fixar jag deras frukost och fyller på kattens mat och vatten. När dom äter frukost så lägger jag fram allas ytterkläder så det bara är att klä på sig när det är dags att gå. Sen byter jag om på Albin som oftast inte vill äta frukost direkt när han vaknar.

7.45 är det dags att ta på sig ytterkläder och gå till skola/dagis (oftast är Albin hemma eftersom att han är sjuk nästan hela tiden)
7.50 går vi hemifrån.
7.55 lämnas Cewin i skolan.

8.00-9.00 Där imellan tömmer jag diskmaskinen, plockar i morgonens disk i maskinen, startar kaffebryggaren, städar köket, plockar i lägenheten om det finns något att plocka, bäddar in soffan, viker och lägger in den rena tvätten i garderober, dammsuger och startar en ny maskin tvätt.

9.00-10.50 Börjar med en efterlängtad kopp kaffe, kollar efter jobb och leker med Albin (och Wincent om han är hemma)

Hur ser era morgonrutiner ut? 😊

Likes

Comments

Tankar och funderingar

Att man är gravid är en utav dom sakerna.
Varje år är det någon jävla idiot som skämtar om det på sociala medier, och varje år är det någon som försvinner från mina sociala medier så fort jag ser det.
Hur kan ni ha så låg hjärnkapacitet så att ni ens får för er att skämta om det? Är det verkligen kul att skämta om en sak som är så extremt jobbig för så många kvinnor runt om i världen.
Att skapa ett barn (eller fler) och därmed bilda familj är något som ligger i människans natur, men för alla är det inte så simpelt.
Vissa människor får kämpa och kämpa. Antingen själva eller med hjälp av dyra läkarbesök i flera omgångar för att kanske till slut få beskedet att dom aldrig kommer kunna få bära på ett barn inom sig för att sen vara med om för mig världens häftigaste grej, förlossningen!
Det finns människor som skaffar barn men som sen inte tar hand om dom. Dom slår sina barn, dom super och blir fulla på alla högtider och förstör för barnen.
Sen finns dom som verkligen skulle göra allt för sitt barn. Ge dom mängder av kärlek, hålla sig nyktra på högtider och verkligen vara med sina barn.
Hur fan kan vidriga alkoholiserade människor ens få barn medan dom skötsamma inte kan. Det är så in i helvetes jävla orättvist!

Så ni som skämtar om det, dra så långt åt helvete bort från mig som ni någonsin kan komma, och jag hoppas att karma biter er så hårt i arslet så ni fan inte kan sitta i resten av eran livstid!

Likes

Comments

Vardagen ?

Igår kväll slog jag och Emil till på film och middag samtidigt igen. Den här gången såg vi Deepwater Horizon som var sjukt bra! Och till er som läser och tänker "men herregud vad sega ni var på att se den filmen" kan lugna era hjärnor med att vi kollar typ aldrig på film, och när vi väl gör det så är det skitsamma från vilket år den är.

Till maten åt vi en slags tacoköttfärssås. Det knäppa var att pastan inte skulle kokas i vatten, utan läggas i köttfärsen och vattnet och bli mjuk av att stå och dra sig länge. Det sista man gör är att blanda i riven ost som då smälter och gör det hela såå mycket godare!

Idag hade jag min sovmorgon, och eftersom man skulle ställa fram den jävla klockan så fick jag sova 1 timme mindre. Så inte okej!

Vi har även varit ute en sväng med Albin så han fick leka av sig lite i friskluften.
Och eftersom Cewin ska sova hos sin farmor tills imorgon så är det bara Albin hemma idag med. Tomt men lite skönt på samma gång!  Man vilar upp sig lite extra!

Fast så skulle vi inte vila idag, för det ska tvättas och storstädas som vi har söndagar till.

Likes

Comments