Header

Ridning

Hej på er!
Chamsin och Simply Miler har vilat idag så har inte gjort så mycket i ridväg. Dom tävlade ju igår så brukar låta dom hästar jag tävlar vila dagen efter, eller rida ut.
Robin vilade igår och skrittades ut i skogen idag. Hade mamma med som sällskap på Shaheeri. Red barbacka. Lite lat idag, orkade inte sadla och så var det så länge sen jag red Robin barbacka. Skulle ändå bara skritta ut ändå 😄
Shaheeri hade så kul, sparka bakut och allt, försökte små trava en bit men lilla Heeri blev för vild 😂

Så det är väl vad jag har hittar på med hästarna idag. Tänkte att det blir ridhuset imorgon för att trimma! 😄

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tävlingar

Hej!
Upp 5 imorse för att åka på tävling. Skulle va på Åstorp kl.8 för att ha god tid att rida fram, gå banan osv.
Chamsin och Simply Miler var med idag. Simply Miler först ut. Hoppade en 80cm. Han var väldigt spänd. Trodde inte han skulle va så spänd i h tittig som han var. Hans första tävling men har ändå åkt iväg med honom ganska mycket. Rev första hindret och sprang förbi tvåan. Hade lite svårt att få kontant ned honom, men bara att ta det lungor och visa runt honom. Hade ett till ner innan vi kom i mål.

Chansin skulle hoppat 90cm och 1m. Gick inte alls bra i första klassen. Så fort vi kom in på bana blir han bara seg och surar ihop sig. Och så klart så ska det stå en jäst o h gnägga vid in/ut släpp så den här lilla hingsten skulle inte från utgången. Strök oss från 1m.

Men Simply Milers tur i 90cm fast avd B. Nu hade han redan varit ute en gång så gick mycket bättre. Fortfarande lite nervös och spänd men det blev en felfri runda!! 🌟🌟🌟 tror det var bra för honom att hippa två klasser. 80cm är lågt, även fast han är 4. Men bra att ta en liten klass så han får va inne på banan och kolla läget. Jättenöjda med honom idag!!

Likes

Comments

Tävlingar

Hej!
Nu är vi hemma igen efter en tävlingsdag i Osby. Första gången jag var där och gillar den tävlingsplatsen. Fint tävlingsridhus, bra med plats på framhoppningen och bra framridningsmöjligheter. Det gav en bra ridning men tyvärr dåligt resultat.
Väldigt nöjd med båda rundorna idag. Hade ett ner i 1.20. Sååå irriterande då vi blivit placerade annars. Tyckte att jag red rätt snabbt idag så bra att träna på det. Lite tråkig bana kanske då det var en A:0 men fanns inte några alternativ vägar.
I 1.30 tyckte jag det var bättre flyt och finare runda. 3 ner vilket ger 12 fel. Hon var bara oförsiktig. Fick alla möjligheter att hoppa banan felfritt men hade 3 ner ändå. Så klart tråkigt då man lägger ner så otroligt mycket tid, energi och pengar på henne och det känns inte riktigt som att hon försöker hoppa felfritt längre. Några språng var jättefina! Men 3 ner är alldeles för mycket.
Har vloggat idag så kommer redigera videon och sen kommer den upp. Blir inte idag för är så trött och måste upp senast kl.5 imorgon för då är det tävling med dom små killarna.
Vi hörs då 😄

Likes

Comments

Ridning

Hej!

I vanlig ordning, körde till ridhuset i morse med två hästar. Robin och Chamsin blev det idag. Sista passet med Robin innan tävlingen. Inte helt nöjd faktiskt. Hon var lite ostabil med huvudet och seg-stark i munnen. Gillas inte för får inte ut så bra ridning när hon är så. Hade hon varit som igår hade jag varit sååå nöjd. Men var nog lite för snäll mot henne igår. Händer lätt när hon går fint så trimmar jag inte ordentlig och då går det inte lika bra dagen efter... Nu låter det som att det gick för jävligt. Gjorde det absolut inte, bara inte 100% perfa ;)

Chamsin sen. Mycket övergångar och tempoväxlingar. Han ska va framme!!!! Han blir lätt så seg och kort i stegen så mycket fokus ligger på det. Ändå rätt nöjd med honom idag. Tog nått litet språng med lite "kortare" anridning och långt efter för att kunna öka honom. Hjälper mycket med att få lite mer bjudning på honom till hinderna! Tog en studs några gånger också. Så bra att åka till en anläggning med hoppinriktning, står alltid hinder framme!

Senare på eftermiddan red jag ut på Milo. Har putsat allt till tävlingen och packat in i transporten och bilen. Tvättat Robin också så allt är klart till imorgon :)


Hur söt är inte bilden, från i somras, nån vecka efter att vi köpt Milo.

Likes

Comments

Tävlingar

Hej!
I helgen tävlar jag båda dagarna. Man är kanske lite bortskämd när man bor i Skåne och säger att man ska tävla långt bort. Långt bort är 1,5-2 timmars bilfärd. Dom som bor längre upp i Sverige har betydligt längre till tävlingar. Men för mig är det tävling "långt" borta i helgen. Fortfarande i Skåne.
På lördag åker jag och Robin till Osby för tävling. Blir två klasser, 1.20 och 1.30 regionalt båda, tror jag 😋 Så håll tummarna att hon lyfter ordentligt på hovarna över alla hinder så det är värt den långa resan 😜

På söndag bär det av till Åstorp. Rätt långt det med. Chamsin kommer hoppa två klasser. 90cn och 1m båda klasserna är två faser.
Och så ska Simply Miler tävlings debutera. Lilla killen kommer också hoppa två klasser. 80cm och 90cm! Avd B såklart eftersom han är unghäst.

Har en rolig helg framför mig med mina hästar! 😄

Hittade en bild på min 🌟 från 2014 😍😍 6 år var hon då! OMG vad breda oxrar jag hoppade 😂🙈 men inga språng är förstora för min 🌟

Likes

Comments

Ridning, vlogg och Videos

Hej!

Äntligen länkar jag videon från när jag hoppade hästarna i helgen. Har redan skrivit ett inlägg om det, men hoppade iaf Robin 1.30 som ni ser i slutet på videon. Var i lite i bakbommen på första oxern men sen hoppade hon bra över alla hinder. "trimmade" lite på räckena ur sväng efter banan, inte med i videon, 1.30 höga tills vi fick bra flyt och bra känsla. Tror det är bra för henne att hoppa lite fler språng på högre höjder för hon hoppar alltid bättre på slutet.

Milo. Bara en månad sen jag var jätteglad och stolt över honom när han hoppade ett räcke på 80 cm. Nu en månad senare hoppar han en hel bana med kombination på 1m!! You can call me "best beridare ever" haha men han är faktikst jätteduktig och lär sig så fort! Han gör det så enkelt också, nästan så att han bara kliver över 1m.

Kommentera gärna vad ni tycker!!

Likes

Comments

Hej!
Så glad över att ha ett ridhus att köra till när det är sånt här väder.
Hästarna har gått så fint idag. Började rida Robin. Blev ett kort pass idag för hon var så fin redan från början. Supernöjd med henne idag. Tisdagens pass gav verkligen resultat! 😍
Milo sen. Superfin han också! Värmde upp med lite övergångar skritt, trav galopp. Travade över lite travbommar och avslutade med att trimma över två bockar på rakt spår. Varierade med att rida på 3-4 språng mellan. Han börjar bli så fin!! Både att rida och i kroppen!
Körde hem och red Chamsin en liten runda i skogen. Svårt att hitta nåt bra ställe att rida på när det är så blött ute. Fick bli ganska mycket fram och tillbaka på en skogsväg.
Har fodrat lunch ny och ska göra lunch till mig själv. Dör av hunger snart 😜
Har fått upp videon från hoppningen i helgen. Länkar den i nästa inlägg!

Likes

Comments

Ridning

Hej!
Körde till ridhuset på förmiddagen. Hade med mig Chamsin och Robin den här gången.
Började med Chamsin och hoppade honom. Red mycket tempoväxlingar i uppvärmningen för att få igång honom. Hoppade sen fram på volt och efter det ett räcke på rakt spår och ökande galoppen mycket efter hindret. Gjorde så för att han ska få lite mer bjudning till hinderna och det fungerande. Hoppade oxer och räcke ur sväng och sen hoppade vi en liten bana på 1m. Gjorde han så lätt så tog några språng på 1.10 också! Gjorde han super så är väldigt nöjd med honom idag! 😄

Robin fick ett lösgörande pass på marken. Väldigt fin idag. Jobbade mycket med rakställning och få henne lösgjord.
Var hemma vid lunch. Red ut en runda i skogen på Simply Miler.

Likes

Comments

Ridning

Hej!
Idag har alla hästar ridits i skogen. Började med Chamsin. Red intervaller med honom i trav och galopp. Samma som igår.
Robin fick klättra idag. Klättrade i skritt och galopp upp för backen och skritta ner. Gjorde det 8 gånger och red sen en runda i skogen. Hon fick massage när vi kom tillbaka.
Sist ut för dagen var Milo. Klättrade honom också men bara i skritt och sen en runda i skogen. Så har gått väldigt bra med alla 3 idag 😄

Likes

Comments