Header

Tänkte göra ett "who's most likely to..." inlägg, Kommer va med hästarna Heeri, Robin och Chamsin. Vi kör igång :D

Who's most likely to:

Bli stark i skogen: Det måste va Shaheeri. Hon är nästan alltid stark men speciellt när man rider ut.

Aldrig bli trött: Robin har oändligt med energi. Har nog aldrig ridit henne när hon varit slut eller trött. Finns alltid energi hos den hästen. Shaheeri kommer tätt därefter.

Riva hinder: Robin och Chasmin är ganska lika där. Men Chamsin river ungefär lika mycket på träning som på tävling. Robin river nästan aldrig på träning men river på tävling... Heeri river näst intill aldrig.

Stanna på hinder: Shaheeri, hon är mest tittig.

Hoppa även om den kommer helt fel: Robin, hon hoppar i alla lägen.

Inte gå upp i transporten: Alla hästar jag har haft i mitt liv, förutom Robin, har varit svårlastade när dom kommit till mig. Har ingen svårlastad häst längre. Väldigt skönt. Men får väl va Chamsin för han har varit hos oss minst av dom hästar vi har.

Gå på tygel lättast: Robin är den hästen som går finast och går i form lättast. 

Kunna bli riden av vem som helst: Får väl bli Chamsin då. Han är rätt enkel. Seg, men annars går han som han ska och har inte så mycket humör eller åsikter som mina ston

Hoppa över staket: Robin... har hoppat över staketet flera gånger. Både hemma och på skolan. Hoppar över allt som går att hoppa över, äkta hopphäst 😉

Komma när man kallar i hagen: Heeri. Robin och Chamsin älskar när jag jagar dom... Kommer inte om man inte har mat med sig....


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ridning

Hej!
Idag har jag varit hos läkaren och tagit bort stygnen från mitt knä. Så enligt mig är jag officiellt bra i knät och kan börja rida som vanligt igen. Annars har stygnen gjort rätt ont men nu är dom borta!! Tyvärr måste jag fortfarande gå med kryckor i en månad till. Får inte belasta benet fullt ut. Väldigt jobbigt när jag ska fixa hö och mocka till Robin. Försök att köra en skottkärra samtidigt som man går med kryckor...

Men äntligen efter 2 veckor satt jag upp på Robin. Trofé hon skulle va... lite galen iaf men var jättesnäll. Helt lugn och avslappnad hela passet. Jobbade mest henne i låg form. Så bara ett lugnt avslappnat pass. Jättefin verkligen 🌟😘
Åkte hem sen, har inte kunnat sova ordentligt på ett tag så är därför jättetrött mitt på dan. Inte lönt att gå till skolan då om man ändå inte kan konsertresa sig. Åkte hem och sov tills typ för 2 timmar sen. Har ridit ut på Chamsin. Mamma följde med på Shaheeri. Shaheeri var sjukt pigg och glad. Jag har inte ridit henne sen jag skada mig. Ska bli spännande o se hur det går när jag rider henne igen... 🙃

Likes

Comments

bloggtävling

Hej! Även denna vecka hade jag tänkt ha en bloggtävling. Blir veckans blogg den här gången också. Tänkte att vinnaren dras på Söndag den här veckan. Så ni har några dagar på er att vara med.

Väldigt enkla regler!

1. Följ mig här på nouw

2. Kommentera "jag är med" elelr något liknande på det här inlägget.

Enkelt va!!? Vinnaren dras som sagt på söndag och får en shout out på min blogg!

Lycka till!!! 😘

Likes

Comments

TBT

2015 drog igång. Vi fortsatte vår tävlingskarriär men nu enbart som hopp ponny.

På våren fick vi en del placeringar. Hon kunde fortfarande stanna på tävling. Ibland var det bara ett stopp. Ibland ville hon inte alls och vi stannade ut oss.

Vårt lastningsproblem var helt löst nu sen något år tillbaka. Det var en helg på hösten jag bestämde mig för att idag ska vi lastträna. Efter att flera gånger inte kunnat komma iväg till träningar och tävlingar och behövt stryka oss då vi ståt oh försökt få upp henne i flera timmar. Den här helgen skulle vi inte iväg någonstans så igen tidspress. Det fick ta den tid det tog, men vi skulle inte sluta förens hon hade gått upp. Det hon gjorde va att: hon gick upp en bit på rampen, trampade av rampen med bakbenen, sen vred hon iväg huvudet och drog iväg. Vi hade försökt med linor, men dom struntade hon fullständigt i.

Alla vet säkert vem Tobbe Larsson är? Ja, han har ju en så pekpinne som han har i sin träning. Hade en sån på Heeri när vi lasta. Stod där i 4 timmar innan hon gick upp. Hon vände sig flera gånger och drog, men efter 4 timmar gick hon upp. Hon fick godis och massa beröm.

Nästa dag latstränade vi igen. Den här gången vände hon sig två gånger, sen gick hon rakt upp. Sen dess har hon alltid gått rakt upp i transporten, med eller utan åk-kompis.

Något jag inte har nämnt i dom förra inläggen är att vi har tävlat lite dressyr också. Gick lite sådär. Hon har haft jätteproblem med att fatta högergalopp. Redan när jag köpte henne hade hon svårt för det. Men jag kunde inte få henne att gå i högergalopp alls. Hon gick i högergalopp när jag longera, och om hon landa i det när vi hoppa, men hon fattade aldrig när jag bad henen göra det. 2015 började jag kunna få henne att gå i högergalopp efter många försök under varje ridpass. Innan kunde jag ha lagt ner över 30 min på ett ridpas där jag bara försökte få henen att fatta högergalopp, men utan vidare resultat.

Nu är det problemet helt borta!

Vi hade länge funderat på att ta föl på Shaheeri. Hon har aldrig haft föl tidigare så det var på tiden nu om det skulle bli av. I Maj 2015 köpte vi arabhingsten Chamsin. Dom fick gå i hage tillsammans och ”sköta det själva” Då gick Shaheeri i pension. 22 år. Jag red ut henne men tävlingsred inte henne längre.

På hösten dräktighetsundersökte vi henne. Hon var inte med föl. Så då började jag tävla henne igen. Hon är ingen häst som trivs med att bara gå i hagen. Hon vill ut på äventyr ;) Hade hon fått föl hade jag inte börjat tävla henne igen, men eftersom det inte blev något så ja…

Vi fortsatte tävla in på 2016. Den här vintern hade jag en del olika problem med Robin. Hon var skadad ett tag osv. Då blev Shaheeri min första tävlingshäst och vi tävlade ganska mycket. Fram till runt Maj tävlade vi, men jag gillar att sitta och trimma mina hästar mycket. Hon hatar dressyrarbete så efter ett tag tyckte inte hon det var roligt längre att gå på banan. Hon tyckte bara det var kul på tävling och att rida ut och gå på galoppbanan. Hon tävlar inte galopp längre men åker och tränar henne inne på Jägersro ibland för att hålla henne glad.

Eftersom hon inte tyckte det var så roligt längre, och jag hade börjat tävla Robin igen fick Heeri gå i pension (igen). Men jag red fortfarande ut med henne.

Jag åkte till Belgien med Robin i ca 2,5 månad. Då gick hon bara på bete.

Saknade att tävla henne enormt mycket så när jag kom tillbaka från Belgien började vi tävla igen. Hon gick in och gjorde 0 rundor efter 0 rundor!! Massa rosetter och priser med oss hem.

Sista tävlingen på året vann vi. Var en cup på två dagar. Nu var hon värd att gå i pension, och vi avslutade verkligen på topp med en vinst!

Men nu är vi inne på 2017 och ni som följer mig vet att vi fortfarande tävlar. Hur kommer det sig? Jo första tävlingen för året var i Helsingborg. Jag skulle åka upp med Chamsin första dagen och tävla och med Robin dagarna efter. Robin gick inte helt rent någon dag innan tävlingen så ville inte starta henne. Chamsin vill inte åka i transporten själv så Shaheeri brukade ändå åka med för att hålla honom sällskap. Så var hon med kunde jag lika gärna hoppa henne någon låg klass.

Chamsin skulle hoppa 80 90 cm. Samma klasser som Shaheeri hoppar LD LC fast som storhäst. Jag bytade från Robins klasser till att hoppa Shaheeri istället, litne D-ponny bland storhästarna. Hon gick in och nollade båda klasserna!

Och resten vet ni. Så bra som hon gått det senaste, så säkert har hon aldrig gått innan. Har nästan bara felfria rundor med henne det här året! Hon trivs på tävlingsbanorna

Jag är så oerhört tacksam för allt den här lilla ponnyn har lärt mig. Går inte med ord att beskriva så tacksam jag är, fast jag har försökt göra det här i flera inlägg. Hon har tagit mig från att aldrig ha tävlat, till att börja på pay and jump 40 cm, träningstävlingar till att ha ridit 2 SM och en massa felfria rundor med placeringar!

Vi har startat dressyr, fälttävlan, galopp och hoppning.

Hon har lärt mig att aldrig ge upp och att alltid kämpa för det jag vill. Att om jag lägger ner all min tid och själ i något kommer jag lyckas. Vi har stött på många problem genom vår resa, men utan dom problemen hade vi inte varit där vi är idag.

Den här resan har vi gjort tillsammans.

Som liten hade jag aldrig den där läromästaren som redan hade tävlat en hel den, kunde allt från början som man kunde gå ut direkt och ha kul med. Men det finns ingen annan ponny som hade kunnat ge mig så mycket som hon har gett mig!

Vi har kämpat för varje centimeter som vi tagit oss fram, och jag tänker njuta varenda sekund som jag har kvar med dig!

You don’t have to be perfect to be beautiful, hon behöver inte två ögon för att vara världens absolut bästa ponny!

Likes

Comments

TBT

2013. Shaheeri var 20 år då.

Jag har alltid varit en liten flicka med höga mål. Sen jag var 7 år ville jag bli som Malin Baryard. Min dröm var att bli elitryttare i hoppning. När jag var lite äldre och skaffade FB (fast jag inte var 13 än, kommer ni ihåg hur busig man var för att man ljög om sin ålder?!) och började följa dom ponnyryttarna som red SM i ponnyhoppning. Jag ville också ha en ponny jag kunde tävla SM med. I en bok hittade jag min gamla mål planering. Tror jag va 7-8 år när jag skrev den, stavningen var inte den bästa men det stod att 2011 skulle jag köpa min SM ponny och två år senare var planen att starta SM. (Kom ihåg att jag köpte Shaheeri 2011). Den här boken hittade jag nån gång 2014 och har inte läst den innan det.

16 Juni 2013 var det dags för vårt första SM. 2 år efter att jag köpt henne. Var inte SM i hoppning men i boken hade jag inte skrivit SM hoppning, utan bara SM. Det var SM i ponnygalopp på Strömsholm. Jägersro är på grus/sand och Strömsholms bana är på gräs. Jag hade aldrig tidigare tävlat galopp på gräs. Bara att tävla SM gör en nervös. När det dessutom hade regnat hela natten gjorde det inte bättre. Torkade upp ganska bra innan det var dags för start, men ”sjösvängen” som den kalls var fortfarande lerig.

Vi blev 5a på SM 2013. Jag var inte helt nöjd med de resultatet, fortfarande inte om jag ska va ärlig. Vi hade aldrig kommit så långt ner i resultatlistan som 5a innan. Men de var ändå Sveriges snabbaste ponnys som tävlade mot varandra så antar att det är okej.

Men i högtalaren ropade dom ut fel. Shaheeri var nr 7, och det var nr 8 som vann. Men dom skrek ut innan vi kom i mål att Mariama Mbye och Shaheeri hade vunnit. Vi var SM vinnare i högtalaren iaf ;)

Ett annat mål jag hade var att rida Suger cup finalen på Malmö city horse show. För er som inte vet är sugar cup en träning/tävlings serie i fälttävlan för ponnyer, hinderna är upp till 60 cm. Man rider minst två ”tävlingar” innan man får vara med i semifinalen. Dom bästa därifrån får rida finalen på Malmö city horse show. Det var min dröm! Vi kom inte till final…

I slutet på 2013 drog vår tävlingskarriär i hoppning igång.. Vår första lokala hopptävling var en LD+ alltså 85 cm. Hon stannade en gång på första hindret och en gång på sista. Hon hade börjat stanna igen på träningar och va tittig på hinder. Men inte på samma sätt som innan då hon inte ville alls. Nu var hon oftast mest tramsig.

Till våren drog tävlingarna igång igen. Vi hoppade en LD på en liten klubb nära Ystad. Nollade den klassen och en blågul rosett med oss hem. Det gick bättre på tävlingarna nu. Vi startade flera LD klasser. Varje tävling fick vi minst en rosett med oss hem.

15 Juni 2014 var det vårt andra SM. Hela den resan finns redan på min blogg bland mest lästa inlägg om ni vill läsa den igen. Den här gången blev vi SM 7a. Sämsta placeringen jag någonsin haft i galoppen. Mitt näst sämsta resultat var 5a, och det var förra årets SM. Jag ville gärna förbättra min placering men så blev det inte. Vi fick SMs bästa start iaf.

På sommaren åkte jag till Skyrup CC på läger. Både Robin och Shaheeri var med då. Varför jag tar med just det här… Shaheeri var mest med som extra häst. Fokus låg mest på Robin då. Men tränade också Med Shaheeri för Anna. Kommer ihåg hur hon frågade mig varför jag inte hoppade högre med henne, när jag sa att jag bara hade hoppat upp till 90 cm med henne och några enstaka hinder på 1 m. Hon har ju så fint hopp och bra teknik. Shaheeri hoppade jättebra den veckan. Ända gången hon stannade var på en oxer men den va ca 1.10-1.15 hög. Hon hoppade allt och högt också. Det här var första gången jag fick höra att hon var bra, att vi var bra. Annars hade det varit lite mer åt hållet ”varför rider du den hästen” Därför tog jag med det här. Lite svårt att beskriva, men dom orden, eller ja den frågan betydde mycket för mig.

Vi fortsatte att tävla på. Till hösten debuterade vi LB, 1m. Hon hoppade jättefint och högt över alla hinder. Tills vi kom till kombinationen. Kombinationer börjar inte förens LB. Därför har vi inte hoppat det på tävling tidigare. Hon hoppar det på träning, ibland men då måste hon alltid stanna och titta förts några gånger. Man har bara 3 försök på sig sen blir man utesluten. Jag bestämde mig för att inte hoppa fler LB. Jag ville inte bråka med henne så hon blev sur som innan och sluta hoppa. Vårt första år var inget bra år och det låg för starkt i minnet.

På vintern brukade hon få tävlingsvila. Galopp säsongen är på sommaren och det var svårt för mig att hålla igång hästarna på vintern utan ridhus. Men hösten 2014 började jag på ridgymnasium. Hade längtat hela sommaren och skulle äntligen få ha mina hästar i ett riktigt stall med bra ridmöjligheter. Det fanns båda paddock och stort ridhus. Men man fick bara ha en häst på skolan så jag hade Robin där. Nån gång ibland bytte jag så jag kunde rida Shaheeri i ridhuset också.

I november gjorde vi vår sista galopptävling. Vi kom 3a. Men När vi kom tillbaka efter mål hade hon näsblod. Det är inte ovanligt att galopphästar kan få det när dom ansträngt sig. Kan ha varit en sten också som flugit upp och slått till. Viste inte helt säkert men hon fick en månads vila efter det samt nån medicin. Det var också säsongens sista tävling.

Funderade på om hon skulle gå i pension . Hon var ju ändå 21 år nu och blev 22 nästa år. Men hon blev pensionerad från galoppen men kvar som hopponny.

sommaren 2014 var vi på årets största event för arabiska fullblod. En sport cup för araber där även priset för årets arab delades ut. Shaheeri blev årets arab 2013 i kategori galopp pga hennes fina resultat.

Likes

Comments

SRG

Hej!
Idag var första skoldagen på ett tag. Har haft lov i en vecka och sen var jag hemma förra veckan efter operationen. Exakt två veckor sen jag var på skolan. Förutom på sommarloven så har det aldrig hänt. Jag är seriöst på skolan VARJE dag!! På loven också... så ländes nästan lite konstigt att komma tillbaka.
Men har haft lektioner som vanligt idag tills på eftermiddag. Då hade vi en dressyr clinic med Johan Wessner. Han red en av sina hästar och berättade/visade hur han tränar och hur ett träningspass ser ut. Även om jag annars inte är så intresserad av dressyr var det jättekul och intressant att kolla på. Många bra saker jag kan ta med mig.
Kul att skolan äntligen fixade något sånt här. Det uppskattas!!

Hade tänkt rida Robin idag, men longerade bara henne. Hon är verkligen min bae 💕 har varit så söt och snäll mot mig nu när jag är lite handikappad. Går i min takt när jag leder henne med kryckorna. Brukar annars busa rätt mycket när jag longera och låta bli att lyssna när jag ber henne sakta av 😉 men idag var hon så gullig och gjorde allt jag bad henne om direkt! Har varit typ deprimerad dom här två veckorna då jag inte kunnat rida eller va med henne.

När jag kom hem hade jag paket att hämta ut. Ett från Nelly.com och ett från Aztec Diamond equestrian.
Kommer fota och lägga ut sen vad jag fått hem. Sjukt snugga saker 2die4 💖

Likes

Comments

vlogg och Videos , TBT

I början på 2012 gick det lite bättre med hoppningen. Jag ställde hinkar/stolar och hade det som hinderstöd. Som bommar fick jag ta sopkvastar och pinnar. Min ridbana var antingen i hagen eller fram och tillbaka på uppfarten eller en skogsväg.

Jag fick henne att gå över bommar. På hinder stannade hon minst 5 gånger innan hon hoppade det. Höjde jag stannade hon igen några gånger innan jag fick över henne. Det var inge höga hinder, max 60 cm.

Jag gick kvar på ridskola i Lund. (får ta det här som en liten parantes) Jag har inte gått på ridskola länge. Började på ridskola ett år innan jag köpte Shaheeri och gick där tills ett år efter jag köpte henne. På en liten ridskola i Lund. Har haft Zorina sen jag var 7 år och en liten shettis också, Lillemans Göte, sen jag var 9. Jag började på ridskolan för att lära mig hoppa och rida bättre.

På ridskolan var det en klubbtävling, 50 cm. Min och Shaheeri’s första tävling. Heeri hade aldrig tävlat innan jag köpte henne, hon hade inte ens varit ute på pay and jump. Så det var hennes första tävling också. 19 år. Det gick inte alls bra. Hon stannade minst en gång på varje hinder i grunden innan hon hoppade det. Sista hindret i grunden stannade hon 5 gånger på innan hon hoppade. Var en oxer med blåa sockerbitar under. I omhoppningen hoppade hon alla hinder. Man fick hoppa omhoppning fast man inte var felfri i grunden.

Nu har vi kommit till det ridpasset då jag bestämde mig för att det här ska gå. Jag och min kompis Isa byggde upp en bana i sommarhagen. Hinkar, stolar, kvastar. Inga riktiga fancy hinder men det fick duga. Som uppvärmning skulle jag hoppa över ett av hinderna. Vad kan de ha varit? 40 cm kanske. Självklart stannade hon på det. Men jag hade bestämt mig för att det här skulle gå, vi skulle över! Vände inte ifrån och tog ny sats som jag hade gjort innan. Nej jag skulle över på första försöket och gav mig inte förens hon hade hoppat över. Nästa gång jag styrde hoppade hon direkt. Tog hela banan sen. Här kan ni se själva hur det gick.

Shaheeri började gå upp i transporten efter ett tags tramsande varje gång om det var en annan häst med. Jag hade en dröm som A-ponny ryttare att rida shettis galoppen. Ni vet när det var tävlingar i globen och det alltid var shettsigalopp över små halmbalar. Det var mitt mål. Men jag växte ganska fort ur vår Göte. Han är 98 cm hög. Alltså väldigt liten även för shettis. På Jägerso fanns det måndagsträning för ponnygaloppen. Nu kunde jag börja med galopp fast med Shaheeri istället. Men när jag köpte Shaheeri var hon storhäst. Tidigare ägaren trodde hon var ca 1.55.

Jag var med på ett träningsläger efter några gånger. Där provade vi mäta henne för att veta exakt hur hög hon var. Kul att bara veta. Dom hade en mätsticka med sig för att mäta några av ponnyerna där. Shaheeri mätes och det visade sig att hon var 1.46 cm!! Alltså en D-ponny.

I april sökte vi in till mitt favoritprogram, PonnyAkuten 4! Och vi kom med till casting i Malmö. Den som filmas. Vi kom inte med till själva lägret. Var nästan 3 tusen som hade skickat in brev, och under 100 totalt som kom med till casting. Så det var stort.

I Juni var det dags för vår andra tävling. Också på ridskolan. Den här gången gick det så mycket bättre. Vi var nolla i både grund och hoppning. Blev en 6.e plats i klubbmästerskapet.

Det var nu vår tävlingskarriär drog igång. Vi åkte iväg på vår första pay and jump. I tågarp var det, 40 cm och 50 cm. Vi var felfria i båda klasserna.

När vi köpte Shaheeri var det läge krångel med hennes papper. Vi hade betalat hela priset för henne. Men vi fick inte hennes papper. Hon är ett renrasigt arabiskt fullblod med väldigt fin stam. Så att fixa nya papper men som en ”vanlig häst”, nej. Och hon hade sina papper. Vi hade bara inte fått dom. Därför kunde jag inte börja tävla henne på riktigt. Nu var hon ju ponny och allt. Hon gick bra i hoppningen och jag ville också starta henne i ponnygalopp. Men utan papper = inget pass = inga tävlingar. Det fick bli pay and jump och träningstävlingar i galoppen ett tag till.

Shaheeri hade ju börjat gå upp i transporten nu, med sällskap. Jag var väldigt trött på att rida runt i skogen. Som sagt har jag ingen ridbana eller ridhus i närheten. Jag ville utvecklas mer och börja träna. Min mamma sa ”du är inte redo för att gå på hoppträningar än”. Det gjorde mig sjukt arg. Inte redo för träningar. Hur ska jag göra mig redo för träningar? Jag behöver hjälp och jag vill utvecklas! Det var då mitt beteende började. Jag anmälde mig och Shaheeri till en träning i Lund. Man anmälde sig via mail så gjorde det fast jag inte fick. Det visste ju inte dom på träningen att min mamma inte tillät mig. När jag fått en plats i en grupp berättade jag för mamma att jag skulle åka iväg på torsdagseftermiddagar och hoppträna i Lund. Hon skulle köra mig! Punkt. Vi behöver inte gå in på mer detaljer men jag fick min vilja igenom. Varannan torsdagseftermiddag fick jag hoppträna i Lund för Ellen Hedman. Varannan måndag fick jag åka in till Jägersro och tärna ponnygalopp.

Vi tränade på och fortsatte med pay and jump och träningstävlingar.


Efter nästan 2 år fick vi hennes papper och kunde fixa hennes pass. Vi fick ett giltigt mät intyg på Jägersroklinik. Hon slutmättes som 1.45 cm! Nu kunde jag äntligen börja tävla på riktigt!

Vill ni ha fortsättning? Kommentera...!

Likes

Comments

Hejsan hejsan!
Idag fick Robin åka tillbaka till beter på morgonen. Shaheeri och Wakan sov på beter över natten, tycker det var tillräckligt varmt.
Jag har inte gjort så mycket idag, som vanligt nu för tiden 😉 har gjort mina rehab övningar flera gånger. Vill att benet ska fungera som vanligt, nu!!!
Har tvättat och oljat mitt hår också. Har en olja som ska va i 3 dagar. Luktar sjukt äckligt och ser verkligen inte fint ut. Men der gör så håret växer mycket snabbare!! Ska man va fin får man lida pin....
Har också skrivit del 2 och 3 av Shaheeri inläggen. Del 2 publiceras imorgon på morgonen och del 3 på kvällen. Långa inlägg med mycket bilder och filmer. Hoppas ni kommer gilla det!!
Nu har jag precis varit på skolan och lämnat Robin 💕

Likes

Comments

TBT

You don't have to be perfect to be beautiful

Året var 2011, jag var 13 år och skulle äntligen få köpa min alldeles egna häst. Vi hittade henne på annons. En 18 årig skimmel. Var blind på höger öga berättade annonsen.

Kommer ihåg att jag var lite skeptisk mot hennes ålder. Men vi åkte ändå och kollade på henne. Hon stod i ett stort stall i Helsingborg.


Första mötet var i hagen. Vi skulle ta med henne in till stallet för att göra iordning henne. Kommer ihåg hur hon stod där i hagen. Jättesöt. En riktig vit sagohäst. Hon stod med vänstersidan mot oss. Sen vände hon på huvudet. Ni vet när man ser en skräckfilm och något läskigt dyker upp. Hur man blir helt skräckslagen och känner rädslan i hela kroppen. Det var så jag kände när jag såg... För hon var inte bara blind på höger ögat. Det fanns inget öga där, bara ett svart hål.

När hon sen stod uppbunden i gången och jag stod på hennes höger sida och skulle borsta henne försökte hon helat iden vända på huvudet för att se mig. Jag var fortfarande lite rädd när jag borstade henne.


Provridningen var i en stor paddock.Jag hade ingen som helst kontroll. Började att skritta runt spåret. Hon började trava när hon ville det. Kunde inte få henne att sakta av. Hon gjorde sina övergångar när hon kände för det. Samma i galopp. Hade lite mer koll på styrningen. Men hon sprang mest runt i paddocken med mig och jag ville bara av. Stannade vid mamma flera gånger och frågade om inte hon ville prova henne. Jag hade inte ridit henne en speciellt lång stund men jag ville bara av.

Tillslut lyckades jag övertala mamma att hoppa upp och prova henne. Hon red ut en runda.


Jag ville inte ha henne. Hon var alldeles för pigg och jag hade ingen kontroll. Var van vid Zorina, också en väldigt pigg arab ,men väldigt känslig och lydig. Saktade alltid av när jag ville det, hur pigg hon än var. Shaheeri hade jag ingen koll på och hon var stark..

Mamma lyckades ändå övertala mig att åka och prova henne en gång till så jag kunde prova hoppa också.


Vi åkte upp en gång till för att prova hoppa. Då red hennes ryttare henne först, Hon var tittig och stannade någon gång. Men annars hoppade hon fint.

Jag hoppade upp. Kommer inte ihåg så mycket av ridningen. Starkaste minnet är från när vi hoppade. Hur hon ca 2-3 galoppspråg innan hindret, tog tag i det och bara sprang. Efter hinderna sprang hon ännu mer. Hon var glad och hon ville verkligen hoppa.

Jag var inte säker än på om jag ville ha henne. Men efter att ha hoppat henne låg det mer åt ja än åt nej.


Innan Shaheeri hade jag kollat på en ponny som hette Milton. En brun liten C-ponny som var för tjock. Fet om man ska va helt ärlig. Kändes mer som en B-ponny när jag prova. Var nästan stor på honom. Han var seg. Provred honom på en bondes gårdsplan. Kunde knappt få upp hästen i trav.

Shaheeri var raka motsatsen till den här ponnyn.


Mamma övertalade mig till att provrida henne en gång till innan jag bestämde mig för att köpa henne. Den här gången fick jag hjälp från hennes ryttare. Var på lina först. Red utan sen. Den här gången kändes det bättre med ridningen och kontrollen.


Några dagar senare kom vi för att hämta henne. Tog 1-2 timmar att få upp henne i transporten. Men hon gick upp till slut och jag kunde åka hem med MIN häst. 30 April 2011, början på vår resa.


Bilder från sista provridningen

I början var jag lite rädd för hennes “öga”. Men det tog ca en vecka, sen tänkte jag inte så mycket på det längre.

Första året gick det inte så bra. Shaheeri är ett sto med mycket egen vilja. I början kunde jag inte leda henne själv. Det var inte så att hon sprang iväg. Hon bara bestämde att dit ska jag, och dit går jag. Hon vägrade gå upp i transoprten så jag kunde inte åka iväg och träna.

Efter några veckor ville hon inte hoppa längre. Så fort hon såg en bom blev hon sur och ville inte gå. Jag har ingen ridbana hemma. Jag kan bara rida ut, och eftersom hon inte ville gå upp i transporten kunde jag inte åka iväg och träna.

När jag red ut var hon tittig och rädd för allt, eller så bara stannade hon och vägrade att gå.

Första året med Shaheeri var inget roligt år. Jag hade längtat så mycket efter att få ha min egna häst! Rida ut med med mina kompisar. Kunna börja hoppa för att sen komma ut och tävla.

Vid ett ridpass ett år senare, vid det ridpasset vände det och det började gå bra för oss!


Vill ni ha fortsättningen?? Kommentera!

Heeri, jag, Zorina

Likes

Comments

Ridning

Hej!

Jag har fått en förfrågan om att skriva om hur jag köpte mina hästar. Hur jag hittade dom och varför jag valde just dom. Tänkte skriva lite inlägg om Shaheeri, Chamsin och Robin. Jag tänkte göra en liten inläggsserie, "Historien bakom..." varje häst.

Hade en Q/A för ett litet tag sen och då fick jag också frågan om jag kunde skriva ett inlägg om hur Shaheeri är att rida, eftersom hon bara har ett öga och är rätt speciell. Jag tänkte skriva iaf vars ett inlägg om varje häst, hur dom är som person och hur dom är att rida.

Första hästen ut är Shaheeri. Har redan skrivit hennes första inlägg och det publiceras imorgon!

Hoppas ni gillar den här idén. Ni kan väl kommentera eller göra en 👍/gilla så jag vet 😊

Likes

Comments