Hej!
Onsdag igår, och det betyder träning med Freddie på eftermiddan! 😍
Hade varit tävling dör i helgen, så mycket tävlingsvinter ute på banan! Bra för oss för FP fick vi träna på det!
Har hoppat olika linjer och 3 kombination. Freddie var så fin igår. Har massa film som kommer ut på Instagram och ska se om jag kan få upp det här också!
Så roligt att se hand utveckling över dom här månaderna vi har hopptränat tillsammans. Han har blivit mycket modigare och säker i sig själv. Starkare i kroppen och får så fina språng när han hoppar! Verkligen jätteroligt att få rida den här hästen! 😊
Det som är så bra med att träna för Tony är att han är väldigt noga med små detaljer. Idag fick vi verkligen jobba på det och blir en så stor skillnad!

Gillar

Kommentarer

Galopp

Hej!
Det här inlägget är till för att tacka min mormor!
Hon har sytt upp min jockey dress! Och så fin den blev!!
Lite svårt att få rättvisa bilder när den hänger på galge, men den ser väldigt fin ut på!

Jag har valt färgerna och mönstret. Så alls hästar som ägs av mig kommer gå i dom här färgerna. Väldigt nöjd och tycker att det blev snyggt. Stilrent. Vill ju åndå ha lite färg med men fortfarande hålla det snyggt.

Väldigt nöjd måste jag säga. Och tack igen för dressen! ❤️

Gillar

Kommentarer

Galopp

Hej!
Igår var det både kval för Swish och tävling för mig och Milo. Kul att ta med 2 hästar till banan på tävlingsdag!
Swish kval gick först så började med det.

2 åringarna kvalade för sig och de äldre hästarna kvalade för sig. Var bara en Anna häst som kvalade tillsammans med Swish. Måste säga att det var så sjukt nervöst att stå på marken. Föredrar att rida själv! Haha, har nog aldrig varit så nervös. Ändå vet jag att hon är väl förberedd för uppgiften. Min lilla flicka skötte sig super! Verkligen så snäll och cool i alla lägen. Josefin Langren som fick mitt förtroende att kvala min prinsessa.

Var ett tag sen Milo kvala så har kanske lite nya läsare sen dess. Så kan ta det lite snabbt.
Ett kval är något alla hästar måste göra för att få starta i galopp. Man vinner alltså inga pengar på ett kval och kan därför inte heller spela på det. Det är för att visa att hästen är redo för att starta.
Så det dom ska visa är bla att dom kan gå in i startboxarna, springa ut, och springa 800m på under 56 sekunder. Då blir dom godkända och får starta sen.

Simply Swish gjorde alla dom här momenten som ett riktigt liter proffs! Så duktig verkligen. Lite långsam... sprang på 55.9 sekunder! Så precis att hon klara det! Var också så varmt den här dagen. 35 grader i solen. Sen vet jag att vi behöver jobba lite mer på farten. Men alla andra moment gjorde hon så bra! Riktigt stolt tränare, och ägare! Jag har ridit in och tränat den här hästen själv! Första hästen som jag har helt, helt från början och tar fram till tävling. Hon kommer bli en riktigt fin tävlingshäst!
Uppfödarna Ulrik och Ylva Lindh ska också har stor eloge till ett så bra jobb att få fram henen. Samma uppfödare som till Milo! 😊

Var ca 3h mellan Swish och Milos starter. Han kan bli rätt stressad när vi kommer in till Jägersro och det är tävlingsdag. Blir så taggad och stressar upp sig själv. Går nästan konstant i boxen tills det är dags att gå ut till banan. Hjälpte lite när lillasyster var med. Men hade varit bra om han kunde lugna ner sig mer. Nu fick han komma in 4 timmar innan det var dags för honom att starta. Tyvärr tar han dem mesta av sin energi att stressa upp sig innan start. väldigt taggad i löpet och påväg till startboxarna 😝
Vi kom iväg dåligt i starten. Min plan var att färska ligga lite lägre fram. 12 hästar i det här öppet. Vill inte hamna förlängt bakom eller bli instängd typ. Hamnade nästan sist i starten, så det var den planen det... Försökte öka lite på slutet men hade inget om placeringarna och pengarna att göra. Inte helt vårt löp kan man säga... stort startfält med rätt mycket bättre hästar. Kollar man placering var det inget att skryta med. Tar vi istället och kollar på vår individuella insats var det 3 sekunder snabbare än sist. Och blir vi 3 sekunder snabbare till nästa gång har vi med placeringarna att göra!
Bara att se det positiva och kämpa mot det istället!
(För er som kan lite om handicap och sånt, så gick han med 14kg övervikt!! Tror lite på det med hcp med vikt och längder osv. Så isf skulle han varit rätt långt fram 😝 men jag kan inte riktigt rida på 44kg... så liten är jag inte 😋 kollar man på det var han väldigt duktig! 😉)

Men som sagt. Bara att vara glad över dom 3 sekunder bättre vi blivit och kämpa lite hårdare till nästa gång!

Gillar

Kommentarer