Header

Ridning

Hej!
Känner mig rätt duktig idag! Gick upp tidigt och var i ridhuset redan 7.30 med Robin för att hoppa. Vi tävlar i helgen så skulle bara hoppa igenom henne inför det och kolla så att allt funkar. Hon var så fin idag!! Ca 4 veckor sen jag hoppa högt, men kändes väldigt bra 😄
Åkte hen igen och hämtade Chansin och Milo. Båda två tävlar också i helgen så sista check ned dom också, men red bara på marken idag. Väldigt nöjd med alla 3 idag.
Håll tummarna för oss i helgen!
Blir lite kort inlägg idag för nu måste jag sova. Blir upp tidigt i helgen! 😴

Länge sen en bild på Chamsin kom upp på bloggen 😋

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Idag på förmiddan åkte jag med småpojkarna till ridhuset. Började rida Chamsin. Trimmade alla hästar på marken idag och han var riktigt riktigt fin!
Har ett litet mål för i år, det är att varje pass ska jag rida utan stigbyglar i 5 min. 5 min är inte länge men ofta kan man ibland sätta mål att nu ska jag rida 30 min utan stigbyglar, och så porlar man inte det och så blir det helt enkelt inte av. Tycker det är bättre att ta lite varje dag! Tror det ger mer.
Milo var också fin idag, i början men sen blev han lite jobbig.

Åkte till sjukgymnasten efter det. Gymmat där 1 h sen hem och senare på eftermiddan blev det en sväng till till ridhuset med Robin. Hade tänkt hoppa henne idag men hoppar imorgon stället.

Likes

Comments

Ridning

Hej!

Idag fick det bli två rundor till ridhuset. Inget bra väder att rida ut. Började med att åka dit med Milo och Chamsin. Båda pojkarna skulle hoppas idag. Hopade 5,5 och hinder med lång och kort annridning. Väldigt nöjd med båda två idag. Med Chamsin fick jag mest träna på att få fram honom efter hinderna så han får lite mer bjudning. Milo var väldigt stökig i början, redan innan jag han lasta ur honom. Har provat ett nytt bett. Fick ta det på Robins träns, hade behövt det på ett annat för tycker det var lite för långt när det var på innersta hålet. Men tycker att han fungerar bäst på det här av dom jag provat. Ett lite smalare 3 delat så inget komplicerat. Men han var så duktig på slutet!

Red Robin på samma bett som Milo. Hon fungerade bra på det med. Trimmade henne idag, tänkte hoppa imorgon. Väldigt fin hon med så väldigt nöjd med alla mina hästar idag :D

Var inte så kallt idag, fast att det var snö ute.

Ni får bild på Milo (högst upp) och Robin (längst ner) från idag.

Likes

Comments

Hej!
Alla har nog sett att det har kommit snö till Skåne. Har man inte sett det live har man sett det på alla sociala medier 😉 mina är inget undantag 😋
Min dag blev inre helt som den skulle. Skulle vara hos sjukgymnasten på eftermiddan så hade tänkt åka med alla hästar till ridhuset på förmidddan. Han inte mer än att starta bilen och där fanns ingen bensin. Närmaste mack där jag har bensinkort ligger i Staffanstorp. Så ja inte lönt att köra dit, hem igen, för att lite senare körs förbi igen innan sjukgymnasten.
Ändrade planer alltså, uteritt... började med Robin, och det stannade där. Robin blir alltid mycket piggare på vintern. Hon är alltid pigg och på vintern extremt! Tänkte att jag håller mig ganska bära hemma (tur var väl det) tänkte köra intervallträning bland granplanteringen som är precis utanför vår uppfart. Han trava fram, mina hästar har gjort ser här då ofta så dom vet precis när det är dax att galoppera. Tänkte att jag börjar ganska lugnt för vet inte hur halt der är. Lugnt var alldeles för långsamt för Robin. Han galoppera några få steg innan hon blev trött på att jag bestämde tempot. Så hon lägger ett av dina berömda höga bocksprång och jag flyger som en vante. Sen sprang hon iväg i det tempot hon ville ja från början... När hon vill få av mig har jag ingen chans att sitta kvar. Bara att vandra hem, hämta henne och hoppa upp igen. Efter der var hon lite lugnare, eller ja inga fler bocksprång men fick ändå galoppera ett bra tag 😄

Tränade hos sjukgymnasten. Fick klartecken att rida lite fler hästar om dan. Har bara fått rida Max 3 om dan! Så roligt besked!!
Nu på kvällen blev det ridhuset med Chamsin och Milo. Trimmade båda på Maren idag. Otroligt nöjd med båda två!! Så fina idag 😄😍

Sista bilen är på mig när jag får gå hem och plocka upp alla Robins saker som flyger av på vägen... 🙈

Likes

Comments

Hej!
Då bar sista dagen avklarad. Skriver faktiskt det här inlägget ifrån min egna säng. Kom hem 23.30 och körde från Stockholm ca 17 tiden. Bra jobbat ändå, tycker att jag kan ge mig själv en klapp på axeln!
Idag som dom tidigare dagarna började vi förmiddan med veterinär medicin. Gick in lite mer på senskador, sårskador och luftvägar. Hade etologi på eftermiddan.
Måste säga att hela kursen har varit väldigt intressant och har lärt mig mycket nytt och har varit intressanta diskussioner .
Nästa del av kursen är om några veckor så då blir det upp igen.
Tänkte sova nu, standard avslut på mina inlägg den här veckan... men är väldigt trött så vi hörs imorgon 😉

Likes

Comments

Hej på er!
Då börjar även dag 2 gå mot sitt slut. Idag hade vi veterinär medicin på förmiddan precis som igår. På eftermiddan var det tävlingsregler och proppar. Hur man räckande vikt, handicaptal, anmäler till rätt lopp osv. Väldigt komplicerat måste jag säga.
Har väl egentligen inte mycket att skriva. Var samma tid idag dom igår, 8.30-16.30 så är rätt trött nu!
Samma tid imorgon och ska köra direkt efter det. Tog ju 8h upp så är väl hemma runt 01.00 imorgon... känner att jag borde sova.
Natti så hörs vi igen imorgon!

Det är så många fina tavlor som hänger överallt!

Likes

Comments

Hej mina små pingviner!
Då var dag 1 i Stockholm avklarad.
Började kl 8.30 idag. Möte upp Julia som också bor på det här hotellet och vi åkte tillsammans till galoppbanan.
Vi var 20 stycken idag, tror jag, som gick kursen. Från 8.30 till 16.30 föreläsningar och 1 timmes lunch. Man blir rätt trött faktiskt.
Vet inte om jag skrev det i förra inlägget men är alltså här för att gå en kurs för att bli amatörtränare till galopphästar. Det är en webb utbildning och sen två weekend veckor som utbildningen är. Klarar jag provet sen är jag alltså galopptränare. Nästa gång är andra veckan i februari så då ska jag upp hit igen. Har haft problem med att komma in på webb delen men lyckades äntligen runt 22.30 igår! Var rätt trött så hann bara läsa 1/4 innan jag somnade. Men det är rätt mycket teori. Tänkte fortsätta plugga lite nu.
Men idag var föreläsningarna om medicinering och utfodring. Det mesta från utfodring har jag haft rätt mycket i skolan, men lite nytt.

Nu på kvällen åkte jag och Julia in till "stan"/ byn eller vad man ska kalla det. Var en ridsportsbutik så gick självklart in där. Köpte ett nytt bett som jag ska prova. Gick in på Willys och köpte frukost till imorgon. Blev en Pizzeria sen och åt kvällsmat där.

Det är vad jag har hittat på idag 😊 Haha ja om någon undrar hade jag tänkt äta donats till frukost 😂

Likes

Comments

Hej!
Är framme och har fått mitt hotellrum. Bor på ett hotel som ska ligga ca 10 min från galoppbanan. BroPark alltså. Har aldrig varit här innan så ska bli så kul!
Tog 8 timmar att köra hit. Började köra 12.15 och kom fram 20.00
Har bara stannat en gång på vägen för att ranka och köpa lunch. Sp är ganska trött efter att ha kört så länge!
Ska sova nu. Går upp ca 7 imorgon och ska va på Bro park kl 8.30
Vi får höras imorgon! God natt 🐻🌙❤️

Likes

Comments

Hej!
Igår kväll åkte jag in till Malmö för att träffa Sara. Skulle fika och sen se på bio, The frestelse showman.
Blir inte riktigt som planerat då vi tänkte fila på espresso house. Kom dit en timme innan dom stängde, men tydligen stängde dom precis när vi kom, haha så typiskt. Så köpte massa godis/ chips istället.
Tror det här kommer va en av mina nya favvo filmer! Var faktiskt riktigt bra!! 😄 så ett tips, ni borde se den!! 😄

Likes

Comments