Header

Ridning

Hej!
Idag började min dag i stallet med att släppa ut lite hästar och sen mocka och bygga fram en liten bana så jag kunde hoppa lite. Har lov nu den här veckan om jag glömt skriva det.
Började hoppa Chamsin. Gick inte fram av sig själv precis... så sjukt lat idag. Blev några fina språng ändå men hade önskat att han va lite mer fram!
Hoppade Robin sen. Galet fin 😁 vi tävlar i Åstorp i helgen så sista hoppningen innan det. Hade bommar på höger skidorna för att rama in henne då hon drar sig till höger. Har redan hjälpt mycket fast vi bara hårt det några få träningar än.
Har film som jag ska försöka få upp här också. Finns redan på mina Instagram för er som inte orkar vänta 😝

Hemma har jag ridit ut på Shaheeri en runda. Fick sällskap av mamma och Wakan.

Likes

Comments

Tävlingar, vlogg och Videos

Hejsan!

har äntligen fått upp videos från skabersjö förra helgen. 4 fel i 1.20. Lite mitt fel då jag tog onödigt många halvhalter så vi kom för nära och fick med oss frambommen på den oxern. Provade ju ett nytt bett på henne. Har tidigare ridit på hack så blev lite annorlunda.

I andra klassen som var en 1.30 fick vi 2 ner. Samma fel gjorde jag där. Kom på lite sent att det skulle vara ett mindre språng på den linjen. I trekombinationen var det lite otur om man får säga så... Störta trekombinationen hon hoppat också men över lag är jag väldigt nöjd med båda rundorna! Känns som att det bara blir bättre och bättre!

Fick ta en gammal bild från när vi tävla i Skabersjö för några år sen. Som alltid - no scoope, no hope

Likes

Comments

Hej!
Tänkte blogga lite om igår. Robin behövde ett ordentligt flat work pass så hon va väldigt hård i vänstersidan och tjafsig med huvudet. Så tog morgonen till det. Blev ett ordentligt pass på 1,5 timme. Började rida vid 8 och var färdig ca 9.30
Var helt själv i ridhuset så kunde sista där i lugn och ro och bara trimma på och få loss den där vänstersidan. Jobbade mycket lösgörande med att bon skulle flytta in framdelen och sen bakdelen. Ställa in, ställa rak och sen ut. När jag ställde henne till vänster, kvittar vilket varv så ställer hon sig men drar/hänger kvar i handen. Och lättar jag tror hon tillbaka huvudet åt höger. När jag lättar vill jag att hon ska bli kvar, och när jag ställer henne ska hon fortfarande va lätt i handen. Tog alltså ett bra tag innan det gick igenom men jag tycker att ska man göra något ska man göra det ordentligt. Inte bara trimma lite i 20 min och ja hon vs lite stel i vänster men jaja. När jag hoppar av vill jag vara 100% nöjd och uppnått det mål jag vill med ridpasset. Så ibland kanske det bara tar 20 min och ibland tar det nån timme.
Sen får ju hästen också ha kondition för att gå så länge, och det har hon 😉

Chamsin red jag efter sista lektionen. Hoppade honom lite och han va väldigt fin. Lite det problemet som kom upp på tävlingen kom upp idag också. I höger varv är han inte rak i kroppen, så om hindret står på spåret och vi svänger upp mot det. Efter svängen är han fortfarande böjd i kroppen och skjuter ut bogen vilket gör att det avståndet jag ser ut att han ska hoppa av på tar han inte. Han tar ett till som blir in i botten och landar därför på bakbommen. För att han ska hoppa rakt måste jag överdriva ställningen utåt. Blir väl ett trimmas på honom också 😉😉 men ska fortsätta jobba mycket med rakriktning på honom så ska det nog gå bra.

Bild från tävlingarna i Helsingborg

Likes

Comments

Tävlingar

Hej! Tillbaka efter helgens första tävlingsdag. Idag hoppade jag och Robin 1.20 och 1.30. Var sista klasserna för dagen så hann rida både Shaheeri och Chamsin innan det var dax att åka. Longerade Robin innan vi åkte för hon brukar va väldigt taggad när vi åker på tävling. Nu är det dessutom fruset utomhus så går knappt att rida fram ute.
Startade sist i klassen så hann se några ryttare innan det var dax att rida fram. Så fin på både framridningrn och framhoppningen! I 1.20 fick vi ett ner i grunden. Tar på mig det. Men annars är jag så nöjd med rundan och hur hon gick.
Ganska många startande innan det var dax att gå banan till 1.30 och sen rida fram igen.
Igen, så fin på framhoppningen! Inne på banan bara letade hon efter nästa hinder och lyssnade så bra. En linje jag missa så tog ett språng för mycket på den, fick med oss det räcket ner så tar på mig det. 1 ner i trekombinationen också. Men är verkligen jättenöjda med den här rundan. Var vår 3dje 1.30 och nu börjar bitarna falla på plats.
Video kommer upp imorgon!
Vi laddar om till imorgon då Chamsin och Shaheeri ska hoppa 😊

Lite suddig bild men jaja

Likes

Comments

Ridning

Många gillar fredagar för det är då deras ledighet börjar. Jag älskar fredagar för det är då "livet" börjar 😉 sällan jag har en helg där jag ligger hemma hela dan och slappar. Helg för mig är tävling från morgon till kväll, och jag älskar det 😝
I helgen åker vi till Skabersjö. Alla hästarna har kommit med. Nu på kvällen har Shaheeri trimmats. Så sjukt seg!! 😫 många tror säkert att hon är jättepigg och känslig för hjälperna eftersom vi tävlat väldigt mycket i galopp, och hon vinner ganska ofta i hoppningen också. Sorry to break this to yah, hon är seg! Eller mer en litet ponnysto som gör vad hon vill. Vill hon va pigg så är hon pigg, vill hon ingenting gör hon inte det heller. Men hon blev rätt lösgjord i kroppen mot slutet då glad över det 😊
Chamsin fick hippa igenom kombination idag. Han kommer tävla 1 m och då börjar kombinationerna komma in. Eftersom han går som stor häst kan avstånden bli lite långt för honom då han bara är 1.50 hög. Så han är storhäst men han är ju väldigt liten och har rätt kort galopp. Fick hoppa igenom kombinationen några gånger för att få fram honom i den.

Vid lunch red jag Robin. Tar det i lite omvänd ordning. Provade henne på tag idag då allt gick åt helvete igår när vi skulle hoppa. Kunde inte ens rida emot ett hinder på 1.10 för hon lyssna inte tillbaka, lyssnade inte fram heller och samtidigt sprang hon med huvudet högt och var stressad typ. Försök och hitta ett bra avstånd till hinder då. Men idag blev det ett gav och då blev hon min världens finaste höst igen. Bråkig i början och fortfarande lite tjafsig med huvudet men hon flög över 1.30 som ingenting!! Nu känns det bra inför imorgon!
Inte optimalt att byte från hack till gag dagen innan, men va tvungen att prova något annat då det anslutit inte gick längre. Har ridit henne på gag 2 gånger i somras och då gick hon sååå fint. Så vet ju att hon går bra på det 😊

Likes

Comments

Hej! Om allt går som det ska den här helgen, gick ju inte alls som planerat förra helgen. Men går det enligt mina planer så kommer jag tävla hela helgen den här veckan också!! 😁 Blir i skabersjö den här gången. Ligger 10 minuter från skolan så nära och bra!
Kommer hoppa Robin på lördag. Blir 1.20 och 1.30 😊 båda klasserna är regionala.
På söndag står jag som reserv med Shaheeri, så vi får se om vi kommer med. Kommer hoppa 90 CM med henne isf. Chamsin kommer hoppa 90 CM och 1m 😊

Så bara för er att hålla tummarna och önska oss lycka till 😉

Likes

Comments

Ridning, SRG

Hej! å onödig dag. Kände redan igår att jag borde stanna hemma idag. Gjorde inte det så åkte till skolan iaf. Dumt beslut då första lektionen blev inställd. Red Robin då istället. Till och med formsvacka är för positivt ord för hur det går just nu. Gick inte alls idag. Funderade mycket på det på vägen hem, och har nog kommit fram till något som jag ska prova imorgon.

Efter att jag ridit Robin hade jag svenska. Hade argumenterande tal, bästa gången för mig hittills tycker jag själv. Ganska nöjd med min prestation för en gång skull. Det var den bara den lektionen jag hade idag. Skulle haft en till på typ 3-4 timmar eller vad det brukar va men den blev också inställd... seriös skola man går på...

Tog därför bussen hem. 2017, vad är det för fel? redan andra ggn som jag tvingas ta bussen hem. Fick power walka i 1 h hem från bussen dessutom! Kom hem rätt tidigt, runt 13 kanske så red både Chamsin och Shaheeri i dagsljus! Båda fick konditionsträna i snön.

Själv har jag tränat efter en jättebra träningsvideo på YT. Ska också göra lite Yoga snart.

ignorera min fula min och kolla på min söta ponny istället!!!

samma på denna bild...

Likes

Comments

vlogg och Videos

Här har ni två videos från i helgen. Skulle ju åkt på tävling men blev ju inte så. Byggde istället upp en liten omhoppningsbana i ridhuset och tränade lite på att rida snabbt. Ganska sällan man gör det. Något som passar Shaheeri bra. Hon är lite så att ju snabbare man rider desto bättre hoppar hon. Kul också att se hur Chamsin går när hangar lite snabbare. Han är rött seg ibland och även om det inte går lika snabbt som Shaheeri så hoppar han ändå ganska bra när jag rider på lite mer.

Likes

Comments

När bloggen äntligen är tillbaka så har jag inget intressant att skriva om. Alla hästarna har fått vila idag. Var ute och gick med Robin en runda på lunchen. Annars har det inte hänt så mycket mot idag.
Har fixat lie saker här hemma som behövde fixas. Har hunnit göra det mesta så känns ganska skönt! Bl.a. Att redigera videon från igår, en av dom sakerna som inte gick. Provade ett nytt redigeringsprogram. Fungerade inte så får se när jag får upp videon. Har lite andra videos som egentligen inte behöver redigares som jag kan lägga ut så länge.

Har inte mycket mer att skriva så vi hörs imorgon! 😉

Likes

Comments

Tävlingar

Vill bara lägga den här helgen och veckan bakom mig. Har varit hemsk på riktigt! Skulle varit tävling i lillhagen i helgen. Igår åkte jag dit med Robin. Skulle bara hoppa en klass. Blev en 1.20 spm var första klassen för dagen. Robin har aldrig hoppat bra där, vet inte varför. Gick sådär igår, bästa gången där hittills då vi fick två ner och behövde lägga en volt innan sista linjen då hon ladda på fel hinder.... Vi rev första. Så arg över det för la henne rätt och vi kom bra förberedda från framhoppningen, ändå river hon. Rev ett räcke till och helt ärligt red jag inte dåligt där heller.
Framridningen behöver vi inte nämna. Lite smått kaos med damphästar till båda vänster och höger. Robin bidrog inte till något lugn.

Idag var det den lilla svarta och den lilla vitas tur. Upp lite efter 4 imorse då jag starta första klassen tidigt i startfältet och tävlingen börja 8. Behövde köra förbi skolan för att hämta en sak. Hoppar av bilen springer och hämtar i stallet och sen tillbaka till bilen. Tog kanske 30 sekunder. När jag sätter mig i bilen igen är klockan halv 7. Bilen startar inte.... eller den startar men dör efter 2 sekunder igen. Håller på till 7.55 att försöka få igång bilen som inte startar.eftersom tävlingen börja 8 och det va 5 min kvar till start, tar ca 35 min dit. Bara att acceptera att jag inte kommer tävla idag....

Hoppade hästarna på skolan istället. Byggde upp en liten omhoppningsbana och tränade på att rida snabbt. Gjorde sockebits challenge som filmats och kommer ut snart!!
Vid lunch blir vi räddade och får skjuts hem med hästarna 👍🏾🙏🏾

Imorgon är det måndag, ny vecka med nya tävlingar till helgen, vi lägger den här veckan bakom. Glömmer den och pratar aldrig om den igen 😝

Likes

Comments