Header

Även om det hittills inte gått som jag vill den här tävlingen gäller det att fokusera på dom saker som gått bra!
Hittade bilder på eqipe, en från igår och en från den här tävlingen för 2 år sen.
Måste ändå säga att min ridning har blivit såå mycket bättre på 2 år och speciellt det senaste året!
So, let's just take a moment and appreciate allt som går bra och åt rätt håll!

Fick den här kommentaren för ett tag sen. Gjorde mig så glad!! 😄💕

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

För att det inte skulle gå som igår hade jag en plan. Vilda Hilda aka Robin, longerades igår kväll. Avslutade när hon var kung och snäll.
Upp tidigt på morgonen för att hinna trimma henne innan klassen började kl 7. Har en bom övning som ni som läst bloggen känner till vid det här laget. Gör den alltid dagen innan tävling. Bom 12m bom 12 m bom. Hade bara två bommar den hör gången. För att inte störa dom andra som skulle hoppa fram var jag tvungen att va färdig trimmad 6.30. Och hinna få banan innan 7.
Jag hann!! Startade själv sen som nr 52. Där i mellan hann jag mocka och fodra alla hästar, ta av lindor/natt bandage, fylla vattenhinkar, duscha Robin, putsa utrustning, sadla igen, rida och hoppa fram. Jag är grymt snabb om jag får säga det själv!! 😌

Men det är kul när planen fungerar. Idag gjorde den inte det. Longerad och trimmad innan start. Ändå gick det som det gick. Lugn och fin på framhoppningen. Supernöjd med henne där! Sen skrittar vi in på banan och hennes humör vänder. Hon blir galet taggad och skiter fullständigt i vad jag vill. Rider en volt innan 1an. Hon skakar och kastar så mycket med huvudet att hon ser inte ens hindret, hade redan ridit igenom starten så räknas som ett stopp... En till volt och sen hoppar hon 1an, linje mellan 2an och 3an, 5 språng vilket hon gör bra. 4 är kombination med 2 språng. Har vi haft lite problem med innan att hon river ut då hon kan springa lite för mycket. Inga problem idag! Sen böjd linje till 5an. Jag tar en halvalt. Hon lyssnar inte, tar igen, lyssnar inte, igen... får ta i henne ändå fram till hindret så vi kommer med bromsen i och i botten så hon stannar. Uteslutna.
Det var min dag det....
Robin är ett fuxsto, nu är hon dessutom brunstig. Ska vi skylla på det?
Nej, der ska gå att ta sig runt en 1.30 bana ändå!! Tycker jag.
Men vi ska hem och träna, trimma och komma igen bättre nästa gång.
Men vi hoppar 1.20 på söndag. Det ska inte vara några problem!

Mathieu har hoppat Cessna i 1.30 och Alegra i 1.40.
Midsommar idag så tävlingarna slutade tidigare idag än igår. Självklart regnar det! Är det nån midsommar det inte har gjort det?
Men nu på kvällen har jag varit ute och gått med alla hästarna igen för att dom ska få röra på sig och äta lite gräs. Har kvällsfodrat och kollat till dom nu. Ska sova själv nu hade jag tänkt. Imorgon ska jag upp 05.00 och trimma Robin. Vadå morgonpigg?

Likes

Comments

Hej det får bli ett sent kvällsinlägg idag också.
Tävlingen började 7 imorse och jag hoppade första klassen. Men den var delad så hoppade andra delen i första.
Gick inte bra idag.
Jag tycker hon är lättare att rida när hon är pigg och har egen motor. Men så taggad som hon var i Grevlunda så är hon inte alls lätt att rida. Idag var det 2-3 gånger värre. Hon är så sjukt taggad och glad. Vilket är bra så klagar absolut inte på det. Men jag har svårt för att rida henne då. Som tex när vi skulle trava av. Hon ville galoppera mer, men vi skulle trava av. Lät jag inte henne galoppera ställde hon sig på bakbenen och sen hoppa upp i luften... ja nu fattar att hon inte är så lätt att ha o göra med då!
Men hon hoppa bra på framhoppningen. På banan kom vi dåligt på 1an, relaterad linje på 2an så hon stanna för kom inte bra på hindret innan. La en vilt hoppa bra 2an 3an, stanna på 4 a som var en kombination och vi var uteslutna. Blir så besviken på mig själv för jag red inte bra idag. Har inte ridit henne bra dom 2 senaste starterna. Vi har hoppar 1.30 rundor betydligt bättre än såhär.
Trimmar henne på morgonen imorgon så får vi se hur det blir sen, om jag hoppar en runda till imorgon eller inte...

Resten av dagen har jag fixat med dom andra hästarna. Mathieu har tävlat Cessna i 1.30, Alegra i 1.35 och Gloria i 1.45. Så har varit med på framhoppningen, fixat innan, efter osv. Har varit riktigt kul!
Jätte lärorikt att va med på framhoppningen och se upplägg ocj förberedelse inför såna här klasser!
Ni ska jag äta och sova så hörs vi igen imorgon 😄

Likes

Comments

Nu är vi framme, lastat ur hästar, packat upp alla saker från lastbilen och alla höstar är trimmade. En galet taggad och glad Robin. Så det ska nog gå bra imorgon. Hon är på rätt humör!!
Avslutar dagen med lite bilder. Första klassen börjar 7 imorgon så det blir upp tidigt 😊

Likes

Comments

Nu rullar lastbilen mot Göteborg och tävlingarna på Åby travbana. 4 hästar i lastbilen, Robin är en av dom.
Ska bli så kul!! Vi är där och tävlar tills på söndag. Jag och Robin kommer starta 7 * spring tour 1.30 rundan. Finalen går på söndag men tror inte jag kommer till final så planen är att hoppa Amateur GP 🌟 Den går i 1.20
Men håll timmarna och önska oss lycka till!! 💕

Likes

Comments

Hej!
Dagen började med att fodra hästarna och fixa stallet. Så gint väder idag så dom fick äta sin frukost ute.
När stallet var klart red jag Whisper. Han är lite större än Chamsin så ganska liten storhäst som känns som en ponny. Rolig häst att rida 😄
Longerade Daniella sen.
Fick hjälp av Mathieu idag också med Robin. Vi åker till Göteborg på onsdag och ska tävla där i helgen så hoppade henne över lite små hinder idag och ska hoppa lite högre imorgon. Robin var minst sagt vild idag. Hon blir alltid så sjukt glad över att hoppa och hon är all over the place. Men fick väldigt bra tips idag och saker att jobba vidare med. Blev redan bättre under det här passet.

På eftermiddag har jag fortsatt fixat i stallet. Vanliga saker som fodra, borsta och fixa inför ridning, ta in från hagarna osv.

Kan inget annat än älska vädret idag!! Trodde först inte att det skulle bli någon sommar, men så kom den ändå 😂😌

Bilden är inte från idag 😜

Likes

Comments

Tävlingar, vlogg och Videos

Hej!
Ni vill säkert veta hur det gick på tävlingen igår. Tävlade Chamsin och Shaheeri i Eslöv. Kul att träffa Saga och Vicky som också var där!! 💕💕
Hoppade två klasser med båda hästarna. 80 cm och 90 cm. 90 var i två faser och 80 bed A.
Chamsin först ut. Hoppade en felfri runda!! Duktig kille. Hoppade faktiskt väldigt bra och lätt genom hela banan. Snabbt byte och sen in på Shaheeri. Även hon felfri!! Även fast hon hopps för jävligt rent ut sagt på framhoppningen. Kom inte bra nån gån. Tyckte hon var seg också, men ändå hade vi snabbast tid... 😂😉
Har blivit lite hennes grej nu att hoppa dåligt på framhoppningen och sen går hon ändå in och lätt hoppar en felfri runda. Speciell min lilla häst ❤️ men bara hon hoppar felfritt så är jag nöjd.
Hoppade henne dörrar i nästa klass. Behövde inte ta många språng på framhoppningen eftersom vi precis kom ut från banan typ. Felfri u grunden. Länkar en liten bit från filmen så nu får se eftersom jag inte hunnit lägga ut hela. Hoppar sista i grunden. Planen var från början att ta den första svängen mellan dom två hinderna men eftersom fet var så sjukt lerigt och halt tog jag vägen utanför hinderna för att inte riskera att halka. Jag red absolut inte fort eller dåligt genom svängen. Hon kan gå betydligt mycket fortare, och hon är ändå ingen häst med dålig balans. Har faktiskt aldrig suttit på någon annan häst som har så bea koll på benen som hon har!! Men vi galopperar genom svängen och hennes bakben tappar fäste och glider under henne. Vi går omkull.
Läkaren och sjukgymnastens ord " du får rida om du inte ramlar av och slår dig, då kan du behöva operaras igen och då kommer det ta minst två månader innan du kan rida igen..." självklart ramlar vi på höger sida...
Men Shaheeei var snabbt upp på fötter och även jag. Hon mår bra och har inte skadar sig!!
Bara att hoppa upp på Chamsin och rida nästa runda. Tog det väldigt försiktig med honom. Räcker att ha gått omkull med en häst. Hoppade 1an och 2an bra. Sen lana han i fel galopp och en sväng till nästa hinder. Fick inte rätt på galoppen och red försiktigt så därför stanna han. Har han stannat 1 gång för att man har ridit för försiktigt kommer han inte hoppa igen. Red på oxern igen men han stanna fast vi kom bra. La en volt och tänkte hoppa om 2an och sen gå ut men då börjar han tjura och ville inre gå fram alls. Fick räcka upp handen och gå ut. Gick in i ridhuset sen och tog några språng så att han faktiskt hoppa unna vi åkte hem.
Ibland blir jag bara så trött på den hästen. Visst jag red försiktigt första gången men sen var det bara lathet från hans sida... han hoppade så bra i klassen innan. Och det finsk dom som säger att ston har humör. Tucker hingstar är värre. Han blir liksom inte arg utan bara tjurig och seg... bara hem och träna vidare. Vi tar det nästa gång!!

Ny har det gått en dag och jag har hunnit känna efter hur det känns i benet. Stukat höger fot och det gör mer ont i knät, men annars är det bra med mig! 😉😂

Likes

Comments

Hej!
Började i stallet idag vid 7 med att fodra, släppa ut hästarna, mocka och fixa stallet idag. Alla hästar longerades idag. 3 innan lunch och resten på eftermiddag.
På eftermiddag red jag Robin och fick hjälp av Mathieu. Nu har vi ett upplägg och en träningsplan för att hon ska sätta muskler på rätt ställen och gå stadigare med huvudet. Hon går ju och slår med huvudet hela tiden när jag rider. Antingen upp och ner, åt sidorna eller både och... Inte varje sekund av ridpasset men händer för ofta. Hon går bra i hoppningen. Men brukar inte bry mig så mycket var hon har huvudet då, så i hoppningen funkar det. Men vill komma vidare nu och det är just på marken som hon kan va jobbig och det är set som behöver utvecklas om vi ska vidare. Så känns bra att ha ett upplägg!!

Nu har jag kvällsfikat och är färdig för dagen. Flyttade ju hit igår så har redan sovit min första natt i min nya lägenhet. Trivs väldigt bra här och börjar komma iordning. Mamma och mina två systrar var här och hälsade på igår kväll. För att se hur jag har det och vart jag bor typ. Och för att säga hejdå! Min lillasyster åker till New York på onsdag och är borta i två veckor. Saknar henne redan. Brukar alltid sitta på kvällarna och snacka skit eller ha djupa diskussioner. Hemma hemma är (var) det vi två spm bodde på ovanvåningen och va alltid med varandra....
Men sa speciellt hejdå till min storasyster Selene som flyttar till Sydkorea idag! Nu sitter hon på ett plan till andra sidan jordklotet och kommer bo där iaf 1,5 år!! så sjukt modigt och coolt att våga flytta till andra sidan jorden, helt nytt land med obegripligt språk och inte känna någon... Tur Snapchat finns och typ skyp eller nåt så man fortfarande kan hålla kontakten.
Men jag var iaf första barnet i familjen att flytta hemifrån 😉😂

Likes

Comments

Tävlingar

Hej!
Nu på förmiddan har jag varit i Eslöv och tävlat Chamsin och Shaheeri.
Vi låter bilden tala så länge så skriver jag ett mer detaljerat inlägg sen... bara för att hålla på spänningen 😜😜

Likes

Comments

studenten

... min student! Så fort tiden har gått men ändå har det hunnit hända så mycket på en vecka.
Inlägget om studenten kommer, ska bara skriva det också 😉😉

Likes

Comments