Det här är jag, det här är min kropp i bikini framför en kamera. Jag visar hud vilket de flesta som bär bikinis brukar göra. Dessa två bilder har jag lagt upp på internet, på Instagram för att vara mer specifik.

Jag la upp bild nummer två senast igår på Instagram (!!vill bara påpeka att året är 2016!!) och började diskutera med en vän som hade andra åsikter kring denna bild samt "lättklädda" bilder överlag än vad jag hade och tanken slog mig att fy fan vad vidrigt att året är, upprepar igen, 2016 och folk fortfarande stannar upp, blir provocerade, irriterar sig eller på ett eller annat sätt ser ner på denna typen av bilder. Bilder som enbart visar hud. Det som verkligen gör mig rädd är att det är kvinnor som slutshamear kvinnor. Jag vill helst inte använda ordet slutshamea ens eftersom jag tycker det är idiotiskt att ens koppla ordet slampa med kvinnor, men jag måste försöka förklara. (Slutshamea för er som inte vet är då precis som det låter, skuldbelägga kvinnor som slampor, horor, billiga enbart för de visar lite naket). Jag menar kom igen, asså på riktigt kom igen!! det är verkligen meningen att vi ska vara på samma plan, det är meningen att vi ska stötta varandra, det är meningen att vi aldrig någonsin aldrig ska säga att någon av oss gör fel. Absolut inte vid tillfällen där man visar mer hud än vad man kanske brukar. Lyft upp kvinnan och höj henne. Bli inte provocerade av varandra. JAG BLIR SÅ HIMLA ARG ATT JAG ENS BEHÖVER GÖRA ETT SÅDANT INLÄGG OCH ENS BEHÖVER FÖRKLARA MIG. Argument om att "Vad skulle du göra om någon sparade den där bilden på dig" Är också helt kass. Jag menar visst, bring it on, printa, ladda ner, spara. Det gör inte mig något, det är ju ändå något snyggt ni kollar på. Hur skulle det ens va om vi till och med skulle gå efter en sådan regel, ska män ha den makten också LOL. Ska jag gå och gömma mig för att män inte ska kolla på mig, ska jag sluta gå runt i bikini på stranden för att män ska kunna ta kort på mig. ( Jag använder män nu i mitt argument eftersom i min situation så är det kring just män) Vad ska jag ens få göra? Jag lägger inte ut bilden för att fresta andra, jag lägger upp bilden för den är snygg. Sluta objektifera varandra. Sluta objektifiera kvinnor. Och vad ska jag ens bry mig om vad de andra könen tycker om bilderna så vidare JAG själv tycker det är snyggt. Vad har ens andra med vad jag har på mig att göra så vidare JAG tycker om det.

Kan någon förklara för mig varför det är mer acceptabelt för en man att lägga upp bild i badbyxor än en kvinna som lägger upp bild i bikini?

Ju mer kvinnor, män, icke binära går runt och tycker det inte är okej att kvinnor visar mer hud, ju fler folk ser detta som ett känsligt och privat ämne, ju fler folk slutshamear varandra desto längre tid kommer det ta för kvinnokroppen att bli normaliserad i samhället. Folk som har andra åsikter kring detta, speciellt tjejer som har andra åsikter kring detta tycker jag ska ta tag i att läsa på lite mer och börja visa lite mer självrespekt. Jag struntar i vad du lägger ut, vad du bär eller vad du gör men snälla uttryck inte fel åsikter du ger hatet mer energi. Du förminskar kvinnan mer än vad vi redan är. Stå upp för dig, stå upp för kvinnor, lyft upp, tänk rätt och lyft fram. Det är bara äckligt och respektlöst, som kvinna att säga något annat än att det är okej att lägga upp "lättklädda" bilder. Du får dig själv att framstå som dum.

Tack för mig, hoppas någon där ute lärde sig något nytt, om inte så kommer det. Jag va inte heller så smart för två år sedan. KYSS ;)Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

1. Här // 2. Här // 3. Här // 4. Här//

Detta kallar jag en otroligt snygg outfit nu i höst, en pälsjacka (helst i mossgrön), några öppna snygga skor, skinnbyxor och någon snygg liten väska som piffar upp en hel oufit. Verkligen en dömmig outfit!

Just dessa jag har valt ut är länkade

Likes

Comments

Nu ligger jag i min säng, klockan 09:19 och försöker hinna med ett blogginlägg innan jag går ner och duschar, äter frukost fixar mig samt pallrar mig till min lilla skola.

Va har hänt sen sist? väldigt mycket må jag säga. Skäms lite när jag inser att sist jag blogga va för två veckor sedan, fy nu fick jag ont i magen. Detta ska aldrig mer upprepas...

Jag har faktiskt ingen direkt vettig anledning till varför faktiskt mer än att jag inte haft inspiration till att blogga samt inte haft tillräckligt fina bilder att lägga ut. Det kanske beror på att min statistik skiljs ifrån väldigt mycket från dag till dag. Ena dagen kan den vara väldigt bra och andra dagen kan den va väldigt dålig och då känns det inte direkt som att någon läser, vilket inte är sant har jag märkt av er i efterhand<33333

Godmorgon på er och ha en fortsatt härlig dag!

Likes

Comments

Gissa vem som kämpade till sig ett godkänt på matteprovet? JAG, wieee första godkända matteprovet denna termin. Verkligen stolt över min insats. Tycker annars ändå att trean än så länge har varit ganska lugn, vilket är så himla skönt för trodde seriöst att jag skulle stupa i tvåan...eftersom alla lärare verkligen dränkte oss i plugg och speciellt (!!!!!) uppsatser...

Idag ska jag plugga, jag måste skriva på mitt gymnasiearbete, har en del kvar som måste skrivas klart innan jag kan lämna in de på första inlämningen. Mitt PM måste skrivas klart samt plugga juridiska begrepp, men först ska jag köra cardio och rygg, biceps på gymmet! 

Kram på er hoppas ni har haft en bra dag och har en fortsatt bra dag!

Likes

Comments

​Tyvärr så blev jag lite besviken på Justins framförande i fredags...Han var väldigt fin att titta på och jag fick höra de låtarna jag ville höra, synd att han dansade mer än vad han sjöng och mindre energi än vad jag har på mattelektionerna måndag morgon...Va tyckte ni om konserten, ni som såg den? Jag förstår fortfarande inte hur jag och Klara ens klarade av att ta oss överallt i Stockholm? Haha båda har sämsta lokalsinnet och vi har endast vart där ett fåtal gånger. Vi hade endast köpt biljett till Justin hahaha men ändå fixade vi skjuts, buss, pendel, sovplats osv. Jag är nöjd över min insats haha. Vi hade iallafall en rolig helg i Stockholm och kände att vi behövde lite tid tillsammans eftersom det var otroligt längesedan vi umgicks. Kram på er! 

Likes

Comments

​Har tyvärr inte haft tid till att blogga eftersom att jag har lagt ganska mycket tid och energi på att försöka klara av matten, skulle ha haft redovisning som jag tyvärr inte kunde göra idag på grund av att jag inte var förberädd osv. Men nu är det klart och det är så jäkla skönt. Dock vet jag inte hur matteprovet gick men det tar vi sen

Har inga planer inför idag men vi börjar ju sent imorgon med så vi får se om jag hittar på något kul. Kram 

Likes

Comments

Ställer fortfarande frågan om varför jag valde ekonomiprogrammet när jag totalt suger på matte varje dag haha. Sitter och sliter, men ändå fattar jag ingenting av matten. Får hålla tummarna på torsdag och hoppas på att det går bra, mer kan jag inte göra. Önska mig lycka till ;)

Ikväll ska jag som ni kanske förstod försöka plugga, andra planer har jag faktiskt inte. Men eftersom att det är tisdag eller haha som vi säger smörjtisdag så lär jag ju hitta på något kul. Vi börjar skolan halv ett på onsdagar så därför brukar vi oftast hitta på lite roliga och spontana saker på tisdagarna för att göra veckodagarna lite roligare haha! Vet inte heller om jag kommer träna idag, men ska försöka få in lite kondition på något sätt ändå.

Hörs lite senare eller imorgon, kram

Likes

Comments