Utsikt över DSME, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering

Vårt "hemmafjäll" här i Okpo är Guksabong. Det är uppför ca 90% av vägen och det är lika svettigt varje gång vi går upp.. Men det är ett perfekt träningspass och utsikten är riktigt fin. Koreanerna älskar friluftsliv, och bara här i Okpo så är det flera fina tur- och uteområden. På vägen upp till toppen är det rastplatser med bänkar och 2 utegym. Det mest imponerande är alla pensionärer som går upp, i 3 gånger som mycket kläder som oss, och dom tränar i gymmen på vägen upp, haha!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Varje år anordnas Busan Fireworks Festival på Gwangalli Beach i Busan. Ca 1 miljon (!) människor samlas för att se den fantastiska showen. I år så var "uppvärmingen" gästartister från Italien, den varade i 15 minuter och var mer fyrverkerier än jag någonsin hade sett. Men sen efter det, så startade den "riktiga" showen, över 30 minuter i ett sträck med fyrverkerier koordinerat med musik. En helt otrolig upplevelse, som verkligen kan rekommenderas. Vi ska absolut tillbaka nästa år :)

Allt är filmat med min mobil, så kvaliteten är inte den bästa, men wow alltså..

Likes

Comments

Efter att vi kom till Syd Korea var det bara 10 dagar så var det dags för semester! Det visade sig att i år så råkade högtiderna Chuseok och Hangeul sammanträffa efter varandra, så det betydde att Bernt fick 10 dagar ledigt från jobbet. Eftersom vi då fortfarande inte hade fått flytta in i lägenheten, så checkade vi ut från hotellet i Okpo, och reste till Seoul och Busan. Chuseok firas på hösten och är en skördefest, många reser hem till sina familjer och besöker släktingars gravar, så därför är väldigt måna butiker och restauranger stängde under dom dagarna. Hangeul är en helgdag för det korenska alfabetet.

Som turist är Chuseok inte den bästa tiden att besöka Korea, och vi tyckte det var ganska svårt att hitta restauranger (västerländska). Men palatsen var öppna och under dom här dagarna var också inträdet gratis. Trots att det var lite öde (vi och 25 miljoner koreaner, haha..) så hade vi fina dagar i Seoul och kommer definitivt resa tillbaka. Sista helgen av ledigheten reste vi till vår närmaste stora stad Busan, och njöt at frisk havsluft, strand och sol!

Likes

Comments

Ett par dagar innan vi själva reste till Syd Korea, kom en man från Team Relocations och packade alla våra saker i flyttkartonger. Statoil hade ordnat så att vi kunde välja en 20 fots container som går med båtfrakt eller 2 kubik med flygfrakt. Vi valde flygfrakt, och klarade faktiskt att packa mindre än 2 kubik, haha. Helt fantastisk service, och jag önskar att det alltid var så här lätt att flytta.

Likes

Comments