Allmänt, Vardag, New in

ÄNTLIGEN! Igår efter jobbet åkte jag och min kära moder till Telenor för att köp en ny telefon, hade dock inte bestämt mig om jag skulle ta en 6S eller 7:a det berodde lite på vilka färger som fanns inne (sånt är viktigt😉). Om jag skulle ha en 6S hade jag velat ha en rymdgrå och hade jag velat ha en 7:a hade jag velat ha en mattsvart LÄTT. 6S fanns bara inne i rosa så den gick bort direkt och 7:an fanns inne i mattsvart så valet blev enkelt,det skilde inte många kronor i pris heller!
Så vi köpte den mattsvarta 7:an och promenerade ut därifrån väldigt glada (iaf jag hehe😍)
Sen åkte vi hem och mamma lagade en god middag,lite såhär välkommen hem-middag. Mums!! Sen hjälpte Max och Maritha mig med att ställa in telefonen sen låg vi tre och chillade järnet i min säng, vi lyssnade på gamla spellistor och skrattade åt så mycket knasigt!
De va min torsdag i stora drag!
Idag jobbar jag till 18 dvs att jag har stängning, sen får vi se vad planerna för kvällen är ska nog käka gott och bara vila är väldigt sliten efter denna vecka känner jag.
Hörs sen & ha en grym fredag!!💕

Likes

Comments

Allmänt, Vardag

Tjabba tjena hallå!

Allt bra med er?? Med mig är det ganska bra, eller det är väl bra! Är lite matt i kroppen, händer lite tråkigheter i min närhet som är ganska påfrestande vilket gör mig matt i kroppen eftersom jag tänker fram och tillbaka och det tar ju så mycket mer energi än vad man tror,tyvärr. Men det är inte mer att göra,man får helt enkelt tugga på och vara stark och jag ser mig själv som väldigt stark så det får gå!

Positiva saker som hänt:

+Jag har fått tillbaka mycket fin respons ifrån olika människor efter mitt senaste inlägg vilket är otroligt uppskattat❤!! Hjärta er!!❤

+ Mamma kommer äntligen (!!) hem idag, hon har varit i London i en och en halv vecka.

+ Karro fyllde 20 i lördags och det firades med trevligt sällskap, vin & shots och en massa dans!! Jag följde dessvärre inte med till krogen, men hade en jätterolig kväll ändå!!

+I måndags käkade jag och Maritha våffelmiddag hemma hos Claudia och gänget, det bjöds som vanligt när man umgås med dessa guldklimpar på en massa skratt så magen värkte!

Negativa saker som hänt:

-Min telefon har lagt av,den laddade ur någon gång förra veckan och gick inte att starta igen,skitkul :)) som om man inte hade nog med problem kände jag. Tur att det bara är materiella ting ändå! Så jag åkte till Telenor och dom kikade på den och kom fram till att kretskortet var helt färdigt, dvs att hela telefonen var helt färdig. Har dock haft den i flera år så tiden va väl kommen.
-Jag kan inte heller köpa en ny lur eftersom mamma står på abonnemanget och hon är ju fortfarande i London (på svensk mark nu haha). Som tur är fick jag en lånetelefon efter att ha varit utan telefon i några dagar, en android en vecka senare och jag begriper mig fortfarande inte på den,men jag kan i alla fall ringa och nå folk!.

- Allt är borta på telefonen. Det nu man verkligen inser att man har ALLT på telefonen, så bilder från studentresan och hela köret är borta, kontakter, ja allt. Tråkigt men så är det, inte mer att göra. Förhoppningsvis köper jag en ny imorgon, så då försvinner större delen av lönen till de :)) kuuuul.

Nu piper tvättmaskinen, så nu måste jag hänga tvätt och köra en till maskin. Det kurrar även i Marithas mage och hon har tyvärr inga vidare talanger i köket, Maritha Lidén 15 år mina damer & herrar! så får påbörja käk också.

Bjuder på lite blandade bilder här nedan!

//Min present till Karro//

//Fina födelsedagsbarnet//

Likes

Comments

Allmänt, Tips , Vardag, Texter/händelser

//Tre bilder från alla ❤ dag//

För nästan en vecka sedan va det ju alla hjärtans dag. Jag och Max gjorde käk hemma i form av potatisgratäng,kyckling och sallad. Enkelt med väldigt gott! Vi skulle ju som jag nämnde i mitt tidigare inlägg på bio och se fifthy shades darker, vi köpte snacks,tog plats i biosalongen precis som alla andra. Till höger om mig har jag en medelålderskvinna bredvid henne satt hennes partner. Reklamen innan filmen drar igång och en av reklamerna är på en film med Vin diesel. För er som inte vet vem han är så är han en skådespelare som är väldigt stor i kroppen,han är väldigt muskulös med andra ord,googla så får ni se! Han har ungefär samma hudfärg som mig också,anledningen till att jag ens måste kommentera hans hudfärg är för att det var väldigt relevant för paret bredvid mig,speciellt kvinnan. När hon får syn på honom på den stora bioduken så säger hon till sin partner bredvid henne "han är bra stor han!" varpå partnern (mannen) säger "vem?" och nu kommer det extremt negativt laddade ordet som inte alla människor verkar förstå är just negativt laddat hon svarar: "han n*gern där".

Hela jag bara fryser till,jag blir arg, ledsen, besviken, ja alla möjliga känslor bara bubblade inom mig. VARFÖR händer detta mig IGEN?? var min första tanke, varför ska just jag behöva höra det där ordet. Nu kanske många av er tänker "men vad spelar det för roll,det var inte riktat mot dig?". Men det är ett ord som har använts historiskt för att förtrycka och förminska svarta människor (slavhandeln) dessa människor ansågs vara någonting som var mycket mindre värt än "den vita människan" och det ordet användes för att förtydliga att de svarta skulle veta sin "plats". Och än idag är det många människor (inklusive jag själv) som ser det som ett kränkande och sårande ord,VARFÖR ska man då använda ett ord som uppenbarligen sårar, kränker och får någon annan att må dåligt, VARFÖR?? .

Det är samma sak gällande n*egerboll, VARFÖR vill man kämpa för att få använda ett ord som uppenbarligen sårar och kränker andra människor?? Jag står absolut inte för krig ALDRIG! MEN jag kan förstå varför det är som det är på vissa ställen i världen när folk inte ens kan ge f*n i att använda ett kränkande begrepp till en bakelse. Come on people.

Tyvärr mådde jag dåligt under hela filmens gång och det bara bubblade i mig. Och vad ska man göra när man sitter i en fullsatt biosalong. Jag kan inte ställa mig upp och ge denna inkompetenta en historialektion om hur illa det egentligen är att använda det ordet som jag hade gjort på öppen gata, på en middag eller i vilken annan situation som helst. För henne va det jättetrevlig kväll, hon gick hem och tänkte inte mer på det. Medan jag gick hem, la mig i sängen tätt intill Max och fällde en och annan tår för att jag ska behöva höra kränkande ord om min hudfärg även om det inte var riktat mot mig. Att jag hela tiden ska vara på helspänn IFALL någon väljer att använda det ordet så ska jag vara beredd på att öppna munnen och försvara mig som jag gjort sedan väldigt ung ålder på grund av min hudfärg. Tragiskt, men sant och året är 2017.Likes

Comments