En dag i livet, Afrika/Ghana 2017

Hej på er!
Nu är jag tillbaka i Sverige, tyvärr. Jag har haft de 2 bästa veckorna i mitt liv. Men det kommer ploppa upp lite inlägg från resa då och då framöver eftersom jag inte kunde blogga så mycket därborta. Så mer om de framöver.

Vi började resan hem i söndags eftermiddag och flög över natten till måndag och mellanlandade i Amsterdam på måndagmorgonen för att sedan flyga därifrån till Arlanda. Därifrån väntade en bussresa hela vägen till Karlstad, så vi reste i nästan ett dygn. Så igår hämtade Linda & Max mamma oss. Kvällen tillbringade jag hemma hos Anna & hennes familj där vi kikade på lite bilder och jag blev bjuden på middag, dom är fantastiska!!
Idag har jag packat upp lite, kört några tvättmaskiner och städat. Strax ska jag iväg och jobba en sväng. Efter jobbet ska plockar jag upp Anna och då ska vi kika på stan en sväng då jag behöver införskaffa vantar och mössa, fy fasen haha :(( jag ska även växla tillbaka lite pengar, så vi ska väl chilla runt i stan och snacka ikapp!


Puss och kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Afrika/Ghana 2017, Foto

I torsdags besökte vi byn där mamma växte upp, byn ligger ca 20 minuter från huset här i Cape coast. Vi åkte med en trotro-van som det kallas här, alltså en minibuss. Så vi packade in oss hela styrkan och skumpade iväg längs landsvägen. Väl där blev vi välkomnade av alla, stora som små, den gästvänligheten som finns här är guld värt.
Vi strosade runt och tittade in i de huset mamma växte upp, det var häftigt att se vart hon sprang och härjade när hon var ett litet barn och hur omgivningen såg ut.
Eftersom vi är ganska (läs mycket) vita speciellt Max, jämfört med lokalbefolkningen så sticker vi ut väldigt mycket när vi strosar runt. Så kort efter att vi hade anlänt fick vi följe av en massa små nyfikna barn som vill känna på Max hud, vilket kanske låter konstigt men egentligen inte eftersom dom aldrig har sett den hudtonen tidigare. Precis som svenska barn kanske aldrig har sett en mörk hudton tidigare.
Jag som är så fäst vid barn blev så lycklig av att se dom små liven, det blir nog ni med när ni ser dessa bilder.

Denna lillkille fick en speciell plats i mitt hjärta. Han var så full av liv när han sprang runt och härjade, det verkligen lyste i hans ögon. Så när jag och Max kom tillbaka till huset pratade vi om honom, lil Chief som han heter. Vi bestämde oss tillslut för att bli faddrar åt honom, det var ett självklart val. Så idag ska vi få uppgifterna från hans föräldrar och varje månad kommer vi skicka en summa pengar som ska gå till han & hans familj om dom behöver någonting eller bara för en hjälpande hand. Varje termin kommer jag & Max även betala hans skolavgift så han får möjligheten till att fortsätta gå i skolan och utvecklas. Ett av de bästa valen vi har gjort tillsammans, lil Chief we have your back❤️

Puss och kram

Likes

Comments

Afrika/Ghana 2017, Foto

Igår besökt vi coconut grove som är ett av mina absolut favorit ställen här i Ghana. Det är en ganska exklusiv resort med hotell och bungalows som man kan hyra om man besöker Ghana. Eftersom vi bor i ett eget hus så har vi inte testat på att bo där, men jag & Max sa det att om vi kommer hit själva någon gång så kommer vi definitivt tillbringa några nätter där. Jag bekantade mig med vakterna på resorten och pratade om hur Sverige är som land och dom berättade ingående om Ghana. Jag träffade även en kvinna från New Jersey så vi satt och tjatade lite innan vi åkte hem. Alla människor man träffar här är så himla öppna och gästvänliga, där har Sverige lite att lära faktiskt.
Coconut grove är i alla fall MAGISKT wow. Vi hade en hel dag med sol och bad i havet och poolen samt en underbar dusch bland palmerna och avslutade dagen med att se solnedgången. Detta land är ett paradis.

Puss och kram

Likes

Comments