Onödigt att säga "ursäkta att jag ej bloggat på ett tag" för jag har bara helt enkelt ej haft tid. Tiden går så fort med jobb, häst, hundar, hus, gård och resten därtill.

Igår var Juho Norilo till vårat stall och höll träning. Första gången sen jag och Jojo flyttat dit. Jag måste säga att jag hela tiden tänkt att han ej kommer passa Jojo och hur jag vill hon ska ridas. Men han är som gjord för att träna henne. Nästa gång han kommer till Finland kommer han och hoppa Jojo själv. Jag hoppade ej henne själv igår. Jag gick flera dagar och tänkte "borde jag göra det själv" men bestämde mej att ej ändra på nåt jag redan lovat. Nu när jag satt och kollade på Juhos träning så kände jag att det där hade varit en helt super bra börjar jan för mej att våga börja hoppa kg n. Det var så mycket teknik, vilket jag gillar, och sista hindret låg på max typ 1meter. Jag gillade även det att Juho ville veta om det vart nåt speciellt med Jojo innan träningen började. Så jag fick säga det jag tyckte var viktigt. Alltså just att man får ej bli fast i munne, man får ej "bestämma" över hennes hoppas, man måste göra allt lungt så hon ej blir för het för då är hon stark. Hon är jäkla självsäker så börjar man göra en massa gna onödiga saker så förstör man bara. Juho gillade henne och sa att man ser bra att hennes kapacitet är väldigt stor. Men gissa om jag nu då väntar att han kommer och hoppar henne nästa gång han kommer å semestrar hem igen. Tills dess ska jag försöka börja hoppa henne själv 1-2ggr veckan. Han gjorde några bra träningar igår som jag nu tänker själv pröva på. Handlar om vägar och att ej bli het utan hållas "i handen". Kanske sakta men säkert att jag igen vågar börjar ja höjja på hindrena lite. Jag vill så gärna, ligger bara i bakhuvudet att jag kan falla av och bli förlamad eller dö osv. Jag har målat upp en så hemsk bild av det hela vad som kan hända. Jag är rädd att hon vägrar, vilket hon ALDRIG gjort med mej, och jag flyger in i hindret. Varför kan jag inte bara hoppa utan att tänka så grymma saker.

Vet ni vad annara?! Jag har faktist haftJojo ute över natt nu å då. När det varit varma nätter utan regn. Ingen varg har ätit henne, ingen sjuk "gubbe" har kommit och gjort henne illa, hon mår bara bra :) Där ser man hur man kan ändra sina tankar pga vad andra gör och när man bara lugnar ner sej från alla skräck bilder man har i skallen. Jag är sjukligt rädd om Jojo. Hon är inte en häst bara för mej. Hon är den ända häst jag vill ha. Efter Jojo ska jag ej ha mera hästar. Om jag ej råkar ha en avkomma efter henne såklart då. Beror på var vi finns osv. För att ha två hästar så måste man ha ett eget stall. Jag vill ej och kan ej sätta ut påbara stallhyror 1000€ månad. Det är sjuka pengar att sätta ut på stallhyra. Nu menar jag ju sen ej att stallhyrorna är för dyra utan att jag ej skulle vilja sätta ut sådana summor imånaden på bara hyra. Nej då, jag sätter det hellre på helt andra saker. Så eget behövs för att jag ska kunna ha två hästar. Det var ju ej det jag sku prata om, stallhyror alltså. Nej men ni som läser vet att jag skriver vad jag tänker. Jag planerar ej liksom att det här och det ska det idag handla om.

Penneli är fortfarande epilepianfalls fri. Hemi har ej haft flera shapei fever attacker. Luna vägrar sluta växa. Växtvärk fortfarande i vänsterfram, från och till. Ej hels tiden och ej mycket heller. Men så att det gör illa i mej att hon han lite ont. Hon är min skugga, jag är stört kär i henne. Har aldrig känt så för en gund även om jag älskar alla mina hundar. Men jag och Luna har nåt band som jag aldrig känt med nån annan. Jaa nå joo med Candy ❤ Jag har ej lärt Luna nåt alls men hon kan allt ändå. Nu menar jag ej en massa trick osv. Jag menar att hon sitter brevid mej alltid när jag kallar in henne. Hon sätter sej direkt brevid mej. Hon kan gå lös exakt var som helst utan att ens visa intresse för en hund eller en människa som kommer emot/förbi. Jag brukar säga att hon är min skugga. Hon är hela tiden där men ej så att det stör det minsta, man märker ej henne. Hon är otroligt!

Eftersom min dressyrsadel ej blivit såld så har jag nu funderat att jag skulle byta både min hopp och dressyrsadel mot en ny hoppsadel. Måste kolla vad jag får för dom tillsammans. Jag skulle vila ha en helt ny sadel, men en mjuk sådan. Let's see.

Önskar er alla en trevlig midsommar. Ta vara på varandra. Livet kan vara väldigt kort, man vet aldrig när det tar slut. Var försiktiga.

Kramizar, Maria

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har alltid sett mer eller mindre negativt på gramaner. Men ändå ej så att jag aldrig skulle använda dem. Felet är ju ej i dessa remmar utan i ryttarens händer. Exakt som det där med bett, inte är ett bett skarpt om du själv har mjuka händer. Joo dom är skarpare och mildare. Hellre ett lite skarpare bett än att ryttaren sitter och drar i hästen för att få minsta lilla hjälp att gå igenom. Jag gillar Pessoa bettet, men endast med rem under käken, även om det är ett skarpt bett. Med remmen blir ej trycket bakom öronen (av nackstycket) kraftigt. Just nu rider jag med vanligt bett eller hackamore.

Nå tillbaka till gramanerna. Det var ju dom jag skulle skriva om och ej bett. Alltså jag har ni förtiden ridit med gfamaner typ en gånger per vecka. Känns som att jag skulle få henne bäst avslappnad med gramaner. Hon jobbar bättre och intensivare med dom. Nu menar jag att hon ej skulle jobba annars. Hon jobbar alltid. Hon är en ärlig häst som gör vad man ber. Om man då såklaft själv vet vad man gör. Gramanerna får ej vara spända. Dom får absolut ej hålla hästen bakom lodet. Det får ej vara så att vanliga tygel glappar medan gramanen är spänd. Det är grymt att se sånt, ses rätt så ofta. 

Här är en artickel att läsa från netet, kolla den, https://www.hippson.se/blogs/KajsaBostrom/index.htm
Hon ser väldigt negativt på gramanerna. Hon skriver att hon aldrig sett att man skulle få fram nåt possitivt med grananer?! Jag tycker man får fram possitiva saker så framt man kan använda dem rätt. Kolla tillexempel Cornelia från Sverige. Honanvänder gramaner ofta på sina när hon jobbar dem. Ingen kan väl annat påstå än att hennes hästar jobbar fint och hon gör ett helt outstanding jobb med dom. Tror ej en ryttare som hon hade tagit till gramaner om det ej fanns nåt possitivt med dom. Nej det är nog så som i många saker att felet är i användaren.

Äsch jag skulle vilja skriva mera om dessa gramaner men klockan tickar på så hinner ej just nu.

Jojo mår toppen. Äter grönt, rids och kommer glatt in och sova på kvällen. Samma sak rullar på hela tiden med henne. Varierar bara ridningen så mycket som jag bara kan hitta på. Försöker gå lika ofta på plan som i skogen. På söndagen red jag i manegen. Vårt botten är SUPER. Man verkligen red på bottnet och ibte "i" bottnet. Sanden är helt otroligt bra. Inte minstq lilla damm på benskyddena. Den dammar alltså inget alls. Nu får vi ju sen se sen hur det slutliga resultatet kommer bli, men dit är tid ännu. Hästarna ska göra jobbet och det går ju ej nu för ingen vill skurra på inne. Inte jag i allafall. Geopaden ser ej så fin ut ännu för den har ju då som sagt ej blandat sej alls ännu utan är så svart som den bqra kan vara. Väntar på qtt den ska blanda sej och få lite mera sand på sej så att det ser jämnt och fint ut i färg. Men var så kul att rida på söndagen på det nya bottnet. Tummen upp för det.

Skriver mera när jag igen får några minuter över. Sköt om er om här finns nån ens som läser. 🤗Jag är ej så flitig så vet ej om jag ens har några läsare mera. Tänker hela tiden att nu ska jag sluta blogga, men sen får jag ändå för mej att skriva igen emellanåt. Borde bestämma sej att sluta eller bli aktivare.

kramizar, Maria

Likes

Comments

Tänk hur man kan vara så ivrig på nåt som inte ens är ens eget! Jag väntar som ett litet barn på att manegens botten ska vara klart. Kommer bli så jäkla bra. Nu är gamla sanden borta. Nya sanden, riktig manege sand, kom här om dagen. Minns jag rött så var det 50tonn som det kom. Det är mera såklart än vad som ska in i manegen. Men det gäller att inte nu i misstag bara sätta in för mycket. Hellre för lite, innan geopaden, och sen fylla på mera om det behövs.

Sanden känns helt super. Inte alls som vanlig sand. Den känns en aningen fuktig. Nej inte av regnet utan innan regnet. Svårt att förklara vad jag menar. Men den känns liksom ej som vanlig sand som kan damma. Nu är sanden inne i manegen och nu lukras (är det ett riktigt ord ens?!) den och sen ska geopaden in. Sen ska de blandas ihopa lite varefter hästarna kommer göra resten av jobbet. Hästarna blandar sedan det slutliga. Även av geopaden får det ej sättas för mycket utan det ska just rätt mängd för rätt mängd sand.

För mycket geopad och för lite sand kan göra en kombination som blir hal. Så som jag sa så är det viktigt att det fixas rätt. Det har kommit mycket utförlig beskrivning hur det ska fixas av geopad försäljaren. Jag är ej så insatt på det hela men har försökt feåga av intresse så mycket som möjligt hur allt ska göras.

Jag tycker det sen ännu är lite extra häftigt med svart geopad. Lite som pricken på i.

Nu när manegen är klar så kommer även ridplan att förbättras. Inte lika utförligt som manegen men förbättras i alla fall. Därför kom det så mycket sand. Vid nåt tillfälle ska ridplan fixas åxå lika utförligt som manegen. Men allt har sin tid, som vi alla vet så kostar det en hel del pengar. Nu är det ju sommar så hästarna kommer göra sitt jobb i manegen först i höst när det blir skitväder. Nu vill man ju ej skurra på det inne. Även om jag måste medge att jag nog ska ta några varv där inne så fort vi bara får. Vill känna hur det känns ju. Kan ej motstå det.

Nu ska jag krypa under täcket. Blev ändring på skoningsdagen så Oskar kommer imorgonbitti 9.00 och skor henne. Tur att jag har ledig dag så tiden passade in. Efter skoningen blir det en längre skrittlänk med bästa sällskapet Naomi & Gozzi. Jojo njuter ute på betet nu från morgon till kväll. Hon lyfter ej huvudet mänga gånger per dag för tillfället. Men hon gillar ändå att ridas lika mycket som innan. By the way så älskar hon nya pelletsen hon äter. Igen en gång bevisat att hon helt klart är en pellets häst, ingen mysli häst alls. Varje liten pellet är slut på morgonen medan myslin alltid sjönk först på kvällen. Så nu fortsätter vi pellets på morgonen och slobber (gröten) på kvällen. Kraftfodret ska minskas sakta men säkert nu när hon äter grönt hela dagarna. Hon äter sen ännu en passlig mängd hö under natten. Fördelen med HippoStar är att Irna är vidareförsäljare så det finns alltid att få i stallet. Behöver ej åka till Virkby längre efter kratfoder.

Nej nu måste jag försöka sova. Ha det bra allihopa. Njut av vädret och era nära och kära, såväl två som fyrbenta.

Kramar, Maria
(Har ej kollat stavfel.)

Likes

Comments

Tiden går så fort. Allt för fort. Hinner ej alls med just nu. Ändå känns det som att jag bara jobbar, rider/sköter Jojo och pynjar hemma. Dagarna bara flyger. Skulle behöva många timmar till på varje dygn för att hinna med allt.
På lördagen var vi på Mikas systrars fest. En blev klar närvårdare och andra fyllde år. Var helt kul. Skulle gärna fått vara lite varmare men uppe på berget var det varmt medan solen lös. Borde flytta terassen till berget som jag bett svärfar göra många år. Jag och Mika var hemma under täcket redan 01.00. Kände att det var det bästa valet för att inte förstöra den lediga söndagen. Vill liksom ej sova bort de få lediga dagar jag har. Men nu gott folk, nu känns det som julen är på kommande, jag har ledigt tre hela dagar i streck. Jag är inkommande helg ledig fredag-söndag. Det känns så bra att jag nästan skulle vilja kasta mej golvet och akrika av glädje. Att ha bara en ledig dag gör absolut ingen annan nytta än att man hinner göra lite extra hemma. Men man hinner ej sova bort sömnbristen det minsta lilla. Inte för att jag vill sova bort lediga dagarna som jag redan så, men just att ej behöva vakna till väckarklockan är skönt. Det är länge sedan jag sista hade mera än en dag i rad ledigt.

Idag börjar manegebottnet fixas i stallet. Väntar med spänning! Jojo har lös vänsterbak sko så får se hur det blir med nån motion idag och imorgon. På onsdagen kommer Oskar. Men tur så är det baksko så det är ej så farligt om den tappas som om det skulle vara hennes framskor. Hon är mycket känsligare fram.
Jag har annars första gången i mitt liv sålt bort hästsaker som jag ej behöver. Det var inte alls så jobbigt som jag tänkte det skulle vara. Har så mycket onödiga saker som bara ligger i källaren och möglar bort. Har även satt till försäljning mitt trimmbort och turbofön som jag använde när jag gick med hundarna på utställning. Turbofönen är ett lyx som alla hundutställare måste ha. Kan ej förstå att nån orkar föna sin hund med en vanlig handfön i flera timmar. Nej med en turbofön gör man det på 15min. Sen har jag faktist gjort en annan konstig sak åxå. Eller konstigt för att vara jag. Jag har hyrt en månad ett loppisbord i Karis. Jag har fört dit kläder som jag tömt från mitt klädskåp. Det finns ännu massvis att föra men allt ryms ej på en gång. Där fanns mycket helt nya kläder. På en dag hade jag faktist sålt för 56€. Tycker jag är bra med tanke på att jag faktist så gott som skänker bort kläderna, priset är 3-5€. Jag tänkte pröva på att hur det skulle gå och det går jätte bra. Så det är ej fel på mina kläder utan på det att jag helt enkelt ej vill ha dem. Har köpt dom av nån annan orsak än att jag gillat dem. Eftersom de är oanvända till största del. Idag kanske jag ska gå å kolla igen om det sålts nåt. Nu när jag får plats i skåpet igen så förstår ni säkert att jag måste komma iväg och köpa nya kläder. Annars blir det för tomt.

Igår satt jag och Mika och funderade på att vart vi ska åka i januari. Förslaget var Miami pga att vi skulle åka ett gäng (Mikas kusiner och deras sambon/män) tillsammans. Jag tänder inte alls på idén. Eller jaa kanske skulle vara helt kul för att jag aldrig ju varit i USA. Men min dröm är Las Vegas. Jag kan ej släppa det innan jag fått åka dit. Jag är ingen strandmänniska så jag behöver ej till Miami. Jag är mera den som vill uppleva saker och ting. Jag bara känner att Las Vegas vore en plats jag aldrig skulle glömma. Just även att jag så länge drömt om att få åka dit. Dummaste är bara att när mitt jobb överflyttades till en annan firma så nollades mina semesterdagar. Så jag har ingen semester i vinter så kan ej åka längre än en vecka. Kan ej ta ledigt längre på egenbekostnad för jag har ingen som ger mej pengar ifall jag ej själv förtjänar ihop dem, men samma utgifter finns ändå. Så visst är det kanske enligt någon dumt att flyga så lång väg för en vecka, men för mej räcker det bra. Sen längtar jag nog hem igen till mina djur och vardagen och jobbet. Så Mika vill till Miami och jag till Las Vegas. Kommer vi ej överens om saken så får det bli en resa till Oslo 😅 Skämt å sido.

Nu har jag fått skriva av mej lite så nu är jag nöjd igen. Ibland bara känner man att man måste få skriva. Även om det ej känns minsta lilla intressant för nån så känns det bra för en själv. Det är ju det som är meningen med skrivande, skriva när man känner att man vill få ut nåt ur sej själv.Sen om nån gillar läsa det så är ju ännu trevligare.

Ha en fin dag även om det regnar. Imorgon är det fint väder igen hör ni.

kramizar, Maria

Likes

Comments

Nu har valackerna och stona fått stå brevid varandra redan ett bra tag. Ska bli intressant att se om det kommer att gå att släppa ut dem alla på samma bete. Stona är ju bara två, Jojo och Titta, och valackerna är Sheikki, Gozzi, Chiko, Zorro och om en vecka även Helmori. Så visst skulle det vara kiva att ha dem alla tillsammana. Jojo har gått med både ston och valacker. Bara att flera valacker har en väldigt stor kärlek till henne och blir lite väl "påträngande". Men vi ska se. Nu ska de flyttas ner till de större betena men fortfarande gå stona och valackerna för sej. De gå ej ute ännu över natt.

Jag rider Jojo väldigt aktivt och har hoppats på att hon ej skulle bli så tjock men jag tror mitt hoppas är onödigt. Hon kommer nog bli det ändå. Hon kommer få kraftfoder i mycket mycket mindre mängd nu när de flyttas till de större betena. ainte för att hon nu heller äter stora mängder men det ska ändå minskas. Hon äter fortfarande HippoStar som jag började med när vi flyttade. Myslin åt hon helt okej men inte med god aptit. Det är ej fel på maten utan Jojo helt enkelt ej gillar mysli. Hon är en helt klar pellets häst. Igår böt vi till pellets format och jestas så maten sjönk. Hon får nu HippoStar Prestatie på morgonen och HippoStars Slobber på kvällen.

Från en sak till en annan. Det var en rätt så spännande ridtur jag hade igår. Det blåste ju så in i sjutton men jag hade bestämt mej för terrängen och att klättra och då ska det åxå utföras. Så jag gjorde henne i ordning och for till skogs. Travade henne en lång stund till Galoppskogen där jag vände om och travade samma sträcka tillbaka. Hon var HET. Jag red sidvärts rörelser så som öppna, sluta, skänkelvikningar hela tiden. Bara för att hon ej skulle gå på så otroligt mycket. När vi på hemvägen kom till sandgroparna så började vi klättra. Vi jobbade i de tyngre backarna igpr. Det är ju ej bara så att man skickar upp hästen för backen och sitter själv och håller i sej.Nej inte alls. Vill man ha den att jobba rätt i backen så ska den skritta med huvudet väl sängt. Annars gör det mera skada än nytta. Man känner nog, om man känner hästen, när den jobbar ordentligt. Sen är det onödigt att jynsa på i backarna tusen gånger.Det räcker med upp/ner typ 5 varv. Har hästen jobbat då i rätt form så känner man att den skakar i muaklerna och mjölksyran flödar. Då travar man av den en liten stund i djup form och sen skrittar man en lång stund. Detta är det som ger bästa resultat på Jojo, säkert ej på alla hästar men på min fungerar det toppen. Utan att skryta så är min häst i ganska super fint musklat skick. Hon bygger muskler lätt bara hon jobbas rätt. Manege/ridplans arbetet räcker absolut ej. Minst tre dagar i vecka ut i terräng varav åtminstone en dag är backträning. Skulle jag rida bara på plan/manegen så skulle jag igen få lika depremierad och osäker häst som jag hade innan jag flyttade till Stall Splinter. Där kröp hon fram från skalet och har efter det bara blommat.
Nu var det ju ej riktigt så där utförligt jag tänkte skriva utan mest det att jag hade i stormen igår räknat med en jobbig ridtur. Men det blev en otroligt bra ridtur. Hon brunstar så gott aom konstanst och svans och bakben måste hela tiden tvättas nu. Inte annars men när det blåser så flyger all brunst på henne. Luktar äckligt och är klibbigt.

Idag ska jag fara och rida bara jag slutar min första arbetstur. Jag vet ej ännu men tror det blir arbete med sockerbitar eller så blir det bommar med gramaner.

Jag är väldigt nöjd med allt som berör Jojo för tillfället. Allt känns väldigt bra. Nästan så att jag är orolig att när ska det "skita på sej" igen. Hennes vänster baksko är en aningen lös så vi hoppas Oskar ska hinna komma och sko henne innan den lossnar. Tur att det är bakskon som lossnar i såna fall ochej fram.

Penneli är epilepsifri fortfarande. Han Pexion dos är 1 morgon och kväll. Måste skriva upp så jag kommer ihåg det.

Ha ett fint veckoslut allihopa. Jag har ledig dag imorgon så kanske man borde hitta på nåt kul ikväll 💖

/Maria

Likes

Comments

Men hör ni nu får det räcka. Det var minusgrader idag på morgonen när jag steg upp och det är sommar. Det blåser grymma kalla vindar. Vad ska man säga. Man ska ej gnälla på nåt man inte kan göra nåt åt men nog fan i mej får man klaga. Skulle det inte blåsa så skulle det ej kännas så jädrans kallt. Nå nu var det färdigt pratat om det eviga vädret igen en gång.

Igår var det en spännande dag på ridplanen även för min mogna dag. Geopad balarna hade kommit. Hon är aldrig liksom helt rädd för nåt utan hon kan bli spännd. Spännd tillsammans med hetheten kanvara lite jobbig. Det var den igår. Jag var så mör i hela kroppen. Men skönheten dansade på som bara den. Slutskritten gick ej på annat sätt än att leda henne, hon bara trippade. Byten satt där de skulle. Nu ska jag previs åka igen till stallet för att rida.Idag tänker jag fara till sandgroparna. Luna ska få komma med och springa. Luna har helt mini lite växtvärk ännu i vänsterfram men inget som skulle störa henne. Hennes ben är raka och fina fast hon emellan går lite orent.

I måndag börjar mangen tömmas på sand. Sen kommer den nya sanden. Riktig manegesand som blandas med den svara geopaden. Kommer bli helt super fint och bra att rida på. Väntar med spänning att få prova rida på nya underlaget. Så om nån vecka ska jag rida i +25grader i manegen. Måste ju testa det direkt såklart.

Jahaa nu blev detta kortare inlägg än jag hade mening att det skulle bli. För nu måste jag byta kläder och dra till stallet.

En sak till, jag är så innerligt glad att en av mina "hästvänner" kommer om en vecka att flytta till Dragsvik med sin häst. Ska bli kul.

Ni vet aldrig hur mycket jag skulle vilja betäcka Jojo. Hur mycket jag sku vila ha ett fux hingstföl (läses skimmel eller brun/svart stoföl). Jag skulle vilja göra om samma kombination igen med hopp om att få det jag ej önskar mej. Varje för den hingsten lämnar med halvblodsston är så jävla resliga, sunda, bra benstom, korrekt byggda och VACKRA.

Nej nu måste jag sluta. Ha det bra alla läsare 💖
/M

Likes

Comments

Ska slänga in lite tankar igen. Bara för att jag har en otroligt trist arbetsdag men en massa överlopps tid. Jag är en arbetare som hellre gör än sitter still. Sen när jag blir att bara chilla i timmar så blir jag trött, irriterad, rastlös och känner mej skit onödig. Hej hur fan kan människor gå arbetslösa år efter år efter år? Tror många människor skallar skulle må tusen gånger bättre om de kom ut i arbetslivet istället för att bara slöa runt. Det är vad jag tror i allafall. Människan är gjort för att jobba, förtjäna pengar och leva på pengarna den förtjänar. Det är en mycket enkel cirkel :)
Alla tänker olika, detta är endast mina tankar så ingen nu tar illa upp i misstag.
Missförstå mej inte, jag älskar mina lediga dagar. Med 1-2 lediga dagar i veckan så samlar man på sej massvis att göra just dessa dagar. Det är kul, jäkla kul. Denna veckas lediga dagar är fredag och lördag. Två dagar efter varandra ännu till på köpet. Kanske ska köpa mej en flaska vin och sitta ut på vår gård på fredagen med en hel hög tidningar och bara njuta av vädret och att se hundarna springa och leka på gården. Terapi för själen. Nej jag har mycket att göra på fredagen. Jag ska bland annat fara och klättra med Jojo. Naomi och Gozzi kommer åxå med. Jojo och Gozzi är så jäkla bra att fara med ihop ut och rida. De är bäda väldigt smarta hästar, går i samma raska takt utan att stressa. Man får dem båda svettiga av en rask timmes skrittrunda. Det förklarar ju saken hur bra de skrittar på. Idag tror jag att det ska bli spa dag för Jojo. Longerar henne för med pessoan och sen ska det spa'as (vilket ord jag hittade på).

Igår maskade jag Jojo, såklart även de andra hästarna i stallet maskades. I orsdag eller fredag börja de gå ett par timmar på gräs. Jojo har ätit så mycket för hand redan gräs att hon skulle vara klar för bete direkt nästan :) Jag var igår och såg på betena och det finns nog så mycket beten för så "några" hästar. Jojo kommer få gå ute hela dagarna, bara in över natten och sova.

Från fåglar till fiskar så igår kväll när Luna somnade så blev hon innanför ytterdörren. Idag på morgonen när jag vaknade 6.30 och steg upp så låg hon exakt i samma ställning på samma plats. Hon är master på att sova. Det tar jätte länge för henne på morgonen att gå ut för att göra sina bestyr åxå. Kan ta en halv timme att hon bara ligger uppe på trappan och är yrvaken innan hon ens orkar gå ner på gården. Hon är nu 6månader och blev rumsren helt mitt i allt. Det var som nåt helt enkelt klickade i huvdet på henne och så förstog hon meningen med att ej göra nåt inne alls längre. .Hon är fortfarande världens mest härliga hund. Älskar alla hundarna men Luna är det nåt speciellt med. Kan ej beskriva det i ord och ni orkar knappast höra heller om det igen en gång så....

Jag har inga ont alls i gallan längre. Helt utan minsta lilla smärtor. Kallas lyx!! Jag äter så gott som normalt mat. Nej skulle ej köpa ett kilo äter för skulle säkert få ont då. Men jag äter lite rött kött igen. Eller den mängd som finns i makaronilådan till exempel. Annars håller jag mej på fisk, lite fågel och sen köttfritt som mest.

Jag är sjukligt sjuk på att betäcka Jojo. Men jag tänker ej göra det. Orsaken är att jag ej är säker att jag om ett år ekonomiskt sätt skulle kunna hålla mej med två hästar i inhyrningsstall. Så jag vill ej ta ett föl å sen kanske det kommer et sto som jag mäste sälja. Eller joo jag kanske kunde hålla två men jag vill ej lägga 1000€ på endast stallhyror. Jojo är 16år i år så jag hinner nog ännu.

Näe nu ska jag göra nåt. Ha en fin dag och njut att vi änteligen har så underbart väder.

Kramizar, Maria

Likes

Comments

Hej igen. Jag får bara ej till det att skriva just nu. Alltså jag tänker varje dag att jag ska skriva, vet även om vad, men tiden räcker ej till. Jag har så pass lite "fritid" att den går åt att sova kan man nästan påstå. Nå men nu skriver jag i allafall.

Alltså jag hörde för en månad sedan om att det går en grym spy och diaré epidemi på hundarna iRaseborg. Men hur fan skulle jag kunna sånt få på mina för jag rör mej ej på såna platser, så tänkte jag då. Men jag tänkte ej alls på att med Luna rör jag mej över allt. Alltså hon är med över exakt allt med mej. Hon är min skugga.Hon är min soulmate. Hon är mitt allt. Jag älskar den huden to the moon and back. Hon är det mest lydiga, enkla, smart, personliga,vackra och härligaste man kan tänka sej. Hon är gjord för mej. Nå i allafall så för en och en halv vecka sedan började diarén hos oss och nu först är den slut. Ej lätt att få det med många hundar. Inte så många som spytt, med ack den mängden skit det kommit. Helt som ett Noro-virus kan man kort säga. Det går ju Noro-virus bland människor nu i Raseborg åxå.
Mina hundar åt en vecka kokt ris och kokt höna i många små portioner per dag. Där till fick Inupect. Gick tre paket av Inupect. Jag sov inget på nätterna utan sprang upp från sängen så fort jag hörde att en hund rörde sej för jag visste att snart sprutar skiten.
Penneli, epilepsihunden, led verkligen av detta. Han började få anfall, många. Vi sprang till Juppe och inget ville gjälpa. Penneli blev så dålig att han ej kände igen oss ens. Hans anfall kom så ofta att hans hjärna gick så het att vi med Mika på fredagen bestämde oss att lpta han somna in på måndagen. Alltså i förrgår. Men på lördagen ändrade allt.Anfallena slutade å Penneli blev sej själv igen. Tack och lov för det!

Luna har lite växtvärk i vänsterfram ben. Inte mycket men en aning ändå. Hon ska ej medicineras ännu för omsmärtan försvinner helt så börjar hon springa som besatt igen. Hon ska hållas lite lugnare nu. Hon har ju växt i sån fartattvi bara väntat att när kommer detts. Luna blir nu 6månader och hon är stor som en vuxen tik redan. Hon växer jämt och fint, bra och kraftig benbyggnad. Även en väldigt bra rygglinje. Hon släpar ej rumpan i marken som mpnga utställningslinjer idag gör. Luna motioneras nu endast löst så hon gör det hon känner för. Inga koppel vandringar alls så länge hon går orent.

Jojo, med henne är allt bra. Brunstar hela tiden. Hon och lilla Titta är kära. Skriker efter varandra så fort som ena är bort. Ligger i hagen brevid varandra och njuter. Igår jobbade jag henne på bommar. Hon var hetare än hetast och idag har jag ont i lårena. Trodde jag skulle flyga ur sadeln några gånger. Imorgon ska jag sätta fram några små hinder att jobba på. Små skutt är okej :)

Min galla har försökt mörda mej nu i fem veckor men i förrgår vaknade jag helt utan smärtor.Vet ej vad som hänt. Jag har ej tagit medicin sen dess. Jag åt igår till å med lite lasange. Jag har tappat en hel del vikt under dessa veckor vilket jag bara är glad för. Allt negativa har fört med sej nåt possitivt åxå. Så nu är det mera bara lite som ska motioneras och bantas bort. Men som sagt så har jag inga ont alls nu. Månne det fanns stenar i mina gallgångar som nu lossnat?! Sku man veta sku man säga. Men ingen skillnad, jag har ej ont vilket jag är tacksam för. Jag kan sova som en stock nu :) Fett unviker jag ännu å socker det samma. Men det skulle jag annars åxå göra pga att jag vill ha bort några kilo.

Så nu vet ni då lite vad som hänt. Jag kommer nog börja bligga aktivare igen bara jag får tiden att räcka till. Sköt om er och njut av vädret.

Kram, Maria

Likes

Comments

Hej alla, nu ska jag blogga :)

Ett inlägg känner jag att jag måste skriva. Det händer ej så mycket speciellt så blir inte så mycket att skriva om.

Livet löper på som vanligt. Jag jobbar, sköter hundarna, rider och tar han om Jojo.
Allt med Jojo är som det ska. Hon är fin att rida. Pigg och glad. Sej själv med andra ord. Går fortfarande i terräng tre gånger per vecka och det är absolut ingen skillnad om jag sen är ensam eller har sällskap så är hon alltid lika "säker" i terrängen nu för tiden. Senaste gångerna har hon varit lite väl het, så att det varit jobbigt. Men heter menar jag ej "pompig häst" utan jag menar gå upp i varv och stressa upp sej själv när man håller in. Det är Jojo. världens lugnaste om man ej kräver nåt men kräver man arbete så blir hon het. i terrängen är hon alltid väldigt ivrig. Men hellre het än lat :)

Luna växer så det knakar. Ena örat hänger just nu för hon byter tänder. Hoppas det stiger snart, annars teipar vi det. Finns ej nåt fulare och mera "utseende förstörande" än en schäfer med hängande öron. Eller över huvudtaget öronen fel på vilken ras som helst.

Penneli håller sej epilepsifri. Dali och Vanessa har diaré för tillfället. Ringde veterinären och hon sa att det just nu gpr hos hundarna. Med Vanessa måste man vara noga för hon är ju så gammal så hon får ej torka ut.

Där ser ni, inget intressant i mitt liv. Allt löper på exakt som det ska :)

Där är lite bilder från senaste veckorna :)

Ha det bra så ses vi igen.
Kramar, Maria

Likes

Comments

Jag är super dålig på att uppdatera här. Har insett hur jäkla mycket enklare det är Instagram helt enkelt. Så ni som ej redan checkatmej där ochvill göra det så gå å kolla (marialindroosahlroth).

Men lita kan jag ju berätta ändå. Hästen mår som den finaste drottning ska göra.Emilia har ridit under påsken för att hon ä rhemma från skolan och jag snålar med att jobba alla rödadagar ju :) Rödadagrna är lyx, om inte före så senast när lönen kommer. Jojo är nu riden på sitt nya tredelade Baucher bett. Jag vet ej ännu om jag gillar det eller ej. Tycker hon känns stel med det. Men kan vara det tar ett tag för henne att helt enkelt vänja sej bara vi det. Vet bara att Jojo ej känns stel annars liksom i normala fall.

Luna växer så det brakar. Fortfarande lika jämt å fint. Älskar den tiken mera och mera för varje dag som går. Finns ej ord för bandet som håller på byggas mellan mej och Luna. Jag bara känner att det är speciellt.

Men som sagt så kan ni följa mej på Instagram. Där är jag aktivare. Ska ej lämna bloggen, tiden bara ej räcker just nu. Sköt om er alla, njut av den kalla våren ;)

stora kramar,
Maria

Likes

Comments