Igår var jag och se på handboll. Jag hade rätt så negativa tankar när jag körde dit. Kan ju inget om handboll och tänkte att det ej kommer vara minsta lilla spännande. Men jestas så possitiv överraskad jag blev när jag väl satt ner mej i hallen. Musiken spelade på i mega volym och speakern kunde man ej låta bli att gilla. Kändes som att komma till en boxnings match.
Spelet var enkelt att följa med och spännande. Dock tänkte jag vid flera tillfällen att stackars killar när dom smäller ihop med varann och flyger omkull på golvet. För att inte prata om målvakten! Stackas kille. Gid såna smällar han fick ta av bollen. Detgjorse jäkla ont att bara se på när bollen träffade honom. Otroligt skiklig kille att fånga bollar. Så min nya tanke om handboll är att jag gärna far pånytt och titta och att där ser man hur dumt det är att ha fördomar innan man verkligen satt in sej i det själv och upplevt det hela. Jag ska gå på handboll igen nån kväll :)

Som jag igår planerade att jag skulle rida Jojo på plan var ett bra beslut. Jag orkade ej byta byxor så red med "spring-tights" och sping-tossor. Det var halt i sadeln kan man enkelt säga men gick väldigt bra att rida för det. Bommarna skippade jag. Jobbade med att samla och förlänga såväl traven som galoppen. Tränade även på byten på raktspår. Jojo bockar aldrig eller nåt sånt. Men igår när jag på långsidan gjorde två byten efter varann och hon fixade det helt rent så klappade jag henne och släppte lite på tygeln och gud så hon började spratla med huvudet och frambena. Hon blev så jäkla glad. Helt som hon förstog att nu gjorde hon nåt super duktigt. Jag kände att jag fortast kvickt måste ta tag i manen innan jag glider ur sadeln med mina hala tights. Jobbade henne ordentligt och svetten rann på såväl häst som ryttare. Slutskritten i skogen och in i duschen. Jag tycker det är jätte trevligt när de får stå inne 1-2h mitt på dagen och äta sitt dagsfoder och sitt hö. Alla tre verkligen sover efter dagsmaten. Ruubik lägger ofta till och med ner sej för att vila. Han är världens smartaste gamla ponny :) Sen går de ju såklart ut tillbaka och stannar ute tills det blir mörkt. De får ej stå ute i mörknet för som jag skrivit så har vi en flock vargar som stryker runt gården.
Tänker även idag åka och rida efter 12.00. En stund på planen igen och sen ska jag rida ut för att kolla om jag hittar fårhagen. Nu bär jag vet var den ska finnas :) har jag nånsin berättat att jag älskar får?! Om jag hade en egen gård att han djur på så hade jag Jojo + en till och några får.

Lyckades även igår med att äta smart. Sallad, lite fisk+räkor, madarin, vattenmelon. På kvällen när vi såg på tv kände jag världens godisbegär. Kom då ihåg att jag hade hallon i frysen. Så åt såna som godis. Jag är flad så länge jag har ryggrad att hålla mej i skinnet från att ta godis, pasta, potatis och bröd. Älskar bröd över allt i världen. Fast Real bröd kan man nog äta om man inte kan behärska sej. Men nu måste jag vara skarp och inte börja fuska direkt. Idag tänker jag fara ut och gå åxå. Minst 3min måste jag gå raskt. Blir till inget att jag direkt tvingar mej att gå minst 1h. När min motivation är på noll så får jag ta lite å lite för att komma igång igen. Mitt mål är -10kg innan lillajul. Kan vara jag satt lite får kort tid på det hela men jag ska göra mitt bästa att lyckas och jag ska tro på mej själv.

Nu ska jag avsulta för mitt inlägg hoppar hit och dit nu. Inlägget är skrivet av en trött Maria :)

Ha det gott.

-M-

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 151 readers

Likes

Comments

...igen. Som jag redan sagt många gånger så veckorna bara flyger förbi. Hela tiden fredag eller veckoslut. Men för mej är det som vilken annan dag som helst, jobb. Men jobb betyder pengar. Man behöver ej välja bort en sak för att kunna ha en annan sak. Gäller ej bara jobb, fritid osv. Man hinner bra med såväl häst, hundar, familj osv fast man jobbar. Handlar bara om att tänka smart och ta vara på varje minut på dygnet. Det där var lite mer off än vad jag har tänkt mej skriva men det bara ville ut från min hjärna. Min hjärna är lite överbelastat just nu. Jag har så jäkla mycket att sköta och tänka på. Men allt lättar nog efter hand :) Så här är det ju, ibland har man mera och ibland har man mindre. Just nu då mera.

Igår åt jag faktist smart. Jag åt sallad genom hela dagen. Med i salladen fannas ägg, bönor och kyckling så proteiner fick jag i mej nog helt tillräkligt, utan att en ända gång tänka att fy fan vad tråkigt. Fanns ju mycket annat åxå men dessa i proteinväg.
Jag är ingen röttkött människa alls. Jag väljer gröna linsser och bönor före röttkött när jag tänker på proteiner. Jag har aldrig varit en person som älskar biffar osv. Fisk älskar jag däremot. Kyckling går så där, hellre än röttkött. Av röttkött äter jag det sämsta helst, gris-nöt maletkött. Ända som ej har så "stark" köttsmak.
Kokta bönor kan man äta som dom är. Gröna linsser är som att äta ärtsoppa enligt mej och de är goda. I med chili bara så får det ännu godare smak.

Nu öppnas ju nästa månad en ny salladsbar i Karis vilket är en super smart sak. Där kommer man få plocka ihop sin egen sallad och nappa den med till jobbet. Man kommer även få smoothies där, massa olika smoothies.
Pajjer kommer även finnas i alla dess smaker. Där finns säkert sånt som passar även dom som vill ha mera vittsocker men där kommer finnas just sånt som verkligen är nyttigt. En salladsbar är nåt som stan verkligen saknar. Särskillt en där man kan plocka ihop sin egen sallad och ta med den. Jag ska sätta in bilder så fort som lokalen börjar se ut som den ska :) Detta lunch café öppnas/ägs av min son Senastians flickvän Emma. Tuff tjej på 19år som vågar öppna eget i så ung ålder. Vi står alla bakom henne som stöd och håller tummarna att det ska gå bra. Responsen hon fått inför öppning är i allafall lovande. Så kika alla in hos henne nästa månad. Platsen är på gågatan i Karis mitt emot Aktia banken. Mera info kommer med bilder och text efter hand.
Emma, vi är super stolta över ditt mod att våga göra detta!

Usch jag blir alltid så rörd när jag pratar om mina söner och även om deras flickvänner/sambon. Underbara "ungar" :)

Om nån timme ska jag fara och rida. Tror jag idag ska jobba skönheten på bommar. Hon är så jämn och fin hela tiden. Jag minns ej när det sku ha varit ett sämre ridpass med några missförstånd. Allt bara löper på som det ska. Hon har även varit väldigt jämn åt båda hållena nu. Bytena har blivit så stabila utan explossion. Om jag byter på en å samma plats flera gånger efter varandra så då kan hon explodera. Hon lär sej väldigt fort vad man vill av henne så man ska ej följa rutiner alls. Man ska variera allt konstant.

Senare ikväll ska jag gå på handbolls match. Tror jag aldrig tidigare varit på en sån. Detta dock med jobbet. Ska bli kul :) Vet inget om handboll, bara att spelarna kastar bollen i målet och man ska skrika när de röd/vita gör mål :)
Ser fram emot kvällen. Sen ska jag krypa ner under täcket och krama min kärlek där hemma.

Ha en fin lördag i det dystra vädret. Dagen blir till vad man gör den.

-M-

  • 163 readers

Likes

Comments

Jag önskar så att komma igång med träningen igen. Men motivationen fattas totalt. Alltså jag vill men får det ej gjort. Jag har faktist tänkt att jag sku börja med det som gav sta resultat åt mej, att promenera. Det var det absolut mest effektiva under min viktnergång. Även backträning ett par gånger i veckan. Men att promenera minst en timme raskt, per dag med eller utan stavar, var det bästa. Men hur jäkla bra jag än vet detta så får jag bara ej tag i inspirationen igen. Gymmet är uteslutet, för det smakar endast ett tag. Nånslags jumppa sku jag gilla däremot.
Samma gäller ätande. Bort med sockret och det jävla vita mjölet borde ju ej vara svårt. Men fan så svårt det är. Samma som att kolla att allt kött jag äter har under 5% fett ska heller ej vara svårt. Det här ju väldigt lätt att tänka ut men super svårt att göra när man har noll motivation. Jag har super bra scheman på hur jag ska äta för att gå ner i vikt men ändå är min ryggrad så djup in i kroppen att jag ej får tag på den.
Jag tänker verkligen aldrig mera börja banta med att dricka en shake och äta typ en mandarin per dag. Det hjälper joo tillfälligt men det hjälper ej i längden. Det hela handlar om inställning och förändring, inte om att svälta sej. Nej det har jag redan prövat på minsan. Jag vill även motionera så inte allt bara blir och hänga, men ååååå när inget just nu känns ivrigt. Ridningen är absolut ingen motion åt mej. Det är en sak i vardagen som jag gjort så länge att min kropp är van vid det och inte tar nån större nytta av den längre. Det är arkiliikunta helt enkelt som min PT sa. För att träningen ska ge resultat så måste den ju varieras.

Kommer såklart villa ha mina shakes fortfarande men inte leva på dom. Varför ska jag älska semlor så mycket? Varför ska jag gilla att lägga dressing i mängder på min sallad? Faaan så irriterad jag är just nu på mej själv :)
Nää nå det finns större problem här i världen nog så kanske jag ska skärpa mej och sluta gnälla om sånt här som bara jag själv behöver göra nåt åt.

I förrgår fick jag ett väldigt trevligt e-mail. En arbetsplats kontaktande mej och frågade om jag skulle ha möjlighet att göra inhopparjobb hos dom. Även detta inom vården. Så igår var jag dit och träffade chefen och gick igenom alla avdelningar och fick se allt. Kändes väldigt intressant. Men jag gjorde även klart direkt att jag ej kan lova alls hur jag kan ta emot sjukledigheter osv för jag har mycket jobb här jag nu jobbar. Men kändes smickrande att dom kontaktade mej, jag har ej sökt på jobbet alltså. Visste ej ens att dom sökte inhoppare dit. Nå vi ska se.

Nya innetäcket är på väg från Hollands centrallager nu. Väntar med spänning att sitter det verkligen så bra som det såg ut på bilden.

Jaaha nu måste jag rusa. Ha en fin fredag.

Kram Maria

  • 180 readers

Likes

Comments

Jag är ett stort fan av Charlotte Dujardin och Carl Hester och deras sunda tänkande med hästar och ridning.
Jag läser allt jag hittar om dessa två. Följer de clinics som finns att följa via netet.

Nu läste jag under helgen om Charlottes tankar kring ridningen med unghästar. Hur de allt för ofta rids med handbromsen på istället för att låta de gå på med egen bjudning. Även en super bra point är hur man ska rida ut dem mera än på plan/ridhuset. Där har de chansen att hitta sin egen balans och viljan att gå framåt.

Nu har jag ej nån unghäst men jag har haft flera stycken. Allt från 1-årig ponny hingst (från Kotimäenponitalli) till 3-årig hopphäst (importerad av Ia Wennerstrand)med otrolig hoppförmåga. En allt för stor hoppförmåga för mej.
Men när jag tänker tillbaka på den tiden så känner jag igen mej i mycket hon säger. När hästen ville gå mera frammåt, tänker nu på den som 3-4åring, så började jag bromsa den istället för att ta vara på att den bjöd så fint frammåt. För i mitt huvud snurrade då just tanken att den ej får rusa. Nå inte var ju tanken i ungahästens huvud att den ville rusa utan det var nog ett sätt att hitta sin balans på lättaste möjliga sätt. Okej, ingen skada skedd för alla mina hästar har alltid gått med eget drive. Men det hade kunnat sluta i slöa sega hästar. Men man ser allt för många ryttare som får banka med skänklarna fram sina unghästar så svetten rinner i pannan. Tror även dessa är de som fokuserat sej mycket på att hästen ska kröka på nacken och inget annat.

Charlotte kommenterar åxå om hur viktigt det är att från marken jobba hästarna från båda sidorna. För i vanliga fall så gör vi ju nästan allt från vänster sida. Hon anser att det är därför oftast höger sida är den "sämre".

En annan sak hon säger är en självklar sak sen igen. En het häst tar man hellre in på en volt än låter den slippa iväg ut på raka spår. På raka linjer orkar den inte bära sej utan faller isär och då tappar den balansen.

Jag ser verkligen upp till dom som rider/longerar/tömkör sina hästar på åkern och i skog och mark. Även fast det många gånger kan kännas osäkert med en ovan häst. Jag tycker dessa ryttare/ägare tänker så jäkla smart. Även det att dessa 3-4åringar ej rids mera än varannan dag runt 20minuter. Så de ej hinner tröttna. Allt ska ju vara kul när man går i lekis.

Alla gör vi på vårt sätt och alla tänker säkert smart på sitt eget sätt. Men Dujardins och Hesters sätt är nog nåt som jag anser vara ett strå smartare än alla andras. Lönar sej att googla och läsa om dessa tvås tankar och sätt att träna sina hästar.
Skulle gärna skriva ännu mera men min tid tar nu slut tyvärr.

-M-

  • 255 readers

Likes

Comments

Nu hittade jag innetäckena för i år. Att hitta utetäcken är enkelt. Men innetäcken är mycket svårare, enligt mej. Utetäcket sitter på bråkdel av dygnet medan innetäcket är dygnet runt på Jojo. En av de viktigaste faktorerna är för mej att täcket ej ligger på själva manken eller glider ner "bakom" manken. För då bildas ett tryck som kan ge obehag och kännas obekvämt. Andra är att det ej klämmer framtill heller. Sen just att det är halt vid bogarna att det ej skaver.
Okej ibland fast alla faktorer är som de ska så passar det ändå inte. Då får man ju bara pröva sej vidare tills man hittar ett som sköter sitt.
Men det här täcket tänker jag nu i allafall pröva på. Jag tycker det är jätte fint skuret. Annars åxå snyggt på alla sätt och vis. Finns i allt från 200gr till 500gr fyllning. Tänker beställa 200gr nu och om det sitter perfekt så då beställer jag sen den tjöckre till.
Finns i många olika fina färger. Men det ljusgrå med lite rosa är ett självklart val åt Jojo som är svart och sto. Såg att täcket även finns med halsdel.
Täcket och bilderna är från Horzes sida. Här är lite flera färger ännu. Fanns ännu flera men dessa gillade jag mest.

Älskar hur högt upp på halsen det kommer. Kan ej glida ner över manken eller bli och trycka skulle man tro. Men det ser vi sen 👍🏽

-M-

  • 277 readers

Likes

Comments

Flytten av den vinröda skönheten är nu utförd. Frågar ni mej om den gick bra så svarar jag nej. Jag var som värsta häxan när flyttmannen kom. Kändes som om jag klagade på exakt allt. Men orsaken är att allt gjordes så annorlunda än tidigare. Så jag blev osäker. Den kan ej dras upp på översta flaket. För den tar då i fram och går sönder framtill. Mannen som kom å hämta Camaron var helt lungt. Han bad mej inte ens vara tyst även om jag skämdes efteråt för hur jag betedde mej. Men den där bilen betyder så enormt mycket för mej. Det var den som fick min son att börja gå igen och "vakna till liv". Jag mår alltid väldigt väldigt dåligt om den har minsta lilla fel. Den behandlas som en kung.
Nå men nu har den stått hela natten i hallen och torkat upp. Nu blir det oljefiltter och oljebyte och sen en lång skön sömn ända till 1.4-17.

Igår igen var vi ut till terräng med Jojo. Med oss hade vi Paulina och Ruubik. Var trevligt för jag har ej sett Paulina sen hon for tillbaka och studera. Nu känns det som jag hela tiden är i terräng. Antar det är en sån period just nu. Nå men ni kanske hörde var Ulla Håkansson sa på Hippson sidan. Bästa sättet att träna hästen och inlära den nya saker är i terräng. Det är dens naturligaste plats att vara på. Men visste stämmer det ju. Hästens rörelser är som bäst när man rider ut. Även fast man jobbar hästen och inte bara lunkar på. Alla sidvärts rörelser går med mycket längre steg och push bakifrån på vägen. Sluta känns mera ballanserat och ej så där "full-fart-åt-sidan" som en banan.

Väl hemma städade jag och fixade mat och lite jobb via datorn. Helgen går i arbetets teckan igen ☺️ inget mej emot. Betalar dessa sista månader en väldrigt "otrevlig" skatte%. Har gått över nu redan vad jag trodde jag skulle förtjänat på hela året. Men inget man kan nåt åt och det är bara tre månader kvar. Sen sänks den igen. Hatar skatter. Teorin är att man ska jobba röven av sej. Sen när man jobbar så tas det bort en stor del av lönen ändå. Tycker skatten är okej om den ligger under 16%. Men ej 36,5%. Ju mera man jobbar destu mera blir man "straffad". Så är det ju. Jag gillar jobba. Jag är väldigt sällan borta från jobbet och jag sköter vad som ska skötas. Jag gillar stora löner, det motiverar mer. Tror ni jag är motiverad nu när över 1/3 far till skatt. NOPE! Men bara att sköta allt med en lätt smile på läpparna.

Nu smög mitt inlägg ut villovägar igen. Sällan hörni.

Nu ropar min älskade man att vi ska röra på oss. Yes yes sir 👍🏽

Ha en bra lördag goda läsare 💞

-M-

  • 297 readers

Likes

Comments

Ju mera jag har att göra destu sämre sover jag. För ddt första älskar jag att ligga i säng å se sent på tv. Eller sent å sen men till ett tiden typ. Tycker det är sent när man ska vakna 6.30. Idag har jag ledigt och massvis att göra. Så hade ju bra kunnat sova till 9.00 fast men trodde ni?! Nej då 7.00 öppnade jag öronen och fick ej sömn igen. Sen går jag trött hela dagen.

Nu väntar jag att Östermans transport service ska ringa mej att de kommer och söker Camaron. Den är i ståförsäkring redan men ska ut till svärfars hall och få torka hela natten för att imorgon byta olja och oljefiltter. Sen ska den få gå in i dvala för vintern. Ut kommer skönheten igen i april/maj beroende på vädret.
Med på resan ska även Emmas Chevrolet för den har nåt otäckt ljud som måste kollas upp innan man kan köra med den igen. Så det blir en Cheva transport idag 👍🏽

Värdet är soligt och fint vilket jag önskade igår. Jag som ej hör till höstens fan-club måste säga att nu är det nog fint vädet. Ska kolla om Paulina eller Cassu har möjlighet att rida på dagen idag, skulle vara kul med sällskap. Sköter dagsstallet som vanligt så tänker rida på samma gång. Då kan jag sen på eftermiddagen åka och handla utan stress och sen komma hem och storstäda. Jag hör till den konstiga grupp som gillar att städa.

Nu borde man kanske åxå börja planera och fundera vilken dag man ska åka till HIHS. Patricia ska ju tävla där så hade såklart velat se henne rida men antagligen kommer det ej gå för jag har ju hand om stallet när de är borta. Men kanske går att pussla ihop ändå. Är ju expon som drar mest. Har några få saker jag skulle hoppas få inhandlat där. Jojo vill ha ett nytt innetäcke. Jag skulle vilja hitta ett med halstunnel. Så att det ej bildas minsta lilla tryck på manken. Jag såg ett nånstans på netet men minns nu ej var men min tanke var att det där var mycket smart uppfinning. Om man nu kan kalla det för uppfinning. Men i vilket fall som helst så ett innetäcke med halstunnel eller sen då med mjuk bred kant runt hela halsöppningen. Lika som hon haft redan några år, bara att det täcket redan är slitet så vill ha nytt. Utetäcken har hon så många att det behövs absolut inte flera av som. Masta täcket tog vi ju i bruk förra året först. Hade liksom helt glömt bort att jag hade inskaffat det. Sen var ju Mika på hästfoder inhandel och kom hem med ett till täcke för att färgerna var så fina enligt han så det finns nog täcken.

Var ju nu då inte täcken jag skulle skriva om men jag skriver som alltid det som kommer i huvudet.

Äh kanske jag skulle ta tag i mat handlen nu när jag ändå inte gör nåt klokt innan transporten kommer. Så har jag det undan sen. Ska gå ner till källaren och kolla vad Mika fixar med först. Kanske jag till å med kunde få sällskap.

Ha en fin fredag gott folk, njut av vädret och av era fina hästar. Känn er lyckliga som har möjligheten att vara hästägare, alla har inte den. Vi tar det så förgivet att ha våra hästar men det är nog en lyx i vardagen att äga häst. Jag är i allafall världens lyckligaste hästägare till världens underbaraste svarta skönhet 💞

Kramizar, Maria

  • 315 readers

Likes

Comments

Jag ber igen om ursäkt att jag ej hunnit skriva. Min tid räcker helt enkelt ej till längre. Dagarna är fulla av jobb, hus å hem, familj, hundar och stall. Så bloggen ligger ej så högt upp på prio listan.

Men nu är jag i alla fall här ☺️

Först av allt vill jag beklaga det sorgliga fallet om de två hästarna, Aino och Laku, från Gumböle. Vill ej ens tänka mej in i sitauationen hur de dött och ej heller ägarnas känsla. Att falla av/hoppa av och se hästarna skena iväg totalt skärrade en kväll i mörknet. Efter det leta efter sina hästar i flera dygn utan resultat. Till slut hittar du dem döda i kärrmark. Min första tanke är att hästarna hamnar rätt så fort i kärret. Annars hade de väl sprungit hem så som hästar gör. Hästar är ett djur som håller sitt hem som det största skyddet. Därför är det ju så svårt att få ut hästarna från ett brinnande stall åxå annat än att man leder dem en å en. Man kan ej bara öppna boxdörrarna och jaga ut dem.
Men även om dessa två svarta hästar hittades döda så var det ju en lättnad att ens hitta dem. Usch ändå.

Igår på sena eftermiddagen tog jag och Cassu oss ut i terräng. Patricia hade lånat Ruubik åt Cassu. Ruubik tycker det är rajtantajtan att vara i terräng. Han är så glad att inte ens en "icke hästmänniska" kan undgå att se hans glädje. Vädret var så jäkla fint och solen häll precis på att gå ner vid skogskanten. Sen var ju sällskapet helt super för vi har så jäkla mycket att snacka om när vi ses. Cassu och jag är ju ny bekantaskap så finns en hel del att lära känna.
Hästarna våra njöt lika mycket som vi njöt.
Efter ridningen var vi lika långsamma som alltid. Hästarna och stallet skall skötas in i minsta detalj. Sen blir man ju fast med munnen ännu till när stallägaren dyker upp.

Jag känner sån stor iver att ta itu hemma med köket. Skulle vilja måla köksskåpen. Meningen är ju att det ska göras men det måste ske så att jag och Mika båda ha två dagar efter varandra ledigt på samma gång. Jag vill inte det ska bli halvfärdigt utan då får det hellre vänta till en bättre tidpunkt. För jag vet att om det ej görs färdigt så bara drar det ut i veckor sen. Det är ju liksom inget som måste göras oga att det skulle se fult ut nu i vårt kök utan orsaken är bara att jag tröttnat på färgen på köksskåpena. Det visste jag när vi köpte huset att kommer att ske nog. Jag är ju en stor fantast av grått. Allt hos oss är grått/svart/vitt. Till detta kommer silver/krom och glas. Nu är ju då köksskåpena Puustellis mossgröna färg. Inget jag avgudar precis. Kökskåpena ska bli gråa, vilket jag knappast behövde berätta för de som känner oss eller varit in till vårat hem.
Nå denna helg blir det i alla fall ej för jag jobbar och annat att göra på de lediga timmarna.
Måste man ta bort alla skåpdörrar för att måla eller kan man måla den fast i skåpena? Den frågan kom jag precis på att jag ej har svar på 😁

Oj så solen började skina mitt i allt. Skönt. Även om det var rätt så kallt 7.00 på morgonen. Hatar skrapa rutan. Borde börja lätta en filt på framrutan över natten. Underlättar allt på morgonen.

Ha en fin dag.

-M-

  • 343 readers

Likes

Comments

Härliga underbara sol. Även fast den inte värmer som på sommaren så älskar jag solen. När den skiner så skiner även jag. Så varmt att jag kunnat ha bara en tröja på mej upptills.
Låg länge och väl och drog mej på morgonen eftersom jag idag hade den möjligheten. 9.40 tyckte jag att det fick räcka. Kunde inte ligga i sängen och låta dagen susa förbi heller. Nej då, ville ut på vift. Fick för oss med Mika att hämta min systers son och gå till leksaksbutiken och skämma bort honom lite. Härliga unge 💞 Berättade stolt att hans lärare har börjat skolan samma dag som han själv börjat. Att läraren aldrig gått i skolan innan heller. Så alla i klassen var lika nya i skolan ☺️ Systers sonen går alltså på ettan och hans lärare är ny lärare. Alltså första året han undervisar. Men lill-killen vände bara lite på ordena så meningen blev lite annan. Skrattade munttert åt honom.

När vi fört hem honom åkte vi och hämtade mat åt Jojo och många påsar godis åt hästarna. Sen drog det av till stallet. Mika skulle komma med "sin" gröna cykel till terräng då vädret var så fint. Men väl i stallet var ju Patu precis på väg med Carmen å rida. Hon for till åkern och jag var ej sen att haka på. Åkern var ej helt torr ännu så vi kunde vara bara högst upp "på kanten" så det blev galopp träning idag. Galopperade på ett bra tag, underlaget var skit tungt. Svetten sprutade på hästarna även om dom har kondis för en hel armé. Efter åkern gick vi ut och skritta ännu 20min. Duschade Jojo och skötte henne. Min dyraste skatt. Finns inte ord för den kärlek jag känt för denna häst sen jag träffade henne. Det är en så massiv känsla som ej går att beskriva i ord. Finns inget i världen som skulle få mej att sälja den häst. Tack och lov vet jag att den dagen heller aldrig kommer så behöver ej fundera på det ☺️
Har pratat med Mika många gånger att hur kommer det att gå när Jojo vandrar vidare till de evigt gröna ängarnas land. Kommer vi skaffa en ny häst eller inte. Jag har svårt att se mej ha en ny häst efter Jojo mera. Tror aldrig jag kommer kunna sätta mej på en häst sen mera för sorgen kommer vara så massiv att jag skippar hästar helt. Hoppas den dagen ej kommer på väldigt många år ännu. Usch vill ej ens tänka tanken.
Imorgon ska i alla fall den svarta drottningen få hoppa. Nåt hon älskar 💞

Nu sitter jag inne i audin i firmahallen medan Mika tvättar den. Tvättar alltså audin å ej hallen. Sen ska gräsmattan få sej en omgång. Fattar ej hur den kan växa lika mycket fortfarande. Borde det nu inte minska småningom?! Även äpplena som fallit på marken igen måste plockas innan de börjar ruttna och lukta illa. Men gör inget. Är kul att fixa allt fint på gården när man en gång har en stor sådan ☺️

Ikväll skulle äntligen den efterlängtade Octoberfesten vara men min vrist säger att den ej kommer klara det. Har väntat på denna fest så länge. Sen hamnar man skippa den. Suger lite men vad kan man. Världen går ej under. Hoppas bara vristen småningom börjar kännas bättre. Framför allt att den ej skulle spricka upp mera vilken den nu gjort varje dag. Kommer bli ett jävligt fult ärr.

Nu är Mika klar så nu ska vi lämna denna dystra plats med en skinande ren bil (för att imorgon igen ratta den lika smutsig som den var för ett tag sedan). Ni ska ha en strålande lördag.

-M-

  • 471 readers

Likes

Comments

Så gick september förbi då med en jädrans fart. För fort har den farit. Om någon frågar vad jag gjort denna månad så kan jag ej svara, minns liksom ej. Nu hoppas jag ju då att om hästen ska vara regnig så får den gå lika fort som september. Men tänker den vara fin och med uppehåll så är den okej.

Jojo vaccinerades som sagt på måndag så igår motionerades hon första gången sen dess. Longerade henne och hon var som en studsboll. Hela Jojo hoppade åt höger och vänster, uppåt och neråt. Jojo bockar aldrig men igår i lina gjorde hon det. Hon visade upp sej med svansen i värdet precis hela tiden. Vackra underbara häst 💞 Att äga henne ger en sådan lycka som man inte kan få på nåt annat sätt. Hon är det vackraste djur som gått på denna jord.

På tal om lycka så kom jag att tänka på hur många olika sorters lycka man kan känna. För lyckan känns olik om man till exempel fått nåt man länge önskat eller om man är nykär. Det där var bara två exempel. Jag är ej nykär även om jag känner mej lika nykär som jag var för 8år sedan när jag träffade min man.
Jag fick för ~1månad sedan nåt jag drömt om länge. Lovade skriva ut om den saken, för är väldigt stolt över det, men har valt att skippa det pga vårat lilla samhälle är för stort för en viss person att klara av. Så håller hellre tyst om saken än låter nån förstöra min glädje.

Fick i förrgår Jojos nya marinblå voffeltäcke. Det känns bra och ser bra ur på henne. Det är meningen till att ha under henne pink Bucas regntäck som bara är ett "skal". Men fast hon är klippt så fryser hon ej alla faat hon är utan täcken. Endast om det regnar eller blåser storm så är hon täckt. Jag hade räknat med att hon skulle frusit villet hon gjort tidigare. Men nej ☺️

Igår kom det ut en massa var från mitt sår. Fattar ej varför det nu inte bara kan bli bra. Min vrist känns så "klumpig" och vill inte alls bli normal igen. Känns för jävligt. Det är imorgon 2veckor sedan och inte ännu heller bra. Men jag har i allafall ej ont längre. Men ny AB kur måste på nog. Men vi ska ej klaga. Det finns värre saker och folk med värre skador. Så who the fuck care om att ha ont i vrist ett par veckor av sitt liv.

Med jobbet rullar allt på som det ska. Trivs och är nöjd. Har till och med redan börjat fundera på när jag ska plocka in vintersemestern min. Men det kan jag ej fastslå ännu. Om allt går som jag önskar i hästväg så beror min semester helt på andra personer ☺️

Igen ett inlägg som hoppar hit och dit men så går det när det skrivs i 2timmar. Man kommer ej ihåg vad man skrivit tidigare i inlägget men hinner ej kolla upp det. Ville bara skriva av mej lite. Hade egentligen velat gå in på det där med lycka för det bubblar så inom mej. Går runt och småler konstant. Men får bli i ett annat inlägg med bättre tid så jag får med det jag verkligen känner 💞

Ha en bra dag.

-M-

  • 496 readers

Likes

Comments