Idag har Lucy besökt veterinären. Lucy är alltså Robins och Elins franskabulldog. En guddomligt underbar tik. Alla vet att plattnosade hundar har tyngre att andas än långnosade hästar. Alla vet att hundar med korta ben och stora kroppar har mera problem med lederna. Alla vet att för mycket underull ofta ger hudproblem. Skrev dessa för att visa att det finns problem av många olika slag, ej bara i en eller två raser. Tack och lov finns det problemer man kan kan göra nåt åt. Tack och lov finns det ägare som gör nåt åt djurenas problem innan det gått så långt att man måste börja intala sej själv att problemet är "helt naturligt", bara för att må bra själv och ej känna att man kunnat göra nåt åt saken i tid. Jaada jaada jaada, spårade ut lite. Nå med i allafall så har Lycy för trånga näsborrar. Öppningarna är sååå små. Hon får ej in önskad mängd syre. Nej det är ej så farligt att hon svimmar vid lek eller dyligt men eftersom man kan åtgärda detta nu när hon blir 1år så gjordes det. När hon är klart växt, vid 2år, kommer det göras en liknande operation till åt henne. Nu fixades insuget och då fixas även utblåsningen. Men hon måste växa klart först. Efter operationen var andningen betydligt bättre direkt. Hennes kroppsrörelser vid inandning var mycket mindre, inte kraftiga längre. Frallan ser ju ibland ut som en travhäst efter ett hårt lopp i andningen. De får liksom jobba för att andas. Inte så som hundar med längre nosar att man andas utan att tänka på det.
Operationen lyckades bra. Efter tre dagar ska man se skillnad men först efter tre veckor ska man se det slutliga resultatet.
Än så länge har bara Lucy sovit. Hon är så trött efter narkosen. Bara bra att hon hålls stilla så blodet och slemmet skulle rinna ut och ej bli inne i näsan. Jag ska visa bilder efter ett tag så får ni se skillnaden på nosen.

Jag fick lite ändrade arbetsplaner till helgen. Blir att jobba både morgon och kvällstur båda dagarna, lördag och söndag. 7.00-21.00 denna helg. Så man behöver i allafall ej fundera på vad man ska göra på sin lediga tid :) Jag behöver kanske ej berätta att jag verkligen gillar mitt nya jobb på avdelning. Tror ni märker det nog:)

Nu kom Mika, nu ska vi åka till stallet, Musti&Mirri och matbutiken.Sen ska jag bara ligga och ta det lungt hela kvällen för att orka hela veckoslutet på jobbet.

Ha en fin kväll.
-M-

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Grattis Finland 100år! Jag gnäller och klagar att jag är född i fel land varje vinter. Men när det kommer till kritan så bor vi nog i ett otroligt tryggt land. Jag klagar för att jag ej gillar vintern helt enkelt bara. Idag ska vi fira Finland med stolthet och med glädje.
Vi har varit ut och är idag, jag och Mika. Snart ska vi plocka fram lite snacks och sätta oss i soffan och se på slottsbalen. Jag gillar att kolla in kläderna varje år.
Vädret har idag varit helt underbart. Man har kunnat gå i hagarna ut att bli lerig om fötterna. Hästarnas ben är rena. Sku gärna få hållas lite snö nog så det sku vara renare. Hundarna hämtar heller ej in nå smuts alls. I like it!
Njut av kvällen och känn er lite extra stolta idag att bo i Finland.
-M-

Likes

Comments

Idag är det skatteåterbärings dag. Alltid lika trevligt de år som man betalat skatten så att man ej behöver betala tillbaka utan att man får pengar. Lite som en julgåva från staten även om det egentligen ju bara är min egen lön. I år har vi turen i familjen, så väl man som barn, att vi alla fyra får tillbaka.

Vet ni jag måste berätta hur härliga hundar jag har. Särskillt idag. Dom är vana att komma ut kl.6.15 på morgonen. På arbetsdagskvällar far dom ut sista gången 23'00. Idag har dom ej sagt ett ord alls. Kl.9.10 steg jag upp för att kolla att de alla lever. Jag blev ju nästan orolig att nåt hänt dem. Men nej där låg de alla och sov nöjda och glada, små hundarna i hundrummet och de stora hundarna på soffan. Släppte ut alla ett varv och när de kom int tillbaka så fortsatte de att sova. Så här är helt tyst annat än att jag öppnade precis tvn. Det här är så skönt, känner hur kroppen tackar mej som bäst. Den vill vila idag har jag på känn. Det ska den få.

Jag har inget smart att komma med och heller inga nya bilder att visa så det här inlägget får bli ett sånt här super tråkigt.

-M-

Likes

Comments

När man ej hittar på vad man ska göra en lördagkväll så fixar man lite pepparkakor. Jag gillar ej att äta dom men gillar att leka med glasyr. Jah kan bara inte sluta. Ångrade att jag ej köpte även grönfärg.

Jag skulle säga NEJ till jobb under helgen. Men misslyckades igen en gång. Inget nytt! Hur f*n ska man lära sej säga nej emellan. Svårt när man gillar jobbet så mycket antar jag. Sen ännu tanken att jobba söndag smakar ju alltid lite extra bra. Söndags jobb är ju bäst. Jag hinner vila mej en annan dag nog sen :)
Inga planer för ikväll mera. Ska titta lite på tv och chilla med min man. Nästa vecka har vi faktist varit gifta 5år. Tiden flyger iväg som bara den. Känns som vi gifte oss för typ två år sedan.

Kolla på lilla Baby så trött hon blev av att äta kvällsmål. Bara magen som är stor på den hunden...och ego med för den delen.

Ursäkta de lite suddiga bilderna. Orkade ej stiga upp och tända andra lampan, ville bara visa hur nöjda mina älskade åldringar är.
Ni ska ha en skön lördagskväll vad än ni gör. Sköt om er ❤
-M-

Likes

Comments

Goodmorning säger Dalin❤ Jag har sovit ända till 8.30 idag och jag verkligen behövde det kände jag. Vi har haft helt sjukligt jobbigt i skolan i 5-6veckor och jag har jobbat så gott som vanligt därtill. Gårdagens kvällspass tog på. Brukar ej känna mej svag och trött men nu gjorde jag det. Tack och lov hade Mika lagat mat klart åt mej tills jag slutade.

Hej vi har snö hörni. Så här sku det få hållas så sku allt se ljusare ut och det sku hållas rent. Borde vintersko hästen bara. Eller jag har hockhål nog men har såklart ej haft hockar när det ej behövts. Måste packa in mej i bilen nu och åka till Virkby efter en låda hockar bara. Fast som vi vet så skruvar jag på hockarna så börjar det regna. Vill ej ha dom i onödan ifall hon trampar sej. Sen om hon trampar sej och står i lera så kan det gå dåligt med såret.

Jag ska ha ledigt veckoslut, har jag i allafall planerat. Jag har så svårt att säga nej ju. Gillar mitt jobb så mycket. Men jag skulle behöva ledig helg nog. Jag tänkte idag att jag sku ha lagat ett litet julbord åt mej å Mika. Kanske borde fråga om jag sku ha turen att få hem mina söner och äta åxå. Tvivlar, de har sina egna små familjer och det är ju lördag, så de har säkert andra planer. Men så ska de ju vara åxå.

Idag borde jag ta mej i nacken, eller denna helg, och klippa Jojo. Nu kommer jag ha så mycket mera tid att rida igen när jag ej ska sitta alls på skolbänken. Lyx på högsta nivå. Jag ska försöka att ej klippa hela henne utan bara halva. Helt bara för att hålla henne varmare men att hon ändå ej ska svettas. Vet bara inte om jag lyckas enligt hur det ser ut på bild. Men jag ska försöka, kan ju alltid ta bort allt sen om det blir fult.

Hoppas ni får en fin lördag.
-M-

Likes

Comments

Jag är så glad. Skrev tentamen i läkemedelsmatematik och fick godkänt. Som sagt så är det absolut det jag tycker är svårast under hela studietiden, just matematiken. Man får ej ha ett ända fel. Den teoretiska delen som hör till matematiken är ej lika svår enligt mej. Men har även den godkänd. Nu har jag paus i skolan ända till 19.3-18. Kallas super skönt med sköna kling i ordena.

Jag började idag i skola fundera på en sak. Jag har ju snart klart allt det. somska vara klart innan jag stiger in på kompetensområdet mitt. Jag går i januari ut på två veckors IA. Den är på riktigt fem veckor. Men nu får jag tacket för hur flitigt jag jobbat under många år. Jag hade även kunnat göra min ET vecka utan att alls gå IA nu när jag jobbar där jag ska göra IA. Men det visste jag ju inte då. Ska ae om jag kan ändra på det ännu så jag skulle göra fast en vecka IA och sen direkt min ET vecka. När det är slut så går vi in på rehabilliteringen i skolan och sen är det över inför sommaren. I höst går jag in för Äldreomsorgen endast, i två etapper och så blir jag klar till julen. Jag hade gjort detta tidigare om jag hade vetat att jag skulle få så mycket till godo och kunna avkorta mina studier så här. Men bättre sent än aldrig.

Sitter hemma och pustar ut lite nu. Skulle idagefter skolan bara vila, vara i stallet osv men de ringde igår igen från jobbet och erbjöd mej arbetstur så tog emot alla som fanns. Så ska på kvällsskift helt snart. Skulle gå med Mika å Luna till julgatsöppningen men väljer såklart jobbet framför att stå ute och frysa i stan. Jag är ledig, som det nu ser ut lördag och söndag, så då kan jag stå ute eller vila sen nog.

Jag har inte så mycket att skriva. Ville bara berätta hur glad jag är just nu pga av tentamen och mina förkorttade studier❤
Troligtvis har jag, som det nu ser ut, fast arbetsplats direkt när jag slutar åxå. Jag kan ej söka om den nu i början av året pga att jag ej har examen ännu. Men låter lovande inför framtiden.

Ha en fin helg ❤
-M-

Likes

Comments

Idag fyller Luna 1år. Alltså gud så tiden går. Hon anlände ju till Finland för ett litet tag sen känns det som. Men vet ni, den hunden är allt man kan önska sej. Hon har det bästa temperament en hund kan ha. Hon är totalt lugn. Ingen "rusa omkring" hund. Hon är ej skygg för nån människa, ej ens människor hon aldrig sett. Alla kan komma fram till henne. Hon kan vara lös exakt var som helst men stannar vid mej hela tiden. Hon är den klokaste hund jag sett. Hon är ej lär utan hon är det helt naturligt. Ända jag lärt henne är "tänne" (kom), "istu" (sitt), "tassu" (tass). Inget annat skolas. Istu och tassu var nåt jag bad henne typ två gånger bara på skoj men hon fattade direkt. Jag hade ju planerat att jag ska skola henne massvis osv. Men det behövs ej, hon lyder utan sånt. Eller ska vi säga att hon gör inget som hon ej sku få göra. När hon kom till vårt så fick vår soffa new design men inget annat har hon söndrat. Joo en prydnadsdyna. Men aldrig nåt som vägg, lister, golv eller liknande. Hellre en soffa än huset. Jag började ju ha henne med när jag red direkt när hon kom. Idag som är rider jag vart som helst och hon går brevid Jojo. Sen är hon väldigt vacker. Uppfödare som sett henne säger alla samma att hon är så otroligt vacker men dock allt för stor. Hon väger 42kg och är typ 60cm nu redan :) Hon är absolut ej tjock. En schäfer som motionerar så mycket som hon skulle ej kunna vara tjock.

Som vi önskade när vi köpte henne så har hon ej den där äckliga nersjunkna bakdelen utan rör sej fint och med bra drive. När hon var runt 6månader så hade hon kraftig växtvärk. Hon röntgades från nos till svans men allt såg bra ut. Det gick om och kvar är endast minnet av haltande. Jag skulle kunna skriva en hel bok om vad jag känner för denna hund. Hon är en once in a lifetime tik. Kommer aldrig våga ta en ny schäfer efter henne för kan nog aldrig få nåt likadant. En uppfödare som sett henne sa åt mej nästan direkt att man ser atthon är uppväxt i en flock. Hundar i flick lär sej leva som hundar och deras temperamemt är helt annat än "den där ena" som bor ensam i en familj. Detta samma har flera konstaterat.

Jag måste sluta innan ni slutar läsa och tänker att jag är knäpp. Men nej, jag bara älskar min hund så otroligt mycket och känner otrolig lycka att hon är just min, jaa eller nog är hon ju Mikas åxå. Luna är allt och lite till. Grattis älskade tik ❤
-M-

Likes

Comments

Bilden är en screenshot från Aftonbladet. Alltså fattar nivad f*n vi stoppar i oss?! Detta är mängden antibiotika vi får i oss via det röda köttet. Skriver om röttkött för att det är det jag läste om. Tänk här, först är det idag ett sjuttons jobb att ens få en AB kur fast man har grymt rött öra. Man ska ta nässpray bara osv. Men sen får man i swjen sjuklig mängd AB via maten ändå. Ju mera man läser detta och pratar om det i skolanju mindre vill man äta kött. Norsk lax?! No way, duger ej ens att ge sina hundar. Höna/kyckling, nej dom plågas så in i sjutton. Om du ej klarar se en film från Youtube på hur fåglarna behandlas under sin uppväxt och inför slakt så varför äter du dom då? Jag kan ej se några såna filmer alls. Men joo jag äter kött. Dubbelmoral? Ja visst, jag känner mej jävla skyldig. Ju mera jag läser, bli lärd, ser och hör om detta, destu mera får jag avsky för kött. Jag antar det där med kött inte är nåt man "bara slutar med" utan man måste verkligen få så grymavsmak för att verkligen inte längre äter kött. Jag står nu på kanten och tar snart stegt ut. Så äcklad nu.

Tänk även att vi trycker i de stackars djurena så mycket AB. Dom är säkert i största fall och får i sej AB som ej ens gör nån nytt för deras välbefinnande. Idag när man åker till veterinären så är det inte enkelt längre att få AB till sin hund. Jag ger inte mina hundar AB annat än vid absolut måste. Vi tar ett exempel, Hemi blev sjuk igen iförrgår helt mitt i allt. Normal på dagen men en timme senare steg febern till 40,5 igen och han fick kraftig smärta. Fort aspirin åt han och Tramal. Aspirinet är ända som sänker sharpei fevern. Så du måste alltid ha hemma aspirin om du har en sharpei. Tramal ges i minimal mängd, ~10droppar, och hjälper omedelbart och gör han sömnig som han lägger ner sej. Hela natten fick jag springa ut med han. Han ville kissa hela tiden och feber stog hög hela tiden. På morgonen fortsatt kissande. Hemi har haft detta nu då 4ggr. Så vi sköter den alltid lika för det har hjälpt. Ringde alltså veterinären och fick AB för 4-5dagar. Det är inget man vill ge han men vi vill heller ej ha han sjuk, som jag sa så är detta samma sak varje gång. Vi skulle ta urinprov men han vägrar pissa när jag kommer nära. Då valde vi att ge ABn även denna gång "försäkerhets skull". Han ska ju ej slaktas å ätas, men det är ändå inget man borde ge "försäkerhets skull". Så jag är även lite skylldig i denna saken, lite dubbelmoral igen. Men som sagt shapei fevern har ingen behandling, hunden ska bara få det ur kroppen själv eller hur man säger. Skit sjukdom, hunden mår så dåligt. Den har såna smärtor.
Vet ni jag kom helt ut från det jag sku skriva om nu igen. Allt föll in på Hemi. Men ännu tillbaka till han för att avsluta ledsamt så kan jag berätta att hans temp var 38,5 idag på morgonen innan jag for till skola. Så han är bättre, nu bara trött.

Men kära läsare, om här finns några sådana mera, så akta er för allt jäkla kött. Det ska jag göra i allafall. Ska minsan sluta äta det, helt pga att jag är så äcklad av hur djurena behandlas och så äcklad av vad jag får i mej.

Texten är "en aningen" osammanhängande, så e den alltid, men jag är i skolan och försöker lyssna emellan:)

På återseende, bye bye.

Likes

Comments

Tänkte sätta ut lite bilder. Dom finns antagligen redan på instagram men sätter även dom hit. Lite bilder från mina vardagar.
-M-

Skola skola och mera skola.....uppgifter finns att dela med sej i hela Raseborg..

Lite shoppas Black Friday till ära.

Jobb, nytt, som jag älskar.

Luna på besiktningen. man kan ha henne lös var som helst precis. Fyller annars 1år i övermorgon.

Mitt "barnbarn" Lexy. Gud vilken energi en så liten staffi kan ha. Hon har en korpp to die for å e stamtavla av kaliber "Winner to be".

En morgon hemma innan jag for till skolan. Älskar mina hundar å mitt hem ❤

Jojo & Bambi❤

Likes

Comments

Ett snabbt inlägg. Jag lever, hundarna lever och hästen lever. Känner mej dock mera död än levande. Ni som jobbar fullt och studerar vet vad jag menar. Men hur klarar ni er som ej jobbar fullt medan ni studerar? Vad är hemligheten bakom det? Leva på mannens inkomst? Ta studielån? Berätta, jag vill veta. Jag skulle behöva mera tid för skolan för det här är för jävla tungt rent ut sagt. Inte bara det men mii kompetensområde är ändrat till Äldreomsorgen. Skulle måste studera sista året i hesa annars. Sker så mycket förändringar från å med 1.1.18 pga alla jävla tröga politiker som ej fattar ett piss men ändå ska röra om i gröten. Men ingen skada skedd. Som det ser ut nu så blir jag klar redan 12/2018!! Alltså ett halv år innan beräkna (5/2019). Tjohej säger jag. Tills detta behövde jag bara jobba på lite extra, arbetskontrakt på en avdelning. Erfarenheten har jag från tidigare och den är ju guld värd just nu. Jag behöver gå inga IAn  mera än 1-2veckor och sen ET veckan såklart så jag visar mitt kunnande. Vissa saker behöver jag ej annat göra än bara visa mitt kunnande i 👍 Så ett år kvar så är skolan över. Känns skönt även om jag vet att där är massvis tenter och teorier som kan göra guppar på vägen.

Luna fyller ett år nästa vecka. Tänk er hur tiden går. Hon är en pärla. Så fin,lugn, lydig och framför allt smart.

Jojo mår toppen. Har satt på hull som planerat. Äter hö i rätt mängd och av toppen kvalitet. Vi trivs båda som fisken i vatten.Lugnt och skönt, bra rutiner utan en massa förändringar konstant, inget skrik eller gnäll. Klippas måste hon även om jag hoppats på att ej måsta göra det. Svetten rinner av henne.

Jag har nytt jobb, på avdelning då som sagt. Finns ju även kvar på det gamla. På nya jobbet hoppas jag på fast anställning direkt när jag är klar i skolan. Det är så gott som livat åt mej redan men man ska aldrig hoppas för mycket. Men i allafall så trivs jag super bra på avdelningen. Trevliga arbetskompisar. De sa efter första turen med mej att jag är väldigt trevlig att jobba med och så sköter jag allt så aktivt. Varför stå å hänga på jobbet? Spende
rar hellre mitt hängas med att lite smeka en patient över kinden ett par gången. Kan vara ända närheten den får den dagen och då vill jag gärna vara den som ger den.

Jahaa nu fick men kärlek för sej att vi ska åka till Nummela HongKong så då blir det så. Sen hem till miljoner skolarbeten.

Har jag månne ens nå läsare kvar? Jag är ju ej så ivrig längre här på bloggen. Känner att jag kanske borde stänga ner den bara å fortsätta på Instagram.

Ses igen, om ej här så på Instagram som sagt. Aktivare där 👍
-M-

Likes

Comments