Jag är super dålig på att uppdatera här. Har insett hur jäkla mycket enklare det är Instagram helt enkelt. Så ni som ej redan checkatmej där ochvill göra det så gå å kolla (marialindroosahlroth).

Men lita kan jag ju berätta ändå. Hästen mår som den finaste drottning ska göra.Emilia har ridit under påsken för att hon ä rhemma från skolan och jag snålar med att jobba alla rödadagar ju :) Rödadagrna är lyx, om inte före så senast när lönen kommer. Jojo är nu riden på sitt nya tredelade Baucher bett. Jag vet ej ännu om jag gillar det eller ej. Tycker hon känns stel med det. Men kan vara det tar ett tag för henne att helt enkelt vänja sej bara vi det. Vet bara att Jojo ej känns stel annars liksom i normala fall.

Luna växer så det brakar. Fortfarande lika jämt å fint. Älskar den tiken mera och mera för varje dag som går. Finns ej ord för bandet som håller på byggas mellan mej och Luna. Jag bara känner att det är speciellt.

Men som sagt så kan ni följa mej på Instagram. Där är jag aktivare. Ska ej lämna bloggen, tiden bara ej räcker just nu. Sköt om er alla, njut av den kalla våren ;)

stora kramar,
Maria

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Var igår på akupunktur själv. Är ju alltid hundarna som får lyxen och jag som sitter brevid med smärtorna. Igår blev hundarna hemma och jag och Cassu drog iväg till Juppes.
Tro mej eller ej men jag känner INGET av mina gallbesvär längre! Tog inga mediciner igår och har ej heller tagit idag. Igår stekte jag till och med plättar vilket är döden annars ju. Jag har inga ont alls längre. Känner mej så lycklig. Ska igen nästa onsdag på behandling.
Tänk om jag slipper mina smärtor.

Igår var jag, Jojo, Luna och Mika på en härlig terräng länk. Alla njöt lika mycket.

Nu ska jag jobba klartoch sen dra till Motonet snabbt innan jag åker till stallet för att sen åka tillbaka på jobb.

Ha en fin dag allihopa.

kramar, Maria

Likes

Comments

Jag har ej skrivit på några dagar. Bara ej haft tid ochsen har jag kommit underfund med att Instagram är mycket enklare, snabbare och intressantare att använda.

Har ej hänt så mycket nytt i mitt liv. Allt rullar på i sin vanliga takt. Lite bakslag har kommit. Man lär sej av allt så länge man lever. Vissa är som korkskruvar ;)

Jojo njuter av livet. Hon mår som hon förtjänar, allt bäst. Hästarna far ut tidigt på morgonen och kommer nu in 19.00 på kvällen. Jag gillar när de får vara ute hela dagarna. Dom mår bäst så. Hippostar myslin äts med god aptit. Hon gillar den. Hon har nu då ätit den typ en vecka till morgonmål. På kvällen är det fortfarande Racing Mash som gäller med lite Hippostar slobber iblandat. Ska efter denna Racing säck övergå till slobbern helt. Så enkelt att inhandla Hippostar när det går att få rakt från stall.

Igår fick jag mitt tredelade baucher bett. Jag red med det direkt.Vi skulle rida ut med Cassu och Sheikki igår men det började åska och regna så vi valde manegen. Jag kan inte säga ännu att gillar hon bettet eller ej. Men hon gick bra igår, vilket hon gör mest alla dagar. Hon brunstar igen. Vid denna brunst har hon ont i bakredelen av buken, eller liksom bakom skänkeln. Jag märkte det först när jag red sidvärtsrörelser och flyttade skänkeln lite bakåt. Hon gav såna sparkar rakt bak att jag förstog vinken direkt. Även en aningen ont ffamför korset. Vid vissa brunster har hon så här, inget att grubbla över. Bara akta med skänkeln. Jag hoppas Jojo ska gilla detta bett för det sku vara ett bra allternativ till hacket. Jag skulle kunna gå på dressyren med detta bett och annars med hacket.

Penneli är helt utan epilepsianfall fortfarande. Akupunkturen är nog så jäkla bra. Utan den skulle ej Penneli finnas. Luna växer så det knakar. Ingen växtvärk eller nåt, får det bästa i matväg som vi bara kan komma på. Allt för att hon ska växa utan att bena vrider sej hit och dit och utan smärta. Vi är fortfarande helt såld med denna tik. Hon är outstanding på alla sätt och vis.

Nej nu ska jag fortsätta njuta av taxi resan. Så jädrans skönt att ibland bara sitta bak och ej behöva köra själv.

Ha en bra dag och njut av solen. Lyser i allafall för fullt här i Helsingfors.

/Maria

Likes

Comments

Morr spy faan crap osv min telefon föll i golvet och mår inte alls bra längre. Fattar ni att jag aldrig tappar mina telefoner i golvet.Dom går aldrig sönder utan jag byter pga att dom helt enkelt blir slut, av slitage. För 15min sedan tappade ni den här i golvet. Jag märker direkt att nåt hänt i den. Den segar vilket den verkligen aldrig gjort innan. Jag vet ej att är det Telia som segar eller fick min mobil hjärnskakning helt enkelt. Den flög riktigt ordentligt. Jaganvänder ju aldrig min dator, jag göra allt via mobilen. Så jag har ej tid med nåt som slöar utan allt ska fungera och det illa kvick. Vad ledsen jag blir.

Med hästen har jag haft så kul de senaste tre dagarna. Alltså innan ni missförstår mej så måste jag väl tillsätta nu att jagnog alltid har kul med henne men vi har haft så där extra kul ihop. Igår när vi var och klättra så märkte jag mitt i allt att nu kom mjölksyran på helt mitt i allt. Då gäller det att sluta med klättrande för annars kan man göra mera illa än nytta. Hon var så slut i hela kroppen att hon bara gick med huvudet ner flera 100meter. Idag ska Jojo vara ledig. Helt ledig. Hon ska liksom stå i hagen och vara helt helt ledig. Annars brukar ledig vara lös i manegen/ridplan eller ut och leda henne i terräng eller dyligt.Men idag är det att bara få vara. I söndag ska jag träna för Eva Siivonen, första gången på många många år. Gillade henne tidigare i allafall, ska bli intressant att pröva.

Imorgon måste jag helt på allvar fixa Jojos man. Alltså hennes man växer till det dubbla på en månad. Hennes man växer med helt grym fart. Visst är det bra men man hamnar rycka den så ofta. Eller fixa den med kniv går åxå men blir ej lika fint som att rycka den.

Vet ni jag har igår och förrgår tagit bara halv medicin utan att få ont. Tror gallan börjar lugna sej lite.Men jag vågar ej lämna helt bort medicinen, vågar heller ej äta nåt svårsmällt eller nåt lite mera fett. Eller kanske jag kunde men då skulle jag ta mera medicin innan.

Så fint väder vi hade igår igen. Hundarna älskar denna tid när de märker att de ej behöver spänna sej längre av att det är för kallt ute. Luna sover som en stock nätterna igenom. Jag är så stolt över hur hon växee. Hon är så jämn utan att bena skulle vrida sej hit eller dit. Hon har ingen växtvärk heller. Även om man skulle tro att hon skulle haft det redan. Hon äter bra, får alla extra vitaminer och oljor som hon behöver. Hon äter minst 1kg vom (komage) per dag och där till torrfoder. Hemi blev 5år yngre när han började leka med Luna. Han leker dagligen så glatt och vilt som jag inte sett han göra innan. Hur skulle han ens kunnat göra det innan när han ej haft nån lika stor som han att leka "riktiga lekar" med. Han har liksom fått en ordentligt energy boost.
Penneli är utan anfall igen efter besöket hos Juppe. Hoppas Juppe lyckas med mej lika bra som med han lyckats med mina hundar alla gånger. Gud vad skönt det sku vara!

Imorgon, lördag, är jag ledig. Eller bortsätt från en helt kort sak som måste skötas. Men jag kallar det ledigt. Jag ska sova minst till 10.00. Det är mitt mål imorgon.

Hoppas ni haft en bra vecka och hoppas erat veckoslut kommer var skönt.

/Maria

Likes

Comments

Jag har haft en så skön ledig dag idag. Jag vaknade till när Mika kom hem 06.00 från jobbet men somnade om utan att ens öppna ögonen. Jag sov ända till 10.30. Det är helt otroligt bra av mej. Jag var verkligen trött igår, riktigt matt. När jag vaknade kände jag mej endast matt. Släppte ut hundarna, som redan varit ut när Mika kom hem, och kastade mej i säng ännu en stund. Gick igenom allt på netet som liksom hör till morgonen. 12.30 skulle vi vara med Penneli på akupunktur hos Juppe. Åkte dit och Juppe sa att Penneli känns helt okej men att man känner vindar och värme. Båda tyder på epilepsin, vilket jag börjar kunna vid detta laget ganska bra. Penneli hade inga anfall alls igår eller under natten. Men efter som han hade anfall de två tidigare nätterna så ville vi sköta honom igen. Nästa onsdag ska jag själv skötas för min galla. Juppe sa att det är värt ett försök och var possitiv.

Sen åkte jag till stallet för att träffa Darja och rida ut i det fina vädret. Darja visade mej en alldeles otrolig länk. Vi skrittade i lite över en timme i så vacker skog. Jag var helt salig och bara njöt av allt. Jojo gick så avslappnad och bara såg omkring sej, inte ett ända skutt åt nåt håll. Allt var så vackert, just så vackert som man bara kan önska sej.

Väl tillbaka i stallet fick Jojo sin Slobber gegga och jag skötte henne och så fick hon gå ut ännu för att äta eftermiddagshöet sitt. Härligt nu när hästarna är ute ända tills kvällen. De njuter så av vädret. Mycket bättre för dem och mycket enklare för de som städar åxå. Det var hoppträning så Jojo var ensam i sina hage men hon stör sej inte på små saker. Hon och Titta har annars blivit kompisar nu. De märker varandra mera, i början gick de ihop men ändå var de bara för sej själv.

Väl hemma städade och krattade jag lite igen på gården. Varje plätt som smultigt tills nästa dag krattas. Gillar att kratta och fixa på gården.

Idag har jag klarat mej på endast en halvmedicin (för gallan). Har börjat märka att jag dricker alldeles för lite. Jag får i mej typ max en halv liter vätska per dag. Jag måste börja dricka mera. Säkert därför jag så ofta känner mej yr. Vätskebrist helt enkelt.

Ännu imorgon ska jag rida ut i terrängen. Då har hon fått gå tre dagar i rad i terräng. Klättring dag ett, lång skrittlänk dag två och klättring dag tre. Hon är jobbad så mycket på planen och i manegen och rätt så hårt riden hela tiden så det är mer än behövligt att rida ut. Nu kan jag då ännu till en ny länk så extra kul.

Ha en fin onsdagskväll åt er alla läsare.

Kramiz,
Maria

Likes

Comments

Även lite bilder på Luna 4månader. Är jätte glad att det finns såna som gillar att fotografera. Själv har jag ingen super kamera utan använder mej bara av min mobil :)
Nu ska vi invänta en solig dag och ta mera bilder. En såna gång som vi planerar i förväg att fotografera. Det här blev liksom helt spontant bara när jag såg Darja med sin kamera i högsta hugg.
Tack Darja!
/Maria

Likes

Comments

Hade Darja en dag att ta lite bilder av Jojo. Fick lite "smakprov" på dom idag. Mera kommer ännu. Tack Darja för de fina bilderna.
/Maria

Likes

Comments

Var i terrängen på en så härlig tur idag med Jojo. Hade med mina älskade, Mika och Luna. Luna följer mej som en hök med blicken. Jojo var het men det gör absolut inget. Hon sticker aldrig eller gör nå andra totala dumheter. Vi hade så mysigt.

//Maria

Likes

Comments

Jag vill se solen nu. Tror ej jag är den ända. Men vädret kan man inget göra åt, endast hoppas och önska.
I förrgår hade vi hopptävling i stallet. Allt gick fint. Buffén var utsökt med vofflor och en massa annat gott. Alla var glada och nöjda. Lopptorget kunde ha besökts flitigare om ni frågar mej. Nästa gångtänker jag ej ställa fram så där mycket saker utan jag sparar dom hellre själv eller sen om jag skulle ta mej i nacken och sälja via tori.fi kanske. Jag har ett 155cm (kanske är 145cm) Eskadrons tjocka täcke. Helt utom en söm som släpt typ 2cm längsmed kantbandet nere vid bakdelen. Annars alltså helt utan minsta lilla rispa.Hade som pris endast 30€ för det. Men blev bjuden 20€ för der. Jag kunde ej rå åt att jag började skratta. Täcket är som nytt, lite hår undertill för att jag ej fick det tvättat nu under vintern och hade misst det på sommaren av nånanledning. Nej vet ni, jag tycker redan 30€ skar i mitt hjärta så att nån ens orkar säga 20€ gav mej ett stort skratt. Förstår ni nu varför jag ej känner för att sälja sakerna jag ej gör nåt med?! Joo för att folk vill ha gratis allt, eller förväntar sej att få gratis. Jaa jaa men i allafall så gick allt som det skulle på tävlingen och alla var på gott humör.
Hippostar fick nya kunder. Försäljningen går fram med stormsteg för det fodret. Nu har även jag köpt npgra säckar för att pröva. Mestadels för att det är total natuprodukt utan tillsatsämnen men åxå för att Irina är vidareförsäljare så det är enkelt att få tag på för oss. Jojo har redan ätit Slobbern ett tag och älskar den. Nu ska hon börja med myslin. Eller myslin ska blandas in med Prixen så hon får vänja sej försiktigt med den. Sen om ej det fungerar på henne med detta foder så byter jag helt enkelt bara tillbaka till Prixen som fungerar så bra. Man ska ju egentligen inte röra på foderstaten när hästen är i bästa möjliga skick men jag hoppas vi tagit ett bra beslut ändå. Tiden får visa det.

Jojo är jobbad varje dag och är som vanligt. Sammarbetar bra, mjuk och fin. Här om dagen gick hacket sönder i galopp på plan, men Jojo stannade snällt. Nosstycket gick av, slitage.

Pennelis epilepsi är och hälsar på igen *helvete*. Fick anfall på söndag kväll och söndag natt. Inget alls igår men i natt tre stycken. Vi ska till Juppe imorgon. Så ännu en natt att vaka och sen hoppas vi då bara igen att Juppe får det att hållas igen borta minst nån månad. Jag vill ej öka medicinerna. Eftersom jag vet att vi får dem i styr igen så som alla gånger nog. Han epilepsi är väldigt svår, har vetat det hela tiden. Men vi gör vårt bästa att hålla den i styr.

Ville bara sätta in denna vackra bild på de mest underbara svärdöttrar man kan ha. Emma (Sebastians) och Elin (Robins). Dom är lika vackra innombords som uttill. Jag är så glad för mina söners skull att de fått chansen att träffa dessa två ungakvinnor.

Hoppas vi småningom ska få sol igen. Ha det bra allihopa så hörs vi igen.

-M-

Likes

Comments

Vad hände? När jag drog upp rullgardinen 6.30 trodde jag att jag gick i sömnen. Blev så förvånad av mängden snö. Visst pratades det om att det kommer snö men inte hade jag tänkt mej så här mycket. Lite onödigt enligt mej, hade redan börjat kratta på gården. Men det kommer smällta fort ska ni se. Sen blir det vått och äckligt igen bara ett tag. Jaa jaa det här hör ju våren till, samma varje år.

Jojo blev som sagt skodd igår. Jag satt sommarskor för ville slippa kummina och hockarna. Nu får hon styltor säkert idag nog. Tur så har vi manege får jag säga nu :)
Tyvärr var Jojos framhov tagen så kort att hon hade ingen tå alls kvar på den. Precis som jag sa när jag såg den med sko på. Att den är tagen helt fel. Hennes hov är nu minimal och liksom "inget kvar" av den. Även modellen på den var helt konstig. Den var faktist rakt avkapad vid tån. Kan ej förklara det på annat sätt. Kommer ta månader att få den att växa ut igen till normalt formad hov. Grrrrr och morr. Kommer ej ske igen minsan.

Jag är på jobb idag. Känner ej just nån smärta alls nu. Borde säkert knacka i träd nu. Får bara hålla tummarna, varje dag utan större pain känns som lyx just nu. Jag har helt grymt behov att få ens lite kaffe.Men jag vågar inte ens ta lite. Jag ska ej dricka kaffe mera, tror det irriterar gallan fort. Jag ska heller ej stressa alla, hålla mej helt lugn bara. Kommer gå bra *skrattar*

Igår hade jag en tjej i stallet som tog bilder på Jojo och på Luna. Jag väntar så på att få se bilderna. Men dom var flera hundra så kommer säkert ta tid att gå igenom. Jag hoppas på att få några riktigt fina som jag kunde göra tavlor av. Skulle behöva lite tavlor på några platser hemma. Vad skulle inte vara bättre än egen häst eller hund. Sätter ut bilderna sen när jag får dem.

Måste ännu berätta. Ringde HVC igår när jag kände att jag får ett gallanfall och bad att fort få nytt resept på litalgin. Nå det fick jag ju ej utan skulle nästa vecka måsta åka och träffa läkaren. Jag sa att jag ej klarar mej utan medicinen över helgen. Sköterskan sa då att läkaren ringer mej innan 16.00 så ser vi om jag kan få medicinen endast via ett telefonsamtal, har alltså haft denna medicin innan åxå. Tror ni nån jä**a läkare ringde mej ugår?! Nej servicen är så i botten i HVC nu för tiden att man nästan skäms. Bäst är att åka akut in till jouren bara efter 16.00. Jag har bra erfarenhet av jouren och har typ en gång hamnat vänta lite längre men annars har jag alltid fått service rätt så fort. Jag kan bra vänta om jag ej har grymt ont men har jag grymt ont så vill jag ens få medicin direkt. Men alla patienter måste såklart skötas efter behov, den med hål i huvudet får gärna gå in innan mej.Men f*n här i Karis får man inte en litalgin för att lindra smärtorna. I jouren får man direkt det till och med invärtes.

Ha en fin dag alla. Hoppas eran vecka varit fin.

-M-

Likes

Comments