Kan väl börja med en bild på Jojo fast. Jag får ej till skrivande alls just nu. Vet ej varför men så är det bara. Kanske för att mitt skrivas senaste tiden gått åt till skolarbeten och ET-planer osv. All text har liksom satts ner på skoljobb. Antar att det är orsaken. Även energin ligger lite låg just nu. Den är slut. Bryr mej ej så mycket ens om att det regnar. Inget att grubbla över när man ändå inte kan nåt åt det så. Nej jag har börjat inse hur tungt det är att jobba fulltid och studer. Jag har tidigare bara kört på och tänkt att "fan det här är ju inget". Men nu känns det verkligen i både knopp och kropp. Men inte så att jag skulle slut med nåndera ändå. Jo jag minskar på mitt "gamla" jobb och inser att köra två jobb pluss studier går ej, även fast man skulle vilja göra det. Pengar är inte allt. Man måste tänka på sej själv åxå emellanåt. Så nu är timmarna på gamla jobbet minskade drastiskt.

Förra veckan gjorde jag min första IA, barn och ungdom, och denna vecka har vi då ET-vecka. Allt har gått mycket bättre än förväntat. Jag är själv helt förvånad att det gått så bra faktist. Jag var ju så stressad för min först ET-plan men kom på ett mycket bra och enkelt sätt att fixa det. Fick den godkänd direkt och ännu till att käraren sa att den vart utmärkt gjord. Kände mej rätt så stolt. Att börja göra några ET-planer för första gången i livet i denna ålder var rätt så krävande. Alltså ärligt talat så fattade jag absolut inget innan jag började med den. Jag har gjort två av mina bekanta halvt "galna" säkert med alla mina galna frågor. Men tack till dessa två så gick allt så här bra. Nu kommer nästa ETn kännas enklare sen åxå tror jag.

Nästa vecka ska jag tillbaka till jobbet efter dessa två tjänsteldighets veckor. Måste ju alltid ha tjänsteledigt från riktiga jobbet medan jag är ute på IA. Nå men nog om skolan nu.

Hästen mår som innan. Jag har ej hunnit rida och spendera tiden med henne som jag önskat.Men detta visste jag ju att skulle komma just under IA perioderna. Tur så har jag så minimalt korta IAn (1vecka IA+1vecka ET). Men ve har skött och ridit henne hela tiden så den svarta pärlan lider ingen nöd. Själv har jag mest tagit henne på promenader i skogen i grimma och lekt med henne. Vid månads skiftet blir det förändring på det ena och det andra. More about that later.

Kan ni tänka er att Luna fyller 1år nästa månad. Hon växer så det knakar fortfarande. Hon har haft sitt första löp åxå. Alltså kom ej ihåg vilket jäkla golvtvättas det var med en stor hund som löper. Med de små har man en trasa man putsar med men med en schäfer har man en golvmopp. Usch! Luna är lika enkel och lydig som innan. Hon går brevid lös vart än man far om man så önskar. Hon går ej fram till hundar eller människor om man nekar henne. Hon går bara brevid mej eller Mika. Hon är en pärla på alla sätt och vis den hunden. Även de andra hundarna mår bra. Hemi är nu 8år vilket är gammalt för en sharpei. Men han är i fint skick nog. De små är galna som alltid, men ack så älskade.

Inkommande tisdag ska jag på ultra. Då får jag även veta vilket datum jag opereras på. Nu ska den jävla gallan bort från min kropp. Jag hatar den och allt den gör mot mej. Hur fan kan ett inreorgan förstöra ens vardag så mycket som en galla kan. Eller stenarna i gallan är det ju. Men som det nu ser ut så tar de hela gallan bort åt mej. Hoppas få tiden så fort som möjligt så jag blir av med den jäkla pesten till organ. Sen kan jag få äta ärtsoppa, appelsiner, kåldolmar, ärter och allt som jag bara kunnat drömma om. Jag ska äta ärter så det kommer ut genom öronen så fort jag bara får. appelsiner, alla citrusfrukter kommer jag förbruka i de största mängder man bara orkar skala. Vad jag längtar att ej behöva fundera på vad jag äter utan att få grymmaste smärtan man kan tänka sej. Vänta ni bara!

Som jag sa gissade så har jag ej nåt smart att komma med, men jag fick i allafall lite skriver. Hoppas ni alla har det bra och hoppas jag ens har nån kvar som kollar in hir för att se om jag skrivit.
Ta vara på er❤
/Maria

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det har hänt en massa. Ville bara kika in och säga att we are okey även fast jag ej skrivit nåt. Jag har bara ingen lust just nu. Penneli gav upp kampen mot epilepsin. Det beslutet gjorde mej så jävla ledsen. Efter att jobbat på detta i 5år hamnade vi ge upp allt för tidigt. Joo vi är otroligt tacksamma för alla 6år vi fick ihopa med Penneli. Men saknaden är så otroligt stor så den kväver mej. Jag vaknar varje natt med ett ryck av att jag hör att Penneli får ett anfall. Jag kan ej sova djupt alls mera. Jag är trött konstant, exakt hela jävla tiden.

Sista resan tillsammans. Penneli kände ej igen mej längre. Han förändrades på en timme. Han blev rädd och frånvarande. Veterinären misstänkte nu även cushings. Det utvecklas ofta i samband med svår epilepsi. Men värst var att nåt helt enkelt brast i huvudet eller hur vi ska säga. Allt inomen timme. Då får man ejlängre vara egoistisk som ägare utan då måste man "ge efter".

Sen har jag blivit "bestulen". Min svärdotter Emma och Kirppu har ett sådant band som jag aldrig sett mellan en hund och människa förrut. Igen en gång fick jag en tankeställare "vad ger mej rätten till att hålla dem ifrån varandra?" Om hunden visar så tydligt vem den vill bo hos så varför ska jag då säga att den måste stanna hos mej?! Joo bara för att jag tycker om den. Klart jag älskar Kirppu to the moon and back. Men Kirppu däremot älskar Emma to the moon and back. Så Kirppu bor nu hos Emma och min yngre son Sebastian.

Skolan löper på som den ska. Är inne i den period i skolan som jag verkligen sett minst framemot. Detta med barn och dagis. Snart ska jag ut på IA (inlärning i arbetet) och sedan avklara minexamenvecka och sen är this crap over. Efter denna period kommer det bara sånt jag brinner för. Säkert kommer det svackor för det men det är väl helt naturligt när man studerar och jobbar osv. Jag jobbar ju på ViH via läroavtal fulltid plus sen ännu som assistent. Så mina veckor är verkligen fyllda med jobb. Jag har rätt att känna mej lite trött och sliten. Nu är det onödigt att nån säger "eget val" åt mej för den f*n fattar jag väl själv. Menigen en gång så vill jag ha bra med pengar, vilket är orsaken till mina val. Jag vill ej känna att "faan hur ska jag klara mej nu".

Vad mera ska jag berätta för er. Antar inget. Joo vi harblivit Vovo ägare. Jaaa då ni hörde rätt. Volvoägare!!!! Vem hade trott det hör ni. Måste ännu berätta att båda jag å Mika är ganska "sålda". Vi bråkar mera nu om vem som får ta Volvon och inte Audin. Kufiskt 😂

Jojo då?! Allt bra med henne. Borde snart klippa men eftersom hennes päls är helt som sommarpäls så har jag ej ännu orkar fundera på det. Väntar ett tag ännu så behöver jag ej börja täcka ännu. Eve, flickan som rider tre dagar i veckan är en gåva från gudarna. Jojo älskar hennes lugna sätt och jag litar på henne till 100%.

Jaa det var det för denna gång gott folk. Jagvill ej ha några frågor om Penneli för orkar ej ännu prata destu mera om det och det var tillräkligt jobbit att skriva åt er om honom här....

kram, M.

Likes

Comments

Nu börjar augusti nå sitt slut. Några dagar kvar så är vi inne i våran första höstmånad. Jag varken ser fram emot det eller stänger ögonen. Jag längtar att få in Jojo över natten men jag hade gärna stannat i somarmånaderna ett tag till. Sommaren bara blåste förbi liksom. Hann ej alls med. Har inga speciella minnen från denna sommar.

Denna helg gick i "lita-ska-festa" tecken. Vi åkte till Barösund med Mika för att fira forneldarnasnatt. Där var fint på Scola men slött eller heter det trist. Så åkte vidare efter typ 1,5h. Sen ännu till så frös jag att sitta ute på terassen. Joo jag hade fel käder på mej, inte vädret jag ska klaga på.

Igår var Jojo ledig. På lördagen var vi på en långa å skönt terränglänk. Allt är bra med henne, helt som vanligt.Hon är i väldigt fint skick. Hennes kondis är bra och musklerna mår toppen. Nu ska hon när hon kommer in efter betet gå på en kur muscle support och en hoof support. Båds två är HippoStars. Vill helt enkelt pröva dessa bara och se om det ger ännu finare resultat. Jag är ju ingen "pröva det ena och pröva det andra" person men nu ska jag vara det när jag fick en chans så enkelt 👌

Mitt nya favorit morgonmål. Jag hinner ej äta innan jag far på jobb. Jag bara inte hinner. Fast jag sku stiga upp hur tidigt som helst så gör jag allt annat än äter. Så den där är enkelt att hälla i sej helt i egen lugn takt. Den mättar massvis. Chokladsmaken är kanske ett strå bättre. Den är lite för mycket mörkchoklad smak, men bara man dricker den långsamt så smakar den gott. Men även denna är god nog.

Oj vad härligtväder det är idag. Dom lovade ju att hela veckan ska bli fin. Hoppas vädret ej sviker oss. Vi ska hålla tummarna. Nu ska jag fortsätta jobba och imorgon och onsdag står det både skola och jobb på schemat. Jag är nu så innerligt nervös för nya jobbet. Idag om en vecka kör vi igång. Hoppas första månaden går fort så nervositeten försvinner och självsäkerheten kommer fram tillbaka. Varför ska man känna sej så nervös fast man i självaverket ju bara ska lita på sin egen kunskap. Men så är det alltid med att byta jobb, hör till att detpirrar i magen och man får bosätta sej på toan.

...over and out...
-M-

Likes

Comments

Nadra veckan undanstökad i skolan och känner mej helt förvirrad. Våran lärare är ej den bästa att hålla sej till ämnet utan hoppar hit och dit, inte så bra på att förklara. Men dock mycket trevlig ändå såklart. Kan ej säga jag lärt mej nåt alls, allt känns helt som naturliga saker och redan inlärda. Nåt smått finns där som fått mej att öppna öronen. Ända som gör mej lite stressad och orolig är examens arbetet som.görs i slutet av alla perioder. Jag fattar inte ett piss hur de ska sättas upp. Jag kan skriva en text men att sätta upp det snyggt å fint, som det visst görs idag som är, fattar jag mej inte alls på. Kan man inte bara få skriva ner sin text med rubrik på datorn å printa ut det och vara nöjd med det. Men nej, det ska göras så pro av hela saken. Nå jag har ordnat hjälp åt mej så hoppas jag lyckas. Men annars känns allt bara kanon. Känns ej ens som en evighet liksom med det hela. Först tänkte jag bara att det här kommer ta forever men det är en minimal del av mitt liv. Jag gör det bara för att bevisa för mej själv att jag lyckas med det jag strävar till och som jag bestämmer mej för.

Igår var jag även med Penneli på akupunktur. Det var denna gång lite falskat alarm med hans anfall. Det kom ett par bara och sen slutade dom. Kom ej sån det brukar att när dom börjar så slutar dom inte före man far på akupunktur. Juppe sa att Penneli mår väldigt bra i huvudet nu. Inte alla så som han brukar vid anfallsperioderna. Han behandlade även Pennelis rygf. Som ni minns så hade han ju väldigt ont på sommaren. Har varit bra sen dess men ville ändå checka upp det åxå nu.

Jag saknar Jojo såååå otroligt mycket. Så mycket att jag nästan blir snyftig när jag pratar om det. Jag har jobba 8-19.00 må, to och fre så dessa tre dagar varken hinner eller orkar jag fara till stallet. Igår var jag bara och klappade och kramade henne, hann inget annat. Men fast jag ej hunnit så sköter och rider Eve Jojo denna vecka må, ti, to och fre. Igår var hon ledig. På lö och sö ska jag njuta av min svarta diamant för fullt ❤
Nu längtar jag att få henne in igen. Nu räcker det för mej med att hon går ute natt och dag. Det börjar bli svalt på nätterna och det är så mörkt. Tror inte hon längre njuer av det utan hon tycker nog endast det är okej om hon inte till å med önskar börja komma in redan. Det har varit fint för henne att gå ut två månader och hon har mått bra av det. Men nej jag skulle aldrig kunna ha henne på lösdrift annat än om lösdriften vore hemma på min gård så jag kunde ha full kontroll på det hela tiden själv. Jag är nu redan och funderar på att borde jag täcka henne på nätterna.

Nu avslutar jag igen så här mitt i allt pga jobbet. Pausen var slut. Ha en fin dag.

-M-

Likes

Comments

Måste bara skriva ett snabbt inlägg. Penneli hade ett epilepsianfall idag på morgon tidigt. Lika kort som alltid, typ 20-30sek bara. Men anfall ändå. Så nu ska jag imorgon ringa Juppe och be han ge Penneli akupunktur i onsdag. Han brukar ha rid att ta emot oss alltid när vi ringer så hoppas han har det nu åxå. Det behöver ej komma flera anfall men oftast så kommer det flera när det kommer ett. Det är liksom som ett mönster som följs. Vi har åxå nästan säga att vi väntat på vilken dag det ska komma. För det är länge sedan senast.
En sak som ännu nu bara oroar mejen aning är det att Juppe (akupunktur mannen) säger att vi ej ska låta Penbeli gå i narkos. Men vimåste göra det föe han har tandsten och tänderna måste putsas upp. Jag ska fråga våra veterinär att går det att endast ge honom mini lite lugnande, så han ej skulle helt och håller vara nersövd. Narkosen kommer 110% säkerhet ge honom anfall. Sen vet vi ej att får vi dem i styr mera efter det. Men vi måste putsa tänderna han. Så det är bara att chansa.

Men Penneli är skött för epi nu 5år och med så bra resultat så jag tror allt kommer gå bara bra. Vi har bra rutiner i hur han nålas osv så jag är possitiv även om jag tänker negativt lite emellan.

Ursäkta för ett så kort inlägg. Men är på jobb.

Ha en fin dag!

Likes

Comments

Så blir det snart veckoslut igen då. Vi skulle ha Juho träning på söndagen men tyvärr avbokade han den pga problem med sin flygresa. Hade gått att ordna till lördag kväll efter 20.00 men passar tyvärr ej mej för vi har redan andra planer för imorgon.

Sen ska jag även medd la det otroligt härliga beskedet att Sebastian och Emma ska änteligen få sin staffi valp. Efter att vi säkert ett halv år letat efter den perfekta staffi tik valpen så har vi änteligen hittat den. Igår kväll börjar v allt klart. Men den kan ej komma till Finland alls före 1.10. Den är helt bebis ännu och det behövs en del vid importer. Tack och lov inget nytt för mej efter som jag importerat många hundar, även exporterat. Men hon är den mest vackra lilla valp. Känns som jag sku få ett till barnbarn ju :) Först lilla frallan Lucy å nu staffin.

Hon blir såklart helt svart. Hennes båda föräldrar är så svarta att de nästan är blåa. Vi har letat efter "den rätta" valpen i såväl Sverige som UK. Men slut funderat på det, nu är den funnen och reserverad.
Finns ännu 4 svarta hanvalpar i samma kull om nån är intresserad. Denna kull kom först igår till försäljning.

Nå det var allt om den lilla valpen for now.

Allt som det ska med häst och hundar.

Igår fick jag datumet för nya jobbet, börjar 4.9-17. Spännande men nervöst. Mest nervöst att min tid ej ska räcka till alla skolarbeten. Kommer jag ännu ångra mej att jag ej bara satt mej på skolbänken och skuha jobbar 2-3dagar i veckan och under IA perioderna levt på det fjuttiga studiestödet. Men jag tror jag valde rätt. Normal lö, super korta IA perioder med nästan bara visningar direkt. Max två närstudier i veckan nu och då. Tar jag ej fel så var det MAX 30stycken dagar på skolbänken augusti2017-maj2018. Så det är ej mycket. IA går ju automatiskt eftersom allt sköts på mitt nya jobb. Men fortfarande är jag äckligt nervös. Ska jag klarar detta?! Joo jag ska nog, jag gör allt för att klara det. Plugga på egenhand är ej min starka sida....

Hoppas ni har en fin fredag ❤
-M-

Likes

Comments

Jäkla seg morgon. Om någon behövde ligga ett tag i sängen idag så vart det jag. Totalt slut sliten. Kanske ej hela jag men högra axeln har ingen funktion alls snart mera. Släpper greppet alltid när den blir så här jäkla sjuk. Måste igen en gång ringa Juppe (nålmannen) att han fixar den i skick åt mej. När han är på semester så är jag som en trasa. Jag är beroende av akupunktur, andra av värre saker ;)

Fick idag mina efterlängtade bricks åt Jojo. Eggermanns Mineral Brick är nåt som hon älskar. Enkelt även att ge dom, man kan ju leka att dom är godis ännu till på köpet. Jojo skulle ha velat ha tre gånger mera än hon fick. Hon är en kräsen häst, men ack när hon ser dessa.

Longerade henne med pessoan idag. Jäklar hur hon jobbade. Var en glädje att se hela stoet i full action. Hela vägen igenom, frånnos tillsvans.
Vårt manegebotten är helt suveränt. Det är inte minsta lilla för mjut, det dammar ej, det är just passligt "hårt" med en bra svikt. Bättre blir det ju bara vädret bli crap så man börjar rida inne. När jag longerar är jag inte för att ej behöva stå i dammet på ridplanen. Idag tog jag av henne flugtäcket för det var inga brömsar alls ute. Skönt att honens får vara ett dygn utan. Börjar bli trött på flugtäcket, vill ha henne utan. Men snart ska det gå igen.

Hade bråttom från stallet. Skulle träffa ViH (Vård i Hemmet) 13.30 för att få godkännande om nya jobbet. Det fick jag. Jag har ett två årigt kontrakt med dem att börja med, så tror jag i allafall det var. Nu blev jag osäker....alltså på tiden. Nå iallafall var det ej under 2år. Det minns jag. Efter denna tid ska jag vara färdig närvårdare.
Vet ni att som det nu ser ut så kommer jag få sköta IA (inlärning i arbetet) och göra alla examendelar i ViH. Jag behöver ej flyga hit och dit alls. Nu ska vi ännu hoppas jag skulle få sköta dagis perioden istället med dagsverksamhet för åldringar. Jag gör vad som helst att få vara med åldringar hellre än ungar. No hard feelings. Ungar älskar mej men jag har vanligtvis ej helt samma känslor för dom 😉

Imorgon ska läroavtals paprena skrivas klara och mitt indivuella program skapas. Allt blir ej klart på en dag men hoppas det ska vara det till 1.9 i allafall. Så skulle jag kunna börja så fort som möjligt med allt.

Nu ska jag åka och handla mat åt såväl oss som hundarna. Hästen har matlagret lika påfyllt som alltid.

Hoppas ni får en fin dag allihopa ❤

Likes

Comments

Jag har svårt att sitta still. Jag är så ivrig. Alltså jag har i otaliga år velat bli närvårdare, jag vet att jag är duktig på vad jag gör och jag gör/har gjort inhopp på otaliga avdelningar. Men jag längtar helt efter att få examen, få ett bevis på att jag är närvårdare så där helt ordentligt. Inte bara den där som kan saker och ting mej är närvårdare.
Men som vi alla vet så är det svårt att studera som vuxen om man ej vill äta bara knäckebröd och använda dagstidningen som toapapper. Så jag har hela tiden valt att tacka nej till min studieplats. Jag har sökt tre gånger och kommit in tre gånger. Men nu ni tackade jag JAA! Jag kommer därmed att änteligen börja jobba på Vård I Hemmet vilket jag velat göra så länge. Jag fick förra fredagen veta att jag ska få göra studierna på läroavtal. Alltså jag får jobba pluss studera. Jag får lön med andra ord. Jag är så glad. Jag kommer, troligtvis, åxå fortsätta sköta två klienter på mitt gamla jobb. Mera kan jag ej göra för jag måste hinna plugga ååx. Usch det där lät hemskt, plugga... jag...skrattar. Men jag vet att allt kommer gå bra. Jag gillar att jobba, så är säker att jag kommer ha de pengar jag önskar största delen. Alla vet att i det vuxna livet kan man ej leva utan pengar. Joo visst kan man leva på nån annan men anser det som skamlöst och omoget och totalt vrickat. Passar det nån så är det fine men mej passar det ej alls.

Jaa men jag kan ej liksom.just nu beskriva i ord hur glad jag är. Ingen vits att jag nu rad efter rad skriver samma saker. Det kommer även föras ett individuellt program för mej pga att jag har så mycket erfarent. Imorgon ska nya arbetskontraktet skrivas och studie programmet i torsdag eller början av nästa vecka. Imorgon börjar skolan!

Sen ska jag medge att jag längtar att snart få in Jojo i stallet nattetid. Det börjar bli så mörkt på nätterna och svalt. Vet ej om hon är av samma åsikt men jag bestämmer ;)
Tjejen som hyr Jojo några dagar är helt underbar med Jojo. Hon sköter om Jojo exakt som jag önskar. Hon pysslar och pynjar med henne länge och väl. Hon rider henne snällt utan nån destumera press. Helt även där med som jag vill. Jag rider själv igenom henne ordentligt 4dagar i veckan så att hon bara "motioneras" snällt 3dagar är toppen. My style ❤

Nej nu har jag suttit som en sol med det största smile hela förmiddagen. Nu ska jag landa på jorden igen.

Ha en fin dag godingar.

-M-

Likes

Comments

Hoppas ni har haft det bra den senaste veckan. Vädret har varit underbart. Stör mej inget att det igår åskade och har regnat inatt och på morgonen. Jojo har sitt lyxiga flugtäcke med regndel på ryggen på sedan igår. Kollade vädret, såg regn så böt flugtäcke. Det är en 10+ poängare.

Vet inte omens nån läser här mera så har mer och mer börjat fundera att skulle jag borda skippa bloggen helt och bara hålla mej till Instagram istället. Men sen så gillar jag ju att skriva. Jag skriver ju det som för tillfället kommer i skalle.Jag går ej in och planerar vad som ska skrivas eller dyligt. Jag skriver det som kommer. Visst det hoppar hit och dit för man kan ej alltid styra tankarna, men jag skriver i allafall vad jag tänker :)
Men jag ska vara ärlig, jag skriver ej för min egen skull utan för att jag gillar dela med mej av vissa saker. Det jag ej vill att ni ska veta, det skriver jag såklart inte. Lätt som en plätt ju. Skulle jag skriva för min egen skull så hade jag skrivit en dagbok och ej en blogg. Visst vissa saker är ju bra att jag har även här,som Pennelis epilepsianfall, men de har jag även nerskrivet nog hemma åxå.

Vad ska jag berätta nu. Joo jobbar som en slasktrasa för tillfället. Är irriterad på allt jobb men ändå tacksam för att ha ett jobb jag gillar ochen lön som är bättre än många närvårdares. Men jag ska säga som en på Raseborgsstad sa åt mej "för en bra arbetare finns det alltid jobb". Joo nu skröt jag om mej själv, jag vet, men man får faktist göra det ibland. Men ibland är även jag irriterad på jobb, ibland vill jag åxå bara ligga i säng med täcket över öronen även fast jag ej sover. Men bara vara är nåt jag åxå gillar ibland. Nu ska jag sluta gnälla för det är onödigt och jag är ju på gott humör även om jag låter klagande just nu :)

Jojo har gått som den prinsessa hon är hela sista tiden. Men vet ni, måste berätta, var på en lång härligt terrängrunda med Mika på gredagen. Mika körde med Luna och Hemi till platser där man går in i skogen medan jag red dit. Faaan hade int en stor björk fallit över skogsvägen så man måsta hoppa den. Jag hoppade och Jojo var eld och lågor. Men det gjorde skitont i min tumme mitt i allt. Det fortsatt att göra ont typ 10min och sen glömde jag saken när jag såg min tre kära ❤ På kvällen satt jag ute på gården i solen med en Breezer så såg jag att hela inresidan av tummen var helt blå. En blodåder hade säkert brustit då som det gjorde så grymt ont för aldrig att jag tidigare sett en så blå tumme. Den var ejens sjuk längre. Nu är det blåa nästan helt borta redan. Men alltså vår skoglänk var härlig. Lunasprang lös, Jojo gick och såg omkring sej med långa tyglar och Hemi och Mika såg ut som riktiga vandrae men utan rinka. Sita km såg man att Hemi började bli trött. Han blir 8år nästa månad vilket är gammalt för en sharpei. Men han är i fin muskulatur och jäkla bra kondis. Men det var tung terräng att gå i. Luna går ju på tills man själv säger Over and Out typ.

Vet ni vad, jag måste avsluta så här mitt i allt utanatt jag vill. Får fortsätta senare. ber om ursäkt.

Likes

Comments

Lördag igen. Vädret såg nästan för grymt ut när jag körde till jobbet idagmorgon. Himlen var så svart så svart, men nu har redan solen försökt titta fram lite här i Fiskars skogarna. Varmt är det, kvalmigt. I förrgår var Cassu (bor i Ekenäs) och satte täcket på Jojo. Alltså det där regntäcket som har flugtyg på.sidorna och regndel på ryggen. Jag riktigt längtade till stallet igår för att få se om det håller regn så.som lovats. Guuud så glad jag blev när jag tog in Jojo för skoning och klädde av henne och hon vart helt torr. Det hade regnat mycket den natten. I natt var hon utan för de skulle bara komma nån liten fjuttig skur ju. Så täcket får 10+ av mej och rekomenderar det för alla. Jojo var heller ej het eller svettig eller nåt. Helt som att ha ett vanligt flugtäcke på bara att hon var torr.

Igår kom då Oskar. Jojos hovar fick igen beröm. Dom blir bara bättre och bättre hela tiden. Inte för att dom varit dåliga men hon hade strålröta när hon kom till mej. Den hade antagligen aldrig blivit skötr för den hade gjort en djup spricka mitt i strålen. Vi började sköta strålrötan medan Jojo skoddes av Sören och den blevbättre och bättre. Idag som är så är den helt borta. Sören varnade mej att det kan vara att man aldrig får bort den för den satt så djupt redan. Den gjorde ingen skada åt henne men visst vill man ju ha bort den. Sören hade jätte bra ideér hur man sku kunna sköta den på djupet, vi lyckades. Sen fick hon beröm igår för att hon var så exemplarisk igen. Jag kände mej stolt som när nån säger att ens barn räknar så bra när det är 6år 😉 Jojo kan vara trippig under skoningen om man lyfter bakbrna för högt på henne. Hon kan heller ej skos ensam inne i stallet. Står helt enkelt ej still. Detta har kommit i nya stallet, förrut stog hon still ensam under skoning. Men inga problem att ta med in hennes kompis alls.

Igår hade vi planerat att vi ska rida ihop med Naomi & Gozzi. Men vi blev äckligt slöa när vi satt i stallet och väntade på att Oskar sku ha Jojo klar. Så vi bestämde oss för att våra hästar känner varandra så bra redan att vi låter dem leka i manegen. Nå inte lekta dom nåt. Jojo gick och skrek som en hingst,vilket hon alltid gör när nån valack ser på henne, och Gozzi gosade mestadels med oss. Men lite sprang dom åxå. Lät dem snusa på.i manegen ett pra tag medan vi stog och snackade strunt med Naomi varefter vi for tillbaka in för att vidare sköta om dem och ge dem lite gröt/pellets. När allt var klart så gick de ut igen.

Jag har köpt ny skinpad under sadeln åt Jojo. Nu är den på väg men det tråkiga är att jag absolut ingen aning alls hurdan det var jag sistaslutligen sen beställde. Hoppas en vanlig med vingar ner mot "bogarna". Att jag ej tog den vanliga modellen som bara ligger aå där vanligt under sadeln. För då ångrar jag mej nu redan. Jag kommer ej på ord alls idag, känns som om jag skulle borda googla för att finna rätt ord till varannan mening.

Idag är det dressyrtävling i stallet och jag jobbat. Var några hästar jag hade velat checka in live faktist. Annars är jag kanske ej den som orkar sitta och se på ekipage efter ekipage. Men vissa där var såna jag hade velat se på.

Nu ska jag fortsätta vara nyttig och inte slappa. En sak till  som jag tänkt på är att hur otroligt sant det är när man säger "Den som gräver en grop åt andra faller själv där in". Guda öde så sjukligt sant det är.

Nu ska jag avsluta mitt inlägg igen en gång. Ta hand om era kära hästar, hundar, katter, män, kvinnor, jaa alla levande varelser ni har nära er. Man vet aldrig vad som händer och när man mister dom. Tro mej, jag vet hur nära man kan vara att mista sitt barn så jag vet vad jag pratar om. Pussa era hästar lite extra idag och kom ihåg att dom är totalt beroende av oss ägare ❤

Kramizar åt er alla 💖

Likes

Comments