View tracker

Jag har haft ledig dag. Mina planer för dagen var att ta det lungt. Bara lungt. Inte göra nåt jobb, inte planera in nåt destu mera, inte städa osv. Jag skulle sova länge = vaknade av att chefen ringde tidigt. Inte städa = städade allt jag kom åt att röra, direkt på morgonen. Alltså inget gick som planerat. Jag är supertrött och hade så velat vila ut men det fan gick ej för skötte sen jobb hemifrån och städade tills jag fick nog av allt. Skönt att detta "extrajobb" är bara till 8.1-17 och sen ska jag bara assistera för hela slanten. Kommer att njuta av varje sekund kan jag simpelt berätta för er.

Mika är åxå ledig idag. Älskar dagar som vi båda är helt lediga samma dag. 12.00 tiden styrde vi audin mot stallet. Fixade boxar å all mat klart och plockade in Jojo. Ruubik och Zaba fick stanna ute i solen. Solen lös så skönt upp mot skogshagen. Hästarna verkligen njöt. Mika tog cykeln och jag tog Jojo och så for vi till terrängen.
Har säkert berättat tidigare hur Jojo tycker om att springa brevid eller strax bakom Mika när han cyklar. Vi var ute 1,5h. Marken var helt super inne i skogen. Även på vanliga vägarna kunde man trava och galoppera. Vid ett tillfälle blåste det lite men det vara när vi var mitt emellan två åkrar. Annars var det skönt. Jojo var jätte svettigt men man kände hur hela hon nöjt av varje sekund.
Hon är långpälsad som en ponny nu. Hon sätter en jäkla päls kan man gott säga. Samma gör hennes son Jack.
Oj vad jag önskar att det ska komma flera såna dagar som idag ännu så man kan njuta på detta vis ute i terrängen. Vill inte det ska bli kallt ännu. Tyvärr inget att göra åt även om så önskar.

Annars har de senaste dagarna gått i arbetetstecken. Nytt arbete men ändå gammalt arbete. Har jobbat massvis, även hela helgen. Men ack vilket leende man får på läpparna när lönen kommer sen istället. Åtminstone med mina nya lön :)

Skrev in saker i min kalender igår. Märkte att det är 12.12 inkommande måndag. Det betyder att vi varit gifta 4år jag och min underbara man. Tiden går så fort. Vi hade tänkt hitta på nåt den dagen men det får bli först i januari när mitt ansvar på arbetet minskar lite så jag kan vara ledigt. En natt på hotell skulle vara mysigt. Eller en dag i sthlm skulle sitta okej i januari åxå. Mika fyller även år i januari.

Sen har vi faktist varit och kikat på ett hus idag. Joo vi bor i eget hus, men i stan. Detta hus var "på landet". Älskade ALLT med huset och platsen och kunde se framför mej min vackra häst stå på gården och gnägga åt mej när jag stiger ut på terassen.
Jaa jaa får se.... Är allt klokt att göra som man vill?! Kanske man ibland borde stanna upp och tänka på hur bra man har det och tänka på hur tacksam man borde vara istället för att bara önska mera och annat. Men nog sku drömmen ju ändå vara att kunna ha sin häst hemma på gården. Ett siirtotalli med två boxar och stallgång i mitten. Det är min dröm. En hage som halva är skog, gles skog, och halva är öppen var Jojo kan springa och leka skulle vara ljuvligt. Men vet ni, alla drömmar är ej menade att bli till verklighet. För om meningen var den så skulle det ej finnas nåt att drömma om längre.

Nu ska jag njuta på soffan under min filt med chihuahuan Kirppu uppe på ryggstödet. Det är hennes favoritplats. Är man liten måste man vara högt uppe när ens ego är lika stort som hela Europa.

Ha en skön kväll.

-M-

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 18 readers

Likes

Comments

View tracker

Så är det lilla jul igen! Snart är det då jul med andra ord. Jag har alltid varit en jul människa men märkte redan förra julen att det har minskat. Kan ju vara för att barnen ej längre är små utan vuxna män med sambon i egna hem osv. Så julen betyder mera bara att äta julmat och tänd ljus på gravarna. Förrut handlade det om allt från morgon till kväll. Det var rutin som alltid sköttes exakt i samma ordning. Allt från gröten på morgonen till filmerna sent på kvällen efter att alla klappar öppnats. I år vet jag ej ens hur den ska firas osv. Nå men det ser vi sen.

Idag är det i allafall lilla jul. Efter jobbet ikväll ska vi åka och tända ljus på alla "våra" gravar. Andra planera har vi ej. Hade lite feber igår och känns som jag kanske har stegring fortfarande.

Jag har ej skrivit nåt på ett tag. Har ej hunnit, ej haft lust, haft fullt upp, varit så jävla irriterad på allt skittal som en och samma person orkar ljuga runt om allt vad hennes vilda fantasi bara kommer på. Stackars lilla person. Jag tycker så synd om personen som har så jäkla skit liv själv att den ej klarar av att andra har det bra. Suck! Nå snart vänder det.

Jag är glad för att snön försvann. Ända som jag måste säga är att det var ju nog ljusare när vi hade lite snö. Nu är det så jäkla mörkt redan typ 16.30. Får köra väldigt försiktigt till jobbet och till/från stallet varje dag. Hästen mår bra. Hon och Ruubik har fått en ny kompis. Kompisen har dock fått gå i egen hage ännu för att de ska lära känna varandra utan några hockhål här och var. Nya kompisen är ett sto som kom på rehabilitering. Ska få ta det lungt och förhoppningsvis bli bra i bena ännu en vacker dag. Först kvällen när nya stoet kom så var Jojo så deppad och svartsjuk att hon vägrade äta. Stog bara och hängde i sin stora box. Stallägaren, som har ett hjärta av guld, stog länge och förklarade för Jojo att hon ej ska vara svartsjuk och att att hon är vackrast fortfarande 💞 Jag ser framför mej diskussionen mellan häst och människa, så ler när jag tänker på detta.

Ridningen går bra. Inget speciellt där heller. Hon fungerar lika dom alltid. Har i terrängen varit lite flaxig när det blåst men absolut inget som skulle göra mej irriterad. Stör ej mej fast hon hoppar lite hit och dit. Hon är ett djur och de reagerar på allt helt annorlunda än vi människor. Ingen vits att bli irriterad på det ☺️
Hon är lite hetlevrad och har alltid varit det och kommer alltid att vara det antagligen åxå. Min älskade svarta pärla. Aj joo och hon är oklippt fortfarande. Nu har det ju varit så varmt att när hon blivit svettig så har man kunnat tvätta av henne. Ska nog försöka vara seg och låta henne ha sin päls ett år och klippa först i vår innan hon börjar fälla. Men vem vet 😁

Sen är Jojo igen inne i det stadiet att hon väljer höet före kraftfodret. Samma gjorde hon när hon stog i Heidis stall. Där åt hon åxå höet ofta före kraftfodret. Detta är bevis på super hö när hon gör så. För hon är en häst som älskar hö. Sen kan hon mellan varvena gå å ta en tugga kraftfoder emellanåt för att sedan fortsätta äta hä. Om Jojo drar höet undr sej och blandar in det i sin bädd så vet man att höet är väldigt dåligt. För då har hon försökt hitta det bra höet bland det dåliga. Annars har Jojo inga hö kvar i boxen på morgonen. Om hon då såklart ej fått för mycket. Men har hon fått för mycket så drar hon det ej under sej för det utan då finns det kvar i hö-hörnet. I alla fall när boxen är så jäkla stor som den är nu.

Nåt mera har jag ej att berätta just nu tror jag. Slutar jobbet 30.11 och börjar det nya jobbet 1.12 med exakt samma jobb som innan ☺️ Ingen förändring. Kan ske en liten förändring från och med nästa år men det ser vi sen. Isåna fall sker förändringen för att jag måste lite lätta på mitt jobb och få lite mera "egen tid".

Äsch vilket onödigt inlägg det blev idag. Men kände att nåt måste jag ju skriva.

Nu ska ni alla ha en riktigt fin helg och njuta av alla era kära.

-M-

  • 202 readers

Likes

Comments

View tracker

Alltså igår måste jag medge att det tänkte ske ett stort misstag. Jag har ännu ALDRIG fått klagomål på jobbet varesej av klienterna eller av firman. Jag har skött mitt jobb som assistent prickfritt.
Men igår var jag hela tiden inställd på att jag sköter morgonstallet innan jobbet, åker och jobba, kör hem, byter kläder och far å rida och sen efter det hem och till svärfar på mat. Men när jag varit och rida och vi for till Tokmanni så fick jag så konstig känsla att jag måsta kolla via netet att jag bara inte ska på em arbetstur ännu. Tack och lov kollade jag för det var exakt vad jag sku. Jag måsta åka tillbaka på jobb ännu *suck*. Hade så innerligt längtat efter att få "bara vara" efter ridningen. Men fan så jag fick illa att vara när jag tänkte på att vad som kunnat hända om jag glömt min ansra assistant. Nej fy!
Så ätande hos svärfar fick skippas. Fanns inte en chans att jag sku hinna dit. Men när jag slutade jobbet så körde vi till Ekenäs och hämta china food. Mumsfilibabba så det var godis.

Ridningen igår var av top kvalitet. Cassu hämtade mej 12.30 och så drog vi till stallet. Först såklart å köpa Battery no calories 😜 som alltid i Pojo shell. Fixade hästarna i ordning och stack till skogs. Vi hade tänkt fara en annan länk men sen såg vi efter ett tag en väg vi ville kolla upp. Vilken tur att vi gjorde det för det blev världens kanon runda. Bästa rundorna är ju när man inte alls behöver rida samma vägar hem tillbaka. Hästarna var sjukligt heta och allärta. Ruubik var hetare än hetast. Bästa sällskapet man kan tänka sej är helt klart Cassu när man far å rida. Vi har så jävla mycket att prata om varje gång. Vi hade lika kul som hästarna. Efter ridningen fixade vi våra svettiga hästar i ordning. All eftermiddagsmat hade jag ju fixat redan på morgonen klart. Stallet tiptop och så stack vi hem.

Idag har jag ledig dag. Jag har kollat turlistan många gånger för att vara på det säkra. Men joo ledigt har jag nog. Vaknade som vanligt 06.40. Blir så satans arg när man skulle en morgon få sova lite å så vaknar man så där tidigt ändå. Då kunde man ju lika bra dra på jobb liksom ju.
Ska fara å rida på dagen 14.00 tiden tror jag. Fixar dagsstallet på samma gång.

Nu ska även vädret bli varmare och komma regn så snön försvinner. Jiijuuuu! Nej ända dåliga med att snön smällter är att hundarna hämtar in smuts. Allt är så rent nu. Leriga hagar behöver jag ej gnälla över för skogshagen har en svag sluttning och den blir aldrig lerig. Skulle sluttningen sluta i nedrekanten av hagen så hade ju där blivit lera men den slutar först med ett dike nedanför/utanför hagen. Men för mej är det mera än välkommet att snön sku försvinna. Vi hinner nog ha snö tillräkligt många månader ändå. Inte för att jag gillar regn, men mera än snö gillar jag nog regn.
Men vi ska se vad jag säger när hundarna släpar in vecka efter vecka en massa smuts. Kan då bra vara jag önskar det var så som vi nu haft det 😜

Ha en fin måndag allihopa.

-M-

  • 467 readers

Likes

Comments

Jag vill blogga men har inget att blogga om. Eller joo visst har jag att blogga om men det skulle bli ett för långt inlägg vilket jag ej har tid med just nu. Så det får bli ett kortare.

Gårdagen var fullspäckad från 6.00 till 22.30 när jag slocknade totalt utmattad. Steg upp 6.00. For till stallet för att täcka hästarna, föra ut dem och ge dem hö ut. Våra hästar är för tillfället lite mulliga så de får ej längre hör ut på morgonen utan äter inne det som de ska äta. Men igår satt jag ut för de fick sin mat så jäkla tidigt när stallägarna åkte utomlands som sagt. Städade boxarna och fixade allt klart tillfagsstallet. Åkte på jobb. Efter jobbet ett kort varv hem och gosa en stund med hundar och man 💞
Sen åkte vi på hästfoder inköp och till stallet igen. Jag red Jojo på plan. Hon var så jäkla het att jag ej minns när hon senast varit så där hoppsig. Hon hoppade till varje gång som ett av fårena rörde sej i sin hage. Efter en halv timme var hon så genomsvettig att hon var vit av lödder. Lika het från början till slut. Men fan så bytena sitter fint nu. Jag får bytt på raktspår till förvändgalopp och tillbaka till "rättgalopp". Detta gjort på en långsida. Mitt mål är 4 byten på en långsida. Då menar jag lugna fina rena byten. Inga "släng-hästen-från-sida-till-sida-byten". Men när jag ska lyckas med det vet jag inte ännu. Minns när jag ännu tänkte att mitt mål är ett rent lungt byte. Man måste alltid ha olika mål. Allt är ju mycket roligare då. Nåjaa men efter ridningen var det ett måste att svampa av Jojo. Inget jag hade velat göra när det är kallt men jag kunde ej lämna henne så där. Det hade börjat klia på henne. Men mej, jag tänker inte ännu heller klippa. För så där het å så där svettig brukar hon ej bli. Klädde på henne ett fullneck ylle och ett voffeltäcke.

Hästarna blev inne och äta sin eftermiddagsmat och vi åkte rakt till Motonet för att inhandla det ena och det andra. Var även ut och äta. Vet ni hur trist det har blivit att laga mat hemma nu för tiden?! Jag är ju van att vi är 4st som ska ha mat. Nu är det bara jag och Mika. Det blir alltid mat över. Jag lagar allt för stora satser. Men det som är häftigt är att jag måste inte fixa mat om jag ej vill. Jag å Mika kan ta fast bara smörgås eller liknande. Det gick ju ej med killarna i huset.

När vi var klara i Lojo så åkte vi tillbaka för att fixa kvällsstallet. Jojo var torr så bordtade igenom hela henne ordentligt och klädde på henne pyamasen. Städade boxarna och gav dem hö + kraftfoder. Fixade morgonfodret klart och såg till att stallet var prickfritt.

Jag var rejält mör i kroppen då redan efter ridturen. Kände att alla muskler krampade och mjölsyran kändes fortfarande tydligt. 21.00 var jag hemma, kastade mej på soffan och somnade direkt. Efter ett tag väckte Mika mej och bad mej söka mej i säng. Minns ej när jags ovit så djupt som inatt.

Idag ser lika ut som igår både med jobb och med stall. Iväg till stallet igen och sköta allt. Imorgon morgon ännu stallet och på jobb. Sen på em är jag ledigt "jiiihuuuu". Då blir det terräng för hela slanten 💞

Idag ska jag hinna å rida innan dom får dagsmaten och sen på jobb igen 15.45 ett snabbt varv. Sen ska vi åka ut och äta nånstans innan jag åker å sköta kvällsstallet. Antar även nästa natt kommer användas till väldigt djupsömn 😜

Nu ska jag fortsätta och jobba. Om mitt inlägg är lite "hoppigt" så är det för att jag skriver nån mening och sen fixar lite på jobbet och så skriver jag igen. Nu hinner jag ej kolla skrivfelena så ni får korrigera dom själva medan niin läser 👌🏽

-M-

  • 506 readers

Likes

Comments

Känns som jag igår skrev samma sak. Fredag igen. Fredag hela tiden. Tiden rusar iväg. Förra fredagen låg jag hemma och grät hela dagen pga att Coco somnat in dagen innan. Tänk att det är redan en vecka sedan Coco lämnade oss.

Igår somnade min första egna uppfödning "Dixi" in. Helt av ålderdom om problem med öronen som aldrig ville bli bra. Ägaren valde att ej operera pga åldern. Dixi var bror till min stora kärlek Candy. Candy somnade in förra hösten. Men deras mor Vanessa ligger fortfarande hemma på våran soffa. Hon är dement men mår ändå bra. När man ropa att vi ska gå ut så kan hon gå till köket till exempel och sedan stå där och vifta på svansen. Gamla hundar är så otroligt charmiga. De väller ur sej en otroligt stark personlighet och stolthet.

Jestas så fint väder vi har nu! Solen lyser och det är ej kallt alls. Jag var 6.45 i stallet idag. Gosade med hästarna rn stund innan jag klädde på dem och förde upp dem till skogshagen. Städade boxarna och lagade dagsmaten klar i krubborna. Så när jag far och rida på eftermiddagen så behöver jag bara fixa vattnet och fixa allt klart för kvällen. Jag sköter stallet fre morgon-sö morgon. Leila och Patricia är och se på hästar utomlands. More about that later 💞

Igår tog Mika cykeln och jag Jojo och då for vi ut till terrängen. Alltså igår när jag red tänkte jag hela tiden på hur lycklig jag är som har egen häst. Hur lycklig jag är som har just Jojo. Hur otroligt mycket jag älskar den svarta hästen. Jag hade i tiderna en häst som hetter Nika. En häst jag älskade över allt på jorden. Jag trodde aldrig jag skulle hitta en häst som jag ens nära på gillade som Nika. Men Jojo har tagit steget förbi Nika. De är väldigt lik varandra till person men det finns ingen häst jag klickat med på samma sätt som Jojo. Den dag som Jojo blir en stjärna på himlen så slutar jag med hästar. Ända som kan rädda mitt intresse den dagen är att jag har henns avkomma hemma. Annars får det bli ett liv utan häst efter det.

Mika cyklade längs med vägen igår medan jag galopperade på stigarna vid sidan om. Snön yrde och Jojos steg var jätte långa och fina. Är så jäkla bra att rida över allt när marken ej är hård under snön och det finns inga is nånstans. Jag pratar faktist bra just nu om vinter, sällsynt ☺️ Sånt väder det är idag gillar jag. Samma igår. Idag ska jag rida på plan tror jag. Även fast jag måste medge att vädret idag lockar att gå till terrängen.

Okej nu var det färdig tramsat for now. Ha en fin fredag

/Maria

  • 528 readers

Likes

Comments

Jag har aldrig nånsin varit intresserad av politik eller just presidentval osv. Men nu måste jag medge att jag följt väldigt aktivt med USAs presidentval. Mina funderinga, tankar och åsikter har hoppat och ändrats många gånger. Från första början har jag varit av den åsikt att Clinton inte är den jag skulle rösta på. Den åsikten har hållit i hela långa resan. Men jag har även varit av den åsikt att Trump inte heller är den som passar som president. Han har ej tillräkligt stark politisk grund. Han är en affärsman, ej en president. Joo nå nu är han president då eftersom hann vann valet. Mun röst hade gått åt han av dessa två. Men ändå är jag orolig hur allt kommer gå i världen med han på tronen. En massa murar hit och dit blir det antagligen. Bara att vänta och se. Intressant, väldigt intressant.

Men hör ni gott folk, så det kommer snö! Vi är ej ens i mitten av novermber och vi håller på bli övertäckta av ett snö täcken. Visst snart kommer regnet och plussgrader igen och då smälter allt. Smutsigt blir det ju sen igen men hellre det än snö. Vi har en super skogshage som hela övresidan är bara berg. Den sluttar lite neråt så den hålls torr och fin och inga leriga ben eller dyligt. Denna hage använder vi hela tiden nu såklart. Hästarna har träd att stå och gnida sej mot, tugga på eller vad de nu sen vill göra.

Igår longerade jag som planerat. Var så mycket snö på ridplanen att Jojo fick jobba ordentligt. Fast snön är lätt så är det ändå jobbigare än en bar plan. Underlaget är ju kanon nu när sanden är helt mjuk och sen snö utanpå.

Äh nu löper inget på som sku vara intressant för er att läsa om.
Ha en fin dag i snöyran.

-M-

  • 580 readers

Likes

Comments

Ännu mera snö, ännu till lovat att fortsätta ännu flera dygn framöver. Usch säger jag. Satt fast redan en gång idag med bilen. Mika har plogat snö redan 6.00 på morgonen när han kom hem å nu bara han vaknar är det samma sak igen. Vart ska man sätta all snö?! Man måste hela tiden ploga upp åt hundarna en massa "vägar" runt omkring på gården så de far och gör sina bestyr. De vägrar gå om snön rör i deras magar.

Idag morgon har mitt först besök till ens skolan skett. Jag vet ej om jag nämde att jag sökt till två skolor. Jag sku vila kunna gå båda på en och samma gång. Så slipper jag in till båda så måste jag fundera nog att hur vill jag göra. Jag vill ej spilla nån tid. Man hinner bra med allt om man så önskar. Men vi ska vänta å se vad som händer nu. Sen beror det ju även på hur det blir med jobbet osv. Uuu så mycket att fundera på på en gång just nu.

Idag ska jag bara fara å sköta dagsstallet och longera Jojo. Jag har inte tid att rida idag. Igår red jag på plan och planen var super. Jag hade ju trott den sku vara härd men inte ens ytan var hård. Den var alltså super. Meningen var terräng igår men när jag såg bottnet på planen så blev det ändrade planer.

Usch jag är så skeptisk med mina hundar nu igen. Tycker gamla Electra är krasslig. Antagligen är det bara att de nakna går smått i dvala så här på vintern. Men hon är så gammal. Hon sover mest hela tiden. Men det gör väl alla än chihuahua trion. Veterinären sa att jag bara är stressad efter det som hände med Coco. Antar hon har rätt nog.

Ver ni jag var så glad igår kväll. Sebastian och hans flickvän/sambo sov över här. Det kom idag tidigt på morgonen nån för att fixa i deras badrum. Det var så kul att ha dem hemma här. Jag somnade skit bra när jag ej var ensam i hela huset. Det e så sjuttons tomt när båda killarna flyttat till eget. Jag förstår ej de som säger att det är skönt när barna flyger ut bort. Nej verkligen inte av samma åsikt. Man skanar dem som bara den. Sebastian har ju ännu sitt rum så han ser jag men Robin ser jag typ en gång i veckan för han har ju redan bott borta ett tag så han jobbar eller är med Elin. Njut av barna så länge ni har dem hemma. Sen ser ni dem inte mycket längre.

Fick nya fransar idag. Min gamla såg ut som om jag hade skabb. Efter att jag grät hela förra veckan så fanns de faktist inte många kvar kan jag berätta. Nu är ögonen som de ska igen 💞

Jiihaa nu kom det bekräftelse på att min vinterrock är skickad. Hoppas den är fin och sitter. Med min tur så gör den knappast det. Nå det ser vi sen.

Nu ska jag väcka Mika. Ha en fin dag i snövädret.

Kramizar Maria

  • 596 readers

Likes

Comments

Så dalar det ner stora flingor i stora mängder då igen. Usch usch usch, vill se gräset grönska igen. Men vet ni om månaderna går i samma stormfart som det gjort hittills detta år, så är det ej länge tills våren är här.

Känns som jag igår inte gjorde nåt alls. Ändå höll jag igång hela dagens som vanligt. Efter jobbet handlade vi och sen började jag städa. Städade ända till kvällskvisten bara för att jag inte fick mej själv att sluta. Jag älskar att städa. Inte bara att ha det städat utan själva städande gillar jag. Behövde ej fundera alls på Jojo igår för Paulina å hennes kompis for till terräng med hästarna. Dom hade haft det kul och kompisen blev såld. Älskade Jojo 💞
Idag tänkte jag åka å klippa men jag sitter hemma utan bil. Nu förstår jag hur folk känner sej som måste vänta på bilen. Jag blir galen. Mika jobbar så nära vårat hem så han går/cyklar till sitt jobb medan jag har Audin. Alltså jag känner mej aom jag sku vara "sjuk" när jag ej kommer iväg när jag vill. Jag har inget bråttom med det men nu när jag vet att jag ej kan fara så vill jag ju åka iväg bums. Bara för att det ej är möjligt antar jag.

Nu hoppar jag tillbaka till klippande igen. Som jag sagt så sku jag ju ej vila klippa. Joo hon är redan klippt men sku ej vilja pånytt göra det. Ååå, kanske jag ännu borde fundera lite. Men då jag VET att hon svettas så innerligt med päls. Men kanske jag sku rida alltid så att dom blir inne efter ridningen. Då sku det ju gå. Jag vill ju ej sätta ute henne svettig. Hon torkar ju med täcken nog men nog blir hästar äckliga efter ett tag när de varit svettiga flera gånger. Måste ju klia sku man tycka. Jag har alltid samma tankar på hösten/vintern. Varje år samma visa.

Äh vet ni jag kom helt bort från vad jag sku skriva så jag avslutar. Kikar in igen när minnet återkommit.

/Maria

  • 639 readers

Likes

Comments

Uuu så kallt det var på morgonen idag. Men vet ni att jag tycker -11 känns skönare än -4. Förstå mej nu inte fel, jag hatar kyla, snö, halcka, jaa allt som har med vintern att göra. Jag är människa född i fel land. Jag vill ha sol och värme och grön gräsmatta. Då njuter jag ☺️
Men som jag tidigare sagt då ingen nytta med att klaga för inget med vädret går att göra nåt åt för det. Bara vända det till det bästa man kan.
Måste säga att en sak med snö är bra. Sån snö som det är nu alltså. Hundarna hämtar inte in nå sand 😄 Inte för att dom annars heller hämtar mycket men nog kommer det ändå en del. Tur att jag gillar att städa så dammsugaren kommer fram dagligen.

Plockade igår fram nakenhundarnas pyamas. När det blir kallar ute så får de nakna på sej pyamas. De är tunna heldresser som de har på dygnet runt. Dessa dresser byts ut minst en gång i veckan. Har vi eld i öppenspisen så är de utan sina pyamas för då vill de ligga på skinnet framför spisen och får annars allt för hett. Nu borde jag hitta nån som är bra på att sy. Pyamasena är gjorda av t-shirt tyg. De börjar bli slitna och lite väl tunna. Skulle vilja ha nya av exakt samma modell som de jag har för de sitter så jäkla bra men skulle nu önska att några är av lite tjöckre tyg. Till exempel Vanessa kunde få en lite tjöckre. Jag kan fålla gardiner men det är allt jag kan sy tror jag. Även om jag har en sprillans ny symaskin. Man måste ju ändå fatta vad man gör för att få till en hund-pyamas.

Stackars Jojo har blivit lite undansatt denna vecka. All energi och ledig tid gick till älskade Coco. Men jag har fördelen att stallägaren tar sej tid att pyssla och skrapa på även Jojo vid såna här situationer. Jag har även varit till hennes dagligen. Har bara ej ridit. Okej hon fick ju först igår sina nya sko, gummin och hockar. Fårena är nu flyttade till lilla ladan nedanför ridplanen. Så igår tig jag det säkra för det osäkra och valde att longera Jojo så hon skulle få se fårena utan mej på ryggen. Hon tittade såklart på dem men gjorde ingen större sak av det hela så kunde bra ha ridit. Jag, Jojo och Mika vallade till ochmed några rymmingar. Alltså får är helt galna på att rymma. De rymmer ut från sina lösdrift och så står de nöjda och glada strax utanför hagen. Varför ej rymma längre om man engång ska rymma?! Jag gillar får 💞

Hade idag tänkt klippa Jojo men Paulina frågade om hon och hennes kompis kunde få rida ut med Jojo och Ruubik. Har ej hjärta att säga nej. Vet hur kul det är med sällskap ju. Så får klippa imorgon. Är igen med den tanken hur härligt det vore att ej alls klippa men när hon svettas så mycket så finns det inga andra val. Jag kan ju inte bara låta bli att rida heller för då säckar hon ihop och skulle bli en explossiv fara för alla i sin omgivning. Så bara att klippa.

Sen vill jag tacka er alla så innerligt för att kämpande privata meddelanden och kommentarer här på bloggen. Det bevisar att det finns många med goda hjärtan där ute fortfarande 💞 Även om man börjar gråta varje gång man läser ett meddelande så känns det så skönt att få lite "paj paj" när man är ledsen.

Ni ska alla ha en skön All helgona. Nåt jag trodde var förra lördagen före jag såg i kalendern att det visst är "röd dag" idag.

Varma kramar,
Maria

  • 675 readers

Likes

Comments

Vaknade med världens sjukaste ögon. Har gråtit så mycket att jag har stora påsar runt ögonen. Huden är tunn och uttöjd. Tur ska jag på jobb först på sena em idag.
Jojo får nya skor nu på morgonen. Smeden får klara sej utan mej. Det gör han nog. Bästa smeden ever. Tur att vi hade tid inbokat till idag när snön kommit menar jag. Jag saknar ej hockarna utan gummina. Jäkla klumpar som bildas. Nu ska jag ju vänja mej igen utan manege då :) kommer gå galant.

Eftersom jag igår då miste en av mina kärlekar så blev jag och tänka på det här jävla djur-bytande som sker hos vissa. Hästar byta på löpande band. Orsakerna är de mest skrattretande. Man gör sina "my best friend" videon och berättar hur man funnit sin dröm för att igen en månad senare kasta iväg den som den vore en disktrasa. Fy fan för såna personer, borde vara straffbart. Skulle sånt hända engång men när det inom en minimal tid händer otaliga gånger. Var är ansvaret? Var är skyldigheten till djuret du tagit på dej? Jag skulle inte ens ge en råtta till en sån person.
Tar man ett djur så sköter man det. Kan man ej av nån orsak sköta det så ger man bort det MEN inte tar man en månad senare ett nytt. Tack och lov så varnas det väldigt mycket för dessa människor så dom går ej att undgå.

Ger man bort sina ungar åxå när man inte orkar med dom? Sätter dom i ett skåp? Ger dom åt nån annan "på foder"? Ett djur behöver dej åxå. Inte bara då som du behöver djuret. Visst kan man ta ett djur och märka att man inte gjort ett stort fel. Då är det okej att söka ett nytt hem till det. Men gör inte om och om och om samma sak med en massa sjuka orsaker/ursäkter varför du gör så.

När du tar en hund tex så fattar du väl själv att den är på ditt ansvar about 10år. Kan vara mycket längre åxå, hoppeligen är den. Det är ju vid den tidpunkt som du ska fundera att vill jag faktist ta detta ansvar. Eller är det kanske bara för stunden jag vill det.

Jag gillar djur mera än människor. Har alltid gjort det och kommer nog alltid göra det. Jag tycker mera synd om djur som utsätts för grymma saker och missskötsel än folk som är i krig osv. Djurena väljer ej vem dom hamnar hos eller att bli dåligt skötta. Människan är grym och väljer att kriga så skyll er själva. Det var ett exempel bara. Menar ej alla vill kriga. Men det är människan själv som valt även det.

Att leva med djurena är så mycket lättare. Så mycket mindre problem. Djurena vet man var man har. Alltid lojala. Så tacksamma och kärleksfulla.

För mej är inte hundarna bara hundar. Nej dom är familjemedlemmar. Såna ges ej bort. Även hästen är en familjemedlem även om hon ej bor hemma hos oss. Jag hade ju såklart velat ha henne hemma. Men let's see...
Hundarna, även andra djur, ska ej bo instängda i burar. Okej vill du de ska sova i bur är det totally fine for me. Då har du så stor bur åt hunden att den kan stå resligt i buren och ligga på sida med bena raka. De hålls där maximalt ett sånt timantal att de ej behöver kissa på sin sovplats. De ska alltså ej vara i sin bur över 10timmar. En valp ska aldrig vara i bur. Den ska ha en valphage om den ska vara instängd. Den ska kunna kissa på den del den ej sover. Det är grymt förnedrande för den stackars hjnden att måsta göra sina bestyr på sin sovplats.

Jag sku kunna skriva hur långt som helst om detta ämne. Just för att det så ofta tas djur å sen sköts dom ej eller åxå bara ges dom bort å en månad senare skaffas igen en ny. Tur att det pratas så öppet om just dessa människor så alla vet om dem och hoppeligen så ger ingen dem nå nya djur.

Det här inlägget skrev jag bara för att skriva av mej lite. Är ledsen och saknar min hund osv så kände för att skriva lite bara. Hoppas ni tar vara på era djur. Älska dom så länge dom lever, det är för sent sen 💞

-M-

  • 707 readers

Likes

Comments