Nu smälter det på gården så man nästan kan se det med egna ögon. Det blir vått och äckligt men det gör inte ett piss. Låt smälta bara, låt det komma sand in bara av hundarna. Vad som helst bara vi får gräsmattan fram.

Jojo har på onsdagen tappat sin högerframsko. Oskar hinner komma först i torsdag. Eller nej han hade kommit och slagit fast en ny sko men David är på väg idag för att sko en annan häst så kontaktade honom och han skulle slå på en ny. Jag är jätte orolig för jag gillar ej att ha nån annan än Oskar att sko henne. Oskar är totalt cool med Jojo. Hon skiter ej, hon stressar ej och skulle hon göra det så bara fortsätter Oskar med sitt "lugna jag" och hon blir lugn igen. Han är helt magisk med henne. Att hon nu tappat en sko är helt för att hon redan gått 9veckor typ med sina skor och det är vått i hagen så den har sugits lös. Nu ska vi hoppas dagens smed är lugn och försiktig med henne. Hittills har jag bara sett två smeder som fått henne att hålla sej lugn nämligen. Jag slipper ej själv på plats men Emilia är och håller ett öga på allt. Oskar korrigerar skoningrn och skor resten i torsdag sen. Det är ju tvärr högerfram som är tappad och den är den som ej skulle få tappas.

Emilia rider idag efter att Jojo är skodd när hon redan är på plats. Jag får åka hem efter jobbet och fortsätta pynja på gården. Hundarna älskar att få vara ute hela tiden nu.

Vet ni annars, jag beställde ett par nya ridleggings för en vecka seda. Fick dem igår. Gud så besviken jag blev. De skulle vara vit/svarta. Men fy äckligt så de var fula, de var ljusblå/svarta. Jag prövade inte ens dem. Dom var så fina på bild men så skit fula live. Jag blev nästa arg, hur har de fått på bild dem så förvrängda i färgen?! Jag skulle sätta bild på dem men jag hittar dem ingenstans på netet hur jag sen än söker. Kanske lika bra jag ej visar heller dem :)
Efter att jag köpt dessa ridtights så tror jag ej jag använt vanliga ridbyxor en ända gång. Dom är absolut det mest härliga att ha på sej när man rider. Jag vill bara ha flera, olika färger, så får fortsätta leta vidare.

Imorgon är jag ledig. Jag ska på förmiddagen ta med mej Luna och gå till stan för att sitta nånstans på en bänk och låta henne se på allt som händer. Vi har redan suttit en timme på tågstationen. Sånt är så otroligt viktigt för en hundvalp. Den ska få sitta i lugn och ro och se på vad som händer. Blir valpen rädd för nåt så får man aldrig locka den fram till det som den är rädd för utan man låter den stå och se tills den själv vill gå frammåt igen. Vill den gå bort från "situationen" så ska man gå en bit bort och låta den följa med på avstånd, tills den är redo att stiga fram igen. Ha godis i fickan, ge den det när den blir tveksam. Så vad kan ej vara bättre än en lördag förmiddag vid gågatan eller utanför K-Market men Luna. Hon är ej rädd för nåt men nu blir hon ju 4månader inkommande onsdag vilket betyder att hon stiger in i spökåldern. Så mentalträning är nu viktigt. Annars är förtillfället hennes motionering helt på hennes egna vilkor. Honhar växt så fort och så mycket så veterinären att att hon nu bestämmer själv ett tag hur hon rör sej. Annars kommer hon få växtvärk helt klart. Skrev jag redan tidigare kanske att jag aldrig sett en så stor schäfer tik innan?!Hon är dubbelt så stor som hon vart när hon kom och hon har i morgon varit en månad hos oss. Hon är en bara hög/lång utan hennes benstomme är väldigt väldigt grov. Allt som heter valpmat är nej nej ivårat hus nu, även detta beslut taget ihopa med veterinären. Okej, vi ger ju ej annars heller mycket torrfoder utan lagarvåra hundars mat själva. Vitaminerna och oljorna köper vi från veterinären eller från en plats på netet.
Har visat sej att Luna har en bra mage. Hon tål allt vi gett henne, hon slutade även klia sej efter två veckor hos oss. Hon har bara ätit Royal Canin hos uppfödaren, behöver säkert ej säga min åsikt utan det räcker att den maten ej kommer in i vårat hus.

Jag är så grymt imponerad av Luna och hur smart hon är. Jag minns när jag fick första bilderna på henne och på en annanvalp från en helt annan kennel att jag sa åt Mika att "denna valps blick är speciell, så klok". Jag hade nog rätt. Hon är klok. Hon följer mej med blicken konstant, utom när hon sover. Hon är ju valp så hon ska sova mycket. Men hon följer ändå ej efter mej som en skugga, tack och lov, hade aldrig stått ut med det. Men kort och gott så är hon den hund jag letat efter i väldigt många år.

Näe men vet ni nu är det en sådan dag igen att jag kunde skriva en roman, men jag har ju ej tid just nu. Får fortsätta vid ett annat tillfälle bara.

Ha en fin dag och njut av värmen.

-M-

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Fanny, om du läser här så jag har ej längre din e-post adress eller mobil nummer. Jag får ej tag på dej. Alla dina/er uppgifter for med min gamla mobil och dator.
Hör snälla av dej, saknar er!

/Maria & Jojo

Likes

Comments

Jag har lust att skriva men jag inte nåt speciellt som jag skulle kunna skriva om. Men vill man skriva så då ska man skriva. Gårdagen var fylld med jobb men med lite "håltimmar" här och var. Så far jag jobbade 8-19.00 så betyder det ej att jag skulle varit fast exakt hela den tiden. Mika har kvälls tur så hundarna har det lyxigt som vanligt. Nå men back to the dogs. Robin kom igår med Lucy till oss för att vi nu då skulle ta steget att låta henne träffa vårsn badass Hemi. Alla vet att han är känd för att ej gilla främmande hundar utan han vill äta upp dem i en munsbit. Han är även så kvick i vad han gör och med en käk full av styrka. Så man ska ta detsäkra före det osäkra med honom. Man vill ej han ska få tag i "bytet". när han väl accepterar den nya hunden så skulle han aldrig göra den illa.Han skyddar den in i det sista när den är en av hans gäng.
Nå jag var orolig pga att Lucy är så liten ännu. Även för att hon är en valp utan allt som heter rädsla. Hon är så jäkla "på" och så grymt modig. Vi bestämde oss för att Robin, som Hemi avgudar, håller lilla Lucy i famnen så Hemi ser det. Robin satt sej på trappan ute och Hemi gick fram för att snusa. Jag höll svagt tag i Hemi ifall han skulle visa anfall. Han viftade på svansen hela tiden. Men det betyder ej alltid possitivt i hans fall heller. Men nu var det absolut inga problem. Lucy ner på marken och Hemi och hon stack iväg längst ner på gården. Jag vågade ej tro på att det skulle kunna vara sant. Inte går det så här enkelt ju. Men joo det gick det. Inga problem alltså. Lucy fick även gå in i huset. Dricka från vattenskålen osv. Hemi var fine med allt. Crazy morrade som en gammal mallig dam gör, samma Cindy :) Deras ego är lika stort som hela universum.

Luna och Lucy hade rajtantajtan över en timme ute på gården. När jag kom från sista jobbturen så åkte jag för att hälsa på världens bästa mamma. Hon blev helt paffnär hon såg Luna. Hon funderade hur i all sin dar den kunnat växa så. Jag sa att jag inte heller förstår det. Luna är ej min första schäfer men aldrig har jag haft en så här stor 4månaders tik (blir 4mån 29.3). Hennes tassar är betydligt större än Hemis. Hennes personligthet och tempermanet är to die for.
Efter ett tag dör Robin & Elin upp hos "mormor" med Lucy och ni kan då tänka er hur valparna höll på igen när de sågs. Jag sa att mammas alla mattor var i högar i varje vår i respektive rum. Men hundarna hade kul :) De orkar liksom hur länge som helst :)

Emilia red Jojo söndag och måndag. Jag tycker det är så otroligt skönt att ha henne vid min och Jojos sida och jag vet att jag kan "ta ledigt" från stallet men ändå sköts och rids hästen. Jag vill ej att Jojo ska stå som jag redan sagt. Även om hon har en stor hage och kompis i hagen så ska hon ridas. Klart det händer att ingen av oss hinner rida men det är nog väldigt sällan. Vi har ju även kära Cassu som älskar Jojo och gärna hjälper till. Känns så otroligt bra hur allt rullar på med hästen. Hon är i toppen kondis och fräsh och fin. Vi är alla nöjda med henne.

Irriterande med den lite sämre vädret just nu. Jag väntar så på att det ska bli så pass varmt ju att jag kan måla över staketet igen. Samma ytterdörren och dess karmar. Det behövs ju bara ens en varm dag för att jag ska kunna måla. Eller nej, detbehövs nog några för staketet måste ju torka upp före jag kan mål. Äsch det där hade jag ej alls tänkt på. Vet ni staketet är så fint varje vår när det är nymålat. Sen under vintern så blir det igen lite grönt. Så är det bara och inget attgnälla över. Vår mark är fuktig och fukten sugs upp i staketet men detta är åxå sen orsaken varför vi har väldigt fin och frodig gräsmatta hela sommaren. Medanandras gräsmattor är gul/bruna så växer våran fort och är lika grön hela tiden.Så ska det vara. Den ska vara perfekt klipt var tredje dag så ser det fint ut. Att sköta gården är terapi. Helt tyst och lungt får man pynja för sej själv.

Men alltså detta blir ju liksom inte tillnåt. Min text hoppar hit och dit. Allt leder tillnåt annat. Men jag skriver ju alltid det somkommer i min skalle, jag planerar ej innan vad jag ska skriva om.

Mellanrapport, inga epilepsianfall för Penneli och Hemi har hållits frisk. Hemi börjar bli gammal på många sätt. Man märker det i varddagen, särkillt på morgonen så är han väldigt långsam. Penneli är pigg och glad. Går på 1Pexion morgon och kväll. Det är en mycket liten dos för en hund med så svår epilepsi hon han har. Pexion är ju den epilepsimedicinen som ej tar på lever. Den har ej fungerat åt honom förrut men nu räcker den. Inga planer för tillfället med nå mera akupunktur utan nu får han vara igen tills/om det kommer anfall igen. Då åker vi omedelbart på akupunkturen.

Nu ska våran Dalin börja gå på akupunktur för sitt skällas. Dalin är alltså våran väldigt skygga chihuahua. Allt är prövat med henne, hon är bättre än när hon kom men hon skäller fortfarande av rädsla väldigt ofta. Så detta ska nu börja behandlas med akupunktur. Det är värt att prövas som sagt. Alla som känner mej vet att jag tror på akupunktur och jag tre levande bevis på att akupunktur hjälper mot såväl diskbrock som epilepsi.

Nåjaa, nu fick jag skrivet lite, precis som jag kände för. Ha en fin dag allihopa och nu ska jag dricka lite citronvatten igen. Tur att jag gillar citron. Började med det igår och måste redan säga att trycket jag känt från gallan känns som borta. Jag känner ej det där obehagliga "varnings-trycket" alls längre som jag brukar känna innan anfallena kommer. Nej vet ni vad?! Varför har jag ej tänkt på att akupunkturen kunde hjälpa även min galla. När jag far dit med hundarna så varför låter jag ej Juppe även behandla mej själv. Nu ska jag ringa honom.

Ha det gott.

-M-

Likes

Comments

När jag vaknade 6.30 så blev jag så paff när jag såg ut. Varför sku det komma snö igen? Helt onödigt enligt mej. Fast visst, det som kom inatt är nog bort efter ett par dagar omsolen bara skiner. Men ändå tycker jag att det var bajs att det kom snö.

Usch jag har nog en gallstens operation framför mej. Eller detta har jag vetat redan typ 12-15år. Jag har bara lärt mej leva med vad jag får smärtor av ochvad som ej irriterar gallan. Men nu har jag börjat få ontav "inget". Smärtan är värre än att föda barn när den kommer. Den är så kraftig att svetten bara rinner och man ser ej ordentligt. Man bara skakar. Alla krafter rinner ur mej. Fick igår under mitt eftermiddagsskift i gallan. Har aldrig hänt innan men jag visste verkligen inte vad jag skulle göra. Men jag visste ju vad som händer. Jag spyr! Spyr tills all smärta är borta och sen är jag bara som en trasdocka. Men ej trevlig att spy på jobbet och sen ännu veta att man har hemresan framför sej. Minns inget annat av hemresan än att det var förevig. När jag körde in på gården hemma så bara sprang jag in till badrummet och fortsatt kramas med toaletten.
Måste nog bara inse nu att det kan ej fortsätta så här utan jag måste låta mej opereras fast jag har världens narkos skräck. Men jag måste nu ta tag i saken ändå.
Känner fortfarande att gallan är en aningen irriterad, hoppas ej jag får anfall igen för jag måste jobba hela jäkla dagen ända tills ikväll. Vill ej missa söndags timmar ju :)

Igår satte vi ihop Jojo och ponnyn Titta. Titta är en rätt så osäker ponny. Hon visar mycket miner åt Jojo vilket gör att Jojo går undan. Men Titta jagar ej Jojo eller liknande så ingen fara alls. Vi ska vänta och se ett par dagar hur allt börjar gå. Annars blir det lite omplaseringar :)

Igår hade vi varit en månad i Dragsvik.Vi trivs som fisken i vattnet. Allt är som vi önskar pluss lite till. Alla är trevliga och vänliga, ingen blandar in sej i andras saker. Allt är så rent och fint. Jag älskar att hästarna höas fyra gånger per dag. Jag märker otrolig skillnad på Jojos ätas nu när hon får hö så här ofta.

Nu ska jag avsluta igen och jag önskar er en trevlig söndag.

-M-

Likes

Comments

Här kommer lite bilder från HopLop idag. Aada är lika full av energi fortfarande och jag har mitt energi förråd totalt empty. Men gud så kul vi hade. Alltså man kan själv vara med på exakt alla platser ju.Så kul! Så nu ska man gott folk då orka rida ännu *skrattar*. Nu hoppas vi får låna barnena igen och fara igen med dom till HopLop.

Alltså kolla, hur härligt är inte det här. Tänk er att ens barn fyller år. Då kan man hyra in sej i nån av dessa rum, fanns ännu ett disco rum åxå. Tror det kostade typ 20€/barn. Men då har man allt. Barna har sysselsättning hela tiden och jag lovar att de aldrig glömmer det kalaset. Man behöver ej själv ordna och fundera på "program" osv.

Sen kan ju faktist ha ridleggings på sej färdigt så man kommer iväg straight till stallet åxå.

Så med andra ord så rekommenderar jag HopLop för alla. Även fast man ej är "en barnfantast" så har man fan i mej kul på denna plats. Been there, done that :)

Nu började solen titta fram åxå ännu till på köpet.

kramizar, Maria

Likes

Comments

Fuck sånt skit väder. Men hej ändå ska vi ej klaga för nog går vi nu med storm steg mot våren, solen och värmen. Så låt det regna bara så smälter sista snön.
Nu är vi på väg till HopLop, jag, Aada och Mika. Ska bli kul. Vi har redan hunnit äta choklad och dricka trip (jag Battery).
Jag har aldrig varit i HopLop. Visste ej ens att det fanns i Lojo.

Ursäkta den skakande bilden men det är Mikas fel :) Han kör så det skakar.

Efter HopLop är det Jojo som gäller. Eller far hem och hämta Luna först bara.

Igår blev Jojo bjuden på HippoStar Slobber. Hon älskade det. Hon ska börja få äta det varje gång efter ridningen som extra. Mest för att hon ska dricka ännu bättre. Alltså blandar about 2dl Slobber i 5-7l varmt (ljummet) vatten. De älskar denna dricka. Sen på bottnet hittar de ju det allra godaste. Som alla vet så är Jojo kräsen men hon älskade detta igår. Man kan åxå sätta av Slobbern i vattnet ut i hagen för att vara säker på att de dricker. Jojo älskar sin vanliga Mash och jag tänker ej byta bort den. Men Slobbern har liksom mera smak och lämpar sej även just som dricka.

Imorgon ska Jojo & Titta sättas ihop i hagen. De är väldigt goda vänner nu efter att ha fått gå brevid varann i hagarna under hela denna tid. Så är det dags för de svarta att sättas ihopa.

Nu är vi framma i HopLop så nu ska jag avsluta och ge all uppmärksamhet åt Aada.

Ha det gott.
/Maria

Likes

Comments

Jag har ingen annan bild att lägga ut så det blir en på lilla Lucy, Robin och Elins fralla alltså.Som hette Greta ett dygn men blev Lucy sen. Eller i passet heter hon Gretta, joo skrivs faktist med två t. Det mest söta djur jag nånsin sett.

Som jag sagt så har Mika semester. Så igår medan jag var på jobb och med Irina på kaffe och "fönstershoppa" så har hundarna fått ha ytterdörren öppen och täcke på trappan och fått njuta av solen. Mina hundar är ju soldyrckare. Till och med Luna, schäfern, låg ute och sov. De nakna börjar redan få färg under magen. Puffarna borde nu trimmas ner allihopa. Man måste trimma innan den blir smutsigt ute. Saken är bara att bettet jag behöver till hundklippern är för ovasst nu så det klipper ej ordentligt. Det bett jag behöver är slutsålt över allt. Alla vill ha nollans bett till sina hundar :) Men jag ska fara å se om nån skulle kunna vässa mitt nuvarande bett så jag kunde ens trimma ner IP och PP. Dom hämtar in mest smuts.

Skulle borda ta itu med alla fönster i huset. Tror Mika får ta det på sin nacke under veckoslutet medan jag är på jobb. Det går jäkla fort att tvätta fönstrena med maskin vi har, så till och med en man klarar det.Skämt och sido så tror jag resultatet Mika gör är bättre än mitt när det gäller att tvätta fönster. Snart får jag måla staket. Vet ni hur mycket jag väntar på det. Även ytterdörren och karmen ska målas. IP har hoppat mot karmen när han vill in så den är rispig och färgen har lossnat. Ser ej fint ut helt enkelt.

Imorgon ska jag och Mika ha Aada. Vi ska hämta henne från dagiset efter att hon ätit och sen har vi tänkt åka till Lojo HopLop. Ska bli så kul. Aada är en rolig liten prick. Alltid glad och älskar att få spendera tid med oss. Det finns så många olika platser vi velat gå till imorgon med henne men det blir nog HopLop. Mika kommer ha lika kul som Aada tror jag ;) Jag har alltså ledig dag imorgon. Sen jobbar jag hela helgen igen dubbla skift. Idag ska Emilia ta hand om Jojo och rida henne.

Skulle kunna skriva idag om så många olika saker för jag är igen så där sprundlande glad av all solenergi som jag får. Men jag måste avsluta nu.

Kramizar, Maria

Likes

Comments

Frågade på skoj av Cia idag hurJojos box har varit i stallet sen vi flyttade. Jag trodde hon skämtade med mej när hon svarade. Hon sa att skulle alla boxar vara som Jojos och Chicos så skulle hela stallet gå att städa på en halv timme :) Näe men det kan ej stämma. Jojo är råddig av sej. I en del stall värre än i andra. Hon har kunna vara så råddig att stallägaren sagt att hennes box är stallets värsta. Då har det i stallet funnit över 20st hästar. Hennes box är känd för att allt är ihop råddat i den. Skiten på djupet inblandat med urinen och det torra där bland med allt.
Men Cia höll fast ochsa att nej hennes box är så redig. All skitbak vid väggen och urinen på en å samma plats. Hon har en grymt tjock fin bädd i Dragsvik Stall. Den är 100% 30cm tjock. Jag hatar torv som ni alla vet som läser min blogg, men med en sån här bädd är jag mer än lycklig. Men på riktigt hej, jag har stallets redigaste häst (jaa med Chico då). Trodde aldrig jag kunnat få höra det som ägare till Jojo ;)

Idag var jag ut och gå med Jojo. Alltså för hand. Hon var trött igår så behövde få ta det lungt idag.Vi träffade på tåget för första gången. Då menar jag träffade väldigt nära på tåget. Vi gick helt brevid när det kom. Hon stannade till, vände baken bortåt från tåget och höjde huvudet och tittade. Det var liksom allt hon gjorde. Sen gick hon glatt vidare i sin raska takt.
Så hälsningar till Pampas att han brud fortfarande är som han lärde i terrängen henne under alla deras dates ;)

Jag har haft den mest sjukligt slöa lediga dag idag. Låg i säng och pratade med min goda vän i telefonen i 1,56h. Vi blrv ej klara men kunde liksom ej fortsätta heller ju. Steg och åkte till stallet. Nu sitter jag i köket medan fisksoppan min sjuder ett litet tag till. Sen ska jag äta mej mätt och belåten. Kanske kasta mej på sängen ett tag och se på tv. I alla rum det finns soffa eller säng hos oss så måste det finnas tv. Man vet ju aldrig var man vill se på tv.

Ni ska ha en skön kväll allihopa.
Aaa och one more thing, jag är glad att jag fortfarande har dej bittra manipulerade lögnare som min läsare. Vilken tur att jag kan förgylla din dag och att jag fortfarande ger dej glädjen att prata om mej. Vore ju hemskt om ens en person försvann från ditt kartotek av smutskastning. Du ger även mej ett gott skratt med jämna mellanrum. Tjingeling till dej :)

Kramiza, Maria

Likes

Comments

Ledig dag, jag måste riktigt smaka på ordena medan jag skriver dem. Vet ej när jag senast haft en helt ledig dag. Jag brukar kalla mina dagar lediga om jag har bara em tur. För det känns lite så. Snart minskar mängden jobb igen lite när min sons sambo är tillbaka igen. Hon har brutit vristen så vi är några som delar även på henne jobb nu så att hon ska ha det kvar efter sjukledigheten. Men idag har jag en helt ledig dag som sagt. Vaknade 06.51 som vanligt :)

Glömde igår berätta att jag efter 6år tagit bort mina långa fina ögonfransar. Jag ska låta mina egna fransar vila å växa nån månad åtminstone. Bettina skrattade och sa att jag nog är där nästa vecka. Men nej det är jag inte, dom ska nu få vara i lugn och ro. Jag minns när jag satt fransar första gången. Det var Elo som lagade dem när jag förde mina två uppfödningar åt henne. Guuuud så det kändes konstigt första gången. Då vägde fransarna lite mera än nu minsan kan jag berätta. Det användes även ett lim som gjorde stora limbollar och dessa var helt synliga. Elo är en av de bästa i Finland på fransar om inte till och med den bästa. Nå men i allafall så nu är jag utan. Mina fransar har inte ens hälften av den längd de hade innan jag börjadd med fransar men det tar sej nog. Dom har ju fått stå ut med det ena och andra genom årena :) Som Elo sa så kan man ej förvänta sej att dom ska vara som innan efter alla dessa år.

Emilia hoppad Jojo igår. Jojos hackamore har gått sönder. Eller nej inte sönder men undre remmen har slitits av, slitage helt enkelt. Så nu fick vi hoppa henne på bett igår. Hon gick bra såväl vatten som muren. Inte ser hon ju aldrig på nåt, hon bara hoppar. Men igår märkte vi båda samma sak att hon är trött. Helt tydligt trött. Idag ska jag fara till fots med henne till terrängen. Hon ska få vila. Hon är i så jäkla fint skick. Hennes muskler har på dessa tre veckor kommit helt tillbaka och hon ser ut som hon ska igen.

Nu ska jag dra ut på länk med Luna. Annars börjar hon göra hyss. Jag hör hur hon tickar som en bomb färdig att explodera. Den energin som finns i henne är förevig. Den tar slut för ett tag och sen är den tillbaka. Men det är ju fint att hon är pigg och glad *suck*.

Ha det gott.

/Maria

Likes

Comments

Mamma mia så skönt väder vi haft under helgen. På lördagen vart man liksom helt salig av solen. Den värmer så mycket nu redan. På lördagen när jag kom till stallet stog alla hästar i sina hagar och njöt av hö och sol. Jag älskar tanken att våren knackar på dörren. Våren är favorit årstiden. Då har man sommaren framför sej. Eller jaa, jag gillar allt bara det är varmt. Hatar vintern. Även om denna vinter varit helt okej ändå när den ej varit så kall.

På lördagen jobbade jag dubblaskift. Hade även en strötur emellan skiftena. Det betyder ju pengar. Igår, söndag, var det endast eftermiddagsjobb. Vi var ut till Lojo och äta med Mika. Sen pojkarna flyttat till eget så har jag börjat njuta av att ej behöva fixa mat. Det är liksom ej längre ett måste så som det var då. Nu om jag ej orkar fixa mat så skiter jag i det och plockar ihop npt smått åt oss. Eller åxå far vi ut och äta. Igår blev det fisk, sik, var guddomligt gott.

Emilia red Jojo igår. Idag ska Jojo hoppas igen, av Emilia. Emilia åker tillbaka till sin studieort ikväll så jag är glad för att hon tar tid och hoppar Jojo ännu en gång innan hon åker. Idag måste jag nog byta utetäcke åt Jojo. Det börjar bli för varmt nu att ha ett tjockt täcke med tjock halsdel. Brukar vika halsdelen under täcket så att hon ej ska dö av värmeslag. Hon är ju en väldigt frusen häst när hon är klippt så man får vara otroligt noga med hur man täcker henne. En dag när det blåste, även om det i grader ej var kallt, så skakade hon som ett asplöv när jag tog in henne. Hennes innetäcke är varmt och hennes utetäcke ät tjockt. Men ändå frös hon av blåsten.

På lördagen märkte jag att min Pinky, diskbrock tiken, gick orent på vänsterbak. Gick igenom hennes rygg och hon ömmade vid korset. Ställde direkt fram en stor bur i sovrummet, gav Loxicom och lät henne vila. Nu är det burvila som gäller, massa B-vitamin och akupunktur. Detta betyder ej att Pinky sitter instängd dygnet runt i sin bur. Nej hon bärs ut och hon får även ga burdörren öppen och röra sej i so rummet men hon får ej leka med de andra eller springa ute. Hon ska hållas så stilla som möjligt. Diskbrock kan återkomma så vill ta det säkra före det osäkra med henne. Dessutom gillar hon att bara vara. Hon är äldre tik som gillar att sova :)

Jsg är lite avis på Mika denna vecka pga att han har semester. Jag har ingen semester eftersom jag böt firma att jobba för i december. I sommar tänker jag ta ut två veckor på egen bekostnad. Tvåveckor semester är bättre än inget alls enligt mej.

Nej nu känner jag att jag bara hoppar från en sak tillen annan så kanske bäst att avsluta nu :)

Ha det en fin början på den nya veckan.

/Maria

Likes

Comments