Kan man vara så här söt på en bild. Jag kallar henne Kirppu (Loppan), hon har såklart ett långt fint namn i sin registerbok.

Usch så trött jag är. Så där totalt slut jobbad. Men tack och lov så har jag ju mycket lättare nu med häst och stall. Idag bestämde jag mej för att Jojo sku få vara ledig. Som jag skrivit så har hon ju nu jobbats på ett mycket effektivare sätt än tidigare under denna vinter. Så en ledig dag gör bara gott. Så på lediga dagen släppte jag henne i manegen och springa fritt. Hon såg ut som om hon ej fått spribga av sej på ett bra tag. Jestas så hon busade på. Galopperade och skuttade och det slog gnistor från skorna när hon ej visste vart hon slängde bena emellanåt. Hon var så glad. Hon sprang på för sej själv i en knapp halvtimme. Så motion var det ej brist på idag även om hon var ledig från själva jobbandet. Imorgon blir det jumppasarja med sockerbitar. På fredagen en ordentlig skogslänk. På lördagen kommer jag troligtvis ej alls hinna till stallet pga att Luna anländer så sent på em och jobbar själv till 13.30.

På tal om Luna så är jag helt sjukligt nervös inför hennes ankomst. Jag vet att allt är väl planerat osv men det finns ändå faktorer som gör mej lite nervös. Men jag ska vara possitiv och ej stress, allt ska gå Maria.
Jag skulle ej skriva om Luna :) Men tankarna förflyttar sej konstant till henne just nu. Det är oundvikligt helt enkelt.

Måste berätta ännu att Hemi är sej själv. Inga konstiga feber anfall eller liknande. Även Penneli är epilepsi anfalls fri fortfarande. Intressant igen att se hur länge han hålls utan dom. Förra gången var han typ 10månader. Hoppas på samma igen.

Nej men nu ska jag avsluta. Meningen var bara att visa bilden på Kirppu när hon är "blyg" på bilden.

kramizar,
Maria

Likes

Comments

Tog några bilder igår. Eller Mika tog dem medan jag red. Det var så pass ljust så vi tände ej lamporna vilket tyvärr resulterade till lite suddiga bilder istället. Nu vet jag till nästa gång. Red förskritten ute och samma efterskritten. Annars jobbade vi igen helt bara lösgörande arbete igår åxå. Vi har en del att ta igen efter en terrängfylld vinter. Men hon känns väldigt bra på alla sätt och vis med tanke på att hon ej jobbat "hårt" alls pga hårda/hala underlaget vi haft.

Red henne på bett igår.Annars är det ju hackamoret som används som mest.

Sluttraven.... märkte att jag lättar på fel ben på bilden. Hur kan en sådan sak ske ;)

Lite bilder jag tog efter ridningen bara för eget bruk men kan dela med mej av dem här. Hon blev så otroligt brun denna gång när jag klipte henne. Måste ha med tidpunkten att göra för så här brun har hon minsan aldrig innan blivit. Hon har alltid varit svart, svart/brun eller grå efter klippningen.

Jag har skrivit om hur fin bädd hon har i sin box så tänkte visa er en bild. Tjock och skön.

På fredagen när hon ska få sin hagkompis så tar jag mera bilder. Hoppas dom ska gilla varandra. Jag vill så gärna min höst ska ha en kompis att stå å klia på och skrika i kapp med.

Ha en bra dag i det kalla vädret.

-M-

Likes

Comments

Oj oj oj så dagarna går. Hoppas tiden stannar upp lite småningom när våren börjar. Annars är ju sommaren över allt för fort.

Alltså den brunsten som mitt sto har nu är från en annan planet. När jag leder inne henne från hagen får jag ej henne ens frammåt. Alltså hon stannar vid varje hage och står å pissar å skriker som en hingst. Man både hör och ser henne kan man lungt säga. I stallet vågar jag ej göra henne i ordning i stallgången för hon skulle pissa ner hela platsen antar jag. I boxen vill hon ej stå still för hon har ej tid, enligt sej själv alltså. Hon har ej tid alls att vänta osv.
Igår var jag med henne i terrängen först 30minuter och sen i manegen 30minuter. Värmde upp i terrängen i alla gångarter och det fanns visst massa platser att klättra på i skogarna dit. Super, älskar att klättra! I manegen jobbade jag helt åt håller bara igenom henne. Hon ligger på en aningen just nu för hennes muskler är i där dom ska vara när hon är i topptrim. Hon harbra muskler men hon ser man klar skillnad på henne nu och hur hon var på hösten. Bara att vara ärlig och realistisk. Kommer ej ta typ kanske en månad så är hon igen som tidigare. Men jag märker just i ridningen när jag jobbar igenom henne att hon ligger på pga att hon ej orkar bära sej själv på rätt sätt. Sen är hon ju ännu till så sjuttons ivrig att jobba nu.

Idag ska jag jobba henne på bommar. Få henne lättare, mera uppåt istället för att "gå på" så mycket.

Vet ni jag måste skriva om hur skön känsla det är att bara åka och sköta sin häst och rida. Alltså att bara fokusera all tid i stallet helt och hållet på Jojo. Känns riktigt bra faktist. Visst är jag ännu helt borttappad i nya stallet. Gick ner till mitt skåp när jag skulle hämta min sadel :) Alltså med andra ord gick jag helt åt fel håll. Nå men jag tog andra saker istället med mej för att ej känna mej så jädrans trög. Jag gillar hur allt sköts i stallet. Jojos box är jätte fint städad. Hon har tjock fin bädd av torv. Jag som ej gillar torv tycker ändå bädden är väldigt bra. Stör mej ej alls att det är torv när den är så tjock och mjuk. Allt är i väldigt fin ordning i stallet. Det ligger inga saker här och var utan allt är i  ordning och reda. Sen är det smartmed baracken ute på parkeringen dit man för täckena om dom är ens lite fuktiga. Där torkar de mycket fort. Så man behöver ej ha dem och hänga framme här och var i stallet. Höet är av bra kvalitet. Stallägarna otroligt vänliga och trevliga även om jag frågar samma frågor tusen gånger som ny. Jag känner att det är för ägarna en viktig sak att både vi som ägare så som hästen ska trivas. Alla gillar Jojo och hon får beröm, känns bra som ägare att höra. Jag stressar ej alls längre. Jag är ju kroniskt orolig för allt som har mej Jojo att göra. Summasumarum om allt är att vi är nöjda med allt och anpassningen går bra.

Faaaan nu kommer jag ihåg att Kennelrehu bilen kommer idag. Jag har ej beställt kött åt hundarna!! Men jag vet att dom alltid har flera lådor extra vomm. Det är ju vanligaste köttet man ger hunden, och största försäljnings varan. Nu är frågan att får jag Mika att vakna så han kan åka och hämta 10kg. Jag måste få 10kg extra eftersom Luna ju anländer till Finland inkommande lördag. Mika har nattskift så vet ej hur jag ska få han att vakna av telefonen.

Vi har 12.3 (söndag) i Dragsvikstall loppis/kirppis. Jag ska sälja hälften av allt jag äger. Nu måste jag helt på allvar ta mej i nacken. Jag slänger alltid bort det jag ej behöver men nu ska jag sälja allt onödigt. Jag har två skit fina Harry's Horse inne täcken som ena ej ens varit ur paketet och andra är användt i trailern under flytten. Båda två är för långa att ha under utetäcket i min smak. Jag har en och en halv miljoner oanvända grimmor. En massa onödiga saker nere i källaren. Ända som är lite bajs är att använda täckena kommer säljas otvättade tyvärr. Jag ska även sälja min KM dressyrsadel. Jag använder ej den alls. Onödigt spara på den. Jag måste skärpa mej nu på riktigt. Nej nu ska jag väcka min älskade..

/Maria

Likes

Comments

Nu ni skäms jag. Har endast en bild från hagen å ännu heller inget taget på Jojo i nya hemmet. Jag tänkte hela tiden attnu snart ska jag ta lite fotona, men så gjorde jag nåt igen och glömde det. Fy så jag skäms.

Idag efter tävlingen så red jag henne första gången på nya platsen. It felt like heaven. Det var en dröm. Hon var så glad att galoppera och hon skakade på huvudet och slog med framhovarna. Jag fick flera kommentarer om hur fin hon är. Jag kände mej så där riktigt löjligt stolt. Jojo bjöd på diagonalen på flera fina rena byten. Emellan blev hon okonsentrerad för det hände saker runt henne och vi är ju som sagt nyinflyttade. Absolut helt ok att emellan titta omkring sej lite. Jag red idag typ 30minuter i manegen och sen gick jag ut och skritta. Jag kommer aldrig nånsin mera bli en manege beroende person vars häst flippar när den ej har fyra väggar och tak runt sej längre. Nej, jag ska fortsätta hålla Jojo lika bra med omgivningen som hon är nu. Jag vet hur hemskt det är med en het häst som hoppar hit och dit och upp och ner när man rider utanför ridhuset. Har varit med om det ett antal år men tack och lov fått ordning på det. Jag sku idag ha velat rida riktigt länge men skulle nog ha gjort henne sjunk inför imorgons ridning. Hon har ju ej jobbat så där riktigt ordentligt på ett tag. Hörligt när hon ej var svettig. Bara ådrorna som lös på henne igen.

Där är ända bilder från idag. Jojo i sin fina hage. Jag gillar hagen för att den är stor för att vara vinterhage. Där finns grönt hon kan gå och mumsa på. Tidsfördriv :)

Imorgon ska ponnystoet flytta in i hage brevid Jojo och i fredag ska de släppas ihop. Jag har ledig dag då så därför valde vi fredagen. Tills dess får de checka in varandra som grannar. Tror det kommer gå riktigt bra. De har redan snusat på varandra.

Nu ska nog min köttfärslimpa vara klar i ugnen. Om den ej är det så äter jag den oklar fast. Jag är vrålhungrig.

Imorgon ska jag jobba lite mera än planerat pga en mycket ledsam olycka som hänt min svärdotter. Så jag ska jobba även hennes jobb. Man ska hjälpa sina när och kära. Sen ska jag åka och rida på sena eftermiddagen. Känns så lätt nunär jag bara åker till stallet för att sköta min egen häst och rida. Jag åker ej mera för att sköta stallet och andra hästar. Missförstå mej inte, jag gillade även det massvis.Jag bara menar att nu har jag ju liksom tid till det jag skaffat min häst för. Att rida och ta hand om henne. Men mycket jobb och att sköta stall å andra hästar så räckte ej tiden alltid till att rida sin egen häst. Jag känner hur en tår tränger fram när jag tänker på att jag aldrig mera ska stå i stallet i Skogböle med min häst. Det är nåt speciellt med den platsen.Den står mej väldigt nära hjärtat. Nej nu ska jag sluta bli snyftig.

Maten kallar.....

/Maria

Likes

Comments

Jag lovade er bilder ju. Men vet ni, jag har inte en ända bild ännu från nya stallet på Jojo. Alltså jag var så spännd igår och nervös och alla saker skulle plockas på rätt platser och allt skulle fixas. Jag har ett stort fint skåp med massa hyllor helt för mej själv. Alla saker jag behöver ryms in dit. Ävrn alla täcken har jag där fast där fanns en speciell plats för var man kan förvara sina täcken nog. Men jag vill ha dem i mitt skåp. Jag som var orolig för höet fick mej ett gott skratt igår. Nya höet fick 10+ av Jojo för hon valde det framför höet jag hade med i trailern till å med. Jag joggade Jojo i lina igår efter att jag och Mika tagit en paus och vatit och äta kinesiskt.Hon joggade på avslappnat och lungt. Såg omkring sej på allt. Gnäggade lite smått. Men sen när vi skulle in tillbaka i stallet ville hon snusa på alla hästarna som stog i alla boxar. Jojos box är längst in i stallet nämligen. Hon gick lungt och sakta och tog en snusning på alla en kort sekund. Vid Szejk blev det liv. Hon skrek och han skrek och hon lyfte svansen och han viftade med framhovarna. Därifrån fick jag ej henne att röra sej ur fläcken längre:) Nå de hade redan stått ute och sett på varandra så inte konstigt. Jojos blivande vän efter ett tag är ett svart/mörkbrunt ponnysto Titti (vet ej riktiga namnet). Eftersom Jojo gillar detta hö så mycket som hon gör så kommer jag ta bort hennes kraftfoder på dagen. Det får ju nya stallet hör 4ggr per dag. Tycker dags priplorna är totalt onödiga därför. Vattenautomaten har hon ej rört ännu men det ska hon som smarthäst väl klura ut. Under min tid med Jojo har vi aldrig haft en med samma system. Men mulen behöver endast snudda i så kommer det vatten. Men Jojo har vatten även ute i sin stora balja så ingen nöd.

Idag ska jag åka och titta på tävlingarna som ordnas, övningstävlingar. När dom är slut ska jag rida i manegen. Ska laga minihinder och låta Jojo hoppa lite. Hon har ej hoppat sedan hösten så kan tro hon kommer vara mycket ivrig och glad. Idag ska jag försöka komma ihåg att ta lite bilder åt er. Ska även och sköta dagsstallet på gamla platsen idag ännu. På tal om det vann Patricia med Carmen i Ypäjä igår 130cm klassen. Stort grattis tull det fina resultatet.

I lördag anländer Luna, efter en otroligt lång väntan kommer hon änteligen hem.

Tusen tack till Emilia för alla hjälp igår. Jojo väntar på dej redan, skynda hem från Thailand :)

-M-

Likes

Comments

Jag tog bilden i väldigt dum vinkel. Såg liksom inte alls dumt ut i mobilen när jag knäppte bilden tyckte jag :)

Alltså min svarta häst blev denna gång väldigt brun vid klippningen. Jag har never ever klippt henne så här fort tidigare. Tror det tog about 30min. Tur att jag har bra bett och jag gillar verkligen maskinen min. Löper på jäkla bra. Men när man gör det så här fort så får man några ränder tyvärr, inte många men en är redan för mycket. Blev nämligen meddelad att trailerna och den snälla kusken kommer halv timme tidigare. Sen valde jag ännu att leda Jojo ner till postlådorna och lasta henne där. Sista biten till stallet var så grymt hal. Helt spegelblank.
Jojo gick in i trailern som alltid. Lungt och fint.
Jag och Mika är snart framme i nya stallet. Jojo är en bit efter.

En "visa-tungan-bild" som jag tog medan vi gick ner till postlådorna.

More info later...

-M-

Likes

Comments

Idag är dagen inne för Jojos flytt. Jag är ivrig och ser fram emot men på samma gång känns det obehagligt att lämna det trygga bakom sej och börja om på nytt ställe. Jag gillar ej nya rutiner osv. Det tar så länge att komma in i allt. Men allt kommer nog gå bra. Jag har en bra känsla av allt. Människorna i nya stallet har varit så in i sjuttons trevliga mot mej och väntar att få träffa den svarta diamanten.
Jojos box är fylld med torv i mängder. Jaa hon måste stå på torv för det är detdom har i detta stall. Jag är van vid pellets i boxen en torv är helt okej åxå bara bädden är väldigttjock. Annars uppkommer liggsår och asigt smutsiga täcken.
Hagarna är fina i stallet åxå. Nu ska jag köra iväg och klippa Jojo innan transporten kommer 13.30. Allt kommer gå bra. Jag peprar mej själv, Cassu har peprat mej redan hela veckan :)
Ska lägga ut bilder senare från nya stallet så kika in senare för more news. Ha en fin lördag läsare.

En snabb selfie medan Mika tvättar bilen och jag har bråttom :)
/Maria

Likes

Comments

Vi har flytta framför oss. Inte "vi" utan Jojo. Fick på söndagen meddelande att alla hästar ska bort från stallet, så vad säger man annat än "okej". Första reaktionen var som en kalldusch men nu känns det faktist helt bra. Känns lättande. Vi har ju vetat att detta är på kommande vid nåt tillfälle för det har hoppats så fram och tillbaka hela tiden med allt. No hard feelings.
Så på lördagen flyttar vi henne om bara transport saken nu ordnar sej. Jag är ledig då så det är bästa dagen. Ända jag stressar för är ju nu då igen att kommer Jojo äta. Kompis får hon nog så ensam blir hon inte i hagen. Joo först men efter typ en vecka när hon känner sej hemma så får hon en hagkompis. Det är för mej den absolut viktigaste saken att hon ej blir ensam igen i hagen. Sen är ju Jojo väldigt kräsen med hö. Hon äter hö hellre än kraftfoder men endast om höet är bra. Höet verkade väldigt bra i nya stallet när jag snusade på det igår så tror hon ska äta det nog. Eller silage är det men väldigt torrt sådant vilket hon ju är van med från nu åxå.
Jag hoppas hinna klippa henne på lördag förmiddagen. Men nu då så ska vi bara hoppas allt kommer gå bra för min svarta diamant. Jag tror i allafall vi kommer trivas. Allt kändes bra igår när vi var och skriva hyreskontrakt och där var rent och prydligt. Ni får se bilder på lördagen när flytten är gjord sen.

Hemi mår annars bra nu. Hans vikt har gått upp hela tiden och han ser ut som han ska göra. Han äter ej längre illamående medicin, ej heller aptitretande. Ha ej behövt ges alls under hela veckoslutet. Han har till och med lekt med en boll igår. Han är ingen som annars lekar och fjanttar sej utan han är stencool. Penneli är epilepsi fri, eller menar anfallsfri.

Vädret, oj detta härliga väder. Det smällter över alls. Fåglarna kvittrar varje morgon när man släpper ut hundarna. Man blir så glad av det. Jag sku vila börja måla staketet på gården redan :)) Nej jag fattar nog att det ej går men jag sku vilja göra det. Bara det blir torrt och varmt så då ni ska jag nog måla det. Hundarna älskar att springa ute så mycket dom bara får nu redan. Även de nakna. Solen värmer riktigt ordentligt just nu.

Mina tankar lite på annat håll nu så får ej till allt jag sku vilja skriva. Blir mera en annan gång. Ha det fint och njut av vädret.

-M-

Likes

Comments

Godissugen, inte godis så som karkki utan ville ha nåt som känns som godis. Man tager vad man haver hemma :) Så denna tallrik blir min godisbooster. Jo visst vet jag att vindruvorna ej är att hurra för vid dieter. Men som jag sa igår så tänker jag aldrig mera dieta så att jag inte får äta nåt som jag vill ha. Jag lovar att denna tallrik är bättre än en Marabou chokladplatta :)

Var med Jojo på en terrängrunda idag. Hon sprallade på som ett föl på grönbete. Skrattade för mej själv. Ettpar gånger satt jag riktigt löst i sadeln. Hade för det andra helt vanliga kläder på mej. Alltså jeans å stövlar. Men ingen skada skedd, jag hölls kvar.

Nu ska jag äta mina godisar, njuta av brasan, läsa skvallertidningen och bara slappa.

Ps. Fick e-post idag från utlandet att min måne anländer 25.2 15.30.

-M-

Likes

Comments

Hemis vikt var nu 26,6kg. Alltså från tisdagen till idag fredag har han gått upp 2,6kg. Helt super fint. Veterinären sa att han päls var finare och att i helhet såg han friskare ut. Så vi är nöjda.

Försökte ta en selfie med Hemi men han vägrade se mot kameran :)

/Maria

Likes

Comments