I måndags gick Daniel upp tidigt. Melwin och jag hade sovmorgon och gick upp runt 06:45. Jag duschade och klädde på mig. Melwin var lite snorig och hade ont i halsen. Vi åt frukost tillsammans. Daniel hade åkt till jobbet. Jag lämnade Melwin på fritids och cyklade till vc. Tog blodtrycket som då var 125/75, så bra. Känner mig inte lika stressad längre heller. Efter att jag var klar där cyklade jag till jobbet. Emelie var i skolan.

Fanny och Emelie hämtade Melwin på fritids och åkte till skogen och skulle plocka svamp. Jag cyklade hem och tog det lugnt och då kom Mikael. Vi åt mat och väntade in de övriga familjemedlemmarna. Barnen hade inte hittat några kantareller. När Daniel kom hem åt han mat med barnen.

Daniel, Melwin och jag satte oss i soffan en stund. Mikael åkte till lägenheten och jobbade. Emelie var hemma. Daniel nattade Melwin. Jag fixade med tvätt och plockade. Jag lade mig relativt tidigt och lyssnade på en bok.

I tisdags gick Daniel upp först och gjorde sig klar. Jag och Melwin gick upp lite senare. Jag duschade och klädde på mig. När Daniel åkte åt Melwin och jag frukost. Emelie sov. När vi var klara kickade Melwin till skolan medan jag gick. Pussade honom hej då. Gick en promenad till jobbet. Emelie var i skolan, men hon var inte pigg, hade ont i halsen och febrig. På jobbet fick vi smörgåstårta till frukost, vi avtackade en kollega. Vid lunch åkte vi till Gränsö och åt lunch och hade möte.

Emelie hämtade Melwin på fritids. Alla tre barnen var hemma när jag kom hem. Vi tog det lugnt till Daniel kom hem. Daniel och jag åkte på föräldramöte till gymnasiet i Emelies klass. Hon går Frisörprogrammet, så kul det verkar. Vi fick se deras salongrum, rum med massor med dockhuvud som de friserar och klipper. Mormor åkte under tiden hem till barnen och lagade mat till dem.

Vi kom hem 20:00, då hade Fanny åkt till Robins lägenhet. Emelie och Melwin låg och sov i vår säng. Vi väckte Emelie och sade att vi hade kommit hem, så hon kunde gå in till sitt rum. Emelie hade fått feber och mådde inte bra. Daniel och jag plockade och fixade lite. Daniel satte sig vid tvn och jag lade mig och lyssnade på en bok och somnade tidigt.

I onsdags gick Daniel upp klockan 05:00. Jag gick upp 05:30, då åt Daniel frukost. Jag duschade och när jag hade klätt på mig hade Daniel väckt Melwin. Melwin hade klätt på sig och tittade på morgontv i vår säng. Melwin och jag åt frukost när Daniel åkte till jobbet. Jag väckte Emelie och frågade hur hon mådde, hon lät grötig och var febervarm. Det fick bli en hemmadag för henne. Jag lämnade Melwin på skolan och cyklade till jobbet.

Fanny var hemma hos Emelie ett tag på dagen. På lunchen fick jag akupunktur. När jag slutade åkte jag till Breviksskolan. Möttes av en personal direkt när jag kom in på fritids som överlämnade en tillbud- och olycksfallsrapport på Melwin. Han hade klämt sina 4 fingrar i en dörr, som någon hade råkat stänga, när han höll kvar handen. Det var två fingrar som var svullna och lite blåa med två små sår på. Vilken tur att det inte blev värre. Han hade såklart blivit jätteledsen. Han hade ont när han böjde fingrarna.

När vi kom hem ville han leka med Linus så han gick dit en stund. Jag lagade mat tills han och Daniel kom hem. På kvällen gjorde Fanny och jag några ärenden. Emelie låg i sängen nästan hela kvällen, hon började bli väldigt snorig. Fanny åkte hem till Robins lägenhet. Nattade Melwin när jag kom hem. Somnade tidigt själv.

I torsdags vaknade jag när Daniels klocka ringde. Jag lyckades somna om och sov 30 minuter till, tills det var dags för mig att gå upp. Duschade och klädde på mig. Väckte Melwin och serverade honom frukost på sängen framför morgontvn. Han klädde på sig. Hans fingrar var fortfarande svullna. Jag åt frukost och satte in mina linser, som tar lite tid nu i början innan jag blir van. Daniel åkte till jobbet. Emelie sov och jag gick med Melwin till skolan. Tog en promenad till jobbet. Emelie var hemma från skolan.

Mormor hämtade hem Melwin och lämnade han hos Emelie på eftermiddagen. Jag handlade på hemvägen från jobbet. Medan jag lagade maten var Daniel med Melwin på trivseldag på Breviksskolan. Vi åt mat när de kom hem. Fanny och jag åkte och hämtade en bil (hos Robins föräldrar) som vi skulle prova några dagar och eventuellt köpa. Vi tog några rundor med den. Daniel och Melwin åkte i vår Audi efter oss.

När vi kom hem somnade Melwin efter att han hade tittat på film. Jag plockade fram kläder till honom och mig till dagen efter. Efter det lade jag mig och lyssnade på bok. Daniel satt i soffan framför tvn. Mikael kom och sov hos Emelie. Hon hade blivit förkyld och hostig men febern hade sjunkit. Hon kände sig lite piggare. Fanny sov hos oss på kvällen, eftersom hon skulle skjutsa Emelie till skolan på fredagen.

I fredags gick Daniel upp tidigt, Melwin och jag sov lite längre. När vi gick upp hade Mikael precis gått upp. Jag duschade och klädde på mig. Melwin klädde på sig i sängen, han var så trött. Vi åt frukost tillsammans med Mikael. Daniel åkte och jobbade. Jag lämnade Melwin på fritids. Åkte med Mikael till jobbet. Emelie var i skolan, hon var förkyld och trött.

När jag slutade hämtade mamma och barnen mig. Alla tre barnen var trötta och somnade direkt i bilen. Jag passade då på att göra lite ärenden. Vi skjutsade Emelie till Maxi där hon skulle jobba några timmar. När vi kom hem blev jag trött och sov en timma. Jag och Daniel lagade mat som vi och Melwin åt.

Vi hämtade Emelie på Maxi vid 19:00. Vi åkte hem så hon fick äta. Sedan åkte vi till Mikaels lägenhet och tittade. Efter det skjutsade Emelie och jag ner Fanny och Robin till gymmet. Vi skjutsade hem de när de var klara. När vi kom hem tittade vi på film och hade fredagsmys med familjen. Mikael sov hos Emelie. Melwin var trött och somnade vid 22:00. Jag lade mig vid 23:00.

I lördags vaknade Daniel och Melwin tidigt. Jag och ungdomarna sov till 09:00. Vi åt frukost tillsammans då Daniel och Melwin redan hade ätit. Vid 11:00 skjutsade jag Emelie till Maxi för att hon skulle jobba. Mikael åkte till sin lägenhet. Melwin var hemma hos Daniel medan jag och mamma gjorde lite ärenden. Daniel var ute i trädgården och plockade.

Melwin och jag tog oss en cykeltur på tre kilometer. Han gillar sin nya cykel och vill mer än gärna cykla varje dag. Det är bra för då får jag motion. Jag lagade kycklingryta till middag med bulgur och sparris till. Mikael hämtade Emelie när hon hade jobbat klart på Maxi och skjutsade hem henne till oss. Hon åt mat.

Vi och Fanny åkte till Mikaels lägenhet och tittade. När vi kom hem pärlade Melwin ett armband. Daniel och jag tittade på tv. Fanny åkte till Robin. Emelie hjälpte Mikael att packa och flytta några av Mikaels saker till lägenheten. Melwin var trött och somnade i soffan. Mikael och Emelie sov hos oss. Vi alla var trötta och somnade runt 23:30.

I dag/ söndag vaknade jag klockan fem av att jag bet sönder en tand, det var en liten bit som lossnade. Bloggade lite och somnade om igen. När jag vaknade var Daniel, Melwin och Emelie redan vakna. Mikael hade åkt till sin lägenhet. Jag och Melwin bakade frukostfrallor, det var gott. Emelie och Mikael åkte till Ikea. Jag har tvättat, plockat och städat. Daniel och Melwin har varit ute i trädgården. Jag har tvättat sofftyget till soffan.

Daniel och jag lagade mat till oss tre. Emelie och Mikael kom hem när vi ätit klart, de åkte till hans lägenhet. Fanny kom hit ett tag. Vi hälsade på Emelie och Mikael i hans lägenhet. Melwin var hos Linus och lekte en stund. Fanny och jag köpte bilen av Robins föräldrar på kvällen, vi var där och skrev på pappren. Melwin duschade när vi kom hem. Fanny åkte till Robins lägenhet. Jag nattade Melwin och bloggade. Emelie kom hem och packade och ska sova hos Mikael i hans nya lägenhet. Nu ska jag vara lite social mot min make.

Ha en bra dag...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I måndags gick Daniel upp före mig. Jag var trött för jag hade bara slumrat och inte sovit på hela natten, Melwin hade dessutom sovit oroligt hela natten. När jag gick upp duschade jag med en gång. Melwin var mycket svår att väcka. Jag fick hålla på att tjata i 30 minuter. Mikael kom upp och hade försovit sig för han hade också sovit dåligt. Vi alla åt tillsammans. Daniel åkte och jobbade och jag lämnade Melwin på skolan. Fick skjuts av Mikael till jobbet. Emelie var i skolan.

På lunchen var mamma och jag och shoppade. Emelie hämtade hem Melwin från skolan. Han lekte med Linus en liten stund. När jag kom hem lagade vi mat som vi alla åt. Melwin hade ätit hos Linus och Daniel åt senare. Fanny var hos oss ett tag på kvällen. Efter maten gjorde Emelie frisyrer på mig, det är så avkopplande och skönt när någon plockar i ens hår. Hon stortrivs i skolan och hon har blivit så himla duktig. Ni ser några flätor inbakad-, sex- och kobra fläta. Melwin satt under tiden och tittade på tv. Mikael var hos Emelie.

Daniel tog läggningen med Melwin, de läste en bok. Jag, Emelie, Fanny och Mikael gjorde några ärenden på kvällen. Lade mig när vi kom hem och lyssnade på en bok. Daniel lade sig senare. Mikael sov hos Emelie.

I tisdags ringde Daniels alarm och jag vaknade och kunde inte somna om. Han duschade och när han var klar så duschade jag. Daniel hade väckt Melwin när jag kom ut från duschen. Han klädde på sig framför tvn. Mikael gick upp och vi åt frukost. Daniel åkte till jobbet. Jag lämnade Melwin på skolan när vi var klara. Tog sedan en promenad till jobbet. Jag gillar att gå samt få frisk luft och avkoppling på morgonen, även om det regnade mycket. Emelie var i skolan.

Mamma hämtade Melwin på skolan. Efter det var han med Linus hos honom. Jag var på yoga efter att jag slutat jobba, så roligt att jag hittat en grej som jag gillar. Jag känner mig så avslappnad och trött efteråt. Fanny var hemma till jag kom hem. När jag kom hem åt jag mat som de andra redan ätit.

Vi åkte sedan och tittade på Mikaels lägenhet där Emelie och han var och städade. Lägenheten var fin och han kommer få det fint när allt blir klart. Fanny, jag, Emelie och Mikael drack te när vi kom hem. Daniel läste en bok för Melwin och nattade honom. Jag var så trött så jag somnade mitt i hörboken, tidigt. Mikael sov hos Emelie.

I onsdags gick vi upp vid 05:30. Jag duschade och klädde på mig. Väckte Melwin som var trött och ville sova. Melwin och jag åt frukost tillsammans framför morgontv. Jag cyklade och Melwin kickade bort till skolan. Jag lämnade honom och cyklade till jobbet. Emelie gick upp efter oss och var i skolan.

På lunchen var jag och fick örakupunktur, jätteskönt så jag somnade 30 min. Åt lunch på mitt rum efter att jag kom tillbaka.

När jag slutade cyklade jag och hämtade Melwin på skolan. Han var leksugen och stannade hos Linus och lekte. Jag åkte hem och lagade mat, satte på en tvättmaskin, plockade in ren tvätt i garderoberna och plockade in ren disk i skåpen och smutsig i maskinen. Vi åt när Melwin och Daniel kom hem. Fanny var hos oss ett tag. Emelie var med Mikael i hans lägenhet. Melwin läste sin läsläxa för mig. Efter det tittade vi på film. Daniel var i väg och gjorde några ärenden. Jag nattade Melwin och somnade tidigt själv. Daniel satt uppe längre.

I torsdags gick jag upp runt 5:30 och väckte Melwin. Daniel var redan uppe och åt frukost när vi kom upp. Vi gjorde oss i ordning och åt frukost. Daniel åkte till jobbet. Emelie sov när Melwin och jag gick. Jag lämnade Melwin på skolan och cyklade till jobbet. Emelie var i skolan.

När jag slutade cyklade jag till Breviksskolan och hämtade hem Melwin. Emelie vilade i sitt rum när vi kom hem. Hon blev hämtad av Mikael och åkte till hans lägenhet. Melwin gjorde sin läsläxa medan jag lyssnade. Jag lagade mat medan Melwin tog det lugnt framför paddan. När Daniel kom hem åt vi mat. Fanny kom till oss och åt. Tog det lugnt på kvällen. Nattade Melwin och somnade tidigt. Daniel lade sig senare än mig.

I fredags gick vi upp tidigt. Daniel duschade före mig. Jag gjorde mig i ordning och Daniel väckte sonen. Tjejerna sov. Melwin och jag åt frukost när Daniel åkte till jobbet. Melwin åkte kickbike och jag gick med honom till skolan. Tog en skön promenad till jobbet.

Vid 15:00 gick jag till synoptik för linsskola, herregud det var inte lätt att få i mina linser men efter 1 timme gick det. Gick på stan med mamma och Melwin. När jag och Melwin kom hem vilade vi en liten stund. Emelie höll oss sällskap. Daniel, Emelie, Melwin och jag handlade och gjorde ärenden. Vi åt mat när vi kom hem. Fanny kom förbi en stund, då åkte vi alla till Mikaels lägenhet och tittade. När vi kom hem hade vi fredagsmys framför tvn.

Melwin och jag var trötta och somnade före de andra. Mikael kom till Emelie senare och sov över. Fanny var hos Robin.

I lördags gick jag upp vid 8:30, då var Daniel, Melwin och Emelie redan vakna. Mikael hade åkt till sin lägenhet. Vi åt frukost. Daniel, Melwin och jag rensade källare på skräp och slängde på tippen, det blev ett fullt släp. Åkte och köpte Melwin ett par nya gymnastikskor, då de andra som var två veckor gamla hade gått sönder. När vi kom hem gjorde jag en paj till kräftskivan på kvällen. Daniel var ute på gården. Melwin lekte med Sixten och de cyklade.

Jag blev under dagen matförgiftad och mådde inte alls bra. Jag lade mig och sov någon timme. Emelie var på sitt rum. Daniel och Emelie åkte till Karlssons på kräftskiva. Hela gänget var där. Själv var jag hemma och mådde dåligt i magen. Melwin var hemma med mig. Mamma kom och tog hand om Melwin en stund. (Hon skulle haft honom hemma medan vi skulle vara på kräftskiva), han blev besviken när jag var sjuk. Därför fick mormor komma en stund.

Vi tittade på tv och tog det lugnt hela kvällen, en mysig hemmakväll. Eftersom jag inte mådde så bra så lade Melwin och jag oss vid 21:00, han somnade efter en stund med ABC-klubben på paddan. Jag bloggade och lyssnade på en bok innan jag somnade.

Idag/söndag vaknade Melwin kl 6:00. Han tog med sig paddan och satte sig framför tvn. Jag somnade om några timmar. Gick upp 8:30 och gjorde frukost till oss. Daniel var trött och sliten efter kräftskivan och lade sig i soffan efter frukosten. Melwin och jag tittade på film. Emelie var i sitt rum med Mikael.

Melwin badade. Efter det lekte Melwin med Linus och hans kompis hela dagen. Mamma och jag tog en skön promenad. Mikael åkte hem. Emelie var på sitt rum och tog det lugnt. Snart blir det middag och mys med familjen.

Ha en fortsatt fin dag..

Likes

Comments

I måndags gick Daniel upp före oss andra. Han duschade och när han var klar hade jag vaknat och gick in och duschade. Väckte Melwin när jag var klar. Vi åt frukost tillsammans. Han klädde på sig efter det. Daniel åkte till jobbet. Jag lämnade Melwin på skolan, tog bilen till jobbet.

Emelie var i skolan men började senare än oss andra. Mamma och jag tog en promenad på min lunch. När jag slutade hämtade jag Melwin. När vi kom hem var Emelie hemma och vilade efter skolan. Jag lagade jag mat och Melwin satte sig med paddan en stund. När Daniel kom hem åt vi mat. Mikael kom till Emelie och sov hos henne. Melwin och jag myste framför en film. Jag läste en bok för Melwin innan jag nattade honom. Lyssnade på en hörbok på kvällen innan jag somnade.

I tisdags gick Daniel och Mikael upp lite före mig. Jag duschade med en gång när jag hade vaknat. När jag hade klätt på mig så väckte jag Melwin. Han klädde på sig och sedan åt vi frukost tillsammans allihopa. Daniel åkte till jobbet lite före oss. Melwin och jag började lite senare. Melwin åkte på sin kick till skolan och jag cyklade och lämnade honom.

När jag slutade gick jag bort till yogan, det var så skönt och avkopplande, känner att detta är bra för min kropp och själ. Emelie var hemma med Melwin . Jag cyklade hem med Linda när vi hade slutat. När jag kom hem åt jag middag. Mikael kom till Emelie på kvällen. Jag läste bok för Melwin innan han somnade. Satt med Daniel vid tv ett tag. Jag var trött och somnade tidigt själv.

I onsdags gick vi upp tidigt. Daniel duschade före mig. Efter att jag duschat och klätt på mig, väckte jag Melwin. Mikael gick upp och åt frukost med oss. Daniel åkte till jobbet. Jag lämnade Melwin på skolan, han åkte kick och jag gick. Mikael hämtade mig och skjutsade mig till jobbet då det regnade.

På lunchen på jobbet fick jag örakupunktur, även detta är skönt för kropp och själ. När jag slutade hämtade mamma mig och skjutsade mig till skolan. Hämtade Melwin. Melwin satte sig med paddan medan jag lagade mat. Emelie vilade. När Daniel kom hem åt vi mat. Mikael kom och sov hos Emelie på kvällen.

Daniel, Melwin och jag tittade på tv efter att vi plockat undan. Jag läste en bok för Melwin innan han somnade. Jag lyssnade på hörbok ett tag.

I torsdags gick Daniel och Mikael upp tidigt. Melwin och jag sov lite längre. Jag duschade när jag gick upp och Melwin tittade på morgontv. Vi åt alla frukost tillsammans. Daniel åkte och jobbade. Jag lämnade Melwin på skolan och cyklade till jobbet. Emelie var i skolan.

På lunchen åt jag och satte mig på kontoret och lyssnade på en bok. Har kommit in i en bok som jag har svårt att släppa.

Hämtade hem Melwin när jag slutade, han lekte med Linus på kvällen. Jag lagade mat som vi åt när Daniel kom hem från jobbet. Vi plockade undan och plockade ordning i huset. Detta plockande på saker varje dag kan göra att min stressnivå höjs, jag gillar inte när det är saker överallt. Jag gillar ordning och reda. Vi satte oss i soffan och tittade på tv. Mikael kom till Emelie och sov här. Daniel nattade Melwin på kvällen. Jag tog det lugnt och njöt av lite egentid. Lyssnade på en bok innan jag somnade.

I fredags gick Daniel upp klockan 05:00. Melwin och jag vaknade 05:40. Vi gick upp och gjorde oss klara. Åt frukost tillsammans med Mikael. Daniel åkte och jobbade. Jag tog en promenad till jobbet efter att jag lämnat Melwin på fritids. Jag tycker det är skönt att gå på morgonen, känner mig piggare och samtidigt lite nyttig. Emelie var i skolan.

Mamma och Melwin hämtade mig när jag slutade. Hon skjutsade hem oss. Melwin lekte med Linus och han sov hos Melwin på kvällen. Emelie, Fanny och jag tog det lugnt en liten stund. Vi åt mat när Daniel kom hem från jobbet. Fanny, Emelie och jag skjutsade Mikael till en kompis. När vi kom hem tittade vi på film med Melwin och Linus. De somnade vid 21:30. Jag bloggade lite och lyssnade på en bok. Fanny och Emelie var ute ett tag.

I lördags vaknade Melwin och Linus 05:30 och kunde inte somna om. De väckte Daniel och mig. De tittade på film en stund. Vi åt frukost och sedan somnade jag om en liten stund. Pojkarna lekte. Vid lunch gick Linus hem och då kom syrran, Ellioth och Magnus hit. Fanny, Robin, Mamma och pappa kom hit lite senare. Vi åt mat tillsammans och fikade. Pojkarna lekte både ute och inne. Det var varmt och skönt ute så vi satt på altanen. En mysig dag med hela familjen. Fanny och Robin åkte till Robin.

Mahlin, Magnus och Ellioth åkte hem runt 18:00. Då satte vi oss med Melwin och kollade på barnprogram. Emelie och Mikael åkte i väg men sov hos oss på kvällen. Daniel, Melwin och jag hade lördagsmys framför tvn. Melwin och jag var trötta och somnade ganska tidigt.

I dag/söndag vaknade jag vid 06:00 som vanligt, men somnade om när Daniel och Melwin vaknade. Vi åt frukost när jag vaknade. Melwin gick bort till Linus och lekte med han och Max där. Mikael åkte hem några timmar. Fanny kom hit och då åkte vi, Emelie och mormor några ärenden.

Vid 15:00 gick Emelie och Mikael på Bio med Melwin och såg Bilar 3. Daniel åkte och veckohandlade medan jag fick egentid på 30 min. När han kom tillbaka tittade vi på en film, så mysigt att få egentid med mannen också. Jag lagade mat som vi åt när barnen kom hem. Fanny kom hit en stund på kvällen. Mikael sov hos Emelie. Daniel nattade Melwin på kvällen.

Nu ska jag fortsätta umgås med familjen så ha en fortsatt trevlig kväll.

Likes

Comments

Natten till måndagen var jobbig för Melwin som hostade mycket, samt för oss som vaknade av hans hosta. Han hostar så att han nästan får kräkas upp slemmet. Han tycker det är jobbigt och obehagligt att hosta.

Daniel och jag vaknade av att telefonerna larmade, vi var jättetrötta efter att vi varit vakna mycket på natten. Melwin sov när vi gick upp, han skulle vara hemma (eftersom hostan var så jobbig) med Emelie som hade migrän. Daniel och jag åt frukost och fixade oss. Daniel åkte före mig. Jag cyklade till jobbet och det var jättekallt, jag glömde att ta på mig utanpåbyxor. Dessutom började det att snöa.

Fanny var i skolan. Jag pratade med Emelie och Melwin några gånger under dagen och ingen av de var speciellt pigga. Melwin var genomförkyld och hostig och Emelie mådde illa och hade huvudvärk.

Gick en kort promenad med två kollegor på lunchen, kan tala om att det var kallt och blåsigt. Men samtidigt skönt med dagsljus och frisk luft.

Daniel hämtade mig när jag slutade, vi hämtade cykeln senare. Möttes av en febrig och hostig son, liggandes i soffan med Fanny. Emelie sov och hade sovit nästan hela tiden som Fanny varit hemma. Jag lagade mat som vi alla åt. Emelie åkte hem och sov hos Mikael. Fanny var hemma och instängd i sitt rum. Sedan blev det film med sonen och mysa med honom. Det är nästan enda gången som han gillar att vara nära och sitta i famnen. Han somnade av ren utmattning tidigt. Daniel och jag satt en stund i soffan framför tvn. Daniel och jag var trötta och somnade ganska tidigt.

Natten till tisdagen var återigen jobbig för Melwin som vaknade och hostade många gånger. Eftersom jag haft hosta varje vinter sedan jag föddes, så vet jag hur jobbigt och ansträngande det är. Så fort han somnade så började hostan. Som tur var hade jag sagt till på jobbet att jag skulle vabba, man orkar inte jobba när man efter 4 nätter inte har sovit. Daniel har lättare att somna om än mig som kan ligga vaken i timmar.

Daniels klocka ringde 05:30, Melwin vaknade till då men somnade om igen. Han vaknade kl 06:30 och tittade på en film på paddan. Jag hörde slumrade till 08:00, han hostade så mycket och var besvärad av hostan. Klockan 08:00 gick jag upp och gjorde frukost på sängen till oss. Vi satte på pojken med guldbyxorna som vi tittade på. Efter filmen badade vi för att Melwin skulle få sitta i fukt som är bra vid falsk krupp.

Jag hade lovat Melwin att göra en play doh (deg) så det gjorde jag när vi badat klart. Han orkar inte leka så mycket innan han lägger sig och tittar på film igen. Vi åt lunch när Fanny och Daniel kom hem på lunch. Efter det var Melwin leksugen igen och ville göra "Kims lek" (man plockar fram ett antal saker och så ska man memorera dem, en tittar bort och den andre plockar bort en sak, den som då tittat bort ska gissa vad som saknas och så fortsätter det).

Mormor kom förbi med en Semla, med vaniljkräm inuti, det var gott. Melwin fick bulle. Jag gjorde en nötköttsgryta vid lunch som fick stå på tills middagen vid 17:00.

Melwin var mycket sämre i hostan, han hostade hela tiden, hur mycket slem finns det i en liten pojke. Vi tittade på film igen och myste i soffan och sonen somnade av utmattning från hostan. Hann och sova i 15 minuter innan hostan väckte honom igen. Han blir både arg och ledsen men ville inte ens prova att somna om igen. Stackars liten vad det gör ont när man ser att sina barn lider... Han blev glad när Fanny och Emelie kom hem och satte sig en liten stund med lite lego. Han gick efter en stund in till vår säng och lade sig och vilade. Han får Mollipect, ljummet honungsvatten, bisol duo och fishermans halstabletter (i skrivande stund).

Vi åt en supergod köttgryta till middag, alla åt mycket utom Melwin som inte hade någon aptit.
Fanny och jag skjutsade bort Emelie till Mikael ett tag men hon sov hemma. Fanny var med Alma och tränade. Melwin och jag tittade klart på pojken i guldbyxorna innan han somnade. Jag bloggade innan jag lyssnade på en bok.

Natten till i onsdagen fick Melwin äntligen sova utan att ens hosta en gång. Jag gav han en Bisol duo på eftermiddagen och sedan slutade hostan vara så intensiv, gav han även en till på kvällen och hostan försvann till natten. Så skönt för honom. Det var såklart skönt för oss med som inte sovit på 4 nätter.

Vaknade av larmet på Daniels och min telefon vid 6:30. Vi gick upp och gjorde oss klara och åt frukost. Melwin vaknade till och gick på toaletten, efter det kröp han ner och somnade hos Fanny. Han måste verkligen ligga och sova nära någon, han söker trygghet och värme på nätterna.

Emelie var i skolan men började efter oss. Dagen på jobbet har gått fort som alltid. Mamma åkte ner och bytte av Fanny vid 11:30 som skulle till skolan och mamma skulle vara hos Melwin tills Emelie kom hem 13:30. När jag kom hem så tittade de på tv. Jag lagade mat som vi åt när alla var hemma. Emelie åkte i väg med Mikael och hans mamma och fikade på Espresso house.

Hon kom hem ganska tidigt på kvällen. Daniel, Melwin och jag tittade på film. Fanny var på sitt rum hela kvällen. Melwin och jag lade oss tidigt, jag var så trött. Lyssnade på en bok innan jag somnade.

I torsdags vaknade Daniel, Melwin och jag av telefonens alarm 05:30! Melwin satte sig upp direkt och sa mamma säg att det är lördag och ingen skola, tyvärr Melwin två dagar kvar sa vi... Daniel satte på morgontv åt Melwin och jag gick in i duschen. Daniel duschade efter mig. När vi hade klätt på oss så åt vi frukost, Melwin äter alltid frukost på fritids. Idag efter Melwin slutat skolan skulle Wictoria följa med hem och leka. Daniel åkte och jobbade. När Melwin och jag var klara lämnade jag Honom på fritids. Eftersom jag fått benhinneinflammation så fick jag ta bilen då det var för kallt för att cykla till jobbet.

Tjejerna var i skolan men började senare än oss. På lunchen gick jag upp till mitt gamla jobb och lämnade tillbaka böcker till Pernillas barn, som Melwin lånat. Jag åt lunch med de också. Mamma hämtade Melwin och Wiki och lämnade de till Emelie hemma. De lekte ute en stund och sedan inne. Emelie rensade Holgers bur och då tittade de på. Jag lagade barnens favoritmat när jag kom hem, spagetti och köttfärssås. Wiki åt hos oss innan hon åkte hem.

På kvällen var Mikael hos Emelie ett tag. Fanny åkte till Robins lägenhet, han kom hem från Lund (där han jobbar) lite senare. Melwin och jag tittade på en film. Melwin somnade runt 20:00. Daniel jobbade över så han kom hem när vi lagt oss.

I fredags gick jag, Melwin och Daniel upp vid 5:30, vi gjorde oss klara och åt frukost. Daniel och jag lämnade Melwin på fritids och sedan fick jag skjuts till jobbet. Fanny och Emelie var i skolan, de slutade tidigt. Dagen på jobbet gick fort. Fanny och Emelie tog hand om Melwin vid 13:30.

Mamma hämtade och skjutsade hem mig. Jag lagade mat som vi åt. Mikael kom till Emelie på eftermiddagen. Melwin hade nu blivit mer hostig och snorig igen, stackars min pojke det verkar ta lång tid innan det försvinner. Vi myste i soffan en stund med Melwin.

Emelie övningskörde med Daniel på kvällen, Mikael var med. Jag var ute och gjorde ärenden med Fanny innan hon åkte hem till Robin på kvällen. När jag kom hem så tittade Daniel, jag och Melwin på fångarna på fortet. Melwin och jag var trötta och lade oss tidigt. Daniel satt uppe längre än oss. Det är egentligen lite tråkigt att man alltid är så trött på fredagar. Fredagar är ändå mysiga och man vet att man har helgen framför sig. Tycker att helgerna går för fort.

I lördags gick Daniel, Emelie Mikael och Melwin upp tidigt och åt frukost utom Melwin. Jag vaknade 8:30 och då gick jag upp och sa hej då till Daniel, Emelie och Mikael som skulle med Mikaels mamma till Stockholm och köpa bil. Melwin och jag skulle vara hemma och ha mamma och son dag.

Jag gjorde frukost som vi åt framför tvn i vår säng. Melwin gillar att äta frukost på sängen och titta på film. När vi tittat klart på filmen tog vi oss ett bad. Jag tvättade och plockade. Melwin fick önska vart vi skulle äta lunch och det blev Corner. Mamma kom hit och följde med oss till Corner för att äta middag, eftersom Daniel tagit vår bil. Han är fortfarande så hostig och förkyld och åt inte upp allt.

När vi kom hem så kom Fanny hit en liten stund. Hon gick sedan ut med Robin och åt på restaurang. Melwin och jag lekte med Lera. Vi tittade på film och myste. Daniel och Emelie kom hem kl 20:00. Då åkte jag och Emelie en tur i Lucynas bil. Jättefin var den. Melwin och Daniel tittade på film när jag vi kom hem. Mikael var med Emelie och sov hos henne. Vi tittade på film tillsammans på kvällen.

Idag söndag sov jag länge ända till 9:30. Då var Emelie, Daniel och Melwin redan vakna. Jag och Emelie åt frukost för Melwin och Daniel hade redan ätit. Mikael sov längre och åt när han vaknade. Daniel hade varit och tvättat bilen vid 7:00 på morgonen, han kan inte sova länge på helgerna.

Emelie ville övningsköra så det gjorde vi medan Mikael åkte hem en stund. Emelie och jag gjorde lite ärenden medan Daniel och Melwin var hemma. Melwin är så hostig nu igen och Emelie har blivit hostig och har ont i halsen så det blir en hemmadag för dem imorgon.

Fanny kom hit på eftermiddagen och då ville Emelie ut och övningsköra igen. Daniel hade lagat mat till oss alla som var klar när vi kom hem. Mikael kom till Emelie. Vi tittade på en film på kvällen Daniel, Melwin och jag. Vi drack te allihopa lite senare. Melwin och jag lade oss tidigt för vi var så trötta.

Ha en fortsatt fin kväll...

Likes

Comments

Som bilden visar så var vi alla så trötta i måndags när jobb och skola drog igång. Våra klockor ringde vid 05:00, 05:20 och 07:00. Daniel gick upp först, sen Melwin och jag och sist Emelie. Fanny var hemma och sov, hennes sommarjobb tog slut i fredags. Daniel och jag åt frukost tillsammans. Vi gjorde oss klara. Jag hade packat Melwins väska på söndagen. Daniel åkte och jobbade. Jag lämnade Melwin på skolan vid 06:30. Vi gick runt och tittade lite innan vi vinkade hej då. Jag tog en promenad och gick till jobbet. Efter några timmar på jobbet kändes det som vanligt igen, jag hade mycket att göra.

Emelie började frisörprogrammet på gymnasiet. Så roligt för henne att hon kom in på det som hon önskat. Emelie hämtade Melwin vid 13:20. De gick hem och tog det lugnt framför tvn.

När jag kom hem slappade vi ett litet tag innan jag lagade maten. Fanny var i Robins lägenhet. Vi åt mat när Daniel kom från jobbet. Vi plockade undan och fixade lite. Mikael kom till Emelie och sov hos henne. Melwin och jag lade oss i sängen och han läste en bok för mig. Efter det somnade han. Jag lyssnade på hörbok innan jag somnade.

I tisdags gick Daniel upp före mig. När jag vaknade väckte jag Melwin direkt. Mikael och Daniel åt frukost när jag kom upp. Jag duschade och klädde på mig. Melwin klädde på sig samtidigt som han tittade på morgontv. Daniel åkte till jobbet, men körde punktering på vår bil, så han fick lämna in den på Euromaster. Jag och Melwin gick till skolan. När jag hade lämnat honom tog jag en promenad till jobbet, så skönt och avkopplande. Emelie började lite senare och hon fick skjuts av Fanny till skolan.

Mamma hämtade Emelie från skolan och sedan hämtade de hem Melwin från fritids. De var hemma och tog det lugnt och busade. De lagade mat tillsammans med Fanny, klyftpotatis och fläskfilé. Jag var på yoga med Linda efter jobbet, så himla skönt. Jag gick en bit hem sedan kom Daniel och hämtade mig, han hade jobbat över. Vi pratade och umgicks med barnen när vi kom hem och åt middag efter det.

Melwin och jag var trötta så jag tog nattningen med honom, men vi pratade lite om skolan innan han somnade. Mikael kom till Emelie och sov hos henne. Jag lyssnade på hörbok men somnade tidigt.

I onsdags gick jag upp efter Daniel, jag var så trött. När jag kom upp satt Daniel och Mikael och åt frukost. När jag hade duschat och gjort mig klar väckte jag Melwin. Han klädde på sig och tittade på morgontv. Melwin och jag åt frukost tillsammans. Jag cyklade och Melwin kickade bort till skolan. Min lilla fina pojke går nu i ettan, jag fattar inte vart tiden tar vägen. Cyklade till jobbet efter att vi pussat och vilat hej då.

Emelie hörde av sig till mig och undrade om hon fick hämta hem Melwin, det fick hon. Melwin var leksugen och lekte med Linus och Victor en stund på kvällen. Jag lagade mat när jag kom hem. Alla barnen var hemma och åt. Jag plockade och fixade på kvällen. Daniel satte sig vid tvn och jag nattade Melwin. Mikael kom till Emelie och sov över. Jag lyssnade på en bok innan jag somnade.

I torsdags vaknade jag och Daniel samtidigt. Daniel duschade före mig. Mikael gick upp när Daniel och jag åt frukost. Vi väckte Melwin, han klädde på sig och tittade på morgon-tv. Daniel åkte till jobbet. Jag lämnade Melwin på skolan och så skjutsade Mikael mig till jobbet. Det regnade så mycket så jag var inte så sugen på att cykla.

Emelie har börjat på frisörprogrammet på gymnasiet och är glad att hon valt rätt linje. Bra att få en frisör i familjen. Emelie och Fanny ringde mig på jobbet och frågade om de fick hämta Melwin när Emelie slutat skolan. Så det gjorde dem. När de kom hem så hade vår utelampa blåst ner och gått sönder. Såg lite roligt ut faktiskt, barnen tog kort på den.

När jag kom hem lagade jag mat. Vi åt när Daniel kom hem från jobbet. Mamma och jag gjorde ärenden och gick en promenad på kvällen. Så skönt och avkopplande. Daniel satte upp en likadan lampa med råkade putta till den så den gick också sönder, dålig kvalité tydligen. Daniels pappa kom förbi och fikade på kvällen. Jag nattade Melwin när jag kom hem. Mikael kom till Emelie och sov hos henne. Jag somnade tidigt.

I fredags vaknade jag och Daniel vid 05:00. Daniel duschade före mig. När jag duschat väckte jag Melwin. Han ville titta på tv och fick en macka efter det klädde han på sig. När Daniel och jag gjort oss i ordning åt vi frukost med Mikael. Daniel åkte till jobbet och jag lämnade Melwin på skolan. Mikael skjutsade mig till jobbet. Emelie var i skolan men började senare.

Fanny och Emelie åt lunch tillsammans på stan. När jag slutade kom mamma och Melwin till mig. Vi gick på stan och köpte gymnastikskor till Melwin. Köpte kläder åt Daniel. Vi handlade på vägen hem. Mikael kom till Emelie. Vi köpte snabbmat till middag då alla var trötta. Mikael och Emelie gick på bio på kvällen. Fanny och jag hade egentid, så himla mysigt, älskar egentiden med mina flickor. Fanny har blivit så klok och förståndig.

Daniel var hemma med Melwin och tittade på film. Fanny och jag kom hem vid 22:00. Vi hade gjort lite ärenden också. Jag lade mig och nattade sonen. Somnade runt 23:30. Emelie och Mikael sov hos oss.

Fanny och Emelie gick upp vid 04:00 och åkte till Vimmerby, de hämtade hem Robin efter en veckas jobb i Norge. Fanny skjutsade hem Emelie när de kom till Västervik. Hon hade köpt färska frallor till frukost. Daniel och Melwin vaknade tidigt. De gick upp och satte sig vid tvn. Efter ett tag gick Daniel ut och fixade med huset och plockade ner ställningen. Vi åt frukost tillsammans när alla hade vaknat. Emelie var trött efter att hon och Fanny varit i väg.

Mikael åkte hem till sig. Emelie, Daniel, Melwin och jag åkte och shoppade kläder till Emelie och Melwin, gjorde lite andra ärenden också. När vi kom hem gjorde vi räkmackor som vi åt. Emelie åkte hem till Wilma och hennes kille och var där en stund. Efter det kom Mikael till henne, han sov hos Emelie. Melwin, Daniel och jag tittade på tv och hade lördagsmys. Melwin och jag lade oss vid 22:30, han somnade direkt men jag var vaken en liten stund till. Daniel lade sig sent.

I dag/söndag vaknade Melwin 06:30, han gick upp och hämtade sin padda och tittade på en film. Jag vaknade till då men somnade om igen. Daniel vaknade lite senare än Melwin. De gick upp och satte sig i soffan i vardagsrummet. Daniel åt frukost men Melwin väntade på oss andra. När vi andra vaknade runt 9:00 åt vi frukost med en gång. Jag duschade och gjorde mig klar. Melwin ringde till Linus så de lekte både här och hos dem.

Emelie, mamma och jag gjorde ärenden. Daniel och Mikael var hemma och ordnade lite saker. När vi kom hem gjorde jag en köttgryta som kokade länge. Under tiden städade jag. Emelie klippte Daniel. Melwin kom hem och då åt vi mat. Emelie och Mikael var i väg en stund. Mikael åkte hem till sig. Fanny har varit med Robin och hans lillebror i Stockholm hela dagen. Jag nattade Melwin tidigt, han var trött efter en dag med bus och lek. Jag har bloggat och nu ska jag vara social med min familj.

Ha en fin kväll...

Likes

Comments

Daniel och Melwin gick upp tidigt i måndags, de åt frukost och satt vid tvn en stund. När Emelie och jag hade vaknat gick Daniel ut och jobbade med fasaden, vilket tålamod han har. Från morgon till kväll även att armen och axlarna gör ont.

Daniel är verkligen min styrka. Hans motto är att allt ordnar sig oavsett vad det är. Han är tryggheten själv, oroar sig aldrig. Vi träffades för 23 år sedan och har sedan dess varit min trygghet och stöttning när jag fallit. Han är så fin och omtänksam. Vi har precis som de flesta haft svackor men tar oss igenom det också. Det är just detta som jag tycker är äkta kärlek. Vi fick vårt första barn för 19,5 år sedan, jag tvekade aldrig att Daniel som då bara var 22 år inte skulle fixa det. Han är den bästa pappan till våra tre högst älskade barn. Han ger en lugn och trygg uppväxt till barnen. Händer de tex döttrarna eller sonen nåt, så drar han sig inte för att sätta dem under sina vingar och agera på det sätt som behövs.

Emelie och jag åt frukost tillsammans på altanen. Jag plockade undan frukosten. Melwin och Emelie letade efter mask. Jag och mamma åkte till min faster och fikade. På hemvägen hämtade vi Fanny och handlade på Coop. Lagade pastasallad till mat. Fanny åt hos oss.

Daniel, Emelie, Melwin och jag åkte till Gertrudsviks bryggor och fiskade. Emelie fick napp med en liten abborre. Melwin fick några napp som släppte med en gång. Barnen gillade det. Mikael, mamma och pappa kom förbi och tittade. När vi kom hem ville Melwin att han och jag skulle ta en cykeltur så det gjorde vi. Tjejerna var iväg en stund med bilen. Fanny sov hos oss. Melwin och jag lade oss och tittade på film innan vi somnade.

I tisdags vaknade Daniel före mig. Han gick upp och åt frukost. Jag, Melwin, Fanny och Emelie sov lite längre. Vi åt frukost tillsammans när alla hade vaknat. Daniel jobbade på med fasaden på huset, så snyggt det blir. Helvitt och stilrent. Det är så roligt att höra alla kommentarer av folk som stannar till, både grannar och okända. Vårt hus har haft en skruttig fasad länge, men nu är den ny och fräsch.

Jag tvättade och plockade. Barnen myste tillsammans. Melwin följde med systrarna på ärenden. Vi åt ugnspannkaka med bacon till lunch. Jag satt ute på altanen och läste en bok. Skjutsade hem Fanny till Robins lägenhet. Vid 16:30 hämtade Maria mig. Vi var på yin yoga tillsammans med Marias tidigare kollega och Linda. Det var så skönt och så avslappnande. Jag gillade det verkligen med en gång. Jag kommer definitivt att gå där varje tisdag vid 17-18:00. Så avkopplande. Jag var helt lugn när jag gick därifrån.

När jag kom hem åt vi kvällsmat. När jag hade plockat bort maten och plockat in disken satt Daniel och jag ute en stund. Melwin var sugen på att cykla en tur så det gjorde han och jag. Mysiga goa Melwin han älskar att cykla och det är bra att han drar med mig ut. När vi kom hem tittade Daniel på en serie. Emelie var i sitt rum. Melwin och jag lade oss och tittade på film innan vi somnade.

I onsdags väckte Daniel mig klockan 08:00. Jag som varit vaken mellan 04:15 till 06:30 var helt slut. Det vara bara att gå upp. Melwin vaknade också då och gick upp. Emelie sov lite längre. Daniel, Melwin och jag åkte till Lidl och Coop och handlade frukost. Skjutsade Fanny till Rusta. När vi kom hem vaknade Emelie. Daniel gick ut och jobbade med fasaden. Jag dukade fram frukost och när det var klart kom syrran och Ellioth hit. Vi åt frukost och när vi ätit klart gick killarna in i Melwins rum och lekte. Mahlin och jag satt och pratade medan Daniel fortsatte med fasaden. Mamma kom hit och fikade med oss.

Mahlin och jag gjorde några ärenden medan killarna var hemma hos Daniel och lekte. På eftermiddagen åkte vi alla ner till stan och mötte Mikael och köpte hem mat. Så gott och bekvämt. Vi satt ute på altanen och åt. Pojkarna lekte några timmar till medan vi tog det lugnt och snackade. Daniel jobbade med fasaden. Mikael var hos Emelie en stund på kvällen. Mahlin och Ellioth åkte hem runt 19:00. Då ville Emelie övningsköra så det gjorde vi. När jag kom hem tittade Melwin och jag på tv ett tag innan vi somnade. Daniel och Emelie var uppe längre än oss.

I torsdags sov jag till 9:30. Daniel var då ute och målade fasaden. Melwin, Emelie och jag gick upp och åt frukost. När vi var klara hämtade vi Linus och gjorde ett besök på Breviksskolan. Dels för att jag ska veta vart jag ska lämna honom på måndag, dels för att han själv ska veta var han ska vara. Linus och Melwin lekte hos oss hela dagen. Mamma, Emelie och jag handlade och gjorde ärenden. Pojkarna fick lunch när vi kom hem. Jag tvättade och plockade.

Mikael kom hem till Emelie när han slutat jobba. Melwin och Linus lekte hos dem en stund. Vid 16:45 följde jag, Emelie och Mikael med mamma och pappa och tittade på ett boende. Jättefint var det. När vi kom hem lagade jag mat, spagetti och köttfärssås. Linus och Melwin kom hem och åt. Vid 19:00 gick Linus hem. Emelie ville övningsköra så vi alla åkte bil en stund. När vi kom hem stannade Mikael en stund hos Emelie, men sov hos sig. Melwin och jag spelade på paddan och tittade på film innan vi somnade. Daniel och Emelie lade sig senare.

I fredags vaknade jag och Daniel tidigt. Det var ljust ute. Ingen av oss kunde sova. Vi låg kvar till Melwin vaknade. Han började busa med oss. Vi åt frukost när Emelie vaknat. Melwin gick bort och hämtade Linus, de lekte hos oss först och sedan hos dem. De var hos Daniel medan Emelie, mamma och jag gjorde några ärenden. Jag bakade en cheesecake när vi kom hem. Emelie lade sig och vilade några timmar. Daniel var iväg på ett möte på sitt jobb.

Daniel lagade mat, kycklingryta med ananas och purjolök och ris till det. Melwin kom hem när vi skulle äta men han hade ätit hos Linus och Victor. Vi andra åt. Fanny kom hit och åt när hon hade slutat jobba. Mikael kom till Emelie och sov hos henne. Vi åt cheesecake till efterrätt. Fanny åkte hem till Robin på kvällen. Daniel, Melwin och jag hade fredagsmys och tittade på en film. Melwin somnade tidigt. Daniel och jag lade oss runt 24:00.

I lördags väckte Daniel mig vid 08:00. Jag gick upp och duschade och klädde på mig. Melwin vaknade när jag hade duschat klart. Fanny hade sagt åt oss att åka till Statt och lyxa till det med att äta hotellfrukost. Så vid 8:30 åkte Daniel och jag åkte till Statt och åt hotellfrukost och firade vår bröllopsdag, 17 år, Silkesbröllop. Så glad att få vara fru till Daniel, han är en underbar man och pappa. Mysigt att göra saker på tu man hand, det är vi inte bortskämda med men det ska bli ändring på det nu... Frukosten var supergod.

När vi kom hem åkte Mikael hem till sig. Emelie och Melwin blev sura för att vi kom hem för tidigt, de hade inte hunnit att äta frukost. Vi hade ändå varit bort 1 timma. Tog det lugnt en stund. Emelie åkte till Maxi och jobbade. Daniel, Melwin, Mikael och hans pappa åkte till stan och tittade på statsracet. Jag åkte ut till Maria som var i segelbåten och hade en mysig stund, vi fikade på godsaker som hon fixat. Jennifer kom dit innan jag åkte hem.

När alla kommit hem åt Daniel och jag middag. Emelie och Melwin var inte hungriga. Vid 16:30 kom Mikael och hans pappa förbi och hämtade Melwin. Mamma och pappa kom hit och då gick vi och tittade på sportbilskortegen. Melwin åkte med Mikael där i, han var så glad och stolt.

När vi och de kommit hem åt Emelie, Melwin och Mikael mat. På kvällen tittade vi på tv och tog det lugnt. Mikael sov hos Emelie. Melwin och jag somnade runt 23:00. De andra var uppe lite längre.

I söndags/idag gick Daniel och Melwin upp tidigt. Melwin tittade på tv och Daniel åt först frukost och gick sedan ut och målade huset. Jag vaknade vid 08:30, gick upp och åt frukost med ungdomarna och Melwin. Duschade och gjorde mig i ordning. Emelie, Mikael och Melwin åkte ut till Gränsö och tittade på sportbilsutställningen. Mamma kom hit och hämtade mig, vi tog en promenad till Gränsö. Daniel mötte upp oss vid entrén på Gränsö, då han hade målat klart på huset. Vi var där några timmar och tittade på bilarna.

Vi skjutsade hem mamma på hemvägen. Vi åkte och handlade efter att vi släppt av henne. Melwin åkte hem med Mikael och Emelie. När vi kom hem tittade vi på tv och tog det lugnt. Mikael åkte hem efter en stund. Fanny hämtade Emelie, de skjutsade Robin till Vimmerby. När de kom hem hade vi grillat och gjort potatisgratäng till middag.

Fanny sover hos oss i natt. Nu ska jag natta Melwin och förbereda inför jobb och skola imorgon. Ha en fortsatt fin kväll...

Likes

Comments

I måndags vaknade jag av att Daniel började spika panel. Klockan var då 09:30 så jag borde gått upp långt innan. Melwin kom in till mig och sa att han var sjuk för han frös jättemycket, jag kände på honom och han var inte febervarm. Lilla plutten han gosade ner sin tunna kalla barnkropp i mitt täcke och värmde sig. Frysa mitt i högsommaren, det är galet. Vårt hus brukar hålla en innertemperatur på 29 grader så här års. Nu ligger den på 23 och det är behagligt, men det känns som att hösten redan kommit. Alltså jag vill ha värme och sol nu sista två veckorna innan jobbet och vardagen drar igång.

Melwin och jag gick upp efter en stunds mys och efter att Melwin läst en bok högt. Melwin var i sitt rum och kom ut och grät och hade slagit i huvudet. När han tog bort handen från tinningen så såg jag att han blödde, det hade blivit ett litet jack efter hörnet från hans skrivbord.

Vi åt frukost med Emelie som också vaknat. Vi duschade och gjorde oss klara. Daniel hade målat huset en gång och kunde inte göra något mer. Vi hämtade mamma och Fanny och åkte allihopa till Söderköping, där vi först åt lunch och gick en promenad. Efter det köpte vi glass på smultronstället. Mysig dag.

Melwin kände sig inte riktigt i form så han somnade när vi kommit hem vid 17:30 och vaknade 19:30. Under tiden var Fanny i Robins lägenhet, Daniel tvättade bilen, Emelie och jag tittade på varsin film.

Hämtade Fanny och då handlade Fanny och Emelie lite gott. Vi satt ute på altanen hela familjen och åt Melon, vindruvor, ost, kex, choklad, salamikorv/ölkorv och drack gott. (Dock saknades två stycken killar, som ingår i familjen). En helt klart mysig sommarkväll med familjen. Mycket skratt och bara mys. Är så tacksam över livet och min underbara familj, vad vore jag utan er, älskar er mina barn och man.

I tisdags vaknade jag klockan 10:00. Då var Daniel redan ute och målade fasaden så nu är gaveln mot gatan klar. Melwin kom och myste med mig, han hade vaknat 9:30. Vi gick upp och gjorde frukost och då kom Emelie upp. Vi åt frukost och bestämde oss för att åka med båten till stugan över dagen. Ringde Fanny men hon var inte sugen på att följa med oss dit, däremot ville hon ha bilen under tiden. Vi packade ihop oss när Daniel målat klart. Hämtade Fanny på vägen och hon släppte av oss vid båten och tog bilen.

Båtresan till stugan var vågig och kall. Det blåste mycket. Väl ute infann sig lugnet. Farmor till barnen tog emot oss och bjöd på fika. Barnen blev helt annorlunda och började leta efter småfisk, håva, åka jolle, fiska och bara njöt av lugnet och friheten. Daniel fiskade men fick inget napp. Jag njöt i solen efter den kalla båtturen. Efter att vi ätit lite åkte vi hem, runt 16:00. Även denna båttur blev kall, blåsig och vågig. Emelie och Melwin somnade nästan. Fanny hämtade oss vid Tre bröders bryggor där vi har båten.

Vi handlade på väg hem. Emelie duschade när vi kom hem och gjorde sig klar. Mikael hämtade henne, hon sov hos honom. Jag klippte gräset. Daniel plockade ner- och flyttade byggställningen. Melwin målade sin båt som han spikat ihop. Efter det var han med Fanny och gjorde några ärenden. Melwin och jag skjutsade Fanny till Robins lägenhet. När vi kom hem badade Melwin och jag. Medan Daniel tittade på en otäck serie så spelade Melwin och jag piratspelet och sedan tittade vi på Emil i Lönneberga. Melwin somnade runt 22:30 och Daniel och jag senare. Han satt vid tvn och jag bloggade.

Tre och en halv vecka har nu gått på vår semester. I år hade vi bestämt oss för att inte göra något på semestern för att renovera fasaden på vårt hus, vilket var välbehövligt. Mina tankar från början var stackars våra barn, men ibland är det nyttig för barnen att inte göra något och använda sin egen kreativitet. Tjejerna har dessutom jobbat hela sommaren. Emelie har denna och nästa vecka ledigt.

Daniel och jag var slitna och har behövt denna sommaren att bara göra det vi har lust med, förutom fasadrenoveringen. Stöttat varandra när det varit jobbigt och kämpigt. Både Daniel och jag har nytt jobb som krävt mycket energi, men som givit oss en positiv glädje. Lära känna nya fina människor. Mitt i allt det så hade vi en dotter som tog studenten och en som slutade nian, som krävde planering, energi och engagemang. Daniel har också gått en utbildning som varit tuff.

Denna sommaren/semestern har vi har njutit, umgåtts med vänner och familj, åkt båt, badat, solat, grillat, tittat på film, ritat, spelat, klippt gräs, renoverat fasad, bara varit, dagsutflykter, firat en 7-, 20-, 38-, 40-, 44-, 45-, 70- och 75-åring. mm mm. Emelie och Fanny har varit på Liseberg med sina killar. Så denna sommaren har vi tankat positiv energi med varandra, familj och vänner.

Nästa sommar är det bara några små projekt som ska göras, så då blir det att planera lite semester tills dess.

I onsdags och torsdags har vi inte egentligen gjort så mycket. Daniel var uppe före mig och barnen, han målade kortsidan och rev fasad på andra långsidan av huset. Jag har tvättat, städat och plockat. Melwin och jag var ute och cyklade en tur på onsdagen. Fanny jobbade på onsdagen och var ledig på torsdagen. Melwin älskar att vara med sina systrar så han ville sova hos Fanny på onsdagen. Jag skjutsade ner dem till Robins lägenhet efter maten på kvällen.

På torsdagen hade äntligen Melwins efterlängtade kompis kommit hem från sin semester och var leksugen. Jag ringde Fanny tidigt och hämtade hem Melwin så det kunde leka. Melwin var med deras familj hos barnens farmor och farfar. De lekte här på kvällen när de hade kommit hem.

Mikael sov hos Emelie både i onsdags- och torsdags kväll. Vi övningskörde med Emelie. Fanny sov hos oss på torsdagen. Mamma och jag har gått promenader. Daniel tog det lugnt på kvällarna då han har fått ont i handleden efter allt spikande. Vi har tittat på film på kvällarna. Vi har gått och lagt oss runt midnatt.

I fredags gick Daniel upp när vi andra sov. Mikael hade då åkt till jobbet. Daniel åkte med bilen till Engströms så att de kunde uppdatera något i bilen. Han kom hem vid 10:00, då hade vi andra gått upp och ätit frukost. Vi gjorde oss klara. Melwin lekte med Linus hos oss. Packade väskorna för en dag på sjön. Fanny valde att vara hemma med Robin, de skulle åka och bada.

Vi åt lunch innan vi åkte ut. När Linus gick hem åkte vi ut med båten. Mötte Karlssons på sjön, vi hittade ett nytt underbart ställe. Det var varmt, skönt och härligt. Det gäller att njuta de sista dagarna innan man börjar jobba om 10 dagar. Melwin fiskade hela tiden men fick inget napp. Emelie solade och tog det lugnt. Vi fikade innan vi åkte hem.

När vi kom hem åkte vi och handlade lite matvaror. Packade upp. Melwin och jag satte oss och tittade på film. Daniel plockade. Emelie var med Fanny och Robin en stund på kvällen. Vi lade oss när Emelie kom hem.

I lördags när Melwin och jag vaknade åt vi frukost med Emelie som också vaknat. Daniel var ute och spikade på fasaden. Melwin klagade över att han inte hade något att göra. Jag skickade messenger till syrran och frågade om de ville ha ett besök av oss bara under dagen. Det ville de. Ringde mamma och frågade om hon ville följa med till syrran i Mantorp, det ville hon gärna. Daniel ville vara hemma och jobba med huset, vilket jag förstår, semestern är slut om en vecka.

När vi hade gjort oss klara hämtade vi mamma, tankade bilen och hämtade upp Mikael. Vi åkte först till Ikea för att kolla på lite saker. Vi kom till Mahlin, Magnus och Ellioth vid 14:30. Vi fikade. Pojkarna började leka direkt. De busade med Emelie och Mikael. Barnen gjorde hemmagjord slime med Mahlin. Vi åt pastasallad till mat. En mysig, men kort dag hos dem blev det. Vi åkte hem vid 19:00 och var hemma runt 20:45, släppte av mamma hemma. Emelie och Mikael hämtade Mikaels bil och kom hem till oss och sov där. Melwin och jag tittade på tv med Daniel ett tag innan vi lade oss.

Idag/söndag var Melwin och Daniel uppe tidigt. Jag och ungdomarna sov lite längre. Jag åt frukost tillsammans med ungdomarna när de vaknade. Daniel var ute och tog bort köksfönstret för att kunna sätta in det nya. Jag har pysslat lite inne, tvättat och handlat. Emelie åkte och tränade och Mikael åkte hem till sig, han kom tillbaka på eftermiddagen. Fanny kom hit och var hos oss på dagen. Vi åt kycklingbaguette som Emelie fixat till lunch.

Mathias kom hit och hjälpte Daniel att lyfta dit fönstret. Det blev så ljust och fint med nya fönstret. Daniel isolerade och fixade runt fönstret. Det blir ett helt nytt hus.

Ungdomarna, Melwin och jag har tittat på tv. Jag bytte lakan och plockade. Jag lagade en god kycklinggratäng som var supergod tyckte alla, till den serverade jag kyckling och baby spenat. Mikael lade sig tidigt eftersom han ska upp och jobba. Emelie och Melwin tittar på videos på datorn. Daniel sitter vid tvn och jag bloggar.

Nu ska jag återgå och vara social...ha en fortsatt fin kväll och en bra arbetsvecka, själva har vi en veckas semester till.

Likes

Comments

I måndags vaknade Daniel först som vanligt. Han jobbade med fasaden när vi andra vaknade. Han sätter upp panel, det tar sin tid. Melwin och jag åt frukost på altanen i skuggan. Fanny och Emelie jobbade till kvällen. Mamma kom och hämtade mig och då gjorde vi några ärende på stan. Melwin var hemma hos Daniel. Vi åt lunch när jag kom hem.

På eftermiddagen lekte Melwin med Linus hos oss. Jag plockade och fixade lite i huset. Efter det satt jag i soffan på altanen och lyssnade på hörbok.

Vid 18:00 hämtade vi Fanny och åkte hem till Karlssons för att fira deras födelsedagar. Vi hade köpt en tavla till Linda som hon blev jätteglad över. Mathias fick lite drickbart. Emelie kom dit lite senare när hon slutat. Vi åt och drack gott. Vi satt ute hela kvällen, det var mysigt och jättetrevligt som alltid. Emelie åkte och tränade med en kompis senare. Sedan åkte hon hem med Mikael som sov hos henne. Linda och jag skjutsade hem Fanny till Robins lägenhet och Elin till sin kille. Melwin somnade ute i deras stol. När vi kom hem lade vi oss med en gång.

I tisdags vaknade jag med en sprängande migrän igen. Daniel och Melwin var redan uppe och hade ätit frukost tidigt. Jag mådde illa och hade så fruktansvärt ont så det blev ingen frukost. Melwin hade svullnat upp runt sitt vänstra öga efter ett myggbett, så han fick din allergimedicin. Jag hade lovat Melwin att åka till Willys och köpa läsk som var billigt där, popcorn, popcornskrydda och frukostfrallor. Daniel jobbade med fasaden och satte upp panel. Jag klädde på mig och Melwin, Emelie och jag åkte och handlade.

När vi kom hem gjorde vi ordning frukost som jag försökte pilla i mig lite av. Jag gick direkt efter det och lade mig i sängen och drog ner och somnade och kom ur sängen runt 16:00. Huvudvärken var så jobbig. Ni som känner mig vet ju att jag nästan aldrig tar värktabletter, jag härdar så länge det går. Jobbigt är det, men har migränen väl börjat så ger värktabletter inte så mycket hjälp. Under tiden tittade Melwin på film och busade med Emelie.

Emelie och Melwin blev skjutsade av Daniel till Fanny i Robins lägenhet. De skulle äta mat där och sova hos henne. Mys med syskonen, så roligt att se deras syskonkärlek. De gillar att vara med varandra och ta hand om lillebror.

Jag försökte återigen peta i mig lite mat. Efter Daniel var klar på fasaden så satte vi oss framför en film i vardagsrummet, även att ljuset var jobbigt. Daniel och jag lade oss tidigt.

I onsdags var Daniel uppe och satt i soffan när jag vaknade. Han hade varit och lämnat bilen på verkstaden, de skulle byta ett kablage. Vi fick en lånebil. Daniel och jag åt frukost. Han gick ut och jobbade med huset. Jag åkte och hämtade hem våra två yngsta barn från Fanny. Jag tvättade och plockade. Barnen vilade framför en film.

Barnen och jag åkte och handlade. Till mat blev det tacos som Melwin ville ha. Vi satt ute på altanen och åt, det var jättemysigt. Mikael kom hit efter jobbet och några ärenden och åt. Han sov hos Emelie. Vi satt ute på kvällen en stund. Daniel fick feber på kvällen och lade sig tidigt. Melwin och jag tittade på film innan vi somnade.

I torsdags var åkte Mikael till jobbet vid 06:45. Daniel var uppe tidigt och tog tabletter för att sänka febern. Han åt frukost och åkte till Engströms och hämtade våran bil som var klar. När han kom hem började han snickra upp det sista och började måla. Fanny jobbade. Melwin, jag och Emelie sov lite längre. När vi vaknade åt vi frukost och gjorde oss klara.

Daniel var helt slut och kom in och lade sig, orken finns inte när man har feber och är sjuk. Envis som han är så fick jag säga till honom att sluta jobba med huset för dagen och bara vila. Vi hämtade mamma och skjutsade ut Melwin till Ludvig i Bergebo. Mamma, Emelie och jag åkte till stan och fikade på Espresso house, vi shoppade lite kläder också. Vi träffade Linda på stan och gjorde ett ärende.

Mikael kom till oss när han slutade att jobba. Vi hämtade Melwin hos Ludvig. Vi lagade mat när vi kom hem som vi åt. Korv och squashgryta med ris. Daniel lade sig tidigt, han hade nu fått 39,3 i feber och var riktigt risig. Melwin och jag gick in till sovrummet och körde ''Kims lek''. Fanny sov hos Robin. Mikael sov hos Emelie.
I torsdags var åkte Mikael till jobbet vid 06:45.

I fredags när jag vaknade hade Mikael åkt till jobbet. Daniel var ute och målade. Han mådde bra och hade ingen feber. Melwin och Emelie satt vid tvn i vardagsrummet. Emelie var trött och på dåligt humör för att hon hade sovit 1,5 timmar på hela natten, hon hade inte kunnat somna. När hon somnade så ringde Mikaels larm efter 1,5 timmar.

Emelie och jag åt frukost. Vi duschade och gjorde oss i ordning. Emelie, Melwin, mamma och jag gjorde ärenden. Vi hämtade Melwin nya cykel. Jättefin och lagom stor till honom. Han hade tidigare en 20-tums men nu var det dags att köpa en 24-tums. När vi kom hem åt vi lunch. Emelie jobbade på Maxi och Fanny på Rusta.

Melwin ville cykla på skolgården så Daniel och jag följde med han dit. Sen kom regnet och åskan och då hade vi precis kommit hem. Jag och Melwin var med Fanny och handlade, vi köpte grejer till Holger. När Emelie kom hem så åt vi middag. Vi alla åkte ut och handlade Melon och frukostbröd. När vi kom hem hade vi fredagsmys framför en film. Emelie var trött och somnade tidigt. Vi lade oss lite senare.

I lördags skjutsade Daniel Emelie till jobbet. Han och Melwin åt frukost. Jag sov lite längre. Jag åt frukost och gjorde mig klar när jag vaknade. Melwin och jag gjorde några ärenden. Vi hälsade på Emelie. Uträttade ett ärende med Linda. Följde med Fanny och handlade.

När Emelie slutat så kom hon hem med Mikael. Vi åt lunch tillsammans. Melwin och jag vilade framför en film. Daniel jobbade med fasaden. Emelie och Mikael var i hennes rum. Vid 16:00 började vi göra oss i ordning allihopa. Mikael åkte hem. Vid 18:00 träffade vi familjen Karlsson och familjen Frössberg/Kronvall hos Elmerfjords. Där var det 40-års fest för Jakob och 20-års fest för Jennifer samt att Maria fyllde år. Mycket god mat och dryck och trevligt sällskap. Vi summerar det till en mycket trevlig fest.

Emelie åkte hem och träffade Mikael en stund. Vi åkte hem runt midnatt, då vi alla var trötta. Skjutsade hem Jennifer och Oliver till Jennifers lägenhet. Emelie var vaken när vi kom hem. Daniel, Emelie och Melwin somnade direkt. Jag var vaken till 01:30.

I söndags gick Daniel upp vid 08:00. Han hade sovmorgon...hihi. Han jobbade med fasaden. Emelie hade åkt till Maxi för att jobba sin sista dag. Melwin och jag gick upp senare. Vi åt frukost och gick ut på gården. Jag klippte gräset och Melwin lekte. Det var varmt så vi åt melonlunch och drack isvatten. Hämtade Emelie när hon slutade. Vi åkte hem. Var och handlade med Melwin och mamma och hälsade på Fanny på Rusta.

Åkte hem och lagade biffar, potatis, gräddsås och ättiksgurka. Bjöd mamma, pappa, Fanny och Robin på mat. Det blev så gott.

Emelie åkte hem till Mikael och var där på kvällen. Fanny flyttade hem sina kläder till Robin. Så vi plockade in Melwins kläder i Fannys garderob. Sen städade jag Fannys rum och Melwins rum. Vi tog upp ett skrivbord och stol till Melwins rum. Han blev jätteglad. Plockade ner alla hans bilar i källaren. Skjutsade hem mamma som hjälpte mig att plocka i rummen.

På kvällen tittade vi på film och tog det lugnt, lade oss runt midnatt.

Två veckors semester kvar, så härligt...

Likes

Comments

I måndags gick Daniel upp tidigt och började med fasaden igen. Melwin, Emelie och jag sov längre. Vi vaknade av att Daniel höll på utanför fönstret. Åt frukost och klädde på oss. Melwin var leksugen och lekte med Linus. Fanny jobbade hela dagen på Rusta. Mikael var här ett tag och hjälpte Daniel med huset.

Jag tittade på film och slappade. Var med mamma några ärenden. Det känns lite trist att det inte blivit värmare än. Vill kunna sitta ute även om det är molnigt. Gjorde god lasagne till middag. Melwin, Linus och Viktor var hos oss en stund och lekte.

Mamma och jag var med Emelie när hon övningskörde. På kvällen sov Melwin hos Linus. Emelie tittade på film i Fannys rum. Daniel och jag tittade på film i vardagsrummet. Vi somnade tidigt.

I tisdags gick vi upp tidigt, Emelie har sovit dåligt på natten och varit orolig. Hon och jag tog oss en promenad på morgonen. Köpte frukost och gick hem och åt och sedan somnade vi om. Melwin var hos Linus. Fanny jobbade. Daniel jobbade med fasaden. När vi hade sovit, tvättade jag några maskiner tvätt. Melwin kom hem och var trött, han tittade på film i paddan ute i soffan på altanen. Vi åt lunch. Emelie, Mikael, Melwin och jag satt på altanen och målade i målarböcker/mindfulnessböcker.

Fanny kom hit när hon hade slutat jobba och hämtade mig, jag följde med henne och handlade. Emelie och Mikael var ute en stund på kvällen. Vi åt varma mackor som kvällsmat. Vi tittade på film på kvällen. Vi somnade tidigt.

I onsdags vaknade Daniel tidigt. När Melwin och jag vaknade hade Emelie och Mikael åkt. Mikael skjutsade Emelie till Maxi för jobb. Jag gjorde mig i ordning och åkte till Maxi och köpte frukost till Daniel, Melwin, Fanny och mig. Fanny kom hit. Jag satte en bulldeg innan vi åt frukost. Farfar till barnen kom hot och drack kaffe. Mikael kom hit när han hade varit hos optikern och hämtat sina linser. Fanny städade sitt rum och åkte hem till Robins lägenhet när hon var klar.

Bakade bullar till vi får besök av syrran, Magnus och Ellioth på torsdag. De ska stanna till söndag. När jag hade bakat bullar plockade jag undan saker, leksaker och kläder. Efter det städade jag. Jag körde in foten i en vass skylt i Emelies säng. En skinnflik vek sig och såret var djupt sa Daniel. Vi tog bort fliken annars skulle den fastna i strumporna. Hoppas det läker ihop snabbt, känns inte skönt att ha skor på...

Daniel jobbade flitigt med fasaden. Emelie slutade klockan 14:00 och blev hämtad av Mikael. De köpte lunch som de åt. Melwin lekte med Linus och Viktor hos dem på eftermiddagen till kvällen. Vi grillade hamburgare till kvällsmat. Emelie och Mikael var på bio på kvällen. Melwin och jag tittade på en julkalender på kvällen, dieselråttor- och sjömansmöss. Han älskar att titta på gamla julkalendrar. Daniel satt i soffan och vilade sina onda axlar efter all renovering på fasaden. Både han och jag har problem i axlarna men jag har bara ont och värk i höger axel, säkert efter att ha burit tre barn på höften.

Melwin och jag somnade tidigt.

I torsdags gick Daniel och Melwin upp tidigt. Vi åt frukost tillsammans med ungdomarna. Daniel och jag gjorde några ärenden efter att vi var klara och hade klätt på oss. Vid 13:00 kom Mahlin, Magnus och Ellioth hit. Emelie jobbade mellan 14:00 och 19:30. Ellioth och Melwin började leka med en gång. Efter någon timma kom Linus hit och lekte. Fanny kom hot och var här ett tag, sedan åkte hon hem till Robin. Mamma och pappa kom förbi en stund. Vi gav Ellioth paket eftersom han fyllt år. Vi åt lunch ute. Vädret var varmt och skönt.

Middag åt vi när Emelie och Mikael kom hit på kvällen. Emelie packade för en liten minisemester med Mikael på fredagen. Emelie fick en Michael Kors klocka i ett års present av Mikael, jättefin. Vi satt ute till myggorna började komma på kvällen. Det var ganska skönt ute. Melwin och jag tål inte mygg och knott, så då är det antingen att smörja in oss med djungelolja eller gå in som gäller. Melwin har medicin mot de men inte jag. Vi gick in allihopa och tittade på tv. Lade oss runt 23:30.

I fredags gick Emelie och Mikael upp 05:10. De gjorde sig i ordning och åkte till Göteborg vid 06:00. Vid 07:00 vaknade Daniel. Eftersom Mahlin sov i vardagsrummet så låg han kvar i sängen till 09:00. Då vaknade Melwin också och de gick ut till tvn. Jag drog mig till 09:45. Vi åt frukost och gjorde oss klara. Mamma kom hit och tog hand om pojkarna. Mahlin och jag åkte till stan och shoppade. Daniel höll på med fasaden. Han sträckte sig i ryggen och kunde inte jobba så länge innan han blev sittandes i soffan.

När Mahlin och jag kom hem hade barnen precis ätit lunch och lekte med playmobil inne. Jag satt ner en liten stund innan jag lagade mat medan Mahlin gjorde en jordgubbspaj. Vi åt mat och efter en stund kom mamma, pappa och faster hit. Vi firade Ellioth som fyllt sju. Fanny och några tjejkompisar kom till henne och var här en stund. Sedan åkte de iväg. Vi satt ute på altanen på kvällen. När myggorna kom gick vi in. Småkillarna somnade runt midnatt när vi andra lade oss.

I lördags vaknade alla andra före mig. När jag vaknat gick jag upp och då var det frukost. Det var varmt ute så vi satt på altanen och åt frukost. Vi gjorde oss i ordning. Emelie ringde FaceTime från Göteborg. Mamma, Mahlin, Ellioth, Melwin och jag åkte till Kalles lek och lattjo för att rasta barnen. Vi kom dit 12:00, så vi åt lunch där. Daniel jobbade lite med fasaden. Sedan åkte han och Magnus ut och åt lunch. Vi åkte hem klockan 15:00, då var pojkarna trötta, men som ändå höll sig vakna i bilen på hemvägen. Migränen slog till som en blixt från klar himmel på mig.

När vi kom hem ringde Emelie FaceTime igen med Melwin. Han längtar jättemycket efter sina systrar när de är borta. När de kom hem hade fina Emelie köpt presenter till Daniel, mig och Melwin, hon är alltid så omtänksam mot alla...

Vi satt ute på altanen ett tag innan vi lagade mat. Mikael åkte hem till sig. Vi andra åt mat. Mamma, jag och Emelie var ute och åkte bil på kvällen. När vi kom hem hade vi lördagsmys och satt på altanen så länge det gick innan myggorna kom. När vi gick in tittade vi på tv. Vi alla lade oss relativt tidigt.

I söndags vaknade jag åter med migrän. Natten hade varit jobbig med migrän och vänta på att vi skulle skjutsa hem Fanny från Löga beach party. Daniel hade fått ont i nacken så han hade också sovit dåligt. Daniel gick upp vid 8:00 och skjutsade Emelie till jobbet. Jag och Melwin vaknade 9:30, då var de andra redan vakna.

Vi åt frukost tillsammans på altanen. Skjutsade Fanny till Rusta för jobb. Mahlin, Magnus och de små pojkarna åkte till mamma och pappa ett tag. Daniel och jag njöt av lugnet i soffan på altanen. Daniel och jag gjorde några ärende. När vi kom hem var Emelie och Mikael hemma. Mahlin, Magnus och pojkarna kom runt 15:00 och då lagade vi mat. Pojkarna busade runt och lekte. Mikael åkte hem och Emelie vilade. Mamma kom hit. Vi fikade innan syster och hennes familj åkte hem. Resten av kvällen tog vi det lugnt framför en film. Somnade tidigt med förhoppning om att migränen försvunnit.

Ha en fortsatt trevlig kväll.

Likes

Comments

I måndags sov Melwin och jag till 09:00. Daniel åkte till Linköping vid 06:30. Melwin och jag gick upp och gjorde oss i ordning.

Vid 10:45 var jag hos läkaren och gjorde EKG och en hälsoundersökning, då jag har hjärtrusningar dagligen. Det visade ingenting förutom stress. Jag fick råd och tips och att verkligen gå ner i tempo. Under tre års tid har det varit väldigt mycket som bidragit till min inre stress. Jag spänner mig och får kroppsliga symtom som jag behöver hjälp med att bryta. Ett alternativ för att jag ska läka och dra ner på tempot, är att gå ner i tid så länge Melwin är liten. Daniel kommer jobba några dagar borta i veckorna, då behöver jag finnas hemma och ha ork till barnen och hemmet.

När vi åkte därifrån åkte vi till lidl och köpte frukost. Ungdomarna var vakna när vi kom hem. Vi åt frukost tillsammans. Vi tog det lugnt en stund. Vid 13:00 kom Robin och Fanny hit, Fanny var fortfarande dålig efter matförgiftningen och hade svårt att äta. Vi alla åkte till Linköping och hämtade upp Daniel och vår familj åkte till Ikea och shoppade. Robin och Mikael åkte och tittade på bil till Robin. När vi köpt micro och matporslin åkte vi och mötte grabbarna. Vi åkte hem runt 17:00. Fanny och Robin åkte hem till Robin.

När vi kom hem lagade jag mat samtidigt som jag diskade det nya porslinet. Plockade in i skåpet medan maten gjorde sig klar på spisen. Vi åt mat. Efter maten pluggade Daniel en liten stund. Vi andra satt ute en stund och efter det tittade vi på film ute. Daniel somnade vid 22:00. Vi andra lade oss runt midnatt. Underbara semester...

I tisdags åkteDaniel till Linköping vid 06:30. Jag gick upp klockan 07:00 för att gå till vc och ta lite blodprover. När jag kom hem var Melwin vaken och satt i soffan framför en film. Emelie och Mikael gick upp klockan 09:00 och åt frukost med oss. Mikael var hemma en stund. Fanny kom till oss ett tag då hon fortfarande var dålig i magen. Vi satt ute på altanen, det var varmt och soligt.

Daniel kom hem vid 13:30. Fanny åkte hem till Robin. Vi andra gjorde oss klara och åkte ut med båten med Emelie, Melwin och Mikael. Vädret blev lite sämre så vi var inte ute så länge. Vi skulle åkt till Idö och köpt glass men det fanns ingen plats och lägga till, så vi fick åka hem. När vi kom hem lagade jag mat. Mamma kom hit och då gick hon och jag en promenad. Daniel pluggade. Jag och barnen satt ute på altanen på kvällen. Emelie, Mikael och Melwin cyklade hem till honom en stund samt till Maxi. När de kom hem satte vi oss i soffan ett tag. Daniel lade sig vid 22:00. Melwin och jag lade oss runt 00:00.

I onsdags gick Daniel upp tidigt och åkte till Linköping för uppskrivning av YKB-utbildningen och uppskrivning för busskörkort. Melwin och jag sov till 09:00. Då åt vi frukost tillsammans. Vi gjorde oss klara. Vid 11:00 hämtade mormor oss och då åkte vi ner till stan. Jag shoppade kläder till mig och Melwin. Vid 12:00 kom Emelie och Mikael ner till stan. Vi tittade på båtarna från Hasselörodden. Mikael släppte av oss och åkte hem. När vi kom hem var Daniel hemma från Linköping, han hade klarat båda proven och var fullkomligt överlycklig. Nu var det semester även för honom. Fanny kom till oss.

Vi åkte och köpte oss sallad från Tant Grön som vi firade in semestern med. Emelie och Fanny åkte ut en stund med bilen. Daniel, Melwin och jag vilade. Mikael kom hit till Emelie på kvällen. Vi åt mat tillsammans. Fanny åkte hem till Robin. På kvällen blev det mys hemma, vi firade in semestern. Tyvärr var det för kallt för att sitta ute.

I torsdags gick vi alla upp runt 09:00. Vi åt frukost tillsammans. Daniel, Emelie och Melwin skjutsade Mikael så han kunde hämta sin bil. Daniel åkte sedan ut till båten och fixade den. Jag packade för en dag på sjön. Fanny jobbade. När familjen kom hem så åkte Emelie och jag till stan och shoppade bikini till mig. Daniel hade packat det sista så vi och Mikael åkte till Päronholmen där familjen Karlsson var, samt Lindas mamma och Peter.

Det var dock kallt i vattnet så det vara bara Melwin och Mikael som badade. Så underbart härligt det är att ha båt och vara ute i skärgården. Så trevligt att ta det lugnt och umgås med vänner i skärgården samtidigt som man njuter av lugnet. Vi i Västervik har en underbart vacker skärgård.

Vi åkte hem runt 16:00. När vi kom hem åkte vi till Maxi och handlade. Jag lagade mat samtidigt som jag packade upp efter dagen på sjön. Vi åt mat tillsammans. Emelie och Mikael åkte hem till honom på kvällen och sov där. Daniel, Melwin och jag tittade på en film och hade det jättemysigt. Det är inte så ofta som det bara är vi tre hemma på kvällen. Melwin var trött och somnade tidigt. Daniel och jag var uppe lite längre.

I fredags vaknade Melwin och jag senare än Daniel som vanligt. Melwin och jag gick upp och åt frukost. Vi hade bestämt att vi skulle vara hemma och inte åka på sjön, då vädret skulle bli sämre. Linus kom och lekte med Melwin hela dagen. De var både hos oss och hos dem och lekte. Emelie jobbade hela dagen. Fanny och Robin var i Stockholm och köpte ny bil till Robin.

Daniel började riva panel på huset. Hans axel och arm sa ifrån. Han har problem med sina axlar emellanåt. Mikael kom hit och hjälpte honom. Man märker att man inte är tjugo längre, de här yngre grabbarna tjejerna har är så duktiga och hjälpsamma. Mamma och pappa kom hit ett litet tag. Fanny och Robin kom förbi och visade Robins nya fina golf.

På kvällen fick vi ett mycket uppskattat och trevligt spontanbesök av Mathias och Linda. Vi satt ute på altanen och åt och drack gott. Det var lite kyligt men vi var envisa och klädde på oss. Melwin somnade framför paddan i soffan. Jag älskar spontanbesök, så trevligt och otvunget på nåt sätt.

Linda och Mathias känner vi så väl, vi kom varandra så nära när vi bodde på Kristinebergsgatan. Vi bodde grannar och delade vardagen tillsammans, bästa åren verkligen. Man visste att man hade någon att umgås med varje helg, hos någon av oss och barnen lekte fint tillsammans. Vi åt oftast middag tillsammans. Vi umgicks även på vardagarna efter vardagsbestyren och middagen. Våra barn ser deras som sina syskon. De älskar Linda och Mathias och vill alltid hänga på när vi ska umgås. Vi blötte och stötte i med och motgång.

Jag är så tacksam för den vänskapen som vi byggt upp. Så pålitligt. Vi ses i alla väder och hur vi än mår och allt känns så bra, det kallar jag äkta vänskap. Vi gråter tillsammans, skrattar tillsammans och bara finns för varandra. Vi har så många fina minnen tillsammans. Återigen TACK för att vi glömde Daniels bröllopskostym i er garderob den där dagen, det berikade våra liv med två fina livskamrater. Linda är även gudmor till vår son, han älskar henne. (Han har även en jättefin gudmor till, Camilla, en fin nära vän till oss som jag träffade och lärde känna under småbarnsår med våra tjejer och deras killar.

Såklart har vi mera vänner, men de kommer jag beskriva i andra inlägg när det passar så ingen glömd...

I lördags sov vi lite längre på morgonen. Vi åt frukost och gjorde oss klara. Vi packade väskor med badkläder och mat. Hämtade upp Fanny på vägen. Emelie jobbade på Maxi hela dagen.

Vi åkte ut på sjön med familjen Karlsson, utan Linda till en början, men med Elins kille Melvin. Vi hittade ett nytt ställe som var helt i vår smak. Melwin fiskade hela dagen. Några badade, några njöt i solen, några åkte skoter och det var jättetrevligt. Hämtade Robin och Linda som var upptagna när vi andra åkte ut. Daniel skjutsade Fanny och Robin till Horns Udde, så de fick åka hem. Vi var kvar till klockan 19:00.

När vi kom hem packade vi upp och packade om för ytterligare en dag. Emelie kom hem efter jobbet på kvällen, hon var ute med Fanny, Robin och Melwin i bilen. Daniel, Melwin och jag satt framför tvn ett tag, men vi lade oss tidigt.

I söndags gick Daniel och jag upp tidigt och gjorde oss klara. Vi packade och åt frukost. Vi väckte Melwin så han fick klä på sig och äta frukost. Klockan 08:30 åkte vi hemifrån medan Emelie låg och sov. Hon skulle jobba senare på dagen. Fanny var ledig och skulle hem till oss och sola och bada. När vi kom till Päronholmen och hade plockat ut alla saker och jag hade hittat lugnet med en bok, så ser Daniel en huggorm komma fram några meter från oss. Jag är jätterädd för ormar så jag sa åt Daniel att vi var tvungna att flytta oss typ cirka 50 meter bort. Han tyckte såklart att jag var larvig men jag fick igenom det. Jag har alltid undrat varför ens finns så obehagliga djur...fy sjutton för ormar.

När vi väl flyttat på oss så var jag lite skakig och hade ångest över ormen. Jag trodde typ att den skulle följa efter oss och hugga oss. Det tog några timmar innan jag lugnade ner mig och kunde koppla bort den... eller jag typ för ett tag i alla fall... hihihi.

När vi varit där i två timmar kom Linda och Mathias till oss. Vi solade, badade, pratade och hade det som vanligt trevligt. Vid 16:00 ringde Emelie oss och var helt förtvivlad efter en händelse på hennes jobb, så vi fick åka hem. Linda och Mathias åkte också hem. När vi kom hem satt en gråtande Emelie i Mikaels famn. Vi pratade och tröstade så gott vi kunde.

Vi grillade hamburgare till kvällsmat och tog det lugnt. Vi tittade på tv. Mikael och Emelie var i hennes rum och tittade på film. Daniel, Melwin och jag somnade tidigt. Efter några härliga dagar på sjön så var vi trötta.

Ha en fortsatt trevlig semester-, vecka eller sommar...

Likes

Comments