I måndags vaknade jag när klockan larmade. Jag var så trött att jag nästan snoozade, men eftersom jag bara blir tröttade då gick jag upp ändå. Det är så jobbigt att gå upp när de andra är lediga och får sovmorgon. Samtidigt som jag tycker det är skönt att få lite egentid på morgonen. Jag duschade och klädde på mig. Åt frukost och gjorde mig klar. Jag tog en skön promenad till jobbet. Det var lite jobbigt efter influensan men det gick ändå bra. Var iväg och tog blodprov på förmiddagen.

Daniel och barnen var lediga och var hemma. Tjejerna tog med sig Melwin till stan. Mamma kom till mitt jobb vid 14:00. Vi tog en skön promenad hem. Pappa hämtade mamma när vi kom hem. Jag och Daniel tog det lugnt i soffan en stund. Barnen kom hem.

Daniel och jag började laga mat. Det blev hasselbackspotatis, fläskfilé, murkelsås och grönsaker. Så gott och så mysigt att bara vi hela familjen var hemma och åt tillsammans. Jag älskar dessa stunder även om jag älskar när deras killar också är med, så är det ändå mysigt när det bara är vi fem. Vi hjälptes åt att plocka undan. Vi satte oss en stund vid tvn. Tjejerna åkte ut en stund. Fanny sov hos oss. Melwin och jag var trötta. Jag läste en bok för Melwin innan jag nattade honom. Somnade vid 21:00 själv. De andra lade sig senare.

I tisdags gick Daniel upp innan Melwin och mig. Men vår klocka ringde 05:15 alltså en kvart efter. Både Melwin och jag var trötta men vi klev upp. Jag gick och duschade och Melwin fick frukost i sängen framför morgon-tv. Jag klädde på mig och åt frukost. Melwin tog på sig sina kläder som jag hade lagt fram kvällen innan. När vi var klara borstade vi tänder och efter det tog vi på oss ytterkläderna. Det var kallt ute så vi tog på oss mycket kläder. Jag följde honom till skolan och lämnade honom hos fritidspersonalen. Tog min morgonpromenad till jobbet.

På lunchen gick jag till Guldfynd och lämnade in min vigselring. Jag hade tappat en av diamanterna. När jag kom tillbaka åt jag lunch på mitt kontor. Vid 16:30 gick jag till yogan. Den började 17:00 och slutade 18:30. Det var jätteskönt efter ett långt uppehåll.

Vid 18:30 gick jag till Pinchos och mötte upp Fanny, Emelie och Linda. Vi åt och drack gott. Mysigt med tjejkväll mitt i veckan. Vid 21:00 åkte jag och tjejerna till Ica Maxi så de fick handla. Åkte hem och Emelie packade väskan och följde med Fanny hem. Emelie sov över hos Fanny. Daniel hade nattat Melwin så han sov. Jag var trött och lade mig med en gång med somnade inte förrän vid 22:00.

I onsdags vaknade jag av Daniels och min telefon som larmade samma tid. Daniel gick och duschade och jag väckte sonen. När han var klar duschade jag och Daniel klädde på sig och gav Melwin frukost på sängen. Jag klädde på mig och åt frukost tillsammans med Daniel. Emelie sov. Daniel åkte till jobbet en liten stund innan Melwin och jag var klara. När vi var klara följde jag med honom till skolan och lämnade honom på fritids. Jag hade sovit bra på natten och kände mig pigg, så jag tog en 40 minuters promenad till jobbet. Skönt men otroligt halt. Emelie var i skolan men började senare än oss.

Jag tog en hälsotimma och gick hem vid 15:00. Hämtade sonen på skolan och efter det åkte vi till gymnasiet och hämtade Emelie och Hanna. Melwin gick till Sixten och lekte när vi kom hem.
Jag satt i soffan framför tvn en stund. Emelie och Hanna pluggade. Melwin kom hem vid 17:00 och då gjorde han sin läsläxa. Jag lagade mat som vi åt när Daniel kom hem vid 17:30. Vi plockade bort efter maten. Daniel och jag satte oss i soffan med Melwin och tittade på film. Hanna åkte hem vid 20:30. Emelie lagade Melwins goseöra så att han kunde somna. Läste ett kapitel i en bok för honom innan han somnade. Jag somnade tidigt. Daniel och Emelie var uppe lite längre.

I torsdags gick Melwin och jag upp samtidigt som Daniel. Jag duschade medan Daniel gjorde frukost till Melwin. När jag hade klätt på mig så hade Melwin också tagit på sig kläderna och åt frukost i sängen. Daniel duschade och gjorde sig klar. Vi åt frukost tillsammans. När klockan var 6:25 gick vi alla hemifrån. Daniel åkte till jobbet. Jag och Melwin gick till skolan. Jag lämnade honom till fritidspersonalen och tog en kall och hal promenad till jobbet. Emelie åkte till skolan senare än oss.

Fanny hörde av sig till mig på snapchat om att hon blivit matförgiftad, hon hade bott på toaletten typ hela natten. Stackare, det fick bli en dag hemma från jobbet och kurera sig. Emelie hämtade Melwin från fritids. Jag åkte till Överum vid 15:00 i jobbet och var med på lägenhetsbesiktning.

Jag kom hem runt 17:00. Daniel hade kommit hem så vi började laga mat tillsammans. Jag tycker det är så mycket roligare att laga mat med någon. Vi åt när maten var klar. Daniel plockade undan efter maten medan jag följde med Emelie ut och körde bil. När vi kom hem läste jag en bok för honom innan han somnade. Jag somnade vid 21:00 för jag var helt slut i kroppen efter influensan, samt efter att ha gått upp klockan 05:00 i en vecka efter alla lediga dagar. Daniel och Emelie var uppe längre.

I fredags tog Melwin och jag sovmorgon. Daniel gick upp 05:00 och Melwin och jag klockan 06:00. Jag duschade och klädde på mig. Melwin fick frukost av Daniel efter att han klätt på sig. Jag åt yoghurt och müsli och sminkade mig. När vi var klara borstade vi tänderna och tog på oss ytterkläderna. Daniel åkte och jobbade. Jag följde Melwin till skolan och lämnade honom på fritids. När vi sagt hej då cyklade jag ner till jobbet. Emelie var i skolan.

Hade fullt upp på jobbet. Jag blev hämtad vid klockan 14:00 av mamma, pappa, Emelie och Melwin. Vi åkte till min faster med en blomma eftersom hon hade fyllt år. Vi stannade en stund och fikade. Efter att vi kom hem satte jag mig framför tvn. Melwin gick ner till Sixten och lekte. Emelie gick och duschade. Fanny jobbade på Pinchos. När Daniel kom hem åkte han och jag och handlade. Vi kom hem runt 17:30, då lagade vi maten. Melwin kom hem och vi åt. Emelie åkte hem och sov hos Mikael. Daniel, Melwin och jag tittade på tv och hade fredagsmys efter att vi plockat undan maten. Vi alla var trötta och somnade tidigt.

I lördags vaknade jag först, ovanligt men det händer. Melwin var inte så mycket senare än mig, han kom upp vid 07:15. Så konstigt på vardagar och lov sover han länge men på helgerna vaknar Melwin mellan 07:00 till 08:00. Vi låg kvar i sängen till 09:00. Daniel vaknade vid 08:00 och gick upp. Vid 09:30 åt vi frukost. Mysfrukost med varma baguetter och gott pålägg.

Emelie, Mikael hade åkt till Jönköping vid 08:00, för att titta på en ny bil till Mikael. Alltså vad är det med killar och bilar?! Det byter bilar typ lika ofta som de byter strumpor... Jaja det är deras val jag vet. Hoppas min egen son inte blir bilfanatiker.

Melwin ringde till Sixten och gick ner och lekte hos honom. Daniel var iväg och gjorde några ärenden. Jag tog det lugnt och plockade lite. När Daniel kom hem tittade vi på några avsnitt av The Crown, kan verkligen rekommenderas. Den är jättebra. Sixten och Melwin kom hem och lekte hos oss.

Jag och mamma åkte till Maxi och handlade. När jag kom hem lagade jag mat, farmors fläskfilé, potatis och ärtor. Daniel skjutsade ner Fanny till jobbet på Pinchos. Jag plockade bort pyntet i granen och Daniel plockade ner granen i källaren. Emelie och Mikael åt när de kom hem. Mikael hade köpt en röd BMW, jättefin. Sixten gick hem 18:30. Emelie och Mikael åkte hem till honom och sov. Daniel, Melwin och jag hade myskväll med film och lite godis. Melwin och jag somnade före Daniel.

I söndags/idag vaknade vi klockan 07:00. Jag låg kvar en stund medan de andra gick upp och satte sig i soffan. Vi åt frukost. Tog ett bad för att värma mig. Vi myste i soffan framför en film. Vid 11:30 åkte vi ut till Gränsö med mamma, Emelie och Mikael. Vi gick en promenad, så skönt med luft och motion. Jag gick en längre bit än de andra för de ville inte gå med. De väntade på mig vid bilarna. Så trevligt när man är flera och går då pratar man och tänker inte på hur långt man går. Melwin sprang, busade och lekte med pinnar. Han tycker om att vara på Gränsö och i skogen.

Daniel skjutsade hem oss medan han åkte åkte till sin pappa. Emelie och Mikael skjutsade hem mamma och åkte till Mikaels föräldrar en stund. Efter det kom de hit. Melwin ville leka med Playmobil med Emelie och Mikael så de gjorde de. Daniel och jag kollade på en serie mär han kom hem. Vid 16:00 blev vi bjudna på mat hos mamma och pappa. Kött, potatis, sås och grönsaker. Jättegott nytt recept.

Emelie följde med Mikael hem och sov där. Daniel, Melwin och jag åkte hem. Vi plockade och fixade inför en ny arbetsvecka. Vi tittade en stund på tv innan jag nattade Melwin. Nu ska jag vara lite social...

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I måndags/nyårsdagen vaknade Melwin och jag vid 11:00. Vi gick upp till soffan i vardagsrummet och satte på tvn. Vi åt frukost med Daniel när han hade vaknat. Han sov inte så länge även att han kom hem sent eller tidig morgon (det beror på hur man ser det). Emelie och Mikael kom hem till oss och åt lunch. Jag var riktigt risig och trött, huvudvärk, snorig och hostig. Febern låg och tryckte. Nu tänker ni förstås huvudvärk efter nyår är inte konstigt, men jag dricker inte alkohol och har inte gjort det de senaste 13 åren. Fanny, jag och mamma åkte till affären och handlade.

Jag kom hem lagom till att filmen Ivanhoe började. Emelie hade somnat framför tvn. Daniel och Melwin tittade på Ivanhoe så jag satte mig också och tittade. Mikael hade åkt iväg hem till sig en stund. Vi åt mat och efterrätt. Hela dagen blev en seg dag framför tvn och mys med familjen.

Så mysigt att få vara hemma och bara vara utan några som helst krav. Vi började titta några avsnitt på serien The Crown som vi hade fått tips om av våra kompisar. Emelie åkte med Mikael hem på kvällen och sov hos honom. Daniel, Melwin och jag lade oss runt 23:00. Vi har vänt lite på dygnet de senaste dagarna, så vi kommer i säng mellan 23:00 till 24:00 varje kväll.

I tisdags vaknade jag och Emelie runt 10:00, Daniel och Melwin hade vaknat innan. Emelie hade kommit hem från Mikael vid 07:00. Då satt Daniel redan i soffan. Vi åt frukost tillsammans. Tittade på tv en stund. Vi packade för grillning på bondbacken. Vid 12:00 träffade vi mamma och pappa på bondbacken. Daniel grillade medan Emelie och Melwin kastade macka i sjön. Det var lagom kallt för en grillutflykt. Så fin natur vi har på Gränsö, skulle kunna tänka mig att bo där när barnen blivit större.

När vi åkte hem ringde Fanny om att vi skulle skjutsa henne till Pinchos så det gjorde vi. Skjutsade hem Emelie och Melwin medan Daniel och jag åkte hem till mamma och pappa. Daniel skulle hjälpa dem med att installera en Apple-tv. Det gick inte att lösa så vi åkte till Elgiganten så de fick köpa sig en ny och större tv. När vi kom hem och skulle montera upp tvn på bänken så blev bänken för liten, så fötterna på tvn gick utanför. Mamma och jag fick åka till Mio och köpa en ny tv-bänk. På väg därifrån tog vi med oss Emelie och Melwin. Kände febern komma igen, förkylningen var envis och jobbig. Huvudvärk och ont i leder.

Vi åt middag hos mamma och pappa. Klockan hann bli 20:00 innan allt med tvn och bänken var klart. När vi kom hem tittade Melwin på film på paddan och Daniel och jag på The Crown på tvn. Emelie åkte hem och sov hos Mikael. Daniel, Melwin och jag lade oss vid 23:30.

I onsdags vaknade Daniel vid 08:00 och satte sig och åt frukost framför tvn. Melwin vaknade klockan 09:00 och fick frukost i soffan. Jag vaknade vid 10:00, då skjutsade Daniel hem Melwin till Max. Jag åt frukost. När Daniel kom hem satte vi oss framför tvn och tittade på två avsnitt av The Crown. Plockade ner tomtarna i kartonger, som Daniel bar ner i källaren. Visst är det mysigt med tomtar och julstämning men det är verkligen riktiga dammsamlare. Jag kände mig fortfarande inte 100 procent pigg från influensan, så otroligt trött, ont i bihålor, matt och snorig.

Melwin kom hem vid 13:00. Gjorde ärenden med mamma. När jag kom hem lagade jag mat. Det är så konstigt med mat och Daniel och mig. När vi är lediga blir vi inte hungriga men barnen blir det, så laga mat slipper vi inte. Melwin tittade på film på paddan. Daniel och jag såg några avsnitt från The Crown. Daniel bokade en weekend för bara familjen för att fira Fannys 20-års dag (samt Melwins 8-års dag och Daniels 43-års dag). Mysigt att få rå om och umgås med vår stora tjej en helg. Emelie och Mikael kom till oss, de sov här. Vi hade en myskväll. Vi lade oss runt 23:30.

I torsdags vaknade Daniel och Melwin tidigare än mig och Emelie. Mikael hade åkt till jobbet tidigt. Daniel och Melwin satt och tittade på tv och hade ätit frukost när jag kom upp. Emelie och jag åt frukost tillsammans. Vid 11:00 kom Max till Melwin, de lekte hos oss till 14:00. Fanny och jag övningskörde med Emelie. Hon börjar bli så duktig. Killarna hade ätit lunch när vi kom hem. Mamma kom förbi så vi hjälpte henne med några saker.

Vi åt en tidig middag. Efter det övningskörde Emelie i peggan med mig, Daniel och Melwin var också med. Hon är så duktig så nu kan hon köra den i stan (manuella växlar), vår Audi är automat. Hon kommer fixa körkortet utan problem om exakt ett år. Det är så mycket billigare att köra privat. Daniel tar de svårare sakerna och lär ut, jag tar mer de vardagliga typ stadskörning, parkering med mera.

När vi kom hem plockade vi, städade och tvättade. Efter det hade vi lite tv-mys. Hämtade Fanny när hon slutade på Pinchos, hon följde med hem en stund. Fanny och Emelie åkte bil en stund. Mikael kom och sov hos Emelie. Daniel, Melwin och jag lade oss vid 23:30.

I fredags vaknade Daniel och Melwin klockan 09:00. Mikael hade åkt och jobbat. Emelie och jag sov till 10:00. Vi åt frukost och gjorde oss i ordning. När vi alla var klara åkte vi ner till stan. Melwin köpte kläder, nerfgevär och skott. Emelie köpte örhänge och gjorde ett hål till i ena örat. De handlade för sina julklappspengar. Daniel ville bjuda oss på Subway till lunch. Det gillar inte Melwin så vi fick följa med honom till Mc Donalds, när vi hade ätit klart. Vi handlade på vägen hem. Jag och mina ben var trötta efter den sega influensan men ändå skönt att få komma ut och få luft.

När vi kom hem ville Melwin leka med Linus så han gick hem till honom. Jag och Daniel satte oss i soffan och tittade på några avsnitt på serien som vi har börjat följa. Emelie tog det lugnt i sitt rum. Mikael kom till Emelie. Jag, Emelie och Mikael lagade mat, taco på vegofärs. Det var gott. Vår son gillar inte kött och fisk och äter gärna vegobiffar, så därför testade vi vegofärs. Efter att vi plockat undan maten satte vi oss framför tvn och tog det lugnt. Vi tittade på ett avsnitt på serien. Melwin satte sig med paddan. Daniel, Melwin och jag lade oss runt 22:00 men Melwin och jag somnade senare än Daniel. Ungdomarna somnade senare.

I lördags åkte Daniel tidigt till Stockholm, han skulle köra en buss med barn och vuxna till Disney on ice. Melwin och jag sov till 09:00. Emelie vaknade en liten stund efter oss. Vi åt frukost framför tvn i sängen. Vi gjorde oss i ordning. Linus kom till Melwin vid 11:00. Mikael vaknade när Linus hade kommit, han åkte hem till sig. Emelie och jag gjorde lunch som vi åt vid 12:30. Vi plockade undan och packade en väska med fika.

Vi tog bilen till stadsparken med killarna. De sprang omkring, lekte och busade och testade olika saker. Emelie och jag hade tagit på oss ordentligt med kläder men frös jättemycket. Vi hade med oss fika men eftersom vi frös stod Emelie och jag ut en timma och sen tog vi fikat hemma. Killarna lekte ett tag här och sedan hos dem en stund. Jag plockade bort stjärnor och ljusstakar och fixade lite.

Mamma kom hit en stund. Jag lagade mat, det blev köttfärssås och spagetti. Melwin kom hem när vi skulle äta. På kvällen var vi hemma barnen och jag och hade lördagsmys. Vi tittade på film. Emelie, Melwin och jag åkte och handlade. Jag hämtade Fanny när hon hade slutat, hon var här ett tag. Emelie och Fanny åkte ut ett tag. Melwin och jag lade oss vid 23:00.

Idag/söndags vaknade Daniel och Melwin vid 08:00. De satte sig i soffan framför tvn och tittade på film och åt frukost. Jag vaknade vid 09:30 av att solen tittade in genom en springa mellan rullgardinen och väggen. Jag gick upp och åt frukost. Melwin gjorde sig klar och gick hem till Linus och lekte. Daniel och jag tog en lång skön promenad i solen på Gränsö. Helt underbar natur även på vintern. Det var kyligt och blåsigt.

När vi kom hem kom Melwin hem efter en liten stund. Vi gjorde matsedel för veckan. Fanny kom hit. Jag tog med Melwin på en promenad, (Melwin tog sin kickbike) till Maxi. Mötte familjen och Mikael där. Vi handlade. Fanny åkte hem till Robin och vi andra till oss. Melwin gick hem till Linus och lekte igen. Jag och Emelie lagade hemmagjord pizza till middag. Emelie och Mikael åkte iväg en stund. Vi satte oss vid tv en stund. Daniel och Mikael åkte ut och övningskörde med Emelie. Emelie följde med Mikael hem och sov där.

Resten av kvällen ska jag umgås med familjen, så ha en fortsatt fin kväll...

Likes

Comments

I måndags/juldagen vaknade vi runt 09:00. Killarna började leka med en gång med sina nya leksaker. Vi plockade fram frukost. Ungdomarna vaknade och åt med oss. Vi alla tog det lugnt i soffan framför tvn. Pojkarna lekte med Nerf, playmobil och ritade. Fanny kom hit och var här hela dagen.

Mamma och pappa kom förbi. Vi åt rester från julafton. Åt godis framför tvn. Så härligt att bara umgås. Vi spelade Kahoot, det var kul. Mikael åkte hem. Emelie och Fanny var iväg en stund. Vi fikade innan mamma och pappa åkte hem.

Resten av kvällen satt vi framför tvn, åt gott och umgicks. Tjejerna satt i Fannys rum. Småkillarna lekte i Melwins rum. Daniel lade sig tidigt, han var sjuk med feber och förkylning, samt att han skulle jobba dagen efter. Det är ju inte så lätt att vara hemma och sjuk när man ska köra buss och sätta in någon snabbt. Vid 23:30 gick strömmen i vårt hus, det gjorde den för tre år sedan med vid jul när syrran och Magnus var här. Det visade sig att det hade blivit fel på en av propparna. Vi lade oss vid 00:30.

I tisdags/annandagen sov vi ända till 10:00. Daniel hade fått upp klockan 05:00 och åkt till jobbet. Emelie hade gått upp vid 07:00 och åkt till Kalmar med Mikael och hans pappa. Vi plockade fram frukost medan pojkarna lekte. Vi åt frukost och satt och pratade. Mamma och pappa kom hit och sade hej då till Mahlin, Magnus och Ellioth. De åkte hem vid lunchtid.

Melwin lekte hela dagen med Linus. Jag och mamma åkte och handlade. När jag kom hem hade Emelie kommit hem från Kalmar. Jag plockade ordning, städade, tvättade och bytte till rena lakan i alla sängar. Mikael kom hit till Emelie. Lagade taco till middag på kvällen. Linus åt här. Emelie började bli förkyld, halsont och kände sig sjuk. Daniel kom hem vid 19:00 och hade feber och var riktigt förkyld och hängig. Linus gick hem vid 19:20. Vi satte oss i soffan och tittade på tv, sällskapsresan. Vi var alla trötta och lade oss tidigt.

I onsdags vaknade Daniel och Melwin vid 08:00. Daniel var fortfarande hängig med förkylning och feber. Mikael hade åkt till jobbet vid 07:30. Jag sov till 09:00. Vi åt frukost. Emelie sov lite längre och åt frukost lite senare. Jag duschade och gjorde mig i ordning. Tog en promenad till Jurastigen där jag mötte mamma och vi fortsatte vår promenad. Jag följde med mamma hem till deras lägenhet när vi hade gått en runda. Daniel, Emelie och Melwin var där. Daniel hjälpte mamma och pappa med kanaler på tvn efter att de fått grejer från bredbandsbolaget.

Mamma, Emelie och jag gick till Maxi och handlade. Pappa hämtade oss när vi var klara. Följde med hem till dem igen. Vi åt lunch där. För Daniel strulade det en del så han fick köpa nya grejer. Emelie började känna sig hängig, förkyld och febrig. Mamma skjutsade hem mig, Emelie och Melwin. Jag plockade lite och Emelie lade sig i sängen och vilade. Melwin gick ner till Sixten och lekte. De kom upp till oss efter ett tag och lekte.

Jag lagade mat när Daniel kom. Mikael kom hem till Emelie och han åt hos oss. Han sov hos Emelie på kvällen. Emelie hade feber på kvällen och kände sig inte alls pigg. Vi tittade på SOS sällskapsresan. Vi lade oss vid 22:00. Jag hade svårt att sova eftersom jag vänt lite på dygnet sedan förra onsdagen. Somnade klockan 00:30 efter att jag hade gått in och lagt mig i Melwins säng.

I torsdags vaknade jag och var supertrött när klockan ringde vid 05:30. Jag gick upp och gjorde mig i ordning och åt frukost och då kom Mikael upp och åt frukost. Vi var båda trötta och pratade inte med varandra. Daniel och Melwin sov så gott i våra sängar. Både Daniel och Emelie var sjuka i förkylning och feber. Hon tyckte det var jättetråkigt då hon skulle jobbat på People egentligen, men vi sa till henne att hon inte fick gå.

Vår Emelie tänker inte alltid på sig själv, utan är plikttrogen och måste till skolan och jobb även om hon har hög feber och inte orkar stå upp. Så var det när hon hade körtelfeber 2015, då var hon i skolan fast hon var så dålig. Det var många gånger som hennes lärare skickade hem henne.

När jag var klar med alla morgonbestyren tog jag cykeln till jobbet. Daniel var med Melwin till Kalles lek och lattjo i Vimmerby där de mötte en klasskamrat till Melwin och hans pappa. De åkte hem vid 14:00. Melwin lekte med Sixten en liten stund. Jag jobbade till 16:30, då cyklade jag hem. Lagade köttfärslimpa, potatis, sås och grönsaker. Daniel och Emelie vilade eftersom de inte mådde bra. Mikael kom till Emelie och sov hos henne. Vi tittade på film tillsammans på kvällen. Jag var trött och hade lite ont i halsen, så jag lade mig vid 21:00. Daniel och Melwin var uppe längre eftersom de var lediga.

I fredags gick jag upp klockan 05:15. Kände att förkylningen hade slagit till och kände mig lite hängig. Jag duschade och gjorde mig klar. Mikael kom upp och gjorde sig klar vi åt frukost tillsammans. Han frågade om jag ville ha skjuts och det ville jag eftersom jag inte mådde bra. Emelie var feberfri men hade fått migrän, jobbade hela dagen på People. Hon lunchade med mig på mitt jobb. Melwin lekte med Sixten ett tag.

Daniel och Melwin hämtade mig när jag slutade vid 13:00. Vi åkte hem och jag sov en timma i soffan under täcke och filt. Melwin tittade på film under tiden. Daniel skjutsade Fanny till jobbet och hämtade Emelie. Daniel lagade mat när de kom hem. Det blev film och mys med familjen på kvällen. Hade fått feber. Emelie åkte hem till Mikael och sov hos honom. Jag och Melwin somnade tidigt. Vaknade flera gånger under natten och var genomsvettig så febern sjönk.

I lördags vaknade jag vid 09:00. Genomförkyld men utan feber. Kände mig väldigt hängig ändå. Vi åt frukost tillsammans. Daniel hämtade hem Emelie från Mikael. Melwin och jag tittade på film. Daniel övningskörde med Emelie. Vi tog en promenad på Gränsö och trotsade förkylngarna. Det var jobbigt men skönt efteråt. Vi tittade på film och tog det lugnt när vi kom hem. Daniel lagde maten.

Fanny var ledig och kom hit. Som vi har saknat henne allihopa. Melwin kunde inte släppa henne. Hon har inte varit här sedan juldagen. Vi slutar när hon har börjat och hon slutar oftast vid midnatt. Emelie åkte hem till Mikael och sov hos honom. Fanny åkte hem till Robin lite senare. Daniel, Melwin och jag hade filmmys på kvällen. Min feber kom tillbaka på kvällen, så inte konstigt att jag känt mig hängig hela dagen. Jag och Melwin somnade tidigt. Daniel tittade på tv ett tag till.

Gott Nytt År

Nyårsafton/söndag vaknade Daniel och Melwin tidigare än mig. Jag hade vaknat flera gånger under natten och varit täppt, ont i kroppen, frusit och svettats. De åt frukost före mig. Jag vaknade någon timma efter dem. Mådde så dåligt när jag vaknade och min aptit var inte i top. Det är jobbigt att bli så förkyld så man tappat lukt- och smaksinnet.

Emelie och Mikael kom hit till oss. Fanny kom förbi en liten stund. Jag låg i soffan och hade svårt att vara uppe, var svag och hängig. Slumrade i soffan emellanåt. Daniel plockade och fixade lunch till dem. Tittade på film med familjen. Vid 16:00 gjorde vi oss alla ordning. Emelie fick fixa mitt smink så att jag såg friskare ut och fixa håret. Jag var så trött och orkade inte. Emelie och Mikael lagade mat hemma hos oss. Fanny skulle vara med sina kompisar. Emelie och Mikael skulle på fest.

Daniel, Melwin och jag åkte hem till Elmerfjords för nyårsfirande med Karlssons. En mycket trevlig kväll, med mycket god mat och såklart mycket skratt.

Menyn 2017: förrätt en skål med sallad, skagenröra, lax, räkor, dill, citron med toast. Varmrätt helstekt oxfilé, gorgonzolasås, rödvinssås, potatisrosor och sallad. Efterrätt marängsviss

Jag var otroligt trött och matt men hade modet uppe hela kvällen. Orkade dock inte hjälpa till så mycket. Efter 00:00-slaget åt vi efterrätten marängsviss. Melwin och jag var trötta så vi åkte hem 01:00. Jag hade fått feber igen, värk i kroppen. Daniel stannade kvar och kom hem 03:40...hihihi som när man var ung. Kul och tur att vi åkte hem innan ingen av oss hade orkat. Vaknade flera gånger under natten och tittade om Daniel kommit hem. När han kom vaknade jag och sade godmorgon till honom, hihihi.

Likes

Comments

I måndags vaknade jag och Melwin klockan 05:15, Daniel hade gått upp vid 05:00. Jag duschade och gjorde mig i ordning. Melwin tittade på tv och åt frukost. Daniel och jag åt frukost. Mikael kom upp och gjorde sig i ordning. Efter frukosten åkte Daniel och jobbade. Melwin och jag gjorde oss klara. Vi gick bort till skolan. Jag lämnade Melwin på fritids och fortsatte min morgonpromenad ner till jobbet. Det var lite halt och en aning kallt, men ändå skönt. Emelie var i skolan. Jag hade mycket att göra på jobbet så dagen gick fort.

Jag slutade två och hämtade bilen i hamnen som vi kört ner kvällen innan. Jag åkte till Breviksskolan och hämtade hem sonen. När vi kom hem satte jag på en kastrull med risgrynsgröt som fick koka på spisen. Melwin och jag dammade och pyntade med tomtar. Vi lyssnade på julmusik och hade det mysigt. Vi fick lite julfeelings. Han är så hjälpsam och duktig och erbjuder gärna sin hjälp när vi ska göra något. Eftersom jag fick röra i gröten en del så var det mest han som pyntade.

När Emelie och Daniel hade kommit hem så åt vi gröt. Vi plockade bort efter maten. Vi åkte ner till Synsam för att Daniel skulle skaffa sig nya glasögon. Han ville ha smakråd så därför följde vi med. Melwin tyckte att det var kul och provade många glasögon. Efter en stund blev han trött. Vi var där i 1,5 timmar och Daniel valde ut ett par fina glasögon. När vi kom hem somnade Melwin med en gång. Jag och Daniel satt vid tvn en stund. Emelie sov hemma själv. Jag lade mig tidigt.

I tisdags gick Daniel upp vid 05:00 och Melwin och jag vid 05:15. Jag duschade och klädde på mig medan maken serverade sonen frukost i sängen. Melwin tittade på morgon-tv. Daniel och jag åt frukost. Daniel åkte och jobbade. Melwin och jag borstade tänder. När vi hade tagit på oss ytterkläderna så tog vi en promenad till Breviksskolan. Lämnade sonen på fritids och gick ner till jobbet i stan. Emelie var i skolan. Jag var sista gången hos tandläkaren och lagade mitt andra och sista hål för detta år. Men vad trött och utmattad jag blir efteråt, av alla spänningar.

Jag jobbade länge så mamma och Emelie hämtade Melwin när han slutade i skolan. Jag skjutsade hem en kollega när vi hade slutat så jag kom hem runt 17:00. Mamma hade åkt hem så Emelie och Melwin var själva hemma. Jag lagade mat när jag kom hem, Daniel kom hem några minuter efter mig. Vi åt mat och pratade om dagen. Daniel plockade bort och jag läste bok för Melwin. Plockade lite med tvätt. Melwin och jag lade oss och tittade på tv. Mikael kom hem till Emelie och sov hos henne. Melwin och jag somnade tidigt men Daniel var uppe längre än oss.

I onsdags gick vi upp 05:15 som vi brukar. Jag duschade och klädde på mig medan Daniel servade sonen med frukost och julkalendrar i sängen. Han åt upp och klädde på sig. Daniel och jag åt frukost innan han åkte och jobbade. Jag och Melwin gjorde oss klara och tog bilen till Breviksskolan. Jag lämnade honom på fritids. Tog bilen ner till jobbet. Emelie var i skolan.

Var ute med Pernilla och gjorde ärenden på lunchen. Köpte de sista julklapparna till barnen. Jag tog hälsotimma sista timmen så jag gick hem 15:00. Gick på några dagars semester, så härligt och skönt. Hämtade först Emelie på skolan och efter det hämtade vi Melwin. Barnen åt middag direkt när vi kom hem för de var hungriga. Daniel och jag åt när han kom hem från jobbet. Gjorde några ärenden när vi hade plockat bort efter maten. När vi kom hem nattade jag Melwin som var trött och somnade med en gång. Mikael sov hos Emelie. Daniel och jag tittade en liten stund på tvn, innan jag lade mig och lyssnade på hörbok. Daniel lade sig senare.

I torsdags gick Daniel och Mikael upp tidigt och åkte till sina jobb. Emelie, Melwin och jag gick upp lite senare. Jag duschade medan Melwin åt frukost och öppnade sina kalendrar. Jag åt frukost när jag var klar. Melwin klädde på sig och borstade tänderna. Emelie gick upp vid 07:45. När vi var klara med morgonbestyren så gick vi bort till Breviksskolan. Jag var med Melwin i skolan hela dagen, det var jätteroligt. Vi såg på julshow som några barn hade tränat in. Tittade på de fyra sista avsnitten av Pelle Svanslös och målade.

När vi kom hem så hade Emelie åkt ner till People för att jobba. Melwin och jag blev hämtade av mamma och följde med hem till dem och fikade. Efter det åkte vi till Maxi och julhandlade. Skönt att ha gjort det. Kom hem vid 17:00 och då kom Daniel hem också. Vi åt middag. Hämtade Emelie klockan 19:00 och körde ner bilen till Fanny på Pinchos. När vi kom hem satt vi framför tvn och tittade lite. Emelie åt middag och åkte sedan hem till Mikael och sov. Vi var alla trötta och somnade runt 22:00.

I fredags gick vi upp klockan 08:00. Daniel och Melwin åt frukost. Vi gjorde oss i ordning och åkte till Maxi och handlade innan det blev för mycket folk. När vi kom hem packade jag upp alla varor. Jag hade blivit lite hungrig så jag åt frukost. Hämtade hem Emelie från Mikaels lägenhet. Melwin och Daniel tog det lite lugnt framför tvn. De åkte till mamma och pappa och hämtade några saker. Jag passade på att duscha. Jag satte in julskinkan i ugnen som skulle stå och ugnsbaka i flera timmar.

Vi åt lunch hemma. Melwin, mamma och jag åkte ner till stan så Melwin fick köpa julklappar till sina systrar. Så gullig han är, julklapparna har han valt alldeles själv. När vi var klara gick vi på bio och såg Ferdinand, det var en bra film. Melwin tyckte att den var bra. Daniel hade skjutsat Emelie till jobbet på Maxi och Fanny till Pinchos. Daniel hämtade oss vid 17:00, då skjutsade vi hem mamma. Åkte till Maxi och köpte mat och hämtade Emelie som hade jobbat klart.

Åkte hem och gjorde varma mackor till middag. Mikael kom till Emelie och sov över. Emelie gjorde limekola. Melwin blev dålig i magen på kvällen men fick vätskeersättning och blev piggare efter någon timma. Daniel, Melwin och jag lade oss tidigt eftersom Daniel skulle jobba på lördagen. Fanny ringde strax innan 24:00 och ville ha skjuts hem från jobbet. Jag gick upp lagom halvsovandes och hämtade henne från Pinchos och skjutsade hem henne. Härligt att få träffa henne om så bara en liten stund. Hon jobbar så mycket så vi ses aldrig känns det som.

I lördags åkte Daniel till jobbet vid 06:00 och Emelie, Melwin och jag vaknade vid 08:00. Vi tittade på tv och småpratade om julen. Jag somnade om och sov en timma till. Emelie, Mikael och Melwin åt frukost. Mikael skjutsade Emelie till jobbet (Maxi) för sista arbetsdagen. Emelie kommer jobba på People istället. Jag gick upp och åt frukost. Städade och plockade. Mahlin, Magnus och Ellioth kom vid lunchtiden. Jag och Mahlin hämtade Emelie från jobbet och handlade lite.

Killarna busade och lekte. Fanny jobbade. Vi lagade mat. Daniel kom hem klockan 19:00 på kvällen. Mikael kom till Emelie på kvällen och sov över. Vi spelade Bingolotto och hade en mysig kväll. Småkillarna lekte och busade. Mahlin och jag gjorde omelett som vi skulle ha på julafton. Vi griljerade skinkan. Killarna var trötta och somnade vid 23:00. Jag lade mig också då.

På julafton/söndags gick vi alla upp vid 09:00. Mikael åkte hem. Vi andra åt skinkmacka till frukost. Efter frukosten gjorde vi oss iordning. Vid 11:30 åkte vi till barnens farmor och firade jul. Mahlin, Magnus och Ellioth åkte till mamma och pappa på grötfrukost. Fanny var med Robin hos hans föräldrar. Det är så känslomässigt jobbigt när barnen blir så stora så de väljer själva vart de vill fira jul. Men det är bara att vänja sig. Barnen fick fina julklappar.

Vi åkte hem vid 14:00. Vi vilade en stund och sedan kom Mahlin, Magnus, Ellioth, mamma och pappa. Emelie åkte hem till Mikaels föräldrar. Efter en stund kom faster och Fanny. Vi tittade på Kalle Anka samtidigt som vi kvinnor lagade maten. Emelie, Mikael och Robin kom hit. Vi åt en mycket god julmat. Barnens överraskning var Tomten som vi hade bokat. Så bra det blev och småkillarna blev lagom överraskade. Alla fick sina julklappar och var nöjda. Vi fikade och åt julgodis och njöt av kvällen. Robin åkte till sina föräldrar. Mamma, pappa och faster åkte hem medan vi andra satt uppe till midnatt. Då blev småkillarna trötta och ville sova. Fanny åkte hem med Robin.

Likes

Comments

I måndags vaknade vi upp och såg att det äntligen kommit lite snö. Tycker faktiskt om alla årstider. Så roligt att man vaknar och tittar ut och känner ett leende över läpparna redan klockan 05:15, bara för att vädret är härligt. Melwin klädde på sig och åt frukost framför tvn och jag gick och duschade. Daniel och jag pratade lite när jag duschat klart och klätt på mig. Daniel åkte till jobbet. Jag åt frukost och sminkade mig. Gick in till Melwin medan han öppnade sina kalendrar. Han åt upp det och sedan borstade vi tänderna och tog på oss varma ytterkläder och pulsade i snön till skolan. Som vanligt på måndagar kom inte personalen i tid. Jag tog med Melwin och en klasskamrat till honom till en annan avdelning och lämnade över de där, eftersom jag börjar jobba vid 07:00. Jag tog sedan en promenad till jobbet.

På jobbet hade jag mycket att göra så klockan gick snabbt. Hämtade sonen vid 14:00 på skolan. Gjorde några ärenden med mamma, Emelie och Melwin. Vi handlade på vägen hem. Åkte hem och lagade mat. Melwin lekte med Sixten hos oss. Vi åt mat när Daniel kom hem. Sixten gick hem vid 18:00. Mikael kom hem till Emelie och sov hos henne. Jag och Daniel tittade på en film efter att Melwin somnade. Efter filmen lade jag mig, jag var så trött. Somnade ganska snabbt. Daniel lade sig runt 22:00.

I tisdags vaknade jag klockan 06:30, av mitt mobilalarm. Melwin var svårväckt men vaknade till slut. Jag duschade och klädde på mig medan sonen tittade på morgon-tv och åt frukost. När han hade ätit klart tog han på sig kläderna och öppnade sina julkalendrar. Jag åt frukost och sminkade mig. Melwin och jag borstade tänder och tog på oss ytterkläderna. Vi tog bilen bort till skolan. Jag pussade honom hej då. Fortsatte till vc på samtal. Efter det åkte jag ner till jobbet. Fullt upp på jobbet som vanligt.

Mamma hämtade Melwin och Emelie på skolorna och Fanny hemma hos Robin. Fanny var ledig från Pinchos. Jag mötte upp dem på stan. Vi gjorde några ärenden. Mamma åkte hem med Emelie och Melwin. Jag och Fanny åkte till Maxi och handlade. Släppte av henne i Robins lägenhet när vi var klara. När jag kom hem hade Daniel kommit hem och lagat mat. Mikael kom till Emelie och sov hos henne. Vi åt mat allihopa. Jag gjorde läsläxan med Melwin. Sedan läste jag en bok för honom. Jag nattade honom medan jag lyssnade på hörbok. Emelie och Mikael var i hennes rum och tittade på film. Daniel lade sig efter mig.

I onsdags vaknade jag av Daniels mobilalarm vid 05:00. Jag låg och drog mig tills han gick ur duschen. Då gick jag in och duschade. Daniel väckte Melwin och gav honom frukost under tiden. Jag klädde på mig och satte in linserna. Daniel åkte till jobbet efter att han hade ätit frukost. Mikael gick upp och duschade. Melwin klädde på sig och öppnade sina kalendrar. När vi båda var klara borstade vi tänder, tog på oss varma ytterkläder och gick till skolan. När vi kom bort till skolan berättade fritidsfröknarna att de skulle få grötfrukost ute, så mysigt. Jag traskade ner till jobbet, det var riktigt halt. Mikael åkte till jobbet efter att Melwin och jag hade gått hemifrån. Emelie var i skolan men började senare.

Hade fullt upp på jobbet så dagen gick snabbt. Vi hade besök av Lucia på jobbet och vi fick Luciafika. Emelie hämtade Melwin från skolan när hon slutade. När jag kom hem låg de och vilade i Emelies säng. Jag lagade mat och pratade med barnen om hur dagen varit i skolan. När Daniel kom hem åt vi mat. Vi plockade undan efter maten. Satte oss med Melwin och gjorde läxan, efter det badade vi. Emelie och Daniel gjorde ett ärende. Jag läste en bok för Melwin innan han somnade. Sedan lyssnade jag på en bok innan jag somnade.

I torsdags vaknade jag vid 04:50 och gick upp och duschade, killarna och Emelie sov. När jag duschat klart och klätt på mig hade Daniel gått upp. Vi väckte Melwin som klädde på sig och fick frukost på sängen. Jag och Daniel åt frukost tillsammans i köket. Daniel åkte till jobbet en liten stund innan vi gick. Melwin öppnade sina julkalendrar och jag plockade undan efter frukosten. Vi borstade tänderna och tog på oss ytterkläder. Det regnade så jag fick ta på mig regnkläder. Lämnade Melwin på skolan vid 06:30. Efter det gick jag ner till jobbet i stan. Det blåste och regnade en del, inte så roligt väder att gå i. Emelie började skolan lite senare.

Emelie hämtade Melwin på skolan vid 15:30. De var hemma när jag kom hem. Daniel hade också redan kommit hem då. Vi åt mat som vi hade lagat dagen innan. Daniel var hemma med barnen. Linda hämtade mig och vi åkte till Gunnebo kyrka där vår kompis Maria jobbar. Vi gjorde julgrupper. Det var jättekul. Linda skjutsade hem mig vid 20:00. Melwin sov redan. Jag satte mig i soffan och pratade med Daniel och Emelie. Vi tittade på tv en stund. Jag lade mig och lyssnade på en bok. Daniel och Emelie lade sig senare.

I fredags gick vi alla utom Emelie upp 05:15. Jag duschade, Daniel rakade sig och Melwin fick frukost och tittade på tv. Jag klädde på mig, satte in linserna och sminkade mig medan Daniel duschade och klädde på sig. När Daniel och jag åt frukost klädde Melwin på sig och öppnade sina julkalendrar. Han åt upp godiset. När vi var klara borstade vi tänder och tog på oss ytterkläderna. Daniel åkte till jobbet. Jag tog skruttbilen till skolan och lämnade in Melwin. Pussade honom hej då och åkte ner till jobbet. Emelie var i skolan men började senare än oss.

Det gick fort till lunch. Jag och kollegorna åkte till Campus för julbord. Det var gott och trevligt. Vi fick julklapp. Åkte ner till stan och släppte av en kollega på jobbet. Åkte hem och hämtade Melwin. Vi åkte till mamma och pappas nya lägenhet. De flyttade från huset till en bostadsrätt. Emelie var hemma och träffade Wilma. Vid 18:00 kom Daniel och Emelie dit. Vi köpte pizza som vi åt. När vi hade ätit kom Mikael. Vi packade upp, plockade ordning, fixade med olika saker, flyttade möbler, pyntade och satte upp lampor och gardiner. Fanny jobbade fast hon hade hög feber och ont i halsen. Så rörigt men till slut fick vi lite mer ordning.

Vid 20:00 åkte Emelie och Mikael hem och lade Melwin. Han somnade direkt. Vi kom hem vid 21:30. Då lade jag mig, jag var så trött efter allt uppackande. Emelie och Mikael åkte hem till honom och sov. Daniel var uppe längre men fick skjutsa hem en sjuk Fanny från Pinchos vid 00:30 när hon slutade.

I lördags vaknade jag vid 07:30 och gick på toaletten, då kom Melwin upp och sade att han hade varit vaken länge. Han hade tittat på film på paddan och öppnat sina kalendrar. Jag gick och lade mig en liten stund till. När jag vaknade igen åt vi alla en lätt frukost. Jag tog en promenad till mamma och pappas lägenhet. Så skönt. Daniel och Melwin handlade lite bröd, pålägg och juice som de hade med sig när de kom. Linda kom förbi med en inflyttningspresent (så gulligt) och fick en rundvisning av mamma och mig. Mahlin, Emelie och Mikael kom dit. Då åt vi brunch.

De blir så fint och bra för dem. Mamma, jag, Emelie och Mikael åkte och handlade några saker till mamma och pappa. När vi kom tillbaka till lägenheten packade vi upp ännu mer saker. Daniel och jag var iväg och gjorde några ärenden. Fanny som var sjuk i hög feber och halsont kom förbi en stund, hon var hängig men ville se var de hade flyttat. Det var rörigt och stökigt med liv, tjat och skratt. Melwin var trött och ville åka hem så vi kom hem vid 20:30. Lade Melwin och han somnade direkt. Vi plockade i ordning lite innan vi satte oss vid tvn en stund. Emelie var med Mikael men de sov hos oss. Lade mig vid 23:30. Daniel somnade senare.

I dag/söndags vaknade jag av något ljud, det prasslade och lät högt. Det var bara lilla sonen som satt i sitt rum och hade öppnat julkalendrarna, han smaskade gott när jag kom in till honom. Först blev han rädd att jag skulle bli arg att han åt före frukosten, men när jag skrattade åt han så skrattade han med. Jag lade mig och lyssnade på hörbok en liten stund. Gick upp och åt frukost med familjen. Duschade och gjorde mig i ordning. Vid 10:45 skjutsade Daniel och Melwin mig till mamma och pappa för mer plockande. Daniel åkte vidare med Melwin till bowlinghallen på kalas för Sixten och Adam. Daniel kom till mamma och pappa. Syrran och jag packade upp och plockade i ordning.

Emelie kom också dit. Daniel hämtade Melwin och när de kom tillbaka fikade vi. En sjuk Fanny och Robin kom och tittade en liten stund. Vi åkte hem runt 15:00. Då handlade vi på Maxi. Åkte hem och tog det lugnt i soffan framför tvn. Ugnsbakade en skinka till Fanny och Robin. Melwin badade. Vi lagade potatisgratäng, fläskfilé och kokta morötter till middag. Emelie och Melwin gjorde rent Holgers bur. Mikael kom och sov hos Emelie. Daniel nattade Melwin.

Ha en fortsatt fin tredje advent...

Likes

Comments

I måndags vaknade jag av Daniels telefonlarm. Jag kunde inte somna om utan gick upp och duschade. Daniel som satt och åt frukost försökte väcka sonen som var jättetrött. Han gav honom macka och mjölk. När jag kom in hade han råkat somna om igen. Jag sa godmorgon och berättade att han hade fått en macka. Plockade fram julkalendrarna åt honom och då vaknade han snabbt. Nu blir det lättare att få upp honom när han vet att han får godiskalender varje morgon.

Tiden går nu i en rasande fart till mamma och pappa ska flytta ifrån vårt barndomshem, som dessutom min kära pappa har byggt själv. Mycket känslor för oss alla. Samtidigt som jag vet att de kommer få det bättre i en lägenhet. Pappa orkar inte skotta och klippa gräs längre. Mamma slipper dessutom städa 150 kvm. Nu kommer de få 95 kvm på fyra rum och kök. Önskar bara att det hade hittat något närmare oss, så barnen kunde hjälpa dem med saker när Daniel och jag inte kan och jobbar.

Melwin och jag gjorde oss klara och borstade tänderna. Vi tog på oss ytterkläderna och gick bort till skolan. När vi väl kom dit var personalen sen och vi fick vänta 7 min efter öppningstiden, så dåligt. Öppnar fritids 06:30 så ska man vara där och inte komma 06:37. Vilket gjorde att jag blev superstressad och irriterad. Gick till jobbet. Avreagerade mig på jobbet med att plocka ur båda diskmaskinerna för att lugna ner mig. Hihihi. Hade fullt upp denna dagen med. Emelie var halva dagen i skolan då hon fått ont i hals, kropp, huvud och blivit förkyld.

Mamma och pappa hämtade både Emelie och Melwin från skolan och skjutsade hem dem. Vid klockan 14:00 hämtade de mig från jobbet. Jag klippte pappa när vi kom hem till oss. Emelie låg i sängen och var riktigt hängig, hon hade fått feber också. Jag och Melwin myste lite när mamma och pappa hade åkt hem. Melwin klagade över smärta i vänster lår.

Jag lagade kalkonfilé, sås, ris och grönsallad till mat. Vi åt innan Daniel kom hem, Emelie hade dåligt aptit och satt mest och petade i maten. Eftersom jag inte kunde gå på yogan på tisdag så gjorde jag yinyoga hemma. Jag läste för Melwin innan Daniel nattade honom. Lade mig vid 21:00 och lyssnade på hörbok medan Daniel tittade på tv i vardagsrummet och Emelie tittade i sitt rum. Fanny jobbade på Pinchos hela dagen i minst 12 timmar.

I tisdags gick Daniel upp vid 05:15 precis samtidigt som mig. Jag duschade först och Daniel efter mig. Väckte Melwin när jag hade fixat mig. Han tog på sig sina kläder och klagade återigen på smärta i vänster lår. Han berättade att det gjorde jätteont när han går och springer. Gav honom Alvedon för jag trodde det var växtvärk. Daniel och jag åt frukost tillsammans. När vi alla var klara klädde vi på oss och åkte med Daniel till skolan. Jag gick in med Melwin och kramade honom hej då. Daniel skjutsade ner mig till jobbet. Emelie var sjuk med halsont, feber, förkyld och ont i kroppen. Hon var i skolan på några lektioner som hon inte kunde missa.

Dagen på jobbet gick fort, jag hade mycket att göra. Mamma hämtade Melwin på skolan som gick direkt till Sixten och lekte, de var ute. Jag ringde Melwin och frågade hur det var med hans ben. Han sade att han hade ont. När jag kom hem var Emelie och Melwin själva, de låg och vilade i soffan framför tvn. Melwin satt i soffan och hade jätteont i benet. Jag smörjde in låret och masserade. Mikael kom till Emelie. Emelie var riktigt dålig och trött. Daniel kom hem, vi satt vid tvn en stund. Mormor kom hit.

Vid 19:00 mötte vi, Robin utanför Pinchos. Familjer till de som jobbar där var inbjudna för att provsmaka mat och dryck. Det var så fint, trevlig lokal och stämning, trevlig personal och såklart supergod mat. Det tyckte vi allihopa. Fanny var så duktig och har lärt sig mycket på så kort tid. Vid 20:30 hade vi ätit klart och åkte hem. I bilen klagade Melwin jättemycket på smärtan i låret och haltade hela vägen från bilen in till huset. Melwin var så trött och somnade direkt. Daniel och jag bestämde att han skulle få en dag hemma och vila låret. Vi trodde då att han sträckt sig när han spelat utebandy på skolan. Emelie var helt slut och somnade också direkt. Jag lade mig och lyssnade på en bok. Daniel var uppe lite längre.

I onsdags gick Daniel och jag upp samtidigt. Jag duschade före Daniel och klädde på oss efter det. Vi åt frukost tillsammans när vi var klara. Daniel åkte till jobbet före mig. Innan jag skulle åka till jobbet väckte jag Melwin och sa att han fick vara hemma med Emelie, hon var hemma och var sjuk. När han gick till toaletten såg jag att han haltade rejält, då bestämde jag mig för att ringa och rådfråga på vårdcentralen. Jag kramade honom hej då och tog bilen till jobbet. Jag hade under natten fått migrän. Jag förstår inte varför migrän ens finns, det är så sjukt jobbigt.

Väl på jobbet ringde jag till vc om en tid till Melwin, för att få klarhet i vad han gjort i låret. Vi fick en tid 10:15. Jag ringde Emelie och bad henne ge honom frukost, och hjälpa honom med kläder så att jag bara kunde hämta honom. När jag hade hämtat honom åkte vi till vc och han haltade ordentligt. Läkaren undersökte och klämde på hans ben och han hade ont i hela den stora lårmuskeln från höften till knät. Läkaren bedömde en muskelbristning och ordinerade vila och Ipren i 1-2 veckor. Stackars min lilla pojke, inte konstigt att han hade/har ont. Eftersom besöket/undersökningen tog lång tid och Emelie var så dålig och bara sov, ringde jag Daniel. Vi bestämde att det blev vabb för mig, eftersom han inte kunde åka hem. Mamma och pappa håller på att packa inför flytt om en vecka, de har svårt att hjälpa till med Melwin nu.

Jag åkte ner och packade ihop mina saker på jobbet. Kändes tråkigt att inte få jobba klart, men sonen är viktigare. Vi åkte hem och bäddade ner oss i jämte Emelie i sängen. Melwin fick Ipren. Vi åt salladslunch framför tvn. Emelie somnade direkt efter lunchen. Jag satt med tigerbalsam och kall ärtpåse på huvudet för att eventuellt dämpa migränen, dock hjälpte det inte.

Vid 17:00 lagade jag mat. Vi åt när Daniel kom hem. Hämtade mina nya linser på kvällen. Emelie låg och vilade i sitt rum på eftermiddagen och kvällen. Melwin låg och vilade hela dagen och kvällen i vår säng. Han spelade på paddan och tittade på film. Jag läste en bok för honom och vi spelade spel. Melwin fick Ipren innan han somnade. Jag och Daniel lade oss vid 22:00. Vid 22:30 hämtade jag Fanny på Pinchos och skjutsade hem henne. Somnade direkt när jag kom hem.

I torsdags vaknade vi klockan 07:30. Daniel jobbade. Emelie var envis och hade bestämt sig för att gå i skolan även att hon fortfarande var sjuk. Melwin och jag låg kvar en stund i sängen, vi åt frukost och tittade på film. Jag hade fortfarande migrän och mådde illa. Emellanåt försökte jag mig ur sängen för att plocka, diska och tvätta. Fanny kom förbi innan hon skulle ner till Pinchos för att jobba. Vi åt korvstroganoff och makaroner. Efter lunch flyttade vi ut till soffan och tvn. Melwin spelade tv-spel.

Emelie och Hanna kom hit vid 15:15. De satte sig och pluggade till ett prov. Vid 15:30 var jag på medicinmottagningen och fick ett 24-timmars EKG. Det skulle jag ha till fredag klockan 13:30. Lite bökigt att ha en massa slangar med elektroder över bröst och mage. Det satt en dosa som man var tvungen att ha i byxlinningen. Barnen tyckte att det såg läskigt ut. Läkarna vill utesluta något allvarligt fel på mitt hjärta, eftersom jag har drabbats av mycket hjärtrusningar det senaste åren.

Lagade mat, falsk fläskfilé och ris med majs till. Vi åt utan Daniel för han jobbade till 23:00. Hanna sov hos Emelie, de pluggade hela kvällen. Melwin och jag lade oss och tittade på en gammal julkalender. Daniel kom hem en liten stund vid 21:00, innan han jobbade igen. Melwin somnade runt 21:30. Jag kunde inte somna utan slumrade hela natten. Jag hade kablar och elektroder som jag tyckte satt i vägen samt en dosa på kanten av trosorna. Så fruktansvärt obekvämt. Daniel kom hem vid 23:00, jag beklagade mig för honom hur oskönt det var. Han muttrade lite och somnade.

Natten till fredagen var fullständigt hemsk. Inte många minuters sömn. Klockan 03:50 vaknade Melwin och inte kunde somna efter en kvarts tjat fick han paddan och tittade på barnfilm. 04:20 berättade han att han hade en knöl på sin arm, tände mobilen och fann en finne. Efter det somnade jag på riktigt men blev återigen väckt av sonen 04:45 av att han inte kunde sova. Snart gubben snart somnar du sa jag och strök honom över håret. Somnade 04:55 och vaknade av en mardröm vid 05:00. Då blev jag sur och irriterad och gick upp.

Gick en promenad till jobbet redan vid 06:00 när jag ändå var klar. Kände att mitt humör var sådär så jag satt på mitt kontor med nästan en stängd dörr. Gick till Medicinmottagningen vid 13:15 och lämnade mitt 24-timmars EKG. Så skönt att bli av med det. Mamma och mina tre barn hämtade mig på stan men vi släppte av Fanny som skulle jobba. Vi åkte och gjorde några ärenden. Köpte några julklappar till. Vi tittade på tv i vår säng och tog det lugnt en stund.

Emelie åkte hem till Mikael och åt och sov där. Daniel, Melwin och jag åt mat. Vi tittade på film och hade fredagsmys. Melwin och jag var trötta och lade oss vid 22:30. Daniel var uppe lite längre. Daniel hämtade Fanny från jobbet vid 01:00 och skjutsade hem henne till Robin.

I lördags vaknade vi av mitt larm på telefonen. Vi gick upp och gjorde oss i ordning och åt frukost. Vi hämtade Emelie och mamma och åkte till Glada grisar i Brantestad och köpte julskinka. Vår var 5,6 kg, men vi är ju 10 personer så det kommer att behövas, då den krymper mycket när man ugnsbakar den. När vi kom hem släppte vi av mamma och gjorde några ärenden. Åkte hem och åt lunch. Vi plockade undan i och städade huset. Fanny var ledig och var hemma hos Robin. Vi duschade och gjorde oss i ordning. Vid 17:00 kom våra vänner hit på adventsfika. Så mycket gott vi hade. Emelie var med ett tag men åkte hem till Mikael och sov hos honom. En mycket trevlig kväll som slutade vid midnatt. Vi lade oss direkt och sov när alla hade åkt hem.


Idag/söndags var vi trötta efter en trevlig och mysig adventsfika med våra vänner. Daniel vaknade 08:00 och gick upp. Melwin och jag var tröttare och sov till 09:30. Emelie kom hem och åt frukost med Melwin och mig. Jag bloggade lite och de andra satt vid tvn. Emelie och jag hämtade Fanny. Vi åkte hem till oss. Daniel lagade mat. Jag gjorde köttbullar på två kg. Bra att ha i frysen. Farmor och farfar kom förbi en stund. Melwin och jag pyntade granen som Daniel tagit upp från källaren. Fanny och Emelie var iväg och handlade. Fanny skjutsade Emelie till Mikael. Mikael skjutsade och hämtade Emelie till och från Hanna. Daniel skjutsade Fanny till jobbet. Melwin och jag läste bok.

Nu ska vi titta på tv och sedan ska jag natta Melwin. Så ha en fortsatt andra advent.

Likes

Comments

I måndags sov mina killar medan jag var tvungen att gå upp, hörde tydligt deras snarkningar och ville bara ligga kvar. Melwin hade krupit in under Daniels täcke och hade lagt över sina ben runt Daniels kropp. Den lilla sonen som alltid söker pappas trygghet nattetid. Han är så fin, så glad att vi valt att skaffa våra tre underbara barn. Jag gick upp och tände adventsljusstakarna så det blev ett mysigt sken i huset. Skyndade mig att göra mig i ordning så jag kunde äta min frukost denna mysiga morgon. Tänkte samtidigt igenom veckan om det var något speciellt. Denna vecka var lugn förutom ett tandläkarbesök på tisdagen.

När jag var klar klädde jag på mig och tog en promenad till jobbet. Det kändes mörkare än vad det brukar göra, men jag gick ju visserligen 20 minuter tidigare än jag brukar. Emelies mage mådde inte bra, så hon fick vara hemma från skolan. Hon är laktosintolerant så hon hade nog fått i sig något.

På lunchen blev jag hämtad av Daniel, vi gick till Åhmans och hade en lunchdate. Så mysigt. När jag kom tillbaka jobbade jag i 1 timma, sedan slutade jag. Daniel och Melwin hämtade mig. Vi hämtade också hem Emelie som hade sovit hos Mikael.

Väl hemma fixade vi det sista med adventspysslet som jag inte kunnat fixa själv. Efter det somnade Daniel i soffan, jag och Melwin vilade framför tvn. Emelie var instängd på sitt rum. Jag lagade pastagratäng till mat och till det åt vi en grönsallad. Under tiden spelade Daniel och Melwin schack. Melwin förlorade, men han börjar lära sig att spela själv nu. Efter att vi hade ätit blev jag piggare. Jag plockade undan lite i huset och Daniel plockade undan efter maten. Mikael kom till Emelie och sov hos henne. Läste bok för Melwin innan han somnade. Daniel och jag var trötta så vi lade oss tidigt.

I tisdags gick Daniel upp före mig och Melwin. Vår klocka ringde 05:15. Melwin fick sova lite längre men jag var tvungen att masa mig in i duschen. Jag var trött efter att ha sovit dåligt på natten. Samtidigt som oron i magen fanns eftersom jag skulle till tandläkaren igen. Efter duschen klädde jag på mig, Daniel hade väckt Melwin och serverat frukost till honom i sängen. Jag satte in linserna och åt frukost. Melwin klädde på sig när han hade ätit klart. Daniel åkte till jobbet. Melwin och jag borstade tänderna och tog på oss ytterkläderna. Jag gick med Melwin till Breviksskolan. Vi pussades hej då. Gick min morgonpromenad till jobbet, kroppen var så trött efter två nätter med alldeles för lite sömn.

Jag var på jobbet i en timma innan det var dax för mig att gå till tandläkaren. Väl hos tandläkaren var jag nervös som vanligt, spände mig hela tiden medan han borrade och lagade tanden. Jag försökte hela tiden fokusera på andningen och slappna av men det gick inte. Jag blundade emellanåt för att tänka på något annat, men var snart tillbaka i verkligheten och kände allt han gjorde. Efter en timma var jag klar. När jag reste mig från stolen var benen och kroppen så matt, att jag höll på att tuppa av. Att det ska vara så laddat och hemskt att gå till tandläkaren. Försökte dock glädja mig med att det återstod bara en gång.

På jobbet var jag så trött och matt hela dagen. Avbokade yogan då migränen slog till efter alla spänningar. Fick skjuts av mamma på väg hem. Emelie hade hämtat hem Melwin från skolan. De var hemma när jag kom hem. Jag lagade mat som vi åt när Daniel kom hem från jobbet. Gjorde läxan med Melwin medan Daniel plockade bort efter maten. Mikael var här hos Emelie en stund. Fanny och Emelie var i väg och åkte lite bil. Daniel satte sig vid tvn. Jag läste bok för Melwin och nattade honom. Satte mig hos Daniel i soffan en stund innan jag lade mig. Emelie sov hemma. Fanny åkte hem till Robin och henne.

I onsdags var Daniel redan uppe när jag vaknade och gick upp. Emelie och Melwin sov så gott i Emelies säng. Jag duschade och klädde på mig. Daniel åkte till jobbet efter att han hade ätit frukost. Tog några skorpor och vatten till frukost. När jag var klar med morgonbestyren tog jag en cykeltur till jobbet. Emelie och Melwin gick upp vid 07:00, de klädde på sig och åt frukost. Mamma hämtade dem vid 08:00 och skjutsade Emelie till skolan och tog Melwin med sig hem. Melwin hade studiedag i skolan och fick vara hemma och ledig. Halva dagen med mormor hos oss och halva dagen hos Fanny och Robin.

Fanny och Robin hämtade Melwin hos mormor i vårt hus. Fanny hade varit hos frisören innan. Fanny och Robin gick till lekparken i stadsparken med Melwin. Jag slutade klockan 16:30, då cyklade jag hem. Fanny och Robin kom precis då och lämnade Melwin när jag precis cyklat in på gården. Emelie var hemma med Hanna och de var i Emelies rum. Jag lagade mat, vi åt när Daniel hade kommit hem från sitt jobb. Hanna åkte hem när vi hade ätit klart. Emelie lyssnade när Melwin läste sin läsläxa. Melwin och jag badade medan Daniel plockade bort efter maten. Läste en bok för Melwin innan han somnade. Satte mig en stund med Daniel i soffan innan jag lade mig. Emelie sov själv hemma.

I torsdags vaknade jag av larmet på klockan 05:20. Jag var trött men gick upp, sade godmorgon till Daniel som satt och läste tidningen på paddan. Jag duschade och klädde på mig. Daniel hade väckt Melwin och gjort frukost i sängen åt honom. Det har bara blivit så att vi ger honom frukost varje morgon i sängen, eftersom att han gärna vill titta på morgon-tv. Jag sminkade mig och åt frukost. Daniel åkte och jobbade. Melwin klädde på sig när han tagit sin sista tugga på mackan. När vi var klara borstade vi tänderna. Vi tog på oss varma ytterkläder, det var -3,5 grader ute. Såklart har vi reflexer på oss i mörkret. Melwin går ju inte så långt men ändå. Jag lämnade honom hos Åsa på fritids. Vi pussades hej då. Tog en promenad till jobbet, det var otroligt mörkt, kallt och kusligt att gå. Det var dimma så det var mörkare än vanligt.

Jag hade otroligt mycket att göra på jobbet så tiden gick snabbt fram till lunch. Fick öronakupunktur på lunchen, jag somnade direkt. Åt lunchen senare. Jobbade över lite eftersom jag hade fullt upp. Emelie tog hem Melwin, han ville leka med Sixten med en gång. Emelie vill så gärna hitta på något med Melwin när hon är barnvakt. Melwin har blivit så van att hon alltid sov förr, så han bestämmer alltid med en kompis när hon ska hämta. Då blir hon ledsen och besviken, precis som han blev förut. När jag kom hem var Daniel redan hemma. Vi ringde hem Melwin från Sixten och åt middag. Efter att vi plockat undan maten åkte vi och hämtade kakor som farmor bakat. När vi kom hem badade Melwin och jag. Emelie gick och stängde in sig i sitt rum. Daniel fastnade vid tvn. Melwin och jag blev snabbt varma och gick upp ur badet och kröp ner i sängen. Jag läste en julbok för honom innan somnade. Jag somnade tidigt men lyssnade på hörbok innan.

I fredags vaknade Melwin och jag vid 05:15, Daniel hade gått upp en kvart innan. Tryckte på tvn åt Melwin. Jag sade godmorgon till Daniel, som satt och åt frukost, innan jag klev in i duschen. Daniel åkte och jobbade när jag hade duschat klart. Jag åt frukost och sminkade mig, Melwin klädde på sig. När vi var klara tog vi på oss ytterkläderna. Jag tog med min cykel när Melwin och jag gick till skolan. Jag pussade och lämnade honom. Cyklade till jobbet i medvind men det var riktigt kallt. Emelie var i skolan till klockan 12:00.

Fanny och Robin åkte till Linköping över natten. Jag hade mycket att göra på jobbet och slutade vid 12:30. Köpte med lunch (kycklingsallad) från Tant Grön hem. Mamma, Emelie och jag åt innan jag hämtade Melwin från skolan. Melwin gick direkt till Sixten och lekte hos honom. Emelie var hemma. Mamma och jag åkte och fixade lite ärende. När jag kom hem lagade jag mat. Melwin och Daniel kom hem runt 17:00 och då åt vi. På kvällen hade vi mys framför tvn, Melwin, Daniel och jag. Daniel fick hämta hem Emelie vid 22:30 som hade magvärk och mådde illa. Melwin och jag somnade runt 23:00. Daniel kom och lade sig vid midnatt.

I lördags vaknade vi alla vid 08:00, vi gick upp och åt frukost en mysig frukost med ugnsbakade baguetter. Jag duschade och gjorde mig i ordning. De andra klädde på sig. När jag hade klätt på mig och sminkat mig så åkte jag och mamma och handlade. Emelie hade feber, ont i magen och var illamående. Melwin var hemma hos Daniel och Emelie. Daniel täckte för båten inför vintern.

När jag kom hem kokade jag risgrynsgröt. Fanny har flyttat hem till Robin på heltid, vilket gjorde att Melwin ville ha hennes rum. Så vi flyttade ut Fannys saker och ställde in dem i Melwins rum, flyttade ut Melwins saker och in i Fannys gamla rum. Emelie fick ta över sminkbord efter Fanny så det fixade hon med. Vi plockade i flera timmar innan det blev klart. Det blev jättemysigt i hans rum.

Mycket känslor för både Daniel och mig. Nu är det verkligt att hon flyttar, 4 år äldre än sist hon flyttade in hos honom. Nu har de jobb båda två och vill bo tillsammans. Som förälder blir man aldrig mogen att se sina barn flytta ut. Ville aldrig att denna dagen skulle komma igen. Det värker i mammahjärtat. Klart vi är glada över att hon träffat världens finaste Robin. Han är så himla fin mot henne. Vi vet att han tar hand om henne och hon om honom. Men att vår lilla dotter redan blivit snart 20 år och ska nu flytta för gott gör så ont hos oss båda. Både Emelie och Melwin tycker det är jobbigt. Hon vet att hennes säng står tom och hon får komma när som hon behöver tanka kärlek från mamma och pappa.

Fanny och Robin kom hit och åt adventslunch med oss, gröt och skinkmacka med senap. Så gott och så mysigt. Melwin passade på att mysa och gosa med Fanny. Fanny och Robin åkte hem till sig. Mikael kom senare och åt. Han sov hos Emelie. Vi tittade på tv. Melwin spelade kort med Emelie och Mikael och efter det tittade de på tv i Emelies rum. Nattade Melwin i sitt nya rum. Jag och ungdomarna lade oss före Daniel.

I söndags/idag vaknade jag vid 06:30, lyssnade på en hörbok ”häxan” tills jag hörde en tassande liten pojke komma in och viska, mamma jag kan inte sova längre. Klockan hade då blivit 07:15. Han hämtade paddan och lade sig mellan oss. Daniel gick upp vid 08:00. Melwin och jag låg kvar till 10:00. Ungdomarna tvingade upp oss då och vi åt frukost tillsammans. Vi plockade ordning i huset. Daniel städade i källaren.

Allihopa åkte och gjorde ärenden. Släppte av Mikael så han åkte hem. Åkte till mor och far och tog hem lite grejer till oss. Skjutsade Melwin till kalas på Breviksskolan. Vi åkte hem och Daniel gick ner och plockade i källaren. Jag städade i köket och Emelie gjorde knäck och tryfflar. Daniel hämtade hem Melwin medan jag åkte med Fanny och handlade. När vi kom hem började jag laga mat. Mikael hade kommit till Emelie. Fanny stannade hos oss en liten stund innan hon åkte hem till sig och Robin.

Vi hade gjort fylld köttfärs med pasta och sallad. Vi drack glögg efter maten. Emelie följde med Mikael hem och sov hos honom. Jag klippte Daniel. Melwin satt med ABC på paddan medan jag bloggade. Nu ska jag vara social med mannen och sonen.

Så fortsätt ha en fin advent mina vänner...

Likes

Comments

I måndags gick Melwin och jag upp efter Daniel. Klockan var 05:20, tidigt är det men det kräver den tiden för att vi ska hinna bli klara till 06:30. Daniel åt frukost vid matbordet. Jag gick och duschade. Melwin tittade på tv och fick frukost på sängen av Daniel. Jag klädde på mig och satte in mina linser. Daniel åkte till jobbet. Medan jag åt frukost tog Melwin på sig sina kläder. När vi var klara tog vi på oss våra ytterkläder. Jag gick och Melwin kickade till skolan. Jag pussade honom hej då och lämnade honom där. Jag tog en kall men skön promenad till jobbet. Emelie gick upp och åkte lite senare till skolan.

Dagen på jobbet gick otroligt fort eftersom jag gått ner i tid. Mamma hämtade och skjutsade mig till Breviksskolan. Jag hämtade Melwin och Besher. De lekte hos oss. Mamma var kvar hos oss medan jag och Fanny åkte och handlade. Fanny skjutsade hem mig. När jag kom hem åkte mormor hem. Pojkarna lekte en stund innan Besher åkte hem. Jag började med maten som blev klar precis när Daniel kom hem. Vi åt korv, sås och potatis med grönsaker. Melwin och jag var frusna så vi badade medan Daniel plockade undan efter maten. Vi satt vid tvn och tog det lugnt en stund. Jag och Melwin gick in till sovrummet, jag läste en bok för Melwin innan han somnade. Jag låg kvar och lyssnade på en hörbok. Emelie var hemma och var i sitt rum. Daniel lade sig senare än oss.

I tisdags var Daniel ledig, vilket innebar att han och Melwin hade sovmorgon. Emelie började också senare. Jag vaknade vid 05:30, gick upp och påmindes av att det var min födelsedag. Jag duschade. När jag kom ut från duschen möttes jag av en puss och ett grattis från mannen, han gick och hämtade ett paket som han och sonen överraskade mig med. På våra 23 år så är detta en av få gånger jag får något utan att jag vet om det eller köpt det själv. Öppnade det och blev så rörd och överraskad. Jag fick en jättefin klocka. Kändes lite tråkigt att jag inte hade tid att mysa med dem, utan var tvungen att gå till jobbet för att hinna till 07:00. Väl på jobbet möttes jag av en present från en kollega på skrivbordet på mitt kontor. Roligt att få en överraskning på jobbet.

Jag fick dåligt samvete gentemot Daniel och skickade ett gulligt sms om min fina present. Daniel lämnade Melwin och Emelie på skolorna. Jag fick skönsång av mina kollegor. Jobbade in lunchen och gick hem tidigt eftersom det var min födelsedag och min man var ledig. Tog en promenad hem och hämtade hem sonen från skolan. Vi hämtade Emelie på skolan. Gjorde några ärenden och åkte hem till mamma och pappa. De bjöd oss, barnen och Robin på middag. Mikael kunde inte komma. Vi fick fika också. Fick en amaryllis av mor och far och en fin adventsstjärna av barnen, som var köpt på Boligheter. Vi kom hem sent. Lade Melwin efter att han gjort sina kvällsbestyr. Min syster ringde och sjöng i telefonen tillsammans med hennes övriga familj. Vi pratade en liten stund. Mikael kom hit med rosor till mig. Vi satt och pratade en stund. Mikael åkte hem. Emelie lade sig. Daniel och jag lade oss vid 22:00. Tack för en fin dag med familjen...

I onsdags gick Daniel upp och åkte till jobbet när Melwin och jag vaknade. Jag duschade och Melwin klädde på sig. Vi åt frukost i sängen tillsammans när jag gjort mig klar. Vi borstade tänder och tog på oss ytterkläderna. Jag gick och Melwin kickade till skolan. Vi sade hej då och jag fortsatte min promenad till jobbet. Emelie var i skolan och började senare än oss och sov när vi gick hemifrån. På lunchen fick jag öronakupunktur, underbart avslappnande.

Emelie hämtade Melwin från skolan vid 15:30. Maria (min kollega) och jag trotsade regnet och tog oss en promenad hem när vi hade slutat. Det var skönt även om vi blev lite blöta. Började laga mat när jag kom hem. Vi åt innan Daniel kom hem, han blev sen och fick värma maten. Melwin satt med paddan en stund på kvällen, medan Daniel och jag plockade undan maten. Mikael kom till Emelie och sov hos henne. Jag läste bok och nattade Melwin. Själv lyssnade jag på en bok medan Daniel tittade på tv. Vi somnade runt 22:00.

I torsdags gick Daniel upp tidigt och åkte till jobbet. Jag var ledig från jobbet så Melwin och jag fick sova till 06:30. Dock var jag lite nervös och vaknade 05:00, kunde inte somna om. Jag skulle till medicinmottagningen och göra ett arbets-EKG. Jag gick upp och gjorde mig i ordning. Väckte Melwin så han fick klä på sig sina kläder. Vi åt frukost tillsammans. Emelie kom upp och gjorde sig klar och åt en snabb frukost. Jag skjutsade de till skolan. Åkte hem till mamma och hämtade henne, hon skulle följa med mig till sjukhuset, jag har sjukhusskräck så hon skulle supporta mig.

Väl på sjukhuset togs det blodtryck 120/80, puls och EKG. Pratade med läkaren en stund och efter det fick jag cykla i 8 minuter. Benen var som spagetti. Under tiden togs EKG, puls och blodtrycket med jämna mellanrum samt även efter cyklingen. Det visade bara bra resultat. Jag har under några år haft problem med hjärtrusningar i samband med stress och ångest. Så därför fick jag en remiss för att utesluta att något skulle vara fel på hjärtat. Nu återstår bara 24-timmars EKG. Jag som varit orolig länge för detta men det var inget att oroa sig för.

När jag var klar fick jag byta om. Vi gick till bilen och åkte och hämtade Fanny. Lunchade tillsammans på Sudway. Efter det handlade vi julklappar. Kom hem lagom så vi kunde hämta Melwin och Emelie från skolan. När vi kom hem fikade vi. Fanny tog peggan och åkte hem till Robin. Emelie tog hand om Melwin till Daniel kom hem. Mamma skjutsade ner mig till Guldkant, på afterwork med en kollega. Vi blev kvar några timmar och hade det jättetrevligt. Tiden gick alldeles för fort. Kicki skjutsade hem mig. Emelie var hos Mikael och skulle sova där. Daniel och Melwin satt och myste framför en film i soffan, blev lite avis så satte mig hos dem en liten stund. Jag tog med mig Melwin och nattade honom. Satte mig och pratade med Daniel en stund innan jag lade mig.

I fredags gick Daniel upp före Melwin och mig. Vi vaknade klockan 05:20. Daniel åt frukost när jag gick in i duschen. Melwin klädde på sig och fick frukost på sängen av Daniel innan han åkte och jobbade. Melwin och jag gjorde oss klara och tog det lugnt. Vi tog peggan, jag lämnade Melwin på fritids. Åkte ner till jobbet. Jag hade mycket att göra på jobbet så tiden gick fort.

Mamma hämtade Melwin vid 13:20. Han gick till Sixten och lekte. Emelie var hemma. Mamma och jag åkte och köpte julklappar. Vi var på stan och efter det var vi på Lager 157. När jag kom hem hade både Melwin och Daniel kommit hem. Fanny kom till oss en stund. Daniel och jag åkte och handlade. Mikael kom till Emelie. Daniel och jag lagade mat tillsammans när vi kom hem. Fanny och Mikael åt hos oss. Daniel och jag plockade undan efter maten. Daniel packade sin resväska för en bussresa i hans jobb.

Emelie och Mikael åkte hem och sov hos honom. Fanny och jag åkte ut och körde bil medan Daniel och Melwin var kvar hemma. De myste framför en film. Jag slog in alla julklappar när jag kom hem. Sedan lade sig Melwin och jag i sängen och kollade på tv. Eftersom Daniel skulle jobba kom han och lade sig tidigt hos oss. Jag var dock vaken länge medan Melwin och Daniel somnade tidigt.

I lördags åkte Daniel och jobbade vid 07:00. Daniel väckte mig och pussade mig hej då. Han skulle köra en bussresa till Malmö och kommer hem imorgon (söndag). Somnade om. Melwin vaknade några timmar före mig och lade sig med paddan i sängen. När jag vaknade sa han att jag hade minsann sovit hela dagen, hihihi. Klockan var 09:40. Fanny hörde av sig och undrade om vi kunde åka till Linköping och shoppa. Ringde till mamma och Emelie och båda ville följa med.

Melwin och jag åt frukost och gjorde oss klara. Emelie kom hem från Mikael. Mamma kom hit med Fanny som hon hämtat på vägen hit. Vi åkte till Linköping. Fanny körde. Vi åkte först till leksaksaffären. Åt lunch på Ikea. Efter det shoppade vi på Ikea. Fanny körde oss säkert hem, vi var hemma 17:30. Fanny åkte hem till Robin och mormor till morfar.

Emelie och Melwin gjorde pepparkakshus och lyssnade på julmusik. Jag plockade fram lite kvällsmat och satte på en tvättmaskin. Vi åt och satte oss sedan framför tvn i soffan. Daniel ringde oss. Vi hade en mysig kväll. Barnen var trötta så vi lade oss vid 21:00, de somnade före mig.

I dag/söndag vaknade vi klockan 08:00. Daniel ringde, vi pratade en stund. Vi klädde på oss och åkte och tvättade Audin som var jättesmutsig. Emelie tvättade bilen medan jag betalade och Melwin lekte. Det var riktigt kallt ute. Vi åkte och köpte frukostbröd som vi även levererade till familjen Karlsson. Så härligt att få det direkt till dörren. Alltid någon som blir glad... Vi åt frukost när vi kom hem.

Melwin satte sig i soffan framför tvn. Emelie och jag började storstäda. Hon städade sitt rum. Jag dammade överallt, dammsög, tvättade tvätt, diskade, oljade in köksbordet, bytte lakan, plockade fram adventspynt och plockade in ren tvätt. Emelie åkte iväg och gjorde ärenden med Mikael. När de kom hem lagade Emelie tacos till oss, Fanny och Robin.

Mamma kom hit en stund. Daniel var efterlängtad av både sonen och mig. Han kommer dock hem sent. Emelie följde med Mikael hem. Fanny och Robin åkte hem till dem. Melwin badade och jag duschade efter honom. Jag bloggade lite medan Melwin tittade på tv. Nu ska jag gosa med min son och vänta på mannen i mitt liv...

Ha en fortsatt fin kväll med era nära och kära.

Likes

Comments

I måndags gick Melwin och jag upp efter Daniel. Emelie sov men Mikael kom upp. Jag duschade medan Melwin åt frukost i sängen. Daniel åkte till jobbet. Melwin klädde på sig och jag åt frukost och satte in linserna. Mikael åt frukost och gjorde sig klar. Melwin och jag borstade tänderna och tog på oss ytterkläderna. Jag gick och Melwin kickade till skolan. Jag följde med honom in och kramade honom hej då. Jag gick till jobbet, den skönaste promenaden på hela dagen. Jag suger in energi för hela dagen. Det har blivit väldigt mörkt på morgonen nu, men det hindrar mig inte från att gå.

På jobbet hade vi en halv planeringsdag på Mejeriet. När vi gick därifrån hade vi lunch, sedan hann jag jobba en liten stund innan jag gick hem. Fanny hämtade mig vid 14:00 när jag slutade. Vi hämtade Melwin på skolan. Melwin blev jätteglad när jag kom. Vi åkte hem och gosade in oss i soffan och myste med Fanny. Vi hämtade Emelie vid 15:00 och efter det åkte vi hem. Jag satte på en tvättmaskin. Fanny, Melwin och jag var med Fanny och handlade på Maxi. Hon släppte av oss och åkte hem till Robin. När vi kom hem var Emelie med Melwin medan jag lagade mat. När Daniel kom hem åt vi mat.

Efter maten tog vi det lugnt i soffan i några timmar. Jag nattade Melwin, vi läste en bok. Jag lade mig själv tidigt och lyssnade på en bok. Emelie var hemma själv.

I tisdags vaknade jag en timme innan klockan ringde. Jag kunde inte somna om och lyssnade på en bok. När klockan ringde hade Daniel redan åkt till jobbet, Melwin och jag gick upp lite senare än vad vi brukar. Jag gjorde frukost till Melwin medan han klädde på sig. Duschade och klädde på mig. Satte in linserna och gjorde frukost. När vi var klara och hade tagit på oss ytterkläderna gick jag och Melwin kickade till skolan. Vi kramades och sade hej då. Gick till jobbet, det var jättekallt. Emelie var i skolan.

Mamma hämtade hem Melwin från skolan. Jag var på yoga efter att jag slutat jobbet. Det var så skönt. Det är så viktigt att lära sig andas på rätt sätt samtidigt som man gör övningar. Daniel, Emelie och Melwin hämtade mig. Vi åkte hem. Värmde mat till mig själv som de andra redan hade ätit. Vi satte oss vid tvn och pratade om dagen. Melwin gjorde sig i ordning för natten och jag följde med honom och läste en bok. Han somnade snabbt. Gick ut till Daniel i soffan ett tag och tittade på tv. Emelie var på sitt rum. Vi lade oss runt 22:00.

I onsdags var det samma på morgonen. Daniel gick upp vid 05:00. Jag vaknade fast Melwin och jag fick sova till 06:45. Jag var vaken och kunde inte somna om igen. Melwin vaknade 06:30. Vi gick upp och fixade oss utan stress. Så skönt. Vi åt frukost tillsammans i köket efter att vi gjort oss klara. Vi borstade tänderna och tog på oss ytterkläderna. Jag och Melwin åkte bil bort till skolan. Jag lämnade honom inne på fritids och vi kramades hej då. Åkte till vc för samtal. Emelie var i skolan.

Kom till jobbet vid 09:00 lagom till fikat. Dagen på jobbet gick fort. Emelie och Hanna hämtade Melwin från fritids när de hade slutat skolan. Jag jobbade lite längre. Jag kom hem vid 17:00 och då gick Melwin ner till Sixten och lekte. Jag och flickorna åkte och handlade. När vi var hemma igen lagade jag mat. Flickorna hämtade hem Melwin vid 18:00. Vi åt mat när Daniel kom hem, jag hade lagat ugnsstekt kassler med ananas, champinjonsås, haricots verts och ris. Emelie packade. Fanny kom förbi och hämtade lite saker. Jag och Melwin lade oss i sängen och läste en bok. Daniel fixade i köket. Nattade Melwin. Flickorna lade sig tidigt. Jag lade mig och lyssnade på hörbok och somnade snabbt. Daniel satt uppe längre då han började vid lunch på torsdagen.

I torsdags gick jag upp klockan 05:45. Alla i huset sov så jag gick upp själv och duschade och fixade mig. Jag åt frukost. När jag precis skulle gå hemifrån kom Emelie, Daniel och Melwin upp. Jag sade hej då och tog en skön promenad till jobbet. Daniel lämnade Melwin på skolan vid 08:10. Han skjutsade Hanna och Emelie till gymnasiet. De åkte med frisörlinjen till Göteborg. Fanny åkte med sin chef och två andra anställda till Göteborg för att läras upp på Pinchos där. Båda mina fina flickor åker till Göteborg när de ska ha EU-top möte där. Känns så där faktiskt. Det går ut på radion och säger till allmänheten att inte åka till Göteborg och så ska båda våra döttrar dit...

Daniel åkte och jobbade efter lunch. Han hade fixat lite hemma.

När jag slutade hämtade mamma mig på jobbet och efter det hämtade vi Melwin från fritids. Vi åkte och tittade på torktumlare och köpte en som vi skulle hämta på fredag. Vi kom hem runt 17:30. Jag lagade mat och då kom Daniel hem och åt. Vi tittade på tv en liten stund efter att vi plockat bort maten. Pratade med Emelie i telefonen. Hon berättade hur otäckt det var i Göteborg, beväpnade poliser överallt och vart man än gick. De stod och tittade med laddade vapen. Emelie var rädd och jag såklart blev skiträdd, tänk om något hände när de var där... Fanny jobbade på kvällen och hade inte tid att prata. Melwin saknar sina systrar när de inte är hemma. Jag gick och nattade Melwin och Daniel åkte och jobbade. Jag somnade runt 21:30. Daniel kom hem sent.

I fredags var Daniel ledig så han och Melwin sov djupt när jag vaknade. Jag tittade lite på sociala medier innan jag gick upp. Duschade och klädde på mig. Åt frukost. Gick till jobbet vid 06:00. Det var mörkt och kyligt. Daniel var ledig från jobbet så han skulle vara med Melwin i skolan. Jobbade en timma och sedan gick alla från jobbet på en föreläsning på bryggaren hela dagen. Vi fick frukost, lunch och fika.

Daniel hämtade hem torktumlaren som jag hade varit och köpt. Daniel hämtade mig vid 16:05. Vi åkte hem och tog det lugnt en stund. Daniel hade varit med Melwin i skolan och det hade varit bra. Vid 17:00 hämtade vi Emelie vid gymnasiet, de kom med bussen från Göteborg. Busschauffören hade panikbromsat för att inte köra på tre stora älgar. Som tur var skadades ingen.

Vi åkte hem och lagade mat som vi åt. Robin och hans kompis kom hit och bar ner torktumlaren i källaren eftersom Daniel har ont i axlarna. Mikael kom till Emelie. Vi åkte ut och köpte lite godis till kvällens mys. Emelie och Mikael var hos oss en stund men åkte hem och sov hos Mikael. Daniel, Melwin och jag satt i soffan och tittade på film. Melwin och jag var trötta och lade oss tidigt. Daniel satt uppe lite längre än oss.

I lördags vaknade vi tidigt allihopa. Melwin och jag låg kvar och myste i sängen och tittade på film. Efter en stund gick vi upp och åt frukost. Vi gjorde oss i ordning. Mikael kom hit och då åkte vi till gymnasiet på öppet hus. Vi hälsade på hos Emelie, Jakob och Erik. Det var kul att se. När Fanny gick fick vi absolut inte komma och titta, men Emelie är en helt annan person. Hon ville att vi skulle komma. Påväg hem handlade vi på Maxi. Melwin gick till Linus och lekte, de lekte även hos oss. Jag plockade ordning i huset.

Vid 13:00 kom mamma, pappa och faster hit och vi fikade och firade min födelsedag några dagar för tidigt. Daniel hämtade Emelie vid 14:00. Vi fikade på lussebulle, pepparkaka, fruktsallad och glass. Mikael kom lite senare. När mamma, pappa och faster åkte hem, åkte Daniel och Mikael ut och övningskörde med Emelie i peggan. Jag fick lite egentid hemma eftersom pojkarna var hos Linus.

När de kom hem lagade jag mat, potatisgratäng, rödvinssås, fläskfilé och broccoli. Jag hämtade hem Melwin vid 18:00 från Linus. Emelie och Mikael åt hos oss innan de åkte hem till Mikael. Vi hade lördagsmys i soffan framför en film. Melwin var uppe till 21:30. Jag och Daniel var uppe till efter 24:00.

Vi var jätteoroliga för Fanny som med sina kollegor och chef skulle åka hem från Göteborg vid 23:00. Det var sent att åka efter en lång arbetsdag från 14:00 till 23:00. Sedan sitta och köra bil i 4 timmar hem. Jag gillar inte när barnen är ute på vägarna och minst i den mörka natten. Den där jobbiga oron i magen över att det ska hända något. Hade henne på hitta iPhone så vi kunde se henne hela vägen hem. Var rädd att hennes telefon skulle stängas av då hon bara hade 14 % batteri kvar, men det räckte. Vilken lång och jobbig väntan 02:45 skickade hon att hon var hemma och vi kunde andas ut och somna ordentligt. Resan hade gått bra.

Idag/söndag vaknade jag efter att Daniel och Melwin hade vaknat. De satt framför tvn och hade innan dess ätit frukost. Jag satte mig och myste med Melwin en liten stund. Melwin ringde till Linus och gick dit och lekte. Daniel gick ut och fixade med båten. Åt frukost efter att jag duschade. Jag plockade med tvätt och disk. Satte på tvättmaskin och torktumlaren. Mamma kom hit och hämtade mig, vi åkte runt och letade efter julklappar till min systerson. Så skönt för nu är det klart.

När jag kom hem var pojkarna hos oss och lekte. Daniel låg i sängen med början till ryggskott efter en källarröjning. Fick serva honom med lunch i sängen. Melwin och jag åt i köket. Fanny kom hit och berättade om sina dagar i Göteborg, så glad att hon äntligen är hemma igen. Jag lagade mat, kyckling med pesto, mozzarella och tomat i ugn med bandspagetti och pestosås. Robin kom när han hade tränat. Emelie kom hem från Mikael en stund och umgicks med sin syster. De hade saknat varandra. Vi åt mat.

Melwin och Linus busade med Robin. Linus gick hem klockan 18:00. Melwin badade och efter det varvade han ner med paddan. Fanny och Robin skjutsade hem Emelie till Mikael, hon sov hos honom. Nu har Melwin somnat jämte mig medan jag bloggat klart.

Nu ska jag vara social mot min make... ha en fortsatt fin kväll!

Likes

Comments

I måndags gick Melwin och jag upp tidigt, Daniel var redan vaken och åt frukost. Melwin tittade på morgon-tv i vår säng samtidigt som han spelade ett spel på paddan. Jag duschade och gjorde mig klar. Daniel åkte till jobbet. Jag gjorde frukost till oss. När vi var klara med alla morgonbestyr tog vi på oss ytterkläderna och jag gick till fritids medan Melwin sparkade på sin kickbike. Vi sade hej då och efter det gick jag till jobbet. Jag hade mycket att göra på jobbet så dagen gick i rasande fart. Emelie var i skolan. Fanny var med Robin.

Eftersom jag från och med den 1 november gick ner i tid så var min dag slut klockan 14:00. Jag har gått ner 10 procent för att Melwin ska få kortare dagar på fritids. Jag hämtade Melwin. Han gick direkt hem till Sixten och lekte med honom. Han är så energisk och leksugen efter en dag i skolan och fritids. Killarna lekte hos oss och hos dem. Under tiden satte jag på en tvättmaskin och lagade mat. Emelie hade kommit hem och var på sitt rum och tog det lugnt. När Daniel kom hem åt vi mat. Sixten gick hem klockan 18:00. Då fick Melwin lägga sig och så läste jag en bok för honom. Han somnade vid 19:00.

Jag gick upp och pratade med Daniel som satt vid tvn. Mikael kom hit och sov hos Emelie så vi pratade med de två innan de lade sig. Jag gick och lade mig och lyssnade på en hörbok. Daniel lade sig lite senare än mig.

I tisdags vaknade jag när Daniels larm sattes på men lyckades somna om en stund till. När mitt larm ringde gick jag direkt in i duschen. Daniel som redan ätit frukost gick in till sovrummet och väckte sonen. Han ville titta på tv och fick frukost på sängen av Daniel. Jag klädde på mig och satte in linserna. Daniel åkte till jobbet. Mikael kom upp och gjorde sig klar. Melwin klädde på sig kläderna när han hade ätit upp. När vi var klara klädde vi på oss ytterkläderna. Melwin och jag gick till skolan. Jag lämnade honom och pussade honom hej då.

Fortsatte min sköna morgonpromenad till jobbet. Helt underbar stad vi bor i, den är så vacker. Så härligt att gå längs sjön och se solen gå upp. Även denna dag var det fullt upp på jobbet.

Emelie hade praktik på People, hon stortrivdes och ska vara hela veckan. Hon ska jobba 09:00 till 18:00.

När jag slutade gick jag hem. Mamma hade hämtat Melwin och Sixten, de var hos oss och lekte. Hon åkte hem när jag kom. Jag hade inte någon som kunde vara hos Melwin innan Daniel kom hem vid 18:00, så det blev ingen yoga. Jag började laga mat. Emelie och Mikael kom hit. När Daniel kom hem åt vi mat och då hade Sixten och Melwin slutat leka. Mikael åkte hem och sov hos sig och Emelie sov själv, hon var trött efter en dag med mycket information och lärande. Daniel nattade Melwin. Jag gjorde yoga innan jag lade mig. Var trött och somnade vid 20:30.

I onsdags när jag vaknade kände jag ångesten i magen. Det kändes som fjärilar som flög omkring och retade i magen. Samma känsla som jag haft redan som barn. Så fruktansvärt jobbig känsla. Oron tog över min kropp och jag hade svårt att hantera den. Jag vet att jag är vuxen, men att gå till tandläkaren är bland det värsta jag vet. Jag har gått i terapi för rädslan, så bättre har det blivit. Denna dag var dock den första som jag inte avbokat tiden för att min ångest hade tagit över. Jag hade gett mig sjutton på att fixa detta och visa för mig själv att jag klarade det. Var med Melwin i juni och drog ut två tänder, peppade honom fast jag själv mådde så fruktansvärt dåligt över det. Så nu skulle jag visa honom och mig själv hur duktig jag var. Jag hade inte varit på två år för att jag vill inte gå eftersom min rädsla tar över. Nu hade jag dock bitit sönder en tand som var vass och behövde fyllas i.

Väckte Melwin och gick upp. Melwin fick titta på tv medan jag duschade och klädde på mig. Daniel hade precis givit Melwin frukost på sängen när jag var klar. Daniel åkte till jobbet. Jag hade svårt att äta men tvingade i mig två knäckebröd. När vi hade gjort oss klara så gick jag till Breviksskolan och Melwin åkte kickbike. När vi sagt hej då så tog jag en promenad till jobbet för att lugna mina nerver. Satt i väntrummet och kände ångesten krypa på. Blev uppropad och skakade av rädsla när jag satte mig i tandläkarstolen. Tandläkaren lade bedövning (jag är inte det minsta rädd för sprutor) och sedan fick jag ta röntgenbilder. Jag hade ETT hål, så himla bra efter två år. Jag brukar ha mellan 10-15 varje år. Förstå hur lycklig och glad jag blev, jag hade dock tappat en liten fyllning på ett annat ställe. Jag behövde alltså komma tillbaka två gånger och sedan ska jag vara klar för denna gång. När han började borra spände jag mig en hel del, men försökte tänka på att andas och slappna av. Det gick ändå bra, även att jag kände att tårarna brände i ögonen av all rädsla och spänning.

När jag gick till jobbet var jag så trött och matt i kroppen efter alla spänningar. På lunchen fick jag akupunktur, jag var ensam det var skönt. Jag kopplade av och somnade en stund.

Jag jobbade till klockan 16:00. Blev hämtad av mamma och då hämtade vi Melwin på skolan. Vi gjorde några ärenden tillsammans. När mamma släppte av oss väntade vi in Daniel, vi beställde pizza och hämtade Emelie på hemvägen. Inte ofta vi köper snabbmat men ibland händer det. Daniel och jag gillar det inte så mycket. När vi hade ätit städade jag lite. Melwin satt med paddan i soffan, Daniel tittade på tv och Emelie var på sitt rum. Jag nattade Melwin vid 20:00. När han hade somnat låg jag kvar lyssnade på en bok.

I torsdags vaknade Melwin och jag vid 05:20. Daniel var redan uppe. Jag gick upp och duschade och Melwin ville titta på tv samtidigt som han ville spela något på paddan. När jag hade duschat klart så åt Melwin frukost i sängen, som Daniel serverat honom. Jag tog på mig linserna och åt frukost. Daniel åkte till jobbet och Emelie sov. När Melwin och jag var klara tog vi på oss ytterkläderna, jag tog bilen till skolan och Melwin kickade bort. Jag följde med honom in och pussade honom hej då. Tog sedan bilen till jobbet.

Dagen på jobbet gick fort till lunch. Efter det hade vi temadag på campus med hela Arbete och kompetens. Jag skjutsade ner en kollega till stan när vi hade slutat och träffade mamma på People. Emelie hade praktik där och tvättade och stylade mitt hår. Så fint det blev. Hon är så duktig. När vi kom hem lagade jag mat som vi åt. Melwin hade varit hemma med Fanny och Daniel. Nattade Melwin efter maten. Jag var trött och somnade tidigt själv. Emelie var hemma hela kvällen. Daniel lade sig efter mig.

I fredags gick Daniel upp före mig och Melwin, han åt frukost när vår telefon larmade. Jag satte på tvn åt Melwin som knappt orkade öppna ögonen. Jag gick och duschade och när jag var klar hade Daniel gjort frukost på sängen till Melwin. Jag klädde på mig, satte in mina linser och sminkade mig. Daniel åkte och jobbade. Jag åt frukost och Melwin klädde på sig. När vi var klara följde jag med Melwin till fritids och lämnade honom där. Vi kramades hej då. Jag tog bilen till jobbet. Jag jobbade till klockan var 11:30. Efter det var jag med Emelie ett ärende på hennes lunch på People. Efter det handlade jag mat till kvällen.

Hämtade Melwin och Filip från skolan. Vi tog det lugnt hemma en stund. Jag plockade undan lite, dammsugade och tvättade. Emelie och Hanna kom hit. Maja hämtade Filip vid 16:30. Jag lagade mat som vi åt när Daniel kom hem. Vid 17:45 hämtade Maria mig och efter det hämtade vi Linda. Vi gick på bio ”All inclusive”. Den var bra. Daniel och Melwin var hemma. Hanna och Emelie hade åkt på samhällsfest i Blackstad. När jag kom hem myste vi alla tre i soffan framför tvn, vi alla var trötta och somnade 21:30. Emelie och Hanna blev hämtade av Mikael vid 23:30, han skjutsade hem dem hit vid 24:00.

I lördags vaknade jag före Melwin eftersom jag somnade tidigt. Melwin somnade sent och vaknade vid 08:30. Jag låg vaken och lyssnade på hörbok tills han vaknade. Daniel hade gått upp före mig och åkt och jobbat. Melwin och jag gick upp och gjorde oss iordning och åkte och handlade frukost. När vi kom tillbaka var tjejerna vakna så vi åt frukost tillsammans, sedan bäddade Melwin och jag ner oss en liten stund i sängen. Vi tittade på barn-tv tillsammans.

Vid 11:00 kom Fanny och hämtade Emelie och Hanna. De skjutsade Hanna till bussen. När de kom tillbaka bakade Fanny och jag lussekatter medan Melwin lekte med Linus. Vid 13:00 kom mamma hit och vi åkte och köpte födelsedagspresent åt Mikael.

Vid 15:00 åkte Fanny hem och vi andra åkte hem till Mikael och firade honom. Han fyllde 20 år. Vi fikade. Emelie stannade kvar när mamma, Melwin och jag åkte hem. Jag började laga mat och Melwin lekte med Linus en liten stund till. Emelie och Mikael kom hit och åt mat. Kyckling, duchessepotatis och rosépepparsås. Supergott. Emelie följde sedan med Mikael hem och sov där. Melwin och jag myste framför en film. Han somnade vid 21:30 och jag somnade när Daniel kom hem vid 23:00.

I söndags vaknade vi klockan 08:00, Melwin och jag låg kvar i sängen och myste. Daniel gick upp runt 08:30. Melwin och jag tycker om att ligga kvar och njuta av morgonen medan Daniel vill gå upp med en gång. Vid 10:00 åt Melwin och jag frukost i sängen. Tittade på tv, myste och pratade. När Melwin och jag hade gått upp och gjort oss klara åkte Daniel, Melwin och jag till Maxi och handlade lite fika till Fars dag. När vi kom hem plockade vi undan lite i huset. Daniel åkte bort till sin pappa och fikade. Melwin lekte med Linus hela dagen.

Fanny, Emelie och Mikael kom hem till oss. Vid 14:00 kom mamma och pappa hit och vi firade pappa och Daniel. De fick presenter. Vi fikade med bullar, kakor och tårta. Fanny, Mikael och jag var ute med Emelie så hon fick övningsköra i peggan. På eftermiddagen åkte Daniel, Fanny och jag  handlade för hela veckan. Melwin var hemma med Emelie för Mikael hade åkt hem en stund. Vi åt mat när vi kom hem. Emelie åkte till Mikael senare och sov hos honom. På kvällen pysslade/plockade jag runt lite. Läste bok för Melwin innan det var dags för honom att sova.

Likes

Comments