I måndags gick Daniel upp före mig och väckte mig vid 05:45. Jag gick upp och duschade och klädde på mig. Daniel och jag åt frukost tillsammans innan han åkte till Linköping. Barnen sov gott när jag åkte till jobbet. Jag tog bilen.

Melwin var hemma hos Emelie och Mikael hela dagen. De hade sovmorgon, åt frukost sent. De är så mysiga med honom. De var på lysingsbadets lekpark så han fick leka där en stund. Efter det köpte de glass. Fanny var hos Robin hela dagen.

Var med Emelie och köpte ett träningskort på actic när jag slutade. När vi kom hem lagade jag mat, som vi åt när Daniel kom hem från Linköping. Emelie och Mikael åt med oss också. Mamma och jag var ute en sväng och tittade på en lägenhet, som inte var något att ha. Efter det åkte vi ner allihopa och tittade på Karhu run tillsammans med Linda.

När vi kom hem lade vi oss för jag och Melwin var så trötta. Vi somnade tidigt. Emelie och Mikael var iväg på kvällen.

Melwin är allergisk mot knott och fick ett bett på vaden i söndags, som blev stort som 10 cm långt och 6 cm brett, stenhårt, varmt och rött. Han fick medicin men det tar ju några dagar innan det lägger sig. Han blev allergisk redan som spädbarn.

I tisdags gick Daniel och jag upp samtidigt. Han duschade för mig. Barnen sov gott. Jag hade mer än gärna legat kvar och somnat om en stund till. När Daniel var klar duschade jag. När vi gjort oss klara åt vi frukost tillsammans. Daniel åkte till Linköping innan jag åkte till jobbet. Jag cyklade till jobbet. Melwin var hemma med Emelie och Mikael som var lediga. Fanny jobbade.

När jag kom hem från jobbet fick jag hjälp med maten av de stora barnen. Vi lagade pastalasagne, det var jättegott. Melwin lekte med Linus ett tag på kvällen. Flickorna, Mikael, mamma och jag var ute på en liten bilutflykt på kvällen. Mysigt och som vi skrattade, vi grät av skratt och fick kramp i magen. Så kul vi hade och skrattade egentligen åt allt eller ingenting.

När vi kom hem åkte Emelie och Mikael själva ut ett tag. Jag nattade Melwin och somnade tidigt själv. Fanny åkte hem till Robin.

I onsdags hörde jag min telefons alarm långt bort i drömmen, blev irriterad av att inte Daniel stängde av "hans alarm". Det lät länge innan jag vaknade upp ordentligt och förstod att det var min telefon. Jag var så trött men tog mig ur sängen och in i duschen. Daniel konstaterade vid frukosten att han var lika trött som jag. Daniel åkte till Linköping innan jag cyklade till jobbet. Precis när jag skulle stänga ytterdörren hörde jag några tassande steg innanför dörren, Melwin hade vaknat och ville pussa hej då. Han skulle vara hemma med Emelie till 08:30 då han fick vara hos mormor ett tag till Emelie slutade.

Jag cyklade till jobbet. När jag kom hem låg Emelie och sov en liten stund. Daniel var hemma när jag kom hem. Jag och Melwin myste innan jag började med maten. Vi åt och slappade framför tvn. Melwin lekte med Linus. Daniel pluggade. Jag och Fanny övningskörde med Emelie. Så mysigt att umgås med våra fina döttrar, vi hade tjejsnack. Älskar mina fina tjejer. När vi kom hem nattade jag Melwin. Sedan lyssnade jag på en bok och somnade efter det.

I torsdags när jag vaknade hade jag fredagskänslan fast det bara var torsdag. Så härligt, pigg och glad och förväntansfull inför kommande semester. Daniel var redan uppe och hade duschat när jag gick upp. Jag gjorde mig klar och sedan åt vi frukost tillsammans, innan Daniel åkte till Linköping på utbildning. Barnen sov när jag åkte till jobbet.

Emelie och Mikael åkte med Melwin till mormor och morfar när Emelie skulle jobba. Fanny jobbade på Rusta. Melwin lekte med Ludvig hos oss till 15:00. När jag kom hem tog Melwin och jag det lugnt en stund. Efter ett tag var Linus leksugen så då lekte Melwin med honom. Jag lagade mat som vi åt när alla var hemma. Emelie och Mikael var iväg en stund på kvällen, men sov här. Fanny var hos Robin. Daniel, Melwin och jag tittade på tv innan vi somnade.

I fredags när Daniel och jag vaknade av telefonens larm var det lättare att gå upp, eftersom jag skulle jobba bara den dagen och sedan få semester. När vi gjort oss klara åt vi frukost tillsammans. Barnen var lediga men gick upp när vi åt frukost. Melwin skulle vara hos mormor. Emelie och Mikael skulle åka till Linköping för olika ärende och shopping.

Daniel åkte till Linköping och jag åkte till jobbet. Dagen gick fort. Stämplade ut från jobbet med fem veckors SEMESTER, jihoooo äntligen. När jag kom hem var Emelie och Mikael hemma, de visade alla fina kläder de hade shoppat. Melwin och jag var trötta så vi vilade lite. När Daniel kom hem köpte vi pizza som vi åt. Vid klockan 21:00 åkte hela familjen ner till stan. Vi gick till Guldkant där vi träffade Mathias och Linda. Jag, Emelie och Melwin drack läsk och Loka, Fanny en cider och Daniel tog en öl. Vi gick ett varv på stan och gick ut och tittade på båtarna i gästhamnen.

När vi skulle åka hem träffade vi Mikael som följde med hem och sov hos Emelie. Fanny åkte hem till Robin. Vi lade oss och sov med en gång när vi kom hem.

I lördags vaknade vi alla sent. Jag och ungdomarna sov längst. Vi åt frukost tillsammans. Daniel och jag åkte och gjorde några ärenden. Efter det packade vi och åkte ut med båten en tur, men vädret blev sämre så vi åkte hem efter några timmar. När vi kom hem tog vi det lugnt på altanen. Vi åt tacos till middag och firade in min semester. Daniel går en utbildning som slutar på onsdag vecka 29, efter det får han semester.

Melwin och jag vilade en liten stund. Skjutsade Fanny så att hon kunde hämta Robins bil. Vid 18:30 åkte hela vår familj, Robin och Mikael hem till familjen Karlsson. Vi satt ute och hade det jättemysigt. Erik var också med. Mycket skratt och mycket gott. Vid 22:30 åkte vi alla ner till stan. Melwin fick springa en hinderbana. Efter det satte vi oss på Sahara, det var jättemysigt. Linda, Melwin och jag åkte hem 00:45. Melwin var så trött så vi var tvungna att åka hem. Daniel, Emelie och Mikael kom hem 02:00 och Fanny 03:00.

I söndags var Daniel uppe tidigt som vanligt. Vi andra var trötta och sega efter att ha varit uppe sent, plus att Fanny blivit matförgiftad på natten efter en cheeseburgare. Hon sprang på toaletten och jag vaknade varje gång. Jag och Melwin sov till 09:00. Vi åt frukost. Ungdomarna sov till 10:00. När de ätit åkte jag, Fanny, Emelie, Mikael och Melwin till Målilla för att plocka jordgubbar på självplock. (Emelie säljer ju jordgubbar som kommer därifrån och hon har även varit där med jobbet).

Fanny mådde jättedåligt på vägen till Målilla med kramper och feber. Stackars henne, det var svårt att koncentrera sig på att köra bil när man hörde hur hon kved och kallsvettades av smärta i magen. Hon frös och hade ont i huvudet också. Väl framme hjälpte barnen till att plocka jordgubbar, det tog knappt en timme för oss. Fanny och Melwin tröttnade snart så Fanny hjälpte Melwin att leta efter nyckelpigor för att få tiden att gå snabbare. Hon var envis och skulle bara följa med men med facit i handen så var det ingen bra idé.

Vi plockade 9 liter och betalade 200 kr, så priset var ju bra och jordgubbarna goda. På vägen hem mådde Fanny ännu sämre, hon ville bara hem och sova. När vi kom hem lade sig Fanny och sov. Vi andra tog det lugnt inne framför tvn. Vädret var tråkigt, det hade börjat regna. Till kvällsmat blev det fylld köttfärslimpa. Emelie och Melwin rensade jordgubbar. Mikael städade i köket.

Efter två nätter uppe sent så var vi alla trötta och hade en riktig slapparkväll. Daniel pluggade. Fanny åkte hem till Robin på kvällen. Jag och Melwin satt med Emelie och Mikael vid tvn.

Ha en fin kväll...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I måndags gick Daniel och jag upp tidigt. Barnen låg fortfarande och sov. Emelie ville ha sin lillebror hemma som sällskap. Fanny var hemma och var ledig. Mikael hade semester och var hos Emelie. Cyklade ner till jobbet när jag var klar.

Barnen och Alma hade köpt sallad till lunch och spelat minigolf efter det. Melwin tycker det är jättemysigt att göra saker tillsammans med systrarna. De skämmer bort honom på alla sätt. Melwin vet precis vad han ska göra för att få systrarna på fall.

När jag kom hem tog jag tag i gräsklipparen, som jag först inte kunde starta. Men efter ett telefonsamtal med Daniel hick det jättebra. Klippte gräset och lyssnade på hörbok. Det tog en timma. Under tiden lagade Fanny mat till oss alla. Mamma och pappa kom förbi ett litet tag. Daniel kom hem när vi precis hade ätit klart. Han åt och efter det satt vi ute en stund. Alla barn och jag åkte bil för Emelie ville övningsköra. Mikael kom och sov hos Emelie på kvällen.

Emelie hade fått väldigt ont i ryggen och hade svårt att röra sig och ligga still. Hon har stått mycket på sitt jobb, då kan det bli lite överansträngt. Hon fick smärtstillande och fick ta det lugnt. Mikael och hon tittade på film. Fanny var i sitt rum hela kvällen. Jag och Melwin tittade på film och låg och pratade en del innan han somnade. Jag lyssnade på hörbok innan jag somnade.

I tisdags gick Daniel och jag upp när klockan ringde vid 05:30. Det var svårt för mig att gå upp då både Emelie och Melwin hade väckt mig på natten. Melwin vaknar ibland och är pigg och vill gå upp. Jag får tala om att det är tidigt och att han ska sova. Emelie hade ont i ryggen och svårt att koppla av.

Väl uppe duschade jag och klädde på mig. Daniel och jag åt frukost tillsammans. Emelie var uppe och hade lika ont i ryggen så hon fick vara hemma från jobbet. Han lade sig och sov en stund. Jag cyklade till jobbet. Fanny gick upp och åkte och jobbade efter oss.

Melwin lekte med Linus på eftermiddagen. När jag kom hem satte jag mig i solen på altanen och kopplade av. Emelie kom IT och höll mig sällskap. Melwin var hos Linus och lekte, de kom hem till oss en stund. Vi åt mat när Daniel och Fanny kom hem. Fanny åkte hem till Robin på kvällen. Melwin lekte med Linus till 20:00. Daniel pluggade. Jag pratade med en vän i telefonen. Emelie var med Mikael som sov hos henne. Jag nattade Melwin på kvällen. Somnade ganska tidigt själv.

I onsdags vaknade jag när Daniels klocka ringde, jag låg kvar några minuter och väntade på att Daniel duschade klart. Melwin var ledig med Emelie som började jobba klockan 14:00. Jag duschade och klädde på mig. Åt frukost med Daniel och åkte sedan med han till jobbet.

Mamma hämtade mig när jag slutade, eftersom hon tog hand om Melwin när Emelie började jobba. Melwin och jag åkte och handlade på Maxi, köpte jordgubbar av Emelie. Melwin och jag åkte hem och lagade middag till oss och satte oss framför en film. Det började snart att ösregna och åskan hördes från långt håll. Jag som är åskrädd drog ur alla tv-kablar. Åskan varade inte så länge än att vi snart igen tittade på film igen.

Daniel kom hem och åt och började plugga. Melwin och jag gick in i sovrummet och jag nattade honom. Han somnade med en gång. Emelie kom hem och åt och åkte ut med Mikael senare. Hon sov hemma själv. Jag och Daniel var trötta och somnade tidigt.

I torsdags gick Melwin, Daniel och jag upp 05:30. Jag duschade och klädde på mig medan Melwin tittade på tv och klädde på sig. Daniel duschade efter mig. Vi åt allihopa frukost tillsammans. Daniel åkte till Linköping på utbildning och jag lämnade Melwin på fritids. Emelie var ledig hela dagen och var med Mikael. Fanny var hos oss en stund på dagen innan hon började jobba.

Jag hämtade Melwin när jag slutat. Vi åkte till Biltema och köpte ett lås till honom, till hans kickbike. När vi kom hem var Emelie och Mikael hemma. Vi lagade mat. Lucyna kom förbi en liten stund. Sedan var mamma, Emelie, Melwin och jag ute en stund. Daniel övningskörde med buss och det gick jättebra. Vi hämtade Fanny och skjutsade hem henne. När vi kom hem nattade jag Melwin. Efter det pratade jag med Emelie ett tag. Jag lade mig runt 22:30, somnade direkt. Daniel lade sig före mig och Emelie.

I fredags gick Daniel, Melwin och jag upp tidigt. Vi var alla trötta så det var tur att det var fredag. Vi gjorde morgonbestyren och åt frukost tillsammans. Emelie började senare så hon sov när vi gick hemifrån. Daniel åkte till Linköping. Jag lämnade Melwin på fritids och efter det åkte jag till jobbet. Så härligt att ha känslan över att man verkligen valt rätt jobb, att äntligen hittat det som passar mig och som är roligt att gå till. Mina kollegor är jättefina.

När jag kom hem så var Melwin och jag och gjorde några ärenden. När vi kom hem tittade Melwin på film och jag tog en powernap. Fanny var hos ledig och var hos Robin. Jag vaknade när Daniel kom hem. Vi åkte till Maxi och köpte jordgubbar och åt mat när vi kom hem. När Emelie slutat från jobbet och Mikael hade kommit till Emelie åkte vi ner till stan. Det var lite uppträdanden som vi tittade på. Vi åkte hem innan Emelie och Mikael. Melwin somnade direkt när vi kom hem. Jag och Daniel var vakna lite längre. Emelie och Mikael kom hem sent.

I lördags sov Melwin och jag längre än Daniel, men Melwin gick upp en liten stund före mig. När jag kom upp var Melwin redan vaken. Jag åt frukost tillsammans med ungdomarna. Mikael skjutsade Emelie till jobbet, hon jobbade mellan 11:00 och 19:30.

Daniel pluggade. Jag bakade pizzabullar till semestern. Melwin lekte med Linus hela dagen till kvällen. Hämtade Emelie vid 19:30. Lagade mat när vi kom hem, gnocchi och kycklinggryta. Det var första gången vi åt gnocchi och vi tyckte att det var sådär, man måste kanske vänja sig med konsistensen. Emelie ville övningsköra på kvällen efter maten så det gjorde vi, Fanny följde med en sväng. När vi kom hem somnade Melwin direkt. Jag, Daniel och Emelie var uppe lite längre. Satt vid tvn en stund.

Idag/söndag vaknade jag 9:30, då var alla vakna. Emelie och jag gjorde frukost. Daniel packade bilen. Vi åkte ut till båten och tog oss en härlig tur i sommarvärmen. Det var svalkande och skönt. Tyvärr skulle Emelie jobba så det blev bara några timmar. Det är fortfarande kallt i vattnet, bara 16 grader så det är för kallt för att bada.

När vi kom hem kom Mikael och skjutsade Emelie till jobbet. Wiktoria kom och lekte och badade hos Melwin. Jag plockade och fixade inne. Vi tog det lugnt på altanen. Hämtade Fanny när hon slutade så hon åt mat hos oss. Jag klippte Melwin och Daniel. Mikael hämtade Emelie när de slutade. De kom hem och åt mat. Efter det badade de med Melwin i hästhagasjön. Emelie och Mikael var med Melwin till lekparken på kvällen. Daniel, Melwin och jag lade oss vid 22:30, Melwin somnade direkt men Daniel och jag låg vakna ett tag. Emelie och Mikael var ute till senare.

Ha en fortsatt fin kväll och ny vecks...

Likes

Comments

I måndags vaknade jag av att Daniel gick upp. Jag försökte somna om, men det gick inte. Jag släpade mig verkligen ur sängen. Jag gjorde mig i ordning och väckte Melwin som var svår att väcka. Vi åt frukost tillsammans med Daniel. Emelie ringde till mig på morgonen, hon undrade om Melwin fick vara hemma med henne. Melwin blev överlycklig och klädde av sig och lade sig i sängen. Jag tog bilen och åkte till jobbet.

Emelie och Melwin köpte sallad på Maxi som de åt. Fanny hämtade bilen och åkte till Linköping med Alma.

Mikael hade kommit hem till Emelie och Melwin. När jag kom hem från jobbet väntade vi på att Daniel skulle komma hem från sin utbildning i Linköping, samt att Fanny skulle komma hem med bilen. När de båda kommit hem åkte vi alla och handlade efter att vi skjutsat hem Fanny. Lagade mat när vi kom hem, köttfärssås och spagetti. Melwin och Linus kom lagom när vi skulle äta. De gick bort till Breviksskolan efter maten. Vi andra plockade och tog det lugnt. När Melwin kom hem nattade jag honom. Jag låg kvar i sängen och lyssnade på en bok, somnade ganska tidigt. Mikael sov hos Emelie på kvällen.

I tisdags vaknade jag av klockans larm. Melwin skulle återigen vara hemma med Emelie så han sov kvar i sängen. Jag duschade efter Daniel och gjorde mig klar. Vi åt frukost tillsammans. Daniel och jag åkte samtidigt. Han till sin kurs i Linköping och jag till jobbet. Fanny var hemma och var dålig med sin förkylning och hosta.

När jag slutat på jobbet kom Emelie och Melwin och mötte mig för att titta på lådbilstävlingen i stan. Vi stod en stund och tittade men det tog lite tid innan de körde igång, så tyvärr tröttnade vi och åkte och handlade istället. Vi köpte grejer till Holger och mat till oss. Lagade mat när vi kom hem. Vi åt när Daniel kom hem. Satt vid tvn en liten stund.

Melwin somnade 19:30 och jag 20:30. Melwin vaknade när jag somnade och kunde inte somna om igen. Han väckte mig 6 gånger till klockan var 23:00. Han berättade att det var varmt, han var varm och till slut sa han att han var nervös inför operationen på onsdag (nästa dag). Jag tröstade, höll hand, kramade, myste och bara lyssnade och fanns hos honom. Stackars liten, förstod riktigt hur han tänkte. Jag har själv en fruktansvärd tandläkarskräck.

I onsdags gick jag upp 06:00 och duschade och gjorde mig klar. Daniel åkte när jag kommit ur duschen. Väckte Melwin när jag hade klätt på mig. Han klädde på sig medan jag åt frukost. Melwin frågade mig om olika saker som tandläkaren skulle göra, vilka verktyg och hur han skulle göra. Emelie kom upp och gjorde sig klar. Mamma hämtade oss 07:10. Vi åkte till tandläkaren, Melwin var sammanbiten och tyst. Gose och Tigis skulle följa med som support ville Melwin. Väl där blev vi visade in i ett rum när vi stämplat in Melwin. Tandsköterskan kom med lugnande medicin som Melwin fick dricka upp.

Anledningen till att Melwin måste dra ut en tand på varje sida i överkäken, är att de riktiga tänderna som ligger över har fastnat. De nya tänderna växer åt sidorna och kan inte växa neråt för att mjölktänderna sitter i vägen. Så specialisttandläkaren har bestämt att de måste dras ut. Tycker det är jättetråkigt på ett litet barn.

Melwin började rätt snart att tappa kontrollen över sina muskler i kroppen. Så tandsköterskan hämtade honom efter redan 20 min. Hans ben var som gelé, han hade ingen styrsel i kroppen, så jag fick bära honom upp i stolen. De lade salvbedövning och Melwin höll på att kräkas rätt ut av smaken. Stackars liten. Han fick skölja munnen. Efter en liten stund lade hon bedövning på båda sidor, Melwin blev då mycket ledsen eftersom han såg sprutan. Tandsköterskan var jättegullig och pratade med Melwin hela tiden.

Tandläkaren kom in och hjälpte till att lägga bedövning i gommen på båda sidor, medan tandsköterskan hade ett bitskydd så han inte kunde bita ihop. Hela tiden grät och skrek Melwin av rädsla. Han satte sig upp och höll på att kräkas och fick återigen skölja munnen.

Efter det kröp han upp i min famn och storgrät och skakade av rädsla, han var så förtvivlad att han skakade och bara ville att jag skulle rädda honom och åka därifrån. En fruktansvärd känsla kan jag tala om. Den avslappnande medicinen hjälpte på musklernas inverkan men inte på lugnet. Han var så upprörd så det var svårt att lugna honom och speciellt när man själv var ledsen, fast det visade jag såklart inte. En sköterska ute i korridoren stängde dörren eftersom han skrek så högt.

Vi var 4 stycken som försökte lugna och trösta, till slut efter ett tag fick vi honom att lägga sig i stolen. Gose och Tigis höll han hårt under armen, medan han höll en hand i tandsköterskans och en i min. Han spände sig och försökte verkligen streta emot. Jag vände mig bort under tiden och grät, när de började dra ut tänderna. Som tur var lossnade båda tänderna jättefort, då kopplade han av.

Tandsköterskan och tandläkarna berömde Melwin hela tiden och pratade lugnt med honom, även med oss. De förklarade att det var lika jobbig för barnet som för oss föräldrar. De var så gulliga mot oss. Melwin fick med sig sina tänder och fick välja två leksaker. Jag fick bära ut en muskellös kille i vilorummet där vi skulle vara 1 timma, för "observation". Han var yr och muskellös men väldigt glad att det var över. Vi försökte pussla med han men det gick sådär.

Efter 1 timma fick Melwin godkänt och vi fick åka hem. Vi åkte förbi Maxi och handlade mat till Melwin, han kunde inte gå och fick sitta i en kundvagn. Träffade Emelie utanför eftersom hon jobbade. Köpte jordgubbar hos henne, efter det handlade vi lite mat. Åkte hem och lagade lunch och tog det lugnt hela dagen. Melwin och jag somnade vid 14:00, men jag vaknade med jämna mellanrum och tittade på honom. Emelie kom hem när hon slutat jobba.

Daniel kom hem runt 17:30 när maten var klar. Efter maten märkte vi att Melwin var slö och varm och hade fått feber. Han var mammig och ville vara med mig hela tiden. Mikael sov hos Emelie. Fanny var hos Robin. Melwin somnade tidigt och jag lade mig och tittade på tv. Daniel pluggade på kvällen. Melwin vaknade flera gånger på natten.

I torsdags gick Daniel upp tidigt och åkte till Linköping på kurs. Jag vabbade med en febrig son. Melwin var trött när han vaknade och ville ha frukost i sängen. Emelie och Mikael gick upp och åt frukost och åkte till Bråvallafestivalen. Melwin och jag tittade på en film och tog det lugnt till 12:00. Fanny kom hit och var här på dagen. Vi åt lunch tillsammans. Efter lunch började Melwin att känna sig lite piggare. Jag gick ner i källaren och plockade i ordning.

Emelie hörde av sig några gånger och de hade det bra på Bråvalla. Fanny åkte hem till Robin på kvällen. Daniel kom hem 18:00 och då åt vi mat. Sedan pluggade han resten av kvällen. Jag tvättade och plockade in tvätt i garderoberna. Melwin och jag tittade på film innan han somnade. Jag tittade på tv en stund innan jag somnade. Emelie och Mikael kom hem 01:00.

I fredags gick Melwin och jag upp samtidigt som Daniel. Vi gjorde oss klara och åt frukost. Dock var Melwin inte så hungrig på mat så han fick äta på fritids. Daniel åkte till Linköping på utbildning. Jag lämnade honom och tog bilen till jobbet. Emelie jobbade på Maxi. Fanny hade en ledig dag.

Mamma hämtade Melwin från fritids klockan 13:00. Jag kom hem vid 16:00. Mamma åkte hem. Melwin och jag tittade på tv en stund. Skjutsade ner mor och far till stan och hämtade dem. Vi köpte med oss mat hem från Corner som vi åt hemma. Daniel kom hem senare. Vi hämtade Emelie vid 19:15 när hon slutade. Mor och far åkte hem. Senare på kvällen tittade vi på tv och hade fredagsmys i regnet. Emelie somnade före oss andra eftersom hon skulle upp tidigt och jobba. Melwin och jag somnade vid 23:00.

I lördags vaknade Melwin och jag vid 09:30. Vi åt äggmackor till frukost. Daniel hade gått upp och skjutsat Emelie till jobbet tidigt, så han hade ätit. Fanny kom hit så vi gjorde några ärenden. Köpte bland annat förvaringslådor till Melwins rum. Sorterade playmobil i lådorna när vi kom hem. Sedan var jag och mamma i källaren och plockade i ordning i ytterligare ett rum. Det går åt att rensa och kasta saker ibland.

Mikael kom hit och hjälpte Daniel att sätta in ett nytt fönster. Emelie kom hem när hon slutat. Vi var inne och fixade, plockade och städade. Lagade mat på kvällen. Efter maten plockade Melwin och jag i ordning hans rum, det blev fint med nya fönstret. Emelie och Mikael sov hos oss.

Idag/söndag gick Daniel och Melwin upp tidigt och åt frukost. Emelie åkte till jobbet 07:30. Jag vaknade klockan 09:00. Klädde på mig och skjutsade Melwin till Tallens gympasal på kalas för Max. Köpte jordgubbar hos Emelie. Åkte hem och åt frukost medan Daniel snickrade på fasaden så att det blev klart vid Melwins fönster. Jag plockade och fixade inne. Satt i soffan på Altanen och bloggade. Mikael och jag hämtade Melwin på kalaset. Vi handlade på Maxi innan vi åkte hem.

Tog det lugnt en stund på altanen. Melwin lekte med Linus först hos dem och sedan hos oss. Emelie kom hem vid 14:15 när hon slutat jobba. Fanny kom hit och åt mat och var här ett tag på kvällen. Vi grillade fylld köttfärslimpa till middag. Mikael och Emelie var i väg ett tag på kvällen. Daniel och jag satt på altanen medan Melwin lekte ute. Till efterrätt hade Emelie doppat jordgubbar och vindruvor i choklad.

Ha en fortsatt fin kväll...

Likes

Comments

Daniel gick upp tidigt och åkte och jobbade. Fanny jobbade på Rusta. Jag var föräldraledig och tog sovmorgon till 09:30, vaknade då av att Melwin klev upp från sängen. Han hade tröttnat på att vänta på att jag skulle vakna. Emelie och Melwin åt frukost. Mamma kom och hämtade oss och skjutsade Emelie till Maxi. Hon skulle åka med några arbetskamrater till Målilla. Vi andra handlade frukost. När vi kom hem dukade vi upp frukost på altanen. Det var så otroligt varmt ute.

Melwin badade i poolen. Vid 13:00 hämtade vi Linus på skolan. Melwin och han badade och lekte om vartannat. Daniel och Emelie kom hem vid 16:00. Jag lagade mat, köttfärssås och pasta. Mikael kom till Emelie. Efter maten åkte Daniel med låneborden och stolarna till Marias jobb. Vi andra hoppade i poolen och badade, temperaturen var 27 grader. Knappt så att det svalkade. Efter badet var vi lite nedkylda och värmde oss i solen. Fanny kom förbi efter att hon slutat jobba. Daniel nattade Melwin. Vi satt ute på altanen och snackade till klockan 22:00. Mikael sov hos Emelie. Somnade sent och hade svårt att sova då det var 29,5 grader inne.

I tisdags vaknade jag vid 05:30 när klockan ringde, jag gick upp och duschade. När jag var klar försökte jag väcka Mikael några gånger, så att han skulle vakna och gå upp. Han sover tungt och har svårt att vakna själv, efter mycket tjat från Emelie och mig gick han till slut upp. Vi åt frukost och när vi åkte till jobbet gick Daniel och Melwin upp. Daniel lämnade Melwin på fritids.

Skönt med rutiner och att jobba igen, även om det är skönt att vara ledig så föredrar jag rutiner. Kul att träffa kollegorna igen.

På lunchen hörde Emelie av sig och ville luncha och shoppa med mig. Vi åt lunch på Subway och efter det köpte Emelie kläder. Mysig lunch och egentid med Emelie. Emelie hämtade Melwin på fritids. Daniel, Emelie och Melwin hämtade mig, vi handlade mat att grilla på hemvägen. Mikael kom till Emelie och åt med oss.

Jag, Emelie och Melwin hälsade på Fanny på rusta. När vi kom hem kom Linus och ville leka med Melwin. Alla barnen badade. Mikael åkte hem på kvällen. Jag gick in vid 19:30 och försökte natta sonen och de tog tid. Han somnade runt 20:45. Jag var trött och somnade tidigt. Vaknade av att jag hade rethosta några gånger på natten.

I onsdags morse vaknade jag av mig själv innan klockan ringde. Natten har inte varit så bra eftersom jag haft rethosta flera gånger. Daniel, Emelie och Melwin hade lite sovmorgon. Jag gick upp och tog en långdusch och klädde på mig. Åt frukost och packade väskan med lunchen. När jag var på väg att gå, gick Daniel och Melwin upp. Vi sade hej då och sedan cyklade jag till jobbet. Daniel lämnade Melwin på fritids. Fanny jobbade på Rusta och Emelie på Maxi.

När jag slutat hämtade jag Melwin på fritids. Vi gick hem och tog det lugnt en stund. Jag lagade mat och Melwin gick hem till Linus och lekte. Vi åt när Daniel kom hem. Melwin och Linus lekte hos oss ett tag. Emelie var med Wilma en stund. Linda och Maria kom förbi, så vi planerade midsommarafton. Melwin lekte med Linus till 20:00. Melwin och jag tittade på film innan han somnade. Emelie träffade Mikael en stund. Jag lyssnade på hörbok. Somnade runt 22:00.

I torsdags gick jag upp 05:30. Duschade och gjorde mig klar. Åt en god frukost. Emelie skulle börja jobba senare än mig så hon hade inte gått upp. Daniel och Melwin var lediga så de sov när jag åkte.

På jobbet fick vi sommarlunch, exotisk buffé, alltid jättegott. Tog ut en hälsotimme och cyklade hem klockan 15:00. När jag kom hem fick vi fönsterleverans. Daniel och jag somnade i varsin soffa ute på altanen. Melwin var inne och lekte.

Fanny och Robin åkte till Göteborg med några kompisar på eftermiddagen. När Emelie och Mikael hade kommit hem åt vi middag. Vi var hos Elmerfjords och hämtade grejer till maten på midsommarafton. När vi kom hem gjorde jag nubberöra. Melwin tittade på film medan Daniel och jag fixade. Melwin och jag tittade på film innan han somnade. Jag lyssnade på hörbok innan jag somnade.

I fredags vaknade Daniel och Melwin runt 07:00. Melwin tittade på film på paddan i sin säng. Daniel tittade på tv i vardagsrummet. Han hämtade jordgubbar på Maxi, 9 liter. Jag gick upp och duschade och gjorde frukost som vi alla åt. Melwin och jag tog det lugnt.

Ungdomarna gick upp sent, Mikael åkte hem och gjorde sig i ordning. Emelie gjorde ordning sig här. Vid 12:30 åkte vi och Mikael till Elmerfjords. Vi var där hela dagen och kvällen och umgicks. Några av alla våra tonåringar var med. Vi åt sill-lunch, grillat på kvällen och jordgubbar till efterrätt. Vi hade jättetrevligt och lugnt och skönt. Vi åkte hem runt 00:00, skjutsade hem Karlssons då. Fanny och Robin kom hem från Liseberg runt midnatt, de sov hos Robin.

I lördags vaknade jag vid 09:00. Då var Daniel och Melwin redan vakna. Ungdomarna vaknade runt 10:00. Alla utom Daniel åkte och handlade. Vid 12:00 dukade vi upp finfrukost och då kom min syster, hennes man och Ellioth hit. Vi åt frukost och snackade. Killarna lekte med playmobil inne. Efter en stund ville de bada. Mahlin och jag hälsade på Fanny när hon jobbade på Rusta, vi handlade lite där.

När vi kom hem satt vi ute och snackade medan killarna badade i poolen. Mamma och pappa kom förbi. På eftermiddagen kom Fanny hit. Emelie och Mikael tog med sig killarna till skolgården och kastade boll med dem.

Vi grillade köttfärslimpa med fyllning och hade pasta och grönsallad till. Fanny åkte hem till Robin på kvällen. Fanny var jättehostig och snorig. På kvällen satt vi i vardagsrummet och kollade film. Emelie fick en tv av Mikael som de tittade på i hennes rum på kvällen. Småkillarna lekte och somnade runt 22:30. Vi andra lade oss runt midnatt.

Idag/söndag vaknade jag runt 9:00, då var alla utom ungdomarna och Melwin vakna. Sedan tog det inte lång stund förrän Melwin vaknade. Daniel och jag dukade upp frukost medan de små pojkarna tog det lugnt framför paddorna. Emelie och Mikael kom upp lagom när vi skulle äta frukost. Killarna lekte med playmobil en stund. Emelie och Mikael tog med sig killarna och hade vattenkrig. Det var ju lite kyligt så de kom snart in igen.

Mor och far kom hit en stund. Då bakade vi en morotskaka till fikat medan barnen åt lunch. Pojkarna lekte med playmobil och pärlade armband. Vi satt ute en stund på altanen tills regnet öste ner. Mikael och Emelie var iväg en stund.

Grillade kyckling och gjorde potatisgratäng till mat. Efter maten åkte syrran, Magnus och Ellioth hem. Melwin och jag lade oss i sovrummet, Melwin tittade på film och jag bloggade. Emelie var själv i sitt rum efter att Mikael åkt hem efter maten. Daniel betalade räkningar.

Senare åkte Emelie hem till Mikael och sov där.

Ha en fortsatt fin kväll....

Likes

Comments

Natten till i måndags var så fruktansvärt jobbig, jag var pigg och kroppen ville inte sova alls. Så fort jag somnade så vaknade jag efter en liten stund, så höll det på hela natten. Lite stress inför kommande student, kanske. När klockan ringde 05:30 sov jag som bäst. Det var bara att väcka Melwin och kliva upp och in i duschen. Daniel åkte när vi satte oss för att äta frukost. När vi var klara lämnade jag Melwin på fritids. Jag cyklade ner till jobbet. Emelie kom hem från Mikael vid 07:00 och gjorde sig i ordning för skolan.
Fanny var i skolan.

Jag gick hem vid 14:30 och följde med Emelie på ett avslutande samtal på barnhälsan. Nu har traumatiseringen från olyckan minskat rejält, de som nu återstår ska hon fixa själv.

När vi kom hem hämtade vi Melwin från fritids. Melwin lekte med Linus efter skolan. Emelie och jag tog det lugnt till Daniel kom hem, då lagade jag mat. Tittade på film med Melwin när vi plockat undan efter maten. Daniel skjutsade Emelie till Mikael, hon sov där. Jag nattade Melwin klockan 19:00. Somnade sedan tidigt själv då natten inte varit bra.

I tisdags vaknade jag av klocklarmet vid 05:30. Melwin och jag gick upp, Daniel åt frukost när vi kom ut. Vi gjorde oss klara och när vi satte oss för att äta frukost åkte Daniel till jobbet. Melwin och jag småpratade vid frukosten, jag lämnade honom på fritids när vi var klara. Cyklade till jobbet efter det. Daniel jobbade och tjejerna var i skolan.

När jag slutade cyklade jag hem och hämtade Melwin på fritids. Som vanligt var Melwin och Linus leksugna och ville leka så det gjorde dem. Emelie var hemma när vi kom hem. Jag tog det lugnt och pratade med Emelie en stund innan jag lagade mat. När Daniel kom hem så åt vi mat.

Robin och Daniel åkte i väg och hämtade stolar och bord på Marias jobb, till studenten. Fanny var hos oss under tiden. Mikael kom och sov hos Emelie på kvällen. Jag nattade Melwin och lyssnade på bok efter det. Somnade ganska tidigt.

I onsdags gick Daniel upp 05:00 och Melwin och jag vid 05:30. Jag duschade medan Melwin klädde på sig och tittade på morgon-tv. Vi åt frukost när jag hade klätt på mig. Så mysigt med den stunden med sonen. Han berättar och pratar om allt och ingenting.

Melwin är en nyfiken liten person. Han är lik Fanny med sin försiktighet för nya saker, mjuk och go och vet vad han vill, ändå så lik Emelie med sin nyfikenhet, energi och sprallighet. Tjejerna har såklart många andra fina sidor men detta har han från dem. Fanny är lik pappa i sättet och Emelie och Melwin är lika mig.

När vi var klara lämnade jag honom på fritids. Sedan cyklade jag till jobbet. Tjejerna var i skolan. På lunchen på jobbet fick jag akupunktur. När jag slutade åkte jag hem och hämtade Melwin på fritids. Melwin lekte med Linus efter skolan. Emelie och Fanny var hemma när vi kom hem. Daniel och jag åkte ner till stan och handlade kläder till honom.

Fanny hade tjejkompisar hos oss på kvällen. Daniel, Melwin och jag var hos mormor och morfar och hälsade på. Emelie var i skolan på middag med sina klasskamrater. Mikael kom hit och var här hos oss på kvällen. Han sov hos Emelie. Mamma och jag var och handlade senare på kvällen. Fanny sov hos Robin. Daniel nattade Melwin på kvällen. Vi andra somnade tidigt.

I torsdags gick Daniel och Mikael upp före oss och åkte till sina jobb. Emelie gick upp lite senare och åkte till skolan. Melwin och jag drog oss till klockan var 8:30. Melwin tittade på en film på sin padda och jag duschade. När jag var klar åt vi frukost. Melwin klädde på sig. Jag lämnade Melwin på skolan vid 10:00, eftersom jag var ledig. De skulle ha lite avslutning så fröknarna tyckte att han kunde vars med på det.

Mamma kom hit och vi åkte och fixade de sista grejerna inför studenten. När vi kom hem började vi och laga maten som vi skulle bjuda på, exotisk planka med pasta- och potatissallad. Fanny hade bestämt att hon ville ha lax dom bas och hon fick precis som hon ville.

Fanny hämtade hem Melwin vid 13:20. Linus kom hit och ville leka så de var ute en del. Daniel kom hem vid 15:30 och började fixa med partytältet. Mamma och jag fortsatte att fixa med maten och tårtan. Vid klockan 17:30 åkte vi ner till stan för Melwins avslutning i förskoleklassen. Han var så fin och nervös. De skulle ge varsin ros till barnen som slutade 6:an. Härligt för honom att få sommarlov från skolan även om han ska vara på fritids några veckor till. Han fick en spinner i avslutningspresent.

När vi kom hem åt vi middag sedan fortsatte vi med att fixa inför studenten. Maria och Jakob kom hit och hjälpte oss med partytältet. Tur vi fick hjälp, det var inte så lätt. Emelie var med Mikael. Mormor åkte hem runt 20:00. Melwin somnade vid 22:00 efter att jag nattat honom. Jag och Daniel hade fixat klart vid 24:00.

I fredags gick Daniel upp och hämtade Fanny så hon kunde fixa sig inför studentfrukost. Jag gick upp vid 06:30 och duschade, kl 07:00 gick Emelie, Mikael och Melwin upp. Vi åt frukost. Daniel skjutsade mig till frissan "People". Jag gjorde slingor och klippte håret och blev jättenöjd. Kall blond färg precis som jag velat ha förut men då har det alltid blivit gult.

Daniel, Melwin och Mikael var i kyrkan under tiden och tittade på Emelies avslutning. Hon slutade 9:an. När jag var klar på People gick jag upp till Emelie klassrum. Där slutade de nästan när jag kom dit. Medan Emelies klass tog foton så gjorde vi andra ärenden på stan. Så skönt att Emelie slutade 9:an för att gå vidare till nästa steg i livet. Duktig tjej med fina betyg, vi är stolta föräldrar. Bra kämpat Emelie. Jag älskar dig så otroligt mycket. Emelie fick en Pandora-ring av Mikael och en sminkpalett av oss.

När vi efter det kom hem åt vi lunch. Sedan pyntade vi partytältet. Mahlin, Magnus, Ellioth, mormor, morfar och faster kom hit en stund. Klockan 13:30 blev det full fart till gymnasiet för student.

När vi kom fram till skolan efter att ha letat parkering ett tag, trängde vi oss fram så att vi stod längst fram. På andra våningen ser vi Alma, Fanny och Evelina i fönstret stå och banka. Det var upprymda och förväntansfulla. När de sprang ut fick både Daniel och jag tårar i ögonen av stolthet och glädje. Så fantastiskt stolta vi var/är att vårt första barn tog studenten, efter tre år av kämpande i med- och motgångar. Hon grät när hon kom fram till oss med blandade känslor. Det är just i den stunden man går in i nästa fas och kliver in i vuxenlivet.

Det var släkt, vänner, grannar med mera som kom för att se hennes utspark. Hon blev ordentligt kramad och uppvaktad. Hon hade hela halsen full av blommor, gosedjur, glas och visselpipor. Så underbart att som förälder se glädjen över tre hårt kämpande år. Så skönt att se hennes egen stolthet över sig själv. Fanny och jag kunde knappt titta varandra i ögonen utan att fälla tårar. Jag har svårt att beskriva mina känslor över detta tillfälle. Älskar dig så otroligt mycket och är så stolt över dig.

Bilderna talar för sig själva. Vi lämnade en lycklig Fanny efter all uppvaktning och fortsatte ner till stan, för att se kortegen. Vi stod utanför Vero Moda med Emelie, Mikael, Mikaels mamma, Robins mamma, pappa, lillebror, mormor och morfar. Deras lastbil var nästa sist. Så kul att se de. Samtidigt infann sig känslan att det redan hade gått tre år, att vi har barn som är 19 år och har tagit studenten.

Vi hämtade Fanny vid Stadsparken och åkte hem. Där vi började förberedelserna med mat och dukning. De första gästerna kom 17:00 och sedan kom de fler under kvällen.

Kvällen blev helt underbar. Det var lugnt, trevligt och mysigt. Fanny var så nöjd, glad och rörd över stunden. Hon var orolig över att jag skulle hålla tal för att hon ville inte börja gråta inför allt folk. Jag höll ett litet tal och hon klarade sig. Kvällen fortsatte lugn och trevlig. Det kom några kompisar till Robin och Fanny. Fanny var trött och var hemma hela kvällen. Hon sov hos oss. Emelie och Mikael var ute med deras vänner. Emelie åkte hem med Mikaels pappa men sov själv hos oss. Alla gäster åkte hem strax efter midnatt. Vi plockade undan och städade så vi kom i säng 01:30.

TACK alla ni som var med och hjälpte till på olika sätt, stort tack till min mamma som hjälpt mig med allt, all support från Linda, vänner och släkt, tack till Maria och Jakob som hjälpt oss med partytält, bord och stolar. Stort TACK till alla ni som var här och gjorde kvällen underbar och fantastisk framförallt för vår dotter men såklart även för oss.

I lördags vaknade som vanligt Daniel före oss alla andra och höll på att plocka ner tält och andra dekorationer. Melwin och jag vaknade runt 10:00. Emelie och Fanny sov lite längre. Vi åt frukost när tjejerna vaknade. Behöver jag säga att vi alla var trötta men glada. Kände hur spänningen hade släppt och huvudvärken gjorde sig påmind.

Jag blir så glad att ha så mycket fina människor runt omkring mig. Min fina älskade familj, svärsöner, mina föräldrar, syster med familj och alla fina vänner. Känner sådan glädje över livet.

Vi fixade och plockade en hel del hela dagen. Barnen var sega och trötta och satt mest på sina rum, förutom Melwin som tittade på film i vardagsrummet och var ute på gården emellanåt. Tidig kväll åkte vår familj ner till stan och åt glass på Mc Donalds efter önskemål från barnen. När vi kom hem satt Daniel, Melwin och jag vid tvn en stund. Melwin och jag somnade före Daniel. Emelie träffade Wilma och Moa på kvällen, de var på stan. Fanny åkte hem till Robin på kvällen. Daniel hämtade Emelie runt 24:00.

I går/söndags vaknade vi runt 09:00. Vi åt frukost och slappade i sängen en stund. Daniel åkte ut och fixade med båten som inte ville starta. Han köpte nya tändstift och så funkade den igen. Vi fixade fika och klädde på oss. Runt lunch åkte vi och Mikael ut till båten. Emelie och jag åkte till Erlandssons Brygga och köpte en flytväst till henne. Sedan åkte vi ut med båten. Vi åt lunch på Mc Donalds. Fanny och Robin kom ner till hamnen och ville åka båt. Så avkopplande och skönt. Det blåste på bra men det var ljumma vindar.

När vi kom hem slängde sig alla barn i poolen som visade 23 grader. Vi var trötta efter sjön. Daniel och Mikael åt hamburgare till mat och vi andra åt jordgubbar och grädde/mjölk. Fanny och Robin åkte hem till honom och sov. Mikael åkte hem till sig.

Likes

Comments

I måndags gick jag upp vid 05:30 när klockan ringde. Det var tungt att gå upp när hela familjen låg och sov. De var lediga och hade sovmorgon. Jag gick upp och duschade och gjorde mig klar. Åt frukost och sminkade mig. När jag var klar cyklade jag till jobbet.

Emelie och Melwin gick en promenad och efter det fikade de med Fanny på Espresso house. De är så goa med sin bror, tar väl hand om honom. De gör allt han vill. De köpte sig skor, likadana alla tre. Daniel höll på med fasaden på huset.

Vid 15:00 tog jag en hälsotimme och cyklade hem, motvind som vanligt. När jag kom hem lagade jag mat, köttfärssås och pasta. Alla våra barn och tjejernas pojkvänner åt mat hos oss. Jag älskar att ha så många barn i huset. När jag var yngre ville jag ha fem barn, nu har jag två fina svärsöner som ligger mig varmt om hjärtat, nu känner jag mig nöjd.

På kvällen tog vi det lugnt i solen en stund. Emelie åkte ner till stan med sina vänner. Mikael var med sin vän. Han sov hos Emelie på natten. Fanny och Robin åkte hem. Jag nattade Melwin och somnade själv.

I tisdags (Sveriges nationaldag) vaknade Daniel, Melwin och jag tidigt. Vi åt frukost ute på altanen i solen, skönt med försommar. Hämtade Fanny som kom hit och solade och var med oss. Emelie åkte till Maxi och jobbade efter att de hade ätit frukost. Mikael åkte hem till sig ett tag.

Mikael, Melwin och jag åkte och handlade, medan Daniel byggde fasad på huset. Vi åt jordgubbar, mjölk och grädde till lunch. Mikael hämtade Emelie vid 16:00 när hon slutade. Jag lagade mat som vi åt tillsammans när Emelie kom hem. Fanny åt med Robin. På kvällen var vi iväg och spelade fotboll med barnen på vo.

När vi kom hem läste jag en bok för Melwin och nattade honom efter det. Jag lyssnade på en bok och somnade tidigt.

I onsdags gick Daniel upp klockan 05:00 och Melwin och jag 05:30. Jag duschade och Melwin tittade på film. När jag och Melwin klätt på oss så åt vi frukost tillsammans och då åkte Daniel till jobbet. Mikael gick upp när Melwin och jag gick hemifrån. Jag lämnade Melwin på på skolan. Fanny och jag var i Gamleby och förlängde mina ögonfransar. Efter det åkte jag till jobbet. Så glad att jag bytte jobb och slipper stressen över alla diktat som var tvunget att skrivas. Mitt nya jobb är både roligt och utvecklande. Tjejerna var i skolan.

Fanny tog hem Melwin från skolan och lämnade honom hemma hos Emelie. Han gick hem till Linus och lekte. När jag slutat jobba följde jag med Emelie och Mikael till stan. Mikael köpte nya kläder. Daniel jobbade lite extra på kvällen. När vi kom hem lagade vi mat. Melwin kom hem när vi skulle äta. Fanny var hos Robin. Daniel och jag var och handlade lite på kvällen. Nattade en trött Melwin när vi kom hem. Mikael sov hos Emelie. Jag somnade ganska tidigt efter att ha lyssnat på min bok.

I torsdags gick Melwin och jag upp en stund efter Daniel. Melwin ville titta på film på paddan medan jag duschade. Daniel åkte och jobbade. När jag var klar och hade duschat klädde jag på mig och då höll Melwin på att ta på sig med. Plockade fram frukost som vi åt. När vi var klara gick Mikael upp. Jag lämnade Melwin på fritids och fortsatte till jobbet.

På lunchen fick jag akupunktur, skönt som vanligt. Somnade direkt och hann och drömma en hel del. Åt lunch efter det.

När jag slutat hämtade jag Melwin från fritids. Han lekte med Linus som åt hos oss. Daniel och jag plockade på kvällen. Vi tvättade, diskade och plockade in tvätt. Mikael kom till Emelie och sov hos henne. Fanny var hos Robin. Jag nattade en trött Melwin. Daniel och jag satt vid tvn en stund innan jag somnade.

I fredags vaknade jag när Daniels klocka ringde. Jag gick upp och duschade efter honom. Melwin, Daniel och jag åt frukost tillsammans efter att vi klätt på oss. Daniel åkte och jobbade före oss. Jag lämnade Melwin på fritids när vi var klara. Tjejerna var i skolan under dagen.

Melwin var hemma med Emelie och Linus när jag kom hem från jobbet. Daniel åkte och handlade när han kom hem. Jag lagade mat när han kom hem från affären. Linus åt här. Emelie och Mikael åkte iväg på fest efter maten. Melwin och Linus sprang mellan de och oss och lekte. Killarna var ute till 21:00, sedan tittade de på fotboll en stund. Linus sov hos Melwin på kvällen. Daniel och jag fixade lite. Satt vid tvn en stund. Mikael kom hem och sov. Daniel hämtade Fanny och Emelie vid midnatt, sedan somnade vi alla.

I lördags vaknade vi av att killarna pratade med varandra. Daniel och pojkarna gick upp och åt frukost. Mikael hade åkt till jobbet. Jag låg lvar och drog mig lite. Vid 10:00 gick Linus hem. Melwin duschade och fixade sig. Klockan 11:00 lämnade Daniel, Melwin på kalas hos Linus. Daniel och jag åkte då ner till Systembolaget och köpte alkohol till studenten på fredag. I och med att jag inte dricker alkohol så känns det jobbigt för mig att gå dit och handla. Jag har lika roligt utan alkohol och mår bra dagen efter så därav mitt beslut. Jag köpte lite alkoholfritt också.

Tjejerna var uppe och vakna. Daniel fixade lite i trädgården när vi kom hem. Jag klippte gräset i värmen. Vi handlade mer mat till studenten. Nästan allt är under kontroll nu. På eftermiddagen busade Melwin med Mikael och råkade få in hans nagel i ögat. Det blev en liten blödning i ögat. Han tyckte att det skavde lite. Han fick lite ögondroppar av mig, på redan från Linus mamma som jobbar som ögonspecialistsjuksköterska.

Mikael åkte hem till sig. Fanny och Emelie åkte bil på kvällen. Emelie sov hos Mikael på kvällen. Fanny åkte hem till Robin. Daniel, jag och Melwin myste framför tvn. Melwin somnade sent.

I söndags/idag vaknade jag 09:30. Daniel och Melwin hade redan ätit frukost. Jag gick upp och åt frukost. Emelie och Mikael kom hit vid lunch. Melwin lekte med Linus och Victor hos oss. Mamma kom hit en stund. Jag rensade i lite rabatter. Daniel satte upp partytältet och plockade ner tältduken så det inte blåser sönder.

Vid 14:15 var jag, Emelie och Mikael med Melwin på vårdcentralen för att undersöka ögat, det var en subkonjunktivalblödning och ingen skada som tur var. Han var duktig när läkaren undersökte ögat, så bra med pedagogiska läkare som kan ta barn.

När vi åkte hem handlade vi grejer till köttgryta. Melwin lekte med Linus igen när vi kom hem. Jag lagade köttgryta. Daniel och jag tog det lugnt framför tvn en stund medan köttgrytan kokade. Mikael åkte hem till sig. Emelie tog det lugnt på sitt rum. Vi åt mat. Melwin och jag badade innan Daniel nattade honom. Jag övningskörde med Emelie en stund, sedan släppte jag av henne hos Mikael så sov hon där.

Ha en fortsatt fin kväll...

Likes

Comments

Efter en hel underbar 4 dagars ledighet blev det måndag igen. Fick smak på ledigheten och värmen och längtar till semestern nu. Helt underbart har det varit och vi har suttit ute till sent.

Vi gick upp samma tid som vi brukar och gjorde oss klara. Melwin åt frukost i sängen framför en film. När vi var klara lämnade jag Melwin på fritids. Sedan skjutsade jag Mikael till hans jobb. Efter det åkte jag till jobbet. Fanny var i skolan och Emelie var hemma och var sjuk. Jag hämtade Melwin efter att jag slutat jobba. Mamma och jag gick en riktig långpromenad. Skönt men benen kändes som spagetti när jag kom hem.

Handlade med Mikael och Melwin på kvällen. Daniel, Robin och Fanny var på soptippen med gammal fasad och ytterdörr. Mikael lagade middagen. Daniel åt lite senare. Vi plockade och fixade lite. Jag nattade Melwin genom att läsa en bok och han somnade direkt. Jag satt uppe vid tvn med Daniel en stund. Emelie och Mikael var i Emelies rum och tittade på film. Fanny var med och sov hos Robin.

I tisdags gick vi upp vid 06:30, jag skulle jobba längre på jobbet, vilket gjorde att Melwin och jag fick sovmorgon. Daniel och Mikael hade redan åkt till jobbet när vi gick upp. Melwin och jag åt frukost och gjorde oss klara. Jag lämnade honom klockan 07:30 och fortsatte sedan till jobbet. Fanny var i skolan. Emelie var hemma och vilade efter en veckas influensa.

Mamma hämtade Melwin på skolan då Daniel och jag jobbade länge. Jag var på tre lägenhetsbesiktningar med en kollega och bostadsbolaget, det var kul. Jag kom hem 18:00. Daniel hade gjort mat till dem som de åt. Eftersom klockan var mycket så läste jag en bok för Melwin, innan han somnade vid 19:30. Emelie var ensam hemma och var i sitt rum hela kvällen. Fanny var hos Robin. Jag satt vid tvn med Daniel en stund innan jag blev trött och somnade.

I onsdags vaknade Melwin och jag en liten stund innan Daniel åkte till jobbet. Melwin och jag gick upp och gjorde oss i ordning. Vi åt frukost när vi var klara. 06:30 lämnade jag honom på fritids. Cyklade till jobbet efter det. Emelie var i skolan efter att ha varit sjuk. Fanny var hos Robin men var i skolan på dagen.

När jag hade hämtat Melwin efter att jag slutat, åkte vi och handlade ingredienser till maten, innan vi åkte hem. Emelie var hemma och sov när vi kom hem. Började med maten och gjorde köttfärslimpa, potatis, ärtor och sås till mat. Melwin lekte med Linus på kvällen, han badade med dem i deras pool. Jag plockade och tvättade. När Melwin kom hem läste jag bok och nattade honom. Lade mig och lyssnade påven bok. Somnade ganska tidigt.

I torsdags vaknade Melwin och jag klockan 05:30. Vi gick upp, Melwin satte sig och tittade film på paddan medan jag duschade. Daniel åkte vid 06:00. När jag hade duschat klart och klätt på mig satt Melwin påklädd och väntade på frukost. Vi åt frukost, Melwin äter frukost på fritids, så han brukar bara vilja ha ett knäcke. När vi var klara sparkade Melwin på sin sparkcykel och jag cyklade till skolan. Lämnade Melwin och cyklade till jobbet. Fanny och Emelie var i skolan.

Efter lunchen på jobbet var vårt jobb på kulbacken på museet och tittade på film om mars makalös. Vi fick också en rundvandring. Vi fick fika där. När vi cyklade hem var det storm ute, så det var kämpigt att cykla. Hämtade Melwin på skolan och vi gick hem. Jag lagade mat som vi åt när Daniel kom hem.

Mikael kom till Emelie på kvällen. Fanny och jag handlade på kvällen. När jag kom hem läste jag en bok för Melwin och nattade honom. Efter det satt Daniel och jag i soffan framför tvn en stund. När jag lade mig lyssnade jag på en bok innan jag somnade.

I fredags vaknade vi trötta men glada att det var fredag. Vi gick upp och åt frukost och gjorde oss klara. Daniel och Mikael åkte innan oss. När jag hade lämnat Melwin på fritids så cyklade jag till jobbet. Fanny och Emelie var i skolan men började senare än oss.

Dagen på jobbet gick fort. När jag kom hem var Emelie och Melwin hemma. Melwin lekte med Linus men de gick hem till honom. Jag var så trött så jag somnade 20 min. Jag vaknade av att Melwin kom hem. Min syster ringde och vi pratade en timma.

Vi åt mat när Daniel kom hem från jobbet. Fanny var hos Robin. Mikael kom hem till Emelie på kvällen och sov hos henne. Daniel, Melwin och jag hade fredagsmys framför tvn. Melwin och jag lade oss vid 22:30. Fanny sov hemma hos oss, Daniel hämtade hem henne runt 22:30.

I lördags vaknade jag klockan 05:00 och var vaken till 07:00, somnade om och sov till 09:00. Då väckte Emelie mig. De andra var uppe och hade ätit frukost. Mikael var och jobbade. Jag duschade och gjorde mig klar och åt frukost. Mamma, Emelie, Melwin och jag åkte ner till stan. Vi shoppade lite och tittade på olika aktiviteter som var där. Daniel jobbade med fasaden på huset under tiden.

När vi kom hem tog vi det lugnt, Melwin och jag somnade och sov en stund i soffan. Fanny åkte hem till Robin. Emelie och Mikael var i Emelies rum när handletts jobba. Efter ett tag vaknade jag av att de kom ut och Mikael hade fått näsblod som inte ville sluta. De höll på i en halvtimme. Vi bestämde oss för att åka till akuten, väl där inne på undersökningsrummet slutade det. Det var ju bra men så typiskt, det kändes så dumt att ha åkt dit i onödan.

Vi handlade mat. När vi kom hem lagade barnen tacos till middag, jättegott var det. Daniel har dock tröttnat på det och gillar det inte längre. Emelie ville övningsköra på kvällen så vi var ute och åkte en sväng i bilen.

När vi kom hem somnade Melwin med en gång. Daniel och jag tittade på tv en stund innan jag blev trött och lade mig. Emelie och Mikael tittade på film i Emelies rum.

I söndags/idag vaknade jag klockan 06:30. Daniel vaknade vid 07:00 och gick upp och åt frukost. Jag låg i sängen till Melwin vaknade vid 08:30, då gick vi upp och åt frukost med Emelie och Mikael. Efter det gick jag ner i källaren och satte på en tvättmaskin. Letade fram gamla arbetskläder till mig själv och klädde på mig det. Melwin, Emelie och Mikael åkte i väg en stund. Jag gick ut och målade huset, det var riktigt kul.

Mamma kom hit och tittade hur långt vi kommit med huset. Då passade hon, Mikael och jag på att åka och handla mat, penslar, krukor och blommor. Melwin ville leka med lego så Emelie hjälpte honom med det. Vi fikade när vi kom hem. Följde med mamma ut till Mariebergsblommor.

När vi kom hem lagade jag mat, sjömansbiff. Melwin och jag planterade blommor. Melwin vattnade när vi var klara. Fanny och Robin kom hit och åt mat.

Emelie och Mikael åkte hem till honom och sov där. Jag och Melwin tittade på Melwins favoritfilm Nils Karlsson pyssling och åt glass. Vi snapchattade med syrran och Ellioth en stund.

Ha en trevlig kväll...

Likes

Comments

I måndags gick vi alla utom Emelie upp tidigt. Vi gjorde oss i ordning och åt frukost tillsammans. Alla satt tysta och pratade inte, vårtröttheten har slagit till. Har hört många klagar över det nu. Daniel och Mikael åkte och jobbade. Jag lämnade Melwin på fritids och fortsatte till jobbet.

Hesheten hade nu gått över lite, men däremot satt jag och nös på jobbet. Halsontet hade nu gått över till snorig näsa och hosta.

Emelie var gullig och hämtade Melwin på skolan när hon slutade. De gick hem och tog det lugnt ute på altanen, där de satt när jag kom hem. Vi åt ris- och köttfärsgratäng när alla utom Daniel var hemma. Daniel var på after work med sitt nys jobb. Han kom hem runt 21:00. Jag mådde inte så bra så Melwin och jag lade oss tidigt denna kväll. Daniel var uppe längre. Fanny var här en stund på dagen men sov hos Robin på kvällen. Mikael sov hos Emelie.

I tisdags vaknade vi tidigt. Solen tittade in genom rullgardinen. Det är så härligt att det är ljust när man går upp nu. Jag duschade och under tiden tittade Melwin på tv. Daniel åkte till jobbet när vi satte oss för att äta frukost. Jag lämnade Melwin på fritids och åkte sedan till jobbet. Tjejerna var i skolan.

När jag slutade åkte jag och hämtade hem Melwin från fritids. Han var sugen på att leka med Linus och stannade där på väg hem. När jag kom hem var Emelie hemma. Hon hade fått ont i huvud och hals. Jag började laga mat som vi åt när Daniel kom. Plockade undan lite överallt. Mamma, Emelie, Melwin och jag åkte till Maxi och köpte mjukglass.

När vi kom hem tittade vi på tv en liten stund. Jag var mycket snorig och hostig så jag och Melwin lade oss tidigt. Emelie var hemma hos Mikael en stund. Fanny var hos Robin.

I onsdags var tjejerna lediga från skolan. Emelie sov gott när vi andra gick upp. Melwin ville titta på film medan jag duschade. Daniel åkte till jobbet när jag duschat färdigt. Melwin och jag åt frukost tillsammans, när jag hade klätt på mig och sminkat mig. Jag lämnade Melwin på fritids och efter det cyklade jag till jobbet. Hade fullt upp på jobbet.

Fanny och Emelie åkte till Norrköping och shoppade. Emelie mådde inte så bra, så de stannade inte så länge. Mamma och Melwin mötte upp mig vid jobbet när jag slutade. Vi gick på stan och gjorde lite ärende.

När jag och Melwin kom hem var Fanny och Emelie hemma. Emelie hade nu 38,5 graders feber. När Daniel kom hem åkte han och jag och handlade medan Emelie och han var hemma. Han ringde oss och bad oss komma hem för Emelie var så dålig och grät, han var orolig för henne. När vi kom hem hade febern stigit till 39,7 och hon var jätteledsen. Ont i halsen och kroppen hade hon också. Vi gav henne febernedsättande och servade med dryck. Vi andra åt mat efter att vi plockat upp varorna.

Mikael kom till henne på kvällen och tog hand om henne. Hon var riktigt dålig och yrade. Fanny var hos Robin. Melwin, Daniel och jag tittade på tv en stund innan han och jag somnade.

I torsdags gick Daniel upp vid 07:00, han kan inte sova när vi andra älskar att sova. Det värsta är att Melwin oftast vaknar när han märker att pappa är bort från sängen. Jag och ungdomarna älskar sovmorgnar. Jag vaknade vid 09:00. Då var Emelie och Mikael redan vakna. Emelie hade nu 39 graders feber. Hon var fortfarande jättedålig och orkeslös. Jag åt frukost med de två eftersom Daniel och Melwin redan hade ätit.

Melwin var leksugen och som tur var kom Sixten hit och ville leka, de lekte ända till kvällen. Melwin var med Sixten och Fredrik och spelade minigolf. Emelie låg ute i soffan under filtar i värmen och frös. Mikael och hans kompis målade medan Daniel spikade panel. Jag tror att vårt hus kommer bli så fint i vitt. Jag plockade, tvättade, servade med lunch och drickbart till grabbarna som jobbade.

Fanny och Robin kom hit på kvällen så jag bjöd alla på grillad mat. Jättemysigt. Emelie var dålig hela dagen och tog det lugnt och sov en del. Framåt kvällen hade febern sjunkit till 38,5. Killarna jobbade på bra med huset. Mikael åkte hem på kvällen. Tittade på tv en stund innan Melwin och jag lade oss för att sova.

I fredags vaknade vi tidigt. Det var varmt och skönt ute. Emelie var lite piggare men temperaturen låg på 38,2. Emelie och jag åkte till Lidl och köpte god frukost. Fanny och Robin kom hit vid 10:00, då åt vi frukost tillsammans. Vi satt ute på altanen i värmen. Robin hjälpte Daniel att riva panel medan Daniel spikade upp panel.

Linus kom till Melwin och lekte, de sprang mellan oss och dem hela dagen. Mamma och jag var nere på stan och gjorde några ärenden. Klippte pappa. Emelie var hemma själv hela dagen och vilade. Mikael kom på kvällen efter att han hade varit i Stockholm.

Jag klippte gräset. Vi grillade på kvällen. Fanny åt hos oss och efter det åkte hon hem och sov hos Alma. Linus och Melwin gick hem till Linus på kvällen. Melwin sov hos honom. Jag var ute och gick en långpromenad själv, så skönt att få rensa lite tankar och bara vara. Vi tittade lite på tv när jag kom hem och efter det somnade jag.

I lördags gick Daniel upp vid 06:30. Jag vaknade runt 09:00. Vi åt frukost tillsammans på altanen med Emelie och Mikael. Melwin och Linus kom hem runt lunch och lekte och åt lunch. Daniel höll på med fasaden. Jag tvättade och plockade. Det var väldigt varmt ute. Fanny var hos Alma och gjorde sig i ordning för studentbalen. Jag skjutsade Emelie till Maxi för att hon skulle jobba där. Mikael åkte hem till sig.

Daniel, Melwin, Linus och jag åkte ner till Stadsparken med studentmössan till Fanny. Så fina alla studenter var. Det var mycket varmt så det var bog skönare för tjejerna än killarna som bar kostym. Vilken känsla man fick i kroppen att se sin dotter så fin och vacker. Såklart att vi tycker vår dotter är vacker så uppklädd, sminkad och bara helt underbar. (Så skönt att man skapat tre fina barn, så man har nåt att vara stolt över, hihihi). Förlåt att jag är stolt över henne men jag tvingar ingen att tycka som jag...hihihi

Emelie och Mikael kom ner när Emelie slutat jobba. Mamma, faster och farfar kom ner och tittade. Vi gick ner till stan och tittade på studentbaltåget när de gick till båten. Vi skjutsade hem de små killarna med Emelie och Mikael, medan Daniel och jag handlade mat. När vi kom hem gjorde vi kyckling- och pastasallad till middag.

Melwin och Linus gick hem till Linus efter maten och badade i deras pool. De kom hem lite senare på kvällen, då åkte vi ner med ungdomarna och spelade minigolf. Det var roligt att göra något och så var det lite svalare då.

När vi åkte hem skjutsade vi hem Linus. Vi andra åkte hem och plockade fram lördagsmys och satte oss ute på altanen. Det var så skönt ute. När vi hade suttit några timmar ringde Fanny och ville hem. Då hade Melwin somnat ute i soffan bredvid mig. Daniel och ungdomarna hämtade hem henne. Hon hade fått skoskav och var jättetrött. Robin hämtade henne här sent på natten. Vi andra lade oss runt 00:00.

Idag/söndag vaknade jag av värmen i sovrummet vid 06:00. Daniel vaknade 07:30 och då gick vi upp och åt frukost. Efter det lade jag mig igen och vaknade 09:00. Då var Daniel, Emelie och Melwin ute ett ärende. Mikael var uppe och tittade på tv. När de kom hem fick jag blommor, lott och en merci chokladask. Mina gulliga små barn, tack och JAG ÄLSKAR ER FRÅN MÅNEN OCH TILLBAKA <3

Daniel höll på med fasaden och jag bakade en pinocciotårta som jag skulle bjuda mamma och pappa på. Fanny och Robin skulle med komma. Melwin följde med Linus och hans familj till deras farmor och farfar, för att bada och mysa.

Emelie, Mikael och jag gjorde några ärenden. Vid 14:00 kom alla hit och vi fikade. Det var gott med jordgubbstårta. Mamma fick blommor och choklad av mig. Fanny och Robin åkte i väg efter ett tag men mamma och pappa stannade en stund.

Melwin kom hem klockan 17:00. Daniel orkade inte jobba så mycket med panelen i värmen. Han plockade undan på gården medan jag lagade mat. Fanny kom hem medan Robin tränade. Vi åt mat och efter det skjutsade de hem Mikael. Fanny blev hämtad av Robin för middag hos hans föräldrar. Melwin duschade och jag plockade in tvätt i garderoberna.

Just nu bloggar jag och Melwin har precis somnat i jämte mig i sängen. Nu ska jag gå ut till Emelie och Daniel en stund och vara social.

Ha en fortsatt fin kväll...

Likes

Comments

I måndags gick Melwin, Daniel och jag upp tidigt. Mikael hade redan duschat när vi kom upp. Jag och Daniel duschade efter varandra och klädde på oss, medan Melwin åt macka i sängen framför morgon-tv. Daniel, Mikael och jag åt frukost tillsammans. Jag lämnade Melwin på frigids och fortsatte till jobbet. Tjejerna var i skolan men började senare.

På jobbet var det fullt upp. Emelie kom till mitt jobb vid 16:00, då hämtade vi Melwin och åkte och handlade. Mötte Mikael vid affären. Han var med in och handlade mat till sig själv. Vi åt när Daniel kom hem. Mamma hämtade Melwin och mig och då gick vi en skön promenad på Gränsö. Så underbart härlig miljö. Melwin gillar att gå i naturen precis som jag gör.

När vi kom hem lade jag mig hos Melwin och läste en bok innan han somnade. Efter det satt jag i soffan och pratade med Daniel och Emelie en stund. Somnade relativt tidigt.

I tisdags gick Daniel upp före Melwin och mig, han åkte till jobbet när vi gick upp. Melwin tittade på morgon-tv och jag duschade. Vi åt frukost när jag hade fixat mig. När vi var klara så lämnade jag honom på fritids. Jag gick sedan till jobbet, det gjorde ont i min fot när jag kom fram till jobbet. Den har nog inte blivit bra än. Den var svullen och gjorde ont. Fanny och Emelie var i skolan.

Mamma hämtade Melwin vid 16:00 och efter det hämtade hon mig. Vi åkte till Gränsö och gick en promenad. Jag blir lugn och avkopplad av att vara på Gränsö. Melwin tycker att det är spännande med fåren och lammen. När vi hade gått skjutsade mamma hem oss. Vi åt mat tillsammans med Daniel, Emelie och Mikael.

Vi hade fått leverans av vår fina ytterdörr dock kom Daniel på att låset var fel, så det ska vi byta på lördag. Det kommer bli så fint när huset får ny fasad och dörr. Vi kommer byta några fönster åt gången.

Vi plockade och fixade hemma innan det var dags för nattning av sonen. Jag läste för Melwin innan han somnade. Mikael åkte hem och sov. Daniel och jag satt vid tvn en stund innan jag lade mig. Fanny var hos Robin.

I onsdags vaknade Melwin och jag vid 06:30, då gick Emelie med upp. Daniel och Mikael hade gått upp och åkt innan vi vaknade. Emelie och jag gjorde oss i ordning. När vi var klara åt vi frukost med Melwin som hade klätt på sig. Jag lämnade Melwin på fritids och åkte ner till jobbet. Emelie och Fanny var i skolan.

På lunchen fick jag akupunktur för stress. Jag kan tala om att det hjälper. Har jag inte fått det på två veckor så känner jag av att jag blir lättstressad. Efter får jag kulor som bakom örat som har långtidsverkan.

Fanny hämtade hem Melwin från fritids. Melwin gillar att bli hämtad och vara med systrarna. Sedan lagade hon köttgryta till dem och Robin. Hon är duktig min tjej på att laga mat, hon har viljan och är intresserad.

Jag var med Emelie på barnhälsan på samtal. Nu börjar rädslan att släppa taget om Emelie. Sakta men säkert ska hon nu börja sitta på en moped och efter det även åka lite. När vi kom hem hämtade vi Melwin hos Fanny och Robin.

Daniel hade en körning till Stockholm och kom hem sent. Mikael kom till Emelie och sov hos henne. Mamma kom förbi och pratade en stund. Lade Melwin tidigt, han hade ont i halsen och kände sig inte så bra. Jag somnade efter att jag lyssnat på en bok.

I torsdags gick Melwin och jag upp samtidigt som Daniel. Jag duschade före Daniel. När vi klätt på oss åt vi frukost tillsammans. Jag hade under natten fått ont i halsen och kände mig sliten och ruggig. Melwin klagade också på halsont och huvudvärk. Jag lämnade Melwin på fritids och Daniel åkte till jobbet. Tjejerna var i skolan.

Kände mig inte pigg på jobbet men var kvar hela dagen. När jag åkte hem hämtade jag Melwin på skolan som inte heller kände sig okej. När vi kom hem lade vi oss i sängen och tog det lugnt. Daniel kom hem och lagade mat till oss. Emelie och Mikael var hemma. Melwin och jag lade oss efter maten. Jag kände mig febrig och Melwin hade nu fått feber också. Vi somnade tidigt efter en kort film. De andra var uppe längre än oss. Vaknade av att jag svettades och Melwin var febervarm.

I fredags vaknade Melwin och jag när klockan ringde. Daniel hade redan åkt till jobbet. Melwin hade feber och jag kände mig inte helt frisk heller, jag fick vara hemma med Melwin som hade ont i halsen och hade feber. Eftersom vi sovit oroligt så efter att jag sjukanmält oss så somnade vi om en liten stund. Emelie åkte till skolan runt 07:45.

Melwin och jag gick upp klockan 08:00 och åt lite frukost i sängen. Vi tittade på en film och tog det lugnt. Fanny kom hem. Melwin och jag gick upp och satte oss i soffan. Melwin satt och gosade i min famn hela dagen. Ibland orkade han gå upp och leka korta stunder. Jag kände mig sliten med halsont och huvudvärk. Hade nog lite feber jag med.

Fanny solade ute på altanen. Vi satt ute en stund i skuggan. Emelie kom hem och solade lite hon med. På sen eftermiddag åkte hon i väg till lysingsbadet, för en kväll med hennes klass. Hon slutar 9:an. Vi åt kalops till middag, jättegott. Fanny och Robin åt med.

På kvällen tog vi det lugnt framför tvn. När Emelie kom hem var hon med Fanny och Robin en stund. Jag och Melwin somnade tidigt. Emelie kom hem och lade sig direkt.

I lördags vaknade Daniel och jag runt 07:00. Daniel gick upp och jag låg kvar 30 minuter. Jag gick upp och duschade och gjorde mig klar. Daniel, Emelie, Melwin och jag åt frukost tillsammans. Melwin var mycket piggare även om hans hals gjorde ont. Jag kände mig sämre med ont i kroppen, hes och hostig.

Klockan 08:30 hämtade vi mamma och åkte till Linköping. Daniel hade inte tid att följa med. Vi skulle byta ett lås på Bauhaus som vi köpt fel. Efter det var vi en kort sväng på ikanohuset. Jag köpte lite examenskläder till Melwin. Melwin är en kille som vill bestämma kläder helt själv, han har bra smak. Han ville ha en rosa långärmad Gant-skjorta men jag köpte en kortärmad pikétröja istället. En skjorta kan bli för varmt om det blir varmt på avslutningen och studenten. Emelie hittade ingenting.

Åkte hem 13:00 för då orkade inte min kropp längre. Började bli ordentligt hes och hade lite feber. Daniel hade satt i nya ytterdörren när vi kom hem. Fanny och Robin hade åkt till Vetlanda för bröllop.

Mikael kom till Emelie. Melwin lekte med Linus de hade vattenkrig med Emelie och Mikael. På kvällen grillade vi. Efter det tog vi det lugnt framför en film. Nattade Melwin efter filmen. Somnade själv då. Emelie och Mikael sov hos oss.

I dag/söndags vaknade Daniel tidigt och gick upp och åt frukost. Melwin och jag sov längre. När jag vaknat hade Melwin precis gått upp. Vi gjorde frukost som vi åt ute på altanen. Jag hade ont i halsen och hade blivit mycket hes och hostig under natten. Melwin tittade på mig och sade mamma du låter konstig. Emelie och Mikael vaknade när Daniel satte i gång och spikade. De åt frukost på altanen.

Mamma och pappa kom förbi och fikade. Daniel har isolerat och börjat sätta upp panel vid dörren idag. Jag har handlat, tvättat, plockat servat Daniel, lagat mat och vilat för att vara piggare på måndag.

Ungdomarna har tagit det lugnt ute på altanen. Melwin har busat och lekt på gården. Han har blivit hostig idag under eftermiddagen. Fanny kom förbi en stund, när de kom hem från Vetlanda. Nu hade även hon fått ont i hals, huvud och kropp.

Fanny åkte hem till Robin efter att hon handlat med Emelie. På kvällen var det hockey som gällde. Melwin och ungdomarna somnade tidigare än Daniel och mig.

Ha en fin vecka...

Likes

Comments

I måndags gick Daniel upp tidigare än Melwin och mig. Han åkte när vi gick upp. Melwin låg i vår säng och tittade på morgon-tv och fick frukost på sängen. Jag gjorde mig klar och åt frukost. När Melwin och jag var klara gick vi till skolan och jag lämnade honom på fritids. Mikael gick upp när vi åkte. Tjejerna var i skolan men började senare. Eftersom foten inte var bra än så hade jag bilen till jobbet.

På jobbet hade jag mycket att göra. Emelie hämtade hem Melwin från fritids när hon slutat skolan. När jag kom hem ville Melwin leka med en kompis, men kompisen kunde inte leka. Jag lagade mat. Daniel kom hem lite senare. Fanny var här en stund. Emelie var själv hemma. Vi satt i soffan framför tvn en stund efter vardagsplocket. Jag läste en bok för Melwin och nattade honom. Somnade ganska tidigt själv.

Min fot hade nu blivit grönblå. Den gjorde fortfarande mycket ont. Man ska inte klaga det finns mycket värre saker...Jag kan gå och stå alla fall.

I tisdags hade Daniel åkt och jobbat när Melwin och jag gick upp. Jag duschade och Melwin klädde på sig framför barnprogrammet på tvn. När jag hade klätt på mig så åt vi frukost. Jag lämnade Melwin på fritids när vi var klara. Jag cyklade ner till jobbet efter det. Tjejerna var i skolan men började senare än oss.

Jag hämtade Melwin från fritids när jag slutade. När vi kom hem var Melwin leksugen och ringde efter Linus som kom till Melwin. Emelie var i sitt rum. Fanny kom hit och bjöd oss på lasagne som hon hade lagat, det var gott. Daniel jobbade lite längre och kom hem runt 18:00. Fanny, Emelie och jag var ute med bilen för Emelie ville övningsköra. Vi släppte av Fanny hos Robin.

När vi kom hem läste jag bok och nattade Melwin. Jag lyssnade på en hörbok och somnade efter det.

I onsdags gick Daniel upp tidigt och åkte och jobbade. Melwin och jag gick upp klockan 7:30, sovmorgon en hel timma för oss. Emelie sov till 07:00. Vi gjorde oss alla klara och åt frukost tillsammans. Jag lämnade Melwin till fritids och fortsatte ner till jobbet. Emelie och Fanny var i skolan. Tjejerna slutade skolan tidigt. På jobbet fick jag akupunktur på lunchen.

Fanny och Robin hämtade Melwin på fritids. Fanny var hos Gerd och provade balklänningen. Jag var med Emelie på samtal på barnhälsan till klockan 17:30. Emelie hade migrän så därför blev det inget långt samtal. När vi kom hem hade Fanny åkt till Robin och Daniel hade kommit hem och lagat mat. Vi åt spagetti och köttfärssås. Mikael kom till Emelie och sov över. Jag nattade Melwin med att läsa en bok. Somnade tidigt själv.

I torsdags gick vi upp samtidigt som Daniel. Vi gjorde oss i ordning och åt frukost tillsammans. Mikael gick upp när vi åkte. Jag lämnade Melwin på fritids. Jag åkte och jobbade. Fanny och Emelie var i skolan.

Nu är det inte många veckor kvar innan Fanny tar studenten och Emelie slutar nian. Åren går verkligen fort. Det kändes som att det var igår vi hade två små tjejer. Fanny är 19 och Emelie 16. Vart har åren tagit vägen. Melwin är sju, känns helt overkligt. Ibland skulle man vilja stanna tiden för att hinna njuta mer av familjelivet.

På jobbet hade vi möte så dagen gick fort. Cyklade hem och hämtade Melwin på skolan. Han gick direkt till Linus och lekte. Fanny och Emelie var i väg ett tag. Jag lagade mat som vi åt när alla kommit hem. Mikael kom till Emelie och sov hos henne. Fanny var hos Robin.

Melwin var trött så jag nattade honom tidigt efter bokläsningen. Daniel och jag var och handlade på kvällen. Somnade sent efter att Daniel och jag tittat på tv ett tag.

I fredags åkte Daniel och Mikael till jobbet när vi andra sov. Melwin hade varit vaken mellan 02:20 till 05:00. Han var pigg och kunde inte sova. Jag skulle vara med Melwin i skolan så vi gick upp vid 07:00. Jag duschade innan Melwin, Emelie och jag åt frukost tillsammans.

Vid 08:00 när vi var klara gick vi bort till skolan. Det ringde in 08:10. Först hade de samling, så duktiga barnen är. De hade matte och eget val. Jag var med och åt i matsalen och lyssnade på saga. Melwin var mycket trött så vi gick hem vid 12:00. Mamma kom hit och tog hand om Melwin medan jag åkte och jobbade.

Klockan 16:00 slutade jag, då hämtade mamma och Melwin mig. När vi kom hem åkte Daniel och jag och handlade. Melwin var hemma hos Emelie och Mikael. Fanny kom förbi en stund. Vi lagade mat när jag kom hem. Emelie åkte till Tildas födelsedagsfest på kvällen, medan Mikael var hemma med oss. Vi tittade på tv. Jag och Melwin var trötta och lade oss tidigt. Mikael åkte till festen och efter det kom de hit och sov.

I lördags vaknade Melwin och jag senare än Daniel som vanligt. Tyvärr vaknade jag med migrän. Det fick bli värktablett till frukost. Sen serverade jag Melwin och mig frukost på sängen, samtidigt som vi tittade på barn-tv. Daniel var ute och målade panel och Melwin blev sugen att hjälpa till. Så han klädde på sig och gick ut. Jag tvättade, plockade in tvätt, gjorde ärende, plockade och servade männen med mat. Fanny kom och stannade hos oss till kvällen. Vädret var underbart, varmt och skönt. Tjejerna och jag satt ute på altanen ett tag.

På kvällen lagade jag mat. Killarna var ute och målade till klockan 22:00. Melwin var tapper och ville hjälpa till hela tiden. Han klagade inte en enda gång och han satt bara sammanlagt 1 timme vid mat.

Emelie, Fanny och jag var ute och åkte bil, Emelie ville övningsköra. När killarna var klara så satte vi oss vid tvn. Melwin somnade med en gång. Daniel och jag satt uppe och tittade på tv. Emelie och Mikael gick in på hennes rum och tittade på film.

Jag skjutsade hem Fanny till Robin. Lade mig runt 23:00.

Idag/söndags vaknade jag 8:00, jag låg kvar och bloggade en del medan Melwin sov. Daniel var ute och fixade. När Melwin vaknat spelade vi spel på telefonen. Emelie gjorde smoothies till oss till frukost. Mikael och Daniel gick ut och målade några bräder, efter de rev de panel vid ytterdörren. Jag bakade bullar och kakor. Emelie tog det lugnt. Skjutsade bort Melwin till gymnasiets gympasal för kalas för två klasskompisar. Mamma och pappa kom förbi och fikade med oss.

Hämtade Melwin vid 15:00. Daniel och Mikael rev panel och satte upp nya bräder. Emelie rensade Holgers bur. Melwin var sur över att han inte kunde hjälpa till med fasaden. Emelie och jag åkte i väg och köpte Mc Donalds till mat. Daniel och Mikael höll på ett litet tag ute efter att vi ätit. Melwin var ute med dem. Emelie och jag tog det lugnt ett tag. Melwin och jag läste en bok innan jag nattade honom. Resten av kvällen kommer vi att plocka och fixa inför en ny arbetsvecka.

Ha en fin kväll...

Likes

Comments