Det är på gott och ont att vara ledig...hihihi Natten till i måndags sov jag tre timmar bara. När jag vet att jag ska upp efter en ledighet så går det inte att somna. Man vet att man måste men ögonen vägrar sova och kroppen vill inte slappna av. Sov mellan 22:30 och 01:30. Efter det var jag halvt vaken och låg och väntade på att jag skulle bli trött, men när klockan ringde så hade jag precis somnat.

Daniel och jag gick upp och gjorde oss klara och åt frukost. Barnen var lediga och sov när vi åkte till jobbet. Melwin väckte Emelie runt 9:00. De åt frukost och tittade på film. Efter det spelade de film och gick ut en stund i snön. Tjejerna är så goa med lillebror, de gillar att vara hemma med han själva och han gillar det också.

När jag slutat kom Emelie och Melwin till mitt jobb, vi gick till biblioteket och lånade böcker till Emelie och Melwin. När vi kom hem hade Daniel lagat mat som vi åt. Vi plockade lite och på tv och tog det lugnt. Fanny sov hos Robin. Jag och Melwin tittade på en film innan vi somnade. Var så trött innan jag skulle sova men när klockan väl var dags var jag övertrött. Somnade sent.

I tisdags när klockan ringde hade jag återigen sovit några timmar, så jag var så trött när jag gick upp. Daniel var redan uppe och åt när jag kom upp. Jag åt med honom och gjorde mig klar efter det. Tog bilen till jobbet. Melwin sov kvar med Emelie när jag gick upp. Melwin var ledig men Emelie började vid 8:00, morfar hämtade Melwin och tog med honom hem till dem.

När jag slutat så var mamma hemma hos oss med Melwin. Jag lagade mat och fixade lite. Vi åt mat tillsammans. Daniel, Melwin och jag åkte och handlade. När vi kom hem tittade Melwin och jag på en film i sängen innan vi somnade. Fanny var med Robin hos honom. Emelie var ensam.

I onsdags vaknade vi av larmet på klockan. Natten hade varit bättre för mig, jag hade sovit bättre. Daniel, Melwin och jag gick upp och gjorde oss klara och åt frukost. Daniel lämnade Melwin på fritids. Jag tog en skön promenad till jobbet. Så rofyllt och skönt att gå på morgonen. Så vet man att man blir piggare och har rört på sig lite extra.

Tjejerna var i skolan. Daniel hämtade mig på jobbet när jag slutade, det var skönt för det var storm ute. Vi hämtade en paket till Melwin som vi beställt, en pulka med ratt. När vi hämtat honom så fick han paketet och han blev överlycklig, han gillar inte sina två snowracer. Han säger att man kan krascha läskigt med dem.

Vi lagade mat som vi åt. Emelie var med Mikael på kvällen som sov hos henne. Fanny kom förbi en stund innan hon åkte och tränade med Robin, hon sov hos Robin efter träningen. Daniel, Melwin och jag tittade på film tillsammans innan jag nattade Melwin och mig själv.

I torsdags var jag så trött när larmet ringde så ställde om det till 30 minuter senare. Daniel kom in och blev orolig att vi försovit oss. Men jag sa att vi går upp om 30 min. Han hade åkt till Göteborg (hans tur gick dit) när vi kom upp. Melwin och jag åt frukost med Mikael efter att vi gjort oss klara. Denna dagen tog jag bilen eftersom jag annars inte skulle hinna till jobbet innan jag börjar, jag måste ju lämna sonen på fritids. Daniel måste lämna Melwin för att jag ska hinna gå till jobbet.

Emelie och Fanny var i skolan precis som Melwin. Vid lunch hörde Emelie av sig till mig och sade att hon mådde dåligt och behövde gå hem. Migrän, illamående och febervarm. Hon sov när Melwin och jag kom hem. Jag lagade mat till oss då Daniel blivit försenad i Göteborg. Jag, Melwin och mamma gick en kvällspromenad. När Melwin och jag kom hem var vi trötta allihopa och lade oss och tittade på en film i sängen. När Melwin somnat kom Daniel hem från jobbet. Emelie och jag somnade tidigt.

I fredags gick vi upp tillsammans Daniel och jag. Emelie mådde fortfarande dåligt och fick vara hemma. Melwin valde att vara hemma med Emelie. Emelie tycker det är mysigt att vara hemma med lillebror. Vi åt frukost och klädde på oss. Efter lunch kom Linus till Melwin och lekte en stund. Emelie vilade då ett tag. När jag kom hem var jag så trött så jag vilade med Emelie en stund. Linus gick hem. När Daniel kom hem så köpte vi pizza till mat då ingen orkade laga mat. Vi tittade på film tillsammans med barnen och hade fredagsmys. Mikael kom sent till Emelie och sov över. Vi lade oss ganska sent.

I lördags vaknade Daniel och Melwin som vanligt tidigare än mig. De tittade på tv när jag kom upp. Jag åt frukost med Emelie. Mikael sov lite längre. När han vaknat och ätit så spelade vi tv-spel med Melwin en stund. Efter det gjorde vi oss i ordning. Klockan 15:00 åkte Mikael och Emelie och tvättade hans bil och vi andra åkte till faster på kalas. Hon bjöd på jättegod smörgåstårta och fika. Emelie kom dit senare. När vi kom hem så spelade Emelie och Melwin tv-spel ett tag. Daniel åkte i väg och fixade lite med vår bil. Mikael och hans kompis Jocke hämtade Emelie runt 19 och sedan kom hon hon hem runt 23:00. Melwin och jag tittade på tv och efter ett tag kom Daniel hem och gjorde oss sällskap i soffan.

Idag vaknade Daniel, Melwin och jag vid 19:30, de gick upp men jag låg kvar och bloggade och somnade om en liten stund. Vid 10:00 gick jag upp och åt frukost med Emelie. Vår tv har strulat i flera månader så vi bestämde oss för att titta på en ny på Elgiganten. Det var dock stängt så vi åkte spontant till Linköping och köpte en större och finare, 65 tums. När vi kom hem lagade jag mat medan Daniel installerade den nya tvn. Fanny, Robin och Mikael kom hit och åt. Vi tittade på tv resten av kvällen. Nu ser både Daniel och jag tv-texten, tummen upp för det... Emelie följde med Mikael hem och sov där. Fanny åkte med Robin hem. Daniel nattade Melwin medan jag gjorde de sista blogginlägget.

Ha en fortsatt fin kväll

  • 20 readers

Likes

Comments

Måndag och nytt år... Melwin och jag somnade 01:30, för att han somnade i söndags klockan 16:30. Daniel och jag trodde att han sov för natten eftersom han varit vaken till 02:30 på natten till nyårsdagen, tji fick vi, han vaknade klockan 20:00 och vägrade att somna om. Då höll han istället mig vaken till 01:30.

Daniel och Mikael gick upp tidigt för att jobba. Jag har tagit semester hela veckan så Emelie, Melwin och jag sov lite längre. Vid 8:00 ringde klockan så då gick vi upp och klädde på oss alla tre. Fanny åkte med Robin och hans familj till Göteborg och ska vara där några dagar.

Vid 9:00 var vi med Emelie på sjukhuset på samrehab. Hon träffade en sjukgymnast som gick igenom hela bröstkorgen. Hon har blivit stel och stum på revbenen vid hals och nacke på höger sida av mopedolyckan, så han tryckte på henne på för att mjuka upp. När hon anstränger den sidan så är revbenen stumma och stela istället för att röra sig, så därför har hon har hon smärta. Så skönt att någon äntligen kan förklara för oss vad som hänt. Han trodde att han skulle behöva göra trycken 1-3 gånger och förhoppningsvis ska det ge med sig och bli bra sedan.

När vi var klara åkte vi och handlade god frukost som vi åt när vi kom hem. Efter det städade och plockade jag en del. Mamma kom hit så hon, jag gick en promenad till Maxi och runt lite medan Melwin cyklade. Det var jättekallt ute, Melwin frös hela han. Jag lagade mat efter promenaden som var lagom klar till Daniel kom hem. Mikael kom till Emelie och sov över på kvällen. Vi tittade på Göta kanal 1 tillsammans på kvällen. Melwin, Emelie och jag somnade ganska sent, medan Daniel och Mikael somnade tidigt.

I tisdags sov Emelie, Melwin och jag länge. Daniel och Mikael gick upp tidigt och åkte och jobbade. Jag och Emelie vaknade med halsont och feberkänningar, Emelie hade till och med ont i öronen. Vi åt frukost klockan 11:00... ja det var verkligen sent men vi har lov så det gör ingenting. Daniel skjutsade bort Melwin till familjen Elmerfjord för lek med Alvin. Vid 15:00 var jag hos optikern och beställde nya glasögon till jobbet och hemma. Under tiden lämnade Elmerfjords sonen hemma hos oss.

Emelie hjälpte Melwin att skriva bokstäver och alfabetet medan jag ritade i min fina målarbok jag fick av Mikael i julklapp. Vi åt mat när Mikael kommit från jobbet. Daniel jobbade över och kom hem runt 19:00. Melwin klagade på halsont och var febervarm på kvällen. Vi drack te på kvällen och tittade på andra delen av Göta kanal. Mikaels sov hos Emelie. Emelie, Melwin och jag somnade senare än Daniel och Mikael.

I onsdags gick Daniel och Mikael upp tidigt och åkte och jobbade. Melwin, Emelie och jag sov till kl 10:00. Vi åt en sen frukost. Emelie hade fortfarande feber ont i båda öronen och halsen, Melwin ont i hals och feber och jag ont i hals och feber så förmiddagen spenderades i sängen framför tvn och legobygge. Ute var det full snöstorm. Barnen åt amerikanska pannkakor till lunch och jag åt varma koppen med knäckebröd till. Vi plockade bort julstjärnor och ljusstakar. Fixade och plockade lite. Vi satt och målade och Melwin övade på bokstäver. Vi åt middag en stund efter att Daniel kom hem från jobbet. Fanny och Robin var påväg hem från Göteborg, de kom hem vid cirka 18:30. Alla utom Fanny som vilade (hon var med sjuk i halsont och feber) tittade på tredje filmen av Göta kanal. Daniel lade sig tidigt medan vi andra var uppe ett tag. Tjejerna och Melwin var ute och åkte bil i snön på kvällen.

I torsdags gick Daniel upp tidigt och åkte och jobbade. Jag väcktes av mitt alarm på klockan vid 07:00. Jag ringde tandläkaren akut till Fanny som har ont i en tand. Fick tid 12:45 till henne. Jag somnade om efter ett tag och vaknade av att Emelie och Melwin satt och pratade i soffan vid klockan 10:00. Alla sjuklingar hade sovit i Emelies säng, de ville ha syskonmys. Vi gick upp och åt frukost tillsammans.

Förkylningen hade slagit till med ordentlig kraft på oss alla. Tråkigt att vara sjuka på loven men ändå bättre när man nyligen bytt jobb. Känns inte roligt att vara hemma i början när man måste lära sig allt.

Vid 12:45 var jag med Fanny hos tandläkaren, det gick bra och hon slapp att rotfylla som vi trodde hon skulle få göra. På hemvägen hämtade vi Melwin och Emelie och åkte och handlade lunch till oss. Lunchen blev lite sent, man vänder lite på dygnet när man är ledig. Efter lunchen tog vi det lugnt i soffan framför en film. Viktigt att vila så man är pigg till måndag.

När vi vilat en stund städade jag lite i några köksskåp. Slängde en del onödigt som man sparat på. Lagade mat efter det. Daniel jobbade över och kom hem sent. Han hade också blivit förkyld. Tittade på film på kvällen. Fanny åkte hem till Robin senare på kvällen. Emelie var med Mikael en stund.

I fredags/trettondagen vaknade Daniel tidigt och gick upp, när han är ledig och hemma vaknar Melwin också tidigt och går upp. När Daniel jobbar och jag och systrarna är lediga sover Melwin gärna till 10:00. Konstigt men så har det alltid varit.

När jag vaknade hade de redan ätit frukost. Så jag åt själv eftersom Emelie inte var vaken. Idag mådde jag lite bättre däremot så hade Daniel blivit dålig med halsont och förkyld, ni vet hur en karl mår...hihihi

Emelie vaknade runt 11:00. Jag och Daniel plockade och fixade medan Emelie och Melwin myste med Holger. Städade bort granen och annat plock. Emelie och jag var iväg och handlade. När vi kom hem lagade vi mat, chili con carne med ris, supergott.

På eftermiddagen trotsade vi alla baciller och följde med Fanny, Robin och Wille till Tjustvallen i Gamleby för skridskoåkning med barnen. Det var verkligen jättekallt för Daniel och mig som tittade på. Tjejerna försökte lära Melwin att åka, det gick bra, träning ger färdighet...Melwin tyckte att det var roligt och det är huvudsaken. En timme klarade vi av i -12 grader, sedan kände jag inte fötterna längre.

När vi kommit hem hade vi fredagsmys med Melwin, vi tittade på film. Emelie åkte hem till Mikael och sov där. Fanny var hos Robin och sov där.

I lördags gick Daniel upp klockan 07:00, han kan verkligen inte sova på helgerna, han vaknar alltid någon gång mellan 07:00 och 08:00. Jag och Melwin vaknade kl 9:30, vi åt frukost tillsammans. Melwin var leksugen och det fanns ingen kompis som hade tid. Vi spelade lite spel och myste. Klockan 15:30 var Emelie och jag på bio med Melwin och familjen Elmerfjords, vi såg Sing, det var en rolig barnfilm.

När vi kom hem lagade Melwin och jag biffar till middag, han är så duktig vår son han älskar att hjälpa till med maten. I och med att biffar på 2 kg tar tid att steka, så brynde jag dem så att de fick en stekyta och efter det gick de klara i ugnen. Fanny kom till oss och åt middag, Robin var iväg med sin pappa. Emelie åkte iväg med Mikael och hans kompis, de kom hem vid midnatt och sov här. Fanny, Melwin, Daniel och jag tittade på film på tvn. Vi somnade rätt sent på kvällen. Daniel var inte så pigg, ni vet en mansförkylning...hihihi

Idag väckte Daniel mig och Melwin vid 8:00 för att vi ska kunna somna tidigt ikväll. Vi satte på morgon-tv och tittade en stund. När vi tittat en stund åt vi frukost. Daniel åkte och jobbade några timmar. Ungdomarna sov länge. Linus kom till Melwin och jag tog med dem till Breviksalpen, så de fick åka lite i snön och göra av med lite energi. Mamma kom dit och höll mig sällskap. Vi handlade på väg hem. Åt lunch med Daniel och ungdomarna när vi kom hem. Linus och Melwin lekte till 14:00.

Hela eftermiddagen har vi slappat och njutit det sista av en skön och mysig vecka med familjen. Fanny åkte hem till Robin på eftermiddagen. Vi åt middag. Medan barnen spelade spel så förberedde jag inför morgondagens jobb. Fanny och Emelie är lediga på måndag och Melwin är ledig på måndag och tisdag. Mikael åkte hem på kvällen. Vi myste framför en film på kvällen.

Ha en fortsatt fin kväll!

  • 41 readers

Likes

Comments

I måndag/annandag jul hade Daniel sovmorgon ända till klockan 8:30, han blev själv chockad då han är som en klocka och vaknar alltid klockan 8:00. Melwin och jag sov till 9:30! Vi åt frukost tillsammans innan Daniel åkte och jobbade. Melwin och jag lade oss efter frukosten i sängen och tittade på en film och myste. Mamma kom hit och hämtade Emelie och mig. Vi åkte till stan och shoppade lite på rean. Melwin var hemma hos oss med Fanny och Alma som hade sovit hos Fanny. När vi kom hem lagade jag mat åt oss. Daniel kom hem på kvällen. Fanny var med Robin hos honom och sov där. Emelie var hemma hos oss. Vi spelade Vildkatten och efter det tittade på tv tillsammans. Vi somnade sent.

I tisdags gick Daniel upp tidigt, han skulle jobba. Melwin vaknade stramt efter att Daniel åkt till jobbet, han tog paddan och tittade på en film bredvid mig i sängen. Vi åt frukost i sängen, det tycker Melwin och jag är mysigt. Mamma, jag, Melwin och Emelie gjorde lite ärenden. Efter det städade jag i lådorna i köket och städade även Melwins rum. Jag tvättade och plockade. När Daniel kom hem åt vi mat som jag lagat, ett nytt recept oreganokyckling med ris. Fanny kom förbi på kvällen. Fanny och Emelie var i väg på kvällen en stund. Melwin och jag tittade på en film innan han somnade. Sedan läste jag en stund innan jag med somnade, Daniel var uppe längre än mig.

I onsdags gick Daniel och jag upp samtidigt och gjorde oss i ordning. Barnen sov så det var tyst och lugnt. Daniel och jag åt frukost tillsammans och då vaknade Melwin men han gick in till Emelie och somnade om. Daniel och jag åkte och jobbade. Det var en rolig och mycket intressant dag på jobbet denna dagen. Mamma och Melwin var med Emelie till tandläkaren på dagen. När jag kom hem så lagade jag mat eftersom Daniel jobbade över. Fanny och Robin kom förbi ett tag och han fick sina julklappar. Jag plockade lite i köket. Melwin, Emelie och jag satte oss i soffan och tittade på en film, lite kvalitetstid med barnen blev det innan Daniel kom hem. Jag nattade Melwin och efter det satt jag och Daniel vid tvn en stund. Emelie var i väg med Fanny på kvällen.

I torsdags vaknade Daniel och jag av larmet på telefonen vid 05:45. Vi gick upp klädde på oss och åt frukost tillsammans. Denna morgon sov barnen när vi åkte hemifrån. När Melwin hade vaknat hade han gått in och väckt Emelie och sagt att han svälter ihjäl om hon skulle sova längre, hihihi vad rolig han är. Han gillar inte att hans systrar behöver sin tonårssömn. Han vaknar vid 9:00 och vill att de ska göra frukost åt honom. Hon gick upp och gav han frukost.

På jobbet har jag och en kollega fixat en lägenhet, så himla roligt. Mitt nya jobb är verkligen kul. Kul att få vara med på olika projekt och se hur allt funkar, hjärnan tar in massor med information och intryck. Jag är helt slut när jag kommer hem på kvällarna.

När jag slutade hämtade jag Linda och vi åkte och handlade nyårsmat som vi hade planerat. När jag kom hem fick jag fina julklappar av svärsonen Mikael och hans mamma (Mikael och hans familj hade kommit hem från Polen vid lunch). Mikael hade köpt julklappar till hela familjen men de andra hade redan öppnat sina...återigen tack för fina julklappar Mikael och Lucyna.

Vi åt mat tillsammans och efter det åkte vi och handlade allihopa. Fanny kom hem till oss på kvällen och sov. Melwin var överlycklig (såklart Emelie med att Mikael kommit hem från Polen) och busade med honom. Mikael sov hos Emelie. Vi myste alla framför tvn på kvällen.

I fredags gick Daniel upp tidigt och jobbade. Melwin och jag sov lite längre. Han väckte mig vid 8:30 och sa att det var morgon. Jag gick upp och duschade. Vi fixade och plockade lite. Klockan 10:00 kom Mahlin (min syster) och hennes son Ellioth hit. Vi har inte setts sedan i september. Så det var jätteroligt och mysigt att äntligen ses. Mamma kom hit med frukostbröd, så vi gjorde frukost som vi alla åt. Killarna lekte och busade. Vi spelade spel och satt och snackade. Vi åt mat innan de åkte hem. Daniel kom hem lite senare. Mikael och Emelie var i väg på kvällen en stund. Fanny sov hos Robin. Vi satt uppe och tittade på tv en stund på kvällen. Jag lade mig före Melwin och Daniel, men de somnade i soffan.

Lördag/nyårsafton vaknade Daniel och Melwin vid 8:30. De åt frukost. Jag, Emelie och Mikael sov lite längre. Vi åt frukost senare. Daniel, Melwin och jag gjorde några ärenden. Vi åkte hem och tittade på en film och åt lunch. Daniel och jag började fixa i ordning för nyårsfirande med våra vänner och barn. Fanny kom hit och gjorde sig i ordning. Vi andra duschade och klädde på oss. Gästerna kom hit vid 17:30. Linda och jag fixade gratinerad hummer till förrätt. Jättegott tyckte det som åt det. Jag, Emelie, Melwin och Mikael åt toast då vi inte gillar hummer. Till varmrätt blev det smördegsinbakad fläskfilé fylld med champinjonstyvning med potatisgratäng och sallad. Vi hade det trevligt och roligt som alltid. Vid tolvslaget gick vi alla ut på altanen och skålade och tittade på fyrverkerierna. Efter tolvslaget blev det marängsviss till efterrätt. Gästerna fick skjuts hem av Mikael vid 02:15. Fanny och Robin sov hos Robin. Vi städade undan allt och efter det lade vi oss. Alla utom jag somnade med en gång, var vaken till 03:30.

Idag vaknade jag och Daniel vid 09:00. Jag kunde inte somna om så vi gick upp, efter en liten stund kom Melwin upp. Vi plockade fram madrasser och lade oss framför tvn i vardagsrummet. Vi åt frukost. Emelie och Mikael kom upp runt 11:00. Det har blivit en heldag framför tvn och lite sovande och slumrande emellanåt. Vi har såklart invigt nya året med Ivanhoe som är ett måste. Det har blivit rester till mat idag.

På kvällen fikade vi på oboy och macka. Fanny kom hit och var här en stund innan hon åkte hem till Robin igen. Vi har pratat lite om semesterplaner för 2017...Kroatien? Jaja vi får se vad som bestäms. Är ledig hela veckan med barnen, känns jätteskönt.

God fortsättning på 2017....

  • 50 readers

Likes

Comments

I måndags vaknade vi tidigt. Daniel, Melwin och jag gick upp och gjorde oss i ordning och klädde oss. Medan Daniel och jag åt frukost så öppnade Melwin legokalender och chokladkalender. Jag lämnade Melwin på fritids medan Daniel åkte och jobbade. Tjejerna hade lite sovmorgon. Åkte sedan till jobbet, tänk vad kul det är när man gillar sitt jobb, så skönt att ha fina kollegor runt omkring sig. Vilken skillnad det är nu när man kommer hem klockan 16:15 istället för 18:15, får träffa familjen längre innan man ska sova. Vi åt mat när vi alla var hemma. Fanny var med Robin hos honom. Mikael kom till Emelie och sov hos henne. Alla myste och tog det lugnt vid tvn en stund. Jag nattade Melwin och sedan läste jag en stund innan jag somnade.

I tisdags var Mikael uppe och åt när Daniel, jag och Melwin kom upp. Melwin satte sig framför morgon-tv. Jag duschade före Daniel. Vi åt frukost tillsammans efter att vi gjort oss i ordning. Vi åkte allihopa på samma gång. Emelie började senare och sov fortfarande när vi gick. Jag lämnade Melwin på fritids. Tjejerna var i skolan. Fick en julklapp av min chef. Innan lunchen gick jag och köpte en påse med godsaker från Ost och Deli från mina arbetskamrater till vår chef. Efter jobbet var jag uppe på mitt gamla och fick en jättefin julklapp från Guldkant. När jag kom hem åt vi mat. Jag, Camilla och Linda var hemma hos Maria och hälsade på en liten stund. Satt med Daniel och Melwin i soffan en stund, innan jag nattade sonen. Mikael var hos Emelie ett litet tag. Satte in pengar på julklappsinsamlingen. Somnade tidigt.

I onsdags var vi trötta på morgonen då Melwin hade haft sådan växtvärk, varit ledsen och inte kunnat sova. Han fick Ipren på natten, men det tog en stund innan han somnade igen.

Vi gick upp och duschade och gjorde oss klara, åt frukost tillsamman. Daniel åkte efter Melwin och mig. Emelie sov när vi åkte hemifrån. Jag lämnade Melwin till frukosten på fritids. Jobbade. Tjejerna var i skolan. Emelies skola hade innebandy och de hade klätt ut sig till olika tema. När jag slutade kom mamma, Emelie, Fanny och Melwin och hämtade mig. Vi åt mat på Mc Donalds. Tjejerna tog bilen och åkte ett par rundor. Vi handlade de sista julklapparna. När vi kom hem plockade jag lite och hängde tvätt. Nattade Melwin tidigt. Emelie var ensam då Mikael hade åkt till Polen för att fira jul. Fanny var med Robin hos honom. Satt en stund vid tvn innan jag nattade Melwin. Läste innan jag somnade.

I torsdags gick Daniel, Melwin och jag upp tidigt. Vi gjorde oss klara och åt frukost tillsammans. Daniel lämnade Melwin på fritids lite senare medan jag åkte direkt till jobbet. Ibland blir jag stressad då jag lämnar Melwin på morgonen så det känns skönt de gånger Daniel gör det. Emelie och Fanny var i skolan och hade avslutning, som innebar tidig hemgång. Melwin slutade kl 13:00 och mamma tog hem honom då. När jag kom hem från jobbet åkte mamma, Melwin och jag och julhandlade. Så skönt att göra det innan fredag och det var inte så mycket folk i affären heller. Fanny, Robin, Emelie och jag lagade taco till middag. Vi och Melwin åt det, det är så gott. Daniel jobbade över och kom hem sent. Jag plockade och fixade lite. Sedan lade Melwin och jag oss i sängen och läste bok. När han somnat läste jag bok en stund. Fanny och Robin sov i Robins lägenhet.

I fredags gick Daniel och jag upp lite senare än vad vi brukar. Melwin vaknade efter en liten stund, han satte sig framför tvn och åt sin frukost som vi gjort. Efter att han ätit klart och öppnat sina kalendrar så gick han in till Emelie och somnade igen. Daniel och jag åkte och jobbade. Fanny sov hos Robin. På lunchen var jag ute och köpte den absolut allra sista julklappen. Melwin var med mormor och morfar en stund.

Efter lunch åkte jag och två kollegor och tittade på en lägenhet och möbler, när vi kom tillbaka till jobbet gick vi hem. Melwin, Emelie och jag tog det lugnt i soffan ett tag. När Daniel kom hem fixade vi och plockade lite. Camilla, Fredrik och Kalle kom hit och åt och spelade Bingolotto med oss. Det var jättetrevligt. Emelie och Fanny var ute och åkte bil en stund och efter det var de hemma. När våra vänner åkt hem lade Melwin och jag oss, vi var så trötta så vi somnade nästan direkt.

Lördag/Julafton väckte Melwin mig, en lite morgongosig röst som sa: - vakna mamma idag är det Julafton...hihihi. Det var ju bara att gå upp och klockan var då 8:30, inte så lätt att stå emot en gosig liten pojke som var så nyfiken och energisk denna julaftonsmorgon. Vi klädde på oss och Emelie, Melwin öpnade några julklappar. Fanny kom hem från Robin då han åkte till sina morföräldrar i Vetlanda. Farmor och farfar kom hit på gröt och skinkmacka. Barnen fick fina julklappar och blev nöjda.

Vi packade ihop oss och åkte iväg för nästa firande hos mormor och morfar. På vägen dit ringde syster, Magnus och Ellioth FaceTime till oss, mysigt att prata en stund och önska varandra God Jul.

Väl hos mor och far lade vi på. Faster hade kommit dit också. Vi satte oss och tittade på Kalle Anka på tvn. Melwin var spänd och undrade när Tomten skulle komma, lång väntan... Vi åt mat och efter det blev det mys i soffan framför tvn. Vid 18:30 kom Tomten och överlämnade paket, Melwin var helt salig och överlycklig på samma gång. Tomten hade med sig det största paketet till Melwin, som visade sig vara den bästa, en innebandyklubba.

Vilken kväll, den var magisk och Tomten var helt underbar. Barnen blev glada och supernöjda över alla julklappar de fick. De tittade och plockade på dem en bra stund. Vi fick fika. Vid 22 var alla trötta så vi packade hem oss. Satt vid tvn en liten stund och sedan somnade vi efter ytterligare en mysig julafton även om två pojkar Robin och Mikael saknades väldigt mycket av oss alla.

Söndag/Juldagen gick vi upp runt 9:30 och åt frukost alla utom Fanny. Hon sov längre än oss andra. Vi gjorde oss klara men hamnade framför tvn i soffan. Vid 13:30 åkte vi till faster och fikade. Fanny kunde inte följa med så hon var hemma och hade hämtat Alma så de var hos oss när vi kom hem. Vi var hemma en stund. Åt middag hos mamma och pappa på kvällen, rester från julafton. Vi spelade ett roligt spel som Melwin fått i julklapp, Vildkatten. Fanny och Alma åkte till en kompis och efter det var de på Palladium. När vi kom hem bäddade vi ner oss i soffan, Emelie spelade The Sims. Vi tittade på några filmer p tvn innan Melwin och jag lade oss. Vi var jättetrötta. Daniel sov i soffan då han hade nattvakt med Fanny, han fick hämta vid 02:30. Hellre att de ringer sent om skjuts så att man vet att de kommer hem säkert, samt i vilket skick de är i.

Ha en fortsatt fin jul och ett fint nyår...

  • 56 readers

Likes

Comments

I måndags sov jag och Melwin länge på morgonen då Melwin var sjuk med feber och hosta. Jag var hemma och vabbade. Själv hade jag drabbats av en vagel i ena ögat och hade mycket svårt att se för svullnad och ömhet. Daniel hade börjat mycket tidigt på morgonen. Tjejerna gick upp och åkte till skolan. Melwin och jag åt frukost i sängen och tittade på en film. Vi åt lunch. Flickorna kom hem relativt tidigt på dagen. Melwin och jag myste i soffan. Jag tvättade och plockade lite. Vi åt mat när Daniel kom hem. Emelie åkte till Ellen Key. Mamma kom hit och tog hand om Melwin på kvällen. Mikael kom hit och så åkte vi alla till Ellen Key och tittade på Luciatåget som Emelie var med i. Det var jättefint och mysigt att titta på. Några sjöng solo och hade jättefina röster så man fick gåshud. När vi kom hem åkte mormor och då lade jag Melwin. Somnade ganska tidigt själv. Robin kom hit och sov hos Fanny på kvällen.

I tisdags gick jag upp tidigt själv. Daniel var hemma och vabbade med Melwin. De sov så gott när jag åkte hemifrån. När jag åker till jobbet sätter jag i hörlurarna med musik i öronen. När jag hade åkt och kommit till Breviksskolan ringer en mycket irriterad make... jag hade glömt och larmat av och hela huset tjöt. Alla 4 barn (Fanny, Robin, Emelie och Melwin) hade vaknat och undrar vad som hänt 06:30...tänkte ju att ingen skulle få sovs länge då jag själv inte fick det, hihihi. Tjejerna var i skolan, Emelie var med och gick med i Luciatåget två gånger denna dagen. Jag jobbade till klockan 16:00. Vi åt mat när jag kom hem. Plockade och fixade lite på kvällen. Robin kom till Fanny och sov över. Myste med Melwin framför julkalendern, han gillar den jättemycket och jag tycker också den är mysig. När Melwin hade somnat läste jag bok en stund.

I onsdags gick både Daniel, jag och Melwin upp tidigt. Vi åt frukost och klädde på oss. Mikael var redan uppe när vi gick upp. Jag duschade medan Melwin tittade på morgon-tv och åt chokladkalendrar. Jag, Daniel och Mikael åt frukost. Jag lämnade Melwin på fritids till frukosten. Fortsatte sedan till jobbet. Fullt upp på jobbet idag, hjärnan går på högvarv efter allt nytt jag måste lära mig. När jag kommer hem på kvällarna är jag så trött så att jag skulle kunna somna med en gång. Tjejerna var i skolan. När jag åkte hem hämtade jag upp Fanny och Melwin och så åkte vi och handlade middag på Maxi, pasta- och kycklingsallad blev det. Sallad är bland det godaste jag och Emelie vet och skulle kunna äta det dagligen. Fanny var med Robin hos oss på kvällen och Emelie var en stund med Mikael och sov där. Melwin och jag lade oss i sängen efter alla kvällsbestyr och tittade på julkalendern. Efter att han hade somnat läste jag min bok och somnade tidigt.

I torsdags gick vi upp när alarmet på telefonerna ringde. Det är lätt att väcka Melwin nu när han har lite kalendrar med chocklad och en med lego att öppna. Daniel och jag åt frukost och gjorde oss klara. Jag lämnade Melwin på fritids och fortsatte till jobbet. Tjejerna gick upp senare och var i skolan. Vid lunch var jag på mitt gamla jobb och blev avtackad, vi åt fruktsallad. Så roligt och trevligt att träffa alla igen. Satt och pratade med Pernilla ett tag. När jag slutade hämtade jag Melwin på fritids. Vi åkte hem och åt kvällsmat och sedan kom mamma och hämtade oss, vi åkte och handlade mat med henne och gjorde några ärende. När vi kom hem hade Daniel kommit hem från jobbet precis. Melwin lade sig och tittade på tv i vår säng och jag tittade med honom när julkalendern var, efter det somnade han. Fanny var med Robin och sov hos oss. Emelie var en stund med Mikael. Jag läste min bok och somnade efter det.

I fredags gick vi upp tidigt, åt frukost och gjorde oss klara. Tjejerna och Robin sov när vi åkte hemifrån. Daniel åkte och jobbade. Jag lämnade Melwin på fritids till frukosten. Vid lunch på jobbet åkte vi alla till campus på julbord, jättetrevligt och jättegod mat. Vi fick två julklappar också. Vi fick sluta när vi hade ätit. Jag kom hem klockan 14:00 och då var Emelie och Melwin redan hemma med mormor. Lagade mat till Daniel kom hem. Fanny var med Robin. Mikael kom till Emelie och åt med oss. Köpte fredagsmys och tittade på film "tomten är far till alla barnen" med alla utom Fanny och Robin som var hos Robins föräldrar. Jag och Melwin somnade tidigt.

I lördags vaknade jag runt 8:00 och då var Daniel och Melwin redan uppe, de hade till och med redan ätit frukost. Jag duschade och gjorde mig klar. Daniel var i Robins lägenhet och tapetserade hela dagen. Mamma kom hit och hämtade mig och Emelie, sedan vidare och hämtade Fanny hos Robin, vi gjorde ärenden och handlade. Melwin var hemma hos oss med Mikael. När jag kom hem plockade och fixade jag en stund. Lagade kycklingryta, ris och sallad. Mikaels mamma kom hit på middag och fika, mycket trevligt. På kvällen slappade vi i soffan och myste framför tvn. Fanny och Robin sov i Robins lägenhet. Melwin somnade tidigt. Jag läste lite innan jag somnade runt 23:00. De andra var uppe längre.

Idag vaknade jag vid 05:50 och låg och läste lite och vid 07:00 vaknade Daniel och Melwin. De åt frukost för jag somnade om till 09:30. Då gick jag upp och åt frukost. Daniel var då och tvättade bilen. Melwin och jag myste i soffan en stund. Linus kom hit och lekte med Melwin en hela dagen. Runt 11:30 vaknade Emelie och Mikael. Mamma kom hit och hämtade mig, vi gjorde ärenden och köpte lite julklappar. När jag kom hem åt vi lunch och sedan åkte vi vidare till Robin och Fanny och hjälpte till i hans lägenhet, mamma var också med. Melwin och Linus var hos Linus en stund och efter det var de hemma hos Emelie och Mikael. Lagade mat när vi kom hem som vi alla åt, även Fanny och Robin. Efter maten gick Linus hem. Hade lite tv-mys med familjen på kvällen. Melwin somnade runt 20-tiden. Jag läste lite på kvällen. Ungdomarna spelade dataspel. Fanny vilade medan Robin fixade lite i lägenheten.

Ha en fin kväll!

  • 61 readers

Likes

Comments

I måndags när jag vaknade hade jag blivit förkyld, säkert efter alla spänningar efter att ha börjat på nya jobbet. Duschade innan jag väckte Melwin. Mikael och Daniel var redan uppe. Vi åt frukost tillsammans. Daniel och Mikael åkte innan oss. Jag lämnade Melwin på fritids. Hade en bra dag på jobbet. Tjejerna var i skolan. Jag var på mitt gamla jobb och fick öronakupunktur. Jag hämtade Melwin på fritids. När vi kom hem kokade jag risgrynsgröt till middag. Hela familjen och Mikael åt. Mamma var här en stund på kvällen. Hjälpte Mikael med några studieuppgifter. Lade Melwin på kvällen och lade mig i sängen och läste en bok "skadad", det var länge sedan. Mysigt och avkopplande att läsa en bok. Somnade tidigt.

I tisdags vaknade vi tidigt Daniel, jag och Melwin. Vi åt frukost och fixade oss. Jag lämnade Melwin på fritids och åkte till jobbet. Tjejerna var i skolan. När jag kom hem satt Emelie och Melwin och gjorde pepparkakshus tillsammans, så lite julstämning var det. Medan Daniel lagade mat så gjorde Fanny och jag ärende samt handlade. När vi kom hem var maten klar och då åt vi allihopa. Emelie träffade Mikael en stund. Robin var hos Fanny och sov här. Melwin och jag gjorde en köttfärslimpa som vi skulle äta på onsdagen. Melwin och jag tittade på film och slappade, när han somnat läste jag bok. Somnade tidigt då jag var så förkyld och trött.

I onsdags vaknade Melwin, Daniel och jag av alarmet på telefonen. Sedan jag började ett nytt jobb så går vi upp 45 minuter tidigare än innan, det märks på både morgon och kväll. Men nu i december vaknar Melwin upp glatt och frågar efter sina adventskalendrar med choklad och lego. Då behöver jag inte tjata på att han ska vakna och gå upp.

Vi gick upp och duschade, klädde oss och åt frukost. Jag lämnade Melwin på fritids. Fortsatte sedan till jobbet. Tjejerna var i skolan. Idag skulle vi hämtat Melwin vid 15:00 på fritids eftersom de skulle på möte, men kl 16:00 ringde de Daniel och undrade vart vi var... Just nu är det lite mycket för mig och jag känner att jag inte riktigt har full koll på allt. Daniel hämtade hem Melwin och bad om ursäkt, så pinsamt. När jag kom hem lagade vi mat som vi alla åt. Melwin och jag badade, efter det lade vi oss och tittade på film. Daniel satt i vardagsrummet framför tvn. Emelie träffade Mikael. Fanny var med Robin de sov hos oss. Melwin och jag somnade tidigt.

I torsdags vaknade Daniel, Melwin och jag tidigt. Vi gjorde oss klara och åt frukost framför tvn. Jag lämnade Melwin på fritids 06:30. Tjejerna var i skolan. Emelie kom till mitt jobb lite innan 14:00. Vi var på ortopeden på grund av hennes smärta i nyckelbenet. Det gick bra, de tror att det är inflammation i lederna på båda sidor om det ena nyckelbenet. På vägen hem hämtade vi Melwin på fritids. Vi åkte hem och började med maten, som vi åt. Jag plockade tvätt, tvättade, bytte lakan och plockade. När Daniel kom hem från jobbet vid 20:00 så var jag precis klar och hade satt mig i soffan med Melwin. Vi tittade på tv en stund innan jag lade Melwin. Emelie träffade Mikael på kvällen. Fanny var med Robin, de sov hos oss.

I fredags gick vi upp 05:30 som vanligt, lagom trötta alla tre. Åt frukost och klädde på oss. Melwin tittade på morgon-tv en stund. Jag lämnade Melwin på fritids. Tjejerna var i skolan och Daniel jobbade. Det var en dag fullspäckad med massor av nya saker så på eftermiddagen var jag helt slut. Jag började bli hes och mer hostig. Jag slutade kl 16:00 och då åkte jag hem och satte mig i soffan med Melwin och slappade en stund.

Fanny och Robin kom hit och Fanny sminkade mig, efter det lagade de tacos. Melwin åt med dem. Emelie gick iväg till några kompisar som hon var med på kvällen. Mormor kom hit och hade Melwin. Daniel och jag blev upphämtade av Mathias och Linda. Vi åkte till Guldkant och åt julbord, det var gott och vi hade det mycket trevligt. Mysigt att komma iväg utan barnen.

När vi kom hem tittade Fanny och Robin på film i hennes rum. Melwin sov och Emelie hade inte kommit hem än. Mormor hade åkt hem. Daniel somnade framför tvn nästan direkt. Jag läste en bok. Emelie kom hem och åkte ut med Mikael en stund. De sov här på natten.

Igår lördag vaknade Daniel och jag klockan 6:00, han gick upp men efter en stund somnade jag om igen. Melwin vaknade runt 08:00 och jag vaknade vid 09:30. När jag vaknat märkte jag att jag var hes och hade verkligen ingen röst alls. Jättejobbigt att prata när man inte får fram något ljud. Kändes bättre att viska. Vi åt frukost tillsammans med Emelie och Mikael. Robin och Fanny åt frukost senare. Daniel följde med Fanny och Robin till hans lägenhet och spacklade. Jag gjorde andra ärenden med Emelie, Mikael och Melwin. Vid 16:00 åt vi middag hos mor och far. Jättegod kycklinggryta, ris, ättiksgurka och andra grönsaker.

Senare på kvällen var Emelie iväg med Mikael hos en kompis och kom hem sent, Fanny hämtade hem dem på natten. Fanny var hemma hos oss då Robin var iväg hos en kompis. Vi hade lördagsmys och pyntade julgranen. Somnade sent.

Idag vaknade Daniel och Melwin tidigt. Jag och ungdomarna sov längre. De hade ätit frukost när jag vaknade. Jag åt frukost själv. Idag var rösten bättre men fortfarande mycket hes. Dessutom var/är mitt högra öga svullen av en vagel och det gör ont att titta med ögat. Daniel och Melwin har namnsdag då det är Danieldagen idag, Grattis grattis till er <3

Vi slappade lite inne. Jag läste en bok. Emelie, Mikael och jag skjutsade Melwin till Anakins kalas. Efter det köpte ungdomarna lunch till frukost. När vi kom hem hämtade mamma mig och vi gjorde några ärenden. Väl hemma igen satte jag på tvätt och lagade tomtegröt. Emelie var ute med Mikael en stund på kvällen. Fanny, Robin och Daniel var i hans lägenhet ett tag.

På kvällen var mormor och morfar förbi en stund. Lade Melwin tidigt och läste bok en stund.

Ha en fin kväll!!

  • 77 readers

Likes

Comments

I måndags gick vi upp tidigt. Daniel åkte till jobbet före oss. Emelie skulle vara på Breviksskolan på praktik. Vi åt tillsammans och när vi var klara så lämnade jag Melwin på fritids. Fanny var i skolan. På jobbet var vi inte många denna dag, de flesta var på medarbetardag i Oskarshamn. Jag hann och göra massor och avsluta saker. Tre dagar kvar på psykmottagningen. Emelie tog med Melwin hem från skolan. När jag kom hem hade alla ätit eftersom jag kom hem efter 18:00. Emelie träffade Mikael på kvällen en stund. Fanny var hemma på kvällen. Vi tittade på film på kvällen, innan vi somnade. Emelie hade så ont i huvudet och mådde dåligt så hon sov hos mig, Daniel sov i hennes säng.

Natten till tisdagen var Emelie och jag vakna flera gånger, Melwin hade växtvärk i sina ben och skrek av smärta. Emelie försökte trösta honom och jag gav han Alvedon och masserade benen. När vi sedan vaknade på morgonen av alarmet, ville vi bara somna om, men jobbet väntade. Emelie hade migrän och mådde illa, så hon blev hemma hela dagen. Daniel hade åkt och jobbat när vi gick upp. Jag och Melwin gjorde oss klara och jag lämnade honom på fritids. Fanny var hemma hela dagen. Emelie blev dålig i magen under dagen.

Mormor hämtade hem Melwin och lämnade honom till Emelie. Jag kom hem efter 17:00. Lagade mat som vi åt. Emelie var själv då hon var dålig i magen, både jag och Daniel och Melwin blev också dåliga, även Mikael som var hos sig själv.

Fanny var den som klarade sig bra. Vi andra lade oss tidigt och tittade på film. Vi var vakna på natten.

Daniel gick upp före oss i onsdags. Jag, Emelie och Melwin var fortfarande dåliga i magen och var hemma från skola och jobb. Min sista dag på psykmottagningen men jag hade varit vaken mycket på natten och så dålig i magen så valet var enkelt. Vi låg i sängen hela dagen och kollade på film. Fanny var i skolan. Mamma kom förbi och hjälpte till med maten. Daniel kom hem så vi åt mat tillsammans. Mamma och jag var på stan på kvällen och var förbi psykmottagningen och lämnade legitimationen och nycklarna. Fanny och Emelie tvättade Robins bil på kvällen. När de kom hem kom Mikael till Emelie och sov över. Fanny var hemma och kollade film i sitt rum. Melwin och jag tittade på film innan vi somnade.

I torsdags vaknade jag jättetidigt, med en pirrig men med en härlig känsla i magen. Daniel och Mikael satt redan uppe och åt när jag kom upp, de åkte till jobbet före mig. Jag åt och väckte Melwin och sedan klädde vi på oss. När vi var klara lämnade jag Melwin på fritids. Tjejerna var i skolan. Det var en mycket spännande och givande första dag på mitt nya jobb, så kul och intressant. Det kommer bli jättekul att jobba där och trevlig personal. När jag åkte hem var jag trött i huvudet. Vi åt pizza till mat eftersom ingen av oss orkade laga mat. Jag hamnade i sängen efter det med migrän och pratade med en kär vän i 1,5 timmar. Melwin kom in till mig efter det och sedan somnade vi tidigt. Emelie var med Mikael. Fanny var med Robin som kommit hem, de sov hos oss på kvällen.

I fredags gick Vi alla utom Robin och Fanny upp tidigt. Vi åt frukost och gjorde oss klara. Daniel åkte före oss till jobbet. Tjejerna var i skolan. Hade en mycket intressant dag på jobbet, studiebesök på Skatteverket. När jag kom hem så satt jag och pratade Daniel en stund. Efter det åkte vi och handlade. Emelie och Mikael åkte till Linköping till Ikea, de kom hem sent men sov hos oss. Daniel och jag gjorde fajitakyckling med till mat. När vi ätit följde vi med Melwin på disco på Breviksskolan, han tyckte det var superskoj, men var helt slut när det slutade. Vi hade fredagsmys med film när vi kom hem. Alla var trötta men Melwin och jag somnade tidigt. Fanny och Robin kom hit och Siv på kvällen.

I lördags sov vi länge allihopa. Vi åt frukost tillsammans alla 7, det är så mysigt när alla fem barnen är samlade, de är så goa och mysiga att umgås med. Jag har alltid velat ha en stor familj och med våra två fina svärsöner så är familjen verkligen stor. Så härligt att höra deras skratt och Melwin älskar systrarnas killar. Mikael är lugn och den som ger Melwin trygghet och Robin ger Melwin en massa bus och lek. Han älskar att vara med dem båda och frågar alltid efter de när de inte är här. Det är ganska likt tjejerna hur de är mot Melwin, Emelie ger Melwin bus och lek och Fanny ger honom trygghet.

Vi plockade och tvättade hemma. Vid 16:00 kom delar av familjen Elmerfjords hit. Vi åt middag, lax, potatis, romsås och fikade lite senare på glögg och kladdkaka. I början när vi lärde känna Elmerfjords så åt vi middag hos varandra nästan varje helg, då spelade vi lite spel på kvällarna, det var mysigt! Så turades vi om att bjuda hem varandra.

Så tacksam för våra vänner, vet att jag skriver det ofta men känner verkligen tacksamhet, fina vänner växer inte på träd.

Emelie och Mikael var med ett tag och sedan åkte de till en vän. Fanny och Robin var i Linköping på Ikea. Fanny kom hem tidigare än Robin, som kom lite senare och sov här.

När Elmerfjords åkte hem somnade Melwin och jag nästan meddetsamma. Vi var så trötta. Daniel satt uppe till barnen kom hem.

Idag söndag vaknade Daniel och Melwin tidigt. Jag vaknade vid 8:00. Melwin och jag tittade på film innan vi åt frukost. Ungdomarna sov till lunch så vi andra åt frukost själva innan dem. Vi slappade en stund och efter det kom farmor förbi. Vi lämnade Melwin på kalas och åkte hem till Robins lägenhet och tittade när de renoverar, det kommer bli jättefint. Jag åkte till Breviksskolan där Melwin var på kalas. De spelade innebandy. Daniel fixade med båten. Jag hjälpte Mikael med några uppgifter. Emelie spelade Sims på datorn. Jag lagade mat som vi åt, supergott, pasta med pesto och med pestokyckling till. Robin och Fanny var hos oss och tittade på film i Fannys rum, de sov här.

Ta hand om er och ha en fin vecka!

  • 76 readers

Likes

Comments

Natten till i måndags sov jag dåligt, har gjort det nu några veckor! Det är mycket som rör sig i huvudet med byte av arbete. Det ska bli så roligt och spännande och jag ser fram emot det. Nya arbetsuppgifter och ny personal. Idag har jag verkligen jättefina kollegor, vi alla tar han om varandra och har roligt på jobbet, kommer sakna dem otroligt mycket. Som tur är kommer mitt nya arbete bara vara en trappa ned. Saknar jag dem så springer jag en trappa upp.

Vaknade runt 06:00, gjorde mig klar och väckte Melwin. Berättade för honom att denna dagen var min födelsedag. Han blev bekymrad och undrade vad jag gjorde uppe då, vi ska ju sjunga för dig på sängen, sade han. Pappa jobbar sa jag och flickorna vill nog inte gå upp så tidigt för att sjunga.

Melwin klädde på sig och sedan lämnade jag honom på skolan och fortsatte ner till arbetet. Där blev jag grattad av de flesta. Flickorna var i skolan. När jag kom hem från jobbet åt vi mat allihopa. Efter ett litet tag kom Lucyna och Mikael hit så vi fikade på lussebullar och tårta. Jättemysigt och gott. Tack Lucyna och Mikael för en mysig och trevlig kväll <3

Efter att de åkt hem läste jag bok för Melwin innan han somnade. Lade mig själv tidigt då jag var rätt trött. Fanny och Emelie åkte en tur med bilen på kvällen.

I tisdags vaknade Melwin och jag när alarmen på telefonen gick. Daniel hade återigen börjat jobba 04:00. Melwin och jag åt frukost i sängen. Efter det gjorde vi oss klara, jag lämnade Melwin på skolan och fortsatte ner till arbetet. Denna vecka har jag börjat avsluta saker och rensat på mitt kontor, som snart är någon annans. Känns så spännande med ett nytt arbete som jag kommer få bygga upp till en viss del själv. Börjar där den 1 december.

Fanny var i skolan. Emelie hade praktik på din sko. Daniel hämtade Melwin på skolan när han slutat jobba. De lagade mat som vi åt när vi alla kommit hem. Emelie var hos Mikael på kvällen ett tag. Fanny var med Alma och sov hos henne på kvällen. Jag och Melwin myste in oss i sovrummet framför en film innan vi somnade båda två.

I onsdags gick Daniel och jag upp samtidigt. Vi gjorde oss klara och åt frukost. Vi väckte Melwin och han klädde på sig. Jag lämnade han till frukost på fritids och åkte ner till jobbet. Var på jobbet 06:45. Jag har mycket saker att avsluta på jobbet innan jag lämnar det. Fanny var i Stockholm med sin klass. Emelie var på praktik på din sko.

Efter att jag slutat jobbade jag kvar till strax innan 18:00. Då kom Daniel och Emelie och hämtade mig, vi åkte till Ellen Key på utvecklingssamtal med Emelie. Det gick bara bra. Fanny var hemma med Melwin. Åt mat när vi kom hem, de andra hade ätit redan. Melwin och jag bäddade ner oss framför en barnfilm efter lite mys med Holger. Emelie var med Mikael som sov hos oss. Fanny var hemma själv senare på kvällen.

I torsdags gick Daniel upp först och åkte till jobbet. Melwin, jag och Mikael gick upp lite senare. Åt frukost tillsammans och gjorde oss klara. Jag lämnade Melwin på fritids. Var ganska tidigt på jobbet. Det är mycket att göra på jobbet nu när vi är en kort, snart slutar jag och då blir det tyvärr ännu mer att göra.

Fanny var i skolan och Emelie var på praktik. Hon jobbade länge där, denna dag. Jag gick hem klockan 16:00 denna dag. Jag lagade mat då som vi åt. Daniel kom hem lite senare. Emelie och Fanny var hemma i sina rum på kvällen. Jag plockade och fixade lite. Daniel, Melwin och jag var och köpte saker till Holger. Senare tittade vi på film Melwin och jag innan Melwin somnade. Jag satte mig med Daniel vid tvn på kvällen.

I fredags vaknade Daniel och jag av larmet, båda var vi trötta med gick ändå upp med en gång. Vi åt och gjorde oss klara, Melwin vaknade innan Daniel åkte till jobbet. Melwin fick i sig lite frukost och gick sedan in till Emelie med paddan. Fortsatte ner till arbetet med fredagskänslan. På nåt sätt går det alltid lättare att jobba på fredagar. Fanny var i skolan och Emelie var hemma med Melwin. Mormor kom ner till barnen lite senare på förmiddagen.

Efter att jag slutat jobba åkte jag hem och sov en liten stund! Efter det plockade vi lite och bakade våfflor. Min faster, mamma och pappa kom hit och firade mig. Mikael och Emelie kom lite senare. När alla åkte hem åkte vi och gjorde några ärenden. Emelie sov hos Mikael. Fanny och Robin kom till oss efter att de varit i Robins lägenhet och fixat en del. Tittade på tv och hade fredagsmys. Melwin och jag somnade tidigt.

I lördags vaknade vi tidigt. Robin hade redan åkt till lägenheten och jobbade. Vi gjorde frukost och tog en långfrukost tillsammans. Melwin var leksugen så vi ringde till Linus som kom hit och lekte hela dagen. Jag bakade nya lussekatter, de andra jag bakade var inte så goda, de var vit choklad inuti. Emelie och Mikael kom hit efter lunchen. Jag pyntade inför advent.

Fanny åkte hem till Alma och firade henne på sin 18-årsdag, de var ute på Palladium på kvällen. Emelie var med Mikael till 18 då han åkte hem, även han var på Palladium på kvällen. Vi andra satt framför tv och myste. Emelie var på sitt rum på kvällen. Melwin somnade tidigare än mig och jag somnade runt 23:00.

Har alltid haft svårt att sova när barnen är ute. Ligger och hundsover och vaknar med jämna mellanrum. 03:15 skrev Mikael att han och en kompis och Fanny och en kompis var på Corner för att äta nattamat. Då jag då varit vaken sedan 00:30 så åkte Emelie och jag och hämtade hem dem. Så vi somnade 04:30 igen.

Blev sovmorgon till 10:00 idag och lite sen frukost tillsammans med Mikael och Emelie. Alma och Fanny var inte hungriga...hihihi. Idag har vi bara slappat och tagit det lugnt. Ungdomarna har också varit trötta. Vi har spelat lite kort och busat lite. Jag har varit på jobbet och jobbat ett tag, behövde rensa saker till jag slutar. Farmor kom förbi och hälsade på ett tag. Nu ligger Melwin och jag och tittar på Emil i Lönneberga.

Ha en fortsatt fin kväll...och trevlig advent.

  • 78 readers

Likes

Comments

Den här veckan har varit en lugn och skön vecka på många olika sätt. Melwin fick vara hemma med mormor i måndags för svinkoppornas skull. Jag har gått med salva på näsan hela vecka på jobbet, men det försvinner inte (i skrivande stund har jag tagit antibiotikasalvan från Melwin) och hoppas det försvinner snart av den. På eftermiddagen tog systrarna över när de kommit hem från skolan och till Daniel kom hem från arbetet. Maten stod på bordet när jag kom hem, vi åt mat och pratade om hur dagen har varit för alla. Emelie var med Mikael på kvällen. Fanny var hemma och tog det lugnt med oss andra. Melwin och jag var trötta och lade oss i sängen där vi tittade på en gammal julkalender. Våra barn har alltid gillat att titta på gamla julkalendrar innan det är jul, man får lite julstämning. Jag älskar den här tiden på året. Älskar julen och att få vara med familjen och nära vänner.

Tisdag, onsdag och torsdag har varit som vanligt, vi har varit på skola och jobb. I onsdags efter jobbet och maten så var Daniel, jag och Melwin iväg och skulle hjälpa en kollega med hennes bil. Det gick inte så bra, den startade inte så tyvärr kunde vi inte hjälpa Anna. Efter det var Daniel, Melwin, Fanny och jag på Maxi och handlade. Köpte frukost till jobbet som jag skulle bjuda på torsdagen. Emelie har varit med Mikael och även Filippa. Flickorna har kört lite bil på kvällarna. Melwin och jag har myst i sängen framför en film. Daniel jobbade länge i torsdags.

I fredags vaknade jag med fredagskänslan och humöret var på topp. Vaknade till och med innan klockan ringde. Daniel satt och åt frukost och jag tog en dusch. Väckte Mikael när jag skulle äta frukost. Melwin vaknade av sig självt. När vi gjort oss klara åkte jag och lämnade sonen på fritids och fortsatte till arbetet. Näst sista fredagen inom landstingets regi. Tjejerna var i skolan. När Melwin, Emelie och jag kommit hem så tog vi det lugnt en stund. Daniel kom hem 16:00 och då köpte vi mat. Mamma kom hit på kvällen och vi gjorde smörgåstårta. Senare på kvällen hade vi fredagsmys. Emelie var med Tilde på kvällen men sov hos Mikael på natten. Fanny och Robin sov hos oss, för de renoverar Robins lägenhet.

I lördags vaknade Daniel, Melwin, Fanny och Robin tidigt. Vi åt frukost tillsammans. Fanny och Robin åkte till hans lägenhet. Jag gjorde mig klar och hämtade hem Emelie från Mikael. Efter det åkte mamma och jag ner till stan och shoppade, tog Apoteket på hemvägen. När jag kom hem garnerade vi smörgåstårtan. Senare kom mamma och pappa hit och vi firade både Mikael och mig. Jag fick jättefina blommor. Av min familj fick jag en iPhone 7 och icebugskor. Fikade innan de åkte hem. Fanny var med Jenny en stund innan Robin kom hit och sov. Emelie var i väg med Mikael, de sov här på natten. Vi hade tvmys och en lugn och fin kväll.

Idag sov jag länge medan Daniel och Melwin vaknade runt 07:00. De åt frukost och satte sig framför morgontv. Jag vaknade runt 10:00 och då hade Robin åkt och jobbat i lägenheten. Åt frukost och duschade. Mamma kom hit och hämtade mig och Melwin. Vi var på bio, mamma och jag älskar att gå på bio. Så mysigt och man ser ju filmen bra. Hemma när vi tittar så ser jag lite suddigt, jag behöver nya glasögon eller en större tv...hihihi. Vi såg filmen Peter och Draken Elliot, det var en fin film, jag grät som vanligt. Melwin gillade också filmen.

När vi kommit hem åkte Daniel, Emelie och Melwin till ett par kompisar (till tjejerna) och hämtade hem en hamster som Melwin fått av dem. Vårt första husdjur som man har inne. Holger heter han och är jättesöt. Melwin är lite rädd och avvaktande men har vågat hålla i Holger två gånger. Robin kom till Fanny ett tag innan han åkte till Västerås igen. Jag lagade mat till oss. Mikael kom till Emelie och var här ett tag. Mamma kom förbi och tittade på Holger. Melwin ringde FaceTime till sin kusin och berättade om sin hamster.

Emelie och Mikael spelade spel med Melwin. Fanny tog det lugnt i sitt rum. Jag lagade Melwins gosehund som gått sönder. Efter det har jag bloggat en del. Lade Melwin vid 20:00 och han var helt slut och somnade med en gång. Daniel ska upp vid 04:00 och jobba så han har redan somnat och snarkar bredvid mig. Nu ska jag sluta blogga för den här veckan och lyssna på en hörbok. Måste ladda för sista hela veckan på psykmottagningen och nästa vecka jobbar jag bara tre dagar innan jag börjar som administrativ assistent i kommunen.

Likes

Comments

I måndags och tisdags hade Melwin och jag sovmorgon! Melwin hade några svinkoppor kvar och jag hade precis fått svinkoppor i näsan. Daniel var och jobbade. Tjejerna var i skolan. Melwin och jag spelade spel. Vi åt lunch och efter det gick vi ut en stund i snön och lekte, även om det inte hade kommit mycket snö. Fick besök av mor en stund på eftermiddagen. När Daniel kom hem så åt vi mat. Emelie var med Mikael och Fanny var själv hemma och pluggade. På kvällen tittade Melwin och jag på film innan vi lade oss.

I onsdags gick Daniel, jag och Melwin upp tidigt. Vi åt frukost och klädde på oss. Vi tittade lite på morgon-tv innan jag lämnade Melwin på fritids. Tjejerna gick upp efter oss då de hade lite sovmorgon. Tjejerna var sedan i skolan. Daniel hämtade Melwin, de var ute en liten stund innan de gick in. Melwin satt en stund med paddan medan Daniel lagade mat. När jag kom hem åt vi mat. Fanny var med Alma. Emelie var hemma själv på kvällen. Efter maten tittade Melwin och jag på film i sängen. Fanny och Emelie åkte bil på kvällen. Senare hade jag och flickorna tjejsnack innan vi alla lade oss.

I torsdags gick vi upp tidigt. Daniel hade redan åkt när Melwin och jag gick upp. Vi åt frukost tillsammans i soffan framför tvn och när vi ätit upp gjorde vi oss klara. Jag lämnade Melwin på fritids. Tog bilen till jobbet då det var halt och snöigt. Tjejerna var i skolan på dagen. Melwin följde med Wiki hem från skolan, de var i pulkabacken. De lämnade Melwin hos oss vid 17:00. Då kom jag hem och vi åt mat då. Melwin somnade tidigt. Mikael kom till Emelie på kvällen. Fanny åkte till Robin som kommit hem. Tittade på tv på kvällen innan vi somnade.

I fredags gick Daniel, Melwin och jag upp tidigt. Vi åt frukost och gjorde oss klara. Lämnade Melwin på fritids. Åkte sedan och arbetade. Tjejerna var i skolan. Mamma hämtade hem Melwin från skolan så vi möttes hemma när jag slutat. Vi slappade en stund innan vi gjorde oss klara. Kl 17:00 åkte vi hem till familjen Weier på Mikaels 19-års dag. Grattis till världens finaste MIKAEL på din dag. Vi blev bjudna på mycket god mat och gott fika. Det var polska rätter som var jättegott. Vi hade det trevligt och mysigt. Barnen lekte och hade kul. Mikael fick sina presenter och han blev jätteglad över dem. Tack familjen Weier för en jättefin fest och trevligt sällskap, även tack till Gabriella och Darek med barn. Vi kom hem sent så vi var alla trötta och lade oss tidigt. Emelie och Mikael kom och sov hos oss.

Vi alla sov länge i lördags. Vi åt frukost tillsammans när alla vaknat. Runt lunch kom Wiki och Oliwia hit och lekte med Melwin, Emelie och Mikael. Daniel höll på med båten på gården.Efter en stund åkte de små hem till Wiki och Oliwia, de åkte till pulkabacken. Mikael och Emelie tog det lugnt en stund med oss. Mikael hämtade Melwin. Fanny var med Robin hos honom.

På kvällen ville Emelie, Mikael och Melwin göra maten så det blev tacos. Robin och Fanny kom och åt middag med oss. Vi tittade lite på tv efter det och Fanny och Robin åkte till Robins lägenhet. Vi andra åkte till dem och hälsade på och tittade på hur de fixar i lägenheten. De ska renovera köket. Efter det blev det tv och mera mys. Melwin somnade tidigt.

Idag gick vi upp tidigt. Åt frukost tillsammans med tonåringarna. Så mysigt när vi alla är samlade. Dock saknades en då han sovit hemma. Vi har tvättat, plockat och fixat. Daniel har varit ute och jobbat med båten. Melwin har lekt med Elias hos oss och hos dem. Emelie och Mikael har slappat. Fanny och Robin var här en stund innan han åkte och jobbade. Vi åt god söndagsmiddag hela familjen och Mikael, Robin hade åkt då. På kvällen tog vi det lugnt. Melwin och jag har tittat på Sunes jul, vi älskar den hahaha, vi skrattar så vi får ont i magen och tårarna rinner.

Glömde skriva att efter Emelies mopedolycka så bestämde hon sig för att sälja moppen, vilket vi gjorde igår. Emelie tyckte det var hyfsat okej tills vi såg killen var ute och åkte på den igår kväll och då bröt hon ihop i bilen... Men hon vågar inte längre körs och beslutet var klokt.

Ha en fortsatt fin kväll <3

Likes

Comments