Header

Jeg elsker å reise. Mye heller enn ting ønsker jeg meg reiseopplevelser til jul og bursdag. Gavekort fra ulike turoperatører, eller en tur hit eller dit. Jeg har mange ønskemål på reiselista mi. I 2017 skal vi til Gran Canaria og biltur gjennom Europa ned til den franske rivieraen. Vi drar ofte dit det er rimelig å reise, utenfor høysesong, og bor ikke nødvendigvis veldig staselig. Jeg håper på noen weekendturer også ila 2017. Stockholm har jeg lyst å reise til. Praha også. Og Amsterdam eller Paris. Paris er fint. 

Jeg velger reisemål etter fotomulighetene. Jeg reiser ikke i høysesongen - prøver å unngå folkemasser. Leier bil. Finner stedene der turistene ikke drar. Bakgatene som er rolige. Drar til avsides landsbyer de dagene det ikke er markeder som drar busslass etter busslass med høylytte amerikanere inn til torget. Har du prøvd det noengang - og reise de dagene landsbyen er helt stille og det bare er lokalbefolkningen igjen?

Jeg finner alltid den rolige enden av bassengkanten, familiehotellene som bare har syv rom. Baren de lokale besøker på kvelden. Jeg kikker på turistfellene på avstand...

Snart skal jeg til København. To dager etter eksamen feirer jeg med en dagstur dit. Mamma. lillesøster og minstemann blir med. Vi skal i Tivoli, men jeg håper vi får tid til å finne en avsidesliggende rolig cafe/restaurant for litt mat, og finne sjelen i København. Den som ligger til høyre eller venstre for hovedgaten Strøget. Der fotomotivene ligger. Vil du bli med meg?

Likes

Comments

En av de raskeste og enkleste oppskriftene på foccaccia brød har jeg delt før. Den er så enkel at når jeg plutselig får cravings på tapas på fredagskvelden, tar det ikke mer enn 1 time fra jeg åpner melpakken til brødet er ferdig ut fra ovnen. Lettere enn det kan det neppe bli.

OPPSKRIFT

6 dl mel
25 gr gjær
2 ss olivenolje
1 ts salt
2 dl lunket vann

Bland alle de tørre ingrediensene. Bland så med vann og olje. Deigen skal være klissete.

Hev i ca 20 min og stek på 200 grader i 25 min. Ferdig! :-)


Liker du foccaccciabrød?

Likes

Comments

Det er 1 desember. November forsvant like fort som den kom. To Osloturer. Snøen kom... Og forsvant igjen. I store deler av landet. Her i Stavanger bare regner det. Julen begynte såvidt å melde sin ankomst. Jeg stresset med eksamen. Og roet meg ned igjen. Jeg er ikke helt klar, men klar skal jeg bli.
Mørket meldte sin ankomst. Det var fint det også, på sin måte. Mørket er fint nå i desember.
Jeg blogget litt, og instagrammet litt. Fikk ikke tatt så mange nye bilder, så vi resirkulerte litt gamle isteden. Og ellers så satt jeg mye med nesa i en bok.
Nå er det desember. Julemåneden. Jeg har noen dager igjen å forberede meg til eksamen. En liten tur til Oslo neste uke før jeg reiser inn til eksamen mandag om litt over en uke. Gleder meg til å bli ferdig. Litt spent også. Men dette fikser vi :-)

Så nu kjør vi... :-)

Likes

Comments

Joda - vi har dagslys. Men guttungen er alltid litt betenkt på morgenen når vi skal i barnehagen fordi "det er jo natten mamma" Og når jeg tusler opp og henter ham igjen sånn i fire tiden, ja da er det skumring igjen allerede. Og "snart er det sengetiden mamma..."

Men snart er det jul, og da er mørket ganske koselig, for det er så mange lys overalt. Så denne måneden skal jeg faktisk nyte mørket.

Likes

Comments

Sponset

Jeg elsker "ugly christmassweaters". Det er bare supermorsomme. Jeg har vanligvis kjøpt dem på Primark i London tidligere, ettersom "ugly christmassweaters" ikke har vært så veldig trendy i Norge inntil i fjor. Men i år blir det ingen førjulstur til London. Mye pga skolen. Kanskje mest pga skolen. Så jeg ble så glad da jeg så at butikkene fyltes opp med morsomme julegensere her i Norge også.
Min favoritt fant jeg på KappAhl. De hadde flere kjekke der. Men jeg valgte den hvor julenissen står på hodet ned i pipa. Guttungen er blitt så opptatt av julenissen i det siste. Tror det er første året han egentlig har litt forståelse av hva julen er. Så det er veldig spennende for både liten og stor.

Idag har vi forresten vært ultraharry og stått i kø for å sikre julegaver til barna på Black Friday på Lefdal. Det er vittig hva lave priser gjør med folk. Og vanligvis ville jeg ikke stått i kø utenfor en butikk for så å kappløpe inn i butikken for å sikre meg varene jeg hadde sett meg ut. Men så var det et supertilbud på en ting vi har tenkt på til barna da, og på èn inntekt og studielån fant vi ut at det lønna seg litt å være harry da... :-) Og med det var de fleste julegavene allerede i boks. Ikke værst spør du meg

Hva synes du om julegensere? Eller køing for å skaffe seg rabatterte varer for den saks skyld?

Likes

Comments

Det regner... Dvs - all den tid jeg ikke har modeller tilgjengelig, eller er nødt å skrive oppgave eller må forberede noe til neste forelesning... Da skinner sola. Men så kommer ungene hjem, og det er mørkt, vått og skikkelig guffent ute. Så jeg lever for tia på å lete igjennom gamle minnekort og plukke ut gamle bilder som jeg redigerer om igjen. Bare for å holde meg sånn noenlunde utenfor galskapens rand.

Da jeg var student da jeg var "ung" - da fylltes plutselig eksamenstiden opp med skikkelig julevasking av leiligheten, sortering av sokker eller maling av møbler. Det var jo klart at det på det tidspunktet var mye viktigere enn en å forberede seg til eksamen.
Spøk til alvor - jeg legger mye arbeid nedi skolearbeid. Nettopp derfor er det nok viktig å ta seg tid til å gjøre noe som kan være gøy også. For jeg kjenner at jeg nå begynner å bli ganske sliten. Sliten av å lese masse. Sliten av å pugge. Sliten av oppgaveskriving og ikke minst pendling til Oslo.

Jeg har en utrolig grei mann. Han støtter meg og motiverer meg til å lese og studere slik at jeg kan få så god karakter som jeg overhode klarer.
Han er også flink å si ifra når han synes jeg må sette meg ned og gjøre noe som er gøy. "All work and no play makes Jack a dull boy" - som han pleier å si.


Og jeg synes fotografering er gøy. Hver dag er mitt høyeste ønske at det ikke begynner å regne før det blir mørkt. Hver dag har jeg et håp om at jeg skal kunne hente guttungen litt tidlig i barnehagen så vi kan fotografere litt...

Likes

Comments

Ja ikke til eksamen da, som jeg maser om i hytt og pine. Jeg har forresten en utrolig fin mann som hjalp meg og slappe fullstendig av i forhold til eksamen igår, så nå skal jeg ikke mase mer om den. Isteden skal jeg glede meg over at det bare er 2 uker igjen til juletrelysene går opp på treet i hagen og julestjerna kommer opp i vinduet. Og første dag med pakkekalender. I helga skal jeg kose meg med å pakke inn gaver. Ja jeg vet jeg er litt tidlig ute, men jeg har erfart at det faktisk betaler seg å være tidlig ute med ting her i heimen. Stress er ett fysj-ord i min bok og jeg håndterer stress veldig dårlig (ref - panikkangsten rundt eksamen). Det er vel en introverts store erkefiende, stresset...
Og siden jeg nå har roet meg ned i forhold til eksamen, så skal jeg kose meg skikkelig i tiden frem mot jul nå. Litt julemusikk på øret - det er lov nå synes jeg. Og ja - jeg HAR smakt på årets første julebrus. Det spiller vel ingen rolle at det der litt tidlig når det gjør meg glad...? Eller...?

Likes

Comments

Det hender man blir ørlitegrann "sidetracked" når man sitter og forbereder seg til eksamen. Eksamen synes så langt unna fordi i mitt hode er det lenge igjen til jul. Samtidig så er det bare fire uker igjen til eksamen. Og eksamen må jeg få unnagjort før jeg kan gjøre alt det som er "gøy" i livet. Misforstå meg rett - juss er gøy. Bare ikke når man stresser litt med å føle at man ikke kommer til å bli klar på de skrave fire ukene man har igjen.
Men uansett da - tankene vandrer litt, og plutselig kommer man på at man bare skal prøve en ting, og sjekke en annen og plutselig så kom man over julekortbildene fra i fjor... Og så får jeg så sykt lyst å dra ut og fotografere igjen da... For årets jul er jo ikke veldig langt unna, eksamen til tross.

In my life, I have the bad habit of getting a bit sidetracked when I am preparing for my exam. My exam seems so far away still because in my mind christmas is still not that close. At the same time, it is only four weeks until my exam. And I have to get that out of the way before I can do everything that is "fun" in life. Don't get me wrong - law is fun. Just not so much when you are stressed out feeling you won't manage to get ready in only four weeks. 
But anyway - my mind wanders, and I am just going to try something here and check out something there. And before you know it, you stumble over the photos from last years christmascard... And I get this crazy urge to go out and tend to my passion that is photography again... Because lets face it - exam or not - christmas is not that far off... 

Likes

Comments

Det er så mange steder i Skandinavia det er masse snø nå. Da jeg dro til Oslo tidligere i uka så lå det snø på bakken. Snø er mangelvare i Stavanger. Å få snø i midten av November er jo bare noe man kan drømme om. Om den kommer i det hele tatt så kommer den ikke før i midten av januar.
Jeg er så glad for at vi skal feire jul på ei hytte i Sirdalen i år. Med forhåpentligvis massevis av snø. Og noen helt fantastiske bildemuligheter.
For noen helt sykt fine bilder av snøen som falt i Stockholm, besøk Nevnarien sin blogg her. De er så fine :-) Jeg gleder meg til mer tid til fotografering igjen når eksamen er over om litt over 4 uker. :-)

There are so many places in Scandinavia where there is a lot of snow. When I went to Oslo earlier this week there was snow on the ground. Snow is definately something we lack here on the westcoast. To have snow in the middle of November is something we can only ever dream about. If there is snow at all it usually arrives in the middle of January.
I am so happy we decided to go to a cabin this christmas, in the mountains where there is snow. And photo opportunities.
To see some really awesome photos of the snow that arrived in Stockholm this week, visit Nevnariens blog here. Her photos are so beautiful, and make me long for the time after my exam when I will have some more time todo photography again.

Likes

Comments

Ok... jeg fikk litt sjokk da jeg innså at det kun er 4,5 uke igjen til eksamen. FIRE OG EN HALV liksom... Så nå er det mye lesing og oppgaveskriving på planen. Fire og en halv... Skal lese ca 100 sider idag så det er bare å hive seg igang.

Okay... I had a bit of a chock when I realised that it is only 4,5 weeks left until my exam. FOUR AND A HALF!!! So there is a lot of reading and paperwriting on my plan the next few weeks. My goal is to read 100 pages today so I really haven't got any time to lose.

Likes

Comments

INSTAGRAM@mariakernan