Header

Jeg er gammel i bloggegamet. Jeg har blogget i 10 år. Minst. Om ikke lenger. Jeg husker den første bloggen min. Tilbake da jeg ikke forstod at man kunne legge ut bilder på bloggen, og jeg for det meste skrev tekster. Tekster om ting som opptok meg. Frustrasjoner, gleder og tanker.

Så var det et lyst hode som fortalt meg at jeg kunne bruke bilder på bloggen. Og fotointeressen vokste med den. Jeg har vært innom utallige bloggkonsepter. Alt som har ligget i bunn er min uutgrunnelige interesse i grafisk design og fotografi. Jeg elsker å skrive, redigere bilder, publisere, interiørdesigne, style - alt som involverer det som er estetisk egentlig.

Jeg har blogget på eget domene i seks måneder nå. Kommer ingen vei med det. Blogglysten dabber av. Det er ingen tilbakemeldinger. Få kommentarer. Lite som skjer. En ond sirkel egentlig - ingen kommentarer, ingen lyst å publisere som igjen betyr enda færre kommentarer.

Tror litt av greia mi er at jeg kanskje biter over litt for mye. Istedenfor å samle alle interessene på et sted starter jeg en fotoblogg, en moteblogg, en interiørblogg og ørten forskjellige instagramkontoer.

Nå er alt kokt ned til en.

Jeg vurderte å starte på nytt. Det er mange som starter en moteblogg når de nærmer seg 40. Det er mange som driver blogger som er vel så det.

Så jeg begynner ikke på nytt. Jeg fortsetter der jeg slapp. Samler alt på ett sted. Og akkurat nå skal jeg samle det her hos Nouw tror jeg...

Det er mulig jeg begynner et annet sted - er litt i tenkeboksen på et annet bloggnettverk. Men det er ikke helt klart enda. Jeg må se om jeg passer inn.. :-P

Jeg vurderer også å bare bli der jeg er - på mitt eget domene. Jeg skal selvsagt gi beskjed hva det blir til.

Tilgi meg om det går noen dager til dere hører fra meg igjen - jeg har noen ærender jeg må løpe og noen bilder jeg må ta. Jeg må også finne noen som kan ta nettopp de bildene, ettersom jeg fra nå av skal kjøre kvalitet. Ordentlig kvalitet. Ikke noe sånn halvferdige greier. Jeg vet hva jeg vil ha nå, og da må jeg få tak i den perfekte samarbeidspartner. En med litt tålmodighet, en som kan håndtere et kamera (for det er ikke bare å trykke på knappen såvidt meg angår...) en som kan dele visjonene mine litt.

Headeren er midlertidig, og mye er ikke slik jeg vil det skal være. Men det kommer det. Men som headeren tilsier, jeg har en travel hverdag, så bli ikke overrasket om det går noen dager før jeg hører fra meg igjen.

Inntil da - vi sees veldig snart :-)

Likes

Comments

Jeg har vært borte fra bloggen I gud vet hvor mange dager nå. Det blir litt sånn blogging når jeg får tid. For mellom skolearbeid, å være mamma og fotografering, hender det jeg blir sliten ihodet bare av å tenke på ting jeg skal gjøre.

Når det er sagt, så fikk jeg oppleve Oslo Runway uka som var. Som offisiell fotograf for @selfiequeens Med pressepass rundt halsen fikk jeg beste plassen I huset på pressepodiet og fri sikt ned catwalken. Det var utrolig morro. Bildene jeg tok ser dere på www.selfiequeens.no

Likes

Comments

Okay... Det gikk litt fort i svingene plutselig, men nå er katta ute av sekken! Jeg skal begynne å holde fotokurs. Det første kurset blir et nybegynner kurs i fotografering og det går av stabelen den 13 mars på Gausel bydelshus i Stavanger.

Jeg gleder meg noe helt vannvittig. Begynte å holde kurs i høst og det var så gøy. Den gang var det kurs i mobilfotografering, et kurs jeg muligens kommer til å sette opp igjen om det er interesse for det.

Kommer også til å holde kurs i portrettfotografering, men det er ikke avsatt tid til dette helt enda.


Likes

Comments

"A vacation is having nothing to do and all day to do it in."

Robert Orben

Med fare for å høres ut som alle bloggere som noensinne har vært i Syden. Men internett er crap her nede. Kommer derfor sterkere tilbake. Har fått et nytt objektiv som skal testes til fulle her nede og det lille jeg har prøvd så langt elsker jeg det. Så blir nok en liten fotosafari en dag :-)

PS! Har åpnet en ny instagramkonto dedikert til mat og reise, mine andre to store lidenskaper i livet utenom fotografi. Sjekk den ut på TASTEANDTRAVELLING

Likes

Comments

"Mitt skip er en rosaboble. Min rosaboble er lastet med Hello Kitty, Barbie-dukker, selfies, selvskading, selvbruning, angst, blogginnlegg, overfladisk glede og dyp sorg. En rosaboble synker ikke."

Sophie Elise Isachsen - Forbilde

Det var en tilfeldighet egentlig. Jeg hadde 5 timer å vente på Gardermoen. For å reise lett hadde jeg med meg så lite som mulig. Ingen bøker. Ingen underholdning. Tanum ble redningen. Men av en eller annen grunn følte jeg meg skikkelig uinspirert. Mangelen på motivasjon til å lese tung litteratur slet i kroppen enda. Sånn hadde jeg vært siden eksamen en måned før. Jeg kom meg liksom ikke helt ovenpå igjen...

Så lyste den mot meg. "Forbilde" av Sophie Elise... En rosablogger liksom. Hun med ørten kilo extensions og silikonpupper herfra til helvete. Hun som plutselig skulle bli nominert til årets navn... Som viste puppen på Vixen blogawards i fjor. Jeg har fnyst litt av hele jenta. Eller - ikke fnyst. Bare hatt veldig liten interesse. Liten interesse for rosa bobler og restylane.

Så ender jeg opp med å kjøpe boka. Lettlest tenkte jeg. Minimalt med hjernekapasitet. Perfekt underholdning der jeg ikke orker å lese noe tunge saker som krever full oppmerksomhet.

Og etter 4 timer er boka halvferdig. Ikke fordi den er helt hjernedød og krever så lite tankekapasitet at den ikke er verdt tia. Men fordi boken maler et bilde av ei jente jeg fikk enorm sympati for. Hun - som jeg alltid trodde var sur. Dramaqueen. Bimbo. Bitch... Det er ikke måte på hva jenta har gått igjennom. Ikke rart hun virker arrogant og uinteressert igrunnen.

Man kan kanskje kritisere Sophie Elise for å være selvopptatt. Men i dagens samfunn, hvor verdien i et menneske ligger i hvor mange likes og klikk du får i sosiale medier, hvem er ikke det? Man kan hevde at det er feil å være så navlebeskuende - men hvem er skyld i at menneskeheten synes å bli mer og mer selvopptatt generasjon etter generasjon.

Jeg sier ikke at alle må løpe ut og kjøpe Sophie Elise sin bok. Men jeg sier at det jammen er lett å dømme hvor man vet veldig lite om sannheten. Så kanskje jeg skal tenke meg om to ganger før jeg gjør meg opp en mening om noen som helst neste gang...

Likes

Comments

Jeg er ukens blogger denne uka. Det betyr at jeg skulle blogge hver dag denne uka. Istedenfor ligger jeg strak ut meddet samme som guttungen hadde på tirsdag.

Jeg... som hadde planlagt giveaway og å avsløre et lite prosjekt jeg har jobbet med. Dere får heller henge med neste uke også om dere vil vite.

I mellomtiden kryper jeg under dyna igjen... God helg :)

Likes

Comments

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."

J.R.R. Tolkien - Fellowship of the ring

Jeg skal innrømme det. Jeg er bittelitt misunnelig på alle bloggerne som samarbeider med Daniel Wellington. Jeg har fire armbåndsur. Tre av dem er fra Daniel Wellington. De er så stilrene og fine. Og jeg var så utrolig glad da mannen hadde gjemt en av de nye sorte under juletreet. De er så utrolig lekre, og jeg har lyst på en i 40mm også (min er 36 mm) Dessuten har jeg bare supercravings på de nye cuffsene de har til klokka. Akk... Den materialistiske lykken... Den dør aldri helt...

Likes

Comments

"Hope
smiles from the threshold of the year to come,
whispering 'it will be happier...'"

Alfred Tennyson

2017... I år skal jeg verken spise sunnere eller trene mer. Vi er flinke nok på det allerede. I 2017 skal jeg bruke mindre tid på snapchat, slette facebook fra telefonen. Jobbe smartere sånn at jeg bruker mindre tid på nødvendigheter og mer tid på det som gjør meg glad. Se film med mannen under dyna på sofaen. Brenne mer stearinlys. Kose mer på guttungen. Være tilstede i øyeblikket. Ikke dokumentere alt på sosiale medier. Minnene sitter i hjertet allikevel. Være mer sammen med familien. Ironisk nok, fotografere mer. Samle minnene fra hjertet ned i fotoalbum. Våre fotoalbum. Ikke de sosiale nettverkene sine album. Forlate telefonen hjemme. Nyte solen. Nyte regnet. Hente tidlig i barnehagen. Spise lange frokoster. Mens jeg enda er student og har muligheten. Invitere familien på besøk mer. Jeg blir jo snart tante for første gang. Sosialisere mer. Både med mine venner og guttungen sine venner. Ja - sosialiere HAN med de da... Nyte et glass vin... Midt i uka. Oppleve mer. Konsumere mindre.

For det er øyeblikkene i 2017 som skal bety noe.

Likes

Comments

INSTAGRAM@mariakernanblog