Header

August... I fjor på denne tiden dro jeg guttungen ut i nabolaget for å fotografere med de vakre gule åkrene i bakgrunnen. Jeg maser endel om høsten for tiden. Kall meg rar, men når vi runder juli og entrer august så begynner jeg alltid å bli litt klar for høsten igjen.
Og denne høsten blir så spennende. Jeg skal igjen for fullt bli student, med alt det innebærer. Jeg skal gå på Universitetet i Stavanger. Jeg skal slippe å pendle til Oslo. Å gå på Universitetet i Oslo ville jo på mange måter vært utrolig prestisjefullt. Men jeg orker ikke å sette meg på et fly hver uke. Jeg orker ikke å være borte fra familien i dagesvis heller. Ikke når familien er så fin som min er. Så det var en stor lettelse da jeg fikk fortsette der jeg slapp i Oslo, på Universitetet i Stavanger.
Det kommer til å bli spennende å se hvordan det fungerer å være student igjen, i midten av 30 årene. Kommer jeg til å føle meg malplassert? Gammel og grå i forhold til resten av studentene? Eller finner jeg noen på min alder å slå meg sammen med? 

Jeg gleder meg, og jeg begynner om ca 3 uker. Wish me luck ;-)

Likes

Comments

I det siste har guttungen vært så opptatt av å ha "likt". Like ting som mamma og like ting som pappa. Derfor var gleden stor da jeg fant Hunter støvler på salg hos Footway i hans størrelse. De er litt store enda, men jeg tror nok han vokser inn i dem ila høsten. Og han synes det er kjempestas å ha like støvler som mamma.
Vi har planlagt fotoshoot med støvlene våre i flere dager, og det klaffet nesten aldri. Så guttungen har spurt hver dag - skal vi ut å fotografere med støvlene våre idag mamma?? #littmiljøskada :-/

Elsker uansett bildene vi tok. Vi rakk det rett før det begynte å hølje ned igjen. På lørdag fotograferer jeg et nytt bryllup, og jeg krysser alt jeg har for at det blir oppholdsvær igjen.


#fotografering #barn #mote #moteblogg #lightroom

Likes

Comments

Dagene flyr avgårde her hjemme, og jeg føler egentlig ikke at vi gjør så mye. Jeg redigerer bryllupsbilder, prøver å fullføre oppussingsprosjektet (som for tiden går ganske sakte fremover) tar tak i litt lesing så smått, og forbereder et nytt bryllupsfotooppdrag. Sola skinner også, og her forleden dro jeg jentene med opp i skogholtet vi har rett bortenfor huset for å utnytte det magiske lyset Det er jo sånn som man egentlig ikke har tid til, men som er utrolig gøy å holde på med.

Bloggen sliter litt, men det gjør den alltid innimellom, så det får jeg bare heller tåle, men som nevnt før så er jeg å finne på www.instagram.com/mariakernanblog og der legges bilder ut litt mer fortløpende :-)

Likes

Comments

...men idag... På en helt vanlig tirsdag... tok jeg turen ned i kjelleren og hentet opp en av de fire champagneflaskene vi har i kjøleskapet nede. De som står der og venter forgjeves på en god nok grunn til å feire. Og ikke bare tok jeg opp en flaske... Jeg tok opp den beste flasken i samlingen.

Årsaken er at jeg tilfeldigvis, to dager før jeg trodde jeg skulle få svar, ved et innfall sjekket samordna opptak sine sider. Og jammen meg var det ikke beskjed til meg om at jeg er kommet inn på Universitetet i Stavanger og skal få fullføre mastergraden i juss. Den jeg begynte på for flere år siden, men bestemte meg for å ikke fullføre den gang da. Som jeg har brukt mang en dag, uke og måned på å angre meg fordervet over at jeg gav opp.

Nå skal jeg fullføre den. Så blir det jurist av meg allikevel...

Skål!

Likes

Comments

Endelig!! Etter fire år i et hus vi aldri fikk tid å sette vårt preg på. Det var alltid noe viktigere å enten bruke tid eller penger på. Men nå sa jeg stopp. Jeg orket ikke de skitne hvite veggene lenger, og vi bestemte oss for å gjøre noen enkle forandringer som ikke kostet skjorta. Maling koster jo ikke allverden, og så har vi vært på JYSK og byttet ut noen møbler. De har så mye fint, som er veldig rimelig har jeg funnet ut. Og nå som vi går fra shabby chic til hva vi iallefall har valgt å kalle "scandinavian chic", og måtte bytte ut litt møbler kom JYSK veldig godt med. Og jeg gleder meg til å vise hva vi har kjøpt der. Tror det kommer til å bli så fint når vi blir ferdige :-)

De blå malingene er fra Butinox og heter Midnattsblå (den lyseste) og Havblå. (den mørkeste). Vurderer å introdusere noen rosa detaljer, men er usikker på hvor game mannen er på det, hehe. Det blir vel noen dager til vi er helt ferdige, men så skal dere få før og etter bilder. Og det gleder jeg meg kjempemasse til :-)

Likes

Comments

Når den norske sommeren leverer, ja da er den skikkelig fin. Jeg håper på flere av disse dagene. Når sola er stor og gul og vi kan ha sommerkjole og shorts. Spise is, grille, tusle rundt i gresset. Det minner litt om barndommen, da hver eneste sommer syntes å være varm og fin. Var sommerene på 80 tallet alltid fine og varme, eller er det bare jeg som har fortrengt de dårlige dagene?

Og selv om ikke hver dag er like fin nå, så blir jeg glad når lyset er bra uansett. Da drar jeg lett med meg kameraet mitt og fotograferer.

Det er egentlig bare når regnet pøser ned som det gjorde idag at jeg blir litt motløs. Men vi holder på å pusser litt opp i huset, så man får bare gå på med liv og lyst :-)

Likes

Comments

Faktisk så har det seg sånn at jeg har superlyst å gjøre dette skjørtet litt distressed. Det er rett og slett litt for pent og pyntelig for meg. Når det er gjort kommer jeg til å matche det med denne supersøte toppen fra Gina Tricot, sandalene i dette antrekket eller mine rosa converse.

Når det er sagt så er skjørtet utrolig behagelig å ha på seg. Noe som er superviktig for meg som er mamma og ofte finner ut at jeg må kunne bevege meg i alle verdens vinkler for å hjelpe til med alt fra skolisser til å fiske opp leketøy fra baksetet i bilen underveis fra A til B. Samtidig er det veldig kjekt å se litt presentabel ut mens man utfører alle disse akrobatiske øvelsene. Og mens jeg er mamma, funker dette antrekket godt med en liten ryggsekk og converse. Så popper man ungen i seng kl 19:00, bytter ut sko og veske, og vips så er man klare for å møte veninnene på byen.

Topp - GIna Tricot // skjørt - Cubus // veske - 3.1 Phillip Lim // sko - Primark

#nouwoutfit

Likes

Comments

I helgen var vi i dyreparken. Jeg hadde jo tatt med kameraet mitt, men hadde vært litt slurvete med lading, så ca midt under Hakkebakkefrokosten på dag to begynte det å hyle og blinke og protestere, for det var nemlig tomt for batteri. Heldigvis var mobiltelefonen fulladet, og ble en super nødløsning. Og jeg som holder kurs i mobilfotografering, lar meg ikke stoppe av tomt kamerabatteri.

Siden nå skaden var skjedd, tenkte jeg at jeg skulle benytte sjansen å dele 5 kjappe tips med dere til hvordan man kan få gode bilder selv når man bare har mobiltelefonen tilgjengelig.

1: PLASSER FOLK I SKYGGEN

På solrike dager er det faktisk bedre når folk står i skyggen når du tar bilde. Da unngår du harde skygger og folk som myser inni kameraet.

2: KOMPENSER FOR MØRKE PARTIER

Om du trykker på det mørke partiet på skjermen før du tar bildet, vil kameraet justere eksponeringen til å lyse opp de mørke partiene. Om du trykker på det lyse vil det motsatte skje. Kameraet justerer seg til til mørkere eksponering.

3: LEK MED VINKLENE

Her i Kardemommeby var det enkelt å ta bilder ovenfra, fra tårnet til Tobias, for å få en litt mer spennende vinkel. Og tro det eller ei, men jeg fikk faktisk noen folketomme bilder ved å stå klar og trykke akkurat når folk hadde gått forbi. Ellers kan man ta bilder gjennom en bakgate, slik at mesteparten av bildet faktisk består av vegg - men veggene leder blikket inn til noe som skjer i midten av bildet. Som bildet under av pølsemakerens hus.

4: LAG BALANSE I BILDET

Bildet av trikken under ser nesten ut som et ansikt med to store øyne. Har man en balanse i komposisjonen blir bildet fort litt mer behagelig å se på. Det trenger ikke å være to like ting, men at man fyller ut med noe på begge sider av bildet. Igjen, bildet under som har en grå vegg på hver side av bildet. Dette i motsetning til "det gyldne snitt" som jeg sier endel om i kurset mitt.


5: FINN EN REDIGERINGSAPP

Om du ønsker å redigere bildene litt i ettertid, invester i en god redigeringsapp. Det er mange på markedet som er gratis, og noen koster litt, men ofte ikke mange kronene.

Jeg bruker VSCO, Snapseed og Adobe Lightroom. Alle er gratis, men med mulighet for å kjøpe utvidelser.

De tingene jeg oftest redigerer er eksponeringen, kontraster og skarphet.


LÆRE MER?

Som jeg nevnte, driver jeg med kurs i mobilfotografering. Og til høsten kommer kurset i online utgave. Dersom du har lyst å bli informert om når kursene blir tilgjengelige, kan du melde deg på nyhetsbrevet mitt her . Og for deg som lurer - jeg er ikke en nyhetsspammer - jeg sender ut nyhetsbrev ca fire ganger i året.


Hva kunne du tenke deg å lære deg av mobilfotograferingsteknikker?


Likes

Comments

Kanskje du også liker

INSTAGRAM@mariakernanblog