Header

"A vacation is having nothing to do and all day to do it in."

Robert Orben

Med fare for å høres ut som alle bloggere som noensinne har vært i Syden. Men internett er crap her nede. Kommer derfor sterkere tilbake. Har fått et nytt objektiv som skal testes til fulle her nede og det lille jeg har prøvd så langt elsker jeg det. Så blir nok en liten fotosafari en dag :-)

PS! Har åpnet en ny instagramkonto dedikert til mat og reise, mine andre to store lidenskaper i livet utenom fotografi. Sjekk den ut på TASTEANDTRAVELLING

Likes

Comments

"Mitt skip er en rosaboble. Min rosaboble er lastet med Hello Kitty, Barbie-dukker, selfies, selvskading, selvbruning, angst, blogginnlegg, overfladisk glede og dyp sorg. En rosaboble synker ikke."

Sophie Elise Isachsen - Forbilde

Det var en tilfeldighet egentlig. Jeg hadde 5 timer å vente på Gardermoen. For å reise lett hadde jeg med meg så lite som mulig. Ingen bøker. Ingen underholdning. Tanum ble redningen. Men av en eller annen grunn følte jeg meg skikkelig uinspirert. Mangelen på motivasjon til å lese tung litteratur slet i kroppen enda. Sånn hadde jeg vært siden eksamen en måned før. Jeg kom meg liksom ikke helt ovenpå igjen...

Så lyste den mot meg. "Forbilde" av Sophie Elise... En rosablogger liksom. Hun med ørten kilo extensions og silikonpupper herfra til helvete. Hun som plutselig skulle bli nominert til årets navn... Som viste puppen på Vixen blogawards i fjor. Jeg har fnyst litt av hele jenta. Eller - ikke fnyst. Bare hatt veldig liten interesse. Liten interesse for rosa bobler og restylane.

Så ender jeg opp med å kjøpe boka. Lettlest tenkte jeg. Minimalt med hjernekapasitet. Perfekt underholdning der jeg ikke orker å lese noe tunge saker som krever full oppmerksomhet.

Og etter 4 timer er boka halvferdig. Ikke fordi den er helt hjernedød og krever så lite tankekapasitet at den ikke er verdt tia. Men fordi boken maler et bilde av ei jente jeg fikk enorm sympati for. Hun - som jeg alltid trodde var sur. Dramaqueen. Bimbo. Bitch... Det er ikke måte på hva jenta har gått igjennom. Ikke rart hun virker arrogant og uinteressert igrunnen.

Man kan kanskje kritisere Sophie Elise for å være selvopptatt. Men i dagens samfunn, hvor verdien i et menneske ligger i hvor mange likes og klikk du får i sosiale medier, hvem er ikke det? Man kan hevde at det er feil å være så navlebeskuende - men hvem er skyld i at menneskeheten synes å bli mer og mer selvopptatt generasjon etter generasjon.

Jeg sier ikke at alle må løpe ut og kjøpe Sophie Elise sin bok. Men jeg sier at det jammen er lett å dømme hvor man vet veldig lite om sannheten. Så kanskje jeg skal tenke meg om to ganger før jeg gjør meg opp en mening om noen som helst neste gang...

Likes

Comments

Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.

Winston Churchill

Jeg har gjort mye i livet som aldri ble så suksessfult som jeg hadde håpet. Jeg har blogget. Jeg har hatt nettbutikk. Jeg har designet. Jeg har investert. Og jeg har fotografert. Problemet med fotograferingen var at jeg syntes å tiltrekke meg endel "dårlige" kunder. Kunder som visste hvilken stil jeg lå på, men som når alt kom til alt ville gjøre noe så anderledes at jeg ikke engang følte jeg kunne bruke bildene i portfolioen min. Kunder som ikke betalte. Kunder som trodde jeg kunne få de til å se ut som supermodeller. Kunder som syntes bildene viste for mye personlighet. Kunder som syntes bildene viste for lite personlighet. Til slutt gav jeg opp - jeg fikk ikke uttrykt min visjon. Det jeg følte jeg med stolthet kunne vise fram. Så jeg valgte den trygge ruten. Fullføre masterstudiene mine i juss.

Med jussen bygdes det en selvtillit jeg før ikke hadde kjent på. Og med den nyvunne selvtilliten, kom nye følgere på instagram, forespørsler om nye - andre typer - oppdrag. Nye muligheter. En del av en ny mulighet ser dere forsmak på på bildene over. I tillegg til jussen - som jeg ikke har noen intensjoner om å snu ryggen til denne gangen - så har jeg takket ja til flere prosjekter. Etter å ha blogget på ulike plattformer i 10 år, instagrammet meg ihjel og fotografert og håndert kunder som har frustrert meg til jeg satt og gråt i et hjørne for meg selv, tror jeg endelig det begynner å åpne seg muligheter for MIN VISJON.

Vil du vite mer må du følge meg videre. For mer enn det kan jeg egentlig ikke si akkurat nå. Mye fordi jeg ikke vet helt selv enda. Men jeg tror dette blir et utrolig spennende år på mange måter, og mye gøy kommer til å skje.

Rock on 2017!

Likes

Comments

Jeg er ukens blogger denne uka. Det betyr at jeg skulle blogge hver dag denne uka. Istedenfor ligger jeg strak ut meddet samme som guttungen hadde på tirsdag.

Jeg... som hadde planlagt giveaway og å avsløre et lite prosjekt jeg har jobbet med. Dere får heller henge med neste uke også om dere vil vite.

I mellomtiden kryper jeg under dyna igjen... God helg :)

Likes

Comments

"All we have to decide is what to do with the time that is given us."

J.R.R. Tolkien - Fellowship of the ring

Jeg skal innrømme det. Jeg er bittelitt misunnelig på alle bloggerne som samarbeider med Daniel Wellington. Jeg har fire armbåndsur. Tre av dem er fra Daniel Wellington. De er så stilrene og fine. Og jeg var så utrolig glad da mannen hadde gjemt en av de nye sorte under juletreet. De er så utrolig lekre, og jeg har lyst på en i 40mm også (min er 36 mm) Dessuten har jeg bare supercravings på de nye cuffsene de har til klokka. Akk... Den materialistiske lykken... Den dør aldri helt...

Likes

Comments

Siden jeg er så opptatt av fotografering er en av mine favorittapper naturlig nok Instagram. Jeg heter mariakernan på instagram, og det kommer oftere bilder der enn det kanskje gjør på bloggen. Og gjerne før de når bloggen også. Og noen av bildene havner bare på instgram. Så om du liker bildene mine oppfordrer jeg deg til å følge meg der.
Bare et lite tips liksom.. ;-)

Likes

Comments

It's healthy to be sick sometimes..."

Henry David Thoreau

Sånn har vi det idag. Men det er mye bedre enn hvordan vi hadde det i går. For igår var den en liten som lå med hodet konstant nedi en bøtte. Ikke visste jeg at så masse kunne romme en så liten kropp. Så da siste rest kom opp sånn rundt kl 22:00 igår kveld var det flere enn minstemann som var letta.
Nå er han persona non grata i barnehagen et par dager, så vi skal bare kose oss her hjemme :-)

Likes

Comments

"The real problem is not whether machines think but whether men do."

B.F.Skinner

...og den verken tar, redigerer eller airbrusher bildene dine. Det den gjør er at den forteller deg akkurat når sola står opp, når den går ned, hvilken retning den lyser på hvilket tidspunkt. Den viser deg når den "blå" timen er - altså rett før eller rett etter sola står opp over horisonten eller går ned igjen.
Alt du trenger å gjøre er å plotte inn adressen der du ønsker å fotografere og datoen du ønsker å fotografere, og den vil vise deg når det er mest optimalt å dra dit.
Den heter TPE (The photographers Ephemeris) og du finner denher for android og her for iPhone.
Jeg hørte først om den i en video Elin Kero postet på sin Youtube. Tenkte at det ikke egentlig var noe jeg trengte - men så lastet jeg den ned allikevel, og synes det er utrolig morro å sitte og planlegge med den appen.

Okay - så kanksje jeg går litt langt i å kalle den tidenes nyttigste app - vi har jo nok apper i livet allerede. Men jeg liker den. Og med små barn og en tidsklemme som av og til blir vel stram, så kjenner jeg på nytteverdien i å kunne planlegge fotooppdrag litt i forkant.

Har du en nyttig app du vil anbefale - fotoapp eller andre?

Likes

Comments

"Hope
smiles from the threshold of the year to come,
whispering 'it will be happier...'"

Alfred Tennyson

2017... I år skal jeg verken spise sunnere eller trene mer. Vi er flinke nok på det allerede. I 2017 skal jeg bruke mindre tid på snapchat, slette facebook fra telefonen. Jobbe smartere sånn at jeg bruker mindre tid på nødvendigheter og mer tid på det som gjør meg glad. Se film med mannen under dyna på sofaen. Brenne mer stearinlys. Kose mer på guttungen. Være tilstede i øyeblikket. Ikke dokumentere alt på sosiale medier. Minnene sitter i hjertet allikevel. Være mer sammen med familien. Ironisk nok, fotografere mer. Samle minnene fra hjertet ned i fotoalbum. Våre fotoalbum. Ikke de sosiale nettverkene sine album. Forlate telefonen hjemme. Nyte solen. Nyte regnet. Hente tidlig i barnehagen. Spise lange frokoster. Mens jeg enda er student og har muligheten. Invitere familien på besøk mer. Jeg blir jo snart tante for første gang. Sosialisere mer. Både med mine venner og guttungen sine venner. Ja - sosialiere HAN med de da... Nyte et glass vin... Midt i uka. Oppleve mer. Konsumere mindre.

For det er øyeblikkene i 2017 som skal bety noe.

Likes

Comments

INSTAGRAM@mariakernan