Header

Hej! Idag har jag haft Mysan i 38 dagar. För 38 dagar sedan hade jag ingen ork till att gå ut i stallet. Det kändes som att jag satt fast, kom ingen stans och bara förstörde mina hästar. Sedan träffade jag Mysan, det var som att hon visste hur jag kände mig och det var som att hon talade om för mig att hon tog hand om mig. Varje gång jag är stressad, ledsen eller känner mig värdelös kommer hon alltid och ger mig en puss eller kramar mig. Hon tar alltid hand om mig och jag älskar henne. Hon fick mig att förstå hur kul det är att rida fälttävlan och att jag kan ha kontroll i terrängen, något jag nu inser att jag aldrig har haft på honom. Hon tar hand om mig på ett sätt jag aldrig varit med om.

När jag såg henne för första gången red Anna henne, hon såg så tråkig ut. En häst jag aldrig någonsin skulle vilja sitta på. En tjej kom och provred henne. Mysan bara sprang och hade inget jag ville ha.

Mamma kom till mig, vi hade börjat kolla lite på D-ponny till mig som jag skulle kunna ha kul med. Som kunde ta hand om mig. Mamma fick ett meddelande, ägaren ville att jag skulle prova henne. Hon och mamma trodde det var en häst för mig. Jag provred, det gick inte superbra och jag vågade knappt rida ordentligt. Mysan tog hand om mig och jag blev fast.

När jag startade vår första tävling var jag nervös. Det blev inga super resultat men jag gillade känslan jag fick på henne. Det blev dags för att starta på Hamre. Mysan lyssnade på mig. Vi kom till omhoppning och till första hindret stod ryttaren i vägen. Jag var tvungen att göra halt för att inte rida in i henne. Sedan travade jag på första hindret. Mysan hade blivit spänd av min begäran och studsade. Domaren avbröt min ritt, jag skulle få starta omhoppningen igen och ta svängen jag ville. Jag gjorde det, Mysan var glad, sökte kontakt med hinderna och var svängbar. Det tog oss till en andraplats.

Tack Malibu för att du tar hand om mig

Fotograf:Mi Ritzèn - Bilder för Livet

Likes

Comments

Hej! Har idag fått några länkar från mamma som Mi har skickat. Jag älskar alla bilder även om jag har väldigt roliga ansiktsuttryck ibland haha😂 Nu kommer en bildbomb och även en film på Jack och mig när vi i torsdags testade en ny sadel. Hindret ligger på 1m (MSV). All kopiering av bilderna är förbjuden! Alla bilder är fotograferade av Mi på Bilder för livet. Kolla gärna in hennes sida😍

Vi börjar med filmen på Jack, 📷: Tina Svane

Ignorera mitt uttryck i ansiktet, jag berömmer henne
📷: Mi Ritzèn - Bilder för livet

Lyckliga tillsammans
📷: Mi Ritzèn - Bilder för Livet

Såklart Jack får vara med på ett hörn😍
📷: Mi Ritzén - Bilder för livet

Hon fotade uppenbarligen mig också😂 Är dock inte lika söt som mina hästar men älskar bilden. Även denna har Mi Ritzèn tagit.
Det var några av alla bilder jag fått. Visst är bilderna fina? Kolla gärna in på hennes Facebook för att se fler fina bilder
😍 Love, Maria

Likes

Comments

Hej! Igår köpte jag ett eget repträns. Anna har två sådana men jag får inte låna *snyft*. Miracle älskar att gå på det så det blev bara att köpa ett eget (det var svindyrt!!). Idag ska Mysan få gå ut och jag ska testa hoppa och rida Miracle på bettlöst. Hon kanske älskar det och slutar vara sur (drömmen) men man vet inte.

Igår var Kicki Öhman hos oss som vanligt. Jag tränade Bella, Mysan och Lucy. Bella har blivit så fin i skritten. Kommer självmant in i formen i skritt och kommer ner i formen ibland i både trav och gallopp.
Mysan var så sjukt fin. Jobbade mest med att hon skulle vara i form hela tiden och att hon skulle jobba. Enligt Kicki kommer det tydligen bli synd om våra konkurrenter som vi tävlar mot om hon är så fin i dressyren som hon var igår. Det var skönt att höra att vi lagt upp ett bra schema för henne och att vi kommit så långt framåt. Har bara haft henne 3,5 vecka nu men vi har kommit otroligt långt just nu. Min älskling

Lucy var en stjärna. Hon kunde helt plötsligt korta och länga galoppen. Vi kanske får ordning på kombinationerna snart
😍

Nu är det skola... men jag bloggar senare. Love, Maria

Armband med texten Mirre😍

Likes

Comments

Hej! Dagen har gått helt ok. Inte något som varit helt uppenbart fel utom Jacks lathet och Mysans lite travaraktiga dressyr med mulen typ rakt fram och slängtrav på vissa platser men annars har det gått bra.

Jack var hur fin som helst på framridningen. Allt stämde och han gick hur fint som helst i formen. Inne på banan ville han inte fatta gallopp och det tog 10-20 meter innan han ville komma upp i den långsammaste galloppen ever. Det var verkligen snigelfart rakt igenom *suck*. Men helt ok straff ändå. Noll fel i banhoppningen och två stopp i terrängen.

Mysan förvandlades från en dressyrhäst till en travare. Ta inte illa upp nu men en häst som slängtravar och har mulen rakt fram och knappt går att styra är inte den bästa dressyrhästen direkt. Inte när den gör så iaf. Två stopp på banhoppningen och ett i terrängen.

Är väldigt nöjd med dagen iaf. Har även fotat med Mi som har företaget/kontot Minnen för livet. Googla det. Hon har grymt fina bilder. Har kanske någon att visa er imorgon bitti?
Kommer komma hem vid 11 typ och sedan måste hästarna fixas. Love, Maria

Likes

Comments

Hej! Igår träffade jag en av de starkaste människor jag vet. Oavsett att hon är äldre än vad jag är så hade vi riktigt kul. Typ nördigt kul. Vi båda älskar att fota och hon lärde mig mycket i min kamera. Det som är så starkt med just henne är inte att hon är fysiskt stark (det vet jag inte) utan att hon är riktigt stark psykiskt. Hon har MS, en muskelsjukdom som har satt henne i rullstol flera gånger. Nu har hon fått bromsmedicin för att hindra. Hon är dessutom snäll och glad. Hon får en lycklig av att se hennes bilder och vi hade kul tillsammans. Jag försökte hjälpa henne så mycket jag kan. Det visade sig att hon är grym på kamerans inställningar men att jag är bättre på att redigera i Photoshop så vi ska lära varandra helt enkelt. Är dessutom helt kär i hennes namn. Bästa Mi Hennes fotografnamn? är Bilder För Livet, kolla in det😍😊

Likes

Comments

Hej! Igår träffade jag en av de starkaste människor jag vet. Oavsett att hon är äldre än vad jag är så hade vi riktigt kul. Typ nördigt kul. Vi båda älskar att fota och hon lärde mig mycket i min kamera. Det som är så starkt med just henne är inte att hon är fysiskt stark (det vet jag inte) utan att hon är riktigt stark psykiskt. Hon har MS, en muskelsjukdom som har satt henne i rullstol flera gånger. Nu har hon fått bromsmedicin för att hindra. Hon är dessutom snäll och glad. Hon får en lycklig av att se hennes bilder och vi hade kul tillsammans. Jag försökte hjälpa henne så mycket jag kan. Det visade sig att hon är grym på kamerans inställningar men att jag är bättre på att redigera i Photoshop så vi ska lära varandra helt enkelt. Är dessutom helt kär i hennes namn. Bästa Mi Hennes fotografnamn? är Bilder För Livet, kolla in det😍😊

En gammal bild på Krut som jag har fotat.

Likes

Comments

Det är redan torsdag! Helt sjukt vad fort det går när man är i skolan (som känns att man är där i typ 100 år innan man får komma hem.

Igår red jag igenom Mysan lite snabbt. Testade ett nytt bett. Det var stor skillnad och hon var mycket mer stadig i formen i alla gångarter. Det var kul att få sådan ridbarhet på henne och vi kunde även hoppa något språng på det utan att hon gav sig iväg.

Snart skola och jag slutar 15.00 idag så kan komma ett inlägg då. Love, Maria

Likes

Comments

Hej! Sitter i sängen hos El. Vi ska snart åka till stallet är El ska rida. Jag ska bara kolla *snyft* men jag kommer förhoppningsvis få klappa och gosa med hästar även om man bara vill knuffa av El typ och rida själv men det är kul att El ska rida. Får rida imorgon istället även om man vill rida nu, hela tiden typ.

Är nöjd med hästarna och hur fina de är. Börjar på ett bra band med de allihopa och saknar de hela tiden. Är så skönt att vi hittar varandra och vet var vi har varandra. Älskar er som läser och vill följa med mig. Love, Maria

Likes

Comments

Hej! Idag tävlade jag Red och Pyrola. Red har varit fin som alltid men vi fick lite stopp osv men som sagt bra runda.

Pyrola var över förväntan. I 105 cm nollade vi, tog långa vägar men hon har tydligen så stor galopp att vi tog oss in på en otrolig 10 placering. Vår första placering tillsammans. Vi har äntligen kunnat börja rida ihop oss som ett team. I 115 cm fick jag en otrolig känsla men ett ena pet på ettan då vi inte har hittat varandra så bra att jag kunde hjälpa henne ur den situationen men jag är riktigt nöjd med dagen.

Tycker dock synd om mig själv. Fick hårvårdsprodukter... jag som älskar det. Mitt största intresse liksom men det kan inte bli bra jämt. Det var någon hårspray som gör att man kan locka håret och få det att hålla. Är dock inte säker på att jag någonsin har lockat håret men det blir säkert bra hoppas jag.

Imorgon börjar den idiotiska saker som kallas för skola. Gillar inte att åka till skolan och speciellt inte efter ett lov men jag ska få träffa El (smeknamn till Ella som har tagit alla bilder på mig som jag lagt upp på sista tiden.) så det är ju något positivt iallafall. Men man måste ju vara i skolan för att kunna läsa till Veterinär vilket jag vill även om det inte är kul att vara i skolan.

Nu ska jag sova
Love, Maria

Likes

Comments

Det är fortfarande svårt för vissa att förstå varför jag väljer hästarna före de. Alla människor som köper en häst eller ett djur överhuvudtaget har skrivit under ett osynligt kontrat där det står att hästarna (läs djuret/djuren) alltid ska prioriteras oavsett hur skön sängen är eller om det är vänner som har kalas. Jag kommer inte kunna gå på dina kalas, jag har inget intresse i att välja bort en träning/tävling för din skull. Varje chans till att rida, träna och förbättra våra presentationer tillsammans är ett steg i rätt riktning. Om jag väljer dig före mina hästar kommer vi långsamt gå tillbaka i utvecklingen.

Hästarna är min familj och om jag inte hinner träffa dig varje dag efter skolan utan säger att jag har träningar tror du kanske att jag använder det som en ursäkt, jag har ju haft träningar varje dag och kanske inte bara vill vara med dig.

Jag bor med mina hästar och jag vet att de kommer finnas där för mig, alltid reda att ge mig den där lite extra energin till att orka.

Alla leenden jag ger dig i skolan är inte äkta. Jag gillar inte att vara bland människor i en miljö där jag inte hör hemma. Jag passar inte in bland alla andras fina kläder och väskor samt sminkade ansikte. Jag hinner och vill inte sminka mig, jag har inte råd eller lust att lägga ut massa pengar på märkeskläder. Jag är helt enkelt inte bekväm där. Är jag bland min familj eller hästar kan du vara säker på att jag ler på riktig. Där hör jag hemma med hö i håret och där alla är lika glada över att se varandra igen.

Jag gillar inte grupparbeten där man är fler än två eftersom jag är van vid att jobba med en annan i min sport där man inte kommunicerar med rösten och jag gillar inte att prata högt. Jag visar med mitt kroppsspråk om jag vill kommunicera på mitt sätt för att kunna sammarbeta.

Vill jag inte se dig i ögonen är det ingen personlig förolämpning. Jag är helt enkelt inte van vid att kolla alla jag möter i ögonen eftersom hästar är djur som springer istället för att slåss när det kommer en fara och om man kollar på de för mycket kan de se oss som ett rovdjur med siktet inställt på de.

Love, Maria

Likes

Comments