Det är helt sjukt, jag och Miracle vann igår P80. Efter en inte så jättebra dressyr, helt ok hoppning och nolla terrängen så vann jag. Båda ponnyer var sjukt fina, Lucy var jättestressad under terrängmomentet och efter några stopp valde jag att utgå. Ibland bara tvärnitade hon och reste sig. Detta tar vi bara på rutinkontot.

Miracle var en stjärna som vanligt i gårdagens terräng, vi kvalade P90, fick rutin även i skogsbanor och detta var den svåraste P80 jag ridit. Miracle bromsade inte alls och jag kunde rida varje språng. Hon stannade till på stocken som var innan vattnet och precis när jag tog i tygeln för att vända hoppade hon av sig själv. Hon var inte tvingad att hoppa men hon ville själv. Vann P80 på Miracle och fick ett blått täcke.

Idag ska jag träna Pyrola för Ann-Sofie. Ska bli kul. Love, Maria

Likes

Comments

Hej, jag VET att jag lovade att blogga men jag har inte haft tid eller orkat ordentligt. V är helt magisk att rida och jobba. Idag har var ridit dressyr och hoppning och leder med Lucy och tvåa med Miracle av tre startande. Lucy nolla hoppningen och Miracle ett ner men super känsla. Har gått banan tre gånger och ska gå den imorgon med. Den är grymt fin och underlaget är bra. Allt är i en skog och hinderna är bygga på ett fint sätt. Allt är i princip perfekt med banan bara att det är långt mellan dressyr, hoppning och terrängen men sådant får man leva med. Bloggar imorgon och förlåt för ett så kort inlägg. Love, Maria

Likes

Comments

Hej! Nu är vi påväg hem från kursen/lägret. Mysan har varit helt magisk och vi hoppade en bana som sista pass. Första passet var dressyr där Mysan än en gång visade vilken kapacitet hon har. Mysan var fantastisk och vi fick göra öppna och sluta utan stigbyglarna och även jobba mycket med en jämn galopp. I andra passet fick vi hoppa vatten och sedan hoppade vi en bana. Mysan var sjukt fin och är lugn nu. Inte pigg, springer och slår med huvudet.

Ikväll ska jag rida V på träning och sedan ska jag väl rida någon mer efter. Vi hörs ikväll. Love, Maria

Likes

Comments

Hej! Sitter i husvagnen och ska snart sova. Det har varit två hektiska dagar med mycket att göra. Första dagen (igår) red jag ett pass med mycket lydnad om bommar och ett där vi jobbade över små terränghinder. Idag har vi först jobbat med korta läder över bommar och sedan med smalhinder och andra lite kluriga terränghinder, Mysan hoppade fantastiskt fint men hon är så pass rädd om sig att hon blir tveksam och stannar. Hon stannade på en stock som var ett smalhinder och när jag släppte ut tygeln så hoppade hon stillastående. Samma sak hände på en stock men sedan så var hon fin.

Bisse är med på lägret vilket är kul. Lea rider honom super och jag hoppas att hon fortsätter tycka om Bisse. Bisse är ju så pass stark och kan sticka iväg men Lea löser honom bra.

Imorgon är sista dagen här. Vi ska gå upp klockan 06.30 och fodra, fixa i stallet och mocka. Måste även massera, stretcha och borsta på Mysan. Är det kyligt får hon ha ett fleece så hon inte blir stelare. Det har varit bra för Mysan att gå på lägret och hon blir bara finare och bättre varje dag. Hon har börjat bli så mjuk i sidorna och söker sig neråt i form av sig själv nu.

Igår kom V hem. V är en D-ponny som är maxad, 8 år gammal och har inte tävlat. Ägarna vill ha V tävlad och han är så söt, fin och snäll. Han är fin i hoppningen och han har en härlig inställning. Helt enkelt är han väldigt, väldigt fin och jag är mycket tacksam för förtroendet som jag fått.

Love, Maria

Likes

Comments

Hej! Alltså vilken dag det har varit. Först Lucys dressyr, den var inte jättebra men bättre än förut. Två ner i hoppningen och ett orutinstopp på nerhoppet men banken var inget problem alls.

Miracle gick fantastiskt i dressyren. Ett ner i hoppningen men hon bromsade inget och noll fel på hinder i terrängen. Vi var dock lite snabba (vi red på 2 minuter och 43 sekunder när optimaltiden var 3 minuter och 14 sekunder) men hon surade ingenting och vi är kvalade till STIL-SM. Alltså fattar ni vad sjukt? Och hon är så fin min ponny.

Imorgon ska jag på ett läger med Mysan. Vi la upp en plan när vi köpte henne och snart kommer vi fullfölja planen. Berättar mer senare när allt är bestämt helt. Men imorgon ska vi på kurs/läger och sedan får vi se hur det blir. Tre dagar med två pass varje dag blir bra för henne.

Vi hörs imorgon. Bjuder på en bild som bästa Cissi har tagit. Love, Maria

Likes

Comments

Hej! Vi är just nu hos farmor och farfar. Imorgon tävlar jag Lucy och Miracle på den fantastiska tävlingsbanan som Nynäshamns Ridklubb har. Banan är väldigt teknisk och hinderna är väldigt fina. Inom kort kommer en tävling ut här på bloggen. På måndag börjar en fantastisk vecka och det händer så mycket som jag har velat så länge. Jag kommer inte berätta just nu men kan berätta att det kommer bli en stor överraskning för många och jag själv är väldigt tacksam för detta. Berättar inom kort, jag lovar.

Farmor och farfar har åkt iväg till sjukhuset. Förhoppningsvis kan farfar få opereras akut. Han har jätteont i ryggen och kan inte sitta ner ordentligt samt att hans ben håller på att domna bort.

Imorgon får jag hoppas att jag får noll fel i terrängen och under 75 straff, isåfall har jag kvalat stil-SM vilket jag vill. Vi får helt enkelt hålla tummarna så bloggar jag imorgon. Love, Maria

Likes

Comments

Hej igen, det har blåst så sjukt mycket idag vilket nu har blivit regn istället. Blir inte förvånad över att det blåser nere i Skåne längre tyvärr. Har verkligen blåst supermycket varje gång jag varit här, har flera argument till att Skåne borde vara ett eget land.

1: Alla är så sjukt trevliga och träffar man någon när man rider så sitter den personen nästan alltid till häst.

2: Vädret är så sjukt annorlunda här mot i Västerås. Här har det blåst varje gång.

3: Det är mycket mer accepterat att hålla på med hästar.

4: Det är mycket trevligare att vara här nere. Kommer man ute på stan i oborstat hår som det är hö i kollar folk inte på en som att man är dum i huvudet.

Förstår ni skillnaden? Risken finns ju i att jag flyttar ner. Här känner man sig välkommen av folk. Skåne är magiskt! Love, Maria

Likes

Comments

Godmorgon! Medan de i min basgrupp sitter i skolan och gör olika roliga saker är jag nere i Skåne. Vaknade sent idag, vid klockan 9 och har jobbat med bilder sedan dess. Har en hel del bilder som jag ska föra över på datorn till min sida. Igår var vi i Emporia och åt mat och jag handlade en adapter så jag kan föra över bilder mycket lättare direkt in i iPaden och redigera de där. Sjukt smart att det finns adaptrar så det går. Lägger några bilder här under men sedan vet jag inte vad jag ska göra. Kanske bloggar ikväll? Love, Maria❤️

Jag älskar att fota de små, små detaljerna.

Likes

Comments

Hej! Jag sitter konstigt nog nere i Malmö nu. Igår åkte vi ner, Anna ska debutera 2* fälttävlan på Eddie på fredag så det var bara att åka. Vi åkte igår vid tolv och innan det han jag rida mycket markarbete på Miracle och Mysan. Miracle fick hoppa några större språng och jag testade att rida lite som jag gör på terrängbanan. Mysan fick hoppa lågt, kanske 70 cm och sedan skulle vi göra halt. Hon brukar springa iväg med mig ibland och fulstanna så nu ska vi bara skolhoppa henne hela tiden. Idag har jag fotat Anna och inte gjort så mycket mer. Åt mat på Vapino tror jag det heter och har jobbat en hel del med bilder. Bloggar imorgon men ska jobba lite till och sedan sova. Love, Maria

Likes

Comments

Hej! Sitter i sängen och bloggar. Denna dag har varit riktigt jobbig. Har fått hem min iPad nu så det är bra. Imorgon har jag betygsdeadline och allt ska vara inne. Igår hade jag ingen lust att blogga. Miracle var riktig sur och ville ingenting oavsett hur jag red. Lucy var superfin i dressyren, några missar men ändå riktigt bra för att vara oss. Hon hade så stor galopp att vi fick problem i hoppningen, 12 fel pga att hon tyckte det var för lågt och slarvade men jag hade kunnat sätta ihop henne bättre. Något som var riktig kul var att hon fick plats i kombinationen, något som aldrig hänt tidigare. Miracle var pigg i dressyren men var fin. Hon blev sur på hinder nummer 2 inne på hoppbanan och vi fick ett stopp men nollade resten. I terrängen fick vi ett stopp. Lucy hoppade så stort upp på banken och gled, hon vågade inte hoppa ner och jag la en volt men sedan gick det super och vi nollade resten. Miracle var förbannad i terrängen. Ettan hoppade hon hur fint som helst. Till tvåan ville hon inte och vi fick två stopp, även ett stopp på hinder nummer tre men resten tyckte hon var jättekul. Hon retas bara och är så grinig hela tiden.

Idag har jag jobbat mycket skolarbete och ridit ut Jack med Pernilla en kort sväng. Imorgon åker jag till Hanna och sover över till onsdag, vi har studiedag. Nu måste jag packa och sedan sova. Love, Maria

Likes

Comments