View tracker

Mat och dryck

Det ser exakt ut som kokosbollar, smakar nästan precis som kokosbollar men detta är faktiskt dadelbollar! Det var i vintras som jag gjorde dessa goda och nyttiga dadelbollar för första gången. Jag blev såld direkt. Det var exakt något sånt här som jag letat efter då jag älskar choklad, godsaker osv, jag blev så chockad att de var så goda! Jag var skeptiskt eftersom jag trodde att man skulle känna smaken av dadlarna men det gör man inte, utan de smakar nästan exakt som kokosbollar!

Jag har testat två olika recept som i grunden är lika. Det enda som skiljer sig är att man använder kokosolja i det ena receptet. Det man behöver är i alla fall:

20 färska dadlar
5 dl havregryn
1,5 dl kokosolja
3 msk kakao
1 nypa salt
5 msk kaffe

Som sagt behöver man inte ha i kokosoljan men de blir lite saftiga då. Om man väljer bort den skulle jag ta lite mindre havregryn eller kanske lite mer kaffe.
Något som jag tycker om att ha i är vaniljpulver, någon tesked eller två!
Till garnering brukar jag använda kokos, men det finns oändliga alternativ. Vissa har även nötter som garnering på bollarna, eller i dem.
Tycker det är så roligt att hitta nyttiga och goda alternativ!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Fashion

Tycker chokers verkligen är jättefint. Jag köpte den tunna svarta och den med pärlorna och korset på gina tricot för några veckor sedan, är helt kär! Det fina halsbandet med hjärtat fick jag av min snälla pojkvän när vi firade två år i somras. Är helt kär i det med!

Vet att chokers inte är något nytt men kommer verkligen införskaffa fler, är kul att det finns så mycket olika stilar på dem. 

xoxo

Likes

Comments

View tracker

Inredning

som jag nämnde i tidigare inlägg så är jag lite svag för växter, tycker man blir glad av att ha massa gröna växter inomhus och de är en grundläggande inredningsdetalj enligt mig!

På bilden bordet är det en busig Ampellilja som jag älskar, ljushållare från lagerhaus och rusta samt två underbara palmer i fönstret som vi fick av mamma när vi flyttade in.

xoxo

Likes

Comments

Vardag

Älskar att sitta ute på varan balkong. Älskar hur mysig den blev, trodde inte alls att den skulle bli så här bra när vi flyttade hit i våras.
Här ute har vi massvis med blommor, en änglatrumpet som vi fick av svärmor, tomatplantor från Martins mormor, persilja, basilika, sallad, gräslök och jordgubbar! Det ger ro i själen att plantera och se det växa upp. Blommor och trädgård är något som ligger mig varmt om hjärtat, tycker verkligen om att vara här!

Likes

Comments

Fashion, Vardag

Köpte dessa underbara skor för några veckor sedan! Har letat länge efter ett par fina kilklackar då de ofta är sköna att gå i, vilket dessa också är!
Så tips även om sommaren nästan är slut!! Beställde dem från zalando där de också finns i svart <3

Likes

Comments

Skönhet

Okej nu är de så att jag har alltid haft tunna naglar som alltid delar sig och rivs av. Inte så vackert och jag har kämpat i flera år nu och varit försiktig med dom men ändå fortsätter de att gå av och vara sköra.

Dessutom är jag alldeles för envis för att gå till en salong och göra dom fina. För dem blir verkligen hur fina som helst, men jag har hört att de blir väldigt skadade när man tar bort dem. Det känns bättre att kämpa med mina egna naglar.

För ett par veckor sedan köpte jag Scratch nailfood på kicks som jag har hört bra om! den var ganska dyr men den känns nästan som en sista utväg för mig. Det är en olja som man smörjer in naglarna med morgon och kväll och detta ska göra dem återfuktade samt mindre sköra så att de inte delar sig lika mycket.

Än så länge har jag inte märkt så stor skillnad mer än att nagelbanden har blivit mycket finare. Men jag tror man måste ge det några veckor till och föröska komma ihåg att massera in oljan två gånger per dag för att det ska märkas skillnad. Hoppas!

Likes

Comments

Maria

Maria, 21 år från Västerås.
Älskar romantik, blommor, solnedgångar, vackra fotografier, enkelhet, poesi, träning, tumblr, livet, självklart min underbara pojkvän och massa andra vackra ting. Listan är lång!
Jag tar massvis med foton och älskar att vara kreativ, positiv och äventyrlig. Här tänkte jag dela med mig av just detta!

xoxo

  • Filed under: Maria

Likes

Comments