View tracker

Godmorgon gänget!

Gårdagen var så mysig! På kvällen hade vi i kören en liten julkonsert under veckomässan i Nykvarnskyrkan. Det gick jättebra! Pappa hade sagt att han inte kunde komma och lyssna på oss men ändå dök han upp två minuter innan allt skulle börja. Jag blev verkligen jätteglad när jag såg honom. Direkt efter mässan repade jag och tjejerna inför Lucia. Det var så underbart att repa i kyrkan eftersom akustiken där är helt otrolig. Luciarepet gick också super! Kvällen avslutades med att hela kören åt på restaurang tillsammans. Vi åt på Rhodos, aka Nykvarns enda restaurang. Maten var jättegod, personalen var jättetrevlig och ja... det var en mycket fin julavslutning för hela kören!

Kram på er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Halloj!

Har ni sett den norska ungdomsserien Skam? Det är en serie som alla pratar om just nu vilket är förståeligt eftersom den är SÅ bra! Det är min favoritserie just nu och jag äskar allt med den - skådespelarna, handlingen, replikerna... ALLT! Serien gör att jag bara vill flytta till Norge och leva där för resten av mitt liv. Asså ja. Fatta vad underbart att gå runt och snakke norsk dygnet runt!

Jag tror att serien tilltalar unga människor eftersom den är så verklighetstrogen. Vanligtvis brukar ju karaktärer i ungdomsfilmer vara extremt överdrivna just på grund av att filmerna är regisserade av vuxna som inte riktigt känner till hur det är att vara tonåring idag. I Skam, däremot, är det raka motsatsen. Även om det troligtvis är vuxna som har skrivit manuset, har de gjort ett riktigt bra jobb då jag VET att många unga tittare kan känna igen sig i handlingen.

Åh jag skulle kunna skriva så mycket om Skam men jag vill ju inte berätta för mycket. Ni kommer till serien genom att klicka här.

Likes

Comments

View tracker

Hej hej!

Är hemma nu efter en supertrevlig lördagkväll i Stockholm. Som jag skrev i mitt tidigare inlägg firade vi en tjej i min klass. Hon hade hyrt hela nedervåningen av restaurangen Bröderna Olssons och det var nog det coolaste stället jag någonsin sett! Väggarna, taken, ja i princip hela restaurangen var fylld av tusentals affischer, mysiga lampor och häftiga dekorationer. Inredningen var minst sagt helt sjuk vilket ni kanske ser på bilderna här nedanför.

Oj, vad mycket klockan är.
Gonatt!

Likes

Comments

Hej på er!

Sitter på pendeln till Stockholm just nu. Har precis varit på min mammas konsert! Hon sjunger nämligen också i en kör och de var så duktiga! Jag fick sjukt mycket julfeelings när de sjöng jullåtar som till exempel "We Wish You a Merry Christmas". Tyvärr var jag tvungen att gå lite tidigare för att inte missa tåget. Det var lite synd för jag gick precis när de hade börjat sjunga Vivaldi. Jaja, nu ska jag i alla fall till Bröderna Olssons på Söder för att fira en tjej i min klass som fyller 18 år. Det ska bli supertrevligt!

Puss o kram!

Fina mamma!

Vi hade ganska dåliga platser så den här bilden togs då jag äntligen fick en skymt av min mor haha.

Så mycket julfeelings på väg till tåget!

Likes

Comments

Hej hej!

Vanligtvis brukar jag ha en julkalender med choklad i. Men inte i år! Mamma har nämligen köpt en julkalender från hennes favoritbutik Yves Rocher. Om ni inte känner till namnet så säljer de exempelvis smink, skönhetsprodukter och parfymer. Julkalendern består av 24 söta säckar som alla innehåller någon produkt från butiken. Dock har mamma gjort om lite och lagt i andra saker för att innehållet i varje säck ska passa både mig och min brorsa. Igår låg det till exempel två Snickers i den första påsen. Det skulle förvåna mig om Yves Rocher hade placerat dem där hahah.

Jag älskar julkalendrar eftersom jag blir så motiverad. De gör att jag får något att se fram emot varje dag. Nu kom jag att tänka på när jag var liten och gjorde min egen julkalender till mina föräldrar. I varje lucka hade jag skrivit en fin dikt och ritat en bild på en julgran eller något liknande. Det hade tagit flera veckor att göra den och jag minns att jag var så stolt över mig själv när julkalendern äntligen var klar. Good times...

Kram på er!

Så här ser julkalendern ut! Vi har satt upp den som på bilden här ovanför med klädnypor och snören.

I dagens säck låg det en silverfärgad ögonskugga och ett glittrigt silverfärgat nagellack!

Likes

Comments

God kväll på er!

Kände för att vara lite extra fin idag så jag lockade håret! Nuförtiden gör jag alltid lockarna med plattång, och inte med locktång. Personligen tycker jag att lockarna faller mer naturligt då. En annan anledning till att jag inte använder locktång är för att jag en gång råkade bränna bort en rejäl bit av mitt hår. Värmen var alldeles för hög och jag förstod nog aldrig hur man skulle använda locktången hahah. Det slutade alltså med att mitt hår, min locktång och hela mitt rum luktade illa i flera dagar. Stanken av bränt hår var fruktansvärd och jag mår illa bara jag tänker på den! Usch, never again säger jag bara!

Kram!

Så fort det blev december så blev mina läppar sjukt torra! Härligt...

Likes

Comments

Halloj!

Fikade på Espresso House idag med några från klassen. Vissa av oss satt kvar i typ fyra timmar. Haha vi hade så mycket att prata om. Bland annat planerade vi roliga aktiviteter som skulle vara kul att göra tillsammans med klassen. Det var inte förrän idag som det slog mig att trean snart är slut och att klassen inte kommer hålla ihop för evigt.

Snart står vi där på skolgården med studentmössan på huvudet, ett brett leende över hela ansiktet och ögonen fyllda av tårar. Studenten kommer vara den lyckligaste, och sorgligaste, dagen i hela mitt liv. Jag ser fram emot att få springa ut men samtidigt är jag rädd för att känna tomheten som kommer komma krypandes mot slutet av dagen. Jag kommer sakna alla mina vänner och den trygghet som har funnits där för mig, varje dag, under tre års tid. Det känns läskigt att lämna vardagen i Stockholm som jag är så bekväm med för att börja om på nytt, i en ny stad med nya människor, på en helt främmande högskola.

Även om framtiden kan kännas skrämmande är jag mer än taggad på att flytta hemifrån för att plugga vidare i Lund eller Uppsala och uppleva studentlivet där. Det känns som att sluta nian all over again. Då visste man inte heller vad som väntade men man visste att allt skulle ordna sig till slut. Efter trean tvingas man dock ta ett sjukt mycket större kliv än vad man gör efter nian. Det kommer nog kännas jobbigt, men som sagt, allt ordnar sig till slut. Man lär känna nya människor och helt plötsligt finner man tryggheten igen. När man väl har vant sig vid allt det nya kommer nog resten rulla på rätt bra! Det är just perioden innan man har vant sig, alltså självaste övergången mellan sina gamla och nya rutiner, som oroar mig allra mest.

Tre år går så otroligt fort! Ta vara på er gymnasietid hörni för snart står ni där på er stora, lyckliga och väldigt känslomässiga dag! Puss!

Testade deras julspecial "Sticky Toffee Nut Latte" och den var så god! Dessutom smakade jag en bit av Sandras "Mudcake". Kakan var himmelsk men extremt mättande.

Likes

Comments